SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
just principe

#9551 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by just principe »

FreeSol wrote:
sve prema zasluzi :)

a zasto generalizujes stvari, ono revizori su pojam loseg

e boze, da su revizori najveci problem, ti isti sto su napali revu sutra ce i zene, djecu, vjerovatno i to prema zaslugi :roll:
FreeSol

#9552 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

potres_mozga wrote:Je l' to odobravate udarce bokserom revozore po vozilima grasa?
100% revizori krivi, oni ce njima traziti kartu :roll:
Odobravam i palice i pistolje i topove i sve sto je neophodno da se papcima koji glume mangupe u tramvajima trazeci kartu na bahat nacin stane u kraj. Dok god psuju hljebove, Bogove i na drzak nacin se ponasaju prema ljudima od kojih zive, odobravam sve. :bih:
FreeSol

#9553 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

just principe wrote:
FreeSol wrote:
sve prema zasluzi :)

a zasto generalizujes stvari, ono revizori su pojam loseg

e boze, da su revizori najveci problem, ti isti sto su napali revu sutra ce i zene, djecu, vjerovatno i to prema zaslugi :roll:
Realno, nisu ni mali problem, a ti sto su napali revizora napali su ga zbog nekog razloga. A svi znamo kakvi su. Jedne prilike, prije 2-3 mjeseca psuje reviozor penzioneru hljeb i ne znam sta vise sto je covjek rekao da nema para da kupi kartu. Redovno maltretiranje djevojaka da ne spominjem.
Ripicipi

#9554 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ripicipi »

poznanik wrote:
potres_mozga wrote:Je l' to odobravate udarce bokserom revozore po vozilima grasa?
Napisao sam juče na Raznim diskusijama - GRAS-ovi revizori nemaju mandat, nemaju pravo da od putnika traže vozne karte na pokaz, to pravo pripada inspekciji za saobraćaj, što, u svakom slučaju ne opravdava napad na njih.
A sta inace trebaju raditi revizori?
Ma ja, kriv je revizor sto mu je trazio kartu, a nije kriv lik koji nosa bokser u dzepu :roll:
Inace, u Sarajevu sreca nema likova koji bi na trazenje karte nekog zboli
kokuz_sa

#9555 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

potres_mozga wrote:
poznanik wrote:
Napisao sam juče na Raznim diskusijama - GRAS-ovi revizori nemaju mandat, nemaju pravo da od putnika traže vozne karte na pokaz, to pravo pripada inspekciji za saobraćaj, što, u svakom slučaju ne opravdava napad na njih.
Ma ja, kriv je revizor sto mu je trazio kartu, a nije kriv lik koji nosa bokser u dzepu :roll:
niko ne opravdava sto lik nosi bokser..al nigdje po zakonu bilo kojem reva nema pravo traziti licnu kartu..to samo ima OSL(ovlastena sluzbena osoba)
po zakonu nasem ovakav kakav je kartu na pokaz dajes samo inspektoru za saobracaj..koji jedino treba da utvrdi da li ima s ekarta a ne i d ali je ponistena..

sve su to propusti u nasem zakonu koji dovode do ovakvih situacija..
hebeni gras uopste nema zakonik za revizorre i da mogu naplatiti kartu,zatraziti je ili licnu kartu..jednostavno takvog zakonskog akta nema..ne postoji
FreeSol

#9556 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

potres_mozga wrote:
poznanik wrote:
Trebaju reci bar: "Dobar dan, da li imate kartu. Aha, nemate, kupite kartu kod vozaca. Ako ne kupite kartu primorani smo da vam naplatimo kaznu itd." A trenutna situacija je ovakva: "Imas li kartu, sta glumis meni mangupa, nemoj me nista gledat, ja sam u tvojim godinama..."

Njegova duznost je da trazi kartu. Ali ne da se ponasa kao iz sume (ruku na srce, vecina i jeste) i glumi dasu pred narodom. I onda kad fasuje u tramvaju/autobusu/trolejbusu, svi su krivi, samo su oni fini.

Sto se mene tice nek' minobacac nosi u dzepu ako hoce, ima zakon i za nosenje oruzja.
smoki_choko

#9557 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

FreeSol wrote: Trebaju reci bar: "Dobar dan, da li imate kartu. Aha, nemate, kupite kartu kod vozaca. Ako ne kupite kartu primorani smo da vam naplatimo kaznu itd." A trenutna situacija je ovakva: "Imas li kartu, sta glumis meni mangupa, nemoj me nista gledat, ja sam u tvojim godinama..."

Njegova duznost je da trazi kartu. Ali ne da se ponasa kao iz sume (ruku na srce, vecina i jeste) i glumi dasu pred narodom. I onda kad fasuje u tramvaju/autobusu/trolejbusu, svi su krivi, samo su oni fini.

Sto se mene tice nek' minobacac nosi u dzepu ako hoce, ima zakon i za nosenje oruzja.
od kud ti znas sta je rekao, jesi to bio u datom trenutku na mjestu zlocina mozda
FreeSol

#9558 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

smoki_choko wrote:
FreeSol wrote: Trebaju reci bar: "Dobar dan, da li imate kartu. Aha, nemate, kupite kartu kod vozaca. Ako ne kupite kartu primorani smo da vam naplatimo kaznu itd." A trenutna situacija je ovakva: "Imas li kartu, sta glumis meni mangupa, nemoj me nista gledat, ja sam u tvojim godinama..."

od kud ti znas sta je rekao, jesi to bio u datom trenutku na mjestu zlocina mozda
Nisam, znam inace kako se ponasaju tako da ne moram biti na mjestu zlocina.
amrica

#9559 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

:shock:

ljudi imaju pravo da se voze bez karte, a reva se mora ophoditi prema njima kapo da su gospoda :shock:

kupi kartu pa te reva nece dirati, kratko i jasno...

ljudi zaradjuju platu, a ovi im je kradu.

i onda studenti na gras sto im ne da dzaba karte :roll:
mrtva kokoš

#9560 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

mani se studenata jesi cula..

ovi novi decki su ok, kulturni, uljudni i rade svoj posao. za razliku onih starih supoglavaca koji nista drugo sa svojim ponasanjem nisu ni zasluzili. toliko me pojedini nerviraju da nekad namjerno ne zelim da im pokazem kartu, samo zato sto su bezobrazni. a dobro sam zapamtio onog malog sjedohana sto mi je jednom rekao "hoces da te sad namlatimo, sam si niko nece vidjeti". :-)
FreeSol

#9561 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

amrica wrote::shock:

ljudi imaju pravo da se voze bez karte, a reva se mora ophoditi prema njima kapo da su gospoda :shock:

kupi kartu pa te reva nece dirati, kratko i jasno...

ljudi zaradjuju platu, a ovi im je kradu.

i onda studenti na gras sto im ne da dzaba karte :roll:
Ne razmisljaj bukvalno. Logicno je da trebaju svi imati kartu koji koriste sve vrste transporta, od zaprege do broda, to nije upitno. Ali problem je sto u tome sto se ophode prema narodu k'o prema zivotinjama, i onda kad kod nekoga to ne prodje, neko ih prebije i onda se oni pravdaju da su samo trazili kartu. Svjedok sam bio par puta, kod osoba koje su imale kartu, da ih maltretiraju da nisu ponistili na vrijeme kartu. Njihovo nije da gledaju kad je k'o usao u tramvaj pa da racunaju kad je karta ponistena. Ako nema karte, slazem se da treba platiti kaznu, ali sve se to moze na fin nacin uraditi, a ne na divljacki.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#9562 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Da opustimo atmosferu, prisjetimo se legendarnog clipa :D

kriba

#9563 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kriba »

svaki revizor mora imati iskaznicu sa slikom na kojoj pise ime, prezime, ime firme i pecat iste. u suprotnom po zakonu niste ni duzni pokazati kartu :thumbup:
Reglan

#9564 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Reglan »

Sta je ovo neki sudar motora i auta na Ciglanama.Kazu da je motociklista poginuo :sad:
MAN-lion's coach

#9565 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by MAN-lion's coach »

arshavin wrote:Sta je ovo neki sudar motora i auta na Ciglanama.Kazu da je motociklista poginuo :sad:
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /110806088
crven_barjak

#9566 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by crven_barjak »

Zna li neko da li su negdje objavili ime, ili inicijale momka koji je nastradao?
maxell_sarajevo

#9567 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by maxell_sarajevo »

Zao mi je svacijeg zivota, al ovi motociklisti nisu normalni po Sarajevu.Bilo je samo pitanje vremena kad ce se ovo desiti.Valjda ce ovo biti opomena onim trkacima po gradu da malo smire strasti kad sjednu na motor.
smoki_choko

#9568 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smoki_choko »

direktan sudar sa golfom :roll:
NE BRZE OD ZIVOTA :(
DaysleepeR

#9569 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

zaista horror prema slikama sa lica mjesta, nažalost, među rasutim stvarima vidim japanke (!) sunčane naočale, ali nigdje rukavica ni kagice...

i ja sam motorista, ali bez tih stvari se ne vozi, a kamoli zadaje po gasu

vidi se da je brzina kumovala udesu, a čini mi se da je sudar bio u golfovoj traci...

zaista horror

imaju slike i na ** No links **-u
seyonii

#9570 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by seyonii »

edis sebo je poginuo
olensoner

#9571 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by olensoner »

Ne znam sta ocekuju ovi motoristi u papucama i bez kacige na glavi, bitno je da te vide ljudi kako izgledas opasno na motoru. Najgore je kad pogine neko kao ovaj momak danas, malo ko od motorista koji ne nosi kacigu i pravu opremu se opameti, uglavnom nastave po starom obicaju...
DaysleepeR

#9572 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

to je stvar zdravog razuma da sam sebe zaštitiš

mada opet ne treba tema da se ponovo pretvori u pljuvanje po motoristima, čovjek poginuo, nije nikog ubio

po slikama udar je bio tako jak da bi teško pomogla i full oprema, ali svejedno...
KPNCTNJAH

#9573 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KPNCTNJAH »

Po izgledu golfa mislim da je morao ici bar 150km/h ... strasno
MAN-lion's coach

#9574 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by MAN-lion's coach »

Mislim da sam ovog lika (bar po tome kako izgleda motor) vidjela oko 5 sati sa još nekoliko kako po običaju bjesne od Pofalića prema Otoci.Svi se uljetili sa sandalama i naočalama na glavi. :skoljka:
DaysleepeR

#9575 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

KPNCTNJAH wrote:Po izgledu golfa mislim da je morao ici bar 150km/h ... strasno
odvadi malo :D znas šta bi ostalo od motora i auta na 150 kmh :D
Locked