Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
Prpa.ba

#9526 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Corto Maltese wrote:Daj još malo etiketa, kad se već argumenata nema.
Argumente koristim samo kad ih iziskuju nivoi rasprave i sugovornika, a uz sve duzno postovanje, ova rasprava, a pogotovo tvoji danasnji komentari, nisu na tom nivou. :D Da pokusam bilo sto argumentirati, osjecao bih se kao da dokazujem bjelinu mlijeka, pa otud i ovo trollanje. :D Kao sto sam onomad dokazivao da Dodik nije drzavnik i da su mu "ideje za ekonomski boljitak" idiotske. Ili npr. dokaz kolege forumasa, cijeg nicka se ne mogu sjetiti, koji ti je dokazivao da je 70 miliona Eura isto kao i 140 miliona KM. Cisto primjera radi. :D

U demokratskom stilu, zakljucujem komentar na teroristicki napad sljedecim: Najostrije osudjujem teroristicki napad na predstavnika opozicione stranke manjinskog naroda. Radi se o djelu neodgovornog pojedinca koji mora odgovarati pred zakonom i dobiti maksimalnu zakonom propisanu kaznu, naravno, ako se ustanovi krivica. 8-)

Lijep pozdrav. :D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#9527 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

De sta vam je, kao da nema dovoljno dogadjaja za komentirati, vi se uhvatili jedan drugoga :roll:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9528 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

hrtravnik wrote:
Corto Maltese wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Jedan "Boljitkovac" terorista = citava Vlada F.BiH teroristi. Odmori malo.
Maloprije je bio HDZ-ovac. Daj dogovori se?

I molim te za taj citat, gdje ja pišem da je cijela Vlada FBiH terorista. Pa ću odmoriti, trajno.

travniktrans je u stilu SDP politike Banovan bez ijednog objasnjenja...I vrapci na grani znaju da su BALIJE napravili zlocine pod vodjstvom Dzevada Mlace i Atifa Dudakovica vise nego ijedna HVO jedinica.
Na ovoj stranici imam osjecaj da se skupilo par Podrinjaca, par mjesovitih brakova, par pripadnika Maoca-projekt...
i onih kojima je Bosna u srcu...Muslimanska..
Ne shvatam da bas na ovoj temi 2 sata na pitanje nicka plainvanila svi cutite kao picke...
Valjda je takvima dovoljno da shvate u "kojem kolu igraju"
Hvala i Banujte me opet ..a sljedeci put pripremite eksploziv!
Lijep pozdrav1
:lol:

travniktrans, to jest, ti, uopšte nisi banovan, nego se iz nekog, samo tebi poznatog razloga nisi mogao logovati. pogrešan pass, šteka forum il' šta već...

sad ostaje činjenica da si ti rekao nešto ovako, bez razloga. da li da te ovaj balija banuje ili ne? :mrgreen: :oops:

ev' vako, ja ti banujem ovaj klonirani nick, a ovaj travniktrans ostavim, da vidim hoćeš li imati obraza opet se javiti.

:sax: :lol:
Alfons Kauders

#9529 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alfons Kauders »

Prpa.ba wrote:
Corto Maltese wrote:Daj još malo etiketa, kad se već argumenata nema.
Argumente koristim samo kad ih iziskuju nivoi rasprave i sugovornika, a uz sve duzno postovanje, ova rasprava, a pogotovo tvoji danasnji komentari, nisu na tom nivou. :D Da pokusam bilo sto argumentirati, osjecao bih se kao da dokazujem bjelinu mlijeka, pa otud i ovo trollanje. :D Kao sto sam onomad dokazivao da Dodik nije drzavnik i da su mu "ideje za ekonomski boljitak" idiotske. Ili npr. dokaz kolege forumasa, cijeg nicka se ne mogu sjetiti, koji ti je dokazivao da je 70 miliona Eura isto kao i 140 miliona KM. Cisto primjera radi. :D

U demokratskom stilu, zakljucujem komentar na teroristicki napad sljedecim: Najostrije osudjujem teroristicki napad na predstavnika opozicione stranke manjinskog naroda. Radi se o djelu neodgovornog pojedinca koji mora odgovarati pred zakonom i dobiti maksimalnu zakonom propisanu kaznu, naravno, ako se ustanovi krivica. 8-)

Lijep pozdrav. :D
taj sam... :D

ali zar je to izvalio corto?
Chmoljo

#9530 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

plain vanilla wrote:De sta vam je, kao da nema dovoljno dogadjaja za komentirati, vi se uhvatili jedan drugoga :roll:
pa da se tebe uhvatimo, ti bi se ljutila :P :lol:
plain vanilla

#9531 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Chmoljo wrote:
plain vanilla wrote:De sta vam je, kao da nema dovoljno dogadjaja za komentirati, vi se uhvatili jedan drugoga :roll:
pa da se tebe uhvatimo, ti bi se ljutila :P :lol:
Pih, znam se ja braniti :oops: :D
vee-jay

#9532 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

Chmoljo wrote:
Corto Maltese wrote:
Daj još malo etiketa, kad se već argumenata nema.
ti ih to ne lijepiš? :D
njegove su samoljepive :D
Co0l

#9533 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

travniktrans wrote:@Co0l

Ponavljam....politicki sam neopredeljen ..interesuje me samo zbog cega je ubijeno mi djete...
Korigiram izjavu da su svi muslimani teroristi ali ostajem pri misljenju (stavu) da su Travnik i Bugojno leglo terorizma!
Iz pijeteta prema vasem gubitku ne bih dalje na tu temu raspravljao a iskreno se nadam da ce pocinioci tog gnusnog nedjela odgovarati jos na ovom a kamoli na onom svijetu.
Corto Maltese

#9534 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

Chmoljo wrote:
Corto Maltese wrote: Humor je ozbiljan posao. Spusti loptu, vrati se u svoje okvire. Nije etiketa, nego savjet. A i to što je besplatan nije za bacit, u ovaj jeben vakat kada se sve plaća.
Corto, pazi metak! :lol:
Čuo su za onu: "Kad je dobra, dobra je, pa da je u i dimijama i sva zamotana!" A ovo nije smiješno pa da je u milion smajlija zamotano. Ali ako te veseli samo nastavi. Znam da nije običaj, ali ja bih se vratio temi, ako moderacija dozvoljava?
howdy

#9535 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by howdy »

Co0l wrote:
travniktrans wrote:
Corto Maltese wrote:Čuo si za onu: "Nisu svi srbi četnici, ali svi četnici jesu Srbi!". Naravno da nisu svi platformaši odgovorni za ovo, ali kako stvari stoje, svi koji su odgovorni jesu ........... (dopiši sam riječ koja nedostaje)
Cuo si mozda za onu: Nisu svi muslimani teroristi, ali su svi teroristi muslimani"

:dance: :dance:
Rezon dostojan tornjaka sa Vlasica.

ziv bio, tornjake izostavi iz ove price
Chmoljo

#9536 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

Corto Maltese wrote:
Čuo su za onu: "Kad je dobra, dobra je, pa da je u i dimijama i sva zamotana!" A ovo nije smiješno pa da je u milion smajlija zamotano. Ali ako te veseli samo nastavi. Znam da nije običaj, ali ja bih se vratio temi, ako moderacija dozvoljava?
pa ja konto da si ti tema. :? izvini, molim te. oprosti. laHko me zbuniti.
vee-jay

#9537 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by vee-jay »

mali off:
jel moze ovaj forum da se napravi nekako da cika @Alfonsovi postovi vise nikad ne budu prvi na stranici?
covjek me zivog isprepada :cry: :twisted:
plain vanilla

#9538 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

daj ba Corto :roll:

rekao covjek da pripremimo eksploziv, odmah nakon sto nas je nazvao Balijama
ali tebi to ne smeta :-)
howdy

#9539 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by howdy »

travniktrans wrote:@Co0l

Ponavljam....politicki sam neopredeljen ..interesuje me samo zbog cega je ubijeno mi djete...
Korigiram izjavu da su svi muslimani teroristi ali ostajem pri misljenju (stavu) da su Travnik i Bugojno leglo terorizma!

Image

slika samo prikazuje stanje svijesti u kolijevci demokratije, ako se ne varam Siroki Brijeg je u pitanju :D , nije namijenjena za neku generalizaciju :D
Corto Maltese

#9540 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

plain vanilla wrote:daj ba Corto :roll:

rekao covjek da pripremimo eksploziv, odmah nakon sto nas je nazvao Balijama
ali tebi to ne smeta :-)
Naravno da smeta. Ipak, zamisli da je obrnuto, pročitaj prevod, i pošteno reci koje bi bilo prolazno vrijeme postavljača fotografije?
Co0l

#9541 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

A jest prilicno degutantno se zezat na racun terorizma ma sa koje strane on dolazio i pozivati se na kojekakve bolesne umove i ekstremiste.I to sve jos na godisnjicu Trusine i Ahmica.
A sto se tice 'pastete' u Zenici-dabogda im u ustima eksplodirala svima koji su umjesani u to a ne pod tockom.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9542 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Toto »

prljavi Hare wrote:
vee-jay wrote:

Uistinu mozemo reci da smo svjedoci istorijskih dogadjaja. Dodik i HDZovci su krenuli u zajednicku bitku protiv BiH. Bit ce *ebeno, bit ce gusto... ali ne i bas tako neizvjesno :D

...btw. pitao neko: sta se dogovarao Lajcak sa Dodikom i Covicem. Pa upravo to!
:thumbup:

Sta cemo sad?Da posaljemo duge cijevi?Imam ja ovo nesto ispred kuce! :D

Image

Jebeni su 2x HDZ i precednik,mozda i duze cijevi budu trebale! :lol:
lahko je tebi kad zivis pored magacina one fabrike u Pucarevu. ;-) ;-)
Prpa.ba

#9543 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Prpa.ba »

Alfons Kauders wrote:taj sam... :D

Na trenutak sam se zamislio, nije valjda da me pamcenje izdalo i da covjeka napadoh ni krivog ni duznog. :D Ne volim koristiti trazilicu, ali jbg :D : Matematika za pocetnike.

Inace, jedno od zabavnijih trollanja u kojima sam imao "cast" sudjelovati. :D Kad se samo sjetim ushita vaskolikih klonova, uposlenika TV1, ono-entitetskih trollova, i domacih naivaca Dodikovim vizonarstvom, drzavnistvom, pomirljivim tonovima, revolucionarnom privatizacijom Telecoma i "zabranom uvoza vode". :lol: :lol: A danas haman pa ratna prica kontra "krmka iz laktasa". Nije ni cudo, kad narod ima memoriju zlatne ribice. I sto je najbolje, svi bi se igrali principijelnosti. :D :D
plain vanilla

#9544 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by plain vanilla »

Prpa.ba wrote:

Na trenutak sam se zamislio, nije valjda da me pamcenje izdalo i da covjeka napadoh ni krivog ni duznog. :D Ne volim koristiti trazilicu, ali jbg :D : Matematika za pocetnike.

Inace, jedno od zabavnijih trollanja u kojima sam imao "cast" sudjelovati. :D Kad se samo sjetim ushita vaskolikih klonova, uposlenika TV1, ono-entitetskih trollova, i domacih naivaca Dodikovim vizonarstvom, drzavnistvom, pomirljivim tonovima, revolucionarnom privatizacijom Telecoma i "zabranom uvoza vode". :lol: :lol: A danas haman pa ratna prica kontra "krmka iz laktasa". Nije ni cudo, kad narod ima memoriju zlatne ribice. I sto je najbolje, svi bi se igrali principijelnosti. :D :D
Sjecam se kao da je jucer bilo :D
Co0l

#9545 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Co0l »

Prpa.ba wrote:

I sam sam se slatko nasmijao kad @Corto nije na vrijeme skontao da su se tad ustvari spominjale dvije priblizno iste cifre,samo sto je jedna bila u eurima a druga u KM-ovima ali ne znam koja je poenta ismijavanja covjeka za ocit 'devizni' previd,lapsus...
Jel to da ako onomad nije na vrijeme skotao to da to po automatizmu znaci da i danas sve sto napise nema veze sa pamecu i svaki put kad se ne bude neko slagao sa necim sto on napise treba samo da se posegne za forumskom arhivom i da se tako,u nedostatku boljih argumenata,pomocu devizne epizodice diskredituje ono sto pise?
Chmoljo

#9546 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Chmoljo »

ja bih da se vratimo na temu, dok nas zaga nije sve postrojila :wink:
Corto Maltese

#9547 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Corto Maltese »

Co0l wrote:
Prpa.ba wrote:

I sam sam se slatko nasmijao kad @Corto nije na vrijeme skontao da su se tad ustvari spominjale dvije priblizno iste cifre,samo sto je jedna bila u eurima a druga u KM-ovima ali ne znam koja je poenta ismijavanja covjeka za ocit 'devizni' previd,lapsus...
Jel to da ako onomad nije na vrijeme skotao to da to po automatizmu znaci da i danas sve sto napise nema veze sa pamecu i svaki put kad se ne bude neko slagao sa necim sto on napise treba samo da se posegne za forumskom arhivom i da se tako,u nedostatku boljih argumenata,pomocu devizne epizodice diskredituje ono sto pise?
Ne zaboravi da sam i otvoreno navijao za NS, a to je u ovoj demokratski multibošnjačkoj atmosferi neoprostivo.
Komrad

#9548 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Corto Maltese wrote:
Ne zaboravi da sam i otvoreno navijao za NS, a to je u ovoj demokratski multibošnjačkoj atmosferi neoprostivo.
:) to mi je jedna od drazih sarajevskih stranaka
Komrad

#9549 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Komrad »

Na zasjedanju HNS-a
Dva HDZ-a kroje uniju kantona i žele proglasiti Komšića nepoželjnim
Hrvatski narodni sabor (HNS) planira na narednom zasjedanju proglasiti uniju kantona, tamo gdje dva HDZ-a imaju većinu, i zatražiti da se član Predsjedništva BiH Željko Komšić proglasi personom non grata na toj teritoriji, saznaje Sarajevo-x.com iz pouzdanih izvora.

Piše: T. Sekulić

Zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora zakazano je za 19. aprila u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru.

Protiv Ustava BiH do cilja

Prema pouzdanim informacijama do kojih je došao Sarajevo-x.com, dva HDZ-a planiraju proglasiti uniju kantona koju bi sačinjavali Zapadnohercegovački kanton, Posavski, Hercegovačko-neretvanski i Livanjski kanton, bez obzira što je ta unija direktno protivustavna i antidejtonska aktivnost.

Ko s kim druguje?

Odluka o planiranju formiranja unije kantona uslijedila je netom što je Narodna skupština RS usvojila odluku o raspisivanju referenduma u Republici Srpskoj, na kojem bi građani trebalo da se izjasne o tome podržavaju li "nametnute zakone visokog predstavnika BiH o Sudu i Tužilaštvu BiH, te njihovu neustavnu verifikaciju u Parlamentu BiH".

Jasno je da niti jedan od tih kantona, iz kojih nisu izabrani delegati u Dom naroda FBiH i gdje dva HDZ-a imaju većinu, nije finansijski samoodrživ, već da ovisi od pomoći Federacije BiH.

No, očito je da pojedinci žele po svaku cijenu krojiti zakone, ali i institucije po svojoj mjeri.

Kako smo saznali, jedna od glavnih tačaka na zasjedanju HNS-a, po proglašavanju unije, bila bi proglašavanje Željka Komšića nepoželjnom osobom na toj teritoriji.

HNV: HNS je nelegalan i nelegitiman

Podjetimo, danas u Sarajevu Hrvatsko narodno vijeće BiH izrazilo je jasan stav da je najavljeni Hrvatski sabor zapravo sabor jedne stranke, odnosno stranački skup.

U zajedničkoj izjavi koju su usvojili učesnici sastanka naglašeno je da je takav Hrvatski sabor nelegalan i nelegitiman po proceduri saziva, organizaciji i ciljevima.
heckler

#9550 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by heckler »

Nastranu da to ne mogu ni sa ZHK, ali moze li ko ovim fanaticima dosapnuti da su oni manjina u HNK :lol: :lol: :lol: tek reda radi, da se ne izblamiraju :lol:
Locked