Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Kat

#9551 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kat »

raoul duke wrote:Objasnio sve..
Kaze lik koji je opljackao djecu oboljelu od raka
https://www.forbes.com/sites/danalexand ... 5b8e246b4a

Image
uglavnomja

#9552 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by uglavnomja »

trenutno ide svjedocenje bivseg sefa fbi-a :-)

trump i rusi :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9553 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Amerika stala, Komi svedočio: Rusija se mešala u izbore
Vašington -- Bivši direktor FBI Džejms Komi svedočio je pred Senatom o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore.

koja je kvota da ce ga napenalit do kraja godine da stavim cenera
jefferson

#9554 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Gojeni H wrote:
vivaldi wrote:
pogresno si me razumio. pod "mi" nisam mislio na svijet vec na nas u bosni. ne mogu sebe natjerat da pisem kako me vise sekiraju kisele kise u amazonu od suhe cesme iza ponoci u vlastitom stanu. ne mogu reci da me vise brine sirenje pukotine na antarktiku od sirenja pukotina u nasim novcanicima. ...planeta je u kurcu i oko toga nema diskusije, ali bosna, gabon i barbados sasvim sigurno ne mogu zagletovat antarktik.
I ja sam mislio na Bosnu. Da nije nekoliko prijatelja i Fude mi oka forumaskog, pucao bi mi kufer za Amerikom, al' skroz.
97% svjetskih strucnjaka tvrdi da covjekovo djelovanje uzrokuje globalno zagrijavanje, ali avaj ... ima klix par svojih strucnjaka.
Govoreci o Barbadosu i Bosni, ono sto je bitno je efekat. Relativno skoro je utvrdjeno da Inuiti na Grenlandu nose veliki procenat tesih metala u krvi.
Kako, kad nema nikakve industrije?
- Pa, druze vivaldi, tako sto je malo sta staticno na ovom dunjaluku ... zagadjivanje - morski svijet - specificna ishrana. DakleM, za Barbados se ne sekiram, al' mi je Bosna najvaznija.

mene vise iznenadjuje ponasanje evrope. otkako su ameri odnedavno poceli sa uvodjenjem demokratije na bliskom istoku u ervopi je otpoceo festival vatrometa bez presedana u novijoj istoriji i milionski nekontrolisani stampedo bez presedana. bodljikave zice se razapinju po granicama, zbog migranata puca jedinstvo konitnenta na sve strane, a dobrim dijelom je uticalo i na brexit...

ko je na bilo koju pojedinacnu stvar od svega toga mogao pomisliti prije samo 15 godina, a kamoli na sve zajedno!? neke evropske metropole su blizu toga da im se sigurnosni rejting spusti na "level kandahar".

evorpski parlament i druge insticuije umjesto da su u konstatsnom vandrendom i kriznom zasjedanju, u analiziranju uzroka, revizije vlastitih politickih poteza i predlaganja rjesenja, lakonski prelazi preko svega, al zato studiozno naprdjuju o trampovim tweetovima. ma daaaaaaaaaaaj
Jesi mi enigma, fakat. Ne znam kako ne vidis poveznicu - americko djelovanje vs. Brexit vs. situacija u Evropi. A nisam teoreticar zavjere.
Im nekoliko godina na National Geographic-u sam gledao emisiju gdje covjek upravo objasnjava ovo sto sam podebljao.
Ne znam sjecas li se ti benzina sa olovom. Tada nije bio auspuh crn, nego fine, svijetle boje od olova u benzinu. Olovo u benzinu je extra za motor, ali katastrofa za covjeka. Elem, razlog abog kojeg se olovo zabranilo (jedan od razloga) su ispitivanja na Genlandu gdje se stalno vadi led star nekoliko hiljada godina. I tada su utvrdili tacno kada je industrijska revolucija pocela imati efekta na okolinu, jer su u ledu poceli nalaziti teske metale. Elem, jedan od njih je i olovo. Olovo u benzinu je anravno zabranjeno tamo nekad kraje 70-tih pocetkom 80-tih na Zapadu, i naucnici sa Pennsylvania State University koji imaju laboratoriji na Grenlandu, su poceli da mjere dramatican pad olova u novom ledu. Od 2000 i neke olovo se skoro uopste ne moze detektovati u ledu na Grenlandu.
raoul duke

#9555 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

Sramota za demokratsku stranku i stvaranje teorija zavjera oko Rusa umjesto prihvatanja poraza..

Cijeli im se diplomatski svijet smije u lice.

Trump je dokazano u pravu oko "globalnog zagrijavanja" i zna što je loše za biznis.

Amerikanci bi trebali bit zabrinuti kako je Obama dopustio da se dogodi katastrofa s vodoopskrbom u Americi, posebno u Flint Michiganu gdje su njegovi pajdaši na vlasti koji su potpuno zatrovali vodu i to svoje stanovnike i prijatelje dok je Obama potpisivao neki papir u Parizu za koji nije dobio nikakvu podršku Kongresa.
Point.

#9556 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

raoul duke wrote:Sramota za demokratsku stranku i stvaranje teorija zavjera oko Rusa umjesto prihvatanja poraza..

Trump je dokazano u pravu oko "globalnog zagrijavanja" i zna što je loše za biznis.

Amerikanci bi trebali bit zabrinuti kako je Obama dopustio da se dogodi katastrofa s vodoopskrbom u Americi, posebno u Flint Michiganu gdje su njegovi pajdaši na vlasti koji su potpuno zatrovali vodu i to svoje stanovnike i prijatelje dok je Obama potpisivao neki papir u Parizu za koji nije dobio nikakvu podršku Kongresa.
Image
AleksoMKD

#9557 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Image
Towelie

#9558 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Towelie »

AleksoMKD wrote:Image
:D :D :D
jefferson

#9559 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

raoul duke wrote:Sramota za demokratsku stranku i stvaranje teorija zavjera oko Rusa umjesto prihvatanja poraza..

Da mi je biti ti bar malo da mogu odmoriti mozak.
AleksoMKD

#9560 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by AleksoMKD »

Towelie wrote: :D :D :D
Zamisli njegov odgovor da je istina "Yes, we have aliens, we have more aliens than Russia and China combined. They are yuge. :lol:
tranquil

#9561 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tranquil »

Towelie wrote:

Mada kontam da budali možda i nisu predali sve državne tajne.

Famozno "crveno dugme" je dobio vjerovatno iz nekog Lego kompleta.
Gojeni H

#9562 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jefferson wrote:
Im nekoliko godina na National Geographic-u sam gledao emisiju gdje covjek upravo objasnjava ovo sto sam podebljao.
Ne znam sjecas li se ti benzina sa olovom. Tada nije bio auspuh crn, nego fine, svijetle boje od olova u benzinu. Olovo u benzinu je extra za motor, ali katastrofa za covjeka. Elem, razlog abog kojeg se olovo zabranilo (jedan od razloga) su ispitivanja na Genlandu gdje se stalno vadi led star nekoliko hiljada godina. I tada su utvrdili tacno kada je industrijska revolucija pocela imati efekta na okolinu, jer su u ledu poceli nalaziti teske metale. Elem, jedan od njih je i olovo. Olovo u benzinu je anravno zabranjeno tamo nekad kraje 70-tih pocetkom 80-tih na Zapadu, i naucnici sa Pennsylvania State University koji imaju laboratoriji na Grenlandu, su poceli da mjere dramatican pad olova u novom ledu. Od 2000 i neke olovo se skoro uopste ne moze detektovati u ledu na Grenlandu.
Ovo je Naomi Klein ekstra dobro, a jednostavno, opisala u svojoj knjizi This changes everything.
Ni ja nisam bio nesto ekstra svjestan toga koliko poremecaji na jednoj strani svijeta uzrokuju promjene i u, uslovno receno, mom dijelu svijeta.
jefferson

#9563 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jefferson »

Gojeni H wrote:
jefferson wrote:
Ovo je Naomi Klein ekstra dobro, a jednostavno, opisala u svojoj knjizi This changes everything.
Ni ja nisam bio nesto ekstra svjestan toga koliko poremecaji na jednoj strani svijeta uzrokuju promjene i u, uslovno receno, mom dijelu svijeta.
Ovdje gdje sam ja upste nije problem zagadjenje od lokalne industrije (ima par elektrana, ali sve je manje vise hi-tech i turizam). Ali smoga ima, i to iz Kine.
Gojeni H

#9564 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

jefferson wrote:
Ovdje gdje sam ja upste nije problem zagadjenje od lokalne industrije (ima par elektrana, ali sve je manje vise hi-tech i turizam). Ali smoga ima, i to iz Kine.
Naravno, isto kao sto ce otpad iz rudnika iz Zapadne Virdzinije, ciju obavezu uklanjanja su kompanije vjesto izbjegle proglasavanjem bankrota, a investitori se samo presaltali na neku drugu stranu, ugroziti mnoge koji nisu ni blizu iste drzave.
mO k3

#9565 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

sta rece trump , katar godinama podrzava terorizam , ovih dana prodase f15 avione u vrijednosti od 10 milijardi euro :mrgreen:
Toffee karamela

#9566 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

mislite da su ovi koji znaju podatke o area 51 toliko ludi da mu išta kažu pa da on odmah ocinka sve rusima :lol: :lol: :lol: :lol:

kad već govorimo o alijenima gledam neki dan transformerse iz 2011 i u jednoj sceni vidi se chicago i gdje su aterirali zli alijeni koji su krenuli u sveopšti napad na zemljane :mrgreen: holivud vaistinu sve predvidi

Image

Image
Pandakonda

#9567 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Pandakonda »

mO k3 wrote:sta rece trump , katar godinama podrzava terorizam , ovih dana prodase f15 avione u vrijednosti od 10 milijardi euro :mrgreen:
"The full arms sale, of over $20 billion, was notified in November 2016. This means it had already been authorized by congress and the executive branch, when President Obama was in office, before the Trump administration came into office. Eventually, Qatar is set to receive 36 American-made F15s."
http://www.cbsnews.com/news/trump-sells ... terrorism/
jeza u ledja

#9568 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Pandakonda wrote:
mO k3 wrote:sta rece trump , katar godinama podrzava terorizam , ovih dana prodase f15 avione u vrijednosti od 10 milijardi euro :mrgreen:
"The full arms sale, of over $20 billion, was notified in November 2016. This means it had already been authorized by congress and the executive branch, when President Obama was in office, before the Trump administration came into office. Eventually, Qatar is set to receive 36 American-made F15s."
Trump to moze blokirati da hoce. :wink:
During Mr. Trump's recent visit to Riyadh, he made a point of telling reporters during a photo spray with the Qatari emir that he was going to sell Qatar "big beautiful weapons." In the wake of the diplomatic crisis -- and Mr. Trump's public statements raising concern about alleged Qatari funding of terrorism -- there were questions about whether the arms deal would go through. However, on Wednesday, in Washington, Defense Secretary James Mattis formally signed the letter of offer and acceptance for the purchase.
mO k3

#9569 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Sta nije u redu sa ovim tipom ?? :twisted:
jeza u ledja

#9570 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

mO k3 wrote:Sta nije u redu sa ovim tipom ?? :twisted:
:?:
Maraschino

#9571 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maraschino »

Dokle je cirkusant?
raoul duke

#9572 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

jeza u ledja wrote:
Pandakonda wrote:
Trump to moze blokirati da hoce. :wink:
During Mr. Trump's recent visit to Riyadh, he made a point of telling reporters during a photo spray with the Qatari emir that he was going to sell Qatar "big beautiful weapons." In the wake of the diplomatic crisis -- and Mr. Trump's public statements raising concern about alleged Qatari funding of terrorism -- there were questions about whether the arms deal would go through. However, on Wednesday, in Washington, Defense Secretary James Mattis formally signed the letter of offer and acceptance for the purchase.
Kakav si ti licemjer to je nevjerovatno :-)
jeza u ledja

#9573 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Trump naziva Katar podrzavaocem terorizma, onda im proda oruzje u istoj sedmici. :lol: To je definicija licemjerja.
raoul duke

#9574 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

A vec si procitao i quote-ao pandu gdje je naveo da je Obama autorizovao prodaju oruzja jos mnogo prije Trumpa u office-u
Tvoj sljedeci komentar "Trump je to mogao ponistiti"
A da komentarisemo Obaminu odluku?
O tom licemjerstvu pricamo..
jeza u ledja

#9575 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

raoul duke wrote:A vec si procitao i quote-ao pandu gdje je naveo da je Obama autorizovao prodaju oruzja jos mnogo prije Trumpa u office-u
Tvoj sljedeci komentar "Trump je to mogao ponistiti"
A da komentarisemo Obaminu odluku?
O tom licemjerstvu pricamo..
Pa nije Obama nazivao Katar teroristickom zemljom prodavajuci im oruzje, vec Trump, pogotovo sad kad se ovo desava dole. To je vrhunac licemjerja.

A i Obama je licemjer koliko i bilo koji americki politicar. Trump je druga dimenzija licemjerja i lazi.
Post Reply