Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zippoo87

#9551 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

moze li neko naci kakve podatke za ovaj TN 01209548041
porucio nesto 16. decembra,danas zadnji dan onog predvidjenog roka,ima i TN ali nigdje podataka
nadžak

#9552 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

zippoo87 wrote:moze li neko naci kakve podatke za ovaj TN 01209548041
porucio nesto 16. decembra,danas zadnji dan onog predvidjenog roka,ima i TN ali nigdje podataka
Ma neće ti to bit dobar TN. Vjerovatno je neka jeftinija stvar u pitanju. U zadnje vrijeme sam i ja dobijao nekoliko ovakvih brojeva ali nema to nigdje pratit.
Neko mi je ovdje rekao da to valjda Kinezi prate samo unutar svoje zemlje.
To koliko vidim možeš samo na ignore.
zippoo87

#9553 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

nadžak wrote:
zippoo87 wrote:moze li neko naci kakve podatke za ovaj TN 01209548041
Ma neće ti to bit dobar TN. Vjerovatno je neka jeftinija stvar u pitanju. U zadnje vrijeme sam i ja dobijao nekoliko ovakvih brojeva ali nema to nigdje pratit.
Neko mi je ovdje rekao da to valjda Kinezi prate samo unutar svoje zemlje.
To koliko vidim možeš samo na ignore.
pa tako nekako
poslao sam poruku prodavcu i on mi je dao kao listing da je otpremljeno iz kine i dalje nema nista
a jest jeftinije nesto...dodje mi ovakav TN sa svim jeftinim stvarima koje sam narucio zadnjih mjesec ipo ali nigdje podataka :D
znaci bataliti ovo,cekati da dodje ili ne dodje :D
a ovo garant nece doci,sutra cu dici case,jer je istekao predvidjeni rok...ono sto dodje,dodje za 15-20 dana a neki artikli mi nisu dosli nikako a i nece
nadžak

#9554 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Ma et, ne znam šta bih ti reko dal da tražiš pare nazad il da čekaš još. Uvijek preporučim kad god se može sačekaj još, sve dok imaš mogućnost da tražiš pare nazad. Sad paypal daje rok od 180 dana garancije pa vidi. Imam i ja od okt-nov-dec par stvari i tek jučer sam prodavcima javio interno, bez otvaranja case-a, da nije stiglo i da ću još malo sačekat pa ćemo vidjet za dalje.
makaranka

#9555 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

The BEN10 wrote:
makaranka wrote:nego fino mi vidit paket u sanducicu
Haha, kako je lijepo iznenadit samog sebe. :razz:
sam sebi odaberes,platis i iskreno se iznenadis kad te paket doceka, pa stas bolje :lol:
The BEN10

#9556 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by The BEN10 »

makaranka wrote:
The BEN10 wrote:
makaranka wrote:nego fino mi vidit paket u sanducicu
Haha, kako je lijepo iznenadit samog sebe. :razz:
sam sebi odaberes,platis i iskreno se iznenadis kad te paket doceka, pa stas bolje :lol:
Ovako nekako: ;-)
makaranka

#9557 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

Saka wrote:
makaranka wrote:evo jedne od mojih kupovina (nije referal :P ) evo vec mjesec dana, lipo sluzi Air Vent Mount Cradle Holder Stand for Mobile
http://www.ebay.com/itm/251811034415?_t ... EBIDX%3AIT
Ja ovaj isti platio $0.99 na flash sale na miniinthebox. Bude dobrih dealova za cyber monday. :)
odlicno si prosa, ja sam mislila da san ja dobro prosla za omjer ulozeno/dobiveno. ja jos nikad nista nisan ulovila na te cyber/black dane...
makaranka

#9558 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by makaranka »

The BEN10 wrote: Ovako nekako: ;-)
:lol: tocno tako :lol: (odusevljenje i dobar osjecaj ne splasne i ako paket nije direktno za mene)
ficodajsflk

#9559 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ficodajsflk »

JEDNO PITANJE!!!!!
Zanima me da li je moguce da narucim posiljku koja ce biti dostavljena na neku drugu adresu (drugaciju adresu nego na paypalu) i ako moze kako ja mogu znati da je posiljka stigla na tu adresu, unaprijed hvala za svaki koristan odgovor :D
strucnjak_kofol

#9560 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by strucnjak_kofol »

Moze, sam uneses kad potvrdjujes kupovinu na koju adresu zelis da salju, a valjda ce ti kazati taj za koga kupujes jeli dobio paket :-)
ficodajsflk

#9561 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ficodajsflk »

strucnjak_kofol wrote:Moze, sam uneses kad potvrdjujes kupovinu na koju adresu zelis da salju, a valjda ce ti kazati taj za koga kupujes jeli dobio paket :-)
A moram li i ime mijenjat, hoce li taj neko moci podici paket koji je na moje ime? Uglavnom hvala.
Saka

#9562 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Saka »

makaranka wrote:
Saka wrote:
makaranka wrote:evo jedne od mojih kupovina (nije referal :P ) evo vec mjesec dana, lipo sluzi Air Vent Mount Cradle Holder Stand for Mobile
http://www.ebay.com/itm/251811034415?_t ... EBIDX%3AIT
Ja ovaj isti platio $0.99 na flash sale na miniinthebox. Bude dobrih dealova za cyber monday. :)
odlicno si prosa, ja sam mislila da san ja dobro prosla za omjer ulozeno/dobiveno. ja jos nikad nista nisan ulovila na te cyber/black dane...
Treba pratiti i biti brz. :) A najbolji deal mi je bio USB stick 16GB za $0.25. I kinez ga poslao za pola marke. :D
strucnjak_kofol

#9563 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

ficodajsflk wrote:
strucnjak_kofol wrote:Moze, sam uneses kad potvrdjujes kupovinu na koju adresu zelis da salju, a valjda ce ti kazati taj za koga kupujes jeli dobio paket :-)
A moram li i ime mijenjat, hoce li taj neko moci podici paket koji je na moje ime? Uglavnom hvala.
Pita te kad potvrdjujes kupovinu da li zelis na svoju registrovanu adresu ili na neku drugu i ti kad odaberes drugu, ukucas ime prezime i adresu koju hoces, dakle ne svoje ime,vec od te osobe
strucnjak_kofol

#9564 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Saka wrote: Treba pratiti i biti brz. :) A najbolji deal mi je bio USB stick 16GB za $0.25. I kinez ga poslao za pola marke. :D
a Bosnjo ti na Piku kaze ne isplati mi se slati nesto od 10 maraka :-)
ficodajsflk

#9565 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ficodajsflk »

strucnjak_kofol wrote:
ficodajsflk wrote:
Pita te kad potvrdjujes kupovinu da li zelis na svoju registrovanu adresu ili na neku drugu i ti kad odaberes drugu, ukucas ime prezime i adresu koju hoces, dakle ne svoje ime,vec od te osobe
Ok, skonto, hvala :D
IstinitaPoruka

#9566 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by IstinitaPoruka »

strucnjak_kofol wrote:
Saka wrote: Treba pratiti i biti brz. :) A najbolji deal mi je bio USB stick 16GB za $0.25. I kinez ga poslao za pola marke. :D
a Bosnjo ti na Piku kaze ne isplati mi se slati nesto od 10 maraka :-)
-Normalno jer je poštarina unutar zemlje 5.60!
Kao da fapa prevozim
titinho

#9567 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by titinho »

jel iko ima iskustva sa ioffer.com ?

konkretno ovi satovi jeftini il naocale ?
Haris033

#9568 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Haris033 »

Najbolji držaci za mobitele u autu su:

http://www.ebay.com/itm/nGroove-Grip-MT ... SwD0lUiyjw
Image

http://www.ebay.com/itm/nGroove-Snap-3- ... SwNSxVO8aq

Image

Jesu skuplji, ali vrijede svake marke :izet:
O'zone
Globalni moderator

#9569 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

Jel nekad neko imao situaciju da naruči nešto sa e-bay a ali da ne dobije na mail poruku da je artikal shipovan? 15-og sam naručio artikal ali još uvijek nemam potvrdu da je prodavač poslao artikal. Što je najgore tek SAD vidim da je u zadnjih mjesec dana dobio 25 negativnih ocjena mada ima 24 xxx pozitivnih.

Jel bezze da mu šaljem poruku?
niho92

#9570 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by niho92 »

O'zone wrote:Jel nekad neko imao situaciju da naruči nešto sa e-bay a ali da ne dobije na mail poruku da je artikal shipovan? 15-og sam naručio artikal ali još uvijek nemam potvrdu da je prodavač poslao artikal. Što je najgore tek SAD vidim da je u zadnjih mjesec dana dobio 25 negativnih ocjena mada ima 24 xxx pozitivnih.

Jeste meni, lik se posle javio kaze da je poslao samo eBay nije update-ovao, ima i TN tako et cekam :)
O'zone
Globalni moderator

#9571 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by O'zone »

niho92 wrote:
O'zone wrote:Jel nekad neko imao situaciju da naruči nešto sa e-bay a ali da ne dobije na mail poruku da je artikal shipovan? 15-og sam naručio artikal ali još uvijek nemam potvrdu da je prodavač poslao artikal. Što je najgore tek SAD vidim da je u zadnjih mjesec dana dobio 25 negativnih ocjena mada ima 24 xxx pozitivnih.

Jeste meni, lik se posle javio kaze da je poslao samo eBay nije update-ovao, ima i TN tako et cekam :)
OK hvala. Cekat ću nemam druge
hava123

#9572 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hava123 »

Naručih nešto sa e-bay-a i dobih Item number. Taj broj je valjda za pračenje pošiljke. Gdje da taj broj ukucam da vidim gdje je pošiljka?? :?
shandrprcSA

#9573 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

isto i meni a niti mi odgavara na pp...jos cekati ili?
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#9574 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by suad-sarajevo »

hava123 wrote:Naručih nešto sa e-bay-a i dobih Item number. Taj broj je valjda za pračenje pošiljke. Gdje da taj broj ukucam da vidim gdje je pošiljka?? :?
https://www.17track.net/en
http://www.trackitonline.ru/
Astrix

#9575 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Astrix »

shandrprcSA wrote:

isto i meni a niti mi odgavara na pp...jos cekati ili?
ja platio jedan item prije 4 dana i jos ni traga ni glasa o njemu, danas mu poslao poruku da pitam sta je u pitanju. Nedavno sam od istog sellera kupio jednu stvarcicu i sve regularno bilo, doduse nije ebay nego aliexpress...
Post Reply