Strasno! Prikazuju ranjenu djecu u bolnici.
Naravno, Wolf Blitzer daje priliku portparolu IDF-a, koji izjavljuje nesto kao "moguce da je u pitanju Hamasova raketa".
Jebote jos se neko pita sto se bore.
Ubijanjem djece logicno. Ono, sto vise ubijes plaestinske djece bice manje Hamasovih boraca. Nakon tolikih godina izivljavanja, bi vjerovatno trebali da legnu i puste da ih cionisti gaze, da budu gradjani drugog reda, da progutaju i cast i ponos. I tako dok je 1,2 miliona od 1,8 palestinaca u Gazi izbjeglice, izraelac hadjo se meraka na zemlji sa koje ga je protjerao. Dotle mu malo zavrne hranu, malo vodu, ne postuje nikakav dogovor, nikakvu rezoluciju, uzima sebi za pravo da svako malo rokne kojeg palestinca u Gazi (neces vjerovati i za vrijeme primirja) i da svako malo pocisti zgrade sa nekoliko stotina djece za jedno mjesec dana. I dok mu ubijaju djecu palestinac je terorista zato sto je digao glavu i sto nece da umre kao pic... nego podignute glave, a drzava koja mu ubija djecu je demokratska i ima pravo da mu ubija djecu, ovaj htio sam reci da se brani. U Gazi ne postoji nijedna meta koja je zabranjena Izraelu. Domovi za invalide, bolnice, skole pune izbjeglice, djeca na plazi, covjek koji trazi svoje najmilije pod rusevinama.... Sve su to dakako legitimne mete. Znam pucao Hamas iz bolnice-bolnica legitimna meta, pucao hamas sa stambene zgrade-stambena zgrada legitimna meta. Dovoljno da to kazes. Ne moras dokazati. Jos ako od hiljadu uzoraka nadjes jedan primjer gdje je tvoja tvrdnja tacna odmah si opravda svih onih drugih 999. Reci ces "E jesam li vam rekao" i nastaviti da razaras sve zivo. Kada te neko pita sto si gadjao bolnicu odmah ces reci: "pucali su otamo". Nema veze sto lazes. Kada kazu ubio si djecu na plazi reci ces pucali su otamo. Ali hej, ima svjedoka da tamo nije bio niko naoruzan? Ma nema veze. Pucala su ona djeca loptom prema brodu. Teroristi. Gadno je, ali pravo gadno opravdavati ono sto Izrael radi. Jer da Izrael nije to sto jeste Hamas ne bi ni postojao. Treba svijet da na svaki moguci nacin kazniti Izrael i da ih izolira. (znam da nece. Nisam toliko naivan. Jasan mi je odnos snaga i milovanje po glavi od strane velikog brata. Samo govorim o onome sto bi bilo posteno) Hamas je mala maca za cionisticku zvijer. Oni su pravi teroristi. I nije ono sto Izrael radi odgovor na Hamas. Hamas je odgovor na teror Izraela. Recenica "Izrael ima pravo da se brani" treba da glasi: "palestinci imaju pravo da se brane". Ovako ispadne da oni nemaju bas nikakva prava. Ustvari imaju valjda jedino pravo da se pate i da umru. Izrael ovaj put mora da odgovara za ratne zlocine.harač wrote:šta je slagao. hamas jeste fašističko-islamistička organizacija od koje se gaza treba osloboditioglo wrote:Bernard Henri Levy, francuski intelektualac koji je izuzetno poštovan i cijenjen u Bosni i Hercegovini, ponovo je iznenadio svojim stavovima o Izraelu i Gazi. U svom tekstu piše da je "Hamas fašističko-islamistička organizacija od koje se stanovnici Gaze trebaju osloboditi"
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... bs7EJ.dpuf
Ovo su prosvjedi u bahreinu koje niko vise ni ne spominje jer je saudija uletila sa vojskom da stiti bahreinsku vlastelu uz americku podrsku jer tamo imaju jdnu od najvecih baza na bliskom istoku.celava_dlaka wrote:
ne znam jel neko postavljo
Ma ja. Lijepi posteni Izrael ustvari ne gadja djecu. Ma ne bi to oni nikako. Nisu oni to namjerno. Nisu namjerno ni one na plazi. Ma bravo. I de mi reci kada je bio taj slucaj sa autobusom? Prije jedno 20 godina mozda? A Sabra i Satila? Nisu ih tamo onako sve redom ubijali jel de? Malo im se omaklo. Izrael je demokratska drzava.....jevrejskog naroda. Nisu htjeli ni onaj bijeli fosfor da koriste i to im se malo omaklo? Nisu htjeli ni ured al-jazeere da gadjaju. I to im se omaklo? Ma fin neki, miroljubiv svijet. Podmecu im plaestinci sami svoju djecu da bi ih ocrnili u svijetu sram ih i stid bilo. teroristi. Hej ba! Oni sami svoju djecu pod granatu (toliko su se ispraksirali da tacno vide gdje leti), pa ko fol glume da ih vole dok ih poslije toga grle. I nisu samo teroristi. Oni su islamski teroristi. Ustvari kada malo bolje razmislim a kakvi ce drugo da budu. Samo mulsimani i mogu da budu teroristi. Mozda i nije svaki musliman terorista (eno ima onaj Ozil, igra za Njemacku. mozda on nije), ali je svaki terorista sigurno musliman.rangoj wrote: Mnogo riječi a nikakvi argumenti. Jer ako smo kod etničkog čišćenja, sta je sa hrišćanima (i ostalima) na području Palestine. Oni su profesionalci kada je etničko čišćenje u pitanju, uspješno su protjerani sve ne muslimane u zadnjih 70 godina!! (izuzev UN i novinara)
Na Aljaziri (koju valjda i to možeš uzeti kao relevantnu) mozes pogledati kako Palestinci žive i rade u Izraelu - normalno, naravno, ako putuju kontrole na granicama su ogromne, što je razumljivo s obzirom na njihove odnose, ali sasvim normalno žive unutar Izraela, i ima ih mnogo vise nego hrišćana, zidova i ostalih u Palestini (koja je davno pociscena).
Inače, medju Palestincima je bilo mnogo hrišćana...
Inace, ne znam kako se, osim kao terorističkom, može nazvati organizacija koja preuzima odgovornost za postavljanje bombe u školski autobus![]()
Ginuli su civili i djeca, kao i ova sada u Palestini, sa razlikom što je Hamas sa bombama bas ciljao djecu i nije ih ni sramota da priznaju! Tužno...

I mi smo djecu bacali lavovima u pionirskoj dolini. Koliko je ova lokacija uopste udaljena od granice sa Izraelom? I sigurno ce unistiti tunel gadjajuci ulaz sve i da je tu. Dakle sve i da je tu (cisto sumljam. ista je to skola propagande kao i risto djogo) radi se o ociglednom krsenju ratnog pravila ratovanja odnosno o koristenoj nesrazmjernoj sili. Neko je ovde kaci clanke vezano za opravdanost gadjanja civilnih objekata. Cilj, steta, sta se akcijom postize. Sta je on akcijom postigao ako je uopste tacno da je to ulaz u tunel? Privremeno ga zatvorio na par sati ili jedan dan?celava_dlaka wrote:moja greska onda
http://www.youtube.com/watch?v=7O114V9P ... e=youtu.be
https://www.facebook.com/photo.php?v=815528428470029
uglavnom sve sa idf stranice
sad koliko je sve ovo istina i jel ne znam
Lupas gluposti,da li bi ti zivio u najvecem konc logoru na svijetu???? U tome je problem,zato i nema veliki broj krscana tamo,a zidova da i ne govorimo,a svako malo bombardovanje Palestine,a sadasnja " Palestina" povrsinom malo veca od aushwitza.rangoj wrote:Mnogo riječi a nikakvi argumenti. Jer ako smo kod etničkog čišćenja, sta je sa hrišćanima (i ostalima) na području Palestine. Oni su profesionalci kada je etničko čišćenje u pitanju, uspješno su protjerani sve ne muslimane u zadnjih 70 godina!! (izuzev UN i novinara)@mba wrote:
skoro sam ja vec jednom napisao, ako je AMERIKA ZAJEDNO SA CIONISTIMA neku organizaciju proglasila teroristickom, TO NE ZNACI DA JE CIJELI SVIJET ISTOG MISLJENJA, cijela latinska amerika i mahom sve azijske zemlje to ne vide tako kao amerika i cionisti kontas, za nekog teroristi, za nekog borci za slobodu svoga naroda, imas pravo na misljenje, za tebe teroristi kako se da primjetiti, za mene eto nisu!!!
ja isto razumijem da zidovi imaju pravo da zive u palestini i zivjeli su uvjek i za vrijeme muslimanske vladavine...COVJECE NEMAJU PRAVO RUSKI, AMERICKI, POLJSKI, UKRAJINSKI, MOLDAVSKI, BJELORUSKI JEVREJI DA SE DOSELJAVAJU U PALESTINU I ETNICKI CISTE TEREN OD NE-CIONISTA...to je srz problema!!!!
sa tim se samo budala moze slozititi da je to ok!
Na Aljaziri (koju valjda i to možeš uzeti kao relevantnu) mozes pogledati kako Palestinci žive i rade u Izraelu - normalno, naravno, ako putuju kontrole na granicama su ogromne, što je razumljivo s obzirom na njihove odnose, ali sasvim normalno žive unutar Izraela, i ima ih mnogo vise nego hrišćana, zidova i ostalih u Palestini (koja je davno pociscena).
Inace, ne znam kako se, osim kao terorističkom, može nazvati organizacija koja preuzima odgovornost za postavljanje bombe u školski autobus![]()
Ginuli su civili i djeca, kao i ova sada u Palestini, sa razlikom što je Hamas sa bombama bas ciljao djecu i nije ih ni sramota da priznaju! Tužno...
Pored vasih cionista-fasista oni mogu proci pod humanitarce.harač wrote:kako ste počeli, samo čekam da se hamas proglasi humanitarnom organizacijom
Pa to je vjerovatno, hrišćani su bili bogataši koji su imali priliku, pa pobjegli iz logora, sami odsetali - svi do jednog.... O_okanaan wrote:Lupas gluposti,da li bi ti zivio u najvecem konc logoru na svijetu???? U tome je problem,zato i nema veliki broj krscana tamo,a zidova da i ne govorimo,a svako malo bombardovanje Palestine,a sadasnja " Palestina" povrsinom malo veca od aushwitza.rangoj wrote:Mnogo riječi a nikakvi argumenti. Jer ako smo kod etničkog čišćenja, sta je sa hrišćanima (i ostalima) na području Palestine. Oni su profesionalci kada je etničko čišćenje u pitanju, uspješno su protjerani sve ne muslimane u zadnjih 70 godina!! (izuzev UN i novinara)@mba wrote:
skoro sam ja vec jednom napisao, ako je AMERIKA ZAJEDNO SA CIONISTIMA neku organizaciju proglasila teroristickom, TO NE ZNACI DA JE CIJELI SVIJET ISTOG MISLJENJA, cijela latinska amerika i mahom sve azijske zemlje to ne vide tako kao amerika i cionisti kontas, za nekog teroristi, za nekog borci za slobodu svoga naroda, imas pravo na misljenje, za tebe teroristi kako se da primjetiti, za mene eto nisu!!!
ja isto razumijem da zidovi imaju pravo da zive u palestini i zivjeli su uvjek i za vrijeme muslimanske vladavine...COVJECE NEMAJU PRAVO RUSKI, AMERICKI, POLJSKI, UKRAJINSKI, MOLDAVSKI, BJELORUSKI JEVREJI DA SE DOSELJAVAJU U PALESTINU I ETNICKI CISTE TEREN OD NE-CIONISTA...to je srz problema!!!!
sa tim se samo budala moze slozititi da je to ok!
Nemam pojma al mu uredno punim inbox vec 3 danaPoint. wrote:Ko je onaj brcak Dino, pizda mu materina, sto je otiso ratovati za izraelske genocidase?
A Natanjahuu i Obami cemo dati Nobelovu nagradu za mir. Sta kazes? Obama vec ima Nobelovu? upssss Nista onda. Ostaje jos ovaj drugi. Fin neki cikica.harač wrote:kako ste počeli, samo čekam da se hamas proglasi humanitarnom organizacijom
I prije Hamasa su bombe postavljane i ljudi otimani, mnogo prije Hamasa....iceman2010 wrote:Ma ja. Lijepi posteni Izrael ustvari ne gadja djecu. Ma ne bi to oni nikako. Nisu oni to namjerno. Nisu namjerno ni one na plazi. Ma bravo. I de mi reci kada je bio taj slucaj sa autobusom? Prije jedno 20 godina mozda? A Sabra i Satila? Nisu ih tamo onako sve redom ubijali jel de? Malo im se omaklo. Izrael je demokratska drzava.....jevrejskog naroda. Nisu htjeli ni onaj bijeli fosfor da koriste i to im se malo omaklo? Nisu htjeli ni ured al-jazeere da gadjaju. I to im se omaklo? Ma fin neki, miroljubiv svijet. Podmecu im plaestinci sami svoju djecu da bi ih ocrnili u svijetu sram ih i stid bilo. teroristi. Hej ba! Oni sami svoju djecu pod granatu (toliko su se ispraksirali da tacno vide gdje leti), pa ko fol glume da ih vole dok ih poslije toga grle. I nisu samo teroristi. Oni su islamski teroristi. Ustvari kada malo bolje razmislim a kakvi ce drugo da budu. Samo mulsimani i mogu da budu teroristi. Mozda i nije svaki musliman terorista (eno ima onaj Ozil, igra za Njemacku. mozda on nije), ali je svaki terorista sigurno musliman.rangoj wrote: Mnogo riječi a nikakvi argumenti. Jer ako smo kod etničkog čišćenja, sta je sa hrišćanima (i ostalima) na području Palestine. Oni su profesionalci kada je etničko čišćenje u pitanju, uspješno su protjerani sve ne muslimane u zadnjih 70 godina!! (izuzev UN i novinara)
Cuj da je Palestina igrala postenije. Povrjedi se covjece zbog tebe. Pao sa stolice kada sam ovo procitao.rangoj wrote: Pa to je vjerovatno, hrišćani su bili bogataši koji su imali priliku, pa pobjegli iz logora, sami odsetali - svi do jednog.... O_o
To su bili hrišćani Palestinci, kojih više nema, zero! Hajde sto su Jevreje otjerali, to mogu da razumijem, ali ovo drugo samo govori o situaciji u Palestini i frakcijama koje tamo vladaju.
I prije Hamasa su bombe postavljane i ljudi otimani, mnogo prije Hamasa.
Sve ovo divljačko ponašanje frakcija (ne naroda) iz Palestine opet ne opravdava ubijanje civila ali daje jasniju sliku u kojoj se jasno vidi da je to daleko od borbe dobra i zla, već prije borbe u sivoj zoni.
Druže, nije citav svijet pod jevrejskim lobijem i da je Palestina igrala poštenije, mnogo više bi imala prijatelja po čitavom svijetu.
Mislim ipak da ih treba razoruzati da brate IDF sa mirom udje u Gazu i radi sta hoce. hapsi im djecu, zatvara, muci.... Sve su to mali teroristi. Islamski teroristi. Evo mene opet. Ko da ima potrebe da to naglasavam. Ako su teroristi naravno da su islamski. cccccMasakr u Sabri i Šatili (arapski مذبحة صبرا وشاتيلا, Madhbaha Sabra wa-Schatila) je bio ratni zločin kojeg su počinili proizraelski falangisti, militantni libanonski kršćani, nad palestinskim stanovništvom u izbjegličkim logorima Sabra i Šatila u južnom Bejrutu između 16. i 18. rujna 1982.[1][2] Incident se dogodio u sklopu Libanonskog rata 1982. a kontroverzna ostaje razina uključenosti izraelske vojske u cijeloj akciji.
oni u izraelu su pacifizirani i nemaju pristup oružju...te su u manjinilimeni wrote:meni nije jasno zasto se palestinci sa zapadne obale i ovi sto zive u genocidnoj zive ne bune?jesu li oni u zavadji sa ovima iz gaze?
Jer svijet cijeni postenje. Je li se Izrael sluzio postenjem ili terorizmom da bi osigurao svoju nezavisnost?rangoj wrote: Druže, nije citav svijet pod jevrejskim lobijem i da je Palestina igrala poštenije, mnogo više bi imala prijatelja po čitavom svijetu.
nema ko je nije dobio u tom regionu. čak je i arafat fasovao jednuiceman2010 wrote:A Natanjahuu i Obami cemo dati Nobelovu nagradu za mir. Sta kazes? Obama vec ima Nobelovu? upssss Nista onda. Ostaje jos ovaj drugi. Fin neki cikica.harač wrote:kako ste počeli, samo čekam da se hamas proglasi humanitarnom organizacijom
Vidi nesto. Vise puta smo bili na suprotnim stranama na ovom forumu. Cijenim da si (koliko se to moze zakljuciti na forumu) dovoljno potkovan znanjem, inteligentan, da pratis argumentaciju, ali daj se uozbilji sa ovim konstatacijama o moralnoj i logistickoj podrsci. Nema toga nigdje. Doduse na zapadu o tome pricaju, pa onda napalmom spaljuju djecu (vijetnam) ili podrzavaju ubijanje djece (Izrael) (ima mnogo primjere nema potrebe da ih nabrajam). Mogli su palestinci biti i Mahatma Gandi pokret. Ako ne bi zavrsili gore, bolje ne bi sigurno. Podrsku na zapadu bi dobili malo sutra.harač wrote:nema ko je nije dobio u tom regionu. čak je i arafat fasovao jednuiceman2010 wrote:A Natanjahuu i Obami cemo dati Nobelovu nagradu za mir. Sta kazes? Obama vec ima Nobelovu? upssss Nista onda. Ostaje jos ovaj drugi. Fin neki cikica.harač wrote:kako ste počeli, samo čekam da se hamas proglasi humanitarnom organizacijom![]()
ljudi ne shvataju da logika "go*na su oni, pa ćemo biti i mi", ne vodi (moralnoj, logističkoj itd.) podršci tvom pokretu, naročito zapada (koji je zaista jedini bitan u ovoj priči), već samo daljoj marginalizaciji. ljudi zaboravljaju da je prije par godina bilo još i gore u gazi, da je pobijeno i više civila i porušeno više objekata, a isto tako i još brže zaboravljeno. vrtimo se u krug
Sta je bilo bolje, da su potpisali mir, dok su teritoriju mogli podijeliti popola - jer tada to nije bio spajz, to je bilo pola, ili sad živjeti u mnogo manje.bogoljub wrote:Poštovani rangoj!
Ako bi ti pristao da ti neko dođe u tvoju kuću i oduzme ti; prvo pola kuće, pa onda i ostali dio ostavivši tebi samo špajz da u njemu živiš, i da ga moraš pitati obavezno kada budeš izlazio iz tog svog špajza, i svaki puta kada se budeš vraćao u tu svoju nekadašnju kuću a sada u taj svoj špajz dopuštao da te kontroliše šta to ti unosiš. Ili ti zabrani totalno izlaz i ulaz, pa onda ti iskopaš tunel da možeš donijeti djetetu svome hranu i lijekove, a onda da budeš optužen za to kopanje tog tunela itd...
Ako sve ovo smatraš sasvim normalnim ili, ako smatraš da su trebali odmah popustiti i dati novim komšijama taj jedan sprat onda se preispitaj kakvi su tvoji životni motivi, čast i čovječnost ukoliko bi pristao na ova poniženja!
Izraelu uopće nikada ni na kraj pameti nije bilo formiranje neke dvije države. Njihova nakana je brisanje savkog pomena na Palestinu i Palestince. Tu su se dobro zeznuli. Hamas, I dzihad, fatah i hezbollah su reakcija na Cionističko- šovinističke nakane čiste nacije i nebeskog naroda. Otpor koji oni pružaju je sve veći. Međunarodna reakcija je takođe sve veća i veća. A što je najbitnije, ovi stjerani u ''špajz'' svoje kuće izgleda imaju ozbiljne nakane u preuzimanje i čišćenje svoje kuće od okupatora, Istina je na njihovoj strani, nadaju se skoroj pobjedi. Čekamo!
Ko god da je. Jebes budalu. Samo on ili je budala ili neciji obavjestajac. Obidje decko sve krizne situacije u svijetu u posljednjih pola godine.Point. wrote:Ko je onaj brcak Dino, pizda mu materina, sto je otiso ratovati za izraelske genocidase?