Irak

Post Reply
walter kurtz

#9551 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Saxxxu hakiran profil :run:
Kikibombona

#9552 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Pa nije prvi put da Saxxx ovakvim komentarima farba forumsku ekipu....

Na jedan ovakav komentar ide 100 pro-ISIL komentara. Racunica je jasna.

Nece on nikada napisati 'iracka vojska oslobodila....'.....

NIKADA! Nije nikad do sada!

A ovdje je objavio svaku zauzetu vukojebinu od strane ISILa. Pametnom dosta.

A Cool kao Moldavka, lafo ne konta....
walter kurtz

#9553 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by walter kurtz »

Kikibombona wrote:
:lol:
Challenger__

#9554 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

walter kurtz wrote:
Kikibombona wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Challenger__

#9555 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Challenger__ »

Hahahah koji je fakin postao ovaj Kiki. A sve, šatro, sidljiv nije on odavde i taj rad.

Kikibombona

#9556 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Valjda nece Cool zamjeriti, malo se opustam uz bocu vina i Rundeka... Naleti mi tako ponekad, posebno ako iza sebe imam uspjesan period... A vino je jedino pice koje mogu piti sam... Ostalo ide sa drustvom! :D

:D :D
sarajevoxxxx

#9557 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

Kikibombona wrote:Valjda nece Cool zamjeriti, malo se opustam uz bocu vina i Rundeka... Naleti mi tako ponekad, posebno ako iza sebe imam uspjesan period... A vino je jedino pice koje mogu piti sam... Ostalo ide sa drustvom! :D

:D :D
Nego kiki, je li to opijanje zbog ovoga :mrgreen:

Image
sarajevoxxxx

#9558 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sarajevoxxxx »

- Borci IS-a nakon zauzimanja jednog od posljednjih vladinih uporišta u Ramadiju, sjedišta 8. brigade zarobili deset tenkova i oko 40 hamera.

- Također, vladine snage su doživjele katastrofalan poraz i u Baidžiju, gdje su vladini vojni konvoji koji su se kretali prema rafineriji u potpunosti uništeni.

Slavlje građana Mosula nakon što je Ramadi pao u ruke IS-a:

Image

Image

Komandanti šiitskog ''Hašda'':Anbare, mi dolazimo

Image

Image

Image

Image

-
Kikibombona

#9559 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Kikibombona »

Ovo pise Abu Graib?

Ne znam na sta mislis, na Abu Graib ili Ramadi? :D

Ma iskreno, nisam vezan ni za koga posebno, ovo mi dodje kao hobi.... I kada vec nesto pratim, trudim se podrzati stranu koju smatram ispravnom. Ideoloski i mentalitetom se ne mogu poistovjetiti ni sa jednom grupom na BI.

Bio bih najsretniji da se sve sutra zavrsi, da se podjele Sirija i Irak i tako okonca sukob. Siitima Bagdad, Damask, Hama, Homs, Latakija, sunitima ostalo.... Ove neprirodne drzave ce uvijek generisati nove sukobe!
Fantassin

#9560 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

Auu saxxx dobra ova na predzadnjoj. :zoka: :D
insomnia78

#9561 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Uuuu, sta je ovo Savox, koje su ovo formacije?
Gojeni H

#9562 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Gojeni H »

Jutros na BBC-u nekakav penzionisani americki Lieutant General komentarise uspjeh IS-a i zauzimanje Ramadija, parafraziram:
"Obucili smo im 8 brigada, ali sad je evidentno da je IS zarobio opremu koju regularna vojska nije ni pokusala da unisti, ... bez obzira na pruzanje obuke, mi trebamo da proucimo alternativne metode pomoci, ... bla-bla-bla.

Ne znam ko je ovde gori, iracka vojska ili Ameri?
Naslovnica

#9563 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Naslovnica »

Kako neko može reći da je teroristički ISIL "oslobodio" nešto?
Dokazani teroristi, masovne ubice, genicidaši, barbari koji uništavaju istorijske spomenike stare hiljadama godina...i neko za njih kaže da su "oslobodioci".
Ko god to kaže, za mene je isti kao i oni.
salik79

#9564 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by salik79 »

Fantassin wrote:
sarajevoxxxx wrote:
walter kurtz wrote: sad bi Cool rekao daj mi jedan post u kojem saxxx podrzava orke :mrgreen:
Hehe

Ne podržavam isil, osuđujem sve zločine ma o kome se radilo.Realno dole Kurdi djeluju kao najnormalnija skupina, i vjerovatno će neko rješenje doći od njih, jer nisu toliko zatrovani sektaštvom.

Moji favoriti u Iraku su šiitski lider Es-Sarhi, zatim šiit Ahmed Čelebi mi djeluje kao neko ko može nešto napraviti.

Od sunita, oni mi djeluju izgubljeni, razapeti.Period od sloma Al Kaide 2006. pa do 2011. trebalo je iskoristiti, to je bilo dragocjeno vrijeme, da ljudi prestanu sektaški razmišljati, da se napravi put novim vrijednistima, da prostora nekim novim idejama.

Umjesto toga Maliki je promovisao najcrnje sektaštvo, uz blagoslov Amerike i Zapada, što danas maksimalno iskorištavaju ljudi bivšeg sistema, suniti islamisti itd.
Sta ti bi odjednom :mrgreen:
Jal' sizofrenija, jal' se neko drugi ulogovo :skoljka: :D
Herr Flick

#9565 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Herr Flick »

Gojeni H wrote:Jutros na BBC-u nekakav penzionisani americki Lieutant General komentarise uspjeh IS-a i zauzimanje Ramadija, parafraziram:
"Obucili smo im 8 brigada, ali sad je evidentno da je IS zarobio opremu koju regularna vojska nije ni pokusala da unisti, ... bez obzira na pruzanje obuke, mi trebamo da proucimo alternativne metode pomoci, ... bla-bla-bla.

Pa citav svijet zna da su ih oni stvorili,ne znam sta ima cudno u toj izjavi :-) :-)
sumirprimus

#9566 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Opetja033 wrote:
japin_mutapi wrote:Image
Kakav je ovo veliki gospodin. Ima li tih rezultata DNK analize?
Kazu ziv je bio i kad je umro.umro izat
Izat je ziv.... :D
sumirprimus

#9567 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Klonovi napadaju sad nam preostaje samo cekat povratak dzedaja....
insomnia78

#9568 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by insomnia78 »

Herr Flick wrote:
Gojeni H wrote:Jutros na BBC-u nekakav penzionisani americki Lieutant General komentarise uspjeh IS-a i zauzimanje Ramadija, parafraziram:

Pa citav svijet zna da su ih oni stvorili,ne znam sta ima cudno u toj izjavi :-) :-)
Zanimljivo da to "znaju" one zemlje i narodi koji ne znaju nista drugo i koji su na samom dnu "hranidbenog lanca"
Fantassin

#9569 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

insomnia78 wrote:
Herr Flick wrote:

Zanimljivo da to "znaju" one zemlje i narodi koji ne znaju nista drugo i koji su na samom dnu "hranidbenog lanca"
Oni koje najmanje imaju najvise znaju bilo i ostalo :mrgreen:
sumirprimus

#9570 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Ha tesko je to shvatit neko koj vojnik cijeli zivot imo svu podrsku drz aparata 2 rata s amerima,iranom,deceniju gerile,naravnonda je sposobniji od golobradih mladica i priucenih oficira....
Fantassin

#9571 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Fantassin »

sumirprimus wrote:Ha tesko je to shvatit neko koj vojnik cijeli zivot imo svu podrsku drz aparata 2 rata s amerima,iranom,deceniju gerile,naravnonda je sposobniji od golobradih mladica i priucenih oficira....
Jesi se to stvarno primio na pricu da su ISISovi bivsi Iracki vojnici :roll:
sumirprimus

#9572 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by sumirprimus »

Fantassin wrote:
sumirprimus wrote:Ha tesko je to shvatit neko koj vojnik cijeli zivot imo svu podrsku drz aparata 2 rata s amerima,iranom,deceniju gerile,naravnonda je sposobniji od golobradih mladica i priucenih oficira....
Jesi se to stvarno primio na pricu da su ISISovi bivsi Iracki vojnici :roll:
obicno se primim za kakvu drsku7potporu u wc-u..a ovako... :D
pa cuj nipo onom sto se govori i pise,velika vjerovatnoca da su sadamovi oficiri organizatori strukture,jedo je ovaj vjerski dio,njeg zanemarujem,nece se kalifa i kalifice primit puske u ruke,nit sjest u cc i organizirat...to je nelogicno ...
ko sto je nelogicno i da su orci koji napadaju u hordama pa im se malo malo posreci...
ili amerik ih napravla da zajebava koga?irak?iran?da ratuju sa iranom?pa stosu onda skinuli sadama i postavili site?
najvise logike ima prica o onom slucajno oginulom sadamovom obavjestajcu u siriji...gerila,infiltracija,radiklizam...kako godine prolaze sve su radikalniji,na kraju ih ameri skoro dotukli,skoro nestali sa scene..
sirija im je tad bila sigurno utociste...do rata sa asadom...onda kad su se ukrupnili,imali teritorij na kom su mogli planirat i s kojeg su mogli izvodit operacije,a ameri se povukli,ostali sam iracani...desio se mosul..valjda..ko zna...u svoj toj prici jedino kurdi ispadose pozitivci a i imaju nafte... :D :D
madner

#9573 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by madner »

Prica o Orkama je potpuno deplasirana, ovo sto izvode po Iraku je iz poglavlja asimetricno ratovana 101, tako da je sasvim jasno da se radi o vojno sposobnim vodzama.
Captain Ahab

#9574 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Captain Ahab »

Neozbiljno je tvrditi da je ISIS napravio ovo sto je napravio bez profesionalno vodjene strategije, organizacije i izvedne na terenu.
RepublikanskaGarda

#9575 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by RepublikanskaGarda »

Gledam slike sta je sve zarobio ISIS u Ramadiju pa ovi Iracani su smjeh zivi,SAA je za njih level experience :D

Nego zanima me da li je ISIS koristio Abrams tenkove u svojim akcijama, vidio sam ih i nakon pada Mosula ali nesjecam se da sam ih vidio u borbenom izdanju, ne bi me cudilo da ovo oruzje zavrsi u Siriji, kao sto je dobar dio zavrsio nakon pada Mosula
Post Reply