screenshot ovog posta napraviti, za korištenje kasnijesarajevoxxxx wrote:Putin danas došao u Hmeimim naredio da dovuku zlikovca iz Damaska Bešara Al Asada u vojnu bazu i fino mu u maniru pravog cara objasnio kako stvari stoje.
Ne zvuči loše
Sirija vol. 2
- DaysleepeR
#95526 Re: Sirija vol. 2
- Challenger__
#95527 Re: Sirija vol. 2
Aaaaaaaa, prep'o se.arzuhal wrote:Šta veli Putin, nemoj da Izrael udari frontzalno na Siriju a meni vojska još dolje...Pa kud si prispio, majčin sine...
Dok je Erdoana živog, ne smiju cionisti napasti Vladimira.
- Challenger__
#95528 Re: Sirija vol. 2
Jest, došao da Damask preda vehabijama, rekao mu biraj, ho'š Bagdadija il' Džulanija.sarajevoxxxx wrote:Putin danas došao u Hmeimim naredio da dovuku zlikovca iz Damaska Bešara Al Asada u vojnu bazu i fino mu u maniru pravog cara objasnio kako stvari stoje.
Ne zvuči loše
- sunceKOtepsija
#95529 Re: Sirija vol. 2
Nusra oborila Rusiju na koljena
Turska vojska zapocela pripreme za preuzimanje Khmeimima i baze u Tartusu.
Uskoro-dzuma u Emevijskoj dzamiji

Not bad-not bad at all
Turska vojska zapocela pripreme za preuzimanje Khmeimima i baze u Tartusu.
Uskoro-dzuma u Emevijskoj dzamiji
Not bad-not bad at all
- Challenger__
#95530 Re: Sirija vol. 2

Uglavnom, došao, pozdravio se sa Bašarom, obratio se svojim vojnicima, naredio povlačenje većeg broja ruskih snaga ("vojna misija je u glavnom pri kraju") a teroristima poručio da se ne igraju, jer ako ponovo napadnu suočiće se sa udarima "kakve do sada nisu vidjeli".
Putin: Most of the Russian military contingent staying in the Syrian Arab Republic is returning home, to Russia. " If terrorists again raise head, we will deliver such strikes on them that they haven’t seen so far," Putin told the Russian military.
Nakon kratkotrajne posjete bazi Khmeim u Siriji, produžio je za Kairo, gdje ga je dočekao predsjednik Egipta.

- arzuhal
#95531 Re: Sirija vol. 2
Bježi Putko, prep'o se kralja Mohameda i Izraela, opa...
- Opetja033
#95532 Re: Sirija vol. 2
Cuj udarice jos zesce ako bude trebalo. Jedino jos atomsku da baci....
-
sekerbay
#95533 Re: Sirija vol. 2
Treba se malo uozbiljiti
ipak se radi o ozbiljnoj temi.
S tim u vezi, zamolio bih kolegu @tepsiju, inače vrsnog stručnjaka za sirijske manjine poput ugura i nogajaca, da napiše par riječi o trenutnoj situaciji u kojoj se nalaze ovi uistinu ugroženi narodi. Isis nezaustavljivo juriša i pitanje je dana kada će doprijeti do teritorija ovih hudih, napaćenih i prije svega ugroženih naroda.
Allah na toliko mjesto uzdigao pravdu i traženje iste...
Baš me zanima odakle se informišu o dnevnopolitičkim desavanjima.
S tim u vezi, zamolio bih kolegu @tepsiju, inače vrsnog stručnjaka za sirijske manjine poput ugura i nogajaca, da napiše par riječi o trenutnoj situaciji u kojoj se nalaze ovi uistinu ugroženi narodi. Isis nezaustavljivo juriša i pitanje je dana kada će doprijeti do teritorija ovih hudih, napaćenih i prije svega ugroženih naroda.
Ne možeš biti pametan. Ti ljudi kao da žive na mjesecu tj. kao da su odvojeni od svih izvora informacija.salik79 wrote: Ne znam jesi li upratio nase delegate, sto hvalospjeve Salmanu pisase za masakre u Jemenu (jer ih je castio i izgotivio na "hadzu")...Niko ljigaviji i jeftiniji ne moze bit' od balije:
PISMO PODRŠKE KRALJU SAUDIJSKE ARABIJE
http://imltv.press/bih/17031/pismo-podr ... ke-arabije.
-
sarajevoxxxx
#95534 Re: Sirija vol. 2
Došao u nenajavljenu posjetu u svoju vojnu bazu, pozvao predsjednika države te zemlje u kojoj mu je baza, sam objavio da povlači snage, Bešar Al Asad tek puki posmatrač.Challenger__ wrote:Jest, došao da Damask preda vehabijama, rekao mu biraj, ho'š Bagdadija il' Džulanija.sarajevoxxxx wrote:Putin danas došao u Hmeimim naredio da dovuku zlikovca iz Damaska Bešara Al Asada u vojnu bazu i fino mu u maniru pravog cara objasnio kako stvari stoje.
Ne zvuči loše
Kakva predaja Damaska vehabijama. Sirijci se 50 godina bore protiv porodice Al Asad, i naravno da nikada neće odustati. Putin ga prvo ponizio u ovoj zadnjoj posjeti u Sočiju, doveo ga samog bez pratnje, upoznao ga sa svojim generalima, a sve bez sirijske zastave, tretirao ga kao svog uposlenika kojeg pozove na brifing baš kao i danas gdje prvo ruski mediji objave da se sastao Putin, i da povlači vojsku iz Sirije, Damask je tu tek puki posmatrač tih dešavanja, niti se šta pita niti šta odlučuje o bilo čemu.
- Opetja033
#95535 Re: Sirija vol. 2
To pogotovo vazi za ove sto iranske skute ljube.salik79 wrote:
Ne znam jesi li upratio nase delegate, sto hvalospjeve Salmanu pisase za masakre u Jemenu (jer ih je castio i izgotivio na "hadzu")...Niko ljigaviji i jeftiniji ne moze bit' od balije:
http://imltv.press/bih/17031/pismo-podr ... ke-arabije
![]()
Ja vjerujem da se, nakon ovoga, Nedzad javno odrekao svoga brata.
Na stranu sto je Safvet Halilovic covjek koji ne moze zivjeti bez sponzora. Bio je spreman da ovo pismo potpise - i neka je, kapa dole. Ali iako vazi za jednog od najuticajnih "ihvana" u BiH, na njegovom portalu nije bilo ni slova kojim bi osudio blokadu Katara od strane pomahnitalih princeva. Kad je blokada uvedena, svi bitni i nebitni svjetski portali su pisali o tome. Pa da je makar samo prenio sturu vijest - jok. Tajac. K'o da se nista ne desava.
A poletio je popljuvati Mahmuta ef. Karalića, poletio je potpisati ovo pismo. Hajde da pripada selefijskim strujama, pa u redu. Ali Saff izadje i kritikuje Saudiju a ovaj "ihvan" mudro suti. Da ne spominjem kako je zenu uvalio da radi u Vijeću povjerenika Svjetske unije islamskih učenjaka.
Rijetko iritantna i ljigava pojava.
Vidis, ja sam realan. Safvet u meni izaziva samo nakon za povracanje. Ali realno meni je smijesno i pateticno kada ti pricas o tome o jeftinoci i prodaji. Nema velike razlike izmedju vas dvojice. Doduse, vrijedno je napomenuti, ti (jos uvijek barem) ne izazivas nagon povracanja za razliku od doticnog.
Svi ste vi pijuni u rukama ljudi koji nemaju veze sa Bosnom i Bosnjacima.
Last edited by Opetja033 on 11/12/2017 13:09, edited 2 times in total.
- Challenger__
#95536 Re: Sirija vol. 2
Ah, da, da ne zaboravim budaletinu turskih korijena:

Izbor Jerusalima opravdavao, naravno, Biblijom.

Izbor Jerusalima opravdavao, naravno, Biblijom.
- Challenger__
#95537 Re: Sirija vol. 2
Povlačenje glavnine (ne svih, ne svih) snaga je odavno najavljeno. S tim da se možeš kladiti da će većina snaga djelovati pod maskom sirijskih oružanih snaga. Sada sirijska stvar iz njihove (ruske) perspektive ima primarno unutarsirijsku i pretežno političku dimenziju.sarajevoxxxx wrote:Došao u nenajavljenu posjetu u svoju vojnu bazu, pozvao predsjednika države te zemlje u kojoj mu je baza, sam objavio da povlači snage, Bešar Al Asad tek puki posmatrač.
Iznenadna i neočekivana je sama posjeta vojnoj bazi, ostalo ne.
- salik79
#95538 Re: Sirija vol. 2
Velika lova je u pitanju, a svi hoce na sisu (budzet), k'o i nasi politicari...sekerbay wrote:Treba se malo uozbiljitiipak se radi o ozbiljnoj temi.
Ne možeš biti pametan. Ti ljudi kao da žive na mjesecu tj. kao da su odvojeni od svih izvora informacija.salik79 wrote: Ne znam jesi li upratio nase delegate, sto hvalospjeve Salmanu pisase za masakre u Jemenu (jer ih je castio i izgotivio na "hadzu")...Niko ljigaviji i jeftiniji ne moze bit' od balije:
http://imltv.press/bih/17031/pismo-podr ... ke-arabije.
-
dječak sa šibicama
#95539 Re: Sirija vol. 2
Zar nije bilo vec najmanje jedno "totalno povlacenje ruskih snaga" i likovanje "bjeze Rusi, sad ce nasi u Damask" kratkih pantolica.
Sjecam se najmanje jednog.
I kako se ovaj entuzijazam al kaida fan kluba uklapa u njihovu pricu "Damask se nista ne pita, Rusi ce sve odlucivati, Sirija je sada ruska kolonija i Putin se pita", Kako to kolonija a povlace se. Dze logika.
I kako se ovaj entuzijazam al kaida fan kluba uklapa u njihovu pricu "Damask se nista ne pita, Rusi ce sve odlucivati, Sirija je sada ruska kolonija i Putin se pita", Kako to kolonija a povlace se. Dze logika.
- Challenger__
#95540 Re: Sirija vol. 2
Ne razumiju oni ništa.dječak sa šibicama wrote:Zar nije bilo vec najmanje jedno "totalno povlacenje ruskih snaga" i likovanje "bjeze Rusi, sad ce nasi u Damask" kratkih pantolica.
Da, bilo je već jedno povlačenje većine snaga polovinom marta 2016 a krajem godine su se vratili i pomogli sirijskoj armiji i saveznicima da oslobode čitav Alepo.
Sada Sirija treba da se reorganizuje, oporavi i da nastavi vojnu (provincija Idlib) i političku (Hasaka) borbu za reintegraciju cijele zemlje u ustavno-pravni poredak.
Glavnina posla je, definitivno odrađena i ova prva - primarno vojna - runda je dobijena.
- Challenger__
#95541 Re: Sirija vol. 2
To sam, ustalom napisao odmah poslije al-Bukamala. Ova partija je završena, dobili su je Moskva, te Teheran, Damask, Bejrut, Bagdad. Vidjećemo hoće li biti druge runde i kako će se stvar dalje razvijati.
Ovo je daleko ispod najmizernijih očekivanja patetične antisirijske osovine.
_______
Ovo je daleko ispod najmizernijih očekivanja patetične antisirijske osovine.
_______
- salik79
#95542 Re: Sirija vol. 2
E cuj Muvedeta u nakom vijecu?!Opetja033 wrote:To pogotovo vazi za ove sto iranske skute ljube.salik79 wrote:
Ne znam jesi li upratio nase delegate, sto hvalospjeve Salmanu pisase za masakre u Jemenu (jer ih je castio i izgotivio na "hadzu")...Niko ljigaviji i jeftiniji ne moze bit' od balije:
![]()
Na stranu sto je Safvet Halilovic covjek koji ne moze zivjeti bez sponzora. Bio je spreman da ovo pismo potpise - i neka je, kapa dole. Ali iako vazi za jednog od najuticajnih "ihvana" u BiH, na njegovom portalu nije bilo ni slova kojim bi osudio blokadu Katara od strane pomahnitalih princeva. Kad je blokada uvedena, svi bitni i nebitni svjetski portali su pisali o tome. Pa da je makar samo prenio sturu vijest - jok. Tajac. K'o da se nista ne desava.
A poletio je popljuvati Mahmuta ef. Karalića, poletio je potpisati ovo pismo. Hajde da pripada selefijskim strujama, pa u redu. Ali Saff izadje i kritikuje Saudiju a ovaj "ihvan" mudro suti. Da ne spominjem kako je zenu uvalio da radi u Vijeću povjerenika Svjetske unije islamskih učenjaka.
Vidis, ja sam realan. Safvet u meni izaziva samo nakon za povracanje. Ali realno meni je smijesno i pateticno kada ti pricas o tome jer si se jeftinoci i prodaji. Nema velike razlike izmedju vas dvojice. Doduse, vrijedno je napomenuti, ti (jos uvijek barem) ne izazivas nagon povracanja za razliku od doticnog.
A sada, opet, predjimo na ovo o jeftinoci i prodaji. Hajmo nas dvojica, ovako javno, kao sto i Allah dz.s. u Kur'anu kaze, zazvati Allahovo prokletstvo na svakoga koji je vrbovan od bilo koga i ko je neciji pijun! Hajmo zazvati Allahovo prokletstvo i uz to pozeliti, ako jos ima bilo kakvu financijsku naknadu za to, da svaki fening - zajedno sa najmilijima - potrosi na lijekove i lijecenje. Sta velis na to? Evo ja cu odmah tri puta aminovati na ovo: AMIN, AMIN, AMIIINNN!
Hajde sada ti, pa da dalje pricamo liseni bilo kakvih sumnji i potvora po ovom pitanju.
- Opetja033
#95543 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:E cuj Muvedeta u nakom vijecu?!Opetja033 wrote:To pogotovo vazi za ove sto iranske skute ljube.salik79 wrote:
![]()
Vidis, ja sam realan. Safvet u meni izaziva samo nakon za povracanje. Ali realno meni je smijesno i pateticno kada ti pricas o tome jer si se jeftinoci i prodaji. Nema velike razlike izmedju vas dvojice. Doduse, vrijedno je napomenuti, ti (jos uvijek barem) ne izazivas nagon povracanja za razliku od doticnog.
Svi ste vi pijuni u rukama ljudi koji nemaju veze sa Bosnom i Bosnjacima.Nisam znao... Znam ja Safveta (licno - medju prvima mi je poklonio svoju "Siru", s posvetom) nekih 20-tak godina, tako da mi je prosla i ta faza nagona za povracanje. Sada ga samo posmatram kao jeftinog jadova. Dzaba mu ako nije kritikov'o Saudiju, kao Karadavijeva podguzna muha je, prilicno sam siguran, zajedno s njim uvrsten na teroristicku listu...
A sada, opet, predjimo na ovo o jeftinoci i prodaji. Hajmo nas dvojica, ovako javno, kao sto i Allah dz.s. u Kur'anu kaze, zazvati Allahovo prokletstvo na svakoga koji je vrbovan od bilo koga i ko je neciji pijun! Hajmo zazvati Allahovo prokletstvo i uz to pozeliti, ako jos ima bilo kakvu financijsku naknadu za to, da svaki fening - zajedno sa najmilijima - potrosi na lijekove i lijecenje. Sta velis na to? Evo ja cu odmah tri puta aminovati na ovo: AMIN, AMIN, AMIIINNN!
Hajde sada ti, pa da dalje pricamo liseni bilo kakvih sumnji i potvora po ovom pitanju.
Dao je i meni ali nije sa posvetom, bolja ste raja.
Ne kaze Allah dz.s. tako u Kur'anu, tj polazis od kur'anske osnove ali onda zazivas prokletstvo "na svakoga koji je vrbovan od bilo koga i ko je neciji pijun" .
Ne pada mi na pamet zazivati Allahovo prokletstvo na druge ljude. To nema kur'ansko utemeljenje a i suprotno je sunnetu Poslanika a.s.
Ako se ogranicavas na nas dvojicu, nije problem: amin, amin, amin.
Skupo sam ja platio i placam svoju neutralnost i samostalnost. Ali obraz je najpreci.
- Challenger__
#95544 Re: Sirija vol. 2
I od mene:salik79 wrote:A sada, opet, predjimo na ovo o jeftinoci i prodaji. Hajmo nas dvojica, ovako javno, kao sto i Allah dz.s. u Kur'anu kaze, zazvati Allahovo prokletstvo na svakoga koji je vrbovan od bilo koga i ko je neciji pijun! Hajmo zazvati Allahovo prokletstvo i uz to pozeliti, ako jos ima bilo kakvu financijsku naknadu za to, da svaki fening - zajedno sa najmilijima - potrosi na lijekove i lijecenje. Sta velis na to? Evo ja cu odmah tri puta aminovati na ovo: AMIN, AMIN, AMIIINNN!
Amin, amin, amin!
Nisam prozvan, ali stojim iza gore napisanog: nemam ama baš nikakve materijalne koristi od ovog pisanja niti to radim po nagovoru bilo koga.
-
sekerbay
#95545 Re: Sirija vol. 2
Krupno ti je ovo burazeru. Treba tu ubaciti malo bogobojaznosti. Nije to od prakse ni ehli-bejta ni sufija koje upoznah.salik79 wrote:Velika lova je u pitanju, a svi hoce na sisu (budzet), k'o i nasi politicari...
Ne znam odnosi li se ovo tvoje i na kurdića, al me ipak presiječe.
Za takve stvari trebaju čvrsti dokazi. Živ insan radi i griješi, pa tako i kurdić. Iako je profesor hadisa, mislim da je u nekim slučajevima promašio a vezano je za hadis. Ono, drugi učenjaci su iznijeli neoborive dokaze koji osporavaju njegove tvrdnje. Ali, ne pada mi na pamet da pomislim da je potkupljiv. Daleko od toga i čak naprotiv - čvrsto vjerujem da se radi o čestitom insanu.
-
sarajevoxxxx
#95546 Re: Sirija vol. 2
Naravno, nema sumnje.Putin je baš kao i prošlim pozivanjem Asada da sam dođe samo poslao političku poruku tek toliko da se zna ko vodi glavnu riječ.Challenger__ wrote:Povlačenje glavnine (ne svih, ne svih) snaga je odavno najavljeno. S tim da se možeš kladiti da će većina snaga djelovati pod maskom sirijskih oružanih snaga. Sada sirijska stvar iz njihove (ruske) perspektive ima primarno unutarsirijsku i pretežno političku dimenziju.sarajevoxxxx wrote:Došao u nenajavljenu posjetu u svoju vojnu bazu, pozvao predsjednika države te zemlje u kojoj mu je baza, sam objavio da povlači snage, Bešar Al Asad tek puki posmatrač.
Iznenadna i neočekivana je sama posjeta vojnoj bazi, ostalo ne.
A to za pobjednika, Asad pobjedom smatra i to što je još uvijek živ, i što još uvijek sa uspjehom odgađa sudbinu koja je zadesila Gadafija i Ali Saliha.Kakva crna antisirijska osovina.Eno jučer irački generali sa predstavnicima SDF-a dogovaraju nastavak borbe protiv Isila a sve uz nazočnost američkih političkih i vojnih predstavnika.Amerikanci kolo vode, pokupili naftu u Siriji i Iraku, dok sirijska osovina u Damasku slavi živog leša kojeg čeka suđenje za ratne zločine.
- Challenger__
#95547 Re: Sirija vol. 2
Malo, malo pa se pitam da li se šališ ili si ozbiljan. Čovječe dragi, poniženje bi bilo da je došao a da ovaj ne zna i da ode a da ga ne vidi. Bašar je dočekao svog saveznika u svojoj zemlji na svom aerodromu (datom na korištenje).sarajevoxxxx wrote:Naravno, nema sumnje.Putin je baš kao i prošlim pozivanjem Asada da sam dođe samo poslao političku poruku tek toliko da se zna ko vodi glavnu riječ.
Tvoje banalizacije su nevjerovatne, da ne kažem nepristojne.
- Opetja033
#95548 Re: Sirija vol. 2
Doduse i ova ti je na mjestu. Iskreno od kompletne, uslovno receno, "zenicke ekipe" postujem ef. Karalica i hafiza Mehtića.sekerbay wrote:Krupno ti je ovo burazeru. Treba tu ubaciti malo bogobojaznosti. Nije to od prakse ni ehli-bejta ni sufija koje upoznah.salik79 wrote:Velika lova je u pitanju, a svi hoce na sisu (budzet), k'o i nasi politicari...
Ne znam odnosi li se ovo tvoje i na kurdića, al me ipak presiječe.
Za takve stvari trebaju čvrsti dokazi. Živ insan radi i griješi, pa tako i kurdić. Iako je profesor hadisa, mislim da je u nekim slučajevima promašio a vezano je za hadis. Ono, drugi učenjaci su iznijeli neoborive dokaze koji osporavaju njegove tvrdnje. Ali, ne pada mi na pamet da pomislim da je potkupljiv. Daleko od toga i čak naprotiv - čvrsto vjerujem da se radi o čestitom insanu.
Kurdic cesto takve gluposti valja po Facebooku da je to za nepovjerovati. Pogotovo ukoliko uzmemo u obzir da je profesor hadisa, a metodologija izucavanja te nauke ako ista zahtjeva onda zahtjeva sposobnost kritickog razmisljanja. A on konstantno pise i postavlja nevjerovatno gluposti i cisti fake news. Ono, ne moras cak ni provjeriti da li su lazi u pitanju - cista logika ti ukazuje na to. Covjek onda ne moze a da se ne zapita o njegovoj ucenosti jer bi, pogotovo on, cisto refleksno morao imati kriticki sud. Lupetao je gluposti, zadnja koju sam upratio je bila pocetkom ove godine kada je napisao da je Abu Dhabi ili Dubai (zaboravio sam) izdvojio 500 miliona dolara za novogodisnji vatromet. Tada sam ga blokirao, cisto da mi ne pada jos vise u ocima.
Ali helem nejse, eto ih tamo. U sustini si u pravu ali ne moze covjek ni gluposti neke tolerisati ali svakako se treba paziti na terminologiju pri kritici.
- salik79
#95549 Re: Sirija vol. 2
Ejvallah, tamam, vise ni ne treba. Hocemo li konacno diskutovati liseni kojekakvih glupih predrasuda?Opetja033 wrote:salik79 wrote:E cuj Muvedeta u nakom vijecu?!Opetja033 wrote:
To pogotovo vazi za ove sto iranske skute ljube.
Svi ste vi pijuni u rukama ljudi koji nemaju veze sa Bosnom i Bosnjacima.Nisam znao... Znam ja Safveta (licno - medju prvima mi je poklonio svoju "Siru", s posvetom) nekih 20-tak godina, tako da mi je prosla i ta faza nagona za povracanje. Sada ga samo posmatram kao jeftinog jadova. Dzaba mu ako nije kritikov'o Saudiju, kao Karadavijeva podguzna muha je, prilicno sam siguran, zajedno s njim uvrsten na teroristicku listu...
Dao je i meni ali nije sa posvetom, bolja ste raja.Nisam je ni otvorio jos. Ne znam bas koliko je jos dobar sa bilo kim jer nije prosla neopazeno njegova sutnja.
Ne kaze Allah dz.s. tako u Kur'anu, tj polazis od kur'anske osnove ali onda zazivas prokletstvo "na svakoga koji je vrbovan od bilo koga i ko je neciji pijun" .
Ne pada mi na pamet zazivati Allahovo prokletstvo na druge ljude. To nema kur'ansko utemeljenje a i suprotno je sunnetu Poslanika a.s.
Ako se ogranicavas na nas dvojicu, nije problem: amin, amin, amin.
Skupo sam ja platio i placam svoju neutralnost i samostalnost. Ali obraz je najpreci.
A, drugi puta, upitaj Mahmut ef Karalica o svemu o cemu se nas dvojica ovdje sporimo, pa ces cuti sta veli...Ako zelis da ti citiram sta veli za Siriju?
-
Sehro
#95550 Re: Sirija vol. 2
Gledajući onako objektivno, vas dvojica ste super momci, zašto se onda glođete..Opetja033 wrote:To pogotovo vazi za ove sto iranske skute ljube.salik79 wrote:
![]()