Na odmoru u Banovicima do nove godine.sunceKOtepsija wrote:gdje nam je kikiNadzornik wrote:#BREAKING #Turkish artillery based in Salwa targets #YPG positions in #Afrin
Turci lupaju po Kurdima u Afrinu.
Sirija vol. 2
- Nadzornik
#95626 Re: Sirija vol. 2
-
sarajevoxxxx
#95627 Re: Sirija vol. 2
Klasična priča iz Asadove Sirije iz koje se može vidjeti brutalnost i diktatura u kojoj su živjeli Sirijci.sumirprimus wrote:laz! propaganda protiv precjednika vjeverice.
Šta kaže Nora: "Pritvor u Siriji je poput kidnapovanja. Nema naloga za hapšenje, nema razloga za hapšenje. Porodice nisu upoznate sa razlozima hapšenja'.
- salik79
#95628 Re: Sirija vol. 2
karakters wrote:Nije cudo sto "hafiz zvonimirko a dje je zastava" nastavlja praviti smecarsku propagandu, ali mi urnebesno da mu to polazi za rukom.
Putin doso u rusku bazu u Siriji, protokol, naravno, unaprijed isplaniran od strane ruske vojske iz baze, Asad se zaputio kontra protokola, jer nije njemu trebalo raportirati, covjek koji je upoznat sa protokolom i vjerovatno zaduzen za isti mu na to skrenuo paznju, "-predsjednice, izvini, ali po protokolu tamo ide samo Putin", "-aha, dobro, nisam znao". Najnormalnija stvar u toj vrsti dogadjaja.
Ma jok, sta ti znas. To, inace, ide ovako - naravno ako si faca - ne trebaju ti nikakvi tjelohranitelji, oficiri, klinci palci, sam ga (s)maknes. Ha ja!

- salik79
#95629 Re: Sirija vol. 2
To prepisali izraelski Zakon...sarajevoxxxx wrote:Klasična priča iz Asadove Sirije iz koje se može vidjeti brutalnost i diktatura u kojoj su živjeli Sirijci.sumirprimus wrote:laz! propaganda protiv precjednika vjeverice.
Šta kaže Nora: "Pritvor u Siriji je poput kidnapovanja. Nema naloga za hapšenje, nema razloga za hapšenje. Porodice nisu upoznate sa razlozima hapšenja'.
A sta to fali Izraelu, haj' reci 'nako posteno!?
Last edited by salik79 on 11/12/2017 23:27, edited 1 time in total.
- sunceKOtepsija
#95630 Re: Sirija vol. 2
e to nisam znao #kikiIzdrzi for afrinNadzornik wrote:Na odmoru u Banovicima do nove godine.sunceKOtepsija wrote:gdje nam je kikiNadzornik wrote:#BREAKING #Turkish artillery based in Salwa targets #YPG positions in #Afrin
Turci lupaju po Kurdima u Afrinu.
ne znam jel iko primjetio, ali Sirijske zastave, osim u pojedinim kadrovima uopste nemaioannes wrote:husein_kapetan wrote:Ovo je montaža neka..nemere bit'..dragma wrote:
evo od min. 10:00 i tigra na sastanku sa putkom i assadom
-
sarajevoxxxx
#95631 Re: Sirija vol. 2
I u Sočiju i u Latakiji Zlikovac je sam doveden po naredbi Rusa. Nikoga sa Asadom u Sočiju nije bilo, u Latakiji mu je pravio društvo jedino Suhej El Hasan, vjerovatno se greškom našao i na aerodromu, a ruski oficiri spašavali šta se spasiti može:

- sunceKOtepsija
#95632 Re: Sirija vol. 2
naletio slucajno, ko i novinari...mozda je i Asad zaluto, negdje sam procitao da ni ne boravi u Damasku...sarajevoxxxx wrote:I u Sočiju i u Latakiji Zlikovac je sam doveden po naredbi Rusa. Nikoga sa Asadom u Sočiju nije bilo, u Latakiji mu je pravio društvo jedino Suhej El Hasan, vjerovatno se greškom našao i na aerodromu...
- salik79
#95633 Re: Sirija vol. 2
Vele, kreno iz podmornice u Tartusu u granap po gebiru, kad naka gungula. Da vidi sta je, kad rulja ga povuce sa sobom...Da nije Esma dosla po njega ne bi se znao ni vratit.sunceKOtepsija wrote:naletio slucajno, ko i novinari...mozda je i Asad zaluto, negdje sam procitao da ni ne boravi u Damasku...sarajevoxxxx wrote:I u Sočiju i u Latakiji Zlikovac je sam doveden po naredbi Rusa. Nikoga sa Asadom u Sočiju nije bilo, u Latakiji mu je pravio društvo jedino Suhej El Hasan, vjerovatno se greškom našao i na aerodromu...
- DaysleepeR
#95634 Re: Sirija vol. 2
iskreno žalim svakoga kome pored vlastitih očiju treba medžed koji misli da se teritorije povraćaju da tumači šta im to oči vide
- muhafuca
#95635 Re: Sirija vol. 2
Putin mahsuzile pohvalio Suheil-a
Ustat pa spomenut (Putin to sjedeci doduse
)
Ustat pa spomenut (Putin to sjedeci doduse
- salik79
#95636 Re: Sirija vol. 2
Ma moro, posto mu je protokol zabrljo, on je ustvari trazio pravog tigra, a oni mu doveli Suhejla. Onda vadi sto se vadit da...

- muhafuca
#95637 Re: Sirija vol. 2
Nasrallah-ov Govor povodom situacije oko Jerusalem/Kuds
Sa zaljepljenim engleskim prevodom
Sa zaljepljenim engleskim prevodom
- muhafuca
#95638 Re: Sirija vol. 2
Tigar izgleda dobio zadatak oslobadjanje tj dizanje opsade sa Foua & Kafriya regiona
#Syria #Idlib #Tiger_Forces Soldier Says #Tiger_Forces Brigadier General Suheil al-Hassan was Assigned to lead the Military Campaign to lift the siege on the forces and people trapped in Foua & Kafriya.
Code: Select all
https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/940348203895087104- Opetja033
#95639 Re: Sirija vol. 2
Kiki?! Ja ne znam da je on ikada prije toga dobio ban. Sta je uradio, znas li?Nadzornik wrote: Na odmoru u Banovicima do nove godine.
- Challenger__
#95640 Re: Sirija vol. 2
Ušao u raspravu oko karaktera rata u BiH. Držao poziciju da je bio građanski rat i uz to lika koji ga je etiketirao nazvao "balijom". Lično mislim da je sve to sporedno, da je po deafoltu kontrirao, mislim da je suština njegove skore i akutne forumske neravnoteže, anksioznosti, u emotivnom kolapsu koji je doživio zbog debakla Kurda u Iraku.Opetja033 wrote:Kiki?! Ja ne znam da je on ikada prije toga dobio ban. Sta je uradio, znas li?Nadzornik wrote: Na odmoru u Banovicima do nove godine.
Ban je visio u zraku...
- Opetja033
#95641 Re: Sirija vol. 2
E svasta. Doduse u pravu si. Nije se nikada emotivno oporavio nakon cipelaranja na teritoriji Iraka okuparanom od strane kurdskih paravojnih formacija.Challenger__ wrote:Ušao u raspravu oko karaktera rata u BiH. Držao poziciju da je bio građanski rat i uz to lika koji ga je etiketirao nazvao "balijom". Lično mislim da je sve to sporedno, da je po deafoltu kontrirao, mislim da je suština njegove skore i akutne forumske neravnoteže, anksioznosti, u emotivnom kolapsu koji je doživio zbog debakla Kurda u Iraku.Opetja033 wrote:Kiki?! Ja ne znam da je on ikada prije toga dobio ban. Sta je uradio, znas li?Nadzornik wrote: Na odmoru u Banovicima do nove godine.
Ban je visio u zraku...
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#95642 Re: Sirija vol. 2
Kiki je tražio entitet za Kurde u BiH.Entitet,TV kanal i monopol nad poslovima vezanim za sekundarne sirovine. 
- apsidejzi
#95643 Re: Sirija vol. 2
Iskreno mi je drago sto su ratni sukobi prestali u Siriji. Nije mi drago sto su rusi pobjedili jer ce ih ovo samo ojacati pa ce nama na balkanu srati sa svojom geopolitikom ali u Siriji nije bilo bolje opcije. Alternativa su bili isilovi lesinari ili nusrini primitivci. Obe grupe bi napravile novu LIbijiu u najvjerovatnije bi trgovali robovima i sva ta sranja. Ovako, drago mi je zbog naroda sto moze poceti da se oporavlja mada je ova generacija sigurno izgubljena. Nepravedan rat, nepravedan mir, kao i kod nas. Al samo da rata ne bude, ludila medju ljudima. Nek se geopoliticari najedu govana iz najdublje kace....
- DaysleepeR
#95644 Re: Sirija vol. 2
savo i ekipa, motajte kablove
Trump has accepted Assad staying in office until 2021, U.S. and European officials tell @wrightr
Washington, District of Col
- arzuhal
#95645 Re: Sirija vol. 2
Opetja033 wrote:E svasta. Doduse u pravu si. Nije se nikada emotivno oporavio nakon cipelaranja na teritoriji Iraka okuparanom od strane kurdskih paravojnih formacija.Challenger__ wrote: Lično mislim da je sve to sporedno, da je po deafoltu kontrirao, mislim da je suština njegove skore i akutne forumske neravnoteže, anksioznosti, u emotivnom kolapsu koji je doživio zbog debakla Kurda u Iraku.
Koja rečenica...
-
sarajevoxxxx
#95646 Re: Sirija vol. 2
Ma nije slučajno, dobio je on uredno poziv. On i Suhejl i niko drugi, vjerovatno ni sirijski novinari.sunceKOtepsija wrote:naletio slucajno, ko i novinari...mozda je i Asad zaluto, negdje sam procitao da ni ne boravi u Damasku...sarajevoxxxx wrote:I u Sočiju i u Latakiji Zlikovac je sam doveden po naredbi Rusa. Nikoga sa Asadom u Sočiju nije bilo, u Latakiji mu je pravio društvo jedino Suhej El Hasan, vjerovatno se greškom našao i na aerodromu...
Umjesto da Putin sleti u glavni grad Damask, Rusi dovukli predsjednika države, bez ličnog pratioca, bez drugih sirijskih zvaničnika, bez sirijskih novinara, dovukli ga kao istrošenog mafijaša u neku zabit u Latakiji.
Šta ćemu protokol kada su na aerodromu bili samo Rusi. Asad je došao na privatnu Putinovu zabavu. Sve je ličilo na sastanak mafijaša, a veza u Siriji im je bio Asad i tako su ga tretirali ruski oficiri. Tu stani, onda kreni u onom pravcu, pa tu sačekaj, ponekad i trojica istovremeno mu pomagali da se snađe.
Last edited by sarajevoxxxx on 12/12/2017 11:54, edited 1 time in total.
-
sarajevoxxxx
#95647 Re: Sirija vol. 2
Odlazi jedan zlikovac, nakon silnih zločina i ubijenih žena, djece, i drugih sirijskih civila, te uništene infrastrukture, i ostavlja drugog zlikovca samog.
Rusija počela povlačenje vojnika iz Sirije, ostaju dvije vojne baze
Foto: EPA
Rusija je počela s djelimičnim povlačenjem vojnika iz Sirije po naređenju predsjednika Vladimira Putina, javili su u utorak lokalni mediji.
Putin je objavio povlačenje tokom nenajavljene posjete vojnoj bazi Hmeymim u Siriji u ponedjeljak.
Prvo povlačenje uključuje 23 borbena aviona, dva helikoptera Ka-52 i djelimično kopnene snage koje čine kontingenti snaga za specijalne operacije, trupe poljskih bolnica i timovi za deminiranje, navela je novinska agencija Tass riječi Sergeja Surovikina, zapovjednika ruskih snaga u Siriji,
Surovikin je također kazao da će Rusija zadržati dvije vojne baze u Siriji, zračnu bazu Hmeymim i mornaričku bazu Tartus, koje će garantirati stabilnost Siriji u budućnosti.
Lokalni mediji javili su da je uz podršku ruskog zrakoplovstva sirijska vojska oslobodila 98 posto teritorije koja je bila pod kontrolom terorističkih grupa u protekle dvije godine.
Uz 69 borbenih aviona razmještenih u Diriji, Rusija je u prosjeku potrošila 156 miliona rublji (2,6 miliona dolara) svakog dana u ratom zahvaćenoj zemlji. Pored toga, 40 ruskih vojnika je poginulo i najmanje sedam komada ruske vojne opreme uništeno je u Siriji od septembra 2015. kada je Rusija pokrenula vojne operacije protiv terorističkih grupa u Siriji na zahtjev Damasaka, navodi se u medijskim izvještajima, prenosi Xinhua.
klix
Foto: EPA
Rusija je počela s djelimičnim povlačenjem vojnika iz Sirije po naređenju predsjednika Vladimira Putina, javili su u utorak lokalni mediji.
Putin je objavio povlačenje tokom nenajavljene posjete vojnoj bazi Hmeymim u Siriji u ponedjeljak.
Prvo povlačenje uključuje 23 borbena aviona, dva helikoptera Ka-52 i djelimično kopnene snage koje čine kontingenti snaga za specijalne operacije, trupe poljskih bolnica i timovi za deminiranje, navela je novinska agencija Tass riječi Sergeja Surovikina, zapovjednika ruskih snaga u Siriji,
Surovikin je također kazao da će Rusija zadržati dvije vojne baze u Siriji, zračnu bazu Hmeymim i mornaričku bazu Tartus, koje će garantirati stabilnost Siriji u budućnosti.
Lokalni mediji javili su da je uz podršku ruskog zrakoplovstva sirijska vojska oslobodila 98 posto teritorije koja je bila pod kontrolom terorističkih grupa u protekle dvije godine.
Uz 69 borbenih aviona razmještenih u Diriji, Rusija je u prosjeku potrošila 156 miliona rublji (2,6 miliona dolara) svakog dana u ratom zahvaćenoj zemlji. Pored toga, 40 ruskih vojnika je poginulo i najmanje sedam komada ruske vojne opreme uništeno je u Siriji od septembra 2015. kada je Rusija pokrenula vojne operacije protiv terorističkih grupa u Siriji na zahtjev Damasaka, navodi se u medijskim izvještajima, prenosi Xinhua.
klix
-
sarajevoxxxx
#95648 Re: Sirija vol. 2
Rusi se ipak zaista povlače.
Turski MVP:Pratit ćemo povlačenje ruskih snaga u regionu Efrina. U slučaju da bude bilo kakve prijetnje iz tog regiona, intervenisat ćemo.
وزير الخارجية التركي: سنراقب انسحاب القوات الروسية من منطقة عفرين، وفي حال بدا لنا في تلك المنطقة أي تهديد سنتدخل.
#neoIRT
Turski MVP:Pratit ćemo povlačenje ruskih snaga u regionu Efrina. U slučaju da bude bilo kakve prijetnje iz tog regiona, intervenisat ćemo.
وزير الخارجية التركي: سنراقب انسحاب القوات الروسية من منطقة عفرين، وفي حال بدا لنا في تلك المنطقة أي تهديد سنتدخل.
#neoIRT
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#95649 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Ah, da, da ne zaboravim budaletinu turskih korijena:
Izbor Jerusalima opravdavao, naravno, Biblijom.
-
dječak sa šibicama
#95650 Re: Sirija vol. 2
Realno, Asad je zalutao na sastanak u Latakiji, izasao iz podmornice da malo protegne noge, lijep dan, suncano vrijeme, malo vjetrovito ubilo se za setnju, setao covjek kad eto ti ga u ruskoj vojnoj bazi, Putin mu mase haj na kafu i tako to.