Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
NuraharuN
#95626 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Za neke druge igrače i razumijem, ali mislim da bi smo morali biti pravo glupi da Vladana tako lako prodamo. Pod ugovorom je i cijena će mu samo rasti sa nastupima u Evropi i sa mladom repkom.
- Raigor Stonehoof
#95627 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vala se slazem. Iako sam ga zestoko kritikovao na pocetku, u drugoj polusezoni je bio fantastican. Ostaviti ga makar jos komplet sljedecu sezonu, nece mu pasti cijena sigurno.NuraharuN wrote:Za neke druge igrače i razumijem, ali mislim da bi smo morali biti pravo glupi da Vladana tako lako prodamo. Pod ugovorom je i cijena će mu samo rasti sa nastupima u Evropi i sa mladom repkom.
- Grean
#95628 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ubjedljivo najbolja lokacija, bolja i od Koseva je Energoinvest Dalekovodi, prodaje se za 16 miliona cini mi se ali je premala kako rece Cossac. Na zalost premala i na prodaju a nama valja samo koncesija jer para nema na kamari.last mohicans wrote:Mislim da je to vec Bingo kupio. Pravi se trzni centar. Bauhaus odustao. Bilo je na portalima. Između FISa u Halilovicima i bivseg DHLa, do Safet Zajko parka ima fina parcela. Ne znam sta je tu planirano. Doduse, Miljacka je tu i njeno korito, ali nije losa lokacija.rocco_siffredi wrote:Zemlja gdje je Bauhaus ima cca 50 000 m², vlasnik privatna firma, vrijednost oko 25 miliona KM. Tu stadion nece nikada biti.
Na Skenderiji ima oko 55 000 m² zemlje.
Ali lokacija je nema dalje. Najvaznije uz tramvajsku, vidi se sa ulice, za poslovne prostore i pristupacnost preatraktivna.
-
90minut
#95629 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ova vam je prica u rangu da li postoje vanzemaljci.
- rocco_siffredi
#95630 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tu ide kongresni centar, od te lokacije nema nista. Izgurati ce to Efendic, ostale su jos samo sitnice da se riješeGrean wrote:Ubjedljivo najbolja lokacija, bolja i od Koseva je Energoinvest Dalekovodi, prodaje se za 16 miliona cini mi se ali je premala kako rece Cossac. Na zalost premala i na prodaju a nama valja samo koncesija jer para nema na kamari.last mohicans wrote:Mislim da je to vec Bingo kupio. Pravi se trzni centar. Bauhaus odustao. Bilo je na portalima. Između FISa u Halilovicima i bivseg DHLa, do Safet Zajko parka ima fina parcela. Ne znam sta je tu planirano. Doduse, Miljacka je tu i njeno korito, ali nije losa lokacija.rocco_siffredi wrote:Zemlja gdje je Bauhaus ima cca 50 000 m², vlasnik privatna firma, vrijednost oko 25 miliona KM. Tu stadion nece nikada biti.
Na Skenderiji ima oko 55 000 m² zemlje.
Ali lokacija je nema dalje. Najvaznije uz tramvajsku, vidi se sa ulice, za poslovne prostore i pristupacnost preatraktivna.
-
todd_smith
#95631 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Prvo rijesiti pitanje trenera, pa onda dalje gledati igrace i ekipu i potencijalna pojacanja.
Meni mnogo smrdi situacija oko Husrefa. Izuzetno.
Pogotovo jos nakon onog intervjua na Al Jazeeri i sta je imao za reci.
- tovarish
#95632 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
A još i činjenica da je Varešanović dao otkaz u Tuzli. Vrlo lako moguće, da nam je on novi trener.todd_smith wrote:Prvo rijesiti pitanje trenera, pa onda dalje gledati igrace i ekipu i potencijalna pojacanja.
- armin071
#95633 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa ne mogu da vjerujem.tovarish wrote:A još i činjenica da je Varešanović dao otkaz u Tuzli. Vrlo lako moguće, da nam je on novi trener.todd_smith wrote:Prvo rijesiti pitanje trenera, pa onda dalje gledati igrace i ekipu i potencijalna pojacanja.
- strong69
#95634 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa pričalo se o tome odmah nakon što je Vijetnamac preuzeo vecinsko vlasništvo. I to ne samo stručni štab prvog tima nego i da će smijeniti sve trenere od pjetlica pa do juniora..
- Logovan
#95635 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Otišao je i Arslan iz Čelika, možda nam je on novi trener.tovarish wrote:
A još i činjenica da je Varešanović dao otkaz u Tuzli. Vrlo lako moguće, da nam je on novi trener.
- Logovan
-
Nadzorna_ploca
#95637 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Varesanovic. Wtf.
Mislim ne mora ni biti tacno ali on ako je i mahalska opcija..golemo.
Mislim ne mora ni biti tacno ali on ako je i mahalska opcija..golemo.
- Grean
#95638 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sto li se toliko ibretimo u vezi Varesanovica, sto je nas iz Sarajeva?
Jedan od solidnijih mladih trenera u ligi. Nas vodio kad je bilo najgore stanje, vodio Velez prilicno uspjesno i Velezovci vole reci da su tad igrali lijep fudbal, pa onda Kup sa Olimpikom sto nije mali uspjeh. Ja licno sam se njemu nadao kad su izabrali Janjosa nakon Hurtica.
Ali mislim da je nerealno. Ako ode Husref opet ce se traziti egzotican trener iz inostranstva.
Kek po meni nije trener za Sarajeva, igra prilicno zatvoreno i ruzno za oko a za sve godine u Rijeci mislim da nije izbacio jednog mladog igraca, sto je mozda bila i politika kluba.
Ako bi bio stranac ja sam za Sablica koji je vec bio u Premijer ligi i dobro se pokazao u Sirokom. Od domacih jedino Varesanovic, ne znam ko bi mogao drugi.
Jedan od solidnijih mladih trenera u ligi. Nas vodio kad je bilo najgore stanje, vodio Velez prilicno uspjesno i Velezovci vole reci da su tad igrali lijep fudbal, pa onda Kup sa Olimpikom sto nije mali uspjeh. Ja licno sam se njemu nadao kad su izabrali Janjosa nakon Hurtica.
Ali mislim da je nerealno. Ako ode Husref opet ce se traziti egzotican trener iz inostranstva.
Kek po meni nije trener za Sarajeva, igra prilicno zatvoreno i ruzno za oko a za sve godine u Rijeci mislim da nije izbacio jednog mladog igraca, sto je mozda bila i politika kluba.
Ako bi bio stranac ja sam za Sablica koji je vec bio u Premijer ligi i dobro se pokazao u Sirokom. Od domacih jedino Varesanovic, ne znam ko bi mogao drugi.
- Raigor Stonehoof
#95639 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Amar OsimGrean wrote: Od domacih jedino Varesanovic, ne znam ko bi mogao drugi.
- East_side
#95641 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
AKO Husref ne produzi, Vinko Marinovic moj prvi izbor.
- Muhamed Đakmić
#95642 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Zašto bi Vule bio bolja opcija od Varešanovića?al-em wrote:Vule
Naravno, pričamo o stvarima koje se ionako neće desiti, ali čime je to Vule zaslužio da vodi Sarajevo, a Varešanović nije?
Zna li iko kakav fudbal preferira Vule i kako su igrali Borac i Kozara pod njegovim vodstvom?
-
Nadzorna_ploca
#95643 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Joj kad se sjetim onih utakmica protiv Sirokog i na poluvremenu Varesanovic i Bagaric (cini mi se da je bio trener Sirokog) cuveno nogaranje na centru terena. 
-
al-em
#95644 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kratko pamcenje, mirza hem je kupovao utakmice hem se doobro zamjerio navijacima. A i ne pamtim da je nesto strucno i dobro uradio dok je bio kod nas.
A dovoljno je pogledati igracki kadar krupe goska zvijezde i tuzle pa skontati da trebas biti opasan strucnjak da izboris opstanak.
A ne znam kakve vule rezultate ima, ali mlad i zeljan dokazivati, uvijek autoritet na terenu bio i pravi igrac.
A dovoljno je pogledati igracki kadar krupe goska zvijezde i tuzle pa skontati da trebas biti opasan strucnjak da izboris opstanak.
A ne znam kakve vule rezultate ima, ali mlad i zeljan dokazivati, uvijek autoritet na terenu bio i pravi igrac.
- Grean
#95645 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Varesanovic je uzeo Kup sa Olimpikom, bio odlican u Velezu. Sta je Vule napravio. Bio odlican igrac? Pa Varesanovic je bio reprezentativac i sigurno i tu napravio vise nego Vule.
To sto se zamjerio navijacima je puno manje bitno od toga da je bio korektan prema klubu kad je mladji sin odlazio u Liverpul sto su i iz kluba istakli.
Ali nebitno, nece biti ni jedan ni drugi. Vjerujem da Husref produzuje ako ne bude neke ponude iz vana.
To sto se zamjerio navijacima je puno manje bitno od toga da je bio korektan prema klubu kad je mladji sin odlazio u Liverpul sto su i iz kluba istakli.
Ali nebitno, nece biti ni jedan ni drugi. Vjerujem da Husref produzuje ako ne bude neke ponude iz vana.
-
todd_smith
#95646 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mislim da ce MORATI dati novi ugovor Husrefu.
Mislim to je ono logicno, jer ako ne das treneru koji je osvojio duplu, onda moras u javnost izaci zasto nisi dao i sve osim “Husref nije zelio” je apsolutno neprihvatljivo. A ovaj UO ide linijom manjeg otpora sto se tice bilo cega u vezi izlaska u javnost i “talasanja” sto je evidentno bilo oko sastanka sa igracima prije par mjeseci te “svi zajedno” PR sluzbe poslije.
Da se razumijemo, ja kao navijac zelim Husref da ostane. I ako pokusavas biti objektivan mora Husref ostati.
Ali nema apsolutnog smisla da ti jos do dan danas nisi progovorio sa njim oko novog ugovora iako je lik na 1. mjestu na tabeli jos od (Novembra?)
Nema apsolutnog smisla da ti trener nema pojma koji mu igraci ostaju, koji idu. Koji ce biti na raspolaganju, koji nece, sta ce dalje biti, da li ce ista biti. Znaci u mraku drzis. Sto je valjda logicno da daje signal da na njega vise ne racunas.
Ne znam. O Varesanovicu (pogotovo nakon njegove historije iza scena) necu da razmisljam. Niti o bilo kojem drugom treneru, jer nema mi smisla da ne zelis dati prazan ugovor pa nek bira sta hoce liku koji je dominirao ove godine. Ne razumijem. Ako njemu neces to uraditi onda kome hoces?
Mislim to je ono logicno, jer ako ne das treneru koji je osvojio duplu, onda moras u javnost izaci zasto nisi dao i sve osim “Husref nije zelio” je apsolutno neprihvatljivo. A ovaj UO ide linijom manjeg otpora sto se tice bilo cega u vezi izlaska u javnost i “talasanja” sto je evidentno bilo oko sastanka sa igracima prije par mjeseci te “svi zajedno” PR sluzbe poslije.
Da se razumijemo, ja kao navijac zelim Husref da ostane. I ako pokusavas biti objektivan mora Husref ostati.
Ali nema apsolutnog smisla da ti jos do dan danas nisi progovorio sa njim oko novog ugovora iako je lik na 1. mjestu na tabeli jos od (Novembra?)
Nema apsolutnog smisla da ti trener nema pojma koji mu igraci ostaju, koji idu. Koji ce biti na raspolaganju, koji nece, sta ce dalje biti, da li ce ista biti. Znaci u mraku drzis. Sto je valjda logicno da daje signal da na njega vise ne racunas.
Ne znam. O Varesanovicu (pogotovo nakon njegove historije iza scena) necu da razmisljam. Niti o bilo kojem drugom treneru, jer nema mi smisla da ne zelis dati prazan ugovor pa nek bira sta hoce liku koji je dominirao ove godine. Ne razumijem. Ako njemu neces to uraditi onda kome hoces?
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#95647 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Polahko ljudi gdje zurite. Kakav mrtvi Varesanovic. Mahalska ubleharenja.
- strong69
#95648 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Iako nisam ljubitelj Husrefa Musemica smatram da bi bilo bezobrazno dati mu otkaz. Jedino ako on smatra da se politika uprave i njegov način rada nepomirljivo razilaze.East_side wrote:AKO Husref ne produzi, Vinko Marinovic moj prvi izbor.
-
EvoMeneJopet
#95649 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sta ovo govnogovno seli Adukora u Velez, ako ima istine, treba sjesti sa covjekom i pokusati dogovoriti da ostane. Bilo bi bas glupo pojacavati konkurente, a Adukor je svakom klubu pojacanje.
-
il dottore
#95650 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovo se jednostavno ne smije desiti. Ako Aduka ostaje u BiH onda ne smije nigdje drugo otici, ionako je maglovito bilo oko njegovog neproduzenja ugovoraEvoMeneJopet wrote:Sta ovo govnogovno seli Adukora u Velez, ako ima istine, treba sjesti sa covjekom i pokusati dogovoriti da ostane. Bilo bi bas glupo pojacavati konkurente, a Adukor je svakom klubu pojacanje.