Fantastična atmosfera na tribinama, fantastična igra na terenu, Emir & Frozen Camels, Lejla s violinom i himna, Vječna...
E pa, svaka nam čast!
Svima nama koji smo FK Sarajevo!

Moderators: Charuga, Tomahawk11
Istina, dosta raje jucer nije doslo na utakmicu zbog kise. Mislim da je krajnje vrijeme da se pocne o novom stadionu. Ne treba odmah ciljati na megalomanske projekte, nego postepeno raditi kao Velez. Tribina po tribina i za nekoliko godina cemo imati natkriven stadion. Jucer je na Kosevu bilo oko 15 000 ljudi, a stadion je bio poluprazan...mirza_15 wrote:Nama baš fali natkrivena tribina. Jučer bi bilo još 5k na utakmici da je zapad natkriven, a ukupna posjeta u prosjeku za najmanje 1k veća.
Kako god, baš lijep dan danas
Ja se iskreno nadam da je krajnje vrijeme da napokon steknemo taj dugorocni pobjednicki mentalitet. Svi uslovi su tu. Barem se ja furam kako sam 100% siguran da jesu ali sam i nakon ranijih titula slicno razmisljao pa...F&N wrote:Sve je to sastavni dio rasta i odrastanja. Tu uci i klub i igraci. Pobjednicki mentalitet se stvara godinama. Zrinjski ga je izgradio. Od 2014 godine uvijek su ili 1. ili 2. I kao rezultat toga imas 3 titule zaredom. Igraci koji nama budu skart oni sa njima se bore za titulu ili je osvoje. To je put kojim moramo ici. Kontinuitet i primjena iskustava.East_side wrote:
Pofina zaliha nam je i dala prostora za opustanje, tj. za autopilota. Medjutim, svi smo se nadali da cemo ovo mnogo mirnije i ranije sve privesti kraju, bez "novih sijedih" sto je izgleda jos uvijek neminovnost UnasKE.
Oavojile su kone dva puta za redom, lažni mostarci tri puta, pa su se svaki put provalili u EuropiLogovan wrote:Hajmo mi prvo odbraniti titulu, ako bude bilo sreće i znanja onda i kup, a onda i u narednim sezonama osvajati redovno trofeje, pa tek onda možemo pričati ozbiljno od Euro utakmicama.
sencobih wrote:Oavojile su kone dva puta za redom, lažni mostarci tri puta, pa su se svaki put provalili u EuropiLogovan wrote:Hajmo mi prvo odbraniti titulu, ako bude bilo sreće i znanja onda i kup, a onda i u narednim sezonama osvajati redovno trofeje, pa tek onda možemo pričati ozbiljno od Euro utakmicama.
To i ja kažem. Korak po korak. Spremati se pa ako sta uspije dobro je, ako ne onda spremati se pa slijedeći put ponovo pokušati. Ne treba biti razočaran niti očekivati nešto specijalno, ipak je naša liga stota na rang listi . Kada igrači daju sve od sebe onda mi ne smeta nikakav poraz.Logovan wrote:sencobih wrote:Oavojile su kone dva puta za redom, lažni mostarci tri puta, pa su se svaki put provalili u EuropiLogovan wrote:Hajmo mi prvo odbraniti titulu, ako bude bilo sreće i znanja onda i kup, a onda i u narednim sezonama osvajati redovno trofeje, pa tek onda možemo pričati ozbiljno od Euro utakmicama.![]()
Ništa mi nisi rekao sa tim. Možemo mi i 15 puta osvojiti zaredom, a da svaki put odigramo najviše dva kola u Europi.
Ja ne kažem da ćemo mi biti bolji od njih, nego treba ići korak po korak, ne zalijetati se, ne letiti u nebesa sa grupnim fazama i slično. Komšije i Zrinjski su pogrešno radili.
Boldirano bih izdvojio kao najbitnijetovarish wrote:Nama cilj treba biti dalja stabilizacija kluba i pravljenje sistema. Da imamo izgrađenu upravu na način da svako ima svoj dio odgovornosti i da odgovara za svoje neuspjehe, potom izgradnja akademije i kampa, kako sa infrastrukturom, tako i sa ljudskim resursima.
Na kraju i izgraditi stadion, te u međuvremenu vratiti publiku na stadion.
U tom procesu izgradnje treba ostvariti dominaciju u domaćoj ligi, a tek tada početi razmišljati o ozbiljnijim ulaganjima za napad na dobar plasman u Evropi.
Naravno, ako se i ranije pruži prilika za dobar rezultat u Evropi, treba je iskoristiti, al' sad u ovoj fazi razvoja kluba graditi tim za Evropu bi bilo kontraproduktivno.
A pored svega, nastaviti sa eliminacijom mahalskog mentaliteta i malograđanštine iz i oko klupskih struktura.
pa nerealnije je bilo dovesti milijardera u klubTomahawk11 wrote:Boldirano je u ovom momentu nerealnije od misije naseljavanja Marsa, ovaj dio sa stadionom.