BH klubovi u Evropi - općenito

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
insaneinthebrain

#9551 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by insaneinthebrain »

danasnji update, povecao nam se drzavni koeficijent za 0,050 :izet: :D
napredujemo :oops:
1946--1987

#9552 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 1946--1987 »

Hoce li do godine prvak biti nosilac u drugom pretkolu, konkretno mislim na Sarajevo i Zelju ? :D
NoWayOut

#9553 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by NoWayOut »

BHF_Manijak wrote:
LSD wrote: mi smo to bili prije par godina, 5 kola prije kraja ovjeravali titulu, igrali na Hadisonu revijalne utakmice koje se kolokvijalno zovu derbi, išli u Trebinje sa juniorima i slicno...pa samo se opet patili u Evropi

tako da ti ta prica ne pije vode
Mislio sam na dominaciju nad ostalim ekipama u ligi, ovim jacim. Mi te sezone jesmo fakat odigrali strasno, nanizali more nekakvih rekorda, ali nije bas da smo s lahkocom dobivali ekipa al Zrinjski, Siroki, Sarajevo itd...
Dinako pukne hladno Hajduka 4:0, 0:2, Rijeku isto tako. Dakle u po' dana u po' noci ih mogu dobiti i to ubiti sakama.
Način i igra kojom ste osvajali tite sa Amarom, po meni i jesu vash najveći razlog neuspjeha u Europi
Kada analizirate plBih, i utakmice koje te čekaju vrlo lahko ćeš zaključiti da te čeka 20tekmi gdje ce protivnik protiv tebe igrati strogi bunker, od preostalih 10, 5 utakmica je protiv ekipa koje kuci zbog navijača ne igraju bunker ali vise čuvaju svoj gol, i ostane ti pet tekmi gdje se nadigravas. Amar je to dobro znao i postavio je ekipu za takvu igru, po meni pet glavnih karakteristika
1. Visok i korpulentan spic
2. Jaka, iskusna visoka odbrana
3. Jedan ili max 2 znalca sa loptom u ekipi
4. Uigrani prekidi, kako za odbranu gola tako i za napad
5. Fizička spremnost gdje su se iole ozbiljnije ekipe lomile u 70min.

Visok spic, uigrani prekidi (korneri i slobodnjaci), visoki odbrambeni igrači su slamali svaki bunker i lahko postizali golove, cim ih nacnes onda trpaj koliko hoćeš

Ekipe koje su ozbiljnije, igrale i nadigravale se sa vama, su umarane i slamane poslije 70min. Vrlo jednostavan recept za osvajanje lige, slično je pokušao i Odovic na proljeće i zamalo da uspije.

Eh sad u Europi takva igra ne prolazi, tamo su igrači puno spremniji od najspremnijeg igrača plbih, tehnički, fizički i svakom drugom pogledu jaci. Tereneri sa puno vise iskustva i dobrim skautingom odrade svoj dio posla.

Generalno, nashim klubovima treba vise kvalitetnijih utakmica u toku sezone da bi mogli bar Q2 EL hladno da prodju a ne da bude to kao nekakva senzacija. za Q3 malo sreće i eto ga playoff. A za LP, bolji koeficijent i malo vishe sreće, i rad, rad, i samo rad.

Zato ja kažem bez jakog Sarajeva, nema jakog Zelje, nema jakog Zrinjskog, nema jakog Širokog, nema jakog Olompica, nema jake Slobode, Čelika, Borca, Veleža itd...
BHF_Manijak

#9554 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by BHF_Manijak »

1946--1987 wrote:Hoce li do godine prvak biti nosilac u drugom pretkolu, konkretno mislim na Sarajevo i Zelju ? :D
Zavisi ko bude prvak u ostalim zemljama, ima jos pun qrac do toga...
vryzas

#9555 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by vryzas »

Pola stranice mi ovi foe pacijenti...vjerovatno guraju istu idiotsku pricu...ko o cemu, kompleksasi o najtrofejnijem klubu u drzavi.

Meha gasi ovo :run:
salle_eh1986

#9556 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by salle_eh1986 »

1946--1987 wrote:Ima li medalja za "malo je falilo" :mrgreen:
Prosjecna belgijska ekipa sa katastrofalnim rezultatima u evropi.Pa ove je rijeka tukla prosle godine ko malu djecu, tj svi su tukli.Zeljeznicar je propustio dobru sansu
a kao rijeka karina ekipa bila tad pa tukla smiješni standard
legendo moja, mene sramota sa kim dijelim zrak u ovom gradu
ali ko što BHFManijak reče, dok god i razmišljamo ovako nema nas nigdje
salle_eh1986

#9557 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by salle_eh1986 »

mirza_15 wrote:Mene samo zanima zasto je zeljo skinuo gace nakon primljenog gola, posto se nama isto zamjeralo? Jos pola sata, trebaju ti dva gola. Nije nemoguce. Nama su nakon primljenog trebala 3. Dakle, sto skidoste gace?
da se ne lažemo Željo nema ni 11 kvalitetnih igrača da se nosi sa standardom a ne 14
čim je amir (bio primoran da izađe) tu je i bio kraj što se kasnije ispostavilo tačnim
salle_eh1986

#9558 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by salle_eh1986 »

1946--1987 wrote:Trenutno su talasika ili su igrali sa 50% protiv vas.Nista pokazali nisu
vrijeme će pokazati koliko je standard jak
mi koji smo "jaki" nikad predstavnika u grupnoj fazi ne imadosmo, standard 4/5 zadnjih sezona
ove godine opet vjerovatno, ako ih Molde ne s*ebe mada sumnjam

a evo i lech igra sa videotonom, valjda ponove ovaj rezultat na gostovanju
Image
Ricken

#9559 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

@no way out:

Dobra analiza. Mi sa Amarom jesmo derali, ali igra je u principu bila tanka, na snagu i na mišiće. Sjećam se kad smo Borac dobili 4:2, dali im 3 gola iz prekida, glavom.
Ricken

#9560 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

Maharadza wrote:
House wrote:opet komšinicama držimo časove iz navijanja 8) :izet:

pitarska je tuga pregolema
Da imate koju navijačku pjesmu barem sa prosto-proširenom rečenicom ne bi čovjek žalio, a ovako....urlanje nije jednako navijanju! :mrgreen:
Kod vas to više ide na mali šlager ili djeca pjevaju hitove. Sve pjesmice da se raznježite :D
Ricken

#9561 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Ricken »

1946--1987 wrote:Mi smo razvalili Atromitosa u Atini, ne znam o cemu ti pricas uopste?
A Standard je karina od ekipe i bolju sansu zadugo necete imati, u to ces se uvjeriti vrlo brzo.

Cuj bezobrazan :lol:
Utakmica koju je BiH gledala je ona da je vas Atromitos ovde glat dobio. Šta se dogodilo u Grčkoj niko nezna, ali čaršija priča. Pusti se predviđanja, po vašim mi smo već trebali igrati u federalnoj ligi.
Capajebo

#9562 Re: BH Telecom Premijer liga BiH, 2015/16

Post by Capajebo »

Ricken wrote: Utakmica koju je BiH gledala je ona da je vas Atromitos ovde glat dobio. Šta se dogodilo u Grčkoj niko nezna, ali čaršija priča. Pusti se predviđanja, po vašim mi smo već trebali igrati u federalnoj ligi.
Inace me boli briga, ali moram te ispraviti.

1946--1987

#9563 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 1946--1987 »

eto saznaj :D
Ricken

#9564 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

Maharadza wrote:

Da imate koju navijačku pjesmu barem sa prosto-proširenom rečenicom ne bi čovjek žalio, a ovako....urlanje nije jednako navijanju! :mrgreen:

Uživaj :D

https://www.youtube.com/watch?v=xz_VoUXGe4A&hd=1
Ricken

#9565 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

1946--1987 wrote:eto saznaj :D
Nepada mi napamet gledat namještene utakmice. :D
Capajebo

#9566 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Capajebo »

Ricken wrote:
Hocemo li bar dobiti izvinjenje za laz koju si izrekao protiv FK Sarajevo?
Mislim, bilo bi ljudski :D
1946--1987

#9567 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by 1946--1987 »

Ricken wrote:
pa zasto si gledao onu iz budimpeste onda :oops: :D
celava_dlaka

#9568 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by celava_dlaka »

Zeljo igra protiv raspalih evropskih ekipa
Sarajevo igra svaki put protiv galaktikosa

Kljucaj temu konacno smo zakljucili to
Logovan

#9569 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Logovan »

Maharadza wrote:

Pa urlanje se i očekuje od njih, s obzirom da su oni medvjedići i tako to. :oops: :D
Ricken

#9570 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

Capajebo wrote:
Ricken wrote:
Hocemo li bar dobiti izvinjenje za laz koju si izrekao protiv FK Sarajevo?
Mislim, bilo bi ljudski :D
Prvo dokaži da je laž, bilo bi ljudski :D
Ricken

#9571 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Ricken »

1946--1987 wrote:
Ricken wrote:
pa zasto si gledao onu iz budimpeste onda :oops: :D
Sebe zapitaj što si je ti gledao, kad ti je igrao mrski rivalski klub, i raspali protivnik, oba podjednako fudbalsko dno i smeće.
fortaleza

#9572 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by fortaleza »

1946--1987 wrote:Ima li medalja za "malo je falilo" :mrgreen:
Prosjecna belgijska ekipa sa katastrofalnim rezultatima u evropi.Pa ove je rijeka tukla prosle godine ko malu djecu, tj svi su tukli.Zeljeznicar je propustio dobru sansu
Prošle sezone Rijeka je gotovo tukla i Sevillu koja je iste sezone osvojila EL, primili gol pred kraj utakmice za neriješeno. Rijeka > Sevilla, strašna analogija.

Prošlosezonska Rijeka bi rutinski izbacila i Sarajeva i Želju, malo im je falilo i da prezime, ta ekipa izbaci Stuttgarta u dvije, Šerifa, dobije Standarda, Vitoriju, Feyenoorda, neriješeno s Lyonom, Sevillom, Betisom x2, to sve u dvije sezone.

Da su prošli Aberdeena i Kairata bili bi nositelji u izvlačenju danas zbog dobrog koeficijenta, ali nisu još u formi ove sezone.
Dead Man Walking

#9573 Re: BH klubovi u Evropi - općenito

Post by Dead Man Walking »

Tacno mi hoce nesto biti kad vidim da se ozbiljni ljudi upuste u raspravu sa vonabijem i emigracijom. :roll: Da je Zeljo proso Standarda to bi bila ekipa u rangu Pofalickog, al posto su nas prosli a nisu nam slozili pet komada trenutno su otprilike level Drine.
cyprus

#9574 Bosanskohercegovački klubovi u Evropi 2016/17

Post by cyprus »

Jeste da je Šeher ispušio protekle sezone i da većinu Sarajlija boli briga za pretkola koja će se igrat ovog ljeta, ali Bosna i Hercegovina nije samo Sarajevo, pa mislim da ova tema zaslužuje biti pokrenuta...

Naš prvak Zrinjski će se ponovo okušati u drugom pretkolu Lige prvaka, nepremostivoj prepreci za naše klubove još otkad je uveden ovaj sistem takmičenja sa četiri pretkola (proteklih sedam sezona :roll: )... Sve naše dosadašnje predstavnike je skupo koštala činjenica da nisu bili nosioci u ovoj fazi... Ni Zrinjski nažalost neće bili nosilac ove godine (Sarajevo i Željezničar bi bili), tako da je šansa da konačno probijemo led ove godine relativno mala, pogotovo ako uzmemo u obzir uglavnom neuspješne evropske izlete ovog mostarskog kluba u proteklim sezonama... Izvlačenje je u 12.00, a još ne pronađoh da li su već formirane one "regionalne" grupe... Većina potencijalnih protivnika su jednostavno preveliki zalogaji za Zrinjski, ali postoje i neke povoljnije solucije, npr. Skenderbeg/TNS (nejasno mi je da li su Albanci suspendovani ili ne), Dinamo Tbilisi ili Hafnarfjord... Igrat se može i sa Trenčinom, Sheriffom, možda Qarabaqom... Ostalo - mrka kapa...

U prvom pretkolu Europa lige je jedino Široki Brijeg nosilac... Debitanti Radnik i Sloboda nisu, ali treba istaknuti i da se među nosiocima može probrati dosta protivnika po mjeri... Međutim, ostaje veliko pitanje sa kojom će ekipom ova dva kluba raspolagati u ovim evropskim utakmicama, pa je realno da ne treba biti naročiti optimista... Prolaz Širokog se već čini kao realnija opcija, ali treba sačekati prvo žrijeb, jer i među nenosiocima ima nagaznih mina...

U svakom slučaju, sretno našim predstavnicima...
SSemir

#9575 Re: Bosanskohercegovački klubovi u Evropi 2016/17

Post by SSemir »

Image

jesu li ovo oni prijatelji fk sarajevo :-D
Post Reply