SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
atko

#9526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by atko »

svjezi_ustipak wrote:
alcho wrote:
madner wrote:Pa vidjeli kakve fajde ima od toga. Ti bi da neko drugi za tebe stoji na minusu i pravi budalu za sebe.
Jes vala, upeko minus :D
nije do minusa nego je madner u pravu. Stolac92 na kraju ispade gori od Taje kad slusas raju sta pricaju.
a trebalo bi demonstrirati kome nije mrsko. nema vala razlike izmedj Semihe i Alije ni grama.
Stolac92 nije stajao iza protesta ... samo se prikljucio da pripomogne istim ... ali je bio odlicna medijska meza

Ima razlike ... izmedju semihe i alije ... betmen je gori bar duplo :x

ono sto je ostalo isto ... 417 750 od procjenjenih 418 000 stanovnika KS .... ... 250 ljudi nemoze uraditi nista ... i zato nema protesta ... zato sto treba otici iz ove oaze lezihljebovica :wink:
svjezi_ustipak

#9527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by svjezi_ustipak »

madner wrote: Ma haveru o cemu pricamo, da su svi koji se sada predstavljaju kao aktivni clanovi izasli tada na proteste imali bi privremene izbore onda. I sada bi neko trebao polagati racune ovima sto nisu sto opet nece...
¸

SDP je onda podobro iskoristio proteste da uzdrma Harisa i SBiH. Sada niko nema interesa da drma Aliju jer ga cuvaju SDP i SDA.
Niko nikome racune ne mora polagati. Ko je protestovao sebi je, ko ovo stanje trpi radi sebe trpi, ko hoce da izadje na ulicu neka izadje sebi. Demokratija.
Samo je ova situacija odlicno pokazala kako izgledaju dupli standardi. Sa Tajom nisu smetali minusi, nije smetala policija, prijetnje otkazima. Sa Alijom svasta nesto smeta. A obojica ista.
zvrcak

#9528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

stolac92 je obicni Q. i furac, iz prostog razloga zato sto je pozvao na proteste organizovao sve, i kad se desilo sve kako se desilo, okreno ledja svojim slijedbenicima!!!

Frajer koji je mladjoj raji na sastancima Dosta pokreta srao oko crtanja grafita, davao pare za iste i kupovao boje itd... i govorio kako on ima dozvolu da sara gdje hoce, i u slucaju da ih murija klepi nazovu njega i da je rijeseno da se nista ne sekiraju, pa je onda rekao kad je najvise trebao, ja ne mogu nista, sad su mi javili da nemamo pravo sarati....

Obicni piun, koji je sad zavrsio u stranci koja ga je placala da narod fura protiv drugih stranaka...
zvrcak

#9529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

stolac92 je obicni Q. i furac, iz prostog razloga zato sto je pozvao na proteste organizovao sve, i kad se desilo sve kako se desilo, okreno ledja svojim slijedbenicima!!!

Frajer koji je mladjoj raji na sastancima Dosta pokreta srao oko crtanja grafita, davao pare za iste i kupovao boje itd... i govorio kako on ima dozvolu da sara gdje hoce, i u slucaju da ih murija klepi nazovu njega i da je rijeseno da se nista ne sekiraju, pa je onda rekao kad je najvise trebao, ja ne mogu nista, sad su mi javili da nemamo pravo sarati....

Obicni piun, koji je sad zavrsio u stranci koja ga je placala da narod fura protiv drugih stranaka...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

o revolucijama i prostestima je sve rečeno u Maxmagnus stripu nema se više šta dodavati
amrica

#9531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

:zjev: :zzzz: :sleep:
nellington

#9532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nellington »

atko wrote:
Henry Chinaski wrote:Ovu temu bi trebalo preimenovati.
Umjesto SARAJEVO - CRNA HRONIKA, trebalo bi da se zove SARAJEVO = CRNA HRONIKA. :skoljka:
sad ce ti nellington reci moze i

SARAJEVO - CRNA HRONIKA = 0

i dodjemo na isto :D
:thumbup: :lol: :lol: :lol:
poznanik

#9533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

zvrcak wrote:stolac92 je obicni Q. i furac, iz prostog razloga zato sto je pozvao na proteste organizovao sve, i kad se desilo sve kako se desilo, okreno ledja svojim slijedbenicima!!!

Koje kompleksaško smeće ti ovdje pišeš :-) :( Garant te neko otjerao iz ovih organizacija, pa se sad frustracijama i lažima liječiš :-?
zvrcak

#9534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

hahahahah
nije me niko otjerao, proveo sam kratko vrijeme sa njima vidio kako funkcionise, i izasao jednostavno... Zasto da mi soli pamet frajer, koji ubire poene kad je sve ok, cim nesto krene po zlu, on se ogradjuje i tvrdi da nema nista sa tim??? Zasto se sad ne javlja, da smiruje situaciju??? Uzeo levat pare na tudjoj muci, sad supljira po stocu a SDP mu iza ledja...

PROHUJALO S´ VIHOROM... Al tebi ako ce biti lakse, jeste kompleksas sam, i da sad sam u depresiji jer su me izbacili iz nevladinog ogranka SDP-a ;)
madner

#9535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madner »

Bate mojne ba lagat, mozes ove revizionare historije koji su se sad sjetili da blate i od pokreta koji je nastao upravo ovdje, na ovom forumu, naprave SDPovu ispostavu. Ali ne mozes one koji su bili tu.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

zvrcak wrote:hahahahah
nije me niko otjerao, proveo sam kratko vrijeme sa njima vidio kako funkcionise, i izasao jednostavno... Zasto da mi soli pamet frajer, koji ubire poene kad je sve ok, cim nesto krene po zlu, on se ogradjuje i tvrdi da nema nista sa tim??? Zasto se sad ne javlja, da smiruje situaciju??? Uzeo levat pare na tudjoj muci, sad supljira po stocu a SDP mu iza ledja...

PROHUJALO S´ VIHOROM... Al tebi ako ce biti lakse, jeste kompleksas sam, i da sad sam u depresiji jer su me izbacili iz nevladinog ogranka SDP-a ;)
A ti kao znas gdje je Demir..i znas cime se sada bavi i znas da nije izgubio posao??

A zasto se ne zapitas kakve su restrikcije ,pritiske,prijetnje,privodjenja i sve ostalo trpili svi ti momci i djevojke??

Ma jasta,po pisanjima pojedinaca sve sami "prvoborci" i to oni (lafo) razocarani.
Da je tako kako pojedinci pisu,pa trebalo je biti na tim protestima minimum 10 000 ljudi,a ne 2 puta po 2-3 hiljade ,a svaki drugi put manji broj.

A sto se tice Behmena,pa sto neko drugi sada ne preuzme "stafetu" organizacije i bunta? Ima ljudi koji su sagorili,razocarani,pregazeni,istroseni...eto vam prilike pa se (re)organizujte.

edit: da se razumijemo,nisam ni ja odusevljen ni Behmenom ni mnogim potezima "trenutnih",cak nisam za njih ni glasao..cisto ad se ne protumaci da nekoga branim ili nesto slicno tome.
Last edited by -LIBERO- on 04/08/2011 19:02, edited 1 time in total.
zvrcak

#9537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

uzivajte u ostatku teme CRNA HRONIKA, a ne POLITICKA SITUACIJA U SARAJEVU!!!
dzeno123

#9538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dzeno123 »

-LIBERO- wrote:
zvrcak wrote:hahahahah

A ti kao znas gdje je Demir..i znas cime se sada bavi i znas da nije izgubio posao??

A zasto se ne zapitas kakve su restrikcije ,pritiske,prijetnje,privodjenja i sve ostalo trpili svi ti momci i djevojke??

Ma jasta,po pisanjima pojedinaca sve sami "prvoborci" i to oni (lafo) razocarani.
Da je tako kako pojedinci pisu,pa trebalo je biti na tim protestima minimum 10 000 ljudi,a ne 2 puta po 2-3 hiljade ,a svaki drugi put manji broj.

A sto se tice Behmena,pa sto neko drugi sada ne preuzme "stafetu" organizacije i bunta? Ima ljudi koji su sagorili,razocarani,pregazeni,istroseni...eto vam prilike pa se (re)organizujte.

edit: da se razumijemo,nisam ni ja odusevljen ni Behmenom ni mnogim potezima "trenutnih",cak nisam za njih ni glasao..cisto ad se ne protumaci da nekoga branim ili nesto slicno tome.
Trpili vjerovatno jesu ali boga mi pojedincima se isplatilo na kraju. Ko poslje ovog prelaska lidera iz Dosta u SDP nije skonto da je to stranacka organizacija, taj ili je budala ili ima interesa u tome da je slijep od ociju.
klif

#9539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by klif »

Ova rasprava o pokretu Dosta ukazuje na to koliko je bitna uloga civilnog društva i njegova reakcija na otvorena društveno-politička pitanja. Civilno društvo se, međutim, sastoji od pojedinaca, i tako dugo, dok svakom pojedincu ne postane jasno da njegov glas i mišljenje ima značaj, vodićemo rasprave o imenima, kao ovdje o Demiru, a ne o problemima.

Pitanje sigurnosti građana Sarajeva se nalazi u nadležnosti državnih organa. Gradonačelnik, bez obzira o kome se radi i kojoj političkoj opciji pripada, predstavlja u očima građana - čak i ako nema direktne ovlasti da se bavi pitanjima sigurnosti - nekoga, ko bi trebalo da vrši pritisak na nadležne organe da urade svoj posao i da javnost obaviještava o tome. Ne znam da li je gospodin Behmen izvolio da se obrati javnosti po pitanju očiglednih nedostataka na polju sigurnosti građana, ali ako nije krajnje je vrijeme da to uradi.
poznanik

#9540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

klif wrote:...Pitanje sigurnosti građana Sarajeva se nalazi u nadležnosti državnih organa. Gradonačelnik, bez obzira o kome se radi i kojoj političkoj opciji pripada, predstavlja u očima građana - čak i ako nema direktne ovlasti da se bavi pitanjima sigurnosti - nekoga, ko bi trebalo da vrši pritisak na nadležne organe da urade svoj posao i da javnost obaviještava o tome. Ne znam da li je gospodin Behmen izvolio da se obrati javnosti po pitanju očiglednih nedostataka na polju sigurnosti građana, ali ako nije krajnje je vrijeme da to uradi.
Odlična primjedba :thumbup:

Identična razlozima zbog koji su građani prije tri godine tražili odgovornost bivše gradonačelnice Borovac, iako je ona, kroz pravne propise i pravila u njenoj funkciji, nije imala. Međutim, imala je drugu vrstu mogućnosti - imala je politićku i funkcionalnu moć. Političku - jer je delegirana ispred političke organizacije koja je imala snagu odlučivanja u kantonalnoj skupštini, mjestu gdje se donose i mijenjaju zakoni i formiraju zahtjevi, i mjestu sa kojeg se pozicioniraju i smjenjuju ostale odgovorne osobe iz izvršne vlasti bitne i odgovorne za sigurnost građana, i funkcionalnu - jer je svojom pozicijom gradonačelnice najvećeg, privredno i finansijski najjačeg i konačno grada "Sarajeva", mogla učiniti možda i više nego iz političkih pozicija. A ništa od toga nije...

Danas je situacija u gradu Sarajevu skoro identična onoj od prije tri godine, ali i svim ovim dosadašnjim godinama, nijedna nije izuzetak. Nije sada potrebno elaborirati sve "uspjehe" kriminalaca i nabrajati ih poimenice, problema je toliko da treba cijela noć za nabrajanje. A odnos gradske vlasti kao i kantonalne, prema narastajućem kriminalu je indolentan, blag i nejasan, valjda ustoličen u neuništivu koaliciju, šta li... ili slijede želje kantonalnog šefa vlade, čekajući da se kriminalci međusobno pobiju.

Ovih dana je grad poluprazan, godišnji su odmori i mnogo sugrađana je izvan Sarajeva. Sačekajmo sa zebnjom i strahom kraj ljeta, uvjerićemo se u krajnje ponižavajuće ponašanje izvršne vlasti i nemoć u izvršenju obaveza u zaštiti građana od raznoraznih grupa i grupica i samostalnih kriminalaca, kojih je sve više i koji su sve su drskiji.
zvrcak

#9541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zvrcak »

Problem ove drzave nije u tome sto narod bira pogresne, problem ove drzave je taj, sta god da izaberes, izabrao si iste...

Ako na izborima biras SDP, hoces SDA da izbacis skroz, onda te dvije stranke prave koaliciju i ulaze zajedno u vladu.
isto tako sa svim ostalim strankama,i sve isti ljudi ostaju samo prekomande dobijaju... E TO JE PROBLEM OVE DRZAVE
Max Bunker

#9542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Max Bunker »

klif wrote:Ova rasprava o pokretu Dosta ukazuje na to koliko je bitna uloga civilnog društva i njegova reakcija na otvorena društveno-politička pitanja. Civilno društvo se, međutim, sastoji od pojedinaca, i tako dugo, dok svakom pojedincu ne postane jasno da njegov glas i mišljenje ima značaj, vodićemo rasprave o imenima, kao ovdje o Demiru, a ne o problemima.

Pitanje sigurnosti građana Sarajeva se nalazi u nadležnosti državnih organa. Gradonačelnik, bez obzira o kome se radi i kojoj političkoj opciji pripada, predstavlja u očima građana - čak i ako nema direktne ovlasti da se bavi pitanjima sigurnosti - nekoga, ko bi trebalo da vrši pritisak na nadležne organe da urade svoj posao i da javnost obaviještava o tome. Ne znam da li je gospodin Behmen izvolio da se obrati javnosti po pitanju očiglednih nedostataka na polju sigurnosti građana, ali ako nije krajnje je vrijeme da to uradi.
Jarane, kod nas civilno drustvo ne postoji zbog drustva, nego zbog " lezihljebovica ", koji su tu da uzimaju pare na supljoj.
Imao sam kontakta sa jako, jako dosta ( cak jedno vrijeme i bio clan ) tih organizacija i jedine dvije organizacije, koje bih izdvojio jesu JOZD ( mada mislim da su radikalni ) i YIHR. Sve ostalo je ubleha i kada bi doslo do revolucije, nakon politicara i fasista, pozatvarao bih sve te " vodje civilnog sektora " jer su oni ista rak-rana naseg drustva, kao i ovi ranije nabrojani.
delightful

#9543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

vratite se na temu. hvala.
astrid

#9544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

hm...Image
madner

#9545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madner »

svjezi_ustipak wrote:
madner wrote: Ma haveru o cemu pricamo, da su svi koji se sada predstavljaju kao aktivni clanovi izasli tada na proteste imali bi privremene izbore onda. I sada bi neko trebao polagati racune ovima sto nisu sto opet nece...
¸

SDP je onda podobro iskoristio proteste da uzdrma Harisa i SBiH. Sada niko nema interesa da drma Aliju jer ga cuvaju SDP i SDA.
Niko nikome racune ne mora polagati. Ko je protestovao sebi je, ko ovo stanje trpi radi sebe trpi, ko hoce da izadje na ulicu neka izadje sebi. Demokratija.
Samo je ova situacija odlicno pokazala kako izgledaju dupli standardi. Sa Tajom nisu smetali minusi, nije smetala policija, prijetnje otkazima. Sa Alijom svasta nesto smeta. A obojica ista.
Ima interesa, SBB a bome i SBiH bi jako rado drmale. Ono sto nema je interes forumasa.
Nisu to dupli standardi, da je SBiH ostala opet ne bi bilo interesa. Razlika je sto su mnogi uvidili kakvi su im sugradjani, razlika je sto nema vise naivnosti da to neko ne bi pokusao zloubotrijebiti.
astrid

#9546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by astrid »

Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#9547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Ne bilo im tražiti belaja, ne bi ga ni našli...revizori. :roll:
FreeSol

#9548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by FreeSol »

sve prema zasluzi :)
Ripicipi

#9549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ripicipi »

Je l' to odobravate udarce bokserom revozore po vozilima grasa?
100% revizori krivi, oni ce njima traziti kartu :roll:
poznanik

#9550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

potres_mozga wrote:Je l' to odobravate udarce bokserom revozore po vozilima grasa?
100% revizori krivi, oni ce njima traziti kartu :roll:
Napisao sam juče na Raznim diskusijama - GRAS-ovi revizori nemaju mandat, nemaju pravo da od putnika traže vozne karte na pokaz, to pravo pripada inspekciji za saobraćaj, što, u svakom slučaju ne opravdava napad na njih.
Locked