Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dozer

#9551 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

E, kod mene su vertikale udaljene jedna od druge minimano 8-9m, i to pravolinijski. Posto se cijevi ne mogu nikako spojiti na taj nacin, znaci da bih sad morao raskopati kompletan stan da to izvedem, tj. da spojim 3 vertikale u jednu.
Logicno - ne pada mi na pamet.

Jednostavnije mi je ne placati im nista, pa neka tuze do besvijesti. Ganjacemo se po lokalnim sudovima jedno 5-10 godina, pa cemo se prebaciti u Strazbur, i onda jos par godina.

A da je ovaj narod pametniji za samo par IQ bodova, odavno bi bila podnijeta kolektivna tuzba protiv ViK-a i odgovornih u njemu, kao i protiv Vlade KS kao vlasnika ViK-a.
Nije da tu nema elemenata za tuzbu, i to kvalitetnu.
perfect_guy

#9552 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by perfect_guy »

e to mene konkretno zanima - koje je tačno zakonsko uporište za tužbu? koji zakoni, članovi?
Banksy

#9553 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:SDA ce pred izbore magicno rijesiti redukcije i osvojiti komotnu vecinu u Sarajevu. To ce biti predstavljeno kao da SDA rjesava probleme naslijedjene od komunjarske vlasti, sto ce se narodu dopasti - pa ce im izbor biti ili da glasaju za SDA koja rjesava probleme u vodosnabdijevanju, ili za SDP koji ce zavrnuti vodu i srusiti dzamije.

Ne samo da ce da pobijede, vec ima da pometu.
Ne vjerujem ni da će riješiti redukcije, ni da će pobijediti, sve i da ih riješe.
Alfons Kauders

#9554 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:SDA ce pred izbore magicno rijesiti redukcije i osvojiti komotnu vecinu u Sarajevu. To ce biti predstavljeno kao da SDA rjesava probleme naslijedjene od komunjarske vlasti, sto ce se narodu dopasti - pa ce im izbor biti ili da glasaju za SDA koja rjesava probleme u vodosnabdijevanju, ili za SDP koji ce zavrnuti vodu i srusiti dzamije.

Ne vjerujem ni da će riješiti redukcije, ni da će pobijediti, sve i da ih riješe.
Ne vjerujem ni ja.

Ja vjerujem da ce pobijediti bez da ih rijese.
Dozer

#9555 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

perfect_guy wrote:e to mene konkretno zanima - koje je tačno zakonsko uporište za tužbu? koji zakoni, članovi?
Ne znam tacno clanove, nisam pravnik, a i mrsko mi sad traziti (ako nekome nije ili ako ih vec zna, neka postavi), ali se uredno moze pozivati na zakone o javnim uslugama i ljudskim pravima.
U sve to se mogu ukomponovati i materijalni gubici (ves masine, masine za sudje, bojleri, cijevi, ventili), kao i zdravstveni problemi (trovanja, stomacni virusi, itd.)

Naravno, materijalni gubici se moraju nekako i dokazati, sto nije problem, kao i zdravstveni problemi, sto takodjer nije problem jer su ambulante krcate ljudima koji imaju stomacne probleme, a kako vec rekoh i šuga je u drasticnom porastu.
Nezavisnim analizama vode (koje se mogu odraditi bilo gdje izvan BiH, npr. ZG ili BG, a dovoljno je samo otici i odnijeti vodu), bez ikakvih problema ce se pobiti lazirane domace analize koje potvrdjuju "ispravnost" vode.
Dozer

#9556 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Alfons Kauders wrote: Ne vjerujem ni ja.

:lol: :lol: :thumbup:
Ali, kako vec ranije rekoh - rijesice ih.
Tj. "rijesice" ih na par mjeseci pred izbore, a onda ce se sve opet vratiti na staro odmah nakon izbora, uz masu totalno imbecilnih i idiotskih obrazlozenja.
I narod ce opet samo sutiti.

I onda ce se, kao sto se to moze i sada, a i odavno, moci postaviti jedno sasvim logicno pitanje - ko je tu zaista imbecil i idiot?
Oni koji upravljaju i lazu vec 20+ godina, ili oni koji im na sve to sute i trpe?
sheilak

#9557 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sheilak »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:

Ne vjerujem ni ja.

:D :lol:

Slazem se, na zalost, s Alfonsom. No problem je sto SDA nema protivnika. Ko je u opoziciji? Politicari reciklirani vise nego zvake koje zvaces danima. A ljudi su glupi, primitivni, neskloni razmisljanju i promjenama. Pogotovo sto i da dodje neko "drugi" na vlast, doci ce opet ljudi koji su tu vec 20 + godina i koji isto tako nisu nista rijesavali, vec isto grabili.

Inace, ja se vise kupam/tusiram sad kako su redukcije, barem 2 put dnevno :D valjda kompulzivno, da safatam vodu. i disciplinirana sam vise, kuci se vracam do pola 11 max, cak i ranije idem leci nego inace. :D
mozda im je to i namjera, da nas dovedu u suru. :D
Hajlac

#9558 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Hajlac »

Ulica NARAVNO nije na danasnjem spisku - na Dobrinji 1 ali od jutros u 10 NEMA VODE kako mi javljaju!

I zadnih bar 10-ak dana sve cesce su ove dnevne redukcije!

Stoko kanalizaciona!

:evil:
Dozer

#9559 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

sheilak wrote: :D :lol:

Slazem se, na zalost, s Alfonsom. No problem je sto SDA nema protivnika. Ko je u opoziciji? Politicari reciklirani vise nego zvake koje zvaces danima. A ljudi su glupi, primitivni, neskloni razmisljanju i promjenama. Pogotovo sto i da dodje neko "drugi" na vlast, doci ce opet ljudi koji su tu vec 20 + godina i koji isto tako nisu nista rijesavali, vec isto grabili.

Inace, ja se vise kupam/tusiram sad kako su redukcije, barem 2 put dnevno :D valjda kompulzivno, da safatam vodu. i disciplinirana sam vise, kuci se vracam do pola 11 max, cak i ranije idem leci nego inace. :D
How much godina imas? I u koja doba je to drugo plakanje? :per:
holowey

#9560 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by holowey »

Dozer wrote:
perfect_guy wrote:e to mene konkretno zanima - koje je tačno zakonsko uporište za tužbu? koji zakoni, članovi?
Ne znam tacno clanove, nisam pravnik, a i mrsko mi sad traziti (ako nekome nije ili ako ih vec zna, neka postavi), ali se uredno moze pozivati na zakone o javnim uslugama i ljudskim pravima.
U sve to se mogu ukomponovati i materijalni gubici (ves masine, masine za sudje, bojleri, cijevi, ventili), kao i zdravstveni problemi (trovanja, stomacni virusi, itd.)

Naravno, materijalni gubici se moraju nekako i dokazati, sto nije problem, kao i zdravstveni problemi, sto takodjer nije problem jer su ambulante krcate ljudima koji imaju stomacne probleme, a kako vec rekoh i šuga je u drasticnom porastu.
Nezavisnim analizama vode (koje se mogu odraditi bilo gdje izvan BiH, npr. ZG ili BG, a dovoljno je samo otici i odnijeti vodu), bez ikakvih problema ce se pobiti lazirane domace analize koje potvrdjuju "ispravnost" vode.
crnjak je sto te analize nisu lazirane ali se uzorkuje na pogresnom mjestu... uzmu uzorak na bacevu i analiziraju sta pumpaju u vodovod... all with flying colors... uzorkovanje treba biti radjeno u nasumicno uzetim naseljima, nasumicno odabranim zgradama, nasumicno odabranim stanovima, sa dovoljnim brojem uzetih uzoraka... dzaba meni sto se na bacevu pumpa savrsena voda kad je masa puknutih cijevi kojima ta voda dolazi do mene, a kontrola sta se sve na podrucuju grada ispusta u tlo je nikakva...
sheilak

#9561 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by sheilak »

Dozer wrote:
sheilak wrote: :D :lol:

How much godina imas? I u koja doba je to drugo plakanje? :per:
pa zar je istusiranost postala toliko bitan faktor privlacnosti? :D :lol: al kontam :D
black

#9562 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by black »

Image
Dozer

#9563 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

:lol: :lol: :lol:
Moze i kod Bakira i Seke, blizu su Elmedinu svakako ;)
tranquil

#9565 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by tranquil »

Povoljno dajem instrukcije iz umijeća življenja sa redukcijama vode. Višegodišnje iskustvo.
Šifra: Tuzlak
VladaFBiH

#9566 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

holowey wrote: crnjak je sto te analize nisu lazirane ali se uzorkuje na pogresnom mjestu... uzmu uzorak na bacevu i analiziraju sta pumpaju u vodovod... all with flying colors... uzorkovanje treba biti radjeno u nasumicno uzetim naseljima, nasumicno odabranim zgradama, nasumicno odabranim stanovima, sa dovoljnim brojem uzetih uzoraka... dzaba meni sto se na bacevu pumpa savrsena voda kad je masa puknutih cijevi kojima ta voda dolazi do mene, a kontrola sta se sve na podrucuju grada ispusta u tlo je nikakva...
i radi se tako - izvorišta + kontrolne lokacije u cijelom gradu... sad kakvi su rezultati to je već druga priča
holowey

#9567 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by holowey »

VladaFBiH wrote:
holowey wrote: crnjak je sto te analize nisu lazirane ali se uzorkuje na pogresnom mjestu... uzmu uzorak na bacevu i analiziraju sta pumpaju u vodovod... all with flying colors... uzorkovanje treba biti radjeno u nasumicno uzetim naseljima, nasumicno odabranim zgradama, nasumicno odabranim stanovima, sa dovoljnim brojem uzetih uzoraka... dzaba meni sto se na bacevu pumpa savrsena voda kad je masa puknutih cijevi kojima ta voda dolazi do mene, a kontrola sta se sve na podrucuju grada ispusta u tlo je nikakva...
i radi se tako - izvorišta + kontrolne lokacije u cijelom gradu... sad kakvi su rezultati to je već druga priča
nista to.. postavim filter pred kontrolnom lokacijom i uzorak za deset... neprihvatljivo... dok ne budu uzimali nasumicne uzorke u dovoljnom broju, analiza se ne pika...
BadBoy

#9568 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by BadBoy »

Ma ne možete im ništa na sudu, ovo nije pravno nego političko pitanje.
VladaFBiH

#9569 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by VladaFBiH »

holowey wrote:
VladaFBiH wrote:
nista to.. postavim filter pred kontrolnom lokacijom i uzorak za deset... neprihvatljivo... dok ne budu uzimali nasumicne uzorke u dovoljnom broju, analiza se ne pika...
mislim da imaš pravo čak i da zahtijevaš analizu na nekom određenom mjestu ako sumnjaš u ispravnost vode - nisam sad siguran kako to ide pa ako neko zna neka objasni
Capsicum

#9570 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Capsicum »

Evo kažu iz ViK-a da je pitka voda privilegija. Tražili ste evo vam ga. Živjela SDA. Bravo moroni. Za ovo ste glasali. :izet:

http://bnn.ba/vijesti/stanari-sipa-u-sa ... ama-u-vodi
jao_situacije

#9572 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by jao_situacije »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:

Ne vjerujem ni ja.

ima da zabetoniraju vlast u sljedećih 10 godina
raskopaće pola grada i to po centru i starom gradu, ukinuti redukcije oko aprila ili maja, i u oktobru uzimaju izbore bez problema

živi bili pa vidjeli.
O'zone
Globalni moderator

#9573 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

Ne mogu napisati komentar od smijeha :lol: :lol: :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /170921091
JThomas

#9574 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by JThomas »

kod nas ne samo da kadija tuži i sudi, kod nas ti kadija pravi problem, pa ga rješava...
megaman4

#9575 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by megaman4 »

O'zone wrote:Ne mogu napisati komentar od smijeha :lol: :lol: :lol:

https://www.klix.ba/vijesti/bih/konakov ... /170921091
Ublehas. Nek uzmu izbore 2018 i nek sahrane Kanton zauvijek. Ni tada se ovaj narod ne bi digao na noge. Joj kad pocnu iskljucivati struju, grijanje, te naplacivati zrak, opet bi bilo isto.

Bilo jednom jedno Sarajevo.
Post Reply