Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hamilton ovom utrkom zvanično cementira status najveće pičke koju sam ja gledao u bilo kojem sportu ikada. Kočenje da bi protivniku sjebao bolid, žaljenje na sudijske odluke koje ga već skandalozno favoriziraju i insistiranje da timski kolega mora žrtvovati svoju trku da bi usporio Fetela kako bi ga Hamilton mogao preteći.
Hamilton ovom utrkom zvanično cementira status najveće pičke koju sam ja gledao u bilo kojem sportu ikada. Kočenje da bi protivniku sjebao bolid, žaljenje na sudijske odluke koje ga već skandalozno favoriziraju i insistiranje da timski kolega mora žrtvovati svoju trku da bi usporio Fetela kako bi ga Hamilton mogao preteći.
Ne bih se petljao u diskusiju o samoj trci, no primjetih da dosta raje kod nas kazu RiKardo , sto ne odgovara istini. Zelio bih samo odagnati bilo kakvu dilemu i ustvrditi da se gore pomenuti preziva RiČardo .
Samo bih jos ustvrdio da nesto sto se zove sportski duh odavno ne stanuje u ovom sportu !
Ne mogu da se ne sjetim Alena i Ayrtona !
El_comadante wrote:u neku ruku je i Hame kažnjen jer je naredjeno od direkcije trke da mora zamjeniti ono čudo a on to nebi uradio da je imao izbora. tako dakle 1:1
Nisi u pravu, kazna je za sranje, i to je Bali oprosteno, a ono sto mu je otpadalo je uticalo i na njegovu sigurnost, i zbog toga je morao u box da se to zamijeni... Po pravilima je Balo morao dobiti jos barem istih 10 sek. za ono supacko sranje. Ono na stazi je los pokusaj solomonske kompenzacije, da obojica budu naguzeni cca. 10-ak sekundi... Kad je morao Balo u box, onda i njemacki slino mora dobiti kaznu...
Edin H. wrote:Pozvao Hamiton malog Svabu kad vec tvrdi da je musko da to dokaze van automobila.
Eddie Jordan potvrdio da je kazna of 10 sekundi neadekvatna i da ono sto je uradio Vettel ekvivalent kada fudbaler udari protivnika glavom.
A sta je ekvivalent naglog kocenja ispred protivnika da sjebe prednje krilo? Start s dvije noge s ledja, bez lopte?
El_comadante wrote:u neku ruku je i Hame kažnjen jer je naredjeno od direkcije trke da mora zamjeniti ono čudo a on to nebi uradio da je imao izbora. tako dakle 1:1
Nisi u pravu, kazna je za sranje, i to je Bali oprosteno, a ono sto mu je otpadalo je uticalo i na njegovu sigurnost, i zbog toga je morao u box da se to zamijeni... Po pravilima je Balo morao dobiti jos barem istih 10 sek. za ono supacko sranje. Ono na stazi je los pokusaj solomonske kompenzacije, da obojica budu naguzeni cca. 10-ak sekundi... Kad je morao Balo u box, onda i njemacki slino mora dobiti kaznu...
Edin H. wrote:Pozvao Hamiton malog Svabu kad vec tvrdi da je musko da to dokaze van automobila.
Eddie Jordan potvrdio da je kazna of 10 sekundi neadekvatna i da ono sto je uradio Vettel ekvivalent kada fudbaler udari protivnika glavom.
A sta je ekvivalent naglog kocenja ispred protivnika da sjebe prednje krilo? Start s dvije noge s ledja, bez lopte?
O kakvom naglom kocenju pricas? Nikakvog naglog kocenja nije bilo, jedino Hamilton nije ubrzao kada je ovaj nespretnjakovic iza njega to ocekivao.
Sramotno mala kazna za Vettela. Istina dobio je i 3 kaznena poena u vozacku, te ih sada ima 9. Treba 12 da dobije zabranu. U svakom slucaju nedovoljno.
Hamilton was not penalised. The stewards examined data from his car and found that he had maintained a more or less constant speed, had not lifted off the throttle or braked, and had behaved no differently at that re-start at that point on the track than at the other two re-starts.
Hamilton appeared not to accelerate out of Turn 15, the penultimate corner, and Vettel hit him up the back, damaging the Ferrari's front wing and part of the Mercedes' floor.
Vettel then pulled alongside Hamilton and swerved into him, banging wheels.
Tuzno je sto ovi "mrzitelji" Hamiltona hoce nekoga ko je gledao utrku da naprave budalom.
Hamilton nije kocio Vettel se zaletio u njega jer je ocekivo jump start.
A druga situacija za koju su mrzitelji Hamiltona dobili amneziju Vettel prilazi kao bosnjo sa strane i skrece u Hamiltona sa namjerom a to je kaznjivo diskvalifikacijom tako da onih 10sec je preblaga kazna.
Sjasite sa qrca Vettelu nije niko budala ko je gledao utrku.
A slucajnost je i to sto ni Botas nije kaznjen nikako? Ni on nije nista kriv za zabijanje u Kimija? Obojica su slucajno iz Merca? Jasta, u F1 sve slucajnosti...
Ja sam gledao sve ristarte, a to preporucujem i vama, pa mi recite onda da je Balino ubrzavanje bilo konzistentno i isto u svim slucajevima...? Pogledajte snimak sa auta kad se sudaraju, pace-car je pri kraju tog pravca vec, dakle barem 500 m ispred Bale... Kako je doslo do toga, kada je Balo stalno kukao da mu je pace-car prespor, i da mora ubrzati da mu se pita (pardon gume) ne ohlade...?
vozackii wrote:Tuzno je sto ovi "mrzitelji" Hamiltona hoce nekoga ko je gledao utrku da naprave budalom.
Hamilton nije kocio Vettel se zaletio u njega jer je ocekivo jump start.
A druga situacija za koju su mrzitelji Hamiltona dobili amneziju Vettel prilazi kao bosnjo sa strane i skrece u Hamiltona sa namjerom a to je kaznjivo diskvalifikacijom tako da onih 10sec je preblaga kazna.
Sjasite sa qrca Vettelu nije niko budala ko je gledao utrku.
Trebao ga je jos pajserom dotuci, ono sto ga je gumom u gumu je bilo preblago.
Odgovorno tvrdim, najveca picka, najveci jad auto moto sporta, je Hamilton. Daleko od toga da je Vettel savrsen lik, zasluzeno kaznjen, ali ono danas je bila cista provokacija hamiltona. Safety car daleko ispred, a on pusta gas, usporava, a usporavati, gotovo zaustavljati saobracaj je prekrsaj, isto kao sto hocete da kazete da Vettel nije odrzavao propisno rastojanje?!
Viki O. kad sam ja njene slike vođe postavljo, iha haj More me imati kad zazeli.
drndalo wrote:A slucajnost je i to sto ni Botas nije kaznjen nikako? Ni on nije nista kriv za zabijanje u Kimija? Obojica su slucajno iz Merca? Jasta, u F1 sve slucajnosti...
Ja sam gledao sve ristarte, a to preporucujem i vama, pa mi recite onda da je Balino ubrzavanje bilo konzistentno i isto u svim slucajevima...? Pogledajte snimak sa auta kad se sudaraju, pace-car je pri kraju tog pravca vec, dakle barem 500 m ispred Bale... Kako je doslo do toga, kada je Balo stalno kukao da mu je pace-car prespor, i da mora ubrzati da mu se pita (pardon gume) ne ohlade...?
Hamilton je provocirao ali po granici pravila. Poslije ga je stjuart primorao u PIT i izgubio je utrku zbog tog.
Vettel se namjerno zaletio u Hamiltona kaznjivo diskvalifikacijom.
Jebali vas obojica ne interesuju me, a valjda dominacija merca godinama pa hajmo hejtat kako god
Botas je izgubio kontrolu covjek je "kaznjen" bio je krug iza dok se dovukao do Pit-a. Kimi je vozio bolid koji je svako malo bacao po stazi dijelove karoserije takodje za diskv.
vozackii wrote:Hamilton je provocirao ali po granici pravila. Poslije ga je stjuart primorao u PIT i izgubio je utrku zbog tog.
Vettel se namjerno zaletio u Hamiltona kaznjivo diskvalifikacijom.
Jebali vas obojica ne interesuju me, a valjda dominacija merca godinama pa hajmo hejtat kako god
Botas je izgubio kontrolu covjek je "kaznjen" bio je krug iza dok se dovukao do Pit-a. Kimi je vozio bolid koji je svako malo bacao po stazi dijelove karoserije takodje za diskv.
Babovinu ne bi branili ko Vettela sta je ovo
ovo za Botasa si upravu. čovjek izgubio kontrolu i udario Kimija, dakle nije ga namjerno udario odnosno nije ga mogao fuliti i da je htio. a Kimi je trebao biti diskvalifikovan zbog ugrožavanja sigurnosti svih ostali vozača jer su mu cijelu trku odpadali dijelovi na kraju krajeva je i bila crvena zastava zbog njegovih dijelova po stazi....