IRAN
- Co0l
#9526 Re: IRAN
Sta tek reci za Sigala Stivena ovih dana 
- insomnia78
#9527 Re: IRAN
A tek za onog sto mu je Bibi tetak 
Haha dje Salik?
Kako se ono zvase onaj, jel on Miko?
Haha dje Salik?
- Jack Be Nimble
#9528 Re: IRAN
Ima kcerku Drenu, ali on nije njen otac. On je ozenio njenu majku a vec je imala to ime. Tako da on licno nije dao ime.Co0l wrote:On je odavno odusevljen Srbijom,cini mi se da sam davno cito da je i cerki dao ima Drina ili tako nesto zbog toga,ako nisam nesto pomjesoinsomnia78 wrote:Haj' to
De niro, hej De niro hoce da bude Srbin
Hoce co'ek Dražu da glumi
-
Avetinho
#9529 Re: IRAN
Pogted'o sa'm slik'e. Svaka im cast i reako sam da sam na njihovoj strani. Skini ruziocaste naocale, NE DAJU IM DA UCESTVUJU NA TAKMICENJIMA S MUSKARCIMA I NE DAJU IM DA SE DIRKAJU SKIJASKIM CIPELICAMA NA ZICARI. Zar je to toliko tesko priznati?salik79 wrote:Jesi l' ti pogled'o slike?! Da ih ne postavljam...Avetinho wrote:Istini za volju, ima ih sa svih strana svijeta, i od svih religija koji su odusevljeni necim, ni Salih nije izuzetak. I svima njima su usta puna "ljubavi i mira", ali samo za one svoje.insomnia78 wrote:Pa Salike dragi, puna Sirija tih odusevljenih Islamom, iz raznih djelova svjeta
To nije nikakav argument
- Kikibombona
#9530 Re: IRAN
Insomnija opet pljuje po Islamskoj Republici Iran!
-
Avetinho
#9531 Re: IRAN
Odmah ga prijavi moderaciji.
-
krater
#9532 Re: IRAN
Avetinho wrote:Odmah ga prijavi moderaciji.
-
Hendrix
#9533 Re: IRAN
Nisi ni pogledao film je li tako? Pogledaj malo i drugu stranu Irana, nemam nista protiv te zemlje, cak stavise volio bih posjetiti Iran u skorije vrijeme. Ono sto me nervira je licemjerstvo i navodna cista religijska pravila koja upravo oni zaduzeni za njeno cuvanje krse itekako, droga, seks, alkohol, prostitucija na svakom cosku...sto je tipicno za totalitarne rezime, pa isto je i u Saudiji. Ne moze se nista, dok te ne uhvate.salik79 wrote:Jah, nekakva Iranka, bezbel' "sahovka" snimila "dokumentarac" o Iranu i sad cemo svi reci woooow. Ali zato, kada Michael Moore i oskarovac Oliver Stone snime, ili napisu nesto u vezi americke "demokracije", onda su oni, u najmanju ruku, teoreticari zavjera, a Oliver Stone je, pride, i antisemit (iako Jevrej)...Eh, vidis, Oliverov sin Sean Stone je isao snimati dokumentarac u Iran, te je odusevljen Iranom, a uz to je tamo prihvatio i vjeru - Islam.Hendrix wrote:Preporucujem za gledanje video na linku, malo drugacija slika Irana, narkomanija, prostitucija i ljudski sljam na vlasti. I ne nije neka CNN propaganda, Iranka je snimala film.
Vrlo potresna prica ali i poucna, recimo nisam znao da u Iranu mozes dogovoriti brak na odredjeno vrijeme, dovedes curicu i lafo stupis u brak na 3 mjeseca kao pomazes joj...znamo svi o cemu je rijec zapravo, vjerska policija najcesca musterija prostitutki, narkomanija na svakom cosku...
https://youtu.be/3Wv8CFQ3iN4
Kada pogledas da majka nosi dijete sa sobom na ''posao'' kao prostitutka, zgadi ti se zivot, pogotovo kad musterije nemaju nista protiv toga.
Nemam pojma ko je snimateljica niti me interesuuje, a ako je po tebi prikazivanje manje znane strane Teherana rusenje rezima, nemamo sta polemisati uopste. Slijepo vjerovanje u bilo koju vlast ili rezim je totalna budalastina, ma koja drzava bila u pitanju.
- insomnia78
#9534 Re: IRAN
To kurdski razbojnici i sjecikese nisu uspjeli "mobilisati" dovoljno tinejdzera pa te malo nervoza "pere"?Kikibombona wrote:Insomnija opet pljuje po Islamskoj Republici Iran!
- Co0l
#9535 Re: IRAN
Nisam bio siguran za to al da je odusevljen Srbijom to znam.Jack Be Nimble wrote:Ima kcerku Drenu, ali on nije njen otac. On je ozenio njenu majku a vec je imala to ime. Tako da on licno nije dao ime.Co0l wrote:On je odavno odusevljen Srbijom,cini mi se da sam davno cito da je i cerki dao ima Drina ili tako nesto zbog toga,ako nisam nesto pomjesoinsomnia78 wrote:Haj' to
- salik79
#9536 Re: IRAN
Stani, problem je u tome sto nece trcati prvi maraton zajedno sa muskarcima, a ne u tome da zenama ne dozvoljavaju trcati?! Ok onda, posto me ono "Ovi kritikuju Saudiju? Drz me da ne umrem od smijeha ili tuge." ponukalo da pomislim da su zene u istom polozaju kao one u Saudiji, zato ti i postavih link na pretrazivac da se uvjeris da su zene zastupljene u svim sportskim disciplinama i da im je i trcanje "dozvoljeno"...To sto nece trcati prvi ulicni maraton uopce nije dokaz da im se krse prava.Avetinho wrote:Pogted'o sa'm slik'e. Svaka im cast i reako sam da sam na njihovoj strani. Skini ruziocaste naocale, NE DAJU IM DA UCESTVUJU NA TAKMICENJIMA S MUSKARCIMA I NE DAJU IM DA SE DIRKAJU SKIJASKIM CIPELICAMA NA ZICARI. Zar je to toliko tesko priznati?salik79 wrote:
Jesi l' ti pogled'o slike?! Da ih ne postavljam...
Nigdje na svijetu zene, recimo, ne igraju nogomet protiv zena, ne takmice se u atletici s njima, borilackim sportovima, alpskim disciplinama i sl. Ako cemo ici tom logikom, neko bi mogao "potegnuti" i to pitanje kao ocigledan vid "neravnopravnosti" i "gazenja pjudskih prava".
Dakle, da rezimiramo, tebi smeta ne trcanje mjesovitog maratona u Iranu i zbog toga povlacis paralelu izmedju Saudije, u kojoj zene ni automobilom ne smiju upravljati, i Irana u kojem zene mogu raditi apsolutno sve sto i muskarci, pa cak biti i ninje!?
- salik79
#9537 Re: IRAN
Ne mozes to bas porediti. Ako bi htio tu paraleku vuci, t bi ti bilo kao da Karadzicevi Srbi, pod premisom da su bili potpuno porazeni i razgulili odavdje, pricaju o zivotu u "islamskoj mudzahedinskoj BiH", ujedno se sa nostalgijom sjecajuci BiH u sklopu Jugoslavije.Co0l wrote:To ti je ko da kazes da svi mi rodjeni ovdje prije 92.-ge nismo vezani za BiHsalik79 wrote:Poenta je da je covjek snimajuci dokumentarac bio toliko odusevljen zemljom i narodom da ga je privukla (zaintereserao se) i njihova vjera. A otisao je tamo pod dugogodisnjim uticajem masmedijske propagande i vec stvorene slike, zato je i efekat "otreznjenja" bio jaci. Uostalom, poslusaj malo sta covjek prica - to ti je u tom vaktu bila udarna vijest na svim programima.Co0l wrote:
Iran i mene,koji nisam nikad bio tamo odusevljava.Doduse,ne u svim aspektima.Ali ne,ne vidim zasto bi jedan totalni stranac za vrijeme posjete bolje upoznao Iran od nekog kome je to domovina i ko je sigurno cijeli zivot vezan za tu zemlju.Ili zasto bi prihvacanje Islama bio argument.Pardon,povratak u IslamSvake godine se brojni konvertiti oduseve vehabizmom i neki od njih zavrse i medju teroristima pa ne uzimamo to kao argument jer bi bilo apsurdno.
I ne, Nahid nije vezana za tu zemlju, nego za onih 18 godina svoga zivota koje je provela u monarhiji.![]()
Kazem ti,poznato mi je to vezano za Stona juniora,good 4 him, ali ne vidim kako to demantuje navode u trebinom dokumentarcu. Ili da kikiju zacepimo usta ovim neoborivim argumentom svaki put kad kaze nesto protiv Turske ili vjere:
Liam Neeson,prominentni glumac,nije mala stvar'It really makes me think about becoming a Muslim': Liam Neeson considers converting to Islam following trip to Istanbul
Vidi, meni je bitno ko sta govori, a ne sta govori, tako da mi je daleko realnija i mjerodavnija slika o Iranu jednog Peter Scholl Latoura, ili Seana Stona, nego jedne Nahid Persson, stovateljke lika i djela sah Reze Pahlavija.
- Co0l
#9538 Re: IRAN
Al pod uslov da ti godi uhu sta govoresalik79 wrote:Ne mozes to bas porediti. Ako bi htio tu paraleku vuci, t bi ti bilo kao da Karadzicevi Srbi, pod premisom da su bili potpuno porazeni i razgulili odavdje, pricaju o zivotu u "islamskoj mudzahedinskoj BiH", ujedno se sa nostalgijom sjecajuci BiH u sklopu Jugoslavije.Co0l wrote: To ti je ko da kazes da svi mi rodjeni ovdje prije 92.-ge nismo vezani za BiH![]()
Kazem ti,poznato mi je to vezano za Stona juniora,good 4 him, ali ne vidim kako to demantuje navode u trebinom dokumentarcu. Ili da kikiju zacepimo usta ovim neoborivim argumentom svaki put kad kaze nesto protiv Turske ili vjere:
Liam Neeson,prominentni glumac,nije mala stvar'It really makes me think about becoming a Muslim': Liam Neeson considers converting to Islam following trip to Istanbul
Vidi, meni je bitno ko sta govori, a ne sta govori, tako da mi je daleko realnija i mjerodavnija slika o Iranu jednog Peter Scholl Latoura, ili Seana Stona, nego jedne Nahid Persson, stovateljke lika i djela sah Reze Pahlavija.
Znam ja vrlo dobro da Iran nije ono kako ga pojedini mediji na 'zapadu' predstavljaju,ali brate,daleko je i od dženeta na zemlji kako nam ga ti pokusavas predstaviti.
- salik79
#9539 Re: IRAN
Nije Miki Bibi tetak, vidi se da ti se spusti zastor kada neko "neafirmativno" prica o Izraelu. Miko Peled je sin poznatog IDF generala, Mattityahu Peleda, te jos poznatijeg djeda Avrahama Katsnelsona, a i sam je bio oficir IDF-ovih specijalnih jedinica, tj. crvenih beretki.insomnia78 wrote:A tek za onog sto mu je Bibi tetak
Haha dje Salik?
Kao sto je i njegov babo, i sam je pokusao ukazati na zločine IDF-a, ali je ubrzo shvatio da je to borba protiv vjetrenjaca...Zato i njegova konstatacija da je IDF "najbolje zasnovana teroristicka organizacija na Svijetu".
Bibijev sestric se slaze s time.
- Opetja033
#9540 Re: IRAN
insomnia78 wrote:To kurdski razbojnici i sjecikese nisu uspjeli "mobilisati" dovoljno tinejdzera pa te malo nervoza "pere"?Kikibombona wrote:Insomnija opet pljuje po Islamskoj Republici Iran!
- salik79
#9541 Re: IRAN
Ok. Necemo slusati mladjahnog Stonea. Ostat cemo pri Peter Scholl Latouru kao najpriznatijem njemackom ekspertu za BI. Njemu cemo vjerovati, zar ne?Co0l wrote:Al pod uslov da ti godi uhu sta govoresalik79 wrote: Ne mozes to bas porediti. Ako bi htio tu paraleku vuci, t bi ti bilo kao da Karadzicevi Srbi, pod premisom da su bili potpuno porazeni i razgulili odavdje, pricaju o zivotu u "islamskoj mudzahedinskoj BiH", ujedno se sa nostalgijom sjecajuci BiH u sklopu Jugoslavije.
Vidi, meni je bitno ko sta govori, a ne sta govori, tako da mi je daleko realnija i mjerodavnija slika o Iranu jednog Peter Scholl Latoura, ili Seana Stona, nego jedne Nahid Persson, stovateljke lika i djela sah Reze Pahlavija.Taj kriter ko sta govori a ne sta govori mi je oduvijek bio manjkav.Jer,ko je jedan Stone junior da se njegova pika?Ono,da prica o sedmoj umjetnosti i slicno pa hajde.Mada ni tu ne spada u top tier autoritete.
Znam ja vrlo dobro da Iran nije ono kako ga pojedini mediji na 'zapadu' predstavljaju,ali brate,daleko je i od dženeta na zemlji kako nam ga ti pokusavas predstaviti.
I, naravno da je daleko od dzeneta na zemlji, jer ljudi su od mesa i krvi, a to je lahko kvarljiva roba. Ipak, u uvjetima pod kojima se razvijala I.R. Iran, to je i vise nego uspjesan model drustvenog uredjenja jedne apsolutno vecinske muslimanske zemlje. Da nije bilo 8-godisnje nametnute vojne agresije, te 4-decenijske embargo agresije, vjerovatno je moglo to biti daleko bolje, ali u poredjenju sa sahovim Iranom, te zemljama Arapskog poluotoka, Iran je pojam demokratski nastrojenog drustvenog uredjenja, prava, pravde i prosperiteta.
- Arteta
#9542 Re: IRAN
I mislim da to ime nema veze s rijekom Drinom.Jack Be Nimble wrote:Ima kcerku Drenu, ali on nije njen otac. On je ozenio njenu majku a vec je imala to ime. Tako da on licno nije dao ime.Co0l wrote:On je odavno odusevljen Srbijom,cini mi se da sam davno cito da je i cerki dao ima Drina ili tako nesto zbog toga,ako nisam nesto pomjesoinsomnia78 wrote:Haj' to
-
swanfilter
#9543 Re: IRAN
Kad ste vec god DeNira. Kako sam citao, putovao je Srbijom nekada davno (ne sjecam se da li je snimanje filma bilo u pitanju), pokvarilo mu se auto te je ostao kod nekakvih ljudi. Tamo dosao do knjige naseg Nobelovca, kasnije je iscitao, svidjela mu se i nakon toga hceri svojoj dao ime Drina. Ne Drena, koliko znam ...
Evo, mada nema veze bas sa ovim sto sam napisao ...
"De Niro was born in New York City, New York. She is the daughter of actress Diahnne Abbott, and the adopted daughter of actor Robert De Niro, whose last name she took upon her mother's marriage to him in 1976. She was named after the river Drina in Bosnia and Herzegovina and Serbia."
"De Niro was born in New York City, New York. She is the daughter of actress Diahnne Abbott, and the adopted daughter of actor Robert De Niro, whose last name she took upon her mother's marriage to him in 1976. She was named after the river Drina in Bosnia and Herzegovina and Serbia."
- salik79
#9544 Re: IRAN
Kako se, onda, do tada zvala? Kod nje po onoj staroj narodnoj "kad je dernek nek' i hala gori!"swanfilter wrote:Kad ste vec god DeNira. Kako sam citao, putovao je Srbijom nekada davno (ne sjecam se da li je snimanje filma bilo u pitanju), pokvarilo mu se auto te je ostao kod nekakvih ljudi. Tamo dosao do knjige naseg Nobelovca, kasnije je iscitao, svidjela mu se i nakon toga hceri svojoj dao ime Drina. Ne Drena, koliko znam ...
- Arteta
#9545 Re: IRAN
To je s wikipedije i nije tacno.swanfilter wrote:Kad ste vec god DeNira. Kako sam citao, putovao je Srbijom nekada davno (ne sjecam se da li je snimanje filma bilo u pitanju), pokvarilo mu se auto te je ostao kod nekakvih ljudi. Tamo dosao do knjige naseg Nobelovca, kasnije je iscitao, svidjela mu se i nakon toga hceri svojoj dao ime Drina. Ne Drena, koliko znam ...
Ime kcerke je Drena (ne Drina) i nije joj on dao ime jer mu nije prava kcerka i rodjena je 1971. godine.
- Arteta
#9546 Re: IRAN
Zvala se Morava, ali De Niro joj promijenio jer ta rijeka nije obuhvatala ove zapadne Srbe.salik79 wrote:Kako se, onda, do tada zvala? Kod nje po onoj staroj narodnoj "kad je dernek nek' i hala gori!"swanfilter wrote:Kad ste vec god DeNira. Kako sam citao, putovao je Srbijom nekada davno (ne sjecam se da li je snimanje filma bilo u pitanju), pokvarilo mu se auto te je ostao kod nekakvih ljudi. Tamo dosao do knjige naseg Nobelovca, kasnije je iscitao, svidjela mu se i nakon toga hceri svojoj dao ime Drina. Ne Drena, koliko znam ...
-
swanfilter
#9547 Re: IRAN
Zato i jesam napisao da nema bas veze sa napisanim, mada sam podavno citao onako kako sam napisao. Ali, vidimo i ovaj put da mediji i njihovi novinari vole neutemeljene ekskluzive ...
-
dezurni_ucenik
#9548 Re: IRAN
http://www.b92.net/zivot/vesti.php?yyyy ... id=1079476
Ne, Robert de Niro se ne oseća kao Srbin
Izjave Roberta de Nira odzvanjaju godinama, a to je potvrdila i serija tekstova u domaćim medijima o tome da se slavni glumac „oseća kao Srbin“. Problem tih vesti je u tome što su najverovatnije zasnovane na intervjuu iz 2008. koji je De Niro dao novinaru Foneta.
- arzuhal
#9549 Re: IRAN
Iskreno, ko ne bi bio oduševljen Srbijom, to je šou živi...Co0l wrote: Nisam bio siguran za to al da je odusevljen Srbijom to znam.
- seln
#9550 Re: IRAN
Necu opet citirati preminulog oca nacije i njegov lament o lazi...
ali da srpski mediji lazu - bas lazu!
Vecina medija laze, ali srpski bas prodaju scrotum pod rerum.
ali da srpski mediji lazu - bas lazu!
Vecina medija laze, ali srpski bas prodaju scrotum pod rerum.