SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#95401 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mk ultra »

111 vozila
44 naloga

jebote :shock:

dobro ovo ikako...
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#95402 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bitanga_sa_otesa »

suspect_zero wrote: 03/08/2025 23:58

Samo se rugaj, ne daj Bože da ti dijete napadne i dozivi tu traumu sigurno ne bi tako laprdo.
Ovo je baš bezobrazno sa tvoje strane.
ko ti je taj božo??
prezivila su djeca ovdje gore traume od rata npr ,pa svi zive s tim .kakve ba cuko i maca traume i gluposti nadobudnih forumasa hahaha
ja nisam bezobrazan ,ja sam DŽubre,ali realno,ne zivim u oblacima kao vecina vas.
najgore je sto ste svi dobili pristup internetu i smartfone s kamerama ,samo slikate ,snimate i kmecite okolo.ako ste u javnom prostoru i zivite u gradu prilagodite se i budite spremni na situacije i desavanja oko vas.ako ne mozete s tim da se nosite ne izlazite iz kuce ili idite na selo i u sumu tamo je ljepota.
darius_maximus

#95403 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

Tako je, nemoj da bi se ti kome prilagodio u javnom prostoru.
Daj mi samo moja prava, nemoj mi obaveze, klasika.
PM72

#95404 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by PM72 »

Bitanga je pravi čovo i ljudina i nemojte ga napadati.Voli čovjek životinje i reaguje.Čudo i meni nije replicirao kad sam napisao -duga devetka i u glavušu.
Da pojasnim,volim životinje i imao sam pse.Zavoli se to.Mene nikad nije napao nijedan pas i bez straha im prilazim.Ali vlasnici su problem.Nosim pištolj sa sobom više radi insana.Ali da mi bilo čiji pas napadne ženu ili dijete- ako ga ne bi mogao zadaviti onda bi mu presudio metkom.Nakon toga bih se obračunao sa gazdom.
Better Man

#95405 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Better Man »

bitanga_sa_otesa wrote: 04/08/2025 08:51

Samo se rugaj, ne daj Bože da ti dijete napadne i dozivi tu traumu sigurno ne bi tako laprdo.
ko ti je taj božo??
prezivila su djeca ovdje gore traume od rata npr ,pa svi zive s tim .kakve ba cuko i maca traume i gluposti nadobudnih forumasa hahaha
ja nisam bezobrazan ,ja sam DŽubre,ali realno,ne zivim u oblacima kao vecina vas.
najgore je sto ste svi dobili pristup internetu i smartfone s kamerama ,samo slikate ,snimate i kmecite okolo.ako ste u javnom prostoru i zivite u gradu prilagodite se i budite spremni na situacije i desavanja oko vas.ako ne mozete s tim da se nosite ne izlazite iz kuce ili idite na selo i u sumu tamo je ljepota.
Ako iko treba da se prilagodi onda su to vlasnici kućnih ljubimaca i pri tom mislim na vlasnike pasa. Nisu problem obični psi, već oni agresivni, tj. rase koje su sklone agresivnosti. Vani takvi psi moraju imati brnjicu, inače ih bez iste ne smiješ vodati. Isto tako vlasnik mora imati sa sobom svu potrebnu opremu da može očistiti iza svog psa kad isti izvrši nuždu. Volim pse kao i sve ostale životinje, ali se red i pravila moraju znati i poštivati.
1Dante1

#95406 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

Ja sam za drzavu, ali dok mene ne dira. Ja sam za pravila i zakone, ali sve dok ne doticu mene. Kada su vezani za mene, ja imam izgovor zasto to ne postujem.

Kako se upali ćukeći lobi samo radi koristenja brnjice i kupljenja govana iza ljubimaca, to je nevjerovatno. Tesko im te dvije stvari uraditi, a zamisli onda nesto vise?

Ono papak jer je dosao sa sela i ima naglasak, no nije papčina jer ne moze kontrolsiati sebe i ćuku nosenjem brnjice, ili kupljenjem govana iza cuke. Nevjerovatno kakvi su kompleksasi ostali u ovom nasem gradu.
bitanga_sa_otesa

#95407 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Better Man wrote: 04/08/2025 09:53

Ako iko treba da se prilagodi onda su to vlasnici kućnih ljubimaca i pri tom mislim na vlasnike pasa. Nisu problem obični psi, već oni agresivni, tj. rase koje su sklone agresivnosti. Vani takvi psi moraju imati brnjicu, inače ih bez iste ne smiješ vodati. Isto tako vlasnik mora imati sa sobom svu potrebnu opremu da može očistiti iza svog psa kad isti izvrši nuždu. Volim pse kao i sve ostale životinje, ali se red i pravila moraju znati i poštivati.
ooo englez
prilagodjavas li se ti kome kad vozis u kruznom toku kontra smjerom ili kad stanes na sred ceste da kupis ulozak za hemijsku ???

mrs
Tvrtko II Kotromanić

#95408 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tvrtko II Kotromanić »

sve nesto kontam, barem po forumu kako se moze vidjeti, da nisu samo zene koje pate od menopauze dok stare :D

sabura ba ljudi, sta ste muhanati :sax:
bitanga_sa_otesa

#95409 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

1Dante1 wrote: 04/08/2025 09:59

Ono papak jer je dosao sa sela i ima naglasak, no nije papčina jer ne moze kontrolsiati sebe i ćuku nosenjem brnjice, ili kupljenjem govana iza cuke. Nevjerovatno kakvi su kompleksasi ostali u ovom nasem gradu.
djesi trolu sa sela ides li u podmJeru ??
ja nisam setao cuko da sere okolo niti je srao,srao je u mojoj avliji ,setao sam ga bez brnjice da prepadam takve ko ti i ove isfrustrirane sto kmece.razmisljam ponovo da nabavim novog jos veceg i pravo krvolocnog :kiss: :evil:
darius_maximus

#95410 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by darius_maximus »

PM72 wrote: 04/08/2025 09:47 Bitanga je pravi čovo i ljudina i nemojte ga napadati.Voli čovjek životinje i reaguje.Čudo i meni nije replicirao kad sam napisao -duga devetka i u glavušu.
Da pojasnim,volim životinje i imao sam pse.Zavoli se to.Mene nikad nije napao nijedan pas i bez straha im prilazim.Ali vlasnici su problem.Nosim pištolj sa sobom više radi insana.Ali da mi bilo čiji pas napadne ženu ili dijete- ako ga ne bi mogao zadaviti onda bi mu presudio metkom.Nakon toga bih se obračunao sa gazdom.
Ma, iskreno, boli me briga šta on voli.
Volim i ja svoje dijete, pa kada je bio mali nisam mu dao da obilazi stolove i gnjavi ljude dok ja pijem kafu.
Idi se igraj s djecom ili sjedi tu.
Zaplače, neće da se smiri, pokupim se i odem kući.
Ne mora niko mene trpiti zato što ja nešto volim.

Život bi bio lakši kad bi i mene bolila briga, ali jebi ga.
1Dante1

#95411 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

Samo ti setaj, no to ne umanjuje da si papcina. Ne radi toga sto "zelis slobodu cuki", vec sto se javno hvalis i promovises takvo ponasanje.
kabal1337

#95412 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by kabal1337 »

1Dante1 wrote: 04/08/2025 09:59 Ja sam za drzavu, ali dok mene ne dira. Ja sam za pravila i zakone, ali sve dok ne doticu mene. Kada su vezani za mene, ja imam izgovor zasto to ne postujem.

Kako se upali ćukeći lobi samo radi koristenja brnjice i kupljenja govana iza ljubimaca, to je nevjerovatno. Tesko im te dvije stvari uraditi, a zamisli onda nesto vise?

Tesko da mozes ocekivati tako nesto dok postoje lutalice. Kod nas ljudi pisaju po ulicama, vrse nuzde...
bitanga_sa_otesa

#95413 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

1Dante1 wrote: 04/08/2025 10:06 Samo ti setaj, no to ne umanjuje da si papcina. Ne radi toga sto "zelis slobodu cuki", vec sto se javno hvalis i promovises takvo ponasanje.
ja sam sve sto mi vi na forumu kazete ,jer ste vi ''pravnici'' i sve ste u pravu ovdje,u stvarnom zivotu vas nema,manji ste od makovog zrna.javno se hvalim da jebem takve u mozak jer se palite ,ali ti to ne bi skontao za jos 2 godine dok se ne vratis iz podmjere :lol:
bitanga_sa_otesa

#95414 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

PM72 wrote: 04/08/2025 09:47 Bitanga je pravi čovo i ljudina i nemojte ga napadati.Voli čovjek životinje i reaguje.Čudo i meni nije replicirao kad sam napisao -duga devetka i u glavušu.
hvala.
nisam replicirao, jer mi otprilike isto razmisljamo :bih:
i ja sam naoruzan samo radi ljudi,tj bahate marve ,nijedne zivotinje se ne bojim.
bitanga_sa_otesa

#95415 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

1Dante1 wrote: 04/08/2025 10:39

Nisam ja manji od makovog zrna, vec jos uvijek nisam dovoljno lud da na tvoj francuski kljuc odgovorim metkom medju obrve. Ja bih se na tvoje ponasanje usprotivio da imam bilo kakvu zastitu sistema. Ne jer me strah, vec jer ne odgovaram na nacin kako ti ocekujes.

Kako da ja tebe natjeram da nosis brnjicu cuki, kako?
sta ti imas s mojim mrtvim cukom?
ko si ti da tjeras nekoga na nesto?
kako ja tebe da natjeram da nosis brnjicu?

ne moze niko natjerat nikoga na nista ,nije vise kameno doba.
sta ce ti zastita sistema?? ti si pravo glup izgleda jer jos nisi shvatio za sta sluzi sistem...sigurno nije tu da stiti tebe i mene vec da ti guli kozu s ledja .
i hajd poklopi se vise dosadan si s glupostima,ako imas nekih problema nacicemo se uzivo samo se javi u pp pa da vidim taj tvoj metak medju obrvama
1Dante1

#95416 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1Dante1 »

Ne vrijedi se raspravljati s tobom, jer apsolutno nista ne kontas. Ja nisam toliko ljud, mozda nazalost, mozda na srecu, no naletis na jos jednog tersa Dozera i eto ti tarapane.

To sto ti ne shvatas da ne mozes malo postovati zakon i glumiti uzornog gradjanina, a ne biti obicni papak, tu ti ne mogu pomoci. Na dosta stvari opravdavas primitivizam, uz neke svoje zamisli.

Moj komentar nije nista licno, jer slicnih je na hiljade. Zato vecina i okrene glavu, nastavi svojim putem i mirna Bosna. Zar ne?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#95417 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

zavrli ste ko ovnovi obojica, a istina je negdje na sredini.

imam psa, malog. supruga se strašno bojala pasa jer ju je u djetinjstvu napao jedan. lako je pričati, ali strah je iracionalan. ona je svjesna da je neće ujesti, da joj neće ništa, ali džaba. tek sa nabavkom ovoga malo se opustila, jer je htjela da je prisustvo psa ne blokira ostatak života. hiljadu puta joj je bilo glupo jer se trzala na minijaturne pse.

isto tako, bruka debila koji sa gađenjem gledaju maltezera od 4 kile, kao da će ih pojesti. ne strahom nego gađenjem. tačno bi im jebo mater, ali jebiga, svako ima pravo da mu se nešto ne sviđa. i moj pas, i moje dijete što reče kolega forumaš. mi imamo problem sa psom jer je lajavac, i teško ga je smiriti, pa smo ga na kraju udomili kod člana uže porodice, ali se još brinemo o njemu. hrana, šišanje, preparati, apoteka.

ali nismo mogli sebi da priuštimo da smetamo cijelom kafiću jer je on hiperaktivni lajavac. meni je dovoljno da vidim da se ljudi bar potrude da smire dijete, da smire psa, da počiste za psom ko što i sam radim. svima nam je potrebno da napravimo korak naprijed da bi nam život bio malo bolji jebem ga.

izmori stalna nadrkanost i tenzija. od saobraćaja do parka. i to dječijeg, sa nadrkanim roditeljima. vjerujte mi. ni cuke nisu potrebne, ni utoke. dovoljna je dječija čarka da ti pritisak ode na 200 sa 150 kad čuješ da njegovo/njeno dijete to (nešto) nikada ne bi uradilo.
Thorgerson

#95418 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Thorgerson »

Pa zato postoji zakon. Al kod nas je to samo slovo na papiru. Ili ovo relativiziranje. Ne kupim ja govna? Jest, al i ti stanes nasred ceste bla bla... bas zato postoji zakon. I treba da bude jednak. I da se jednako provodi.

U normalnoj zemlji nema tog boga koji moze tek tako da voda opasnog psa bez brnjice, bez milion drugih stvari.

Pas da se posere tek tako i da se govna ne pokupe.
?! Mozes sanjati samo.

Da vlasnik psa, tek tako terorise komsiluk.

Nema toga. Il tipa ovo sto bi se neko saketao. Pa vani ti ide 10k EUR za samar. Pa ti vidi. Jbt meni rodjak prica pa kaze ja boga molim da me neko osamari :lol: odes na sud, uzimas lopatom. Za par sedmica ti lova legne. Al qrac. Nece niko da te ruzno pogleda, jer znaju ishod. Po dzepu. Zato su svi ko bubice.

I sve je tako. Ok, pravis se mangup, neces da kupis govna iza ljubimca. Izvoli fino kaznu, tj. Eure ces da pljunes. Pa ces fino sljedeci put da polizes iza ljubimca. :wink: ili to stajanje na sred puta. Ok, staces jednom. Sljedeci put, dzep ce te toliko cesati da vjeruj mi da neces vise ;-)

Al polako. Mi smo drzava u nastajanju. Trebat ce proci vremena.
suspect_zero

#95419 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

bitanga_sa_otesa wrote: 04/08/2025 08:51

ko ti je taj božo??
Svaki put kad na sinu vidim ožiljak od ugriza nije mi ugodno, koliko je samo vremena trebalo da prođe da opet sam moze do granapa, koliko vadjenja krvi da utvrdimo da nije fasovao dijabetes, koliko razgovora da prevazidje strah kad vidi pašče...svoj strah kao majke cu preskočiti i bespomocnost sa se obratis nekome. Jer niko nije nadležan.

Ti se prilagodi svojoj ludari u kojoj živiš, šibe džukelo!
vjeshalica

#95420 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Jedno je prezivjeti, a drugo je zivjeti sa traumama. Jer i ako se posljedica ne pokaze odmah, pokazace kasnije na drugim stvarima. Nisu traume samo fizicke da se odmah pokazu, treba vremena za to....
dječak sa šibicama

#95421 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Bolje mahalat nego biti namrgodjeni nadrkani kenjac na forumu koji je po pravilima sluzbe, namijenjen za mahalanje.

Pozdrav.
l33t

#95422 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

Ovaj događaj je mogao završiti totalno suprotno. Mogli smo ovdje pisati o tome kako je krvoločni pas ujeo dijete ili još gore...

Srećom, nije se desilo. Ali, ne treba uvijek čekati tragediju da se društvo sredi ili popravi.

Npr. Imali smo odron, Jablanicu i slične tragedije, pa će doći do neke reakcije kako medija tako i nekog nivoa vlasti.

Zbog toga se ovaj događaj ne treba ignorisati. Sličan primjer kao onaj mastif ili koja već pasmina i budaletina od čovjeka koji pušta kera na Šipu.

Ne umanjujte potencijalno loše događaje. Bitango, drugačije bi ti pisao da je nesretan slučaj bio.

Enivej, dosta što moramo brinuti o psima lutalicama, sad još treba da idemo na terapije i edukacije o tome kako ne trebamo biti uplašeni kad oko nas prolaze ''razigrani'' ljubimci.
drug_profi

#95423 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Koji događaj?
Jel se desio napad psa? Ko je ugrizen?

Jebote ovdje bi ljudi zabranili da pas potrci ili zalaje jer je to navodno napad....
vjeshalica

#95424 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Nije ujo
l33t

#95425 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by l33t »

drug_profi wrote: 04/08/2025 14:02 Koji događaj?
Jel se desio napad psa? Ko je ugrizen?

Jebote ovdje bi ljudi zabranili da pas potrci ili zalaje jer je to navodno napad....
Nije samo ugriz napad. I da zalaje i samo uplaši jedno dijete, napad je, jer gazda nije blizu i ne kontroliše svoju životinju.

Čuj zabranili bi... Ima mjesto predviđeno za sve. Npr park za pse. Neke plaže u svijetu imaju oznake, dozvoljeno pustiti ljubimca ili nije. Mi nismo još dotle došli a izgleda nećemo nikada.
Post Reply