Sirija vol. 2

Locked
Nadzornik

#95626 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

sunceKOtepsija wrote:
Nadzornik wrote:#BREAKING #Turkish artillery based in Salwa targets #YPG positions in #Afrin

Turci lupaju po Kurdima u Afrinu.
gdje nam je kiki :?
Na odmoru u Banovicima do nove godine.
sarajevoxxxx

#95627 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

sumirprimus wrote:laz! propaganda protiv precjednika vjeverice.
Klasična priča iz Asadove Sirije iz koje se može vidjeti brutalnost i diktatura u kojoj su živjeli Sirijci.

Šta kaže Nora: "Pritvor u Siriji je poput kidnapovanja. Nema naloga za hapšenje, nema razloga za hapšenje. Porodice nisu upoznate sa razlozima hapšenja'.
salik79

#95628 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

karakters wrote:Nije cudo sto "hafiz zvonimirko a dje je zastava" nastavlja praviti smecarsku propagandu, ali mi urnebesno da mu to polazi za rukom.

Putin doso u rusku bazu u Siriji, protokol, naravno, unaprijed isplaniran od strane ruske vojske iz baze, Asad se zaputio kontra protokola, jer nije njemu trebalo raportirati, covjek koji je upoznat sa protokolom i vjerovatno zaduzen za isti mu na to skrenuo paznju, "-predsjednice, izvini, ali po protokolu tamo ide samo Putin", "-aha, dobro, nisam znao". Najnormalnija stvar u toj vrsti dogadjaja.

Ma jok, sta ti znas. To, inace, ide ovako - naravno ako si faca - ne trebaju ti nikakvi tjelohranitelji, oficiri, klinci palci, sam ga (s)maknes. Ha ja!

Image
salik79

#95629 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sarajevoxxxx wrote:
sumirprimus wrote:laz! propaganda protiv precjednika vjeverice.
Klasična priča iz Asadove Sirije iz koje se može vidjeti brutalnost i diktatura u kojoj su živjeli Sirijci.

Šta kaže Nora: "Pritvor u Siriji je poput kidnapovanja. Nema naloga za hapšenje, nema razloga za hapšenje. Porodice nisu upoznate sa razlozima hapšenja'.
To prepisali izraelski Zakon...

A sta to fali Izraelu, haj' reci 'nako posteno!?
Last edited by salik79 on 11/12/2017 23:27, edited 1 time in total.
sunceKOtepsija

#95630 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

Nadzornik wrote:
sunceKOtepsija wrote:
Nadzornik wrote:#BREAKING #Turkish artillery based in Salwa targets #YPG positions in #Afrin

Turci lupaju po Kurdima u Afrinu.
gdje nam je kiki :?
Na odmoru u Banovicima do nove godine.
e to nisam znao #kikiIzdrzi for afrin
ioannes wrote:
husein_kapetan wrote:
dragma wrote:
Ovo je montaža neka..nemere bit'..

evo od min. 10:00 i tigra na sastanku sa putkom i assadom :D
ne znam jel iko primjetio, ali Sirijske zastave, osim u pojedinim kadrovima uopste nema :-?
sarajevoxxxx

#95631 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

I u Sočiju i u Latakiji Zlikovac je sam doveden po naredbi Rusa. Nikoga sa Asadom u Sočiju nije bilo, u Latakiji mu je pravio društvo jedino Suhej El Hasan, vjerovatno se greškom našao i na aerodromu, a ruski oficiri spašavali šta se spasiti može:

Image
sunceKOtepsija

#95632 Re: Sirija vol. 2

Post by sunceKOtepsija »

sarajevoxxxx wrote:I u Sočiju i u Latakiji Zlikovac je sam doveden po naredbi Rusa. Nikoga sa Asadom u Sočiju nije bilo, u Latakiji mu je pravio društvo jedino Suhej El Hasan, vjerovatno se greškom našao i na aerodromu...
naletio slucajno, ko i novinari...mozda je i Asad zaluto, negdje sam procitao da ni ne boravi u Damasku...
salik79

#95633 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

sunceKOtepsija wrote:
sarajevoxxxx wrote:I u Sočiju i u Latakiji Zlikovac je sam doveden po naredbi Rusa. Nikoga sa Asadom u Sočiju nije bilo, u Latakiji mu je pravio društvo jedino Suhej El Hasan, vjerovatno se greškom našao i na aerodromu...
naletio slucajno, ko i novinari...mozda je i Asad zaluto, negdje sam procitao da ni ne boravi u Damasku...
Vele, kreno iz podmornice u Tartusu u granap po gebiru, kad naka gungula. Da vidi sta je, kad rulja ga povuce sa sobom...Da nije Esma dosla po njega ne bi se znao ni vratit.
DaysleepeR

#95634 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

iskreno žalim svakoga kome pored vlastitih očiju treba medžed koji misli da se teritorije povraćaju da tumači šta im to oči vide
muhafuca

#95635 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Putin mahsuzile pohvalio Suheil-a

Ustat pa spomenut (Putin to sjedeci doduse :D )

salik79

#95636 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Ma moro, posto mu je protokol zabrljo, on je ustvari trazio pravog tigra, a oni mu doveli Suhejla. Onda vadi sto se vadit da...

Image
muhafuca

#95637 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Nasrallah-ov Govor povodom situacije oko Jerusalem/Kuds

Sa zaljepljenim engleskim prevodom

muhafuca

#95638 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Tigar izgleda dobio zadatak oslobadjanje tj dizanje opsade sa Foua & Kafriya regiona
#Syria #Idlib #Tiger_Forces Soldier Says #Tiger_Forces Brigadier General Suheil al-Hassan was Assigned to lead the Military Campaign to lift the siege on the forces and people trapped in Foua & Kafriya.

Code: Select all

https://twitter.com/IvanSidorenko1/status/940348203895087104
Opetja033

#95639 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Nadzornik wrote: Na odmoru u Banovicima do nove godine.
Kiki?! Ja ne znam da je on ikada prije toga dobio ban. Sta je uradio, znas li? :mrgreen:
Challenger__

#95640 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Opetja033 wrote:
Kiki?! Ja ne znam da je on ikada prije toga dobio ban. Sta je uradio, znas li? :mrgreen:
Ušao u raspravu oko karaktera rata u BiH. Držao poziciju da je bio građanski rat i uz to lika koji ga je etiketirao nazvao "balijom". Lično mislim da je sve to sporedno, da je po deafoltu kontrirao, mislim da je suština njegove skore i akutne forumske neravnoteže, anksioznosti, u emotivnom kolapsu koji je doživio zbog debakla Kurda u Iraku.

Ban je visio u zraku...
Opetja033

#95641 Re: Sirija vol. 2

Post by Opetja033 »

Challenger__ wrote:
Opetja033 wrote:
Ušao u raspravu oko karaktera rata u BiH. Držao poziciju da je bio građanski rat i uz to lika koji ga je etiketirao nazvao "balijom". Lično mislim da je sve to sporedno, da je po deafoltu kontrirao, mislim da je suština njegove skore i akutne forumske neravnoteže, anksioznosti, u emotivnom kolapsu koji je doživio zbog debakla Kurda u Iraku.

Ban je visio u zraku...
E svasta. Doduse u pravu si. Nije se nikada emotivno oporavio nakon cipelaranja na teritoriji Iraka okuparanom od strane kurdskih paravojnih formacija.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#95642 Re: Sirija vol. 2

Post by prljavi Hare »

Kiki je tražio entitet za Kurde u BiH.Entitet,TV kanal i monopol nad poslovima vezanim za sekundarne sirovine. :mrgreen:
apsidejzi

#95643 Re: Sirija vol. 2

Post by apsidejzi »

Iskreno mi je drago sto su ratni sukobi prestali u Siriji. Nije mi drago sto su rusi pobjedili jer ce ih ovo samo ojacati pa ce nama na balkanu srati sa svojom geopolitikom ali u Siriji nije bilo bolje opcije. Alternativa su bili isilovi lesinari ili nusrini primitivci. Obe grupe bi napravile novu LIbijiu u najvjerovatnije bi trgovali robovima i sva ta sranja. Ovako, drago mi je zbog naroda sto moze poceti da se oporavlja mada je ova generacija sigurno izgubljena. Nepravedan rat, nepravedan mir, kao i kod nas. Al samo da rata ne bude, ludila medju ljudima. Nek se geopoliticari najedu govana iz najdublje kace....

DaysleepeR

#95644 Re: Sirija vol. 2

Post by DaysleepeR »

savo i ekipa, motajte kablove
Trump has accepted Assad staying in office until 2021, U.S. and European officials tell @wrightr

Washington, District of Col
arzuhal

#95645 Re: Sirija vol. 2

Post by arzuhal »

Opetja033 wrote:
Challenger__ wrote: Lično mislim da je sve to sporedno, da je po deafoltu kontrirao, mislim da je suština njegove skore i akutne forumske neravnoteže, anksioznosti, u emotivnom kolapsu koji je doživio zbog debakla Kurda u Iraku.
E svasta. Doduse u pravu si. Nije se nikada emotivno oporavio nakon cipelaranja na teritoriji Iraka okuparanom od strane kurdskih paravojnih formacija.
:lol:

Koja rečenica...
sarajevoxxxx

#95646 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

sunceKOtepsija wrote:
Ma nije slučajno, dobio je on uredno poziv. On i Suhejl i niko drugi, vjerovatno ni sirijski novinari.

Umjesto da Putin sleti u glavni grad Damask, Rusi dovukli predsjednika države, bez ličnog pratioca, bez drugih sirijskih zvaničnika, bez sirijskih novinara, dovukli ga kao istrošenog mafijaša u neku zabit u Latakiji.

Šta ćemu protokol kada su na aerodromu bili samo Rusi. Asad je došao na privatnu Putinovu zabavu. Sve je ličilo na sastanak mafijaša, a veza u Siriji im je bio Asad i tako su ga tretirali ruski oficiri. Tu stani, onda kreni u onom pravcu, pa tu sačekaj, ponekad i trojica istovremeno mu pomagali da se snađe.
Last edited by sarajevoxxxx on 12/12/2017 11:54, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#95647 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Odlazi jedan zlikovac, nakon silnih zločina i ubijenih žena, djece, i drugih sirijskih civila, te uništene infrastrukture, i ostavlja drugog zlikovca samog.

Rusija počela povlačenje vojnika iz Sirije, ostaju dvije vojne baze

Rusija počela povlačenje vojnika iz Sirije, ostaju dvije vojne baze
Foto: EPA

Rusija je počela s djelimičnim povlačenjem vojnika iz Sirije po naređenju predsjednika Vladimira Putina, javili su u utorak lokalni mediji.
Putin je objavio povlačenje tokom nenajavljene posjete vojnoj bazi Hmeymim u Siriji u ponedjeljak.

Prvo povlačenje uključuje 23 borbena aviona, dva helikoptera Ka-52 i djelimično kopnene snage koje čine kontingenti snaga za specijalne operacije, trupe poljskih bolnica i timovi za deminiranje, navela je novinska agencija Tass riječi Sergeja Surovikina, zapovjednika ruskih snaga u Siriji,

Surovikin je također kazao da će Rusija zadržati dvije vojne baze u Siriji, zračnu bazu Hmeymim i mornaričku bazu Tartus, koje će garantirati stabilnost Siriji u budućnosti.

Lokalni mediji javili su da je uz podršku ruskog zrakoplovstva sirijska vojska oslobodila 98 posto teritorije koja je bila pod kontrolom terorističkih grupa u protekle dvije godine.

Uz 69 borbenih aviona razmještenih u Diriji, Rusija je u prosjeku potrošila 156 miliona rublji (2,6 miliona dolara) svakog dana u ratom zahvaćenoj zemlji. Pored toga, 40 ruskih vojnika je poginulo i najmanje sedam komada ruske vojne opreme uništeno je u Siriji od septembra 2015. kada je Rusija pokrenula vojne operacije protiv terorističkih grupa u Siriji na zahtjev Damasaka, navodi se u medijskim izvještajima, prenosi Xinhua.

klix
sarajevoxxxx

#95648 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Rusi se ipak zaista povlače.

Turski MVP:Pratit ćemo povlačenje ruskih snaga u regionu Efrina. U slučaju da bude bilo kakve prijetnje iz tog regiona, intervenisat ćemo.

وزير الخارجية التركي: سنراقب انسحاب القوات الروسية من منطقة عفرين، وفي حال بدا لنا في تلك المنطقة أي تهديد سنتدخل.

#neoIRT
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#95649 Re: Sirija vol. 2

Post by Truba »

Challenger__ wrote:Ah, da, da ne zaboravim budaletinu turskih korijena:

Image

Izbor Jerusalima opravdavao, naravno, Biblijom.

:lol:
dječak sa šibicama

#95650 Re: Sirija vol. 2

Post by dječak sa šibicama »

Realno, Asad je zalutao na sastanak u Latakiji, izasao iz podmornice da malo protegne noge, lijep dan, suncano vrijeme, malo vjetrovito ubilo se za setnju, setao covjek kad eto ti ga u ruskoj vojnoj bazi, Putin mu mase haj na kafu i tako to.
Locked