Queen_of_hearts wrote:enisss wrote:
Nemoj da te brine to pucanje, ja to imam kako znam za sebe a uzimam sve moguce vitamine i minerale. Ako nekog zanima ovaj dio oko vitamina i minerala mogu da postavim sta sve uzimam.
Fokusiraj se na hranu, pogotovo protein, i gledaj da se ne opterecujes previse sa time jel dovoljno ovo ili ono. Sve dok jedes cisto i umjereno treniras, rezultat ce sigurno doci.
Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
Ako nađeš vremena postavi šta u vezi vit/min.
Lično sam tip, dok ne zafali...ne uzimam, a sad, vidim da većina konzumira i nešto pored vitamina koje dobije hranom.
Tako i razmišljam, dok god je upala mišića, bit će i rezultata

Mozda je nekome cudno ali ujutro mi je kasika meda i pola sake tableta obavezna. Kad kazem tableta mislim na vitamine i minerale.
Vitamin D, uzimam oko 10 000 iu's, kaze mi jedna prijateljica da u Bosni najviše sto mozes naci je 400 iu's, i to je negdje oko 30KM, sto je smijesno, ja bi vjerovatno cijelu platu trosio samo na vitamine i suplemente

Da sad ne pišem posebno zasto su pojedini vitamini bitni, samo cu da napisem ono sto uzimam i ono sto mi itekako pomaze.
Vitamin C.
B komplex.
Potasium, calcium, Magnesium,Zinc
Omega3.
Multivitamin.
Ove vitamine uzimam redovno pogotovo kad se pripremam za takmicenje, jer ne mogu da jedem puno voca.
I samo da napomenem da su oni jednako bitno kao i protein i esencijalne masnoce koje moramo da unosimo.
Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk