Teretana

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
enisss

#9551 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

bos92 wrote:Pitanje za enisa,znam da je za tebe ovo glupo pitanje ali jebiga ja nisam u tom fazonu tek sam of skoro poceo sa teretanom.Koji whey protein bi ti preporucio za rekreativca pocetnika koji pokusava da malo smrsa,vidim da ih ima raznih vrsta I raznih proizvodjaca, I da to je ovdje za americko trziste posto se I ja nalazim preko bare.
Uzmi drug najcisci i najbolji, evo poslacu ti link u pm.

Sent from my SAMSUNG-SM-G935A using Tapatalk
bos92

#9552 Re: RE: Re: Teretana

Post by bos92 »

enisss wrote:
bos92 wrote:Pitanje za enisa,znam da je za tebe ovo glupo pitanje ali jebiga ja nisam u tom fazonu tek sam of skoro poceo sa teretanom.Koji whey protein bi ti preporucio za rekreativca pocetnika koji pokusava da malo smrsa,vidim da ih ima raznih vrsta I raznih proizvodjaca, I da to je ovdje za americko trziste posto se I ja nalazim preko bare.

Hvala ti drug.
enisss

#9553 Re: RE: Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

bos92 wrote:
enisss wrote:

Hvala ti drug.
Nista

MOSALJOZE

#9554 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Koji je taj,sad me baš zanima?
enisss

#9555 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

MOSALJOZE wrote:Koji je taj,sad me baš zanima?
Nutrabio, ima postavio sam sliku par postova prije. Ako treba da opet postavim?

MOSALJOZE

#9556 Re: Teretana

Post by MOSALJOZE »

Ne,znam o čemu govoriš.Nego onako me zanimalo :)
rumenige_brajtner

#9557 Re: Teretana

Post by rumenige_brajtner »

imam pitanje za enisa (pošto mi se čini kao najiskusniji ovdje, al može bilo ko odgovorit ako zna)... naime, često mi se dešava da me bole tetive (u predjelu laktova) nakon što radim triceps. znam da je česta pojava, al me pravo nervira i nemam pojma šta da radim po tom pitanju. prekjučer sam radio triceps, a jučer nisam mogao do kraja odradit trening za prsa od bolova... dobra stvar je što nakon dana odmora bolovi prestanu, al nemam pojma šta da radim?!
primjetio sam da su bolovi manji (ili ih nema nikako) kad radim vježbe na sajlama, ali me razbijaju od vježbi sa ez šipkom (skullcrusher, jel se tako zove?) i varijacije na tu vježbu sa bućicama. uglavnom, svaka pomoć je dobrodošla..
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9558 Re: Teretana

Post by Velkoski »

ja oduvijek imam belaj s desnom tetivom, evo čak i nakon pet godina pauze je osjetim pomalo :D kao i s ovim kurcem na sredini prsa :D

tetivu sam 'riješio' bandažama, tako sam smanjio bol na minimum
Rosso

#9559 Re: Teretana

Post by Rosso »

@enisse koji je po tebi najbolji suplement za skinuti koju kilu i da li bi mi preporucio tako nešto uopšte? Vec sam odradio dobar dio posla, s obzirom da sam prije 10-ak mjeseci vagao 90+. Trenutno vagam 81, ali nekako stalo na tom, zadnja dva mjeseca se tako vrtim oko 80-81, a htio bi još malo skinuti, 3-4 kg, stomak naravno najkriticniji. :D Inace treniram 3-4 puta sedmicno.
MyTao

#9560 Re: Teretana

Post by MyTao »

Rosso wrote:@enisse koji je po tebi najbolji suplement za skinuti koju kilu i da li bi mi preporucio tako nešto uopšte? Vec sam odradio dobar dio posla, s obzirom da sam prije 10-ak mjeseci vagao 90+. Trenutno vagam 81, ali nekako stalo na tom, zadnja dva mjeseca se tako vrtim oko 80-81, a htio bi još malo skinuti, 3-4 kg, stomak naravno najkriticniji. :D Inace treniram 3-4 puta sedmicno.
Ne postoji supplement za skinuti :) Ono sto ti se desilo sada je to da ti se tijelo naviklo na broj kalorija koje prima i na workout koji radis... Ako zelis nastaviti gubiti debljinu, moras ili podici trening na veci nivo ili smanjiti kalorije na jos veci deficit, za najbolji rezultat pokusaj obadvoje :)

Gubiti salo je tako jednostavan process ali ga je tako jebeno tesko uraditi :) i ja se vec dugo mucim.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9561 Re: Teretana

Post by Velkoski »

keto dijeta je zakon
Leon16v
Vozim: Staro željezo

#9562 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Kao sto rece covjek iznad, mozda sad ako imaš volje nakon te tvoje dijete, da se prebaciš na keto, trebalo bi biti uspješno, gotovo sigurno :-D
Rosso

#9563 Re: Teretana

Post by Rosso »

MyTao wrote:
Rosso wrote:@enisse koji je po tebi najbolji suplement za skinuti koju kilu i da li bi mi preporucio tako nešto uopšte? Vec sam odradio dobar dio posla, s obzirom da sam prije 10-ak mjeseci vagao 90+. Trenutno vagam 81, ali nekako stalo na tom, zadnja dva mjeseca se tako vrtim oko 80-81, a htio bi još malo skinuti, 3-4 kg, stomak naravno najkriticniji. :D Inace treniram 3-4 puta sedmicno.
Ne postoji supplement za skinuti :) Ono sto ti se desilo sada je to da ti se tijelo naviklo na broj kalorija koje prima i na workout koji radis... Ako zelis nastaviti gubiti debljinu, moras ili podici trening na veci nivo ili smanjiti kalorije na jos veci deficit, za najbolji rezultat pokusaj obadvoje :)

Gubiti salo je tako jednostavan process ali ga je tako jebeno tesko uraditi :) i ja se vec dugo mucim.
Fino objašnjeno, hvala. :thumbup:
A što se tice keta, razmislicu i o tome onda. :D
Queen_of_hearts

#9564 Re: RE: Re: RE: Re: Teretana

Post by Queen_of_hearts »

enisss wrote: Nemoj da te brine to pucanje, ja to imam kako znam za sebe a uzimam sve moguce vitamine i minerale. Ako nekog zanima ovaj dio oko vitamina i minerala mogu da postavim sta sve uzimam.
Fokusiraj se na hranu, pogotovo protein, i gledaj da se ne opterecujes previse sa time jel dovoljno ovo ili ono. Sve dok jedes cisto i umjereno treniras, rezultat ce sigurno doci.

Ako nađeš vremena postavi šta u vezi vit/min.
Lično sam tip, dok ne zafali...ne uzimam, a sad, vidim da većina konzumira i nešto pored vitamina koje dobije hranom.

Tako i razmišljam, dok god je upala mišića, bit će i rezultata :mrgreen:
enisss

#9565 Re: Teretana

Post by enisss »

Fat burneri pomazu kod skidanja sala definitivno, pogotovo ako sadrzi l karnitin.
Sto se tice ostalih stvari, omega 3 takodje je od velike pomoci a i magnezij koji upravo pomaze kod skidanja sala oko stomaka.
Neka magicna formula ne postoji, jedino sto bi svakome ko zeli da smrsa preporucio da jede sto vise zelene hrane. U frizideru tih ljudi kad ga otvoris bi trebala da preovladava zelena boja :)
Takodje je unos proteina jako, ali jako bitan. On mora biti visok.

enisss

#9566 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

Queen_of_hearts wrote:
enisss wrote: Nemoj da te brine to pucanje, ja to imam kako znam za sebe a uzimam sve moguce vitamine i minerale. Ako nekog zanima ovaj dio oko vitamina i minerala mogu da postavim sta sve uzimam.
Fokusiraj se na hranu, pogotovo protein, i gledaj da se ne opterecujes previse sa time jel dovoljno ovo ili ono. Sve dok jedes cisto i umjereno treniras, rezultat ce sigurno doci.

Lično sam tip, dok ne zafali...ne uzimam, a sad, vidim da većina konzumira i nešto pored vitamina koje dobije hranom.

Mozda je nekome cudno ali ujutro mi je kasika meda i pola sake tableta obavezna. Kad kazem tableta mislim na vitamine i minerale.
Vitamin D, uzimam oko 10 000 iu's, kaze mi jedna prijateljica da u Bosni najviše sto mozes naci je 400 iu's, i to je negdje oko 30KM, sto je smijesno, ja bi vjerovatno cijelu platu trosio samo na vitamine i suplemente :D
Da sad ne pišem posebno zasto su pojedini vitamini bitni, samo cu da napisem ono sto uzimam i ono sto mi itekako pomaze.
Vitamin C.
B komplex.
Potasium, calcium, Magnesium,Zinc
Omega3.
Multivitamin.
Ove vitamine uzimam redovno pogotovo kad se pripremam za takmicenje, jer ne mogu da jedem puno voca.
I samo da napomenem da su oni jednako bitno kao i protein i esencijalne masnoce koje moramo da unosimo.

enisss

#9567 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

Queen_of_hearts wrote:

Ne mora znaciti da samo upala misica donosi rezultate :) kasnije ces uci u fazu gdje ce biti nemoguće dobiti upalu, jedino ako ne radis neke nove i drugacije vjezbe. Nemoj da te to obeshrabri :)

Queen_of_hearts

#9568 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Teretana

Post by Queen_of_hearts »

enisss wrote:
Queen_of_hearts wrote:

Ne mora znaciti da samo upala misica donosi rezultate :) kasnije ces uci u fazu gdje ce biti nemoguće dobiti upalu, jedino ako ne radis neke nove i drugacije vjezbe. Nemoj da te to obeshrabri :)

Ma kakvo obeshrabrivanje, ja sam mazohista, ja to volim :mrgreen:
Idemo dalje, sad mi je samo bitno da ne gubim kontinuitet i da dodjem u fazu da mi se vježba podrazumijeva.
enisss

#9569 Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

Queen_of_hearts wrote:
enisss wrote:
Queen_of_hearts wrote: Ako nađeš vremena postavi šta u vezi vit/min.

Ma kakvo obeshrabrivanje, ja sam mazohista, ja to volim :mrgreen:
Idemo dalje, sad mi je samo bitno da ne gubim kontinuitet i da dodjem u fazu da mi se vježba podrazumijeva.
Lifestyle

Leon16v
Vozim: Staro željezo

#9570 Re: Teretana

Post by Leon16v »

Kad vec neko spomenu one fat burnere,

gledam ovaj Animal Cuts, ne znam kome se da gutati 8-9 tableta dnevno, davno sam nekada cuo za njega, i raja ga hvali, ovo ono, gledam sada i najskuplji je na tržištu (barem u BiH) od svih fat burnera.
Da li je zaista on toliko "efikasan" i da li je uopste jedan od bolji burnera ili ima još jačih (naravno legalnih :D )
enisss

#9571 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

Leon16v wrote:Kad vec neko spomenu one fat burnere,

gledam ovaj Animal Cuts, ne znam kome se da gutati 8-9 tableta dnevno, davno sam nekada cuo za njega, i raja ga hvali, ovo ono, gledam sada i najskuplji je na tržištu (barem u BiH) od svih fat burnera.
Da li je zaista on toliko "efikasan" i da li je uopste jedan od bolji burnera ili ima još jačih (naravno legalnih :D )
Nek koristi ko ima viska para :)

Daryl Dixon

#9572 Re: Teretana

Post by Daryl Dixon »

MyTao

#9573 Re: Teretana

Post by MyTao »

enisss wrote:Fat burneri pomazu kod skidanja sala definitivno, pogotovo ako sadrzi l karnitin.
Sto se tice ostalih stvari, omega 3 takodje je od velike pomoci a i magnezij koji upravo pomaze kod skidanja sala oko stomaka.
Neka magicna formula ne postoji, jedino sto bi svakome ko zeli da smrsa preporucio da jede sto vise zelene hrane. U frizideru tih ljudi kad ga otvoris bi trebala da preovladava zelena boja :)

Spot reducing? Really? Nema sanse...

Fat burneri mogu pomoci tako sto ce osobi dati energiju za workout, pomoci u motivaciji, pomoci ljudima da manje jedu (gubljenje apetita)... ali direktno ne mogu nista... postoji samo jedan nacin da se izgubi salo, a to je unositi manje kalorija nego sto tvoje tijelo treba... sve ostale metode su supljak. Bez dijete i rada nema nista.
enisss

#9574 Re: RE: Re: Teretana

Post by enisss »

MyTao wrote:
enisss wrote:Fat burneri pomazu kod skidanja sala definitivno, pogotovo ako sadrzi l karnitin.

Fat burneri mogu pomoci tako sto ce osobi dati energiju za workout, pomoci u motivaciji, pomoci ljudima da manje jedu (gubljenje apetita)... ali direktno ne mogu nista... postoji samo jedan nacin da se izgubi salo, a to je unositi manje kalorija nego sto tvoje tijelo treba... sve ostale metode su supljak. Bez dijete i rada nema nista.
Da nam nisi sve ovo rekao ja ne znam sta bi mi bez tebe, stvarno si mi otvorio oci, svaka ti čast!
Zaboravio si napisati jednu osnovnu funkciju fat burnera. Drugi put kad dodjes da nam izmislis toplu vodu barem napisi sve sto treba da ne bunis ljude.

MyTao

#9575 Re: RE: Re: Teretana

Post by MyTao »

enisss wrote:
MyTao wrote:

Da nam nisi sve ovo rekao ja ne znam sta bi mi bez tebe, stvarno si mi otvorio oci, svaka ti čast!
Zaboravio si napisati jednu osnovnu funkciju fat burnera. Drugi put kad dodjes da nam izmislis toplu vodu barem napisi sve sto treba da ne bunis ljude.

Sto se nerviras odma... hajd idi uradi nekoliko sklekova... udahni duboko... smiri se... sve je OK.

Spot fat reducing je supljak... Covjek je pitao za magicnu pipulu koja ce mu pomoci za skidanje sala... ako ne promjeni workout rutinu i dijetu moze on jesti te tvoje fat burnere do sutra nista se nece promjeniti.

On nema problem sa motivacijom jer vec ide u teretanu 3-4 puta sedmicno... njemu ne trebaju fat burneri.
Post Reply