Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#95426 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Zamolio bih vas da ne idete s tom pričom :)
Dakle, uzeli smo duplu, bilo šta je bilo, neko je vjerovao, neko nije, neko bio ljut, neko psovao, galamio, sve je to dio ovog puta prema trofejima.
Red je da podvučemo crtu ispod svega toga. Ja sam siguran da se emirazione i ekipa koja je u trenutku revolta ovako reagovala sad kaju.
Nema smisla da se ide sa zlom krvi nakon svega.
Logovan

#95427 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

DUPLA KRUNA....

Uživajte sad. :mrgreen: 8-)
Pitarrr82

#95428 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Pitarrr82 »

Trebao sam zapisati stranicu kad smo rekao "dupla" pa da sad ide ona... Jesam vam rekao :skoljka:
internazionale

#95429 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by internazionale »

Tomahawk11 wrote:Zamolio bih vas da ne idete s tom pričom :)
Dakle, uzeli smo duplu, bilo šta je bilo, neko je vjerovao, neko nije, neko bio ljut, neko psovao, galamio, sve je to dio ovog puta prema trofejima.
Red je da podvučemo crtu ispod svega toga. Ja sam siguran da se emirazione i ekipa koja je u trenutku revolta ovako reagovala sad kaju.
Kaju se u kurcu
Napade nas siroki u drugom poluvremenu u revansu kad se lajavci upalise
Levati zacrtaju da npr ne vole Husrefa, Hebiba...do juce Todorovica, Rustemovica petog-desetog... i daj da orgijam. Zadre bosnjo ko medjed i jedva ceka kiks da kaze jesam vam govorio
Da Bog da na zelenu granu sa ovakvima
Tomahawk11
Globalni moderator

#95430 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

internazionale wrote:
Tomahawk11 wrote:Zamolio bih vas da ne idete s tom pričom :)
Kaju se u kurcu
Napade nas siroki u drugom poluvremenu u revansu kad se lajavci upalise
Levati zacrtaju da npr ne vole Husrefa, Hebiba...do juce Todorovica, Rustemovica petog-desetog... i daj da orgijam. Zadre bosnjo ko medjed i jedva ceka kiks da kaze jesam vam govorio
Da Bog da na zelenu granu sa ovakvima
Ma eto, ne kažem da nije bilo tako i da sutra opet neće biti, ali sad je bar moment da se ne koljemo oko toga.
Ovako riječ po riječ i za vratove....
GandalfSivi

#95431 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Ne jebite bezze ba, emigrazione jeste znao jebavati, prvi sam ga ja prozivao za to, ali se znao i korigovati. Mnoge stvari su ovdje napisane u afektu, fakat nema potrebe sada za tim.

Bit ce vakta i za to, jebavat ce on opet, pa cemo ga kritikovati :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#95432 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Teško je zaboraviti izgled jednog podebljeg navijača sa istočne tribine našeg najvećeg stadiona, koji u trenutku dok Husref ide prema svlačionici, urla, vrišti i upućuje pogrdne riječi koje se svode na samo jedno pitanje: “Kad ćeš dati ostavku?!”. (Ne smijem zaboraviti pomenuti da sam ga prepoznao u masi, koja je klicala uspjehu Musemićevog tima u subotnje predvečerje tokom dodjele pehara i medalja na Koševu, skandirajući upravo njegovo ime).
:mrgreen:
internazionale

#95433 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by internazionale »

Bas sad treba o tome, evo postize se rezultat. Da vide medjedi da ne ide psovati, vrijedjati ljude koji se trude. To je pogan soj ljudi, magnet za probleme.
Ili podrzi ili razguli
Jasno se vidi kad je kritika dobronamjerna
GandalfSivi

#95434 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by GandalfSivi »

Tomahawk11 wrote:
Teško je zaboraviti izgled jednog podebljeg navijača sa istočne tribine našeg najvećeg stadiona, koji u trenutku dok Husref ide prema svlačionici, urla, vrišti i upućuje pogrdne riječi koje se svode na samo jedno pitanje: “Kad ćeš dati ostavku?!”. (Ne smijem zaboraviti pomenuti da sam ga prepoznao u masi, koja je klicala uspjehu Musemićevog tima u subotnje predvečerje tokom dodjele pehara i medalja na Koševu, skandirajući upravo njegovo ime).
:mrgreen:
Jebiga kad istocna tribina nema administratora da ga i tamo banuje :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#95435 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Musemić ih je demantovao, sad je vrijeme za posipanje pepelom, slažem se :thumbup:
Musemić je postao besmrtan, postao je neko ko je sinonim za klub sa Koševa i lično znam koliko mu znači kada vidi navijače Sarajeva. Zna koliko im znači ta pobjeda, dobra igra, trofej. Za sto ili dvjesto godina, nas neće biti, ali njegov duh će uvijek da stoji iznad jedanaest momaka u bordo dresu, koji igraju za klub pred navijačima. I kada je rekao da želi samo još jednu šansu, vjerovao je da će uspjeti da napravi nešto veliko. I uspio je. Aferim, majstore!
Tomahawk11
Globalni moderator

#95436 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Tomahawk11 »

Image
todd_smith

#95437 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by todd_smith »

- Još nismo razgovarali na tu temu, sve je bilo podređeno završnici Kupa i prvenstva. Ne znam šta će biti, iako je u ugovoru postojala klauzula da je trebalo do sada da razgovaramo. Vidjećemo u narednim danima šta će biti, zaključio je Musemić

:-?
East_side

#95438 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

...važno je napomenuti da FK Sarajevo u slučaju da ispadne u prvom pretkolu takmičenje nastavlja u drugom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu gdje bi vjerovatno trebali imati status nositelja.

Utakmice prvog pretkola Lige prvaka su 9. i 10. jula, a revanši sedam dana kasnije. Sarajevo će svog protivnika saznati 18. juna 2019. godine.

NOSITELJI:

Celtic (Škotska)
BATE Borisov (Bjelorusija)
Astana (Kazahstan)
Qarabag (Azerbejdžan)
Maribor (Slovenija)
Crvena zvezda (Srbija)
Sheriff (Moldavija)
Rosenborg (Norveška)
Helsinki (Finska)
Dundalk (Republika Irska)
Dudelange (Luksemburg)
Shkendija (Makedonija)
TNS (Vels)
Slovan (Slovačka)
AIK (Švedska)
Suduva (Litvanija) ili Ludogorets (Bugarska)

NENOSITELJI:

Sarajevo (BiH)
Valletta (Malta)
Piast (Poljska)
Cluj (Rumunija)
Ferencvaros (Mađarska)
Kalju Nomme (Estonija)
Sutjeska (Crna Gora)
Partizani (Albanija)
Valur (Island)
Linfield (SJeverna Irska)
Torshavn (Farska Ostrva)
Riga (Latvija)
Saburtalo (Gruzija)
Suduva (Litvanija) ili CSKA Sofija (Bugarska)
Pyunik (Armenija)
pobjednik preliminarne runde kvalifikacija za Ligu prvaka
Izvor: https://sport1.oslobodjenje.ba/premijer ... evu/155549

Ja bih najvise volio Celtic :D neka barem bude dernek na tribinama :roll:
Leopard_SA

#95439 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

East_side wrote:
...važno je napomenuti da FK Sarajevo u slučaju da ispadne u prvom pretkolu takmičenje nastavlja u drugom kolu kvalifikacija za Evropsku ligu gdje bi vjerovatno trebali imati status nositelja.

Utakmice prvog pretkola Lige prvaka su 9. i 10. jula, a revanši sedam dana kasnije. Sarajevo će svog protivnika saznati 18. juna 2019. godine.

NOSITELJI:

Celtic (Škotska)
BATE Borisov (Bjelorusija)
Astana (Kazahstan)
Qarabag (Azerbejdžan)
Maribor (Slovenija)
Crvena zvezda (Srbija)
Sheriff (Moldavija)
Rosenborg (Norveška)
Helsinki (Finska)
Dundalk (Republika Irska)
Dudelange (Luksemburg)
Shkendija (Makedonija)
TNS (Vels)
Slovan (Slovačka)
AIK (Švedska)
Suduva (Litvanija) ili Ludogorets (Bugarska)

NENOSITELJI:

Sarajevo (BiH)
Valletta (Malta)
Piast (Poljska)
Cluj (Rumunija)
Ferencvaros (Mađarska)
Kalju Nomme (Estonija)
Sutjeska (Crna Gora)
Partizani (Albanija)
Valur (Island)
Linfield (SJeverna Irska)
Torshavn (Farska Ostrva)
Riga (Latvija)
Saburtalo (Gruzija)
Suduva (Litvanija) ili CSKA Sofija (Bugarska)
Pyunik (Armenija)
pobjednik preliminarne runde kvalifikacija za Ligu prvaka
Izvor: https://sport1.oslobodjenje.ba/premijer ... evu/155549

Ja bih najvise volio Celtic :D neka barem bude dernek na tribinama :roll:
Ima ovdje nekoliko ekipa sa kojim bi mogli igrati.
Licno bih volio CZV, Sherif ili Dudelange
Logovan

#95440 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

todd_smith wrote:- Još nismo razgovarali na tu temu, sve je bilo podređeno završnici Kupa i prvenstva. Ne znam šta će biti, iako je u ugovoru postojala klauzula da je trebalo do sada da razgovaramo. Vidjećemo u narednim danima šta će biti, zaključio je Musemić

Ostaviti ga na klupi. Ne izmišljati toplu vodu. A zajedno sa njim ostaviti skoro sve glavne igrače, ne prodavati pola prve postave.
Leopard_SA

#95441 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Logovan wrote:
todd_smith wrote:- Još nismo razgovarali na tu temu, sve je bilo podređeno završnici Kupa i prvenstva. Ne znam šta će biti, iako je u ugovoru postojala klauzula da je trebalo do sada da razgovaramo. Vidjećemo u narednim danima šta će biti, zaključio je Musemić

Ostaviti ga na klupi. Ne izmišljati toplu vodu. A zajedno sa njim ostaviti skoro sve glavne igrače, ne prodavati pola prve postave.
:thumbup:
East_side

#95442 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Ma CZV ni pod razno :run: da sad ne nabrajam brojne razloge :-)

Mislim da svakako nemamo sansi protiv njih. Ljudi su 2:0 dobili (vjerovatno) sampione Evrope, halo! :o a mi... :roll:
THEC

#95443 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by THEC »

East_side wrote:Ma CZV ni pod razno :run: da sad ne nabrajam brojne razloge :-)

Mislim da svakako nemamo sansi protiv njih. Ljudi su 2:0 dobili (vjerovatno) sampione Evrope, halo! :o a mi... :roll:
pa dobro Trnavu su tek u produzecima prosli :D ali definitivno njih izbjeci ako ikako moze
Leopard_SA

#95444 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

East_side wrote:Ma CZV ni pod razno :run: da sad ne nabrajam brojne razloge :-)

Ne znam, ja bih volio CZV. Em bi se napunilo Kosevo, em bi atmosfera bila vrh, a i mislim da mozemo igrati protiv njih
East_side

#95445 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

@THEC ihhh to je sad neka nova, opasna Trnava :oops: :mrgreen:

@Leopard pa ja se najvise pribojavam te "vrh atmosfere", pa cak i belaja po gradu u reziji delija sa Pala, Han Pijeska, Sokoca, Banjaluke... :-)

Pa bi onda uslijedila nasa reakcija, pa bi neki to jedva docekali pa... ostalo je politika :roll: sto se tice utakmice na Marakani, pa sjeti se samo kako su nasi navijaci prosli tamo kad je repka igrala. Sjecas se da su ih upravo FGR iz R.S.-a gadjali kojekakvim projektilima :-)

Samo cu ponoviti. Crvena Zveda ni slucajno! Ali postujem i tvoje misljenje svakako :)
Logovan

#95446 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Ne možemo igrati protiv Zvezde koliko znam. :D
Leopard_SA

#95447 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

East_side wrote:@THEC ihhh to je sad neka nova, opasna Trnava :oops: :mrgreen:

@Leopard pa ja se najvise pribojavam te "vrh atmosfere", pa cak i belaja po gradu u reziji delija sa Pala, Han Pijeska, Sokoca, Banjaluke... :-)

Pa bi onda usliejdila nasa reakcija, pa bi neki to jedva docekali pa... ostalo je politika :roll: sto se tice utakmice na Marakani, pa sjeti se samo kako su nasi navijaci prosli tamo kad je repka igrala. Sjecas se da su ih upravo FGR iz R.S.-a gadjali kojekakvim projektilima :-)

Samo cu ponoviti. Crvena Zveda ni slucajno! Ali postujem i tvoje misljenje svakako :)
Istina je da bi bilo mnogo problema u gradu i da bi se svasta izdesavalo, ali moj komentar se odnosio vise za atmosferu ma stadionu.
Mada, mozda je upravo zbog toga sto si naveo bolje da izbjegnemo CZV. Ne vrijedi da neko bude povrijedjen zbog utakmice.
Da opet ponovim, ima nekoliko timova medju nositeljima sa kojima bi mogli igrati.
Pored Dudelangea i Sherifa, Helsinki mi se cini kao tim sa kojim mozemo igrati.
Ako se ne varam, uloliko prodjemo, “dobijamo” bodove tima kojeg smo izbacili, tako da bi mozda u slucaju eventualnog prolaska u drugo pretkolo LP ili EL bili nositelji. Neka me neko ispravi ako grijesim
Leopard_SA

#95448 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Leopard_SA »

Logovan wrote:Ne možemo igrati protiv Zvezde koliko znam. :D
Kako mislis?
East_side

#95449 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by East_side »

Pa mozemo, eto ti gore iznad lista nenositelja i nositelja. Otvori clanak, fino pobrojali sve moguce protivnike FKS medju kojima je i Zvezda. Ako oni lazu, lazem i ja :)
Logovan

#95450 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo

Post by Logovan »

Leopard_SA wrote:
Kako mislis?
Pa neda UEFA da se sastanemo. :D Nositelji i nenositelji se podijele u regionalne grupe, s tim da se klubovi iz određenih država ne mogu sastati.

@East_side Ma ne to bolan :D znam ja napamet ko je na listi. :mrgreen: Evo odgovorih Leopardu.
Locked