Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Tiger 033

#9551 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Telemach wrote:
brazzo19 wrote:Jel moguce u zivotu na ovom d3 resiveru da se TRAJNO zapamte postavke jer zaista mi je mucno svaki put kad nestane struje il kad se resiver isteka iz uticnice ili iskljuci na prekidacu , ponovo namjestati titlove i nas jezik na eurosportu da bude ???? :twisted:
Večeras u 00:00 h biti puštena nova verzija software-a za Cisco 4682 v2 risivere (V56-2.1.25.2, NEXX_1.42).
Puštanjem nove verzije softvera riješićemo problem sa gubljenjem postavki risivera (jezik zvuka, jezik titla) kao i pojavljivanje makro blokova (smetnji) prilikom reprodukcije snimljenog sadržaja.
Automatski download software-a će biti trigerovan samo kada risiver u standby modu bude duže od 3 sata ili nakon reboot-a risivera. Kod korisnika koji nikako ne gase risivere, pojavljivat će se poruke na ekranu svaka tri sata da provjere da li postoji novija verzija sw-a.
@Telemach...Slican problem imamo i mi koji na MMDSu imamo Amiko resivere...poslije svakog skeniranja,kanali se vrate u pocetne postavke tj. NEmoguce je poredati kanale i da tako ostanu poslije skeniranja...da li sta planirate uraditi po tom pitanju, neki update ili nesto :?:
avaks

#9552 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Samo da potvrdim da sada nakon restarta (nestanka struje) D3 V2 resiver pamti postavke (titlove i jezik) :thumbup:
Svaka čast za ovo! Očekujemo i još novosti u skorije vrijeme :mrgreen:
doff

#9553 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Opet otključano većina programa, vjerovatno ono standardno na par dana
acer5101

#9554 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by acer5101 »

avaks wrote:Samo da potvrdim da sada nakon restarta (nestanka struje) D3 V2 resiver pamti postavke (titlove i jezik) :thumbup:
Jel ovo tačno??? Danas moram da isprobam, a ako je tako onda sve pohvale ;)
Altsa

#9555 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Altsa »

Mustang1 wrote:Pa de napisi mi koji kablovski operater prenosi Sky Sport van UK.a .. Dao si mi linkove gdje pise o tim programima .. Daj mi ime kablovskog operatera i naziv drzave u kojoj je a da u ponudi ima Sky Sport !
Italija
Mustang1

#9556 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

I njemacka ! :oops:
brazzo19

#9557 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by brazzo19 »

acer5101 wrote:
avaks wrote:Samo da potvrdim da sada nakon restarta (nestanka struje) D3 V2 resiver pamti postavke (titlove i jezik) :thumbup:
Jel ovo tačno??? Danas moram da isprobam, a ako je tako onda sve pohvale ;)
Izgleda da jest , ja sam napravio postavke i jezik i onda na prekidacu ugasio resiver i ponovo upalio i ostalo je isto .....
Mustang1

#9558 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Pa rekao je @Telemach jucer da ce danas biti pusten novi update koji ce rijesiti to .. Pustili su i sve kanale vjerovatno da malo zamazu oci zbog onog sa novim korisnicima trio paketa :D
gidra

#9559 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

pamti k. ovaj resiver postavke. Opet ista stvar sa Sportklubovima HD.
Naštimano mi je sve živo i mrtvo na srpski a na Sportklubovima iritantni hrvati pa svaki put moram ručno mijenjati.
Telemach hebo vas vaš update.
dowydyenya

#9560 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dowydyenya »

Ja stvarno ne kontam kako vas zezaju resiveri ja kako sam nastimao postavke prvi jezik titla srpski drug hrvatski stoji kako stoji gasio ne gasio iz struje osatje memorisano.
gidra

#9561 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

dowydyenya wrote:Ja stvarno ne kontam kako vas zezaju resiveri ja kako sam nastimao postavke prvi jezik titla srpski drug hrvatski stoji kako stoji gasio ne gasio iz struje osatje memorisano.
mene nikad to nije ni zezalo, uvijek mi je radilo.
Ali Sportklubovi koje jedino i gledam ne pamte izbor jezika Srpski, već automatski je Hrvatski i svaki put onda ručno moram prebaciti.
A Hrvatski komentatori i njihovi izrazi greda, zaleđe i slične pizdarije me nerviraju :D
Maharadza

#9562 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

gidra wrote:
dowydyenya wrote:Ja stvarno ne kontam kako vas zezaju resiveri ja kako sam nastimao postavke prvi jezik titla srpski drug hrvatski stoji kako stoji gasio ne gasio iz struje osatje memorisano.
Ali Sportklubovi koje jedino i gledam ne pamte izbor jezika Srpski, već automatski je Hrvatski i svaki put onda ručno moram prebaciti.
A Hrvatski komentatori i njihovi izrazi greda, zaleđe i slične pizdarije me nerviraju :D
Ja namjestio jednom "default" da bude srpski kao prvi jezik zvuka i od tada se ne mijenja, makar ga iz struje isključio! Važi i za SK SD i za HD kanale! :thumbup:
mumi80

#9563 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mumi80 »

Izgleda da je to individualno, kod mene uvijek ponisti podešavanja. Sad cu da uradim update pa cu vidjet da li je problem rijesen

Sent from my GT-I8160 using Tapatalk 2
gidra

#9564 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Maharadza wrote:
gidra wrote:
Ja namjestio jednom "default" da bude srpski kao prvi jezik zvuka i od tada se ne mijenja, makar ga iz struje isključio! Važi i za SK SD i za HD kanale! :thumbup:
tako je i kod mene namješteno ali džaba :)
N.N.

#9565 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by N.N. »

Jesu ovo kakvi noviteti ili sta, da je kod mene na Duo paketu otkljucano vecina kanala, pa i spomenuti Sport klubovi i to ? :-D
fortaleza

#9566 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fortaleza »

Je li itko probao snimiti neki sadržaj na hdd i pustiti? Čini mi se da je s ovim novim software-om ova opcija skroz sjebana. Nova verzija softwarea je UŽASNA. Stalno pojavljivanje kockanja, arfekata i štopanja na snimljenom sadržaju, onemogućeno je gledanje u potpunosti... Da ne govorim kako je kretanje kroz meni usporeno, dok odaberem opciju čekam po minutu, dvije, program okreće po minutu. :-?
Čitam po sbb forumu isti problemi s ovom verzijom... Vratite nam staru verziju, više problema s ovom u par sati nego sa starom u godinu dana, ona je barem stabilna bila. Da ne govorim da ništa novoga nismo dobili od opcija, a lako mi je namjestiti titlove i jezik nakon restarta, samo da je STABILNO... Užas
Reglan

#9567 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

N.N. wrote:Jesu ovo kakvi noviteti ili sta, da je kod mene na Duo paketu otkljucano vecina kanala, pa i spomenuti Sport klubovi i to ? :-D
Suti grom te ne ubio.
mr_niceee

#9568 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by mr_niceee »

N.N. wrote:Jesu ovo kakvi noviteti ili sta, da je kod mene na Duo paketu otkljucano vecina kanala, pa i spomenuti Sport klubovi i to ? :-D
Jezik pregrizo, suti da ne skontaju :D
N.N.

#9569 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by N.N. »

hahahahahaaah
Ah, evo vise nisu :P
Mustang1

#9570 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Ma znaju oni to .. Puste ovako nekad dan dva pa zakljucaju
Hercegoviina

#9571 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hercegoviina »

bmw740i

#9572 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bmw740i »

Maharadza wrote:
gidra wrote:
Ni mene ne zeza jer sam uzeo D3 V2.0 receiver odmah čim su se pojavili tj kad su počeli da daju supermix pakete.
Starcima sam zamjenio receiver prije manje od godinu i njima se dešava svaki nestanak struje da se izgube titlovi tj podešavanja.
Najgore je što me gospođica na službi za korisnike ubjeđuje da to tako treba.
kakavdanakneiskustvu

#9573 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

pa zar nemas i inace sportklub kanale?
kakavdanakneiskustvu

#9574 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

Hercegoviina wrote:ostajemo bez nove tv

http://www.klix.ba/magazin/film-tv/rak- ... /131031100

@Telemach,hoćemo lIstvarno ostati bez NOVE TV?
Reglan

#9575 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Goni u qrac te satro evropljane.Nosom paraju oblake a jos guzicu peru iz flase.
Locked