Upravljanjem materijalnim resursima.
Teško da je MUP TK mogao da nabavi neko teže naoružanje, da budemo realni.General War wrote: ↑04/10/2023 22:56 Nema ovo govance nekakve veze sa Tuzlacima, to se seljoberi iz TK qurce sa narodnim parama
Nije stvar naoruzanja, niti MUP imam ikakve veze sa time, stvar je koja je tacna namjena vise milionske investicije za nesto sto ce struhnut na parkingu a policija nema osnovnih sredstava za rad zato sto neki seljak iz vlade ima problem sa egom...mi niti imamo teroriste (tako tvrde) niti nemire gdje ce se koristiti mine ili teza municija (jer zolja ce proci kroz ovo ko kroz sir ili RPG) koji mogu opravdati upotrebu MRAPA...Hajd da je MUP TK nabavio helikopter, hajd da je nabavio lako oklopljena auta, hajd da je nabavio vozila sa visokom prohodnoscu...ovo vidim da se moze samo upotrijebiti protiv nemira nesto kao 2014, tj protiv svojih gradjana...ali saznacemoAthlon64 wrote: ↑04/10/2023 23:03Teško da je MUP TK mogao da nabavi neko teže naoružanje, da budemo realni.General War wrote: ↑04/10/2023 22:56 Nema ovo govance nekakve veze sa Tuzlacima, to se seljoberi iz TK qurce sa narodnim parama
Ovo je vjerovatno maksimum koji se mogao izvući.
Tuzlaci su i dan danas slabo naoružani po kućama i dan danas, više oružja ima jedna Kalesija nego Tuzla. 100%.
Tipičan bošnjo, a oko nas se svi naoružavaju do zuba i to napadačkim oružjem, ali šta će bošnji 4 transportera bolje da su napravili ćevabdžincu...General War wrote: ↑04/10/2023 23:23Nije stvar naoruzanja, niti MUP imam ikakve veze sa time, stvar je koja je tacna namjena vise milionske investicije za nesto sto ce struhnut na parkingu a policija nema osnovnih sredstava za rad zato sto neki seljak iz vlade ima problem sa egom...mi niti imamo teroriste (tako tvrde) niti nemire gdje ce se koristiti mine ili teza municija (jer zolja ce proci kroz ovo ko kroz sir ili RPG) koji mogu opravdati upotrebu MRAPA...Hajd da je MUP TK nabavio helikopter, hajd da je nabavio lako oklopljena auta, hajd da je nabavio vozila sa visokom prohodnoscu...ovo vidim da se moze samo upotrijebiti protiv nemira nesto kao 2014, tj protiv svojih gradjana...ali saznacemo
Koji ce moj oruzje Tuzlacima, zar ne placamo OS da nas brani?
Tipicno nerazumjevanje tematike..u svojoj drzavi ti pravis paravojnu formaciju? Nije MUP za te namjene shvati bolan.Iceplayer wrote: ↑04/10/2023 23:28Tipičan bošnjo, a oko nas se svi naoružavaju do zuba i to napadačkim oružjem, ali šta će bošnji 4 transportera bolje da su napravili ćevabdžincu...General War wrote: ↑04/10/2023 23:23
Nije stvar naoruzanja, niti MUP imam ikakve veze sa time, stvar je koja je tacna namjena vise milionske investicije za nesto sto ce struhnut na parkingu a policija nema osnovnih sredstava za rad zato sto neki seljak iz vlade ima problem sa egom...mi niti imamo teroriste (tako tvrde) niti nemire gdje ce se koristiti mine ili teza municija (jer zolja ce proci kroz ovo ko kroz sir ili RPG) koji mogu opravdati upotrebu MRAPA...Hajd da je MUP TK nabavio helikopter, hajd da je nabavio lako oklopljena auta, hajd da je nabavio vozila sa visokom prohodnoscu...ovo vidim da se moze samo upotrijebiti protiv nemira nesto kao 2014, tj protiv svojih gradjana...ali saznacemo
Udri o bukvu, sta da ti dalje kazemzigubigule wrote: ↑04/10/2023 23:30 Nije on bosnjo, nego guslar. 8 postova napravio na 3 slike Senatora. Svrbi ga![]()
![]()
Odakle ti to da policija TK nema osnovnih sredstava za rad? U zadnje vrijeme je mnogo uloženo u Policiju TK.General War wrote: ↑04/10/2023 23:23Nije stvar naoruzanja, niti MUP imam ikakve veze sa time, stvar je koja je tacna namjena vise milionske investicije za nesto sto ce struhnut na parkingu a policija nema osnovnih sredstava za rad zato sto neki seljak iz vlade ima problem sa egom...mi niti imamo teroriste (tako tvrde) niti nemire gdje ce se koristiti mine ili teza municija (jer zolja ce proci kroz ovo ko kroz sir ili RPG) koji mogu opravdati upotrebu MRAPA...Hajd da je MUP TK nabavio helikopter, hajd da je nabavio lako oklopljena auta, hajd da je nabavio vozila sa visokom prohodnoscu...ovo vidim da se moze samo upotrijebiti protiv nemira nesto kao 2014, tj protiv svojih gradjana...ali saznacemo
Vrlo moguće....zigubigule wrote: ↑04/10/2023 23:30 Nije on bosnjo, nego guslar. 8 postova napravio na 3 slike Senatora. Svrbi ga![]()
![]()
Oklopna vozila imaju svoju svrhu i korist u svijetu policijskih agencija, ne samo u Americi, već i u Evropi.General War wrote: ↑04/10/2023 23:30Tipicno nerazumjevanje tematike..u svojoj drzavi ti pravis paravojnu formaciju? Nije MUP za te namjene shvati bolan.
-Svaka PU dobila u zadnjih sest mjeseci po jednu Skodu Rapid ti je poboljsanje?Athlon64 wrote: ↑04/10/2023 23:34Odakle ti to da policija TK nema osnovnih sredstava za rad? U zadnje vrijeme je mnogo uloženo u Policiju TK.General War wrote: ↑04/10/2023 23:23
Nije stvar naoruzanja, niti MUP imam ikakve veze sa time, stvar je koja je tacna namjena vise milionske investicije za nesto sto ce struhnut na parkingu a policija nema osnovnih sredstava za rad zato sto neki seljak iz vlade ima problem sa egom...mi niti imamo teroriste (tako tvrde) niti nemire gdje ce se koristiti mine ili teza municija (jer zolja ce proci kroz ovo ko kroz sir ili RPG) koji mogu opravdati upotrebu MRAPA...Hajd da je MUP TK nabavio helikopter, hajd da je nabavio lako oklopljena auta, hajd da je nabavio vozila sa visokom prohodnoscu...ovo vidim da se moze samo upotrijebiti protiv nemira nesto kao 2014, tj protiv svojih gradjana...ali saznacemo
Kako to da nemaš probleme sa terorizmom? Pa svaki vikend se separatisti okupljaju na entitetskoj granici, na Kosovu smo vidjeli da je upravo ta politika glavni sponzor terorizma u Evropi danas. Tako da svi MUP-ovi moraju biti u pripravnosti od mogućih teroritsičkih akcija i imaju po ustavu obavezu da čuvaju ustavni poredak BiH.
Također ni nemiri nisu isključeni, zadnji put kad je Nikšić bio premijer, narod se digao protiv njega, tako da će možda i ovaj put neko morati da brati guzicu vlasti jer je slična garnitura opet na čelu države i revolt obespravljenog naroda je vrlo moguć.
Nabavit će MUP TK aBd i helikopter, step-by-step.
Što se tiče oružja, za ovaj komentar ne mogu da te uzmem u obzir kao odraslog sagovornika, plaćali smo i JNA da nas brani....
Nikad se ne zna sa koje strane će pravoslavni teroristi pokušati izvršiti diverziju pod firmom borbe za crkvu i srpstvo. Svi kantonalni MuPovi se moraju maximalno angažirati u nabavci naoružanja i biti spremni za eventualni napad. Valjda nam je jasno s kim živimo? Ili nije? Kurtiju je očigledno jasno.General War wrote: ↑04/10/2023 23:30Tipicno nerazumjevanje tematike..u svojoj drzavi ti pravis paravojnu formaciju? Nije MUP za te namjene shvati bolan.
Apsolutno, u Americi mozes kupiti cal50 snajper, imaju problem sa bandama, kartelima, a i teroristima pa im trebaju MRAP (a uz MRAP i heliopter, i oprema, dronovi,), Turci imaju Kurde, evropa teroriste bombase...kod nas kazu da nema toga...ili ima?lavi wrote: ↑04/10/2023 23:38Oklopna vozila imaju svoju svrhu i korist u svijetu policijskih agencija, ne samo u Americi, već i u Evropi.General War wrote: ↑04/10/2023 23:30
Tipicno nerazumjevanje tematike..u svojoj drzavi ti pravis paravojnu formaciju? Nije MUP za te namjene shvati bolan.
-Pa šta očekuješ da se svakih 6 mjeseci zanavlja kompletan vozni park ? To nema ni u Dubajiu.General War wrote: ↑04/10/2023 23:43-Svaka PU dobila u zadnjih sest mjeseci po jednu Skodu Rapid ti je poboljsanje?Athlon64 wrote: ↑04/10/2023 23:34
Odakle ti to da policija TK nema osnovnih sredstava za rad? U zadnje vrijeme je mnogo uloženo u Policiju TK.
Kako to da nemaš probleme sa terorizmom? Pa svaki vikend se separatisti okupljaju na entitetskoj granici, na Kosovu smo vidjeli da je upravo ta politika glavni sponzor terorizma u Evropi danas. Tako da svi MUP-ovi moraju biti u pripravnosti od mogućih teroritsičkih akcija i imaju po ustavu obavezu da čuvaju ustavni poredak BiH.
Također ni nemiri nisu isključeni, zadnji put kad je Nikšić bio premijer, narod se digao protiv njega, tako da će možda i ovaj put neko morati da brati guzicu vlasti jer je slična garnitura opet na čelu države i revolt obespravljenog naroda je vrlo moguć.
Nabavit će MUP TK aBd i helikopter, step-by-step.
Što se tiče oružja, za ovaj komentar ne mogu da te uzmem u obzir kao odraslog sagovornika, plaćali smo i JNA da nas brani....
-MUP se ne bavi separatizmom, posebno kada su dio vladajuce koalicije, Kantonalni MUP se bavi javnim redom i mirom
-Da bi uspjesno se borio protiv terorista moras ih prvo identifikovati ako ce se kantonalni Mupovi time baviti, cime se bavi OSA, SIPA, federalni Mup?
-Na ovo zadnje i sumnjam zasto su nabavljeni a ne da jurisaju na Banjaluku...nebi stigli ni do Ban Brda ako neko sanja (a sanja vidim).
Prioritet je najvazniji, Helikopteri su sigurno najvazniji...ne uzdam se u abd vec ko se "ugradio" sa ovim.