Hvala prijatelju, živio. Nešto ćemo već napraviti. lpCooK wrote:Ako nemas prosireni paket kanala onda nije ni cudo sto ti je losa slika na Comedy Centralu i Nickelodeonu jer su oni u SD rezoluciji a inace SD kanali izgledaju dobro samo na televizorima do cca 40" ili ako je udaljenost izmedju TV-a i mjesta gledanja velika. U prosirenom paketu kanala imas Nickelodeon HD i na njemu ce ti biti dobra slika kao sto bi ti morala biti dobra slika na svakom HD kanalu.biglebovski wrote:Hvala na iskrenom savjetu. Vidjeću za taj modul, šta je kako je, nemam pojma. Samo mi krivo, comedy central volim gledati a malac nickelodeon i baš ta dva kanala nevaljaju. Interesantno kako se radi profita usporava primjena tehnologije. Kakva slika bude na netflix-u i sl. apps kad platiš? Ovi neki filmovi što se mogu rentati, jel to bar dobra slika bude?
Sto se tice tih placenih servisa slika je uglavnom dobra ali moj ti je savjet da probas nekako sa Telemachom izganjati da obnovis ugovor a da ti oni daju prosireni paket kanala gdje ima vise HD kanala a mozes naruciti i HBO, Pickbox i sl gdje imas kamaru filmova u HD-u. Takodje malo proguglaj o programu Kodi ako nisi cuo za njega jer ga mozes instalirati na taj TV samo ovo nije tema za to pa necu o tome detaljisati a i imas na netu gomilu upustava kako koristiti Kodi i kako nastimati add-one ili instalirati neki od buildova na njemu.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
biglebovski
#9551 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
- Better Man
#9552 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Otiđi na Tehnomag stranicu imaš jedan Sony model upravo po toj cijeni.febo_acm wrote:listam malo temu unazad, ali mnogo odgovora i mnogo pitanja
elem, može li preporuka za neki model, 4k 55" do nekih 1300km?
-
febo_acm
#9553 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
QE55Q6FNATXXH ovaj me model posmatra, možda njega uzmem.
-
Nanox7
#9555 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Samsung 49NU7172 ??
Da li uzeti ovaj TV. Preporuke ?? Vidim da je 4k .
-
r_faruk
#9556 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
ja ga imam u 55" varijanti i zadovoljan sam. nista specijalno, ali za taj novac sasvim ok...Nanox7 wrote:Samsung 49NU7172 ??
-
Nanox7
#9557 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Znaci necu se pokajati. ??r_faruk wrote:ja ga imam u 55" varijanti i zadovoljan sam. nista specijalno, ali za taj novac sasvim ok...Nanox7 wrote:Samsung 49NU7172 ??
-
CooK
#9558 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nije to sad neki TV da "zvoni" ali za novac koji kosta nema boljeg TV-a sa VA panelom. Zavisi od toga koji i koliki TV si ranije imao da li ces se pokajati ili ne. Ako si imao plazmu onda ces se pokajati sa svakim LED televizorom srednje klase ili ako si imao mali televizor a gledas SD kanale onda ce ti oni izgledati losije na vecem televizoru sto je sasvim normalno radi manjeg PPI-a.Nanox7 wrote:Znaci necu se pokajati. ??r_faruk wrote:ja ga imam u 55" varijanti i zadovoljan sam. nista specijalno, ali za taj novac sasvim ok...Nanox7 wrote:Samsung 49NU7172 ??
-
r_faruk
#9559 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Za playstation je odlican, filmovi sa stika su super u 1080p, ni u 720 nisu losi, iskreno izmedju 4k i 1080p nisam primijetio bitnu razliku, ima je ali ne dovoljno da skidam filmove od 100 giga. solidan zvuk, brz interface, lako i brzo cita sadrzaj sa usb-a. Jedina mana je nemogucnost snimanja tv programa.... Iz nekog razlog ovaj tv nema tu opciju...
- arnes_king
#9560 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Imam 58NU7102 i izmedju 1080p i 4K filmova je razlika kod mene bas primjetna.r_faruk wrote:Za playstation je odlican, filmovi sa stika su super u 1080p, ni u 720 nisu losi, iskreno izmedju 4k i 1080p nisam primijetio bitnu razliku, ima je ali ne dovoljno da skidam filmove od 100 giga. solidan zvuk, brz interface, lako i brzo cita sadrzaj sa usb-a. Jedina mana je nemogucnost snimanja tv programa.... Iz nekog razlog ovaj tv nema tu opciju...
Zasto da skidas 100GB? Prvi 4K film koji sam skinuo je bio 45GB, kasnije probao verziju od 4-5GB (neki po 10ak GB) i vidim da je kvalitet i dalje isti tako da sada uvijek skidam 4K ali ove bolje upakovane i bas je uzivancija. Koristim plex koji je odlican, sve sto imam na racunaru preko app na tv pokrenem sa mnostvo opcija i super GUI.
Sto se tice HDR znam da na ovom TV HDR nije nesto, ali sam bas skinuo i testirao, identicna verzija filma samo jedna HDR jedna SDR i ova HDR je puno ljepsa i svjetlija naspram SDR.
Za gejming da ne pricam, TV sa ovako malim input lagom se tesko moze naci (u game mode).
Da napomenem i da sam se navikao na "kalibriranu" sliku prema postavkama sa rtings.com. U pocetku kada sam tek nastimao bilo mi je bas neobicno i ruzno, ali kako sam poceo cesce gledati s tim postavkama sad mi najbolje odgovaraju.
Last edited by arnes_king on 20/06/2019 16:48, edited 1 time in total.
-
Raptor44
#9561 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma nije to full 4k druže, bez minimalno 100GB ne postoji 4k film, to ostalo su ti kompresovane verzije gdje ti sigurno možeš vidjeti razliku između 1080p verzije, ali nije to to.arnes_king wrote:Imam 58NU7102 i izmedju 1080p i 4K filmova je razlika kod mene bas primjetna.r_faruk wrote:Za playstation je odlican, filmovi sa stika su super u 1080p, ni u 720 nisu losi, iskreno izmedju 4k i 1080p nisam primijetio bitnu razliku, ima je ali ne dovoljno da skidam filmove od 100 giga. solidan zvuk, brz interface, lako i brzo cita sadrzaj sa usb-a. Jedina mana je nemogucnost snimanja tv programa.... Iz nekog razlog ovaj tv nema tu opciju...
Zasto da skidas 100GB? Prvi 4K film koji sam skinuo je bio 45GB, kasnije probao verziju od 4-5GB i vidim da je kvalitet i dalje isti tako da sada uvijek skidam 4K ali ove bolje upakovane i bas je uzivancija. Koristim plex koji je odlican, sve sto imam na racunaru preko app na tv pokrenem sa mnostvo opcija i super GUI.
Sto se tice HDR znam da na ovom TV HDR nije nesto, ali sam bas skinuo i testirao, identicna verzija filma samo jedna HDR jedna SDR i ova HDR je puno ljepsa i svjetlija naspram SDR.
Za gejming da ne pricam, TV sa ovako malim input lagom se tesko moze naci (u game mode).
Da napomenem i da sam se navikao na "kalibriranu" sliku prema postavkama sa rtings.com. U pocetku kada sam tek nastimao bilo mi je bas neobicno i ruzno, ali kako sam poceo cesce gledati s tim postavkama sad mi najbolje odgovaraju.
Također ne zaboravi koliko tu zvuk pati.
- arnes_king
#9562 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja Kazem da je razlika naspram 1080p i sa tim verzijama i vise nego primjetna i vrijedi u svakom slucaju gledati takve filmove a na drugoj strani razlika prema ovim filmovima od oko 50ak GB skoro pa neprimjetna i za te bih rekao da se ne isplati skidati.Raptor44 wrote:Ma nije to full 4k druže, bez minimalno 100GB ne postoji 4k film, to ostalo su ti kompresovane verzije gdje ti sigurno možeš vidjeti razliku između 1080p verzije, ali nije to to.arnes_king wrote:Imam 58NU7102 i izmedju 1080p i 4K filmova je razlika kod mene bas primjetna.r_faruk wrote:Za playstation je odlican, filmovi sa stika su super u 1080p, ni u 720 nisu losi, iskreno izmedju 4k i 1080p nisam primijetio bitnu razliku, ima je ali ne dovoljno da skidam filmove od 100 giga. solidan zvuk, brz interface, lako i brzo cita sadrzaj sa usb-a. Jedina mana je nemogucnost snimanja tv programa.... Iz nekog razlog ovaj tv nema tu opciju...
Zasto da skidas 100GB? Prvi 4K film koji sam skinuo je bio 45GB, kasnije probao verziju od 4-5GB i vidim da je kvalitet i dalje isti tako da sada uvijek skidam 4K ali ove bolje upakovane i bas je uzivancija. Koristim plex koji je odlican, sve sto imam na racunaru preko app na tv pokrenem sa mnostvo opcija i super GUI.
Također ne zaboravi koliko tu zvuk pati.
Sto se tice zvuka, nisam neki audiofil, koristim samo zvucnike na samom TV i do sada mi je ovo sve i vise nego zadovljavajuce.
- typeOnegative
#9563 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Sto se tice 4KHDR filmova skidam ove 50-70 GB , i upravo u audiu je primjetna razlika naspram ovih 10-15 GB i tu razliku itekako cujem i osjetim na 5.1 sistemu .
A pored slike itekako mi je vazan i audio , kome nije postujem
A pored slike itekako mi je vazan i audio , kome nije postujem
-
CooK
#9564 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kod vas dvojice je ocigledno razlika u udaljenosti gledanja televizora jer i jedan i drugi imate televizore iz NU7100 serije pa razlike u kvaliteti panela nema. Da bi ste primjetili razliku izmjedju 1080p i 2160p TV se mora gledati sa male udaljenosti ili mora biti veoma veliki TV ako je udaljenost veca. Ispod cu postaviti tabelu(koju sam ovdje postavio bezbroj puta al' hajd') i tu je fino objasnjena adekvatna udaljenost odnosno velicina televizora da bi gledanje 4K sadrzaja imalo smisla. Usput na toj tabeli mogu vidjeti adekvatnu udaljenost za pojedine velicine televizora i ovi sto se zale na losu sliku SD kanala kada su kupili veci TV.

-
r_faruk
#9565 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam na nekih 3m udaljenosti od tv. Sve manje od toga mi je preblizu. Sto se zvuka tice, tv zvucnici su ok, i sumnjam da se moze primijetiti razlika izmedju zvuka sa 1080p i 4k filmova na zvucnicima od tv-a (ja je ne primijetim). Razliku u zvuku mogu primijetiti samo kada pustam muziku preko pojacala i zvucnika.....najradije bih sve to prikljucio na tv, ali nemam mjesta oko tv-a za 20l zvucnike i isto toliko pojacalo, ako naslonim zvucnik na zid-ne valja, ako su blizu ne-valja
.... Ako bih cjepidlacio, onda bih rekao da zvuk sa svakog tv-a qrcu ne valja...
-
bocaboca
#9566 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jel ima ikakvih informacija da bi Hisene brend mogao doći u BiH, navodno Hisense je sada vecinski vlasnik Gorenje Slovenia, pa reko da neće preko njih u BiH, vrlo dobar brend sa dobrim cijena.
-
CooK
#9567 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nazalost zvanicnih informacija da doci u BiH jos nema. Prije nesto vise od godinu dana su se pojavili u Srbiji i bilo je najava da ce uskoro u BiH ali i dalje nista od toga. Nadam se da ce se pojaviti u dogledno vrijeme jer imaju odlicnih televizora po prihvatljivim cijenama.bocaboca wrote:Jel ima ikakvih informacija da bi Hisene brend mogao doći u BiH, navodno Hisense je sada vecinski vlasnik Gorenje Slovenia, pa reko da neće preko njih u BiH, vrlo dobar brend sa dobrim cijena.
-
bocaboca
#9568 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Šteta, prodaju se i u Hrvatskoj, čitam po njihovim forumima, ljudi su pravo zadovoljni, hvala na odgovoru.CooK wrote:Nazalost zvanicnih informacija da doci u BiH jos nema. Prije nesto vise od godinu dana su se pojavili u Srbiji i bilo je najava da ce uskoro u BiH ali i dalje nista od toga. Nadam se da ce se pojaviti u dogledno vrijeme jer imaju odlicnih televizora po prihvatljivim cijenama.bocaboca wrote:Jel ima ikakvih informacija da bi Hisene brend mogao doći u BiH, navodno Hisense je sada vecinski vlasnik Gorenje Slovenia, pa reko da neće preko njih u BiH, vrlo dobar brend sa dobrim cijena.
-
jarobot
#9569 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
LG 6400 UHD serija 55 inča ili Philips 7303 55 android.
Tv je za dnevni boravak . Znači tv kanali i filmovi sa stika ili Kodi imam android box.
Čitao sam da Philips ima VA panel a LG IPS
Kupio bi preko BH telekoma istče mi ugovor.
Tv je za dnevni boravak . Znači tv kanali i filmovi sa stika ili Kodi imam android box.
- Izmedju CVile i DMalte
#9570 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Taj Philips 7303 ima odlicnu sliku, nije ni zvuk los, android je 8-ca i brz je na ekranu....ako se odlucis za ovaj model obavezno napraviti kalibraciju ekrana (imas na youtube) i bice odlican za gledanje filmova....jedina mana 7303 je gledanje sporta - ekran je prespor za loptu, pokusao sam sve vrste setup-a za motion flow, al dzaba....jarobot wrote:LG 6400 UHD serija 55 inča ili Philips 7303 55 android.
-
jarobot
#9571 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala na pomoćiIzmedju CVile i DMalte wrote:Taj Philips 7303 ima odlicnu sliku, nije ni zvuk los, android je 8-ca i brz je na ekranu....ako se odlucis za ovaj model obavezno napraviti kalibraciju ekrana (imas na youtube) i bice odlican za gledanje filmova....jedina mana 7303 je gledanje sporta - ekran je prespor za loptu, pokusao sam sve vrste setup-a za motion flow, al dzaba....jarobot wrote:LG 6400 UHD serija 55 inča ili Philips 7303 55 android.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#9572 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nesto sam se i ja zadevero oko ovih 4k i nakon silnog pretrazivanja i istrazivanja ali i citanja ovdasnjih komentara skontao sam da je UE55NU7402 odlicna opcija i sa najboljim karakteristikama od NU serije. Soba mi je 5m a ja gledam direktno na TV sa 4m i nemam sansi gledanaj TV-a iz nekih uglova dakle treba mi VA ekran. Kod ovog TV-a ima i snimanje sadrzaja koliko sam skontao i bluetooth i u Tehnomagu je 1399 KM kako god da ga uzmiamte da li za gotovinu da li na rate.
E sad ako neko ima nesto bolje da predlozi bit cu veoma zahvalan.
E sad ako neko ima nesto bolje da predlozi bit cu veoma zahvalan.
- MTV
#9573 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ima bolje ali to je odma skuplje. Npr 55Q6F
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#9574 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
To znam i ja, napisao sam u ovim okvirimaMTV wrote:Ima bolje ali to je odma skuplje. Npr 55Q6F
-
bocaboca
#9575 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jel pouzdana radnja CPU_infotech Cazin, ako ima iskutva da podijeli, hvala