PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

L u c i f e r

#9551 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
uglavnomja wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:A đeee Siladžić? Čudi me da on nije imao koju pametnu da prozbori iz Turske, a on je onomad potpisao onu famoznu reformu policije (Direkcija za koordinaciju kurca i palca - čardak ni na nebi ni na zemlji) i razbio Aprilski paket. :oops:

ceka zicer :zzzz:
kao i vecina ostalih, da izmile iz misjih rupa, kad vide raspored snaga, rezultate ...

hebat ga, sad je gutavo, protesti kao jos postoje, ono malo se zatvori saobracaj ... a ovi plenumi su sve ukakili :oops: da prostite, s koca i konopca, kunto i panto ... gdje se ne zna ko kosi, a ko vodu nosi i cija je livada ... prop'o pos'o.

hoce oni da njih neko pita ko ce biti premijer kantona :D
jaro dobri, za to postoje izbori, izadjes, zaokruzis, a ne seruckas: ja ne glasam, ali hocu da se pitam :izet:
Evo ti mala prognoza prognoza. Plenum će prerasti u novu političku snagu koja može da preraste nacionalne podjele i entitetske linije. Da li će to biti zavisi od mnogo faktora, unutrašnji ali i vanjskih, ipak je to jednačina sa mnogo nepoznatih faktora.
:lol:

Image
L u c i f e r

#9552 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

atorniji putnik wrote: prosipas pamet po forumu a ne znas ni na pitanje odgovoriti
ili ti nisi kadar razumiti moj odgovor? :dada:
biske

#9553 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

nagib uzbrdica wrote:
biske wrote: nagib copypastić

hobotnica se piše bez r
kakav doprinos raspravi, kakva lucidnost :-D
da te podsjetim:
za uspješno trolanje prvo si dobio čvoku
pa onda iš
nakon neslavnog nestanka i povratka samo sam se javio da sam tu
kud ćeš veći doprinos...
guber90

#9554 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Janjicar wrote:
guber90 wrote:
Janjicar wrote:Joj ankete na klixu :D Fahro sada "vodi" :D Ajde Mirza aktiviraj tu raju :D SDA puleni svaka cast na trudu :D
Trebamo se i mi sa foruma aktivirati, donijeti neizvjesnost anketi, da barem klikcu stranacki poslusnici, ako nista :D.
EDIT: Samo nemoj te da pretjeramo, srusit cemo klix, znamo da su na klimavim nogama :D.
Trebamo malo Radeta podrzat :D slab nema ni 100 :D da ga makar na hiljadu :D
Joj upravu si, okrenut ce pricu na nacionalni mlin, a ti i ja kao Tuzlaci imamo moralnu odgovornost da to sprijecimo :D.
Janjicar

#9555 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

hgjk65i56i wrote:sve mudonja do mudonje, iz mišjih rupa derekt u eter :lol: :lol: :lol:
To majstore, to legendo :D

De molim te priznaj koliko si dosad napravio accounta ? :D
biske

#9556 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

kakva je to anketa na kojoj nema ni 100.000 glasova (mislim na ove stare klixove). :mrgreen:
L u c i f e r

#9557 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

hgjk65i56i wrote:
L u c i f e r wrote:
atorniji putnik wrote: prosipas pamet po forumu a ne znas ni na pitanje odgovoriti
ili ti nisi kadar razumiti moj odgovor? :dada:
ko je jači :lol: :lol: :lol:
čika luci, brezbeli :evil:
Nero Histrion

#9558 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

Gdje je ta anketa?
Janjicar

#9559 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

guber90 wrote: Joj upravu si, okrenut ce pricu na nacionalni mlin, a ti i ja kao Tuzlaci imamo moralnu odgovornost da to sprijecimo :D.
Hocemo za'ebat sarajlije sad :D Traze ostavke na svim nivoima i onda cemo mi formirati ekspertnu vladu u koju cemo ubaciti nase ljude koji ce promijeniti Glavni Grad i premjestiti u Tuzlu 8-)
Naci cemo i mi svog FaHraona, i mi konja za trku imamo :D
Janjicar

#9560 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

hgjk65i56i wrote:
Janjicar wrote:
hgjk65i56i wrote:sve mudonja do mudonje, iz mišjih rupa derekt u eter :lol: :lol: :lol:
To majstore, to legendo :D

De molim te priznaj koliko si dosad napravio accounta ? :D
ako misliš ako si naivan ako nisi znao ne radim ja nikakve acc sama to mašina obavlja http://poster.freddy.lt/ ja sam za razliku od vas obrazovan dok ste vi samo obrezovani i mizerni u svom jadu i količini negativne energije koju prosipate vođekan :lol: :lol: :lol:
jebo ti uši svoje jesi napredan :lol:
biske

#9561 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

Janjicar wrote:
guber90 wrote: Joj upravu si, okrenut ce pricu na nacionalni mlin, a ti i ja kao Tuzlaci imamo moralnu odgovornost da to sprijecimo :D.
Hocemo za'ebat sarajlije sad :D Traze ostavke na svim nivoima i onda cemo mi formirati ekspertnu vladu u koju cemo ubaciti nase ljude koji ce promijeniti Glavni Grad i premjestiti u Tuzlu 8-)
nemate šanse. ako se rođeni sarajlija s ilidže mister beriz belkić kandiduje, odoše tornjak i neonko u lijehe. :D
Antifriz+

#9562 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Antifriz+ »

Nero Histrion wrote:Gdje je ta anketa?

http://www.goal.com

Man of the match glasas za Dzeku

Flop of the match ide Roberto Mancini

:D
biske

#9563 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

Antifriz+ wrote:
Nero Histrion wrote:Gdje je ta anketa?

http://www.goal.com

Man of the match glasas za Dzeku

Flop of the match ide Roberto Mancini

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup:
Reglan

#9564 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Al sto je Niksic izlobiro ima najmanje glasova. :D
biske

#9565 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

arshavin wrote:Al sto je Niksic izlobiro ima najmanje glasova. :D
deef nije u akciji
sda ide kontra sbb i obrnuto
sdp kontra željka
obična raja gura nikšića, ali im ne radi refresh.
Nero Histrion

#9566 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

arshavin wrote:Al sto je Niksic izlobiro ima najmanje glasova. :D
Ljudi, jel' ovo opet neko veselje k'o prije par dana kad je Dodo pust'o skokove na dan proglasenja? :D :?:
guber90

#9567 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Janjicar wrote:
Sta ti je bolan, doci ce tornjak, donijeti toranj ovamo, neka hvala :D.
Janjicar

#9568 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

guber90 wrote:
Janjicar wrote:
Sta ti je bolan, doci ce tornjak, donijeti toranj ovamo, neka hvala :D.
A za njim i armija SBB-ovaca, Mcdonalds ce se zatvoriti a Tuzlanske ulice preplavit ce burek iz Sandzaka. Ši Selo ce biti nove Poljine :lol:
Janjicar

#9569 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

hgjk65i56i wrote:koji je ovo jad od komentara svak svakome jamu kopa, niko brte nema gori od vas muslimana, musliman ili ćenifa isti je to smrad :lol: :lol: :lol:
jebo ti otac mater :lol:
guber90

#9570 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

hgjk65i56i wrote:koji je ovo jad od komentara svak svakome jamu kopa, niko brte nema gori od vas muslimana, musliman ili ćenifa isti je to smrad :lol: :lol: :lol:
Sta god da napisem, nece boliti kao ovo :

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Better Man

#9571 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Better Man »

Izjave Dragana Čovića su klasični fašizam i vrijeme je da se tom čovjeku kaže gdje mu je mjesto. Vrijeme je da mu se kaže da je klasični fašista i ustaša na ćelu stranke koja je izvršila neke od največih ratnih zločina u Hercegovini i srednjoj bosni, koja je otvara koncetracione logore i koja je kao vrhunac svojih ratnih zločina srušila Stari most. Čovjek koji podržava ratne zločince, razne mafioze itd. ne može da predstavlja nikog i njegove izjave su antirelevantne i treba mu uskratiti medijski prostor za sva vremena i poslati ga na doživotnu robiju.
guber90

#9572 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Better Man wrote:Izjave Dragana Čovića su klasični fašizam i vrijeme je da se tom čovjeku kaže gdje mu je mjesto. Vrijeme je da mu se kaže da je klasični fašista i ustaša na ćelu stranke koja je izvršila neke od največih ratnih zločina u Hercegovini i srednjoj bosni, koja je otvara koncetracione logore i koja je kao vrhunac svojih ratnih zločina srušila Stari most. Čovjek koji podržava ratne zločince, razne mafioze itd. ne može da predstavlja nikog i njegove izjave su antirelevantne i treba mu uskratiti medijski prostor za sva vremena i poslati ga na doživotnu robiju.
U normalnoj drzavi mu je mjesto u ludnici, kod nas u vlasti, sa rajom. :D
guber90

#9573 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Janjicar wrote: A za njim i armija SBB-ovaca, Mcdonalds ce se zatvoriti a Tuzlanske ulice preplavit ce burek iz Sandzaka. Ši Selo ce biti nove Poljine :lol:
Nece se vise ni zvati Si Selo, sada ce ga fkt preimenovati u Si City :D.
jastuk1

#9574 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jastuk1 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Evo ti mala prognoza prognoza. Plenum će prerasti u novu političku snagu koja može da preraste nacionalne podjele i entitetske linije. Da li će to biti zavisi od mnogo faktora, unutrašnji ali i vanjskih, ipak je to jednačina sa mnogo nepoznatih faktora.
Plenum tj. kretenum može prerasti samo u neku novu vapidnu sRanku tipa Naše stranke, sa sličnim zombi, nula kroz ništa liderima koji su spremni na sve, doslovno na sve, pa čak i svoje lično ime i prezime promijeniti za smrdljivu trunku kurvanjske pažnje. Kao što je uradio onaj beskičmenjak, pljuvator po sebi, da ne psujem, Dennis Gratz. Dignitet ne da mu je nula bodova, nego minus milion bodova. I HEJ, HEJ čovječe onda se čude kad niko ne glasa za njih. :-) Kako glasati za pljuvatore po sebi?! KAKO??? Kako bi tek pljuvali i pljuju po drugome, a cijelo vrijeme glume neku nevinašcad, usmjeravatelje u bolje sutra, a prodaju m pod bubrege. Plenum je na toj vapidnoj razini. Baš fuj.

Hoću reći - vladajuće stranke su fuj. To su i same sto puta dokazale. Nažalost, nije im NIMALO teško motati narod oko malog prsta (jer pokazuju kičmu) kad su nevladajuće (beskičmenjak) stranke još veći fuj, zar ne?
Danguba

#9575 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

Saopštenje Koordinacija katoličkih i hrvatskih institucija i udruga TK

TuzlarijeKoordinacija katoličkih i hrvatskih institucija i udruga u Tuzlanskoj županiji koja okuplja više od 20 članica iz građanskoga, vjerskog, braniteljskog, kulturnog i političkoga sektora i koja kao takva ima pravo artikulirati interese skoro svih katolika i pripadnika hrvatskog naroda u Tuzlanskoj županiji, pozorno prati posljednja dešavanja vezana za nasilne, a kasnije i mirne prosvjede, najprije u Tuzli, ali i u drugim mjestima u Tuzlanskoj županiji, Federaciji i cijeloj BiH.

Postoji tendencija od određenih krugova ljudi da se cilj prosvjeda, onakvi kakvi su bili i onakvi kakvi sada jesu, skrene s opravdanog socijalnog nezadovoljstva i ispravljanja društvenih nepravdi ka promjenama političkoga sustava i ustavno-pravnog ustroja Kantona, Federacije i države Bosne i Hercegovine.

Po našem sudu, prosvjedima u Tuzli, koji su za poljedicu imali rušenje izvršne vlasti u Tuzlanskoj županiji zbog ekonomske krize i socijalde nepravde, krenulo se na suspendiranje pozitivnih pravila koja bi mogla naprečac i posve uzmaknuti pod različitim pritiscima. S takvom zamisli izražavamo veliku bojazan i hrvatskog naroda kao malobrojnijeg u Tuzlanskoj županiji. Strahujemo da će se u traženju socijalne pravde i boljih uvjeta života svim ljudima (namjerno ili nenamjerno!) kao jedini put ispostaviti neustavno nijekanje nacionalne ravnopravnosti, što bi u konačnici značilo ukidanje političkog prava i Hrvatima naše Županije.

Skupštinu Tuzlanskog kantona, kao središnje zakonodavno tijelo, smatramo u ovom trenutku najvišim autoritetom u organizaciji života i osiguranju provedbi Ustava, zakona i svih prava građana na području Tuzlanske županije.

Temeljem toga predlažemo:

1. Da Skupština Tuzlanskog kantona omogući puno funkcioniranje pravne države te da u tim okvirima omogući socijalnu jednakost, bolji standard i ispravljanje nanesenih društvenih i gospodarskih nepravdi.
2. Da Skupština Tuzlanskog kantona omogući svaku vrstu sigurnosti svim ljudima i imovini u Tuzlanskoj županiji, neovisno o njihovoj nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.
3. Da Skupština Tuzlanskog kantona u svojem radu i odlučivanju ni na koji način ne udovolji nikome na zatiranju i nijekanju Ustavom BiH zagarantirane nacionalne jednakosti i pripadnosti.
4. Da legitimno izabrani predstavnici hrvatskog naroda u Tuzlanskoj županiji neometano nastave zastupati interese hrvatskog naroda. Isti se zahtjev odnosi na pripadnike drugih konstitutivnih naroda i ostalih.
5. Da se u cijelosti uvaži izborna volja hrvatskog naroda do ponovne provjere volje birača, a onako kako je to zakonom i Ustavom propisano.
6. Da Skupština Tuzlanskog kantona, vođena intersima građana, etičkom odgovornošću i osjetljivošću, u svojem radu i odlučivanju ne pridonosi novim etničkim podjelama.

U potpisu
Koordinacija hrvatskih i katoličkih udruga i institucija na području TK

(tuzlarije.net)
Ovo je meni kurvanjski da ne kazem lesinarski.

Kada zavrsite sa procesima, zovite nas da participiramo u vlast.
Post Reply