Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
Corto Maltese

#9551 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:Vezano za ovu vanrednu situaciju s poplavama, čini mi se da se nikad nakon rata nije pokazalo ovoliko dobre volje i želje da se pomogne drugome i sarađuje s njim bez obzira na etnički predznak. Ono dobro što su izrodile ove poplave i što mi je probudilo nadu da nije sve izgubljeno je neviđeno jedinstvo, solidarnost i skoro zaboravljena empatija, a bez obzira na ime i etničku pripadnost. Da postoje lider i ideja, ovo bi se dalo krasno kanalisati u pozitivnom smjeru.
Isto pitanje kao i MuaDibu.
Banksy

#9552 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
stvarno sam razocaran u pojedine forumase cije misljenje inace itekako cijenim, a sad se vode logikom "hajmo ovim ucerat" cak i po cijenu da od njih na vlast dovedu JOS GORE

inat nego sta
Skidanje mafijaškog ološa s vlasti je ''hajmo ovim ucerat''? Zanimljivo razmišljanje.
pa da bi bilo skidanje, mora neko i doci na vlast

a ako ce doci SBB, uz privjesak u vidu DF-a... sorry ali onda nisam siguran da smo se kutarisali mafijaskog olosa...

mozda fahro imenuje keljmendija za ministra sigurnosti da hapsi velike ribe, ovaj eliminise konkurenciju :D
Možda, pitaj Zlatka, on ga je postavio za ministra sigurnosti. :)
Banksy

#9553 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:@alfons je protiv vlasti sve dok ne postoji realna opcija da padnu :D
Upravo tako. Neko bi čak rekao i da se uplašio ... :D
Alfons Kauders wrote:
prati malo kako se u zadnje vrijeme obecavaju zlatne kasike i ko ih obecava... malo se uloge presaltale... nacionalizam je out, i jebeni vucic je to skonto... hdz u hrvatskoj reformiran u stranku centra, sda donekle...

a narod ko narod - voli vjerovati u bajke... nekad o velikim drzavama i velikim vodjama, nekad o socijalnoj pravdi, i hapsenju velikih riba... i onda ce svi zivjeti sretno, svaki diplomac ce imati posao, svako ce imati uvezan staz, svako ce moci priustiti stan, nov auto i 15 dana u makarskoj...
pravo sam se uplasio, :D morebit da me cak i uhapse ko veliku ribu... :D i ima da mi oduzmu vilu na poljina, audija i tako to :D
ništa ne brini, piše hapšenje ''velikih riba'' :mrgreen:
Alfons Kauders

#9554 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
pravo sam se uplasio, :D morebit da me cak i uhapse ko veliku ribu... :D i ima da mi oduzmu vilu na poljina, audija i tako to :D
ja sam kit - odnosno nisam riba... :D
Banksy

#9555 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
ja sam kit - odnosno nisam riba... :D
Ljepota je u oku posmatrača ... :wink:
hellue

#9556 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Ni buduci koalicioni partner ne miruje, mrtva utrka u ovoj predizbornoj humanitarnoj kampanji
http://eizbori.ba/poplave-izbacuju-i-ljudski-sljam/
hellue

#9557 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

ultima_palabra wrote:
The BEN10 wrote:Lahko je sa predsjedničkog mindera pametovati i ponekad zaprijetiti "udaranjem po prstima", al kad imaš skršenu privredu, industriju na koljenima, mito i korupciju na svakom koraku, neefikasno sudstvo šta onda?
Ovdje je naročit problem taj što je DF=Željko Komšić, a eto vidimo šta je Komšić uradio. Jedno veliko NIŠTA.
Zar nije ovo kontradiktorno? SDA i SDP nisu krivi što su bacili privredu i industriju na koljena i uveli mito i korupciju kao standard... iako su imali stvarnu vlast 20, odnosno 6 godina.

S druge strane se krivi Komšić što nije uradio ništa, iako je realno bio u vladajućoj stranci nekih pola godine, godinu.
Stani, zar ti pravis razliku izmedju Komsica i SDP-a kada govoris u proslom vremenu?????
Banksy

#9558 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Banksy wrote:Vezano za ovu vanrednu situaciju s poplavama, čini mi se da se nikad nakon rata nije pokazalo ovoliko dobre volje i želje da se pomogne drugome i sarađuje s njim bez obzira na etnički predznak. Ono dobro što su izrodile ove poplave i što mi je probudilo nadu da nije sve izgubljeno je neviđeno jedinstvo, solidarnost i skoro zaboravljena empatija, a bez obzira na ime i etničku pripadnost. Da postoje lider i ideja, ovo bi se dalo krasno kanalisati u pozitivnom smjeru.
Ne znam šta si ga pitao, a i nije važno.
Po prvi put nakon rata, stanovništvo Zapadne Hercegovine nudi smještaj (smještaj, ej, ne pomoć) ugroženima iz Doboja i Maglaja, dok Bevanda čini opstrukcije da se međ. pomoć realizira, Doboj zahvaljuje gradovima Federacije za pomoć koju su im pružili dok im Dodik smjenjuje gradonačelnika zbog prevelike saradnje s Bošnjacima, Stipe i Miloš helikopterom spašavaju Muju, Mujo trči da pomogne Obrenu, uz to, omladina ide na radne akcije, puni su ih svako jutro autobusi, znani i neznani razvoze pomoć od jutra do večeri, bez riječi, bez da ih iko pita i tjera na dobra djela,
Ne znam, Corto, kako se to tebi čini, ali ja se svaki put naježim svjedočeći dobroti i zajedništvu ovih naroda koje je nesreća ujedinila kako politika nikad ne bi mogla,
Može li se taj momentum zadržati i implementirati na više nivoe? Nisam sigurna, ali važno je i dobro vidjeti da je duh još živ, i to je nešto,
Je li Komšić taj koji može prihvatiti i apsorbirati tu energiju? Od svih ponuđenih, on je najbliži tom idealu lidera, narodnog vođe. Nemam iluzije da će se Zap. H. odreći težnji ka trećem, a RS dobrovoljno samoukinuti, ali sve ovo što se
dešava na terenu zadnjih dana pokazuje da postoji potreba za takvom energijom i takvom likom, a već to je veliko, već to budi nadu da nije sve izgubljeno. Komšić ili ne, pojaviće se takav, sigurna sam.
Šta je bilo pitanje ...? :D
Havatar

#9559 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Po prvi put nakon rata, stanovništvo Zapadne Hercegovine nudi smještaj (smještaj, ej, ne pomoć) ugroženima iz Doboja i Maglaja, dok Bevanda čini opstrukcije da se međ. pomoć realizira, Doboj zahvaljuje gradovima Federacije za pomoć koju su im pružili dok im Dodik smjenjuje gradonačelnika zbog prevelike saradnje s Bošnjacima, Stipe i Miloš helikopterom spašavaju Muju, Mujo trči da pomogne Obrenu, uz to, omladina ide na radne akcije, puni su ih svako jutro autobusi, znani i neznani razvoze pomoć od jutra do večeri, bez riječi, bez da ih iko pita i tjera na dobra djela,
Ne znam, Corto, kako se to tebi čini, ali ja se svaki put naježim svjedočeći dobroti i zajedništvu ovih naroda koje je nesreća ujedinila kako politika nikad ne bi mogla,
Može li se taj momentum zadržati i implementirati na više nivoe? Nisam sigurna, ali važno je i dobro vidjeti da je duh još živ, i to je nešto,
Je li Komšić taj koji može prihvatiti i apsorbirati tu energiju? Od svih ponuđenih, on je najbliži tom idealu lidera, narodnog vođe. Nemam iluzije da će se Zap. H. odreći težnji ka trećem, a RS dobrovoljno samoukinuti, ali sve ovo što se
dešava na terenu zadnjih dana pokazuje da postoji potreba za takvom energijom i takvom likom, a već to je veliko, već to budi nadu da nije sve izgubljeno. Komšić ili ne, pojaviće se takav, sigurna sam.
To sto ti pises je samo tvoja zelja za zajednistvom pa to projektujes na narode koji ne zele zajednistvo sto su i pokazali. Komsic sigurno cak i da da zelja postoji ne bi mogao da bude taj ko ce to implementirati posto ga ni Srbi ni Hrvati ne vole i to i on sam zna zato tamo ni ne sprovodi kampanju i agitovanje.
Banksy

#9560 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Havatar wrote: To sto ti pises je samo tvoja zelja za zajednistvom pa to projektujes na narode koji ne zele zajednistvo sto su i pokazali.
Vjerujem da iz Geteborga nemaš pravi pregled situacije na terenu ... Ne zamjeram.

General-potpukovnik Momir Zec kojeg je premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović imenovala za povjerenika Vlade RS za taj grad, sumnjiči se za ratne zločine!

Podsjetimo, Štab za vanredne situacije imenovao je generala-potpukovnika Momira Zeca za povjerenika za Doboj, zbog, kako je saopćeno, uočenih slabosti u sređivanju situacije. Opozicija u RS tvrdi da Vlada RS koristi neviđenu tragediju i da su nasilno preuzeli vlast u Doboju, a gradonačelnik Obren Petrović je rekao za naš portal da je u taj grad uvedena vojna uprava, te da je on smetnja jer sprovodi probosansku politiku.
Last edited by Banksy on 22/05/2014 14:25, edited 1 time in total.
hellue

#9561 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Kad je zadnji puta bio u Zapadnoj ili Istocnoj Hercegovini, Posavini, za Srbe necu ni govoriti??...Ne moze se to postici iz kafane Tito nikako, sem toga nema on ni priiblizan kapacitet za takvo sto...Jos je vise cudno da vi gajite takve ideje, da bi mi kao opet sve trebali zaboraviti i potrcati u zagrljaj nekoj zajednici, ovi na Palama vjerovatno vec ostre nozeve i raduju se "nasim"pokusajima da ponovo budemo jedno, da je poplava donijela Jugostaviju :izet: :izet:
Havatar

#9562 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Banksy wrote:
Havatar wrote: To sto ti pises je samo tvoja zelja za zajednistvom pa to projektujes na narode koji ne zele zajednistvo sto su i pokazali.
Vjerujem da iz Geteborga nemaš pregled situacije ... Ne zamjeram.
Ni ne pisem iz Geteborga nego iz grada gdje su Bosnjaci vecina i koji je kad su bila mjesta gdje su zivjeli Srbi pogodjena zemljotresom slao pomoc a kad je nas zahvatila poplava niko nije poslao pomoc iz mjesta gdje su Srbi vecina tako da sam se licno uvjerio da to zajednistvo postoji samo sa bosnjacke strane.
Banksy

#9563 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Havatar wrote:
Banksy wrote:
Vjerujem da iz Geteborga nemaš pregled situacije ... Ne zamjeram.
Ni ne pisem iz Geteborga nego iz grada gdje su Bosnjaci vecina i koji je kad su bila mjesta gdje su zivjeli Srbi pogodjena zemljotresom slao pomoc a kad je nas zahvatila poplava niko nije poslao pomoc iz mjesta gdje su Srbi vecina tako da sam se licno uvjerio da to zajednistvo postoji samo sa bosnjacke strane.
:roll:
stangla_angla

#9564 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by stangla_angla »

Jedna molba za one koji imaju informaciju o broju članova DF do sada, kada će biti kongres, ako već nije bio - ne pratim politiku nesto posebno i da li su DF-u pristupli neki ugledni, poznatiji pojedinci iz društvenog zivota. Profesori, privrednici itd. Ovo ugledni i poznatiji uzmite sa rezervom :), uvijek se nadje način da s eneo oblati i sl. Hvala unaprijed.

p.s. jedan savjet, živi bili malo sredite onu internet stranicu, amatersi izgleda, eto vozdrica :)
Corto Maltese

#9565 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:
Stranice i stranice si ispisala o Komšiću kao o našoj zadnjoj šansi, i nakon svega lament:
"Da postoje lider i ideja, ovo bi se dalo krasno kanalisati u pozitivnom smjeru."
Podsvijest je nezgodna, i ne primjetiš kad ti podvali pogrešnu rečenicu.
Ako ti, u članu Predsjedništva BiH iz redova opozicije, ne vidiš tog lidera, ako ti, umjesto gornjeg lamenta nisi napisala "Srećom, postoji ON koji će to umjeti da kanališe... prezime mu znate!", šta očekuješ od nas koji smo Komšića provalili još u prošloj deceniji?

Ovaj momentum će se negdje održati, negdje neće. Zavisi od mnogo čega. Srećom, od onog mediokriteta koji ne zna je li pošao ili je došao, ne zavisi ništa.
The BEN10

#9566 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Corto Maltese wrote:Stranice i stranice si ispisala o Komšiću kao o našoj zadnjoj šansi, i nakon svega lament:
"Da postoje lider i ideja, ovo bi se dalo krasno kanalisati u pozitivnom smjeru."
Ako ti, u članu Predsjedništva BiH iz redova opozicije, ne vidiš tog lidera, ako ti, umjesto gornjeg lamenta nisi napisala "Srećom, postoji ON koji će to umjeti da kanališe... prezime mu znate!", šta očekuješ od nas koji smo Komšića provalili još u prošloj deceniji?

Ovaj momentum će se negdje održati, negdje neće. Zavisi od mnogo čega. Srećom, od onog mediokriteta koji ne zna je li pošao ili je došao, ne zavisi ništa.
Corto kad cipelari nema milosti... :D
Banksy :kiss:
Banksy

#9567 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Corto Maltese wrote:
Stranice i stranice si ispisala o Komšiću kao o našoj zadnjoj šansi, i nakon svega lament:

Rekoh da je on najbliži toj ideji, bar u Federaciji, a rekoh i da nemam iluzije da će se Hrvati odreći trećeg, a Srbi RS-a. Nažalost, te temelje podjela su izgleda nepovratno udarili ovi za koje ćeš glasati u oktobru.
Rekoh samo da je šteta što u ovom trenutku postoji snaga i dobra želja jedinstva, a što su podjele tako jake da je vrlo vjerovatno da će se momentum ugasiti bez rezulata.
Ono što me raduje je da saosjećanje i dobra volja za činjenje dobrih djela među ljudima, bez obzira na etničku pripadnost, ipak postoji, a dok god ima te volje ima i nade da će Bosna i Hercegovina opet jednom biti normalna zemlja.
Najlakše je biti cinik i pesimista, samo problem je kad taj cinizam ode u drugu krajnost i postane svrha sam sebi. Osim što te SDA, SDA i HDZ forumski klovnovi koriste kao portparola, ja druge koristi od tvog cinizma ne vidim.

A glede toga što si ti ''provalio Komšića u prošloj deceniji'', šališ se??
Još prije koju godinu, svjesno ili nesvjesno, skidao si na terenu, srčano i glasno, Brankovića i Taju za račun SDP-a, dok smo vas forumski ismijavali za kratkovidost i pristajanje da vas se jeftino zloupotrijebi (pretpostavljam da angažman nisi naplatio, ili griješim?). Svi su vidjeli da im odrađujete prljav posao, samo vas par nije, vas koji ''ste provalili'' nešto, de, ne zasmijavaj me ...
Za SDP sam zadnji put glasala 2004, tačno deceniju prije nego si ti bilo šta ''provalio''. I ti, s takvim kasnim paljenjem, s takvim stažom naivnosti, ti danas nekome držiš lekcije ...? Moj Corto ...
Banksy

#9568 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

The BEN10 wrote: Corto kad cipelari nema milosti... :D
Odličan je, urgirajte kod Baketa da ga stavite na platu ...
Corto Maltese

#9569 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:

Rekoh da je on najbliži toj ideji, bar u Federaciji, a rekoh i da nemam iluzije da će se Hrvati odreći trećeg, a Srbi RS-a. Nažalost, te temelje podjela su izgleda nepovratno udarili ovi za koje ćeš glasati u oktobru.
Rekoh samo da je šteta što u ovom trenutku postoji snaga i dobra želja jedinstva, a što su podjele tako jake da je vrlo vjerovatno da će se momentum ugasiti bez rezulata.
Ono što me raduje je da saosjećanje i dobra volja za činjenje dobrih djela među ljudima, bez obzira na etničku pripadnost, ipak postoji, a dok god ima te volje ima i nade da će Bosna i Hercegovina opet jednom biti normalna zemlja.
Najlakše je biti cinik i pesimista, samo problem je kad taj cinizam ode u drugu krajnost i postane svrha sam sebi. Osim što te SDA, SDA i HDZ forumski klovnovi koriste kao portparola, ja druge koristi od tvog cinizma ne vidim.

Još prije koju godinu, svjesno ili nesvjesno, skidao si na terenu, srčano i glasno, Brankovića i Taju za račun SDP-a, dok smo vas forumski ismijavali za kratkovidost i pristajanje da vas se jeftino zloupotrijebi (pretpostavljam da angažman nisi naplatio, ili griješim?). Svi su vidjeli da im odrađujete prljav posao, samo vas par nije, vas koji ''ste provalili'' nešto, de, ne zasmijavaj me ...
Za SDP sam zadnji put glasala 2004, tačno deceniju prije nego si ti bilo šta ''provalio''. I ti, s takvim kasnim paljenjem, s takvim stažom naivnosti, ti danas nekome držiš lekcije ...? Moj Corto ...
Ne bih sada ulazio u psihološke profile, bio sitničav ispravljajući nepravilnosti u tvom kalendaru, zamjerao greške u obavljanju osnovnih matematičkih operacija i radio slične stvari koje nas razdvajaju. Kao što si rekla, ovo je trenutak koji ujedinjuje, i taj momentum treba održati. Pa zašto i mi ne bi održali taj momentum, ponavljajući rečenicu koju oboje možemo potpisati:
"Da postoje lider i ideja, ovo bi se dalo krasno kanalisati u pozitivnom smjeru.
Eh, samo da postoji..."
hellue

#9570 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by hellue »

Banksy wrote:
Corto Maltese wrote:

Mislis kod bosnjaka u Sarajevu, Zenici u Tuzli...dalje ne moze dobaciti, samo kod bosnjaka ranjenog uma u tim gradovima
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#9571 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

Kad je zadnji puta bio u Zapadnoj ili Istocnoj Hercegovini, Posavini, za Srbe necu ni govoriti??...Ne moze se to postici iz kafane Tito nikako, sem toga nema on ni priiblizan kapacitet za takvo sto...Jos je vise cudno da vi gajite takve ideje, da bi mi kao opet sve trebali zaboraviti i potrcati u zagrljaj nekoj zajednici, ovi na Palama vjerovatno vec ostre nozeve i raduju se "nasim"pokusajima da ponovo budemo jedno, da je poplava donijela Jugostaviju

evo ga u sred banja luke

http://www.rtrs.tv/av/pusti.php?id=37773

gledaj lafčino ako ti se da. i nemoramo se mi grlit i ljubit sa njima dovoljno je da zivimo mirno i da se neprebijamo i nepsujemo jedni drugima majku b,č u.
jastuk1

#9573 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by jastuk1 »

Havatar wrote: To sto ti pises je samo tvoja zelja za zajednistvom pa to projektujes na narode koji ne zele zajednistvo sto su i pokazali. Komsic sigurno cak i da da zelja postoji ne bi mogao da bude taj ko ce to implementirati posto ga ni Srbi ni Hrvati ne vole i to i on sam zna zato tamo ni ne sprovodi kampanju i agitovanje.

Apsolutno tačno. Generalno gledano dobar dio Srba u FBIH nikako ne podnose Komšića. A Srbi u RS- u Komšić. LOL. :roll:

Komšić narodni vođa? Nema on ni šlifa ni suštine da bude vođa, a kamo li narodni. Ne postoji osoba u BiH koja uživa generalno povjerenje sve tri strane. Neki forumaši ili su neinformisani ili su debelo naivni.
forel

#9574 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by forel »

jastuk1 wrote:
Havatar wrote: To sto ti pises je samo tvoja zelja za zajednistvom pa to projektujes na narode koji ne zele zajednistvo sto su i pokazali. Komsic sigurno cak i da da zelja postoji ne bi mogao da bude taj ko ce to implementirati posto ga ni Srbi ni Hrvati ne vole i to i on sam zna zato tamo ni ne sprovodi kampanju i agitovanje.

Apsolutno tačno. Generalno gledano dobar dio Srba u FBIH nikako ne podnose Komšića. A Srbi u RS- u Komšić. LOL. :roll:

Komšić narodni vođa? Nema on ni šlifa ni suštine da bude vođa, a kamo li narodni. Ne postoji osoba u BiH koja uživa generalno povjerenje sve tri strane. Neki forumaši ili su neinformisani ili su debelo naivni.
Prije bi ja rekao da ovdje netko, a prije svega ''bosnjaci'' koji se kao uzdizu i dizu do neba ljiljane, prave se ultra patriote, hajde Bgt puna usta svima Bosne, svi bi krvi dali za Bosnu...i sve bosnjo do bosnje....i ja to sve gledam a onda pogledam za kog ti ''bosnjaci glasaju'' pa pogledam u 20 godina bosnje glasaju za Tihica - ultra bosnju koji je dok mu je narod ginuo vjenjcavao parove po Njemackoj, pogledam bosnje biraju jednog Izetbegovica koji se citavo vrijeme rata bio po strani i u ratu.Bosnje glasaju za Fahru, na stranu sve, hajmo govorit iskreno Fahro nije cak ni rodjen u BiH...I onda pogledam tog Komsica koji kao nekakv Joker upada u sve ovo.Borac i to kakav zlatni ljiljan, branio narod branio drzavu, covjek 20 godina sluzio ovoj zemlji i gdje god da je radio uvijek dobijao pohvale, prije svega kao nacelnik, mnogi i dan danas zale zasto vise nije nacelnik, covjek se dokazao u onoj najnizoj grani, operativnom radu za obicnog insana.Zovu ga demagom ovakvim onakvim, ja da vas pitam a sta je to i koju funkciju u ovom gradu ili bilo kom drugom gradu obavljao Bakir Izetbegovic, Tihic pa je stekao ''strahopostovanje''?Nigdje, stekao ga je na demagoskim pricama da je on primjer i simbolika bosnjaka, Bakir Izetbegovic do unazad nekoliko godina nije bio ni poznat po nekom politickom djelovanju nit sam ja cuo da je bio politicki aktivan, pojavio se odjednom da naslijedi babu, opet demagoske price o bosnjacima i te price u pricicama.Znaci demagogija opet.Komsic je 20 godina u politici, i to stepenicu po stepenicu napredovao, nije jednog dana izronio iz bazena ''e evo me ja sam bosanac ja volim Bosnu hajte bosnjaci glasat za me''.Nego je prvo branio ovu domovinu, pa je u 2 mandata nacelnistva gradio dio nje, pa je onda potom predstavljao kao ambasador kao slika ove zemlje u drugoj drzavi i onda je dosao da bude predsjednik.Ja se sad pitam, covjek koji ima toliku karijeru iza sebe kako ga neko moze nazvat ublehom, demagogom, ovim ili onim?Nije Komsic pricao o patriotizmu u 2 mandata kao clan predsjednjistva nego je 20 godina radio za ovu drzavu i dan danas opet radi koliko je to moguce.Bosnjaci realno u ovom momentu nemaju svog predstavnika koji bi mogao biti legitiman.90% nase politicke scene su ratni profiteri, borci na Bec frontu, od svoj karijere imaju samo pricu o bosnjastvu.Ali ne Bosnji je drazi Tihic jer je on toboze ''bosnjak'' .Prije svega svim bosnjacima su sto kazu Srbi puna usta ''genocida'' a lahko zaboravljate i pljujete po ljudima koji su stali na prvu crtu i rizikovali svoj zivot da se Srebrenicki genocid ne ponovi u Sarajevu, Bihacu i drugim ratistima....Bravo ''bosnjaci''!
Corto Maltese

#9575 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

forel wrote: Prije bi ja rekao da ovdje netko, a prije svega ''bosnjaci'' koji se kao uzdizu i dizu do neba ljiljane, prave se ultra patriote, hajde Bgt puna usta svima Bosne, svi bi krvi dali za Bosnu...i sve bosnjo do bosnje....i ja to sve gledam a onda pogledam za kog ti ''bosnjaci glasaju'' pa pogledam u 20 godina bosnje glasaju za Tihica - ultra bosnju koji je dok mu je narod ginuo vjenjcavao parove po Njemackoj, pogledam bosnje biraju jednog Izetbegovica koji se citavo vrijeme rata bio po strani i u ratu.Bosnje glasaju za Fahru, na stranu sve, hajmo govorit iskreno Fahro nije cak ni rodjen u BiH...I onda pogledam tog Komsica koji kao nekakv Joker upada u sve ovo.Borac i to kakav zlatni ljiljan, branio narod branio drzavu, covjek 20 godina sluzio ovoj zemlji i gdje god da je radio uvijek dobijao pohvale, prije svega kao nacelnik, mnogi i dan danas zale zasto vise nije nacelnik, covjek se dokazao u onoj najnizoj grani, operativnom radu za obicnog insana.Zovu ga demagom ovakvim onakvim, ja da vas pitam a sta je to i koju funkciju u ovom gradu ili bilo kom drugom gradu obavljao Bakir Izetbegovic, Tihic pa je stekao ''strahopostovanje''?Nigdje, stekao ga je na demagoskim pricama da je on primjer i simbolika bosnjaka, Bakir Izetbegovic do unazad nekoliko godina nije bio ni poznat po nekom politickom djelovanju nit sam ja cuo da je bio politicki aktivan, pojavio se odjednom da naslijedi babu, opet demagoske price o bosnjacima i te price u pricicama.Znaci demagogija opet.Komsic je 20 godina u politici, i to stepenicu po stepenicu napredovao, nije jednog dana izronio iz bazena ''e evo me ja sam bosanac ja volim Bosnu hajte bosnjaci glasat za me''.Nego je prvo branio ovu domovinu, pa je u 2 mandata nacelnistva gradio dio nje, pa je onda potom predstavljao kao ambasador kao slika ove zemlje u drugoj drzavi i onda je dosao da bude predsjednik.Ja se sad pitam, covjek koji ima toliku karijeru iza sebe kako ga neko moze nazvat ublehom, demagogom, ovim ili onim?Nije Komsic pricao o patriotizmu u 2 mandata kao clan predsjednjistva nego je 20 godina radio za ovu drzavu i dan danas opet radi koliko je to moguce.Bosnjaci realno u ovom momentu nemaju svog predstavnika koji bi mogao biti legitiman.90% nase politicke scene su ratni profiteri, borci na Bec frontu, od svoj karijere imaju samo pricu o bosnjastvu.Ali ne Bosnji je drazi Tihic jer je on toboze ''bosnjak'' .Prije svega svim bosnjacima su sto kazu Srbi puna usta ''genocida'' a lahko zaboravljate i pljujete po ljudima koji su stali na prvu crtu i rizikovali svoj zivot da se Srebrenicki genocid ne ponovi u Sarajevu, Bihacu i drugim ratistima....Bravo ''bosnjaci''!
Bez obzira sa potpunim neslaganjem oko sadržaja izlaganja, mislim da si u gornjem tekstu vrlo precizno odredio ciljnu glasačku grupu DF-a.
U sridu, i to 15 puta.
Post Reply