Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija), 🇧🇦

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Athlon64

#9552 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Athlon64 »

General War wrote: 04/10/2023 21:15
Athlon64 wrote: 04/10/2023 21:14 Tuzla pokazuje ozbiljnost. :bih: :bih: :bih:
:lol:
...ozbiljnost oko cega?
Upravljanjem materijalnim resursima.
HarTar

#9553 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by HarTar »

archi_a wrote: 04/10/2023 19:45 Image

Napokon na krajnjem odredištu. Matična baza Tuzla. U zdravlju koristili. 🇧🇦

Image
Naježio sam se ❤️ :bih:
General War

#9554 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by General War »

GOLDZEN wrote: 04/10/2023 21:37
General War wrote: 04/10/2023 21:18
Meni jos draze kad skontas protiv koga je namjenjen :mrgreen:
Protiv sličnih terorista od kojih su saml dugmići ostali na brčanskoj '92 u slučaju da dobiju opet neke lude ideje. Drago mi je da si shvatio.
:-) :lol:
Tacno mora covjek imati IQ kao broj cipela da dodje do takve konstatacije
General War

#9555 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by General War »

Athlon64 wrote: 04/10/2023 21:51
General War wrote: 04/10/2023 21:15

:lol:
...ozbiljnost oko cega?
Upravljanjem materijalnim resursima.
:shock:
archi_a

#9556 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Dobro, DUBS je možda malo previše za očekivati, al mi drago da vidim da su uzeli paket koji uključuje 360 ° FLIR thermal camera

Image

Mogu da gaze i po mraku i tako to. :-D
anelsol

#9557 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by anelsol »

archi_a wrote: 04/10/2023 19:45 Image

Napokon na krajnjem odredištu. Matična baza Tuzla. U zdravlju koristili. 🇧🇦

Image
Bravo za Tuzlu. :bih:
General War

#9558 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by General War »

Nema ovo govance nekakve veze sa Tuzlacima, to se seljoberi iz TK qurce sa narodnim parama
GOLDZEN

#9559 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by GOLDZEN »

archi_a wrote: 04/10/2023 22:31 Dobro, DUBS je možda malo previše za očekivati, al mi drago da vidim da su uzeli paket koji uključuje 360 ° FLIR thermal camera
Spoiler
Show
Image
Mogu da gaze i po mraku i tako to. :-D
:lol: :lol:
Athlon64

#9560 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Athlon64 »

General War wrote: 04/10/2023 22:56 Nema ovo govance nekakve veze sa Tuzlacima, to se seljoberi iz TK qurce sa narodnim parama
Teško da je MUP TK mogao da nabavi neko teže naoružanje, da budemo realni.
Ovo je vjerovatno maksimum koji se mogao izvući.

Tuzlaci su i dan danas slabo naoružani po kućama i dan danas, više oružja ima jedna Kalesija nego Tuzla. 100%.
General War

#9561 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by General War »

Athlon64 wrote: 04/10/2023 23:03
General War wrote: 04/10/2023 22:56 Nema ovo govance nekakve veze sa Tuzlacima, to se seljoberi iz TK qurce sa narodnim parama

Tuzlaci su i dan danas slabo naoružani po kućama i dan danas, više oružja ima jedna Kalesija nego Tuzla. 100%.
Nije stvar naoruzanja, niti MUP imam ikakve veze sa time, stvar je koja je tacna namjena vise milionske investicije za nesto sto ce struhnut na parkingu a policija nema osnovnih sredstava za rad zato sto neki seljak iz vlade ima problem sa egom...mi niti imamo teroriste (tako tvrde) niti nemire gdje ce se koristiti mine ili teza municija (jer zolja ce proci kroz ovo ko kroz sir ili RPG) koji mogu opravdati upotrebu MRAPA...Hajd da je MUP TK nabavio helikopter, hajd da je nabavio lako oklopljena auta, hajd da je nabavio vozila sa visokom prohodnoscu...ovo vidim da se moze samo upotrijebiti protiv nemira nesto kao 2014, tj protiv svojih gradjana...ali saznacemo
Koji ce moj oruzje Tuzlacima, zar ne placamo OS da nas brani?
Iceplayer

#9562 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Iceplayer »

General War wrote: 04/10/2023 23:23

Nije stvar naoruzanja, niti MUP imam ikakve veze sa time, stvar je koja je tacna namjena vise milionske investicije za nesto sto ce struhnut na parkingu a policija nema osnovnih sredstava za rad zato sto neki seljak iz vlade ima problem sa egom...mi niti imamo teroriste (tako tvrde) niti nemire gdje ce se koristiti mine ili teza municija (jer zolja ce proci kroz ovo ko kroz sir ili RPG) koji mogu opravdati upotrebu MRAPA...Hajd da je MUP TK nabavio helikopter, hajd da je nabavio lako oklopljena auta, hajd da je nabavio vozila sa visokom prohodnoscu...ovo vidim da se moze samo upotrijebiti protiv nemira nesto kao 2014, tj protiv svojih gradjana...ali saznacemo
Tipičan bošnjo, a oko nas se svi naoružavaju do zuba i to napadačkim oružjem, ali šta će bošnji 4 transportera bolje da su napravili ćevabdžincu...
zigubigule

#9563 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by zigubigule »

Nije on bosnjo, nego guslar. 8 postova napravio na 3 slike Senatora. Svrbi ga :D

:bih:
General War

#9564 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by General War »

Iceplayer wrote: 04/10/2023 23:28
Tipičan bošnjo, a oko nas se svi naoružavaju do zuba i to napadačkim oružjem, ali šta će bošnji 4 transportera bolje da su napravili ćevabdžincu...
Tipicno nerazumjevanje tematike..u svojoj drzavi ti pravis paravojnu formaciju? Nije MUP za te namjene shvati bolan.
General War

#9565 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by General War »

zigubigule wrote: 04/10/2023 23:30 Nije on bosnjo, nego guslar. 8 postova napravio na 3 slike Senatora. Svrbi ga :D

Udri o bukvu, sta da ti dalje kazem
Athlon64

#9566 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Athlon64 »

Odakle ti to da policija TK nema osnovnih sredstava za rad? U zadnje vrijeme je mnogo uloženo u Policiju TK.

Kako to da nemaš probleme sa terorizmom? Pa svaki vikend se separatisti okupljaju na entitetskoj granici, na Kosovu smo vidjeli da je upravo ta politika glavni sponzor terorizma u Evropi danas. Tako da svi MUP-ovi moraju biti u pripravnosti od mogućih teroritsičkih akcija i imaju po ustavu obavezu da čuvaju ustavni poredak BiH.

Također ni nemiri nisu isključeni, zadnji put kad je Nikšić bio premijer, narod se digao protiv njega, tako da će možda i ovaj put neko morati da brati guzicu vlasti jer je slična garnitura opet na čelu države i revolt obespravljenog naroda je vrlo moguć.

Nabavit će MUP TK aBd i helikopter, step-by-step.

Što se tiče oružja, za ovaj komentar ne mogu da te uzmem u obzir kao odraslog sagovornika, plaćali smo i JNA da nas brani....
Athlon64

#9567 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Athlon64 »

zigubigule wrote: 04/10/2023 23:30 Nije on bosnjo, nego guslar. 8 postova napravio na 3 slike Senatora. Svrbi ga :D

Vrlo moguće....

... e zamisli neko u 2023. god. ko se predstavlja kao Bosanac i Tuzlak da napiše "koji moj će oružje Tuzlacima" :run:
liyf

#9568 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by liyf »

General War wrote: 04/10/2023 23:30

Tipicno nerazumjevanje tematike..u svojoj drzavi ti pravis paravojnu formaciju? Nije MUP za te namjene shvati bolan.
Oklopna vozila imaju svoju svrhu i korist u svijetu policijskih agencija, ne samo u Americi, već i u Evropi.
Hajvan

#9569 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Hajvan »

fina nabvka
k tomu, svrsishodna
drzava puna sh/hs terorista u pritaji.
archi_a

#9570 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

92. najveći teret su podnijeli manevarci, policija i rezervni sastav policije, jer su u prvobitnom raspadu sistema oni koliko toliko imali kompletno uvezanu strukturu i organizaciju. Ne sumnjam da bi i u slučaju novih problema (a na Kosovu se neki dan vidjelo kako malo treba pa da eksplodira neka potezna mina jer je neki terorista umislio da može da je postavi, pa da na miru razdjeli oružje po selu :D imaju ljudi "pravo", pa jel?), ovi dobro obučeni momci bili spremni da izvrše zadatak i prihvate borbu u dodijeljenoj Z/O. Tako da, palac gore. I idemo dalje, samo opremati i vježbati.
Što se oklopa tiče, jedan incident u kojem će ovo angažovano blindirano vozilo spriječiti da jedan specijalac bude pogođen je sasvim dovoljno da investicija bude opravdana 100%.
General War

#9571 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by General War »

Athlon64 wrote: 04/10/2023 23:34
Odakle ti to da policija TK nema osnovnih sredstava za rad? U zadnje vrijeme je mnogo uloženo u Policiju TK.

Kako to da nemaš probleme sa terorizmom? Pa svaki vikend se separatisti okupljaju na entitetskoj granici, na Kosovu smo vidjeli da je upravo ta politika glavni sponzor terorizma u Evropi danas. Tako da svi MUP-ovi moraju biti u pripravnosti od mogućih teroritsičkih akcija i imaju po ustavu obavezu da čuvaju ustavni poredak BiH.

Također ni nemiri nisu isključeni, zadnji put kad je Nikšić bio premijer, narod se digao protiv njega, tako da će možda i ovaj put neko morati da brati guzicu vlasti jer je slična garnitura opet na čelu države i revolt obespravljenog naroda je vrlo moguć.

Što se tiče oružja, za ovaj komentar ne mogu da te uzmem u obzir kao odraslog sagovornika, plaćali smo i JNA da nas brani....
-Svaka PU dobila u zadnjih sest mjeseci po jednu Skodu Rapid ti je poboljsanje?
-MUP se ne bavi separatizmom, posebno kada su dio vladajuce koalicije, Kantonalni MUP se bavi javnim redom i mirom
-Da bi uspjesno se borio protiv terorista moras ih prvo identifikovati ako ce se kantonalni Mupovi time baviti, cime se bavi OSA, SIPA, federalni Mup?
-Na ovo zadnje i sumnjam zasto su nabavljeni a ne da jurisaju na Banjaluku...nebi stigli ni do Ban Brda ako neko sanja (a sanja vidim).
Prioritet je najvazniji, Helikopteri su sigurno najvazniji...ne uzdam se u abd vec ko se "ugradio" sa ovim.
Student_u_Ostavci

#9572 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Student_u_Ostavci »

Nikad se ne zna sa koje strane će pravoslavni teroristi pokušati izvršiti diverziju pod firmom borbe za crkvu i srpstvo. Svi kantonalni MuPovi se moraju maximalno angažirati u nabavci naoružanja i biti spremni za eventualni napad. Valjda nam je jasno s kim živimo? Ili nije? Kurtiju je očigledno jasno.
General War

#9573 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by General War »

lavi wrote: 04/10/2023 23:38
Oklopna vozila imaju svoju svrhu i korist u svijetu policijskih agencija, ne samo u Americi, već i u Evropi.
Apsolutno, u Americi mozes kupiti cal50 snajper, imaju problem sa bandama, kartelima, a i teroristima pa im trebaju MRAP (a uz MRAP i heliopter, i oprema, dronovi,), Turci imaju Kurde, evropa teroriste bombase...kod nas kazu da nema toga...ili ima?
I opet da napomenem...nije meni problem imati MRAP vec meni je logicnije da tu vrstu antiteroristicke borbe radi FUP a ne kantonalne. da je FUP nabavio nebih imao nista protiv.
Athlon64

#9574 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by Athlon64 »

General War wrote: 04/10/2023 23:43
Athlon64 wrote: 04/10/2023 23:34

-Svaka PU dobila u zadnjih sest mjeseci po jednu Skodu Rapid ti je poboljsanje?
-MUP se ne bavi separatizmom, posebno kada su dio vladajuce koalicije, Kantonalni MUP se bavi javnim redom i mirom
-Da bi uspjesno se borio protiv terorista moras ih prvo identifikovati ako ce se kantonalni Mupovi time baviti, cime se bavi OSA, SIPA, federalni Mup?
-Na ovo zadnje i sumnjam zasto su nabavljeni a ne da jurisaju na Banjaluku...nebi stigli ni do Ban Brda ako neko sanja (a sanja vidim).
Prioritet je najvazniji, Helikopteri su sigurno najvazniji...ne uzdam se u abd vec ko se "ugradio" sa ovim.
-Pa šta očekuješ da se svakih 6 mjeseci zanavlja kompletan vozni park ? To nema ni u Dubajiu. :D

-MUP se bavi terorizmom, a mi imamo separatiste koji su potencijalni teroristi (svoje namjere pokazali na Kosovu nedavno). Tako da itekako imamo pravoslavne teroriste u svom okruženju i taj terorizam je trenutno u Evropi najopasniji.

-Po ustavu svaki MUP je zadužen da čuva ustavni poredak, sve policijske agencije imaju taj zadatak

-Niko neće jurišati na Banja Luku, odakle ti ta glupost, zna se gdje se iz Tuzle juriša.

-Slažem se da su helikopteri prioritet - tako da mislim da treba vršiti pritistak na Vladu TK da nabave čim prije helikopter.

-Ko se ugradio u 4 mil. KM za konkretna vozila po specifikacijama i vrlo transparentnu nabavku?

U međuvremenu 2x više oružja teroristi isporuče na Kosovo i niko se ne pita ko se ugradio u tu nabavku (a vele da su ga u Tuzli nabavili...) :D :D
Last edited by Athlon64 on 04/10/2023 23:52, edited 1 time in total.
archi_a

#9575 Re: Oruzane snage Bosne i Hercegovine (OS, Policija)

Post by archi_a »

Ide nabavka i za FUP i za MUP KS. Vjerujem da će i ZDK pratiti u skorije vrijeme. :wink:
A Krajišnici, ponosni kakvi jesu, neće moći dugo gledati u stranu, ima da dupliraju. :D
Post Reply