Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- dadoka84
#9551 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma ne treba ni pežou. Imaju pristup sa dvije strane, od tibre ili kroz kasima begića.
Izvor niđe veze. Imaju cestu iza hece i imaju iza ina pumpe. Za one zgrade sasvim dovoljno, al jok mora papak direkt na glavnu.
Izvor niđe veze. Imaju cestu iza hece i imaju iza ina pumpe. Za one zgrade sasvim dovoljno, al jok mora papak direkt na glavnu.
- JavierBosnia
#9552 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako ce povecati broj parkung mjesta na platou, ako ce uzrti dobsr dio taj trg?noviclan wrote:sigurno da ce efendic naplacivati garazu ali povecat ce broj parking mjesta na platou koji ce biti besplatni sv dok ne zazivi famozna komunalna parking naknada za stanare
- holowey
#9553 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
carolijomJavierBosnia wrote:Kako ce povecati broj parkung mjesta na platou, ako ce uzrti dobsr dio taj trg?noviclan wrote:sigurno da ce efendic naplacivati garazu ali povecat ce broj parking mjesta na platou koji ce biti besplatni sv dok ne zazivi famozna komunalna parking naknada za stanare
- Ned071
#9554 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
1. kako dvije strane?dadoka84 wrote:Ma ne treba ni pežou. Imaju pristup sa dvije strane, od tibre ili kroz kasima begića.
2. Zabrana
- _Reds_
#9555 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jedna sasim dovoljno.Ned071 wrote:1. kako dvije strane?dadoka84 wrote:Ma ne treba ni pežou. Imaju pristup sa dvije strane, od tibre ili kroz kasima begića.
2. Zabrana
Ko je potpisao tu saglasnost?
Šteta ? Ceste Federacije?
- dadoka84
#9556 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Mislio sam na cestu iz pravca tibre i kasima begica, koja izlazi na aleju bosne srebrene.Ned071 wrote:1. kako dvije strane?dadoka84 wrote:Ma ne treba ni pežou. Imaju pristup sa dvije strane, od tibre ili kroz kasima begića.
2. Zabrana

Last edited by dadoka84 on 30/10/2019 14:37, edited 1 time in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9557 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
jest za kamioneNed071 wrote: 2. Zabrana
- Haris.ba
#9558 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jeeu ono Izvoru pripremili za zagraditi izlaz?
- dadoka84
-
nlt
#9560 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jeste.Anne Boleyn wrote:Da li je skroz zatvorena ona ulica na Ilidži što ide pravo od kružnog, ne znam kako se zove? Vidjela sam ono nekad kad je počela sanacija, ali ne znam dokle se stiglo, da ne idem tim dijelom džaba ako se ne može proći...
Pa idi okolo tamo na semafore, svejedno je
- So What!
- So What!
#9562 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Marić: Koliko je "Penny" oštetio budžet i zašto da građani plaćaju rušenje bespravno izgrađenih objekata
AvazNa trasi Prve transverzale koja je ucrtana prije više od 40 godina učinjena je divlja gradnja.
Marić: Zašto Vlada planira nagraditi bespravne graditelje
Šef Kluba zastupnika SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo Zvonko Marić na sjednici kantonalnog Parlamenta, koja je u toku, u okviru tačke poslanička pitanja i inicijative, kazao je premijeru KS da je nezadovoljan zbog činjenice da Vlada ne odgovara adekvatno i pravovremeno na pitanja zastupnika.
- Premijeru Forto, nisam zadovoljan načinom i tonom kojim ste se obratili. Ne zaboravite da ste Vi kao Vlada ovdje samo gosti – rekao je Marić.
Nakon toga, šef Kluba SBB-a postavio je pitanje premijeru Forti koje se tiče njegovih izjava „da će Vlada platiti firmi „Penny plus“ objekte koji se nalaze na trasi Prve transverzale“.
- Na trasi Prve transverzale, koja je ucrtana prije više od 40 godina, učinjena je divlja gradnja. Postavljam pitanje, koliko novca je ta firma zaradila na tim bespravno izgrađenim objektima, koliko je „Penny“ oštetio budžet i sad ga treba nagraditi za to. Bojim se, premijeru, da imate pristup tom problemu, koji je u funkciji divljih graditelja. Pitam zbog čega inspekcija nije izdala nalog da se ukloni ovaj divlji objekt. Također, premijeru, trebate vidjeti na koji način da te objekte sruši vlasnik, a ne da se to ruši novcem iz budžeta i na račun građana – kazao je Marić.
- So What!
#9563 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zatraženo odobrenje za rušenje prvog objekta na trasi Prve transverzale u Sarajevu
Klix
Direkcija za puteve Kantona Sarajevo uputila je Općini Centar na odobrenje prvi predmet za rušenje na trasi Prve transverzale, a riječ je o stambenom objektu u ulici Tešanjska.
Ovo je saopštio direktor Direkcije Selmir Kovač na današnjem sastanku Operativnog tima za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale. Odobrenje Općine očekuje se za nekoliko dana.
Na sastanku je razgovarano i o procesima parcelacije koje općine poduzimaju kako bi se otkočili procesi eksproprijacije na trasi ove gradske saobraćajnice. Općina Novo Sarajevo izvršila je parcelaciju trase u skladu sa zahtjevima Vlade KS kao korisnika eksproprijacije, dok se Općina Centar obavezala da će to uraditi u najkraćem roku.
Najavljen je i sastanak premijera KS Edina Forte i direktora Zavoda za izgradnju KS Mirze Hulusića sa predstavnicima Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije o temi izmještanja gasovoda na trasi Prve transverzale, na području općine Vogošća.
Također, Skupština KS danas će se izjasniti o Prijedlogu odluke o davanju saglasnosti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji nekretnina na lokalitetu Šip, između Kantona Sarajevo i „G-Petrol“ d.o.o. Sarajevo, u svrhu nastavka gradnje Prve transverzale, na dionici Kranjčevićeva – Bare – Hotonj.
Potpisivanjem ovog ugovora, na što je saglasnost dala Vlada KS, kao i kupoprodajom ove nekretnine omogućit će se pokretanje izgradnje kružnog toka na spajanju ulice Alipašina sa Prvom transverzalom.
- van Basten
#9564 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
vala je bilo i prioritetnijih ulica za renoviranje od Patriotske lige. Bolje da su završili Halida Kajtaza do tunela. btw šta bi sa pričom kako će nastaviti u oktobrusa njenom sanacijom?
- Thorgerson
#9565 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Naravno da ce asfaltirati i vec se radi uveliko gore. Postavljaju ivicnjake. Nece ih valjda ostaviti njih zabetonirane sa isfrezanim putem?Haris.ba wrote:Nema to veze sa time. Jednostavno znaju da je bitnije KS da ima dobar put za Trebević. Pa čekaju neki grant._Reds_ wrote:petrovici su njima periferija prema federaciji... a za jahorinu i pale, oni su sebi napravili drugi put prema gore...![]()
Mislim da su to i dobili na kraju. Nemaju oni love ko KS. I taj put za Jahorinu im je napravila RS.
Ja sam načuo da se i ovo odjednom desilo zbog objekta kompanije Symphony. Jer izgleda da prave ogroman objekat, sigurno su dosta love dali za dozvole, ako ce im biti gore i sjediste, zasto onda opstina ne bi izasla u susret i uredila put? Koji je svakako kumio da bude obnovljen.
- JavierBosnia
#9566 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Moja inicijativa i pisanje Efendiću na djelu. Sad ne znam da li su me pogresno skontali pa rade jedno 30 metara nize nego sto sam ja objasnjavao ili će i to da dodje na red, vidjet cemo.

- Thorgerson
#9567 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Za koju godinu idu opet semafori na stupsku petlju.

- So What!
#9568 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Izgradnja I transverzale [Šip - Kobilja Glava] - 02. 11. 2019. @ sturm23 (SSC)

- Haris.ba
#9569 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
?Thorgerson wrote:Za koju godinu idu opet semafori na stupsku petlju.
Zbog pjesaka?
- Thorgerson
#9570 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne, nego onako, šalim se.Haris.ba wrote:?Thorgerson wrote:Za koju godinu idu opet semafori na stupsku petlju.
Zbog pjesaka?
Ma mislio sam ako Pezo dobije izlaz na glavnu...
- Better Man
#9571 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
70% saobraćajnica u Sarajevu je zrelo za rekonstrukciju i novog asfalta. Gledam u subotu u Kralja Tomislava i od dijela kad se skreće prema Austrijskoj ambasadi, pa do semafora cesta je katastrofalna. Pojavili su se na cesti pravi brežuljci. Da sad ne navodim druge primjere, jer ima ih dosta po gradu.
- Logovan
#9572 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Prvi dio te ulice je urađen, valjda će uskoro i taj drugi.Better Man wrote:70% saobraćajnica u Sarajevu je zrelo za rekonstrukciju i novog asfalta. Gledam u subotu u Kralja Tomislava i od dijela kad se skreće prema Austrijskoj ambasadi, pa do semafora cesta je katastrofalna. Pojavili su se na cesti pravi brežuljci. Da sad ne navodim druge primjere, jer ima ih dosta po gradu.
- Thorgerson
#9573 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zasto se ova vlada toliko uhvatila prve transverzale da je totalno, ali totalno zapostavila ostale projekte? Mislim jeste bitna prva, ali zar nije bitnije rijesiti ovo u gradu sto se zaguzvalo i gdje su problemi. Ili barem jednu stvar zavrsiti do kraja?
- Juzna longitudinala stala. Zastoj totalni. Sve dakle do sada sto je ulupano u nju pada u neku ruku u vodu jer nije kompletirana barem do Dobrinje. Jer tek onda ima nekog smisla. Do Hrasnog, te sa onom zgradom od koje su ocito odustali da je ruše, miču, nema nikakvog smisla. Gužve su gore nego prije. Narocito sa debilnim semaforom kod Hife.
- XII transverzala ce se morati sto prije rijesiti. Kakva korist od Stupske petlje, ako se dolazi do uskog grla? Dakle, ništa nije riješeno. U špici je i dalje haos tamo.
Ne znam, sve je to lijepo sastanci, krasno. Ali to sve treba da se obavlja i za ostale ceste koje su zile kucavice.
Mislim ja i dalje necu da vjerujem da je ovo neki SBBov projekat, jer njima treba bukvalno 0,05% te 1. transverzale.
- Juzna longitudinala stala. Zastoj totalni. Sve dakle do sada sto je ulupano u nju pada u neku ruku u vodu jer nije kompletirana barem do Dobrinje. Jer tek onda ima nekog smisla. Do Hrasnog, te sa onom zgradom od koje su ocito odustali da je ruše, miču, nema nikakvog smisla. Gužve su gore nego prije. Narocito sa debilnim semaforom kod Hife.
- XII transverzala ce se morati sto prije rijesiti. Kakva korist od Stupske petlje, ako se dolazi do uskog grla? Dakle, ništa nije riješeno. U špici je i dalje haos tamo.
Ne znam, sve je to lijepo sastanci, krasno. Ali to sve treba da se obavlja i za ostale ceste koje su zile kucavice.
Mislim ja i dalje necu da vjerujem da je ovo neki SBBov projekat, jer njima treba bukvalno 0,05% te 1. transverzale.
- Thorgerson
#9574 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Urađen prvi dio koji je bio u boljem stanju nego 50% cesta u gradu.Logovan wrote:Prvi dio te ulice je urađen, valjda će uskoro i taj drugi.Better Man wrote:70% saobraćajnica u Sarajevu je zrelo za rekonstrukciju i novog asfalta. Gledam u subotu u Kralja Tomislava i od dijela kad se skreće prema Austrijskoj ambasadi, pa do semafora cesta je katastrofalna. Pojavili su se na cesti pravi brežuljci. Da sad ne navodim druge primjere, jer ima ih dosta po gradu.
Il druga fula sa Halidom Kajtaza, uradili cestu, a uskoro na tom potezu ce raditi prvu transv.
Bačene pare.
- Logovan
#9575 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Možda je taj dio bio u boljem stanju nego većina cesta, ali je opet bila zrela za rekonstrukcije.Thorgerson wrote:Urađen prvi dio koji je bio u boljem stanju nego 50% cesta u gradu.Logovan wrote:Prvi dio te ulice je urađen, valjda će uskoro i taj drugi.Better Man wrote:70% saobraćajnica u Sarajevu je zrelo za rekonstrukciju i novog asfalta. Gledam u subotu u Kralja Tomislava i od dijela kad se skreće prema Austrijskoj ambasadi, pa do semafora cesta je katastrofalna. Pojavili su se na cesti pravi brežuljci. Da sad ne navodim druge primjere, jer ima ih dosta po gradu.![]()
Il druga fula sa Halidom Kajtaza, uradili cestu, a uskoro na tom potezu ce raditi prvu transv.
Bačene pare.
Pa to sa ulicom Halida Kajtaza uopšte nije fula. Kao prvo, zašto da se vozimo po rupama, zašto da uništavamo auta dok čekamo te radove.
Bolje ovako. Asfaltirano, ravno, bez rupa i čekamo radove.