salik79 wrote:Norman wrote:
Vidi ga, Šej
k Zlaja.
Jeste da je bio hit prije pet godina, ali nikad ga nije dosadno pogledati. Šta kaže: "Nastavljamo govor o ovom takvimu iz osamdeset' prve...", 9. dio.
Kad je Zlaja tekfirio Reisa, vi djeco niste ni čuli za tekfir.
"Reis sotona, Bošnjaci balije..."
Bravo, sejK Zlaja!
Hvala na komplimentu, ali mislim da imam duzi "vjerski staz" od "sejk" Zlaje (ako krenemo od premise da covjek nije obicni zajebant), a kamoli njegovog tekfira
Tekfiren sam uzduz i poprijeko, a "najjaci" tekfir na mene je bio zbog moga "prihvatanja ove drzave, njenog ustavno-pravnog poretka i zakona

Više sam mislio na Kikija i "njegovu generaciju", a što se tebe tiče - nisam ni sumnjao da su te nekad ranije potekfirili.
Sufije i imami poput Sulejmana Bugarija su bili na udaru "regularnih vehabijskih trupa" od samog početka, još i prije nego što su se kod nas pojavile klasične tekfirdžije, koje su tekfirile sve redom ne štedeći ni "regularne vehabije".
Saff se javno distancirao od tekfirdžija još 2007, kada je Semir Imamović napisao tekst protiv bečkog tekfirdžije Nedžada Balkana, alias Ebu Muhammeda. Ovaj tekst je bio i iznuđen u neku ruku, jer je Ebu Muhammed prvi potegao pištolj i potekfirio Semir Imamovića, Abdusameda Bušatlića i ostale.
Ovaj Zlaja se pojavio u javnosti mnogo kasnije, ne može se nikako smatrati pionirom na polju tekfira kod nas, ali je bio zapažen zabavljač. Mnogi ljudi nisu bili sigurni da li Šejk misli ozbiljno ili je komičar.
Sorry za off... I da završim mudrošću Šejka Zlaje: "Da smo bogdom znali potekfiriti prije 10-15 godina, danas bi nam mnogo bolje bilo."