Znaci po tebe je u redu to sto je Krajisnik naredio a Dodik podrzao?Hypo-Alpe-Adria wrote:Iz Sarajeva i dan danas cure i jedni i drugi (S-H). Ne samo 1995. To se svakodnevno dešava.Abacija wrote: Naučio je dosta upravo na primjeru sarajevskih Srba. I ne treba mu bolji primjer za motivaciju.
Kakva mu korist od većine, ako će mu se dešavati ono što se desilo i sarajevskim Srbima (onomad kad je Krajisnik naredio iseljavanje sa Grbavice).
Danas trasa auto puta, sutra...ne smijem ni izgovoriti
A ne rece Dodik (inace tadasnji clan parlametna na Palama) nista protiv prisilnog iseljavanja Srba od strane srpske vojske. Ko ce na koga nego svoj na svoga. Aferim!
P.S. I onda se cude kada neko ovdje pomene traktorijadu. Kud ces vece traktorijade od Grbavice odmah po prestanku rata!
Već su ih Kinezi pretekli brojčano.
Sad ćeš reći ekonomska situacija, recesija, nezaposlenost, potraga za poslom i ostali stereotipi.
Ne. To je dugoročna strategija
Zna se ko se doseljava u Sarajevo u sve većem broju- Sandžaklije (i to ne pravoslavne) i Albanci (također).
Njih izgleda ne pogađaju gore navedene nevolje.
Vratite nam Deda Mraza.
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
Abacija
#9551 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
-
zavrzlama
#9552 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Abacija wrote:Znaci po tebe je u redu to sto je Krajisnik naredio a Dodik podrzao?Hypo-Alpe-Adria wrote:Iz Sarajeva i dan danas cure i jedni i drugi (S-H). Ne samo 1995. To se svakodnevno dešava.Abacija wrote: Naučio je dosta upravo na primjeru sarajevskih Srba. I ne treba mu bolji primjer za motivaciju.
Kakva mu korist od većine, ako će mu se dešavati ono što se desilo i sarajevskim Srbima (onomad kad je Krajisnik naredio iseljavanje sa Grbavice).
Danas trasa auto puta, sutra...ne smijem ni izgovoriti
A ne rece Dodik (inace tadasnji clan parlametna na Palama) nista protiv prisilnog iseljavanja Srba od strane srpske vojske. Ko ce na koga nego svoj na svoga. Aferim!
P.S. I onda se cude kada neko ovdje pomene traktorijadu. Kud ces vece traktorijade od Grbavice odmah po prestanku rata!
Već sTo je dugoročna strategijau ih Kinezi pretekli brojčano.
Sad ćeš reći ekonomska situacija, recesija, nezaposlenost, potraga za poslom i ostali stereotipi.
Ne.
Zna se ko se doseljava u Sarajevo u sve većem broju- Sandžaklije (i to ne pravoslavne) i Albanci (također).
Njih izgleda ne pogađaju gore navedene nevolje.
Vratite nam Deda Mraza.
Kad je propala kratkorocna strategija da za 15 dana nestane BIH i bosnjaka u istoj,danas kao produkt te velikosrpske politike imamo dugorocni nestanak srba iz BIH... velikosrpska ideologija je "krv i teritorija" pobij ,protjeraj i oboji srpskim predznakom...ako ne uspije selidba i Carnojevic...
- Hypo-Alpe-Adria
#9553 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ovo je žešći sofizam. Nisam to ni spominjao.Abacija wrote: Znaci po tebe je u redu to sto je Krajisnik naredio a Dodik podrzao?
Hoću da kažem: i da se nisu iselili 1995. otselili bi već do danas.
Pa nije nitko naivan.To svi rade.
Evo u mene u Mostaru. Odmah nakon 2000. godine, nakon otkupa stanova, nastala je takva prodaja i razmjena imovine, da smo morali uvoziti advokate (nije bilo notara tada još uvijek).
Suma sumarum: U mojoj zaista lijepoj i tihoj ulici u sred Mostara gdje sam rođen i gdje su stanovnici bili otprilike po 30% nacionalno zastupljeni, danas živi 90% jednog naroda. Došli neki tuđi ljudi. Ima i Sarajlija dosta.
A opet, u nekom drugom kvartu, samo na drugoj obali Neretve, situacija slična, čak i drastičnija 99%, samo se radi o drugom narodu. a sve se dešavalo u relativno velikom vremenskom odmaku od ružnih stvari i što je najbitnije: i dan danas se obavljaju zadnje razmjene. Ja tebi 80 kvadrata a ti meni 65 kvadrata i 30 000 KM - na neviđeno.
A tako je u cijeloj državi.
I sad Dodik kao nešto neobično, a mi svi Titini pioniri.
-
Abacija
#9554 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znaci kud svi Turci tu i mali Mujo. Pardon, @Hypo-Alpe-Adria.Hypo-Alpe-Adria wrote:Ovo je žešći sofizam. Nisam to ni spominjao.Abacija wrote: Znaci po tebe je u redu to sto je Krajisnik naredio a Dodik podrzao?
Hoću da kažem: i da se nisu iselili 1995. otselili bi već do danas.
Pa nije nitko naivan.To svi rade.
Evo u mene u Mostaru. Odmah nakon 2000. godine, nakon otkupa stanova, nastala je takva prodaja i razmjena imovine, da smo morali uvoziti advokate (nije bilo notara tada još uvijek).
Suma sumarum: U mojoj zaista lijepoj i tihoj ulici u sred Mostara gdje sam rođen i gdje su stanovnici bili otprilike po 30% nacionalno zastupljeni, danas živi 90% jednog naroda. Došli neki tuđi ljudi. Ima i Sarajlija dosta.
A opet, u nekom drugom kvartu, samo na drugoj obali Neretve, situacija slična, čak i drastičnija 99%, samo se radi o drugom narodu. a sve se dešavalo u relativno velikom vremenskom odmaku od ružnih stvari i što je najbitnije: i dan danas se obavljaju zadnje razmjene. Ja tebi 80 kvadrata a ti meni 65 kvadrata i 30 000 KM - na neviđeno.
A tako je u cijeloj državi.
I sad Dodik kao nešto neobično, a mi svi Titini pioniri.
Ne pitam te ja kakvo je stanje nego da li ti podrzavas takvu politiku.
- Hypo-Alpe-Adria
#9555 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Šta imam ja tu podržavati ili ne. To je činjenica, to se dogodilo i nema nazad.Abacija wrote: Znaci kud svi Turci tu i mali Mujo. Pardon, @Hypo-Alpe-Adria.![]()
Ja znam samo da je netko ugasio svjetlo 1992.
Ljudi su otišli u svooje torove i sva priča o čuvenoj ''leopardovoj koži'' i izgradnji nekog građanskog društva je danas besmislena. Čisto zavaravanje i gubitak vremena. Ljudi jednostavno žele da žive u onim sredinama gdje se osjećaju etnički sigurni. A s druge strane takve homogene sredine ne čine ništa da pomognu manjinama da svladaju svoje frustracije, već naprotiv, trude se da im olakšaju odlazak.
Nisu ljudi selili bezrazložno. Pogledaj demografku sliku svih većih gradova. Bez onih floskula o ''crvenoj Tuzli'' ili ''multietničkom Sarajevu i čuvene 4 bogomolje u 100 metara''. Tu su bogomolje, samo nema ljudi. Otišli.
Danas još priča o multietničnosti živi kao paravan u opcijama dominantnih stranaka većinskog naroda za zamagljivanje očiju MZ-u. Kod ostalih ne pije vode. Ali i ta je fasada pomalo vremenom otpala i besmisleno ju je dalje obnavljati.
A to o Dodiku i njegovim izjavama o Krajišniku i Sarajevu. Stvarno nisam to upratio, ko će više sve i upratiti šta on sve ne izjavi. Jednostavno više i ne čitam te stvari, hiperinflacija.
Dodik se ne razlikuje ništa više od prethodnih političara u RS-u, samo je dosta samouvjereniji, vještiji prljavom načinu borbe, i realan je produkt današnjeg unutrašnjeg ali i vanjskog političkog trenutka. Prošlo je doba Bogića nepovratno.
- Bosnolog
#9556 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Velikosrpski SANU zlocinacko genocidni operativci su imali plan stvaranaj Srboslavije pa ispade naucna fanastika uz cetvrtu vojnu silu Evrope protiv golorukog civilnog stanovnnistva,....pa kukavice,brljopije,palikuce i koljaci djece i zena zavrsise porazeni i ostase na stubovima srama zauvijek ,a sta bi tek danas bilo???.Nikom nije do rata i to je poslednje sto bi pozelio bilo kome ali kada je u pitanju odbrana i opstanak BiH to nema cijene, a sto se tice ovog priloga losa ti je utjeha,bilo je Karadoredevo,pokusalo ste i sta bi uzalud i JNA i sva logistika a danas je drugi vakat a to ko bi bio donji,to su samo tvoje i takvi kao ti zelje,...cekaj mirno razdruzivanje kao dio nedosanjanih mokrih snova mozda se i ta cuda deseDodik wrote:to sto ti pises je naucna fantastika,ko bi ratovo,ko bi zapoceo,vecini naroda nije do rata itdBosnolog wrote:
Vidim ja da si se ti nadolilo te ledene vodke rusobojke pa ti hrabros curi iz usta,......Samo se ti tjesi gdje sam i nadaj se mirnom razdruzenju,isto je zagarantovano u protivnom ako bude belaj a sve su prilike da ce biti ,....Milokrad je rekao da mozete dva dana izdrzati,valjda koliko treba za utovar onog sto se moze ponijeti,.....Zivi ti uz svoju vodku i guslaj mokre snove,samo znaj da ce trijeznjenje ce biti bolno,......
a da sam na tvom mjestu nebi se radovao ratu ako zelis dobro svom narodu jer jedini gubitnici bi upravo mogli biti vi
http://rtrs.tv/av/player.php?id=659&x=0
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9557 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zoom66 wrote:Zabrinutost "BH novinara"
Novinar "Fokusa" napao novinara FTV-a Mišu Vidovića
Udruženje/udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima izražavaju zabrinutost zbog javnih prijetnji novinaru FTV-a iz Banje Luke Miši Vidoviću, a koje je uputio novinar banjalučkog lista "Fokus" Radovan Jović.
"Novinar Jović je Mišu Vidovića ispsovao, nazvao ga "ustašom" i poručio mu kako će ga "zaklati". Sve se to događalo u hotelu Bosna pred jednim brojem novinara iz Banje Luke, koji su uspjeli spriječiti fizički obračun Jovića s novinarom Mišom Vidovićem", navodi se u saopćenju za medije Udruženja/udruge BH novinari i Linije za pomoć novinarima.
"Zaprepašteni smo brutalnošću s kojom se novinar Radovan Jović obrušio na svog kolegu po profesiji, kao i riječnikom koji je koristio, a koji smo dosad mogli slušati samo od najvećih kriminalaca i zločinaca. Kada jedan novinar prijeti drugom da će ga 'zaklati', to nije samo kriminalni čin, već predstavlja potpuni sunovrat novinarstva u ovoj zemlji", dodaje se u saopćenju.
Udruženje/udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima zbog toga hitno zahtjevaju javno očitovanje redakcije u kojoj radi Jović i Uredničkog kolegija lista Fokus o današnjem događaju.
Zahtijevaju također njihovo javno izvinjenje Miši Vidoviću zbog izrečenih prijetnji i uvreda.
Udruženje/udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima očekuju od Centra javne bezbjednosti u Banjoj Luci hitno utvrđivanje svih činjenica u vezi s ovim slučajem i njegovo zakonito procesuiranje. Istovremeno traže poduzimanje posebnih mjera zaštite novinara Miše Vidovića i njegove porodice, budući da je Vidović u posljednje vrijeme bio izložen različitim prijetnjama i pritiscima.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100327074
eeee pa nije djaba DoDi dao 5 milionĆeta za blagovremeno dezinformisanje a i puštanje kerova da reže ...ovo nije samo predizborna kampanja veĆ i pozicioniranje za predstojeĆe ustavne promjene koje ĆE "to bitnut il ne bitnut" ,šo reČe moj moj omiljeni lik HAMETA u tekstu pisca ŠEMSE
-
Nezbilj
#9558 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dobro si postavio stvari ali si prebrzo uskočio u zaključak. U krajnjoj instanci rezultat ovakve situaciji i pozicija u BiH može biti ili podjela i raspad BiH ili njeno ujedinjenje. Podjela i raspad ima dvije podalternative: mirni razlaz kakvog priželjkuje RS ili ponovni sukob. Dodikova politika zasniva se na ideji mirnog razlaza koliko god vemena natezanja i negatvnih efekata po RS to zahtijevalo. Međutim Bošnjaci su također spremni na natezanje sa ciljem očuvanja jedinstvene BiH koliko god vremena i napora to bude zahtijevalo. Sa druge strane bilo kakav agresivan ili nasilan potez ili splet okolnosti mogu također dovesti i do raspleta situacije eskalacijom vojnog sukoba. Suočeni sa ovakvim alternativama i odnosima snaga dugorečno gledajući BiH će prolaziti kroz dugi perod poitičke krize koja također uzrokuje i ekonomsku stagnaciju i druge negativne društvene posljedice bez pozitivnog rješenja ili pomaka sa ovih dviju oprečnih pozicija. U takvim okolnstima također se potencijalno otvara i prostor za jačanje onih političkih snaga koje će se zalagati za politiku kompromisa i traženja umjerenih rješenja koja će biti prihvatljiva za sve narode i građane u BiH. Dakle u postojećim okolnostima priča o multietničnosti možda izgleda kao daleka utopija ali isto tako daleko od realnosti je i ideja o mirnom razlazi kao i ponovnom ratnom sukobu. Dakle ideja traženja zajedničkog rješenja i vračanje zajedničkim vrijednostima i perspektivi zapravo dugoročno gledajući ima podjednako dobre šanse za uspjeh kao i ostale alternative u opciji.Hypo-Alpe-Adria wrote:Šta imam ja tu podržavati ili ne. To je činjenica, to se dogodilo i nema nazad.Abacija wrote: Znaci kud svi Turci tu i mali Mujo. Pardon, @Hypo-Alpe-Adria.![]()
Ljudi su otišli u svooje torove i sva priča o čuvenoj ''leopardovoj koži'' i izgradnji nekog građanskog društva je danas besmislena. Čisto zavaravanje i gubitak vremena. Ljudi jednostavno žele da žive u onim sredinama gdje se osjećaju etnički sigurni. A s druge strane takve homogene sredine ne čine ništa da pomognu manjinama da svladaju svoje frustracije, već naprotiv, trude se da im olakšaju odlazak.
Nisu ljudi selili bezrazložno. Pogledaj demografku sliku svih većih gradova. Bez onih floskula o ''crvenoj Tuzli'' ili ''multietničkom Sarajevu i čuvene 4 bogomolje u 100 metara''. Tu su bogomolje, samo nema ljudi. Otišli.
Danas još priča o multietničnosti živi kao paravan u opcijama dominantnih stranaka većinskog naroda za zamagljivanje očiju MZ-u. Kod ostalih ne pije vode. Ali i ta je fasada pomalo vremenom otpala i besmisleno ju je dalje obnavljati.
A to o Dodiku i njegovim izjavama o Krajišniku i Sarajevu. Stvarno nisam to upratio, ko će više sve i upratiti šta on sve ne izjavi. Jednostavno više i ne čitam te stvari, hiperinflacija.
Dodik se ne razlikuje ništa više od prethodnih političara u RS-u, samo je dosta samouvjereniji i, vještiji prljavom načinu borbe, i realan je produkt današnjeg unutrašnjeg ali i vanjskog političkog trenutka. Prošlo je doba Bogića nepovratno.
- Bosnolog
#9559 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zoom66 wrote:Zabrinutost "BH novinara"
Novinar "Fokusa" napao novinara FTV-a Mišu Vidovića
Udruženje/udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima izražavaju zabrinutost zbog javnih prijetnji novinaru FTV-a iz Banje Luke Miši Vidoviću, a koje je uputio novinar banjalučkog lista "Fokus" Radovan Jović.
"Novinar Jović je Mišu Vidovića ispsovao, nazvao ga "ustašom" i poručio mu kako će ga "zaklati". Sve se to događalo u hotelu Bosna pred jednim brojem novinara iz Banje Luke, koji su uspjeli spriječiti fizički obračun Jovića s novinarom Mišom Vidovićem", navodi se u saopćenju za medije Udruženja/udruge BH novinari i Linije za pomoć novinarima.
"Zaprepašteni smo brutalnošću s kojom se novinar Radovan Jović obrušio na svog kolegu po profesiji, kao i riječnikom koji je koristio, a koji smo dosad mogli slušati samo od najvećih kriminalaca i zločinaca. Kada jedan novinar prijeti drugom da će ga 'zaklati', to nije samo kriminalni čin, već predstavlja potpuni sunovrat novinarstva u ovoj zemlji", dodaje se u saopćenju.
Udruženje/udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima zbog toga hitno zahtjevaju javno očitovanje redakcije u kojoj radi Jović i Uredničkog kolegija lista Fokus o današnjem događaju.
Zahtijevaju također njihovo javno izvinjenje Miši Vidoviću zbog izrečenih prijetnji i uvreda.
Udruženje/udruga BH novinari i Linija za pomoć novinarima očekuju od Centra javne bezbjednosti u Banjoj Luci hitno utvrđivanje svih činjenica u vezi s ovim slučajem i njegovo zakonito procesuiranje. Istovremeno traže poduzimanje posebnih mjera zaštite novinara Miše Vidovića i njegove porodice, budući da je Vidović u posljednje vrijeme bio izložen različitim prijetnjama i pritiscima.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/100327074
Nadam se da ce ovo dvonogo smece od novinara Jadovan Jovic zavrsiti karijeru zauvijek time sto ce ga novinska kuca otjerati iz moralnih razloga a da ce pravosude adekvato sankcionisati siledziju i koljaca zbog brutalnog i primitivnog napada na novinara FTV Misu Vidovica na javnom i radnom mjestu,kao i zbog upucenih mracnoumnih prijetnje gubitkom zivota te izazivanje etnicke odnosno nacionalne mrznje,Za ovakav ispad i javnu prijetnju u demokratskom i civiliziranom drustvi Jovic bi bio kaznjen sa najmanje deset godina robije,....ali posto je u sumskom brlogu zla,fasizma i jednoumlja Dabic-Dodikove diktature,....moguc je da Jovuc bude unaprijeden za zamjenita GRTV Sumske ....
Mrak Banjaluke i crni oblaci nisu se razisli jos od 1992 godine .Izgelda da se Radovan Jovic ugledao na svog ideoloskog ucitelja Dabica kao i direktora televizije u tom genocitetu.Ako se ovaj debil ne bude procesuirao i sutnuo iz novinarstva onda se moze ocekivati nastavak ispisivanja tragicnih stranica buducnosti novinskih izvjestaja zla kojeg ce ovakvi novinari poput Jovica promovisati i pisati u buduce ,.....
-
zemo_online
#9560 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
nema drzave u kojoj 2 strane ruse,a jedna gradi.
- 1gorstak
#9561 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U tom se slucaju pred medjunarodnu zajednicu postavlja izbor; podrzati gasenje drzave ili ici ka slabljenju ta dva faktora koji ruse drzavu.test01 wrote:nema drzave u kojoj 2 strane ruse,a jedna gradi.
Koju su opciju izabrali mozemo vidjeti iz nedavnog Stajnbergovog upozorenja o "većini koja je zainteresovana za sudbinu države, a da bi manjina mogla imati zaštitu po međunarodnim konvencijama". To nije rjesenje koje posten covjek zeli jer u BiH niti jedan od tri naroda ne treba da bude manjina, no ako se nastavi sa podrivanjem drzave, tako ce se ova saga ipak zavrsiti. Vremena za dijalog jos ima, Dodik i Covic jos uvijek mogu doci do dogovora sa Sarajevom o zadrzavanju nadleznosti na nivou manjeg entiteta, odnosno o jacanju kantona na stetu FBiH, a u zamjenu za eliminaciju etnicke podjele iz postojece decentralizacije (npr. izmjenu naziva i obiljezja manjeg entiteta i nametanje pridjeva "hrvatski" na sve zivo i mrtvo po Hercegovini).
- Sezam
#9562 Re: Interview Arie Livne
Refinirani seratorBosnohercegovac wrote:Arie Livne: Međunarodna zajednica ne mrzi Dodika, jer da je tako već bi ga smijenila
Ako su mogli oni, zašto RS nema pravo da napravi referendum, kaže savjetnik premijera RS
Autor: Brankica SPASENIĆ
28.03.2010. 09:25
Livne: Ne možemo se neprekidno svađati
Savjetnik premijera RS Arie Livne u RS se smatra jednim od najmoćnijih ljudi ovog entiteta i nezvaničnom desnom rukom Milorada Dodika, a njegovi politički stavovi o federalnom uređenju BiH i pravu RS na referendum prepoznatljivi su i u Dodikovoj retorici.
Ovaj 89-godišnji Jevrej posljednjih 50 godina živi na relaciji Banja Luka - Tel Aviv, a šef je i predstavništva RS u Izraelu i senator RS.
Oružani sukob
Za sebe kaže da je ateista, nenacionalista i vječiti opozicionar, a zagovornik je ideje da je jedino rješenje za BiH da bude uređena kao federalna država od tri jedinice koje bi imale maksimalnu samostalnost koju mogu dobiti u okviru jedne zemlje.
Ovakav Vaš stav prepoznatljiv je i u retorici Milorada Dodika, posebno kada govori o "mirnom razdruživanju" i referenduma. Je li moguće da se to dogodi?
- Ratovanja nema. Evropska zajednica i Amerika neće dozvoliti oružani sukob. Nigdje i ne vidim to veliko oružje, a lično sam i obilazio neka mjesta za koja su tvrdili da su skrovišta naoružanja. To su gluposti. Kao drugo, NATO je tu i više neće dozvoliti ratove na Balkanu. Ja govorim o dogovoru i mirnom rješenju. Dok god se budu čuli nacionalistički i ekstremistički tonovi, to neće ići na dobro i za tim nema potrebe. Svaka nacija ima pravo da izrazi šta hoće, kao što su to učinili Crnogorci ili Albanci na Kosovu.
Mislite li da bi to mogla uraditi i RS i na takav način kroz referendum eventualno proglasiti samostalnost?
- Ako su mogli oni, zašto RS nema pravo da napravi referendum? Treba pitati narod, a u demokratskom svijetu sigurno bi trebali imati to pravo. No, na osnovu mojih razgovora s raznim međunarodnim diplomatima uvidio sam da su oni riješili da treba postojati država koja se zove BiH. Velike sile žele da bude onako kako one traže i uvijek je postojala situacija da su veći i snažniji tako rješavali stvari. Ako se ne možemo razdvojiti, moramo vidjeti kako ćemo dalje živjeti, jer ne možemo se neprekidno svađati.
Ističete da za BiH nisu dobri ekstremni nacionalistički govori, ali oni vrlo često dolaze od Dodika, kojeg Vi savjetujete. Koliko on uvažava Vaše sugestije?
- S Dodikom imam prijateljski odnos i na njega gledam kao na sina. Nema nikakve sumnje da su se kod njega desile izvjesne promjene u ponašanju, za razliku od početka njegove političke karijere. Ali, za razliku od njegovog prvog mandata, sada je često pritisnut na razne načine, a njegovo reagovanje se ne slaže uvijek s mojim pogledima, ali ga razumijem. On sebe smatra čuvarom RS. Jednom mi je rekao: Slušaj, ako se ti ne slažeš s mojom politikom, formiraj partiju, dobij izbore, pa radi šta hoćeš. On je izabran od naroda na osnovu onoga što kaže.
Nema alternative
Ipak, njegove izjave nerijetko predstavljaju direktan udar na suverenitet BiH, zbog čega je reagirala i međunarodna zajednica, pa je čak otvarana mogućnost njegove smjene.
- Međunarodna zajednica ne mrzi toliko Dodika, jer da je tako, već bi ga smijenila. Ako Evropska zajednica i Amerika žele nekoga ukloniti, to će se i desiti. Oni to ne žele, jer nemaju političku alternativu.
Ne vjerujem da bi Dodik došao u Sarajevo da radi
Na prošlim izborima predlagali ste Dodiku i da se kandidira za neku od državničkih funkcija. Može li se to sada očekivati?
- Jedino je moguće da se kandiduje za predsjednika RS, a to bih mu i ja savjetovao. Dodik je druga generacija sa sela, lokalpatriota i on voli Aleksandrovac, svoju kuću, porodicu i društvo. Zato ne vjerujem da bi išao u Sarajevo da radi.
Privrednici u Izraelu nemaju predstavu gdje je RS
- Ljudi ovdje misle da su Sarajevo i Banja Luka centar svijeta i da su svi stranci i potencijalni investitori upoznati sa stanjem u BiH. Međutim, privrednici, recimo u Izraelu, nemaju predstavu gdje je RS i oni ne znaju da li je Sarajevo glavni grad Bugarske, Češke ili BiH. Potrebno je da im održimo cijeli govor o raspadu bivše Jugoslavije, osamostaljenju bivših republika ili da ih podsjetimo na Olimpijadu u Sarajevu kako bismo ih asocirali - istakao je Livne.
http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/inte ... /komentari
- 1gorstak
#9563 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Kada dodje do politicke stabilizacije, sva ce ta prica o "ugrozenosti" postati proslost, bice svejedno ko gdje zivi, a to ko je gdje vecina nece igrati ulogu.biro 39 wrote:Hypo-Alpe-Adria wrote:Šta imam ja tu podržavati ili ne. To je činjenica, to se dogodilo i nema nazad.Abacija wrote: Znaci kud svi Turci tu i mali Mujo. Pardon, @Hypo-Alpe-Adria.![]()
Dodik se ne razlikuje ništa više od prethodnih političara u RS-u, samo je dosta samouvjereniji, vještiji prljavom načinu borbe, i realan je produkt današnjeg unutrašnjeg ali i vanjskog političkog trenutka. Prošlo je doba Bogića nepovratno.
- 1gorstak
#9564 Re: Interview Arie Livne
Pa jednostavno, prestane se sa svojatanjem manjeg entiteta kroz nametanje samo srpskog identiteta kao jedinog sluzbenog (naziv, obiljezje, krsne slave....). Onog trenutka kada se prestane sa tim svojatanjem neceg sto je i hrvatsko i bosnjacko, postaje svejedno ko gdje zivi i koje nadleznosti imaju entiteti. To je stabilnost. A nametati srpsku trobojnicu kao sluzbeno obiljezje i cuditi se jer to drugima ne odgovara, nije ljudski.Arie Livne wrote:No, na osnovu mojih razgovora s raznim međunarodnim diplomatima uvidio sam da su oni riješili da treba postojati država koja se zove BiH. Velike sile žele da bude onako kako one traže i uvijek je postojala situacija da su veći i snažniji tako rješavali stvari. Ako se ne možemo razdvojiti, moramo vidjeti kako ćemo dalje živjeti, jer ne možemo se neprekidno svađati.
- Fair Life
#9565 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nx9QdA7ziTY [/youtube]
Mjesec dana kasnije, kadrovi Dodikovog SNSD-a u Vijeću ministara BiH glasali su protiv Zakona kojim se zabranjuju fašističke, neofašističke te četničke, ustaške i organizacije koje se oslanjaju na tradiciju Handžar divizije. Zakon je donesen preglasavanjem srpskih ministara, pa se očekuje da će u državnom Parlamentu biti oboren zahvaljujući entitetskom glasanju.
Mjesec dana kasnije, kadrovi Dodikovog SNSD-a u Vijeću ministara BiH glasali su protiv Zakona kojim se zabranjuju fašističke, neofašističke te četničke, ustaške i organizacije koje se oslanjaju na tradiciju Handžar divizije. Zakon je donesen preglasavanjem srpskih ministara, pa se očekuje da će u državnom Parlamentu biti oboren zahvaljujući entitetskom glasanju.
- mO k3
#9566 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hebote sta radi ova naprijateljska FTV loooooldallton wrote:kako se BiH slatko spomene cim nedostaje para...znaci kad se preracuna broj otpustenih naspram stanovnistva, ovaj proces ce brzo dostici svoj krajBROJ OTPUŠTENIH RADNIKA U RS U RAPIDNOM PORASTU: 2000 MJESEČNO
Ispis
00:21 / 27.03.2010.
otkaz1.jpgKoliko će građana Srpske bez posla i prebijene pare dočekati "vruće" ljeto teško je precizirati, ali broj nezaposlenih u posljednjih nekoliko mjeseci rapidno raste i to na mjesečnom nivou, za skoro 2.000 radnika. S proljećem, na zvaničnoj evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje RS, ...
... osvanulo je više od 150.000 imena, a za samo prva dva mjeseca ove godine broj nezaposlenih povećao se za 4.700 osoba...
U Vladi Srpske, i pored činjenice da je samo tokom prošle godine u RS bez posla ostalo 40.000 radnika, konstatuju da "stanje u privredi nije alarmantno"! Kroz Strategiju zapošljavanja u naredne četiri godine planiraju da povećaju stopu ukupne zaposlenosti za 8 odsto, a nezaposlenost smanje za oko 2,4 odsto. Kako ističu u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite RS, već su odobrena oko dva miliona KM za program zapošavanja oko 500 pripravnika visoke stručne spreme sa Zavoda za zapošljavanje RS.
- Poslodavci na proteklim javnim raspravama o Strategiji zapošljavanja, naglasili su da će njihova spremnost da zaposle pripravnike zavisiti od sredstava koje se u budžetu RS obezbjede za podsticaj zapošljavanja, ali i od sredstava od IPA fondova i donatorskih sredstava - istakao je u petak Rajko Kličković, načelnik Odeljenja za rad i zapošljavanje u resornom ministarstvu, pišu Novosti.
U Uniji udruženja poslodavaca RS za "Novosti" ističu da je privredni sektor u Srpskoj uveliko pogodila ekonomska kriza i da zasad od poslodavaca nije realno očekivati neko masovnije zapošljavanje nove radne snage, jer nastoje da očuvaju i postojeća radna mjesta. Ranko Milić, predsjednik Unije, ističe da je poboljšanje situacije u privredi Srpske moguće, ukoliko se određenim mjerama nadležnih organa zaštiti domaća proizvodnja i ograniči uvoz, ali bitne su određene poreske olakšice za proizvođače i povoljni kreditni aranžmani.
- Potrebne su efikasne mjere kako bi se spriječio odliv novca iz Srpske. U tom pravcu treba slijediti primjer mnogo razvijenijih ekonomija. Oni industriju, čak i koju su izvozili, vraćaju da bi održali uposlenost svojih kapaciteta. Smanjuju odliv novca, rade supstituciju uvoza kroz motivisanje firmi koje će praviti proizvode kao zamjenu za proizvode koji se uvoze - ističe Milić i naglašava da je poražavajuća činjenica da Srpska ima ogromne prirodne potencijale, a da uvozi hranu vrijednu oko milijardu KM.
DEŽURNI KRIVAC
Predsjednik Udruženja poslodavaca RS Ranko Milić ističe da se većina zahtjeva koje Sindikat navodi kao razlog za pokretanje generalnog štrajka ne odnosi na poslodavce, nego da ti zahtjevi treba da budu upućeni isključivo Vladi RS. On naglašava da Unija udruženja poslodavaca nije institucija koja može da kontroliše i nameće kontrolu poštovanja zakona u oblasti rada.
- Mi smo isto zainteresovani da se poštuje Zakon o radu i suzbija rad na crno. U ovom slučaju Sindikat očigledno traži dežurnog krivca i nalazi ga u nama, a ne znam zašto se ne okrenu prema Vladi i kažu da se generalni štrajk odnosi na Vladu a ne na poslodavce - istakao je Milić.
PODSTICAJ ZAPOŠLjAVANjU
Rajko Kličković je naglasio da povlačenje sredstava za podsticaj zapošljavanju iz IPA fondova i poboljšanje poslovnog ambijenta u Srpskoj zavisi od cjelokupne političke situacije u BiH i uslova koje međunarodni organi stavljaju pred nadležne organe u RS i BiH. Prema njegovim riječima na raspravama se došlo do zaključka da bi kroz akcione planove trebalo predvidjeti veća finansijska sredstva, kao podsticaj zapošljavanju, ili samozapošljavanju u nerazvijenim ili manje razvijenim opštinama.
- zemomak
#9567 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sam sebi "skočio u usta" / Dodik: Dok god su nacionalisti na vlasti, uvijek će biti konflikta!
28. 03. 2010. • 13:31 A. K.

*** SPAM *** - “Dok god su nacionalisti na vlasti u oba entiteta, uvijek će biti izvjesna količina konflikta manjeg intenziteta”, izjavio je ovo Milorad Dodik.
Riječ je o intervjuu kojeg je sadašnji premijer manjeg bh. entiteta Republika Srpska, inače zadnjih godina poznat po nacionalističkoj retorici i prijetnjama otcjepljenjem i razdruživanjem RS-a od BiH, dao za londonski politički magazin War Report (WR) sada već daleke 1997. godine, u vrijeme dok su on i njegov SNSD bili smatrani nenacionalističkom opozicijom u RS-u.
Na pitanje novinarke WR-a, kako vidi odnose između RS i Federacije, Dodik je tada odgovorio:
"Dok god su nacionalisti na vlasti u oba entiteta, uvijek će biti izvjesna količina konflikta manjeg intenziteta. U isto vrijeme, jedini način na koji te stranke mogu ostati na vlasti je ako održe napetosti. Po mom mišljenju, SDS je praktično poražen na lokalnim izborima, bez obzira na to šta sugerišu paljanski mediji. Rezultati pokazuju da samo četvrtina biračkog tijela RS-a podržava SDS. A parlamentarni izbori će to potvrditi. Ali ako želimo stvoriti punu saradnju između dva entiteta, bit će potrebno takođe poraziti druge dvije vladajuće nacionalističke partije, bošnjačku SDA i hrvatsku HDZ".
Treba li podsjećati sa kojim strankama je Dodik vodio tzv. Prudske razgovore i koga će sada podržati na izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH!?
Upravo je sadašnji premijer RS Milorad Dodik dočekao osuđenu ratnu zločinku Biljanu Plavšić po njenom izlasku iz zatvora, gdje je odslužila kaznu po osudi za ratne zločine. Ali, evo kako je to nekada bilo... Evo pitanja novinarke WR-a i odgovora Milorada Dodika...
WR: Ranije ste kritikovali Plavšićkin ekstremni nacionalizam. Kako objašnjavate njen sadašnji umjereniji stav?
Dodik: Kao rezultat sukoba unutar SDS-a, Plavšić je shvatila da mora privući podršku međunarodne zajednice kako bi preživjela. Da nije bilo njihove podrške i podrške koju je dobila od opozicije u RS-u, do sada bi već bila izgubila bitku. Nisam potpuno uvjeren da je njena transformacija u umjertenog nacionalistu konačna. Moj je osjećaj da, ako se politička situacija promijeni, ona bi lično više voljela sarađivati sa strankama kao SDS, radije nego sa strankom poput moje.
Jedna od tema intervjua bio je i tadašnji predsjednik Savezne Republike Jugoslavije (SRJ), Slobodan Milošević...
WR: I sami ste imali veze sa Miloševićem tokom rata...
Dodik: 1994. godine Milošević je podržao mirovni plan Kontakt grupe, koji je imao stav sličan onom grupe parlamentarnih delegata RS-a, uključujući i mene. Mislili smo da je veoma važno podržati i sarađivati sa svima koji su željeli donijeti mir u regiji. Od tada, jedva da smo imali bilo kakvog kontakta sa Miloševićem.
U intervjuu Milorada Dodika za War Report bilo je riječi i o odnosu manjeg bh. entiteta RS sa susjednom Saveznom Republikom Jugoslavijom.
WR: Kako vidite odnose između RS i Savezne Republike Jugoslavije (SRJ)?
Dodik: Dejtonski sporazum dozvoljava uspostavljanje posebnih veza između to dvoje. Međutim, to je jedno neugodno pitanje. RS ne smije ugrožavati interese FBiH. U međuvremenu, RS ne želi zavisiti od SRJ niti biti njen slijepo poslušni partner. Tek kada dogovorimo stvari sa Bosnom i Hercegovinom, možemo ići sa razgovorima sa SRJ.
Tako je nekada govorio Milorad Dodik...
(rtm)
pa sta je on ako nije nacionalista, da nije fasista
28. 03. 2010. • 13:31 A. K.
*** SPAM *** - “Dok god su nacionalisti na vlasti u oba entiteta, uvijek će biti izvjesna količina konflikta manjeg intenziteta”, izjavio je ovo Milorad Dodik.
Riječ je o intervjuu kojeg je sadašnji premijer manjeg bh. entiteta Republika Srpska, inače zadnjih godina poznat po nacionalističkoj retorici i prijetnjama otcjepljenjem i razdruživanjem RS-a od BiH, dao za londonski politički magazin War Report (WR) sada već daleke 1997. godine, u vrijeme dok su on i njegov SNSD bili smatrani nenacionalističkom opozicijom u RS-u.
Na pitanje novinarke WR-a, kako vidi odnose između RS i Federacije, Dodik je tada odgovorio:
"Dok god su nacionalisti na vlasti u oba entiteta, uvijek će biti izvjesna količina konflikta manjeg intenziteta. U isto vrijeme, jedini način na koji te stranke mogu ostati na vlasti je ako održe napetosti. Po mom mišljenju, SDS je praktično poražen na lokalnim izborima, bez obzira na to šta sugerišu paljanski mediji. Rezultati pokazuju da samo četvrtina biračkog tijela RS-a podržava SDS. A parlamentarni izbori će to potvrditi. Ali ako želimo stvoriti punu saradnju između dva entiteta, bit će potrebno takođe poraziti druge dvije vladajuće nacionalističke partije, bošnjačku SDA i hrvatsku HDZ".
Treba li podsjećati sa kojim strankama je Dodik vodio tzv. Prudske razgovore i koga će sada podržati na izborima za hrvatskog člana Predsjedništva BiH!?
Upravo je sadašnji premijer RS Milorad Dodik dočekao osuđenu ratnu zločinku Biljanu Plavšić po njenom izlasku iz zatvora, gdje je odslužila kaznu po osudi za ratne zločine. Ali, evo kako je to nekada bilo... Evo pitanja novinarke WR-a i odgovora Milorada Dodika...
WR: Ranije ste kritikovali Plavšićkin ekstremni nacionalizam. Kako objašnjavate njen sadašnji umjereniji stav?
Dodik: Kao rezultat sukoba unutar SDS-a, Plavšić je shvatila da mora privući podršku međunarodne zajednice kako bi preživjela. Da nije bilo njihove podrške i podrške koju je dobila od opozicije u RS-u, do sada bi već bila izgubila bitku. Nisam potpuno uvjeren da je njena transformacija u umjertenog nacionalistu konačna. Moj je osjećaj da, ako se politička situacija promijeni, ona bi lično više voljela sarađivati sa strankama kao SDS, radije nego sa strankom poput moje.
Jedna od tema intervjua bio je i tadašnji predsjednik Savezne Republike Jugoslavije (SRJ), Slobodan Milošević...
WR: I sami ste imali veze sa Miloševićem tokom rata...
Dodik: 1994. godine Milošević je podržao mirovni plan Kontakt grupe, koji je imao stav sličan onom grupe parlamentarnih delegata RS-a, uključujući i mene. Mislili smo da je veoma važno podržati i sarađivati sa svima koji su željeli donijeti mir u regiji. Od tada, jedva da smo imali bilo kakvog kontakta sa Miloševićem.
U intervjuu Milorada Dodika za War Report bilo je riječi i o odnosu manjeg bh. entiteta RS sa susjednom Saveznom Republikom Jugoslavijom.
WR: Kako vidite odnose između RS i Savezne Republike Jugoslavije (SRJ)?
Dodik: Dejtonski sporazum dozvoljava uspostavljanje posebnih veza između to dvoje. Međutim, to je jedno neugodno pitanje. RS ne smije ugrožavati interese FBiH. U međuvremenu, RS ne želi zavisiti od SRJ niti biti njen slijepo poslušni partner. Tek kada dogovorimo stvari sa Bosnom i Hercegovinom, možemo ići sa razgovorima sa SRJ.
Tako je nekada govorio Milorad Dodik...
(rtm)
pa sta je on ako nije nacionalista, da nije fasista
- mO k3
#9568 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U Beogradu, na konferenciji "15 godina Dejtonskog sporazuma"
petak, 26. mar 2010, 12:26 -> 13:19
Dodik: Ne dirajte Dejton
Dodik je rekao da, ako se tako nastavi, ne želi da isključi mogućnost da RS jednoga dana ima pravo da odluči o svom statusu, "i to ne može da bude tabu tema".
"Dejton ne dirajte, približite ga što više izvornim principima, mi smo spremni da tako gradimo neki oblik svoje egzistencije u BiH, sa pojačanom autonomijom, ali ako već hoćete raspravu o BiH i njenom budućem uređenju, onda mislim da je jedini održivi koncept mirni razlaz", poručio je premijer RS.
Dodik: Ako neko želi razgovor mimo Daytonske strukture, onda je sve otvoreno!
28. 03. 2010. • 20:36 S. B.
Sizofrenija??
-
keep it real
#9569 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
^^^^
postoje indicije komplikacija u razvoju , vjerovatna retardiranost .
komuniciranje na ovom nivou zahtjeva bar prosjecnu inteligenciju , ocigledno ona u ovom slucaju oskudjeva .
postoje indicije komplikacija u razvoju , vjerovatna retardiranost .
komuniciranje na ovom nivou zahtjeva bar prosjecnu inteligenciju , ocigledno ona u ovom slucaju oskudjeva .
- Real Khan
#9570 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Naravno da je shizofrenia...Evo odgovora vijeća za implementaciju mira na njegovu priču o "razdruživanju"...inače napisana isti dan kada je ovaj lupetao po BG svašta...Ženski Dr.Med wrote:U Beogradu, na konferenciji "15 godina Dejtonskog sporazuma"
petak, 26. mar 2010, 12:26 -> 13:19
Dodik: Ne dirajte Dejton
Dodik je rekao da, ako se tako nastavi, ne želi da isključi mogućnost da RS jednoga dana ima pravo da odluči o svom statusu, "i to ne može da bude tabu tema".
"Dejton ne dirajte, približite ga što više izvornim principima, mi smo spremni da tako gradimo neki oblik svoje egzistencije u BiH, sa pojačanom autonomijom, ali ako već hoćete raspravu o BiH i njenom budućem uređenju, onda mislim da je jedini održivi koncept mirni razlaz", poručio je premijer RS.Dodik: Ako neko želi razgovor mimo Daytonske strukture, onda je sve otvoreno!
28. 03. 2010. • 20:36 S. B.
Sizofrenija??
IZJAVA AMBASADORA UPRAVNOG ODBORA VIJEĆA ZA PROVEDBU MIRA
26. mart 2010. godine
Na sastanku održanom danas u Sarajevu, ambasadori Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira osudili su eskalaciju neodgovornih i huškačkih izjava kojima smo bili svjedoci u prošloj sedmici. Ova vrsta retorike i aktivnosti koje dijele ljude i podrivaju povjerenje među pripadnicima različitih naroda, te dalje polariziraju političku atmosferu, kontraproduktivno je za put BiH prema Evropi i šteti interesima njenih građana.
Riječi i djela političkih lidera, posebno onih koji su se po prirodi dužnosti koju obavljaju zakleli da će štititi Ustav i podržavati Dejtonski mirovni sporazum, imaju posebnu težinu na lokalnom, regionalnom i međunarodnom nivou. Ambasadori Upravnog odbora, stoga, koriste priliku da još jednom podsjete ove političke lidere na njihove važne obaveze i podsjećaju da Vijeće za provedbu mira i postoji kako bi osiguralo potpuno poštivanje Mirovnog sporazuma.
U tom svjetlu, ambasadori Upravnog odbora su podvukli još jednom da je BiH međunarodno priznata i suverena država čiji teritorijalni integritet je zagarantiran međunarodnim pravom, uključujući i Dejtonski mirovni sporazum, prema kome se BiH sastoji od dva entiteta. Izjave i aktivnosti koje podrivaju osnovne postavke Dejtonskog mirovnog sporazuma u bilo koju svrhu neprihvatljive su i prema ovom sporazumu razdruživanje nije moguće.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
- kiky
#9572 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ti ambasadori nemaju hrabrosti da budu konkretni u osudi ...
uvijek relativizuju probleme ...
zbog tog pic-a i ohr-a i jesmo tu gdje jesmo ...

uvijek relativizuju probleme ...
zbog tog pic-a i ohr-a i jesmo tu gdje jesmo ...
- mO k3
- Real Khan
#9574 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Šta bi bilo? Pa i ova košulja bi jadna pobudalila
- mO k3
#9575 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
mozda bi trazio referendum???