Zaboravih tebi odgovorit dok sam Saliku odgovaro.. ja nit sudim nit mjerim neciji iman samo kazem cinjenice i ono sto oni jedni od drugima govore i sto pokazuju djelima na terenu, a vi idete protiv cinjenica i govorite kao sve je uredu niko se ne mrzi, a stoljecima se kolju. Ja se ne poistovjecujem ni sa sunitima ni sitiiss ni s ovim i onim mezhebom jer u svugdje ima i bagre i dobrih ljudi, poistovjecujem se samo sa posalnikom saws i shodno s pameti koju mi je Bog dao pokusavam na najbolji nacin da radim ono sto je on radio.husein_kapetan wrote:gomila gluposti ova tvoja..kome je bolan na dunjaluku dato da mjeri količinu i ispravnost i vjere drugog..ta "eksluziva" koju mnogu svojataju je upravo temelj razdora i smutnje..i krvoprolića o kojim pišemo..ko bolan ima pravo mjeriti tuđi iman..handžar88 wrote:Ti nemas pojma o cemu pricas ..jedan umet ko sto smo mi i srbi jedna nacija.KAMI666 wrote:Ne mogu da vjerujem da se pecate na savoxxxa i njegovo dijeljenje na sunnite i sije. To su sve jedan ummet i jedno im je sto su muslimani. Ne padajte na propagande balavca i njegovom cilju koji je ocit, da vam na um stavi ovakve podjele.
Sunije i sije nebo i zemlja za svaku od strana ona druga nisu uopste muslimani.. prije ce se nebo i zemlja ujedinit nego to dvoje. Naravno ovo vazi za muslimane koji znaju nesto o islamu i praktikuju, moze neko ko nema pojma o vjeri a naziva se muslimanom govorit za one druge to su moja braca, kao sto je slucaj sa nasim ljudima vidio islama nije ni u jednom segmentu zivota i govori sije su moja braca muslimani.. i ti si od takvih ocigledno.
i da ti nešto kažem..puna mi je kapa tih tvojih "praktikanata"..ipravnih i smjernih a kad malo bolje zaviriš u dušama im bezdan, pa na sav glas šibajući riječima liječe svoje frustracije..puna..
Vjera je personalna stvar svakog ponaosob..i niko nema pravo etikete niti suda..zna se ko sudi i mjeri..
kada mi nešto na tebi želim da mi smeta za sahat ću naći stotinu takvih stvari..samo to ne znači apsolutno da je tako..
jadni su oni koji sebi daju pravo da dunjalučkim aršinom nekom količinu i ispravnost vjere kroje..
Sirija vol. 2
-
handžar88
#95376 Re: Sirija vol. 2
- KAMI666
#95377 Re: Sirija vol. 2
Moja su braca i jedni i drugi, a ti kleti i nebo i zemlju sto je tako i roni krokodilske suze. Svi koji se drze "uzeta" su moja braca po vjeri. Vama muslimanima "koji prakticiraju" pa eto oni i znaju ko fol sta je islam i ne treba da koriste svoj mozak nego sto im sejh kaze, takvi su najveci licemjeri u islamu, a takvi je danas nazalost mnogo.handžar88 wrote:Ti nemas pojma o cemu pricas ..jedan umet ko sto smo mi i srbi jedna nacija.KAMI666 wrote:Ne mogu da vjerujem da se pecate na savoxxxa i njegovo dijeljenje na sunnite i sije. To su sve jedan ummet i jedno im je sto su muslimani. Ne padajte na propagande balavca i njegovom cilju koji je ocit, da vam na um stavi ovakve podjele.
Sunije i sije nebo i zemlja za svaku od strana ona druga nisu uopste muslimani.. prije ce se nebo i zemlja ujedinit nego to dvoje. Naravno ovo vazi za muslimane koji znaju nesto o islamu i praktikuju, moze neko ko nema pojma o vjeri a naziva se muslimanom govorit za one druge to su moja braca, kao sto je slucaj sa nasim ljudima vidio islama nije ni u jednom segmentu zivota i govori sije su moja braca muslimani.. i ti si od takvih ocigledno.
Da moja su braca i Sije, kako ih vi nazivate, to mi i sam Bog u Knjizi zabranjuje da kazem drugacije. Jedino ako vi citate drugu knjigu a ne onu koja je poslana od Jednog. To je do vas slijepaca, pa budite onda slijepi, svak ce sebi na put naci. Umjesto da ljude spaja sta je toliko slicno izmedju njih i sto imaju zajednicko, vi se zbog sitnica razdvajate. Pa zna se ko ce biti sudija za te sitnice, ko je vama dao pravo da vi sudite?
Volim siije
- KAMI666
#95378 Re: Sirija vol. 2
Nisam ovo procitao jer sam ovom gore "praktikantu" zelio prvo da odgovorim.husein_kapetan wrote:gomila gluposti ova tvoja..kome je bolan na dunjaluku dato da mjeri količinu i ispravnost i vjere drugog..ta "eksluziva" koju mnogu svojataju je upravo temelj razdora i smutnje..i krvoprolića o kojim pišemo..ko bolan ima pravo mjeriti tuđi iman..handžar88 wrote: Ti nemas pojma o cemu pricas ..jedan umet ko sto smo mi i srbi jedna nacija.
i da ti nešto kažem..puna mi je kapa tih tvojih "praktikanata"..ipravnih i smjernih a kad malo bolje zaviriš u dušama im bezdan, pa na sav glas šibajući riječima liječe svoje frustracije..puna..
Vjera je personalna stvar svakog ponaosob..i niko nema pravo etikete niti suda..zna se ko sudi i mjeri..
kada mi nešto na tebi želim da mi smeta za sahat ću naći stotinu takvih stvari..samo to ne znači apsolutno da je tako..
jadni su oni koji sebi daju pravo da dunjalučkim aršinom nekom količinu i ispravnost vjere kroje..
Isto razmisljanje imamo i drago mi je da nas ima takvih, aferim
- rajv0sa
#95379 Re: Sirija vol. 2
Ya Quds !
- fosna2014
#95380 Re: Sirija vol. 2
#ISIS recaptured Rasm Sakkaf & Shihat al-Hamra & captured Rasm-al-Ahmar, Anbaz, Abū Khanādiq & Rasm Ḩammām villages in #Hama countryside & Abū Ḩayyah, Tall Abwīyah villages in #Idlib countryside

- fosna2014
#95381 Re: Sirija vol. 2
100 militants from #Omari Brigades in Lajat of #Daraa province surrender themselves to the #SyrianArmy
-
sarajevoxxxx
#95382 Re: Sirija vol. 2
Turska izdala nalog za hapšenje američkog predstavnika Koalicije Breta MekGerka:
http://xeber24.org/archives/56121
http://xeber24.org/archives/56121
-
sarajevoxxxx
#95383 Re: Sirija vol. 2
U jednom od njegovih govora povodom nekih izraelskih prijetnji sa govornice je vrištao "spremite skloništa". Ovo sa Kudsom je sto puta veća stvar, svi su očekivali neko žestoko obračanje umjesto toga pozvao ih na aktivnije druženje preko Fejsbuka i Twitera, demonstracije.Krokodajl wrote:Današnji govor Sajeda Hasana Nasrlaha je prije svega bio usmjeren protiv Arapskih vođa.
Dio koji je govorio o odgovoru Trumpu na društvenim mrežama je vjerujem i u tom komentaru sa te fb stranice izvučen iz konteksta, gledamo sam cijeli govor bio je danas na Russia Today.
Rekao je "Mnogi Izraelski analitičari govore da su reakcije Arapskih lidera šuplja priča, oni su napustili Palestinu, svi su se pozabavili svojim problemima... Oni čak ne očekuju ni odgovor na ovo, ova šutnja Arapskih lidera je to što je podstaklo Trumpa da to uradi, moramo se solidarisati sa Palestinskim narodom, moramo ih podržati, i kada Trump vidi tu reakciju neće mu biti svejedno, jer on ne očekuje nikakvu reakciju. Očekujemo reakcije država, ali to nije dovoljno, ambasadori i konzuli se moraju pozvati na razgovore.
OVO SVE OČEKUJEM, IAKO ĆE DATI MALE REZULTATE"
Dakle, on je svjestan da to neće puno pomoći, ali to je obaveza, ne smijemo šutiti, a vjerujem da su tamo to izrezali i stavili samo dio koji njima odgovara, da oblate lidera pokreta otpora.
Dalje je pozvao Arapsku Ligu da se očituje da je Kuds glavni grad Palestine i da o tome nema pregovora, Intifada je najbolji odgovor kojeg Palestinci mogu dati, ako oni to žele, a naša dužnost i obaveza je da ih podržimo.
Pozvao je i sve Arapske zemlje da maknu pažnju sa unutrašnjih sukoba i da se ujedine po ovom pitanju, ovo pitanje ujedinjuje cijeli Libanon, i Ajuna i Berija i Haririja, i moramo pronaći zajedničko rješenje.
"MORAMO PREVAZIĆI SEKTAŠKE I STRANAČKE PODJELE, POZIVAM SVE STRANKE (LIBANONSKE) NA SKUP PODRŠKE U PONEDJELJAK POPODNE U KAMPU (PALESTINSKOM) U DAHIJI"
- Pozdravljam Palestince, one koji su izašli da protestuju, oni su NAŠA prva linija odbrane, oni su sada u opasnosti.
MI KAO NACIJA (LIBANON) IMAMO SNAGU DA OVO OKRENEMO IZ PORAZA U POBJEDU, ZA TO JE POTREBNA ŽRTVA, OZBILJNOST I NE SMIJE DOĆI DO IZDAJA.
----
Ja ne znaš šta je cijenjeni Sejid trebao više da kaže ?
Većeg lidera u Arapskom svijetu trenutno nema, činjenica da su prevazišli toliko željeni unutarlibanonski sukob kojeg su mnogi priželjkivali dovoljno govori o Hezbollahu kao garantu mira i stabilnosti i Libanona a ako Bog da i Palestine.
Rekao je i Kuds je crvena linija za muslimane, i u tome se nadam se svi slažemo, a sada evo prilike i predsjedniku Redžepu Erdoanu da sa imaginarnih crvenih linija pređe na ove stvarne, Turska opozicija je već osudila, osudila je i vlast, nadam se ozbiljnijoj reakciji.
Podrška narodu Palestine i Kudsa.
Klovn i zabavljač Hasan Nasrlat je zapravo velika kukavica, lokalni ratni zločinac, koji će na kraju sage najvjerovatnije završiti u nekoj pustinji ili na nekom brdu u Libanonu. Likvidirat će ga njegovi baš kao i Gadafija i Saliha.
- nixon69
- Nadzornik
#95385 Re: Sirija vol. 2
After Trump's Jerusalem decision, Muqtada Al-Sadr warns "Israel": "We can reach you through the borders of #Syria."

-
sekerbay
#95386 Re: Sirija vol. 2
E "svaka ti čast" pokvareni čovječe kad unuka božijeg poslanika, s.a.v.s. nazivaš nasr lat.sarajevoxxxx wrote:Nasrlat
Da te vrijeđam - definitivno neću, jer bih se tim činom spustio na tvoj nivo.
Ono što preostaje jeste obraćanje institucijama zbog tvoje dokazane podrške terorističkim grupama.
Za one koji ne znaju, lat je jedan od idola kojem su se klanjali predislamski arapi.
-
handžar88
#95387 Re: Sirija vol. 2
Nasralah unuk poslanika saws?sekerbay wrote:E "svaka ti čast" pokvareni čovječe kad unuka božijeg poslanika, s.a.v.s. nazivaš nasr lat.sarajevoxxxx wrote:Nasrlat
Ono što preostaje jeste obraćanje institucijama zbog tvoje dokazane podrške terorističkim grupama.
Za one koji ne znaju, lat je jedan od idola kojem su se klanjali predislamski arapi.
-
sekerbay
#95388 Re: Sirija vol. 2
Da. Sejjid preko Huseina, r.a.handžar88 wrote:Nasralah unuk poslanika saws?
- Challenger__
#95389 Re: Sirija vol. 2
Mislio je potomak.handžar88 wrote:Nasralah unuk poslanika saws?da i to cujemo
-
handžar88
#95390 Re: Sirija vol. 2
Unuk nije sigurno al skontali smo.. a i to svakako nema veze sto je potomak poslanika saws da sad od njega pravimo sveca nekog, nece vidit nikakvog dobra na onom svijetu od toga sto je potomak poslanika saws ako sam ga ne bude slijedio. Svakako da ga Allah uzviseni pomogne u borbi protiv cionistickog zla.sekerbay wrote:Da. Sejjid preko Huseina, r.a.handžar88 wrote:Nasralah unuk poslanika saws?
- Opetja033
#95391 Re: Sirija vol. 2
Interesantna fotografija i tekst iz Sirije, vojnici FSA :

“Those who sold Iraq, will not buy Jerusalem. And those who have not shed a tear over Aleppo, Sanaa will not make them cry”

“Those who sold Iraq, will not buy Jerusalem. And those who have not shed a tear over Aleppo, Sanaa will not make them cry”
-
sekerbay
#95392 Re: Sirija vol. 2
To se podrazumijeva. Unuk u prenesenom smislu.Challenger__ wrote: Mislio je potomak.
Isto tako, kada se imam ebu hanife obraćao imamu el-bakiru(sin zejnul abidina, unuk huseina, praunuk poslanika) i spominjao božijeg poslanika, govorio bi "tvoj djed"*
*Iz knjige dr.šefika kurdića, ebu hanife i namaz u hanefijskom mezhebu, 8. strana.
- Challenger__
#95393 Re: Sirija vol. 2
OK brate.
- animus
#95394 Re: Sirija vol. 2
Koji ste vi zaludjenici vjerom. Kojim samo pojmovima baratate. Definitivno ovo je topic gdje se skupljaju najcudniji likovi na forumu.sekerbay wrote:E "svaka ti čast" pokvareni čovječe kad unuka božijeg poslanika, s.a.v.s. nazivaš nasr lat.sarajevoxxxx wrote:Nasrlat
-
Akibh
#95395 Re: Sirija vol. 2
sekerbay wrote:E "svaka ti čast" pokvareni čovječe kad unuka božijeg poslanika, s.a.v.s. nazivaš nasr lat.sarajevoxxxx wrote:Nasrlat
Sta ima veze kako ga naziva nasrlat, nasralah, brada, turban, tuta? Lik je prvi covjek teroristicke organizacije
-
sekerbay
#95396 Re: Sirija vol. 2
Kad si već onlineChallenger__ wrote:OK brate.
Mene zanima ona istočna ghouta.
Kako to da damask osvaja velike gradove poput alepa ili ovamo palmire i deira, a nije u stanju da pokori ove što su mu pred nosom?
Još čitam ove zapadne medije koji vaze o tome kako je ta oblast u okruženju, izgladnjena i redovno raketnirana
Šta čega i koga?Akibh wrote:cega ba, koga
Kakva teroristička organizacija?
- Challenger__
#95397 Re: Sirija vol. 2
Porodični spor moj druže. Sa jedne strane SAA oficir, kćer i majka a sa druge drugi sin i otac. Kao Nadrealisti, "SAO dječja soba" i taj rad. Završiće oni to nekako, polako...sekerbay wrote: Kad si već onlinea jedan si od boljih poznavalaca situacije u siriji.
Mene zanima ona istočna ghouta.
Kako to da damask osvaja velike gradove poput alepa ili ovamo palmire i deira, a nije u stanju da pokori ove što su mu pred nosom?
Još čitam ove zapadne medije koji vaze o tome kako je ta oblast u okruženju, izgladnjena i redovno raketnirana
-
Akibh
#95398 Re: Sirija vol. 2
Pogresno citas majstore:sekerbay wrote: Još čitam ove zapadne medije koji vaze o tome kako je ta oblast u okruženju, izgladnjena i redovno raketnirana
samo advance, irna , sana, rt i slicno
-
sekerbay
#95399 Re: Sirija vol. 2
Challenger__ wrote:Porodični spor moj druže. Sa jedne strane SAA oficir, kćer i majka a sa druge drugi sin i otac. Kao Nadrealisti, "SAO dječja soba" i taj rad.
To nisam znao. Koliko sam mogao upratiti, taj dio je držao onaj zahran aluš kojeg su ubili rusi.
Šta je sa hame i homsa? Jedno drže saa a drugo pobunjenici, a opet, sve na putu za idlib.
Kakvi su tamo planovi?
Neće nam se valjda onaj naš ruman morati vratiti u bosnu
Ma koji si ti sad?Akibh wrote:Pogresno
- Challenger__
#95400 Re: Sirija vol. 2
Hamu nikada nisu držali pobunjenici i "pobunjenici" (stranci). Homs je odavno potpuno u rukama snaga vlade iz Damaska. Planiraju obnovu grada i privrede.sekerbay wrote:Šta je sa hame i homsa? Jedno drže saa a drugo pobunjenici, a opet, sve na putu za idlib.