Sirija vol. 2

Locked
Krokodajl

#95651 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Zamirisala prasetina pa doš'o, a lažnog Tigra su Rusi na brzinu sastavili od dijelova iz Al Tala, da ne bude Asad sam.
Krokodajl

#95652 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Nego, zadnji put kad su se Rusi povukli oslobođen je Alep.

Sada znamo šta je jedino preostalo :D
Klavikula

#95653 Re: Sirija vol. 2

Post by Klavikula »

husein_kapetan wrote: ma sve je to u pet deka drug moj..prljave zakulisne igre i poslovi od kojih se sa daljine ruke peru..odavno sam rekao da će ruski angažman u siriji skupo koštati..ali avaj izbora nije bilo..nisu niti mogu ničim utjecati na metod funkcioniranja partnera..ostaje da se vidi na koji način će evolvirati angažman i angažmani ovih i inih..nije da protumjera nema.. važno je da djeluju u okvirima partnerstva između vlada..
nikada ti plaćenici nisu bilo kom sreću donijeli..ne odobravam ni u kom slučaju niti upotrebu niti angažman ovakih..
:thumbup:
apsolutno. strana vojska na svom tlu nikad nikog nije usrecila, ali kao sto kazes, izbora nije bilo.
Klavikula

#95654 Re: Sirija vol. 2

Post by Klavikula »

Krokodajl wrote:Nego, zadnji put kad su se Rusi povukli oslobođen je Alep.

Sada znamo šta je jedino preostalo :D
ode idlib, ode revolucija.
fosna2014

#95655 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Turkey No Longer Sees Syrian Government as a Threat - Foreign Ministry
https://sputniknews.com/middleeast/2017 ... ia-threat/
husein_kapetan

#95656 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

DaysleepeR wrote:savo i ekipa, motajte kablove
Trump has accepted Assad staying in office until 2021, U.S. and European officials tell @wrightr

Washington, District of Col
Tempistika je čudo..pogotovo kada se hronologija događaja odvija na ovaj način..USA objavljuje nastavak svog nelegalog anažmana u Siriji a sa druge strane Rusija glasom svog predsjednika objavljuje "kraj svoje misije"..jedni navikli na svoj metod drugi pokušavaju svoj ulog podići..svakako je kocka
u rukama USA sada.. njihov je naredni potez..
Bacanje prašine u oči je svakako na dnevnom redu..kao ovi se pomirili sa sudbinom a ovi drugi peru ruke..ništa pogrešnije vjerovati u sve to..
druga..zasad zakulisna igra se odvija na tim prostorima uvelike..i sve je prije negoli bezazlena..koplja se oštre i busije zauzimaju..
nema mira tamo u dogledno vrijeme..
husein_kapetan

#95657 Re: Sirija vol. 2

Post by husein_kapetan »

mislim da je ova Putinova poruka više nego jasna.."eksportirana demokratija" i njeni efekti odbrojane dane imaju..multipolarizam (bi..tri..kakogod) je ponovo na snazi i treba ga se poštovati..
Ostaje da se vidi..sav je jos za ispisati ovaj "iran deal"..
Od toga je počelo i bojim se da će tu i svoj kraj imati..
sumirprimus

#95658 Re: Sirija vol. 2

Post by sumirprimus »

kontam citavo vrijeme na kog me podsjeca :mastakazes:
Image
sarajevoxxxx

#95659 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Danas prvih 200 ruskih vojnih policajaca napustilo Siriju.

Vratiše se Rusi poniženi, nije ni čudo što Asada ponižavaju kada god im se ukaže prilika.

A kako su samo prije dvije godine najavljivali poraz islamista u roku tri mjeseca, pa onda ona katastrofalna ofanziva u Hami gdje im TOW sprži osamdesetak tenkova. Pa nećemo sarađivati sa FSA, pa onda FSA ipak nisu teroristi, pa idemo iz Sirije, pa onda ipak ostajemo, pa može li FSA doći u Astanu, pa izgubiše kvart Munšieh u Deri, stade ofanziva i na Džoberu, pa onda jučer na kraju svega opet ipak idemo iz Sirije :-)
Krokodajl

#95660 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

sarajevoxxxx wrote:Danas prvih 200 ruskih vojnih policajaca napustilo Siriju.

Vratiše se Rusi poniženi, nije ni čudo što Asada ponižavaju kada god im se ukaže prilika.

A kako su samo prije dvije godine najavljivali poraz islamista u roku tri mjeseca, pa onda ona katastrofalna ofanziva u Hami gdje im TOW sprži osamdesetak tenkova. Pa nećemo sarađivati sa FSA, pa onda FSA ipak nisu teroristi, pa idemo iz Sirije, pa onda ipak ostajemo, pa može li FSA doći u Astanu, pa izgubiše kvart Munšieh u Deri, stade ofanziva i na Džoberu, pa onda jučer na kraju svega opet ipak idemo iz Sirije :-)
De i meni malo pošalji toga, ovaj jugo mi pravo trese raspoloženje.
Opetja033

#95661 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:
Demantovano momentalno od strane Turske. Linija Turske je ostala ista: Assad nema mjesta ni u prijelaznom periodu ni u buducnosti.

Pobogu, Sputnik citirate.
Challenger__

#95662 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Krokodajl wrote:

:lol:
fosna2014

#95663 Re: Sirija vol. 2

Post by fosna2014 »

Opetja033 wrote:
fosna2014 wrote:
Demantovano momentalno od strane Turske. Linija Turske je ostala ista: Assad nema mjesta ni u prijelaznom periodu ni u buducnosti.

Ne bih bas bio siguran. Vidjecemo. Obzirom da je Assad rekao da se svakako povlaci iz politike nakon isteka ovog mandata. Mislim da Turci igraju na tu kartu. Ne damo ovo ono.
sarajevoxxxx

#95664 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Douraid Alassad, rođak Bešara Al Asada, također komentarisao jučerašnju hu ha posjetu.

Douraid Alasad:
"Smatram da je bilo bolje da je predsjednik Putin svoju prvu posjetu Siriji obavio u jednoj od predsjedničkih palata, a ne u vojnoj bazi koja je vlasništvo njegove zemlje".

"Čak i onda kada je predsjednik Putun sišao iz aviona, prvi ko ga je dočekao bio je komandant ruske vojne baze, i to se također kosi sa službenim protokolom i ogromna je greška. Apsolutno nije dozvoljeno ni u kom slučaju da se da prednost nekome ko nije Sirijac nad predsjednikom republike kako bi se dočekao gost, samim time jer je posjeta Siriji".

حتى عندما نزل الرئيس بوتين من الطائرة اول من كان باستقباله و قبل سيادة الرئيس هو قائد القاعدة العسكرية الروسية و هذا ايضا منافي للبروتوكولات الرسمية و خطا فادح ... لا يجوز ابدا و لا في اي حال من الاحوال ان يتقدم احد غير سوري على رئيس الجمهورية من اجل استقبال الضيف لطالما ان الزيارة هي لسورية
https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0456710987
sunceKOtepsija

#95665 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Uvijek dobro obasvjesteni Jeni Safak, najavljuju uspostavu zajednickih plavih sljemova, najavljuju zajednicke operacije na eliminiranju terorista itd.
The planned Turkish-Iranian-Russian joint force project is said to be the reason behind Russia’s decision to withdraw its forces from Syria.

The soon-to-be-created joint army will provide peace and security in the regions of Hama, Homs, Aleppo, Latakia and Daraa.

In order to establish lasting peace, the planned 20,000-strong joint force is set to work on establishing a unified Syrian army and will oversee democratic elections and the clearing of all terrorist threats in Syria.
handžar88

#95666 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

:lol:
sve je do ociju posmatraca
zrakomlat

#95667 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Krokodajl wrote:

Opet Munšieh. Ko da je vascijeli Damask. :D
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#95668 Re: Sirija vol. 2

Post by japin_mutapi »

realno, isil su amerikanci ponistili avijacijom, ostalima je bilo lako nastupati protiv razbijenog isila
zrakomlat

#95669 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Krokodajl wrote:Zamirisala prasetina pa doš'o, a lažnog Tigra su Rusi na brzinu sastavili od dijelova iz Al Tala, da ne bude Asad sam.
Možda su i Asada sastavili, pa se zato čudno ponašao.
Sergej, dolazi ovamo, skidaj tu glavu, i metni ovu ko u Asada.
Lincoln-Burrows

#95670 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

japin_mutapi wrote:realno, isil su amerikanci ponistili avijacijom, ostalima je bilo lako nastupati protiv razbijenog isila
Amerikanci nemaju pješadiju na tlu, ta mala sitnica ih jebe.
Opetja033

#95671 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

fosna2014 wrote:
Opetja033 wrote:
fosna2014 wrote:Turkey No Longer Sees Syrian Government as a Threat - Foreign Ministry

Ne bih bas bio siguran. Vidjecemo. Obzirom da je Assad rekao da se svakako povlaci iz politike nakon isteka ovog mandata. Mislim da Turci igraju na tu kartu. Ne damo ovo ono.
To je moguće.
Reagovao sam samo na ovu Sputnikovu vijest, sto nije istina.
sarajevoxxxx

#95672 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

- Najmanje 41 režimskih vojnika poginulo u današnjim borbama protiv Isila. 6 sela u sjeverozapadnoj okolini Al-Bu Kemala ponovo u rukama Isila.
Lincoln-Burrows

#95673 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

sarajevoxxxx wrote:- Najmanje 41 režimskih vojnika poginulo u današnjim borbama protiv Isila. 6 sela u sjeverozapadnoj okolini Al-Bu Kemala ponovo u rukama Isila.
Teško je ući u filozofiju Isilovih vojnika, oni valjda misle da još nije gotovo i da pobjeda dolazi.
ultrajvosa 1987

#95674 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

Saxxx vozac trole 100%
nixon69

#95675 Re: Sirija vol. 2

Post by nixon69 »

Lincoln-Burrows wrote:Amerikanci nemaju pješadiju na tlu, ta mala sitnica ih jebe.
Imaju oni dovoljno,mozda vise i od Rusa,samo nije oficijelno.
Locked