iznanadjujuce dobra...ko da ima neke nade za serijualibaba_i_30_godina wrote:Ne stigoh pregledati ovu novu epizodu, tek stigoh kući. Valjal' šta ili da preskočim?
The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Moderator: _BataZiv_0809
- biggrin
#9551 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
- alibaba_i_30_godina
#9552 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
say no more...palim EON.biggrin wrote:iznanadjujuce dobra...ko da ima neke nade za serijualibaba_i_30_godina wrote:Ne stigoh pregledati ovu novu epizodu, tek stigoh kući. Valjal' šta ili da preskočim?
- strong69
#9553 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Carol 
Zombiji propricali
Zombiji propricali
- turbofolk
#9554 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Sve i jedno dijete u seriji je višak. Juditith i onaj Carolin i Kingov satraše. Carol ko u najmračnijim danima, zapali kompletnu ekipu i to žive ljude
Michone ima još jedno dijete, staro oko 4 godine i zove ga Ar Dži - što li
. Nova grupa bi mogla biti zanimljiva. Posebno ona istetovirana koja se nameće kao badass. Mislio sam da će u neka doba možda prepoznati Negana i osloboditi ga
Pitam se zašto im na zasjedanju vijeća nisu postavili tri ključna pitanja. Koliko su pobili walkera, koliko ljudi, zašto.. Nova ekipa pominje neke zajednice kojih su i oni bili dio ranije. Niko u vijeću ih nije pitao jesu li ranije bili članovi nekih zajednica i ako jesu zašto su ih napustili. Jer za toliko godina, nisu mogli opstati kao mala grupica. Apokalipsa traje već više od 12 godina po mom nekom sudu, ako je Judith začeta na početku apokalipse, a sada ima 11-12 godina. Zadnja scena najavljuje evoluciju šetača - progovoriše i to kao jedan. Eugen opasno drka na Rositu i taman da joj prizna morade nastavit bježat. Očekujem uzbudljiv nastavak, ali mislim da će ga ova djeca usporiti i na kraju i zasrati.
-
splinter
#9555 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Nije loša epizoda. Mala Judith , kako se već zove šuknu ga Neganu oko matematike, Carol ko iz tarantinovih filmova.
Ne znam da li su zombiji progovorili ili evoluirali il šta je u pitanju. Moguće da je neka nova međufaza bolesti u kojoj dio mozga ostaje u funkciji a moguće da neko na neki način upravlja zombijima.
Npr Eugen i Rosita su primjetili tragove krda ali i zaključili da je otišlo u suprotnom pravcu od njihovog.
Na kraju krdo ipak dolazi do tornjeva, a jedino objašnjenje je da su zombiji il neko već vidjeli Eugena na tornju (jer se vidi s par kilometara) i onda se vratili prema tornjevima da traže ovo dvoje.
Ne znam da li su zombiji progovorili ili evoluirali il šta je u pitanju. Moguće da je neka nova međufaza bolesti u kojoj dio mozga ostaje u funkciji a moguće da neko na neki način upravlja zombijima.
Npr Eugen i Rosita su primjetili tragove krda ali i zaključili da je otišlo u suprotnom pravcu od njihovog.
Na kraju krdo ipak dolazi do tornjeva, a jedino objašnjenje je da su zombiji il neko već vidjeli Eugena na tornju (jer se vidi s par kilometara) i onda se vratili prema tornjevima da traže ovo dvoje.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9556 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ne kontam ja ovo sa ovim talkin' zombies, ono znalo se desiti da zombi progovori u nekom od filmova na tu tematiku, ali uglavnom uz neko daljinsko upravljanje.
Haj vidjećemo šta su s tim skontali.
Haj vidjećemo šta su s tim skontali.
-
kakavdanakneiskustvu
#9557 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ja na jednom drugom forumu procitah da to ne pricaju zombiji,logicno,nego je u pitanju grupa ljudi "Whisperers" koji se kamufliraju kao zombiji i hodaju sa hordama i usput radeći belaje
- Logovan
#9558 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Kakvi ba zombiji koji pričaju, o čemu vi?
Nisam upratio. Koja scena? Da niste pogrešno shvatili nešto?
-
kakavdanakneiskustvu
#9559 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
zadnja,ono dvoje sto su bjezali,eugen i rita umazali se blatom,zombiji iznad prolaze i cuju se glasovi kako neko prica,bilo bi djetinjasto da zombiji stvarno progovoreLogovan wrote:Kakvi ba zombiji koji pričaju, o čemu vi?Nisam upratio. Koja scena? Da niste pogrešno shvatili nešto?
- Logovan
#9560 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Ma jok, kakvi zombiji, ne vjerujem.kakavdanakneiskustvu wrote:zadnja,ono dvoje sto su bjezali,eugen i rita umazali se blatom,zombiji iznad prolaze i cuju se glasovi kako neko prica,bilo bi djetinjasto da zombiji stvarno progovoreLogovan wrote:Kakvi ba zombiji koji pričaju, o čemu vi?Nisam upratio. Koja scena? Da niste pogrešno shvatili nešto?
-
kakavdanakneiskustvu
#9561 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Logovan wrote:Ma jok, kakvi zombiji, ne vjerujem.kakavdanakneiskustvu wrote:zadnja,ono dvoje sto su bjezali,eugen i rita umazali se blatom,zombiji iznad prolaze i cuju se glasovi kako neko prica,bilo bi djetinjasto da zombiji stvarno progovoreLogovan wrote:Kakvi ba zombiji koji pričaju, o čemu vi?Nisam upratio. Koja scena? Da niste pogrešno shvatili nešto?
ma da,valjda se neki ponasaju kao zombiji,kolikoi god ludo to zvucalo
- turbofolk
#9562 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Zadnja scena, kad Eugen i Rosita leže skriveni u blatu. Epizoda završava tima glasovima : "Gdje su.. Ne dajte im da pobjegnu..Logovan wrote:Kakvi ba zombiji koji pričaju, o čemu vi?Nisam upratio. Koja scena? Da niste pogrešno shvatili nešto?
Ima smisla ovo što @kakavdanakneiskustvu govori (to je vjerovatno stripovski spoiler) tako da opet mi sjebaste ćejf. Ja taman pomislio da su šetači počeli razmišljati
-
kakavdanakneiskustvu
#9563 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ja prosle sedmice procitah to za neke koji se tako zovu,whisperers,ko su,sta su,ne znam,ovo bi moglo biti zanimljivo,utjerati strah u kosti nasim junacima
-
splinter
#9564 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Pa vidiš da upravljaju njima, jer su krdo vratilo prema tornjevima, 100% su snimili Eugena i krenuli da ih traže.kakavdanakneiskustvu wrote:ja prosle sedmice procitah to za neke koji se tako zovu,whisperers,ko su,sta su,ne znam,ovo bi moglo biti zanimljivo,utjerati strah u kosti nasim junacima
-
kakavdanakneiskustvu
#9565 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
dasplinter wrote:Pa vidiš da upravljaju njima, jer su krdo vratilo prema tornjevima, 100% su snimili Eugena i krenuli da ih traže.kakavdanakneiskustvu wrote:ja prosle sedmice procitah to za neke koji se tako zovu,whisperers,ko su,sta su,ne znam,ovo bi moglo biti zanimljivo,utjerati strah u kosti nasim junacima
- turbofolk
#9566 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Daryl je grohno od kad ga je Negan držo u zatočeništvu. Od smaknuća Glenna i Abrahama nije imao ozbiljniju ulogu u seriji. Njegovo zlatno doba bila je peta sezona i kratko druženje sa onim bajkerima
Pitam se šta se u međuvremenu desilo sa Dwightom, onim likom sa pola lica, je li našao svoju gospođu. Hoćemo li ga vidjeti u nastavku ili su zaboravili na njega kao i na onog Kiki Musampu (Heath se zvao ja mislim) kad su ga šetači na mostu odvojili od Tare u sedmoj (ili osmoj) sezoni.
- biggrin
#9567 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
bez obzira da li pricali ili ih navodili, vrlo je izvjesno da se će se u skorijoj budućnosti desiti opsada bar jedne od ova tri, ako ne i sve tri naseobine
-
splinter
#9568 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Bez obzira na sve volim svaku epizodu u kojoj Rosita bude u nekoliko krupnih kadrova. . .
- biggrin
#9569 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Eugene, ti li si?splinter wrote:Bez obzira na sve volim svaku epizodu u kojoj Rosita bude u nekoliko krupnih kadrova. . .
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9570 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Znam koja scena ti je zapela za oko, ona u blatusplinter wrote:Bez obzira na sve volim svaku epizodu u kojoj Rosita bude u nekoliko krupnih kadrova. . .
- biggrin
#9571 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
jos se on sjeca njenih hrvackih zahvata sa Abrahamom dok je virio iz mraka
-
splinter
#9572 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Džaba slab sam na nju. Da joj šta bude u narednoj epizodi ostavio bih se i gledanja serije i svega. Nagovorio bih se Kirkmanu svega.
PS jedna digresija. Odavno nije neko žensko bacilo komentar na seriju a prije su i uvažene kolegice bile redovni učesnici diskusija.
Razlog bi mogao biti odlazak iz serije nekog od mcho likova pa je naglo opao inters ženske populacije.
Ko bi to mogao biti?
Hmm. Tipujem na Simona. Lik je bio faca samo takva, kao neka postapokaliptična verzija Billya Bob Thorntona iz najboljih dana. Sa onim zubićima mogao je hladno reklamirati sve i jednog stomatologa u Sa,
Amožda je i Gregory u pitanju. Stvarno ne znam šta je uzrok.
PS jedna digresija. Odavno nije neko žensko bacilo komentar na seriju a prije su i uvažene kolegice bile redovni učesnici diskusija.
Razlog bi mogao biti odlazak iz serije nekog od mcho likova pa je naglo opao inters ženske populacije.
Ko bi to mogao biti?
Hmm. Tipujem na Simona. Lik je bio faca samo takva, kao neka postapokaliptična verzija Billya Bob Thorntona iz najboljih dana. Sa onim zubićima mogao je hladno reklamirati sve i jednog stomatologa u Sa,
Amožda je i Gregory u pitanju. Stvarno ne znam šta je uzrok.
-
kakavdanakneiskustvu
#9573 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
postala serija odavno bezze,eto sta je uzrok,samo pacenici gledaju ovo i dalje,ukljucujuci i mene,prevashodno uklljucujuci i mene
-
splinter
#9574 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
Isti samnkakavdanakneiskustvu wrote:postala serija odavno bezze,eto sta je uzrok,samo pacenici gledaju ovo i dalje,ukljucujuci i mene,prevashodno uklljucujuci i mene
- beni-bu-man
#9575 Re: The Walking Dead (zabranjeni spoileri!)
ja sinoc tek skonto da je intro drugaciji