pa utom i jest caka nije ni Lightbringer od Azor AhaijaRiddle wrote:Dawn nije napravljen od celika.
Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9551 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
- pici
#9552 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
sjedi 5annoy wrote:Dawn nije napravljen od Valyrian čelikapici wrote:Longclaw... sad trenutno kod Jona Valyrian čelik isto ko i Dawn
- Capajebo
#9553 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Lightbringer je kao iskovao sam Azor Ahai, prema predanju jel' , i mor'o je ubiti svoju voljenu kao zrtvu da bi mu mac gorio...pici wrote:pa utom i jest caka nije ni Lightbringer od Azor AhaijaRiddle wrote:Dawn nije napravljen od celika.po Legendi
Eh, ako je taj Azor Ahai bio iz kuce Dayne, lagano je moguce da je taj mac ustvari Dawn. Pa onda dalje nastavimo teoriju da je Jonova majka ustvari Ashara Dayne... ovo ono...
Kad me pocelo zanimati, cit'o k'o budalaRiddle wrote:Ti se veci nerd od mene.Capajebo wrote:Nego od zvijezde koja je pala za Zemlju, tome i ime zamka StarfallRiddle wrote:Dawn nije napravljen od celika.
A i im'o sam previse slobodnog vremena
- annoy
#9554 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ponekad se zapitam zašto uopće znam takve stvaripici wrote: sjedi 5
-
s@mson
#9555 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Jbt, kad god nemam sta zanimljivo procitati uletim na ovu temu i uzivam u raznim teorijama i opustim se samo tako...
Samo naprijed momci a bgm i djevojke, citani ste...
Samo naprijed momci a bgm i djevojke, citani ste...
- pici
#9556 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
imate svi petice u dnevnik hajd na mali odmor
interesantno je koliko pratimo likove a samo malo treba zagrebat po predmetima eno primjer nastanka WW 
- Capajebo
#9557 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Ja cu pobjec' sa zadnja 2 casa, odo pusit cigare. 
- pici
#9558 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
e al interesantno je kako su na slićan naćin nastali i mač od Azor Ahai i King WW probadanjem kroz srce 
- annoy
#9559 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Mene taj originalni white walker podsjeća na jednog iz Uvoda u anatomiju i uopće ne mogu ozbiljno shvatit tu scenu 
- pici
#9560 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

opet malo po Jonu i Deny
-
Cregan
#9561 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kad su mu zumirali oci ja mislio Putin.annoy wrote:Mene taj originalni white walker podsjeća na jednog iz Uvoda u anatomiju i uopće ne mogu ozbiljno shvatit tu scenu
- pici
#9562 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
i šta kajete ima u vitezu kupit, kolko marki

jebote kad će meni ko poklonit vako nešta

jebote kad će meni ko poklonit vako nešta

- AleksoMKD
#9563 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Inace House Dayne se moli starim bogovima i oni su potolci prvih ljudi, kao i Starkovi.
Prvi Sword of the Morning se borio ramo uz ramo sa BRandonom Starkom u prvom ratu protiv WW, pre podizanja zida.
Prvi Sword of the Morning se borio ramo uz ramo sa BRandonom Starkom u prvom ratu protiv WW, pre podizanja zida.
- Pandakonda
#9564 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Kakvi će protesti past ako se ispostavi da Jon nema nikakve veze sa Rhaegarom i Lyannom 
-
cassius
#9565 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Procitao sam negdje da glumac koji glumi mladog Neda , pojavljuje u sljedecoj i u zadnjoj epizodi 
- Idemedosumom
#9566 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Postoji i teorija da je Jon dijete od Ashare Dayne i Brandona Starka, ima na youtube objašnjeno.Pandakonda wrote:Kakvi će protesti past ako se ispostavi da Jon nema nikakve veze sa Rhaegarom i Lyannom
Samo raja očito ne konta da ako je ijedna od ove 2 teorije tačna, Jon ostaje kopile, prezime ostaje Snow ili Waters
- Pandakonda
#9567 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da, pojavljuje se u idućoj epizodi koja se zove Blood of My Blood, tako da je vrlo moguće da ćemo tu saznat sve. Također se vraća Benjen Stark tu epizodu tako da naziv Blood of My Blood ima više značenja.cassius wrote:Procitao sam negdje da glumac koji glumi mladog Neda , pojavljuje u sljedecoj i u zadnjoj epizodi
-
sizifinho
#9568 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
daaaannoy wrote:Kad već kukamo
Meni upada u oči kako su loše napravili three eyed ravena
Izgleda kao da si je malo sjeo odmorit među korijenje...a trebao bi biti potpuno srastao s tim drvetom, korijenje kroz cijelo tijelo, kroz oko...izgleda kao "obični" starac. Ne znam zašto se ne žele potrudit oko nekih stvari. Kvare mi doživljaj.
ja kad sam citao,zamislio ga kako je srastao s stablom,iz oka mu je cak i korjen izlazio
ovdje... nigdje veue eto naslonio se malo
to.mi je i sjebalo cetvrtu sezonu
-
sizifinho
#9569 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
osim ako ne dobije pismo od kralja u kojem se to mijenjaIdemedosumom wrote:Postoji i teorija da je Jon dijete od Ashare Dayne i Brandona Starka, ima na youtube objašnjeno.Pandakonda wrote:Kakvi će protesti past ako se ispostavi da Jon nema nikakve veze sa Rhaegarom i Lyannom
Samo raja očito ne konta da ako je ijedna od ove 2 teorije tačna, Jon ostaje kopile, prezime ostaje Snow ili Waters
- Pandakonda
#9571 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Vođa kuće Stark (u ovom trenutku Bran) isto ima pravo da legitimiše Jona.sizifinho wrote:osim ako ne dobije pismo od kralja u kojem se to mijenjaIdemedosumom wrote:Postoji i teorija da je Jon dijete od Ashare Dayne i Brandona Starka, ima na youtube objašnjeno.Pandakonda wrote:Kakvi će protesti past ako se ispostavi da Jon nema nikakve veze sa Rhaegarom i Lyannom
- Idemedosumom
#9572 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Da, samo sam htio istaći da samo otkriće njegovog porijekla ga neće učiniti Starkom. A kralj ili gospodar Winterfella ga može svakako legitimizirati, bio on doista Rhaegarov, Brandonov, Asharin, Lyannin ili Wylin.
-
Azrail
#9573 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Dawn ne može biti Lightbringer. Azor Ahai je živio prije 8000 godina i napravio Lightbringera. Dawn je s druge strane napravljen od meteora koji je pao prije 2000 godina.Capajebo wrote:Lightbringer je kao iskovao sam Azor Ahai, prema predanju jel' , i mor'o je ubiti svoju voljenu kao zrtvu da bi mu mac gorio...pici wrote:pa utom i jest caka nije ni Lightbringer od Azor AhaijaRiddle wrote:Dawn nije napravljen od celika.po Legendi
![]()
![]()
Eh, ako je taj Azor Ahai bio iz kuce Dayne, lagano je moguce da je taj mac ustvari Dawn. Pa onda dalje nastavimo teoriju da je Jonova majka ustvari Ashara Dayne... ovo ono...![]()
![]()
Kad me pocelo zanimati, cit'o k'o budalaRiddle wrote:Ti se veci nerd od mene.Capajebo wrote: Nego od zvijezde koja je pala za Zemlju, tome i ime zamka Starfall![]()
A i im'o sam previse slobodnog vremena
Longclaw ostaje Jonu i vjerovatno Starkovima. LC Mormont je čak dao preurediti glavu na dršci koja je bila medvjedova u vučiju.
- Pandakonda
#9574 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)
Pametan ovaj Jaquen H'ghar

- madridist
#9575 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

inace koja je veza ove sa Melisandrom?