Slažem se da je i to bilo u tom domenu, ali se desiloTHEC wrote:pa nerealnije je bilo dovesti milijardera u klubTomahawk11 wrote:Boldirano je u ovom momentu nerealnije od misije naseljavanja Marsa, ovaj dio sa stadionom.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#95401 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- tovarish
#95402 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jeste nerealno ako se odmah krene u neki megalomanski projekat. Al za početak napraviti jednu tribinu i polako onda dograđivati, to nije nerealno. I onda za desetak godina imaš stadiončić od 10 - 15 hiljada mjesta. Naravno, gostujuću tribinu napraviti taman za onih 5% i ostaviti je nepokrivenuTomahawk11 wrote:Boldirano je u ovom momentu nerealnije od misije naseljavanja Marsa, ovaj dio sa stadionom.
- Logovan
#95403 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa onda se slažemo.sencobih wrote: To i ja kažem. Korak po korak. Spremati se pa ako sta uspije dobro je, ako ne onda spremati se pa slijedeći put ponovo pokušati. Ne treba biti razočaran niti očekivati nešto specijalno, ipak je naša liga stota na rang listi . Kada igrači daju sve od sebe onda mi ne smeta nikakav poraz.
- omega369
#95404 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ljudi budimo realni. Koncesija je izglednije rjesenje za nas nego "kupovina zemlje" i "gradnja stadiona" iz vise razloga. Zemlje je sve manje i sve je skuplja. Sa druge strane koncesija je nesto kao dugorocna renta a omogucava gradnju i posjed za mnogo manje para.
E sad, pitanje je da li nesem vlasniku odgovara ulagati pod koncesijom. Mislim svejedno se pare od takvih objekata ne mogu nikad vratiti, zato gazde gledaju da ulazu manje. Ipak smo mi bosna, nismo njemacka ni engleska
Ne znam. Slazem se da je SISTEM i hvatanje ispravnog pravca uprave i kluba prioritet svih prioriteta. Npr. ne smije nam se vise dogadjati da nam bruseni dijamant dobije priliku tek kad se neko povrijedi ili posvadja sa publikom, ako zelimo postati ozbiljan klub. Sad se pokazalo sta znaci ukazati povjerenje kvalitetnim mladim igracima a mi ih hvala Bogu imamo i za izvoza
E sad, pitanje je da li nesem vlasniku odgovara ulagati pod koncesijom. Mislim svejedno se pare od takvih objekata ne mogu nikad vratiti, zato gazde gledaju da ulazu manje. Ipak smo mi bosna, nismo njemacka ni engleska
Ne znam. Slazem se da je SISTEM i hvatanje ispravnog pravca uprave i kluba prioritet svih prioriteta. Npr. ne smije nam se vise dogadjati da nam bruseni dijamant dobije priliku tek kad se neko povrijedi ili posvadja sa publikom, ako zelimo postati ozbiljan klub. Sad se pokazalo sta znaci ukazati povjerenje kvalitetnim mladim igracima a mi ih hvala Bogu imamo i za izvoza
- emigrazione
#95405 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Korak po korak je floskula, ne znaci nista....ako ne bude pofinog ulaganja vec ovog ljeta koje ce se svake godine povecavati mi se mozemo jebat, a ako je ovaj Nam dosao da dominira beha ligom moze se i on isto jebat zajedno sa nama...sva prica oko FKS nema apsolutno nikakvog smisla bez velikih i jakih evropskih utakmica, potencijal koji klub ima, zajedno sa svojim navijacima, je zalosno dovoditi samo u kontekst domace lige, doci cemo u situaciju ko Dinamo da titule slavimo pred hiljadu ljudi...mene iakreno malo nervira sva ova sutnja oko kluba, niko da kaze gdje mi zapravo idemo i kakva nam je tacno strategija
- rocco_siffredi
#95406 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
U klubu je manje vise sve ok, sve ide nekim uhodanim tokom (osim Rumenog i sapunjanja daske Husu) ali se moram osvrnuti na navijace. Velika bruka i sramota je ovakva posjeta u sezoni kad klub uzima duplu krunu prvi put u svojoj historiji. Tu naravno izuzimam 3000 redovnih i horde koje klub prate svuda.
Prosjek nije smio biti ispod 10k, jednostavno nije.
Jos samo da nas uhvati pitarluk i baliluk pa da nam i ovo sto imamo bude malo, znam ja nas, jebo ti nas.
Edit... Evo vidite, nisam ni stigao napisati post, vec je pocelo

Neki klubovi ulazu po 10-20 miliona € godisnje u budzet i ne mogu da upadnu u grupu LP ili EL. Ne brinite se, nece Nam u nas ulagati toliki novac. A sponzori slabi, drzava slaba. Ako doguramo do budzeta od 5 miliona € bice dobro. Sa takvim budzetom treba imati puuunooo srece za nesto vise u evropi.
Jos samo da nas uhvati pitarluk i baliluk pa da nam i ovo sto imamo bude malo, znam ja nas, jebo ti nas.
Edit... Evo vidite, nisam ni stigao napisati post, vec je pocelo
Neki klubovi ulazu po 10-20 miliona € godisnje u budzet i ne mogu da upadnu u grupu LP ili EL. Ne brinite se, nece Nam u nas ulagati toliki novac. A sponzori slabi, drzava slaba. Ako doguramo do budzeta od 5 miliona € bice dobro. Sa takvim budzetom treba imati puuunooo srece za nesto vise u evropi.
- Leopard_SA
#95407 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nada umire zadnjaTomahawk11 wrote:Boldirano je u ovom momentu nerealnije od misije naseljavanja Marsa, ovaj dio sa stadionom.
- Leopard_SA
#95408 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Slazem se. Idealno bi bilo da nam opcina Centar ili Novi Grad dodijeli zemljiste na kojem bi napravili stadion. Stadion bi se mogao praviti u etapama. Za pocetak bi bila dovoljna i jedna tribina(dok se ostale tribine ne bi izgadile, mogli bi vaznije utakmice igrati na Kosevu), a izbjegli bi placanje preskupog zemljista. Za nekoliko godina bi imali natkriven stadion sa oko 15 000 sjedecih mjesta i sa svim pratecim sadrzajima.tovarish wrote: Jeste nerealno ako se odmah krene u neki megalomanski projekat. Al za početak napraviti jednu tribinu i polako onda dograđivati, to nije nerealno. I onda za desetak godina imaš stadiončić od 10 - 15 hiljada mjesta. Naravno, gostujuću tribinu napraviti taman za onih 5% i ostaviti je nepokrivenu.
- Logovan
#95409 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Javio nam se Cruz.

- emigrazione
#95410 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije isto uloziti tu lovu u beha klub i neki iz Holandije npr, u regionu takvih klubova nema svi koji su ulozili upali su...nema potrebe da se lažemo, ljudi gube interes za domacim fudbalom iskljucivo zbog toga sto smo niko i nista u evropskim okvirima, mozes praviti kule i gradove, terene kakve hoces ljudi hoce evropski fudbal da gledaju, ne mora LŠ naravno, ali bar da mlatimo ove sto ih mlate nasi susjedi...domace titule su za lijecenje komplexa i nista drugo, kada ih izlijecimo ispred vjecne se vise niko nece okupljati. Jedan od dokaza ti je titula iz 2007 i ova danas, uporedi euforiju i gol Obuce iz npr. Lukavice i bilo koje utakmice ove sezone, smijesno za poreditiNeki klubovi ulazu po 10-20 miliona € godisnje u budzet i ne mogu da upadnu u grupu LP ili EL. Ne brinite se, nece Nam u nas ulagati toliki novac. A sponzori slabi, drzava slaba. Ako doguramo do budzeta od 5 miliona € bice dobro. Sa takvim budzetom treba imati puuunooo srece za nesto vise u evropi.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#95411 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovako se voli i postuje grad, gospodski!

Pitari nakon slavlja ciste za sobom!

- Leopard_SA
#95412 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Puno vise ljudi bi doslo ispred vjecne vatre u slucaju da upadnemo u grupnu fazu Europa lige nego juceremigrazione wrote:Nije isto uloziti tu lovu u beha klub i neki iz Holandije npr, u regionu takvih klubova nema svi koji su ulozili upali su...nema potrebe da se lažemo, ljudi gube interes za domacim fudbalom iskljucivo zbog toga sto smo niko i nista u evropskim okvirima, mozes praviti kule i gradove, terene kakve hoces ljudi hoce evropski fudbal da gledaju, ne mora LŠ naravno, ali bar da mlatimo ove sto ih mlate nasi susjedi...domace titule su za lijecenje komplexa i nista drugo, kada ih izlijecimo ispred vjecne se vise niko nece okupljati. Jedan od dokaza ti je titula iz 2007 i ova danas, uporedi euforiju i gol Obuce iz npr. Lukavice i bilo koje utakmice ove sezone, smijesno za poreditiNeki klubovi ulazu po 10-20 miliona € godisnje u budzet i ne mogu da upadnu u grupu LP ili EL. Ne brinite se, nece Nam u nas ulagati toliki novac. A sponzori slabi, drzava slaba. Ako doguramo do budzeta od 5 miliona € bice dobro. Sa takvim budzetom treba imati puuunooo srece za nesto vise u evropi.
- Grean
#95413 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma ako je cijena da se pocne pratiti domaci fudbal to da im dovedes evropske utakmice u avliju, jebat ih'.emigrazione wrote:Nije isto uloziti tu lovu u beha klub i neki iz Holandije npr, u regionu takvih klubova nema svi koji su ulozili upali su...nema potrebe da se lažemo, ljudi gube interes za domacim fudbalom iskljucivo zbog toga sto smo niko i nista u evropskim okvirima, mozes praviti kule i gradove, terene kakve hoces ljudi hoce evropski fudbal da gledaju, ne mora LŠ naravno, ali bar da mlatimo ove sto ih mlate nasi susjedi...domace titule su za lijecenje komplexa i nista drugo, kada ih izlijecimo ispred vjecne se vise niko nece okupljati. Jedan od dokaza ti je titula iz 2007 i ova danas, uporedi euforiju i gol Obuce iz npr. Lukavice i bilo koje utakmice ove sezone, smijesno za poreditiNeki klubovi ulazu po 10-20 miliona € godisnje u budzet i ne mogu da upadnu u grupu LP ili EL. Ne brinite se, nece Nam u nas ulagati toliki novac. A sponzori slabi, drzava slaba. Ako doguramo do budzeta od 5 miliona € bice dobro. Sa takvim budzetom treba imati puuunooo srece za nesto vise u evropi.
Realno ovo je samo problem Balkana, ukljucujuci i tu Hrvatsku i Dinamo. Druge zemlje sa qurac ligom i puno slabijim klubovima imaju peterostruko bolju posjetu nego Dinamo i to je zalosno. Podneblje je u qurcu, navike i ocekivanja a ne fudbal.
FK Sarajevo je prije rata igralo svake prestupne u Evropi pa se pratilo, nije se trazilo na erende kora.
A Nam i Tan nisu dosli da krhaju milone i prave plasticni klub i neka nisu.
-
todd_smith
#95414 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Spustite se na zemlju i saberite se
Ovo je Namu, Tanu i slicnima jebeni hobi
Ljudi su hljeb zaradili i zaradjuju u totalno drugim industrijama i firmama, ovo njima dodje isto kao sto meni npr dodje da se bavim old tajmerima i kupovanjem dijelova za iste, i zajebanciju vikendom NAKON sto zavrsim sa poslom obavezama i slicno, pa ako se odvoji koja marka za hobi
Budimo odrasle osobe ovdje
Ovo je Namu, Tanu i slicnima jebeni hobi
Ljudi su hljeb zaradili i zaradjuju u totalno drugim industrijama i firmama, ovo njima dodje isto kao sto meni npr dodje da se bavim old tajmerima i kupovanjem dijelova za iste, i zajebanciju vikendom NAKON sto zavrsim sa poslom obavezama i slicno, pa ako se odvoji koja marka za hobi
Budimo odrasle osobe ovdje
- Grean
#95415 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma stadion od 10 hiljada i lijepo gledati i kad su 3 hiljade na utakmici.
Jebo Dinamo i njegovu Evropu kad Genk, Kopenhagen, Young Boys imaju pet puta bolji prosjek na domacim utakmicama nego oni. Mentalitet i stil zivota a ne fudbal. Doduse ima i do ugodjaja, kisne li ti za vratom ili ne, uziva li ti dijete na utakmici ili ga pokrijes najlonom i kisobranom dok spava, ko' onaj nas juce na Kosevu sto je pokrio svoje.
Jebo Dinamo i njegovu Evropu kad Genk, Kopenhagen, Young Boys imaju pet puta bolji prosjek na domacim utakmicama nego oni. Mentalitet i stil zivota a ne fudbal. Doduse ima i do ugodjaja, kisne li ti za vratom ili ne, uziva li ti dijete na utakmici ili ga pokrijes najlonom i kisobranom dok spava, ko' onaj nas juce na Kosevu sto je pokrio svoje.
-
last mohicans
#95416 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovo Raka poveo akciju.Pitar sa Kariba wrote:Ovako se voli i postuje grad, gospodski!![]()
-
tcz
#95417 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
upravo rumeni i slicni njemu snose dio odgovornosti za posjetu. Zbog sapunjanja daske, pumpanja raji da ne igraju djeca, da moramo imati sve pobjede i to sa juniorima sa 3/4 razlike, da nam drugi titule donose i sl.rocco_siffredi wrote:U klubu je manje vise sve ok, sve ide nekim uhodanim tokom (osim Rumenog i sapunjanja daske Husu) ali se moram osvrnuti na navijace. Velika bruka i sramota je ovakva posjeta u sezoni kad klub uzima duplu krunu prvi put u svojoj historiji. Tu naravno izuzimam 3000 redovnih i horde koje klub prate svuda.
Edit... Evo vidite, nisam ni stigao napisati post, vec je pocelo![]()
Moram taj pristup promjenit. Znaci uz maksimalnu borbu na terenu, uz danonocni rad uprave i podrsku sa tribina mi mozemo do trofeja.
-
EvoMeneJopet
#95418 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
emigrazione wrote:Najebem se majke svim igracima zajedno sa strucni stabom, dabogda izgubili i titulu i kup
I on se javio da slavi i da prica o evropi, jel te stid?
-
Nadzorna_ploca
#95419 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bilo ih je dosta koji su krizirali poslije onih par kikseva. Prozivali kako cemo sve zijaniti i tako nesto. Nije bilo bas ugodno ali nije bilo toliko ni kriticno.EvoMeneJopet wrote:emigrazione wrote:Najebem se majke svim igracima zajedno sa strucni stabom, dabogda izgubili i titulu i kup
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#95420 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Hajmo to ostaviti iza sebe, nije pala mrtva glava 
- emigrazione
#95421 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jebalo im je 90% raje sve po spisku, znaci na proslavi je trebalo biti 15 ljudi brat bratu....ja kada jebem jebem sa razlogom, isto tako kada hvalim to radim sa razlogom, npr. kada sam govorio da ce Nihad Mujakic biti nas najbolji igrac mnogi od vas nisu ni znali o kome se radi...slusaj malo starije i iskusnije možda naucis nekad nestoEvoMeneJopet wrote:emigrazione wrote:Najebem se majke svim igracima zajedno sa strucni stabom, dabogda izgubili i titulu i kup
-
todd_smith
#95422 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kovačević na spisku za repku
Svaka cast momce, savrsena nagrada za igraca koji je najvise napredovao ove sezone

Svaka cast momce, savrsena nagrada za igraca koji je najvise napredovao ove sezone
- Logovan
#95423 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vladan Kovačević! Zasluženo.
Šabanović na spisku mlade reprezentacije + Sadiku.
Šabanović na spisku mlade reprezentacije + Sadiku.
-
EvoMeneJopet
#95424 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Od tebe naucitiemigrazione wrote:Jebalo im je 90% raje sve po spisku, znaci na proslavi je trebalo biti 15 ljudi brat bratu....ja kada jebem jebem sa razlogom, isto tako kada hvalim to radim sa razlogom, npr. kada sam govorio da ce Nihad Mujakic biti nas najbolji igrac mnogi od vas nisu ni znali o kome se radi...slusaj malo starije i iskusnije možda naucis nekad nestoEvoMeneJopet wrote:emigrazione wrote:Najebem se majke svim igracima zajedno sa strucni stabom, dabogda izgubili i titulu i kup
Sta kako se stoju uz klub samo kad je dobro?
Kako se psuje igracima?
Kako se ne postuje Husref Musemic, jedan od rijetkih koji je uvijek uz klub?
Last edited by EvoMeneJopet on 20/05/2019 13:37, edited 1 time in total.
- Leopard_SA
#95425 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Smirite momci.EvoMeneJopet wrote:Od tebe naucitiemigrazione wrote:Jebalo im je 90% raje sve po spisku, znaci na proslavi je trebalo biti 15 ljudi brat bratu....ja kada jebem jebem sa razlogom, isto tako kada hvalim to radim sa razlogom, npr. kada sam govorio da ce Nihad Mujakic biti nas najbolji igrac mnogi od vas nisu ni znali o kome se radi...slusaj malo starije i iskusnije možda naucis nekad nestoEvoMeneJopet wrote:
I on se javio da slavi i da prica o evropi, jel te stid?![]()
Sta kako se stoju uz klub samo kad je dobro?
Kako se psuje igracima?
Kako se ne postuje Husref Musemic, jedan od rijetkih koji je uvijek uz klub?
Dupla kruna je tu, nije vrijeme da se medjusobno vrijedjamo i raspravljamo