Vozis 40-50 ne krsis propis to sto ti zakljucujes kako tebo odgovara do tebe je[/quote]supercali wrote:
Postoji i kod nas u zakonu obaveze po pitanju brzine, da brzinu
4. Brzina
Ĉlan 43.
(1) Vozaĉ je duţan brzinu kretanja vozila prilagoditi karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja, saobraćajnim znakovima i drugim saobraćajnim uvjetima, tako da vozilo moţe pravovremeno zaustaviti pred svakom preprekom koju pod navedenim uvjetima moţe predvidjeti.
(2) Vozaĉ ne smije smanjiti brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo priĉinjava smetnju normalnom odvijanju saobraćaja
Znaci ako je ogranicenje 60, a ti vozis 40-50 ne znaci da ne krsis propise. Ako si stvorio kolonu iza sebe znaci da pricinjavas smetnju normalnom odvijanju saobracaja.
Nazalost nasa drzava je prepuna pravnika i saobracajnih inzenjera koji voze po nekim svojim propisima i jos bi se svadjali da su u pravu.I ovdje sam x puta procitao da ljudi bukvalno izmisljaju saobracajne propise, od vozila sa prvenstvom prolaza do polukruznog okretanja i sl. Ogranicenje 60, ja vozim 40, ne krsim nikakav propis, boli je neka stvar sto je iza mene kolona.
Ako je tako objasni boldirano veliki pravnice!
Gdje se obaveza iz tog clana veze za ogranicenje brzine. Ako je ogranicenje 60, a ti vgozis 40 ili 50 i stvaras kolonu iza sebe ti malo brzinom pravis smetnju normalno odvijanju saobracaja. Ti imas obavezu sa se smaknes i propustis kolonu bas kao i kamiondzije. Vrlo jednostavno.
Ti si dokad onoga sto ja tvrdim, izmisljas zakone bez obzira sto ti sve crno na bijelo pise.