Dešavanja u Srbiji

Post Reply
zavrzlama

#9526 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zavrzlama »

evo salonci sta kazu i stanovnici srbije....

* Komentari
* Hronološki
* Preporučeni
* Nepreporučeni

1. Čitam komentare u smislu izražavanja neverice i gađenja u odnosu na ovaj tragični događaj. Ovde nije reč samo o nasilju na javnim mestima od strane fašistščkih , poluobrazovanih bandi, nego o raspadu jednog vrednosnog sistema-društva u svakom pogledu i na svakom mestu. Srbija je u potpunosti uništena u moralnom, stručnom i ljudskom smislu. Mafija na vlasti, mafija na poslu, u institucijama sistema...
Aktuelna borba za "južnu pokrajinu" je najveća politička i ljudska prevara kojoj je ovaj sluđeni, poniženi, obični sloj građana izložen. Incidenti poput ovoga nisu posledica slabosti institucija nego nepostojanja bazičnih preduslova normalnog življenja U ĐUNGLI zvana Srbija. Za ovo če kad tad neko morati da položi raćune, neka imena mi se automatski nameću....
(Apache, 25. jul 2010 15:38)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
2. Krajem avgusta mi odlaze dvoje prijatelja u Kanadu, oboje fakultetski obrazovani. U novembru, još dvoje u Irsku... magistri. U decembru prijateljica odlazi u Dansku. Ja odlazim u aprilu 2011.

Nekako... ostavljamo Vam ovu prokletu zemlju da uživate u njoj, pošto je ovakvu volite. Mi smo Vam samo smetnja.

Dali smo Vam šansu od 10 godina. Dosta je.

ZBOGOM SRBIJO.
(gaylyan, 25. jul 2010 15:36)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
3. Mogao bi parlament da zakaze hitnu sednicu povodom ovog dogadjaja, ali oni hitno sastance zbog saopstenja MSP.
(Wer, 25. jul 2010 15:34)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
4. "Ja mogu samo da nagađam šta mogu biti razlog i motiv pošto se ne bavim nikakvim mutnim radnjama u životu, niti bilo kome išta dugujem, niti imam bilo kakve kontrakte s podzemljem ili bilo čime drugim“, kaže Pančić.Zaboravio je da filistarskom kolektivizmu duguje solidarisanje u lažima i obmani. Kako to ljudi sa integritetom i mozgom koji znaju upotrebiti onda su ga hteli osloboditi smetnje da im se prikljući - razmišljanja. Gospodinu Pančiću ne nedostaje stručnosti i hrabrosti stoga je olako napadnut bez obzira na konkretan motiv koji će se utvrditi. Sva moja podrška u slobodi zasnovanog razmišljanja gospodine Pančiću.
(Andrija Jerkov, 25. jul 2010 15:34)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
5. NECU zaboraviti kad krenem na izbore ni Cecu, ni Miladina a Boga mi ni Teofila!!!
(vz, 25. jul 2010 15:32)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
6. Uzas!!! Sve junak do junaka i to u grupi of course,svaki od po pola mozga...
Kosovo je metalna sipka Srbije!
(Kakanija, 25. jul 2010 15:26)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
7. Ništa čudno! Dobro je da ostali putnici nisu uzeli da ga kamenuju! Divna jedna zemlja, samo na pogrešnom kontinentu. Više bi nam stajalo da se graničimo sa Iranom.
(alex, 25. jul 2010 15:24)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
8. Strasno. Biti nekog ko ima svoj stav. Iako ne zastupam sve njegove stavove ovo je strasno. TEOFILE ZELIM TI BRZ OPORAVAK. I jos jednom strasno.
(zasto, 25. jul 2010 15:18)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
9. Bruka i sramota...Srbijo, izadji iz opanaka! Dosta je bilo!
(Trncic, 25. jul 2010 15:18)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
10. U normalnim zemljama argumenti za izražavanje neslaganja sa nečijim mišljenjem su reči a u ovoj našoj "državi" metalne šipke i meci! Nazdravlje!
(Mrs.M, 25. jul 2010 15:17)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
11. Kako razmislja retardirani srpski patri(j)ota? Pa tako sto on shvata da da je prebijanje novinara ili ubistvo premijera moguce, potrebno i u interesu zastite Srbije. U trenutku kad nam "otimaju svetu Srpsku zemlju" Teofil i njemu slicni 2strani placenici i domaci izdajnici" se usudjuju da budu kriticari ovako mudre politike predvodjene Tadicem i njegovim ucenikom Jeremicem. Te iste politike koja evo vec dvadeset godina uspesno uspeva da protera sve sto je mlado, ambiciozno i pametno iz Srbije u cilju osvajanja ili zadrzavanja teritorija na kojima zive ljudi koji upravo zbog ovakve politike ne zele da zive u zajednici sa Srbijom (sto je sasvim razumljivo). Kada Teofil i jos jedna jako mala grupa ljudi pokusava da govori o ovim temama, onda dobiju stanglu u glavu, u boljem slucaju. Srbija je zemlja u kojoj ce pored imaginarnih teritorija ostati samo jos ovi sa stanglama i njihovi inspiratori. O veliki predsednice, razmisljajte o tome. Puna podrska Teofilu.
(MrCo, 25. jul 2010 15:16)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
12. Ne treba poistovećivati Zemun sa Huliganima koji ne biraju mesto i zrtvu...
(Aca Znalac, 25. jul 2010 15:16)

# Link komentara
Preporučujem (0)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
13. Nemoj da odmah trcimo na aerodrom i kupujemo kartu u jednom pravcu. Stanimo, borimo se (za svoja prava)... Ima nas dosta, vise od njih, jaci smo...
(frenki, 25. jul 2010 15:09)

# Link komentara
Preporučujem (+4)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
14. Puna podrska Teofilu, ovo nisu bili Zemunci nego "zemunci"!
(zemunac, 25. jul 2010 15:05)

# Link komentara
Preporučujem (+2)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
15. Jezivo.
Sramota da je sve duzne koji ne odreaguju na ovakav incident, jer se vec previse puta ponavlja bez ikakvih konsekvenci za pocinioce.
(Asja, 25. jul 2010 15:04)

# Link komentara
Preporučujem (+2)
Ne preporučujem (0)
Šta je ovo
16. Šta reći?
NIKADA nećemo postati ljudi.
Sve norme jednog modernog društva su nas zaobišle.

Osuđeni na propast!
(I mi bi hteli u EU? Malo morgen!, 25. jul 2010 14:59)

# Link komentara
Preporučujem (+12)
Ne preporučujem (-5)
Šta je ovo
17. STRAŠNO!!!, Dali me moguće da u Srbiji ne smeš da kažeš ili još gore napišeše sta misliš. Još strašnije je ako novinar ne sme da napiše sta misli. Kao i da neki šljam sme da angažuje kriminalce-batinše da te zbog toga pretuku usred autobusa. Koliko je to bio napad na jednog intelektualca nacionalnog značaja, koji je svetlo u mraku I truleži, još više je napad na slobodu govora I mišljenja svakog pojedinca. Gde mi to živimo, bolje reći sa kim mi to živimo I u kojoj državi.
Na potezu je država da dokaže da li se to može činiti nekažnjeno.
(Zabrinuti gradjanin, 25. jul 2010 14:57)

# Link komentara
Preporučujem (+12)
Ne preporučujem (-3)
Šta je ovo
18. Pozdravljam saopstenje "Vremena" koje se sa pravom vraca u 90. kada je kidnapovan Dusan Reljic. Koliko mi je poznato, svi u BIA znaju ko su nalogodavci, ko izvrsioci, ko saucesnici, tog dogadjaja. Pa hajde, da odatle pocnemo!
(c.c., 25. jul 2010 14:57)

# Link komentara
Preporučujem (+10)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo
19. Kontuzija lobanje - DNK Srbije
(Jelena, 25. jul 2010 14:56)

# Link komentara
Preporučujem (+14)
Ne preporučujem (-2)
Šta je ovo
20. Do danas sam citao sve njegovo sto sam stigao a od danas cu se potruditi da ne propustim nesto i jos cu ubedjivati druge, koji to ne cine, da citaju. Teofile, svako normalan je uz tebe i zeli ti brz oporavak.
(Nele, 25. jul 2010 14:55)

# Link komentara
Preporučujem (+21)
Ne preporučujem (-1)
Šta je ovo
21. ...Teofile, nadam se da ce divljaci biti otkriveni i kaznjeni.
(Ljiljana, 25. jul 2010 14:53)

# Link komentara
Preporučujem (+21)
Ne preporučujem (-7)
Šta je ovo
22. U Smederevo su se vratili krimosi kojih nije bilo tu 10 godina. Pitam se zasto su se vratili...
Izgleda da je vreme da ponovimo 1992. i 2000. Godine kad je najvise ljudi emigriralo.
(smederevac, 25. jul 2010 14:51)

# Link komentara
Preporučujem (+16)
Ne preporučujem (-7)
Šta je ovo
23. Osnovna stvar koju policija treba da radi je zastita svih gradjana bez obzira kojim poslom se bave. Stidim se putnika koji su to sve gledali i niko nije reagovao a Teofilu bih savetovala da tuzi GSP zbog toga sto ne cini nista da zastiti svoje putnike. Kad su stavili po dva kontrolora na pocetne stanice mogli bi da stave i po jedno sluzveno lice, policajca, u svaki autobus jer ovo je prevrsilo svaku meru. Od primitivaca i nasilnika ne moze vise niko normalno da zivi u ovom gradu. Vreme je da se sami organizujemo jer ocigledno je da nam policija ne daje nikakvu zastitu. Mnogi od nas imaju ovakva neprijatna iskustva. I ne samo u autobusu nego svaki dan na ulici. Ne mozete ni biciklom da prodjente mirno a da vam neka grupa huligana i kretena koji ne znaju sta ce sa svojim testosteronima i nedostatkom mozga u glavi, ne zagorcaju mirnu rekreativnu voznju. Sta radi policija i koga mi placamo da nas stiti i gde i kome idu te pare kad nisu u stanju da odrze red i mir? A kada budu prvog huligana spakovali na 40 godina robije onda ce ovakvih uzasa biti mnogo manje. Srbijo, ko te vodi i gde?
(Pipi, 25. jul 2010 14:50)

# Link komentara
Preporučujem (+16)
Ne preporučujem (-3)
Šta je ovo
24. To je ...banda radikalnih ljubitelja ideje Kosovo je Srbija, smem da se kladim u to. Sve to treba nabiti u zatvor na duze vreme, a Kosovo je susedna drzava.
(Svi smo mi Teofil, 25. jul 2010 14:49)

# Link komentara
Preporučujem (+22)
Ne preporučujem (-12)
Šta je ovo
25. Zgadilo mi se ovo društvo, zgadila mi se ova zemlja.
(dusko vasovic, 25. jul 2010 14:48)

# Link komentara
Preporučujem (+23)
Ne preporučujem (-7)
Šta je ovo
26. „Nisam krpa, nisam magarac, nisam makar i hinjeno ushićeni
participant širokog fronta filistarskog konsenzusa; vidim što
vidim, znam šta znam, i ne pristajem. Bubreg je i dalje bubreg,
dočim je mudo tek mudo, toliko još razlučiti umem.“ - Teofil Pančić

Veliki pozdrav i podrška Teo ljudino! Ko tebe štanglom, ti njega perom!
(Snagator, 25. jul 2010 14:45)

# Link komentara
Preporučujem (+19)
Ne preporučujem (-3)
Šta je ovo
27. Te kukavice iz autobusa bar su videli lica tih maloumnika pa mogu ih opisati ili su vec zaboravili.

U jednom starom Beogradu, pre 25 godina, u autobusu 26 neki dzeparosi htedose da otmu jednoj starici torbu. Moj drugar i ja skocimo i razbijemo ih kao kante, bez obzira sto je jedan imao noz i stigao je da ubode mog druga. Verujem da nas se i danas secaju...

Ljudi kada vidite tako nesto, skocite. Ne plasite se. Kukavice su to. Pa da je vas 4-5 skocilo ... Ovako umalo da covek pogine pred vama, kao onaj jadni momak iz Francuske. Nosili bi ga svi vi na dusi da se to desilo, jer ste mogli reagovati a niste. To je bila prilika za vas, posmatrace, da probudite coveka u vama. Takve prilike se ne propustaju.
Novinaru zelim sto brzi oporavak a policiji da nadje ove "hrabre" i ...
(rade, 25. jul 2010 14:43)

# Link komentara
Preporučujem (+23)
Ne preporučujem (-1)
Šta je ovo
28. I onda mene i dalje pitaju zashto sam ja lepo otishao, kao magistar nauka, iz te zemlje, i sad zivim prelepo sa svojom zenom i troje dece u Frankfurtu.
Oboje imamo posao, osecamo se sigurno, niko nas ne tuche po gradskim busevima i metroima, zimovanje, letovanje, pomaganje rodbine u Srbiji, svaki mesec barem jedan vikend kod nashih u Novom Sadu...milina...a na dva sata od Srbije...pa...isplati se:)))

Teofile, shta da ti kazem...bagra je bagra...1990 isto kao i 2010...
(gari81, 25. jul 2010 14:42)

# Link komentara
Preporučujem (+17)
Ne preporučujem (-3)
Šta je ovo
29. Prvo, sva podrska Teofilu i ostalima kojima i dalje niko nije uspeo da zacepi usta! Vi ste ponos novinarstva ove propale i izmucene zemlje. Ne dajte se!
Drugo, broj napada u busevima stalno raste, prisutni ljudi i vozaci ocito nikad ne reaguju, a istovremeno je uvedena obaveza kupovine karte u javnom gradskom prevozu i niko vise ne moze da se provuce (bar je tako u NS). Predpostavimo da je to uvecalo prihode ovog preduzeca.. Pa nek onda za taj extra profit uvedu po 1 'cuvara reda' u svaki bus koji ce reagovari u ovakvim situacijama.
Sta policija radi? Zasto policija nema obavezu da pazi i na buseve? Nek patroliraju i po busevima.. ionako pola radnog vremena piju i jedu po kafanama ili sede po igraonicama..
(hixhax, 25. jul 2010 14:39)

# Link komentara
Preporučujem (+29)
Ne preporučujem (-6)
Šta je ovo
30. U Zemunu i okolini se nalaze simpatizeri i obožavaoci lika i dela Mladića, Šešelja, Nikolića, Dačića, V.Ilića i ostalih "srpskih" patriJota, kojima je najvažnija lična egzistencija i slava, nego sudbina Srbije! To su oni koji su palili ambasade, džamije, rušili Beograd - jer nisu iz njega, pa ga i ne vole, zato i nisu progovarali da ih ne bi po govoru prepoznali ...
(Miodrag Stojadinović, 25. jul 2010 14:39)

# Link komentara
Preporučujem (+42)
Ne preporučujem (-18)
Šta je ovo
31. Zemune moj bedni.
(Zemunac, 25. jul 2010 14:37)

# Link komentara
Preporučujem (+45)
Ne preporučujem (-7)
Šta je ovo
32. ...
E to je nasa tj vasa realnost... Zbog tih stavri sam se spakovao i otisao iz te zemlje. I drugima preporucujem isto. Ne moze normalan covek tamo da zivi. A vi sad pljujte po meni koliko god hocete i udarajte te minuse... Ja sam jako daleko da bi se potresao zbog toga. Tuci coveka u autobusu - pa koji ste vi to ljudi.
UZAS....

g-din Teofilu zelim brz oporavak
(nsdule, 25. jul 2010 14:36)

# Link komentara
Preporučujem (+45)
Ne preporučujem (-13)
Šta je ovo
33. Podrska za Teofila legendu, kazna za "patriote" koji su ovo uradili.
(Mare, 25. jul 2010 14:36)

# Link komentara
Preporučujem (+39)
Ne preporučujem (-13)
Šta je ovo
34. Da li se ovo vracamo u vreme Milosevicevih batinasa, pa svako ko ima ostar jezik moze da ocekuje ovako nesto, kao Teofil Pancic ? Bas me zanima da li ce, i kada, policija utvrditi ko su napadaci i predati ih pravosudju? Zanimljivo je da samo napadi na novinare ostaju nereseni!? Da li se konacno zna ko je unustio automobil Svetlane Lukic?
Dusan
(Dusan, 25. jul 2010 14:35)

# Link komentara
Preporučujem (+36)
Ne preporučujem (-9)
Šta je ovo
35. mi smo u srbiji doziveli da ne smemo da se bavimo poslom u kome postoji i najmanja trun da se uvrede i bilo kako povrede "legende" rata ili estrade. ja sam preplasena, gore mi je nego za vreme onog ludaka milosevica! povrediti teofila koji se vozi busom i ima pameti za izvoz... satrce nas bre "patriote" i kosovari, rade isto sto i sloba-puna im usta kosova i nedodjije u kojoj zivimo! a ceca nam se setka i krcka milione... a dacic ce u evropu, umesto djindjica! ej zivote, gorak li si!!
(jasmina, 25. jul 2010 14:34)

# Link komentara
Preporučujem (+62)
Ne preporučujem (-16)
Šta je ovo
36. Sto dalje od ove bedne zemlje i primitivaca, POD HITNO!
(Nick, 25. jul 2010 14:31)

# Link komentara
Preporučujem (+57)
Ne preporučujem (-21)
Šta je ovo
37. Teofilu zelim brz oporavak.
Narodu zelim ozdravljenje.
Politicarima zelim makar malo vise odgovornosti, dok ne stasaju ovi mladi da ih zamene.
Svima zajedno zelim eh, kada bi bilo dovoljno papira da to i napisem...
(mira, 25. jul 2010 14:30)

# Link komentara
Preporučujem (+37)
Ne preporučujem (-13)
Šta je ovo
38. Najstrašnije od svega jeste to da malo ko može biti iznenađen ovim životinjskim aktom... Ako nisi naš, onda si protiv nas, ako izgledaš i misliš kako se nama ne sviđa, nećeš uopšte - to su krilatice Dveri, Obraza, Nacionalnog stroja, 1389 i ostalih klerofašističkih skupina koje su, očito, neuhvatljive ovom režimu... No, doći će i taj dan da će normalan svet ustati i pokazati svoje neslaganje sa monstruoznošću!
(Boban80, 25. jul 2010 14:23)

# Link komentara
Preporučujem (+29)
Ne preporučujem (-17)
Šta je ovo
39. teofile, težak ti teret u neprosvijećenoj državi. vuci i drži se.
(vedrojutro, 25. jul 2010 14:23)

# Link komentara
Preporučujem (+21)
Ne preporučujem (-11)
Šta je ovo
40. Postovani gospodine Pancicu , znamo svi dobro sta ovo znaci i zasto bas "ovih" dana.
Ovo znaci ko god ima da prokomentarise javno bilo sta o trenutnoj politici u negativnom kontekstu, ko god prokomentarise bilo sta kontra vladajuce stranke ili drzne da prokomentarise ekstremisticke organizacije dobice sipkom po glavi u gradskom prevozu, dobice metak ispred ulaza na Uskrs, bice ubijen snajperom i stavice mu se bomba na sims od prozora kao i 90-ih. Ja bih voleo da Vam kazem da izdrzite i borite se ali vise nisam siguran sta da mislim. Trenutno imam kakvu takvu karijeru u Srbiji i mogu da zivim od plate ali razmisljam se vrlo ozbiljno da sa devojkom (buducom zenom) pocnem da trazim posao u USA. Ona je vec sada napolje u Nemackoj i kada cuje ovakve vesti samo mi kaze da lepo spakujem kofer i dodjem negde gde se sme reci nesto kontra vlade a da vas neko ne prebije celicnom sipkom po glavi. Srbijo, mnogo ti srece zelim a i vama ljudi, jer da se ne lazemo trebace vam bas sreca jer pameti nema ovde (uglavnom nema). Teofile svaka ti cast za pisanje, dok sam citao tvoje knjige, recimo "Karma koma" sa cudom sam se cudio kako uopste mozete u ovakvoj sredini da pisete bez da vas proganjaju kojekakve srpske udbe i kgb-i. Pisanje ih najvise plasi , jer kada narod shvati , ode njima vlast.
(Mr D, 25. jul 2010 14:16)

# Link komentara
Preporučujem (+92)
Ne preporučujem (-33)
Šta je ovo
41. Suvišno mi je bilo šta za napisati. Teofile, ne može i neće ništa zaustaviti. Samo se pitam da li mu je iko pomogao u tom autobusu? To bi bio još veći poraz za ovo društvo.
(kristina, 25. jul 2010 14:15)

# Link komentara
Preporučujem (+70)
Ne preporučujem (-27)
Šta je ovo
42. Druga (drugacija) Srbijo ustani!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Obrazuj se, 25. jul 2010 14:14)

# Link komentara
Preporučujem (+73)
Ne preporučujem (-25)
Šta je ovo
43. Nikad se nisam slagao sa tezama Pancica, ali do smrti cu braniti njegovo pravo da ih iznosi!
(Stefan, 25. jul 2010 14:13)

# Link komentara
Preporučujem (+96)
Ne preporučujem (-21)
Šta je ovo
44. Sta ocekivati od zemlje u kojoj vlast neguje politiku devedesetih, u kojoj je Kosovo i dalje tema broj 1, u kojoj je organizacija parade ponosa teza nego penjanje na Mont Everest, u kojoj izvrsilac genocida Mladic jos uvek seta slobodno, u kojoj Cosic, Kostunica, Nikolic i ostala bulumenta srpkih nacional-sovinista jos uvek uziva u slobodi i pretenduje da postane nova vlast, u kojoj je na vlasti rezim pun kukavica, prevaranata i diletanata. Sta ocekivati? Teofilu zelim brz oporavak.
(dovlab, 25. jul 2010 14:12)

# Link komentara
Preporučujem (+90)
Ne preporučujem (-39)
Šta je ovo
45. Mene je strah...
(gradjanka Srbije, 25. jul 2010 14:11)

# Link komentara
Preporučujem (+61)
Ne preporučujem (-23)
Šta je ovo
46. A putnici verovatno nisu mogli da se odluče koji od dvojice im je simpatičniji. SRAMOTA!
(Milan R., 25. jul 2010 14:08)

# Link komentara
Preporučujem (+97)
Ne preporučujem (-44)
Šta je ovo
47. Strasno! Kuda ide ova drzava i ljudi u njoj!? Otisli smo u aut...
Gospodinu Pancicu zelim sto brzi oporavak.
(Alex, 25. jul 2010 14:06)

# Link komentara
Preporučujem (+55)
Ne preporučujem (-24)
Šta je ovo
48. Grozno. Jutros sam procitao njegov clanak u vremenu i odusevio se. Sta reci u Srbiji vladaju metalne sipke i divljaci. A to je posledica odluke sudstva da se ne procesuira divljanje "navijeca" sa lutkom Brankice. Sto znaci da dok ne pukne sipka po glavi nikom nista. E sad mi je svega dosta divljaci, kakva sreca da zivim u Becu. Nadam se da ce se Teofil brzo oporavit i nastaviti
(nesa, 25. jul 2010 14:05)

# Link komentara
Preporučujem (+67)
Ne preporučujem (-34)
Šta je ovo
49. Moj omiljeni novinar...
Nekako mi je zao sto ne zivim u Zemunu, sto se ne krecem u tim maloumnim krugovima, pa da mogu da naslutim ko stoji iza ovoga...
(Marko, 25. jul 2010 14:03)

# Link komentara
Preporučujem (+58)
Ne preporučujem (-28)
Šta je ovo
50. Teofile, nisu slucajno tebe bitange pretukle, vec to su ljudi poslusnici kriminalnih struktura koji su tebe uhodali, skretali paznju sa tajkuna, svercera, koja ova i sva vlast od 90" do danas je u sprezi i zele da od Srbije stvore ne sigurnu zemlju samo za svoju bezkrajnu pljacku. Sigurno da ima neko ko i gura takve stvari da se dogadjaju, pogotovu kada znamo da ova vlast i opozicija tvrdoglavo guraju pricu "Kosovo je Srbija".
(sumoran, 25. jul 2010 14:02)

# Link komentara
Preporučujem (+58)
Ne preporučujem (-28)
Šta je ovo
51. Dosta više! Ovo se zaista više ne može izdržati! Gde je sad taj naš Patrijarh što poziva na mir i razum, da osudi ovo nasilje? Jel to srpstvo? Jel ovo pravoslavlje? Ministre Dačiću, svaka tebi čast i čest na borbi protiv dilera, krijumčara, korupcionaša, ali da si iz mesta uhvatio napadače na Teofila, da mi ne bi počeli da ih tražimo...
(Gradjani Srbije kojima je ZAISTA svega DOSTA!, 25. jul 2010 14:00)

# Link komentara
Preporučujem (+59)
Ne preporučujem (-32)
Šta je ovo
52. Sve ovo svakim danom vise mirise na fasizam!
(Milan, 25. jul 2010 14:00)

# Link komentara
Preporučujem (+55)
Ne preporučujem (-24)
Šta je ovo
53. Ne volim Teofila, ali ovo NE SME da se desava. Ima makar 20 svedoka, uhapsiti pocinioce za 2 dana i ekspresno u zatvor.
I povecati kazne za napade (Miladin Kovacevic, Uros Misic i ini), za ovo se danas sudi isto kao kad se dva pijana gosta pokoskaju u kafani :(((
(Wurzel, 25. jul 2010 13:56)

# Link komentara
Preporučujem (+43)
Ne preporučujem (-23)
Šta je ovo
54. Prezive covek Slobu al ce izgine od ove demokratije... Strasno.
Teofile nedaj se molim ti se ...

istomisljenik
(Sima Nis, 25. jul 2010 13:55)

# Link komentara
Preporučujem (+70)
Ne preporučujem (-20)
Šta je ovo
55. Dno dna od zemlje i ,,demokratije''......na takav najprimitivniji i fašistički način obračunavati se sa neistomišljenicima....sramota!!!!
(Tihana, 25. jul 2010 13:52)

# Link komentara
Preporučujem (+73)
Ne preporučujem (-19)
Šta je ovo
56. Covek je legenda!!! Ej on se vozi GSP-om i to nije nikakva maska, sam sam ga vidjao u 83i. Zna se ko ga je i zasto napao. Huligani koji vide Mladica na mestu generala nase vojske. Sve to treba pohapsiti. Dokle god ih budemo pustali da slobodno setaju ulicom, svi mi smo potencijalne zrtve!
(djole, 25. jul 2010 13:51)

# Link komentara
Preporučujem (+118)
Ne preporučujem (-40)
Šta je ovo
57. Samo strpljivo, dok ne saznamo identitet napadaca...
(Vid, 25. jul 2010 13:51)

# Link komentara
Preporučujem (+29)
Ne preporučujem (-19)
Šta je ovo
58. proklete beshtije. napadaju samo u gomili. s ledja pa beze. nekad je ovaj grad bio posten (bacao svetla daleko).
podrska Teofilu. zelim mu brz oporavak
(bob, 25. jul 2010 13:50)

# Link komentara
Preporučujem (+59)
Ne preporučujem (-23)
Šta je ovo
59. nazalost, ovo je srbija
(agushi, 25. jul 2010 13:45)

# Link komentara
Preporučujem (+51)
Ne preporučujem (-23)
Šta je ovo
60. Uskoro ce vise reda i zakona biti na Kosovu negoli u ovoj nasoj... hm... pa mislim da je red da se ovo sto mi imamo nazove pravim imenom - kvazi-drzavna tvorevina. :/ Koliko god se ja trudio da razumem ovo drustvo i u njemu vidim bar tracak nade za oporavak i nekakav boljitak, ne mogu, zao mi je, ali ne mogu da vidim nista drugo nego srljanje u propast. Buducnost nam je vrlo crna. Do sad su glavni politicki faktor bili penzioneri. Sada to postaju mentalno poremeceni, nasilni sesnaestogodisnjaci. I pored najbolje volje, ja u ovoj zemlji ne vidim buducnost za bilo koga ko iole razmislja svojom glavom. Bez'te ljudi, ko gde moze, dok jos nije kasno.
(besna glista, 25. jul 2010 13:45)

# Link komentara
Preporučujem (+51)
Ne preporučujem (-20)
Šta je ovo
61. Jos jedan dokaz da je Srbija gora od Divljeg zapada. Napad na Teofila je napad na zdrav razum. Glupost i primitivizam ovde vladaju i kako to normalan covek da prihvati?
Teofil je po meni olicenje razuma, 100% se slazem sa svim njegovim stavovima, prvo procitam njegov clanak u Vremenu pa posle predjem na ostalo. Raduje me kad god ima javni nastup, njegova eksplicitnost i otvorenost su prava retkost. Jako me je potresla ova vest, od srca mu zelim da se brzo oporavi i da sto pre zaboravi katastrofu koja ga je zadesila.
(Trs, 25. jul 2010 13:45)

# Link komentara
Preporučujem (+50)
Ne preporučujem (-20)
Šta je ovo
62. Mnogo se bagra osilila u Srbiji. Na sve strane zevaju ko obarene glave, ko ih popreko pogleda, a komol da im nesto kaze krenu smesta, u coporu, da "isprobavaju" stangle. Kada dobiju po nosu, drece na sve strane , da se prekoracise ovlastenja, da se ne postuju ljudska prava, da im je to neko namestio i da oni nisu nista krivi, mirno su sedeli i odjednom ..onako iz cista mira, na njih su navalili.. oni koje nisu uspeli oni da prebiju... Teofilu zelim brzi oporavak, i za svaki slucaj Teofile stavi na glavu slem, vatrogasni, kad podjes u grad.
(MUKNAVI, 25. jul 2010 13:44)

# Link komentara
Preporučujem (+40)
Ne preporučujem (-19)
Šta je ovo
63. A da mi ipak o Kosovu zatrubimo? Ono, to je najbitnije, ne? Mislim, ovo su izolovani incidenti nasilja?

Za sve mi je kriv Tadic. Niko vise. Ni Milosevic, ni Seselj. Samo Tadic. Kohabicijom do drzave u kojoj vlada nasilje, strah, kriminal, a gde se posten covek stidi da se probudi ujutru.

Definitivno cu tuziti drzavu Srbiju za sva ponizenja koja trpim ovih 20 godina. I krivicnu prijavu protiv Tadica, Jeremica, Seselja, SRS, DSS, Obraza, Dveri, Nasih, 1389.

Za unistenu mladost, unisten zivot.

Sram vas bilo, Tadicu!
(klix, 25. jul 2010 13:44)

# Link komentara
Preporučujem (+97)
Ne preporučujem (-30)
Šta je ovo
64. A ostali putnici, samo gledaju, k'o telad...
(matori, 25. jul 2010 13:43)

# Link komentara
Preporučujem (+66)
Ne preporučujem (-27)
Šta je ovo
65. Oni koji su napali Teofila ne verujem da su i bukvar procitali. Naredbodavci su oni koji su poceli opet da drhte zbog zala koja su uradili ovom narodu za zadnjih dvadeset godina. Zaista je simtomaticno da posle svega sto se poslednjih dana lose desilo po vlastodrsce:MSP,ustavni sud, da odmah pocne obracun sa novinarima koji govore samo istinu koja nije prijatna. I treba biti dovoljno glup pa ocekivati da ce "mali... Mire i Slobodana" kao ministar policije da resi bilo sta ili da unormali situaciju. Izgleda posto ne moze po njihom ponistenom zakonu sada se preslo na batine.
Tadicu, zar imas opravdanja za koaliciju sa SPS i njihovim batinasima jesu se mnogo "promenili"?Isto koliko Miskovic i bolumenata pljackasa ove drzave.
Znam da ce Teofil da zaceli rane ali od vas koji cak donose takve zakone da je i prisluskivanje i ostalo dozvoljeno ne mozete da zacelite rane koje ste milionima ljudi nanete vasom politikom.
(Zoran Bogdanovic, 25. jul 2010 13:42)

# Link komentara
Preporučujem (+52)
Ne preporučujem (-14)
Šta je ovo
66. Razlog je dragi moj Teofile tvoj javni angazman,sto svojim pisanjem pokusavas da otvoris oci slepcima i nepismenima a njih u danasnjoj Srbiji ima nazalost mnogo. Ima ih u Vladi, Skupstini, skoro cela opozicija, SANU, Crkva, desnicarske orgnizacije... Nadao sam se da se nesto menja na bolje ali sada, posle ove presude suda iz Haga vidim da smo zaglibili da gore ne moze da bude, da su nasa i njihova shvatanja Srbije dijametralno suprotni stavovi gde se neistomisljenici prebijaju i ubijaju i da tesko da ce mo ikada postati normalna drzava. Zelim ti brz oporavak i sve najbolje
(Deki, 25. jul 2010 13:42)

# Link komentara
Preporučujem (+47)
Ne preporučujem (-16)
Šta je ovo
67. Pa crni Teofile, šta si tražio u Zemunu. Pa tamo je leglo SRS, SNS, DSS... Tamo je i Altina a zna se ko tamo živi...

Puna podrška za odličnog novinara, uvek realnog komentatora i dobrog čoveka i želja za što brži oporavak!
(zoran, 25. jul 2010 13:41)

# Link komentara
Preporučujem (+43)
Ne preporučujem (-25)
Šta je ovo
68. U Srbiji je sve mnogo skuplje nego u drugim drzavama. Jedino je goli zivot "jeftin".
(Boza Bogdanovic, 25. jul 2010 13:40)

# Link komentara
Preporučujem (+44)
Ne preporučujem (-12)
Šta je ovo
69. primitivci koji TROJKE za menise DVOJKAMA. Obaveza policije ej da UHAPSI a sudu da drasticno OSUDI ove vandale-ubice, kojima je CILJ siriti strah, sejati mrsnju i kontrolisati drustvo.
(dj, 25. jul 2010 13:38)

# Link komentara
Preporučujem (+48)
Ne preporučujem (-13)
Šta je ovo
70. Drzi se covece. Uzas, bas sam se smorio kad sam video naslov. Srbija bolje i ne zasluzuje, to shvatam sve jasnije u posl. vreme. Mi smo tumor Europe.
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (Moi, 25. jul 2010 13:35)

# Link komentara
Preporučujem (+61)
Ne preporučujem (-17)
Šta je ovo
71. Prvo Dejan Anastasijevic, sada Teofil! I to u javnom prevozu! Da su nasli krivce u prvom ne bi bilo ovog drugog slucaja... Jadna je ova zemlja...
(stargazer, 25. jul 2010 13:35)

# Link komentara
Preporučujem (+84)
Ne preporučujem (-16)
Šta je ovo
72. nista cudno za ovu "drzavu".

teofilu zelim brz oporavak.
(dragan, 25. jul 2010 13:34)

# Link komentara
Preporučujem (+52)
Ne preporučujem (-17)
Šta je ovo
73. Eto to je Srbija 2010. godine !
Prebijaju strance jer nisu "nasi" prebijaju novinara koji se usudi da kaze nesto drugo a jos i istinito... Ne mogu da verujem da je sve to slucajno !
Ah da, sta bese sa onim prebijanjem u kladionici u Zemunu i onim prebijenim nesretnikom u Loznici... eto samo da pitam !
(Olika, 25. jul 2010 13:34)

# Link komentara
Preporučujem (+65)
Ne preporučujem (-15)
Šta je ovo
74. Sramota! Jedini čovek koji govori otvoreno o svim aspektima života, o političarima kako opozicije tako i pozicije, čovek koji govori ono što većina nas običnih obrazovanih ljudi misli o našem društvu, društvenom uređenju, tajkunima... Teofile istraj, svi smo uz tebe. Nemoj da odustaneš od svoje borbe, iako i ti i svi mi koji mislimo kao ti znamo da je to borba sa vetrenjačama i da malo šta možemo da uradimo, ali barem možemo da ukažemo na probleme koji tište ovo društvo! Ovo je napad na sve nas!
(Vladimir, 25. jul 2010 13:33)

# Link komentara
Preporučujem (+72)
Ne preporučujem (-22)
Šta je ovo
75. Ova vest me je jako pogodila.Uzas.Sramota.Napadati ljude kao sto su Teofil Pancic je takav apsurd.Ali kod nas je sve moguce.Ko je sledeci?Petar Lukovic,Svetislav Basara,Svelane iz Pescanika...
Sramoti se Srbijo,samo DOKLE VISE!
(milan, 25. jul 2010 13:32)

# Link komentara
Preporučujem (+75)
Ne preporučujem (-32)
Šta je ovo
76. OK, evo i prve žrtve nove kosovizacije društva. Umesto da se, posle odluke MSP, ovo društvo okrene samo sebi i počne da se menja, diže se graja, frustracije rastu i opet se kola lome na onima koji drugačije vide situaciju u ovoj nesrećnoj zemlji u odnosu na nametnuto mainstream mišljenje. Užasnut sam. Teofile, ne daj se!
(M., 25. jul 2010 13:31)

# Link komentara
Preporučujem (+80)
Ne preporučujem (-27)
Šta je ovo
77. Dokle će više ova država dopuštati da mafija šalje huligane da premlaćuju ili čak ubijaju novinare? Što baš Teofila?,jednog od najobjektivnijih novinara u državi...Dačiću rešavaj ovo al' pod HITNO! Želim Teofilu brz oporavak i da ga što pre vidim na TV.
(lacy, 25. jul 2010 13:30)

# Link komentara
Preporučujem (+68)
Ne preporučujem (-19)
Šta je ovo
78. E ako ovakvim akcijama ne odbranite Kosovo, onda ništa niste napravili... Bože dragi, u kakvoj prašumi mi živimo
(Southern Comfort, 25. jul 2010 13:30)

# Link komentara
Preporučujem (+81)
Ne preporučujem (-25)
Šta je ovo
79. Zalosna srpska svakodnevica. Majka udarila sina sekirom po glavi, otac zario noz u srce cetvorogodisnjoj devojcici dok je gledala crtani film. Zbog bahate voznje na zadnjem tocku motorciklista ubio dete na pesackom prelazu. Srbija obiluje nasiljem svih prema svima i u najsurovijim formama. Teska patologija psihe. Sve cesce nasilje je prema starima, hendikepiranim, deci, drugacijem prezimenu, rasi, drugacijem dresu, politickim neistomisljenicima. Umesto obrazovnih i vaspitnih emisija tu su farme, veliki brat, mali mozak, trenuci istine. Nacija ne cita knjige nego svakog dana u stampi kako zatvorske dane provode okorele ubice. Sve price o granicama, Kosovu ili evropskim integracijama potpuno su neprimerene bednoj svakodnevici obicnih ljudi. Pitam se kuda ide ova zemlja?
(Pedja, 25. jul 2010 13:30)

# Link komentara
Preporučujem (+112)
Ne preporučujem (-18)
Šta je ovo
80. To su patrijote!
(marS, 25. jul 2010 13:29)

# Link komentara
Preporučujem (+73)
Ne preporučujem (-17)
Šta je ovo
81. pronaci batinase, zatvoriti ih i baciti kljuc!
(Sara, 25. jul 2010 13:29)

# Link komentara
Preporučujem (+52)
Ne preporučujem (-17)
Šta je ovo
82. Dokle više?
Ništa, da ljudi zabiju glave u pesak i prave se da ništa ne vide i ne čuju, a posebno da ne pričaju ili pišu o tome što ne vide/ne čuju.
E, Sbijo...
(Profa, 25. jul 2010 13:29)

# Link komentara
Preporučujem (+46)
Ne preporučujem (-14)
Šta je ovo
83. Bruka jedna! A putnici, jesu bar navijali? Izdajnik je to, ide u Kinoteku i gleda neke crno-bele filmove na nerazumljivim jezicima..
(Stbg, 25. jul 2010 13:28)

# Link komentara
Preporučujem (+95)
Ne preporučujem (-24)
Šta je ovo
84. Nikada vise necu izaci na izbore u ovoj zemlji. Neverovatno je sta ova vlast dozvoljava da se radi u drzavi.

Molio bih b92 da insistira na ovoj vesti kako bi se nasli pocinioci.
(student1, 25. jul 2010 13:27)

# Link komentara
Preporučujem (+60)
Ne preporučujem (-20)
Šta je ovo
85. Po nacinu delovanja, ovo je, najverovatnije, delo patriJota.
(zo, 25. jul 2010 13:26)

# Link komentara
Preporučujem (+68)
Ne preporučujem (-27)
Šta je ovo
86. I dalje se u Srbiji napadaju najvredniji i najposteniji a lazna "patriotska bagra" i dalje divlja!!!!
U pitanju je izuzetan intelektualac i dobar covek !!!
(zoki, 25. jul 2010 13:25)

# Link komentara
Preporučujem (+76)
Ne preporučujem (-19)
Šta je ovo
87. u srbiji jedino posteni ljudi treba da se plase za svoju bezbednost, u ovoj zemlji vlada bagra
(dj, 25. jul 2010 13:24)

# Link komentara
Preporučujem (+75)
Ne preporučujem (-13)
Šta je ovo
88. Ima li sta teze u zivotu nego biti novinar nedeljnika "Vreme"??!!?

Pozdrav za najhrabrije.
(kolega, 25. jul 2010 13:24)

# Link komentara
Preporučujem (+101)
Ne preporučujem (-28)
Šta je ovo
89. nažalost ovo je država kriminalaca...treba bežati...neka se spasava ko može...
(BRANKO, 25. jul 2010 13:23)

# Link komentara
Preporučujem (+104)
Ne preporučujem (-24)
Šta je ovo
90. Teofilu želim brz oporavak, toj dvojici neandertalaca da (nije za objavljivanje), a Srbiji da progleda...
(Normalan (i javno i privatno), 25. jul 2010 13:23)

# Link komentara
Preporučujem (+111)
Ne preporučujem (-21)
Šta je ovo
91. Verovatno su u pitanju neki pretplatnici "Nove srpske političke (bes)misli".
(Sir Giles, 25. jul 2010 13:23)

# Link komentara
Preporučujem (+143)
Ne preporučujem (-44)
Šta je ovo
92. Strasno. Uzas. Bruka. Sramota.

Na zalosta, nije sokanta vest u smislu da je neocekivana. Kako drzava stiti novinare, i kako niko za to nikada nije odgovarao, puka je sreca sto ih cesce ne prebijaju. Takodje, srecna okolnost je sto takvi idioti mahom ne znaju da citaju...
(Djolle, 25. jul 2010 13:22)

# Link komentara
Preporučujem (+74)
Ne preporučujem (-17)
Šta je ovo
93. Drži se Teofile! I nastavi da budeš najbolji kolumnista u Srbiji!
(Srdjan, 25. jul 2010 13:22)

# Link komentara
Preporučujem (+99)
Ne preporučujem (-24)
Šta je ovo
94. Nevidjena sramota za Srbiju. Sve cu da uradim da moje dete ode sto dalje iz ove zemlje. Sto moja cerka govori: BLJAK. Gospodinu Pancicu zelim sto brzi oporavak a pociniocima i njihovim nalogodavcima sve najgore u zivotu. Borise Tadicu ako ne resis ovaj i slicne slucajeve uopste ne ocekuj ni mene ni moju siru rodbinu na izborima pa se svi nauzivajte u ovakvoj demokratiji gde se najpametniji ljudi ubijaju i maltretiraju.
(nele, 25. jul 2010 13:22)

# Link komentara
Preporučujem (+118)
Ne preporučujem (-31)
Šta je ovo
95. Poznat mi je potpis tih "junačina" sa štanglama. Tipičan proizvod društva gde se sa simpatijama gleda na kriminogene patri"j"otske individue. Udri slabijeg od sebe. Nije dovoljno što je taj neko potpuno nasilju nesklon. Ne, udri ga štanglom, a za svaki slučaj pošalji dvojicu na njega. To je naša patrijotska časna perjanica, udarna pesnica naše časti i obraza. Naravno napadači će ostati neotkriveni ili osuđeni na mimimalne kazne a mi obični ljudi koji mislimo svojom glavom ćemo morati da držimo jezik za zubima da se ne bi i nama desilo slično. Pa dokle više ovako DAČIĆU, dokle???

ps. Pametnom i časnom novinaru Teofilu Pančiću želim brz oporavak, još ubojitije tekstove i veliki oprez prilikom kretanja na javnim mestima. Hijene su puštene.
(Dejan Veljković, 25. jul 2010 13:20)

# Link komentara
Preporučujem (+129)
Ne preporučujem (-32)
Šta je ovo
96. Ovo je posledica srpskog imperijalizma. Ovo je posledica srpske politike prema Kosovu! Ovo je posledica sve vece fasizacije zemlje!

Ostavka Jeremica i Dacica odmah!
(Beogradjanin, 25. jul 2010 13:19)

# Link komentara
Preporučujem (+126)
Ne preporučujem (-74)
Šta je ovo
97. Policija naravno nikada nece uci u trag napadacima. Jednog dana kad dodje do promene rezima, u arhivama BIA, pronaci ce se detaljni scenario pracenja,pripreme i napada....Gospodinu Pancicu zelim brzi oporavak.
(janos, 25. jul 2010 13:19)

# Link komentara
Preporučujem (+97)
Ne preporučujem (-22)
Šta je ovo
98. Nema sada ko da brine o tome. Pripadnici vladajuce garniture se trenutno njisu u transu zbog odluke u vezi Kosova.
(CistoOnako, 25. jul 2010 13:18)

# Link komentara
Preporučujem (+91)
Ne preporučujem (-15)
Šta je ovo
99. To je rezultat Tadiceve i Jeremiceve politike ludila. Isto kao u vreme Milosevice. Sta su radili putnici u autobusu????
(Ivana, 25. jul 2010 13:17)

# Link komentara
Preporučujem (+135)
Ne preporučujem (-38)
Šta je ovo
100. I da baš niko nije hteo da pomogne čoveku u autobusu koga tuku?Kakav ste to narod ?
Kukavice,najobičnije!!!
Teofile,ne daj se i budi još oštriji!!!
(Zoran021, 25. jul 2010 13:17)

# Link komentara
Preporučujem (+170)
Ne preporučujem (-40)
Šta je ovo
101. Gde zivimo dobro je i prosao!
(jelena bg, 25. jul 2010 13:15)

# Link komentara
Preporučujem (+91)
Ne preporučujem (-23)
Šta je ovo
102. Srbijo stidi se! Ne mozes drugo misljenje da podneses!
Sram te bilo! Zar nije dosta zla i nesrece?
(martin, 25. jul 2010 13:15)

# Link komentara
Preporučujem (+109)
Ne preporučujem (-27)
Šta je ovo
103. Ovo je strašno.
Srbija tone sve dublje. Devedesete nikako da prodju.
(Milko, 25. jul 2010 13:14)

# Link komentara
Preporučujem (+104)
Ne preporučujem (-23)
Šta je ovo
104. Pa Teofil se drznuo da godinama piše o "srBskim patriJotama", Obrazu, Srpskim D/Zverima i stalom šljamu, talogu i nedovršenim likovima, i ovo je samo čekalo da se desi. Uz kofer-ministra policije, korumpirano sudstvo i sve ostalo, ničemu se u žabokrečini Srbije ne treba čuditi. Tu gde voda (ljudi) ne teče, tu se stvara mulj i žabokrečina.
(dO, 25. jul 2010 13:13)

# Link komentara
Preporučujem (+210)
Ne preporučujem (-52)
Šta je ovo
105. Bice ovo jos jedna neresiva enigma za Dacicevu nesposobnu bulumentu i reformisano sudstvo.
TEOFILE ISTRAJ DO KRAJA !!!!!
(rastafarijanac, 25. jul 2010 13:13)

# Link komentara
Preporučujem (+126)
Ne preporučujem (-23)
Šta je ovo
106. Nadam se da ce se brzo Pancic oporaviti! To su ucinili isti oni mladici koji su u centru Beograda pravili nerede na mitingu za Kosovo. Pancic je retka iskrena osoba naseg novinarstva, a ovo pokazuje koliko je Srbija zaostala sredina!
(PavleBGD, 25. jul 2010 13:12)

# Link komentara
Preporučujem (+153)
Ne preporučujem (-41)
Šta je ovo
107. Gospode bože! Kako ovo uopšte i komentarisati-zabezeknuta sam. Strašno! Velika podrška Teofilu!
(Ivana, 25. jul 2010 13:12)

# Link komentara
Preporučujem (+121)
Ne preporučujem (-27)
Šta je ovo
108. Kakvi idioti, pa Pancic je korektan novinar.
(Marko 13, 25. jul 2010 13:12)

# Link komentara
Preporučujem (+119)
Ne preporučujem (-36)
Šta je ovo
109. Sramota...
(ION, 25. jul 2010 13:12)

# Link komentara
Preporučujem (+125)
Ne preporučujem (-35)
Šta je ovo
110. Kao stanovnika ovog grada i drzavljanina Srbije mene je sramota. Izvinite gospodine u ime svih pa i bezumnika. Zelim Vam brz oporavak.
(Vera Kaun, 25. jul 2010 13:12)

# Link komentara
Preporučujem (+174)
Ne preporučujem (-41)
Šta je ovo
111. Ateista sam, ali dabogda vam dosao neko (NATO, EU, "svevisnji", whoever...) i RESETOVAO vam (i nam) ovu prokletu zemlju, ovaj proklet narod i prokleto drustvo. Ovde treba jedan hard reset, kao nekom pokvarenom racunaru.
(Damir, 25. jul 2010 13:11)

# Link komentara
Preporučujem (+350)
Ne preporučujem (-97)
Šta je ovo
112. Objavice on to sto je hteo...
Go Pancic go!
(zelimir, 25. jul 2010 13:10)

# Link komentara
Preporučujem (+138)
Ne preporučujem (-31)
Šta je ovo
113. A posle batinanja je verovatno morao da se izvini vozacu sto se incident dogodio bas u njegovom vozilu i putnicima koji su to morali da gledaju.
(Jelena, 25. jul 2010 13:09)

# Link komentara
Preporučujem (+117)
Ne preporučujem (-30)
Šta je ovo
114. Borise Tadiću, odlično vodite ovu zemlju, ponovo smo na početku devedesetih...
(kimi, 25. jul 2010 13:07)

# Link komentara
Preporučujem (+219)
Ne preporučujem (-39)
Šta je ovo
115. Vreme primitivaca i nasilnika još uvek traje. Da li se sve to odvija pod okriljem države. Ne bih hteo u to da poverujem, ali ....
(Vojislav, 25. jul 2010 13:05)

# Link komentara
Preporučujem (+210)
Ne preporučujem (-52)
Šta je ovo
116. Pa treba traziti te"hrabre"napadace medju pripadnicima MINORNIH"udruzenja (DSS,SNS,SRS,NS
i naravno medju onima ciji je"idol"vec vise od cetiri godine OPRAVDANO OTSUTAN!!!
(Dragan Bosnjakovic, 25. jul 2010 13:03)

# Link komentara
Preporučujem (+263)
Ne preporučujem (-160)
Šta je ovo
117. Vostani Serbie !!!!!!
Teofile ne daj se !!!!!!ea
(Suboticanka, 25. jul 2010 13:01)

# Link komentara
Preporučujem (+194)
Ne preporučujem (-65)
Šta je ovo
118. Ovo je kukavička zemlja... Svako ko u Srbiji misli drugačije je na listi za odstrel.
Pančiću želim brz oporavak...
(amstel, 25. jul 2010 13:01)

# Link komentara
Preporučujem (+481)
Ne preporučujem (-86)
Šta je ovo
119. Podrska Teofilu. Ovo je jos jedan poraz u nizu za celo drustvo.
(Gargamel, 25. jul 2010 12:59)
krivorijek

#9527 Re: Desavanja u Srbiji

Post by krivorijek »

Pa ja, klasika.

Dacic, Milosevicev tadasnji mali od palube i danasnji ministar policije Srbije, serucka javno i agilno o "politikanstvu" MSP, on koji nema ni priblizno veze sa pojmom o pojmu medunarodnog prava, ali zato brate s druge strane odlucno i odlicno ne radi svoj posao, koji bi kao (on, veliki profesionalac) trebao znati raditi, pa mu se ovaj nasilni olos ovako lagano setka ulicama i sprema pristojne ljude u bolnicu. Ma bravo Dacicu, pokvarena barabo mafijaska! Doci ce i tvojih 5 minuta, jedva cekam.

A i tebi Tadicu cestitam na mudrosti da si ovog kompetentnog covjeka po pitanju medunarodnog prava bas onako nekonzervativno i hrabro stavio na celo policije, potez ti je bio fenomenalan, i zato ti je i zemlja ovakva kakva jeste!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9528 Re: Desavanja u Srbiji

Post by PipiDugaDevetka »

...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9529 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

"FašHizam na Delu" .....kako izlupati pedera, pa Lepo ,objaviš spisak za odstrel i lov more da poČme.....

Srbija
Javno "etiketiranje" pristalica Parade ponosa

Image

Objavljeno je oko 600 imena, a predstavnici Gej-strejt alijanse kažu da je ovakav potez protivnika parade bio očekivan i da policija i tužilaštvo moraju hitno reagovati

22.07.2010
Želimir Bojović
Desničarske organizacije pokušavaju da zaplaše predstavnike gej organizacija kako bi odustali od organizovanja Parade ponosa. Imena dosadašnjih potpisnika peticije objavio je jedan od najradikalnijih ultranacionalističkih sajtova, ali to potpisnike, kažu, ne plaši. Predstavnici vlasti ističu da će se država energično obračunati sa takvim pretnjama, a Republičko javno tužilaštvo, iako je to najavilo, još uvek nije reagovalo.

Republičko javno tužilaštvo najavilo je da će se u četvrtak oglasiti povodom pretnji organizatorima Parade ponosa. Ipak, to se nije dogodilo.

“Saopštenje ćemo izdati, ali ne danas“, kratko je za program RSE izjavio šef kabineta Republičkog tužioca Vlada Đorđević.

Naime, na sajtu jednog od ultradesničarskih i rasističkih organizacija Stormfront, objavljen je spisak svih dosadašnjih potpisnika peticije za održavanje Parade ponosa

U komentarima na tom sajtu, pomenuti spisak označen je kao lista osuđenika na smrt, a potpisnicima se preti da će završiti kao Jevreji.

Članovi foruma, osim što pozivaju na linč potpisnika peticije, svakodnevno obnavljaju listu onih koji su ostavili svoje podatke na onlajn peticiji.

Objavljeno je oko 600 imena, a predstavnici Gej-strejt alijanse kažu da je ovakav potez protivnika parade bio očekivan i da policija i tužilaštvo moraju hitno reagovati.

Lazar Pavlović iz ove organizacije za RSE kaže da su imena potpisnika svima dostupna i da svaki potpisnik zna da jedino broj telefona i e-mail adresa neće biti javno publikovani što jasno govori, kako kaže, da se potpisnici nisu plašili pretnji.

“To su neke stare oprobane metode zastrašivanja tako da za nas to nije ništa novo, ali ono što je novo jeste to, da ljudi koji su potpisivali peticiju su znali da će imena biti javna i vrlo su svesno dali svoju podršku održavanju Parade ponosa. Nikakva zastrašivanja neće proći i ovo može samo da podstakne ostale da nam daju još više podrške. Mi pozivamo, policiju, sud i tužilaštvo da reaguju pravovremeno i da na taj način pošalju poruku i onima koji prete,ali i svim građanima Srbije”, ističe Pavlović.

Grupa ekstremista

Za razliku od tužilaštva čija se reakcija još uvek čeka, članovi skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost bili su daleko efiksniji. Nakon sastanka sa predstavnicima gej udruženja Odbor je jasno podržao organizovanje Parade ponosa.

Meho Omerović, član ovog odbora, kaže za RSE da država ima obavezu da spreči svako nasilje ekstremista.

“Ne sme niko u ovoj državi nikome da preti, a pogotovu ne smeju te pretnje da se ispostave kao tačne u slučaju da bi neko mogao biti jači od države. Dakle, država Srbija mora da pokaže da je jača od svih nasilnika i od svih ekstremista i ja već sada očekujem brzu reakciju nadležnih organa povodom ovih pretnji. Mi moramo biti svesni da smo različiti i moramo da poštujemo tuđu različitost jer jedino tako ćemo moći da poštujemo sami sebe i sve ono u šta se zaklinjemo, a to jesu evropeke vrednosti i put ka Evropskoj uniji“, naglašava Omerović.

Na sajtu sa kog se organizatorima Parade ponosa preti, stoje i imena javnih ličnosti koja su podržala ovu, ali i Paradu ponosa koja je trebala da se održi prošle godine.

Jedna od njih je i slikarka Biljana Cincarević koja za RSE kaže da se, uprkos pretnjama, ne plaši za svoju sigurnost.

„To je jedna grupica ekstremista koja pokušava svoje ideje i svoj koncept života i budućnosti naše zemlje da prebaci na sve nas, ali, naravno, neće uspeti zato što mi neumitno ulazimo u Evropu, idemo napred i više se ne vraćamo tim nekim nazadnim idejama i stavovima koje oni i dalje propagiraju. Mislim da ovoga puta država radi pravu stvar i da će biti tu da zaštiti sve učesnike Parade ponosa. Ako neko želi da bude slobodan onda on svojom slobodom ne sme da ugrožava druge i to Ustav mora da nam garantuje“, zaključuje Cincarević.

ekonomija.......
Četvrtina privrednih društava u Srbiji bez zaposlenih

26. jul 2010. | 12:32

Više od četvrtine privrednih društava u Srbiji nema zaposlenih, a više od polovine zapošljava jednog do pet radnika, pokazuju podaci Agencije za privredne registre.

APR navodi da je prošle godine, prema podacima iz finansijskih izveštaja, bilo zaposleno 1.058.539 radnika, 65.497 manje nego 2008. Prema broju zaposlenih, privredna društva s do 10 radnika čine bezmalo 87 odsto privrednih društava i u njima je u prošloj godini bilo zaposleno 15,6 odsto radnika.

Najviše privrednih društava poslovalo je u trgovini na veliko i malo, 34.982 ili 39 odsto. U prerađivačkoj industriji radilo je 18.641 društvo, gotovo 21 odsto, a u društvima koja obavljaju aktivnosti u vezi s nekretninama 13.581, 15 odsto.

Ko sa nama nije štangla mu ne gine......
Srbija
RSE će od Srbije tražiti istragu o napadu na Pančića
Image

26.07.2010

Radio Slobodna Evropa uputiće javni poziv da se što pre utvrde okolnosti napada na novinara nedeljnika "Vreme" i kolumnistu RSE Teofila Pančića, kaže zamenik direktora Radio Slobodna Evropa Nenad Pejić.

Pančić je napadnut i pretučen metalnom šipkom u subotu uveče u gradskom autobusu u Zemunu. On je nakon toga primljen u bolnicu gde mu je konstatovana kontuzija glave i povrede na desnoj ruci.

Policija je obavila razgovor sa Pančićem i izjavila da će nestojati da što pre reši slučaj ovog napada, za koji Pančić kaže da je bio planiran.

RSE: Kakav odgovor će uslediti na nivou kuće?

Mi na žalost imamo dosta iskustva s takvim slučajevima, trenutno imamo slučaj našeg Teofila Pančića, prošli tjedan se nešto slično dogodilo Rusiji, a tjedan prije toga u Bjelorusiji. Naša služba koja istražuje takve stvari će uputiti i pismo zvaničnicima Srbije i međunarodnim organizacijama i vjerovatno američkoj ambasadi u Beogradu. To je uobičajen način da se na takve stvari reaguje. Reagira se javno i traži se brza istraga i rezultati te istrage.

RSE: Predstavnici EU u okviru unapređenog stalnog dijaloga nedavno su postavili pitanja Beogradu zbog čega nisu istražena ubistva i napadi na novinare. Koliko ovaj poslednji slučaj pravi negativnu sliku o položaju novinara u Srbiji?

Pejić: Pravi negativnu sliku kao i u svakoj drugoj državi gdje se takve stvari dješavaju. Ono što je mene osobno, kao nekadašnjeg studenta beogradskog Univerziteta koji je tamo proveo pet godina, zbunjuje i razočarava je to što vi faktički imate dvije Srbije u Beogradu. Jedna koja tuče, upotrebljava batine i druga koja se služi argumentima. Čitav svijet želi ovu Srbiju s argumentima, a unutar Srbije ovi koji se služe batinama su ponovo agresivni. To je jedna činjenica a druga činjenica ono što mene užasava u svemu tome jeste da dođu, u autobus uđu dva momka, čovjeka, istuku drugog čovjeka metalnim šipkama i onda čitav autobus u kome se to dogodilo napusti vozilo, vozač napusti, svi napuste da ne bi svjedočili pred policijom. To je poražavajuće.

U razgovoru za program RSE u nedjelju Teofil Pančić kaže da napad na njega nije slučajan već planiran.

„Kada sam ušao u autobus ušla su dva mladića odmah iza mene, očigledno da su čekali. Odmah su počeli, jedan s jedne strane drugi s druge, da me udaraju. Udarali su me, najviše po glavi nečim tvrdim za šta se kasnije ispostavilo da je metalna šipka. Jednostavno su me tukli bez reči ili ja jednostavno nisam bio svestan da su govorili. Ali očigledno je da je napad bio potpuno ciljan, nimalo slučajan, nije bila nikakva pljačka u pitanju nego očigledno lično usmeren napad. Po svoj prilici su me pratili i to se desilo naočigled svih putnika od kojih niko nije reagovao ni na koji način, niko nije hteo da sačeka policiju, ni vozač. Svi su su otišli, policija je došla posle desetak minuta i izvršila uviđaj."

Povodom napada reagovala su sva novinarska udruženja, veliki broj političkih stranaka, kao i predsednik Srbije Boris Tadić.

Direktor policije Milorad Veljović rekao je kako očekuje da ceo slučaj vrlo brzo bude rasvetljen, osuđujući ujedno napad na Pančića.

"Napad na novinare i medije je napad na slobodu informisanja i zato je identifikovanje i pronalaženje napadača na novinara lista "Vreme" Teofila Pančića prioritet srpske policije", rekao je Veljović.
Suti i trpi

#9530 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Suti i trpi »

Odlican govor Tadica u srpskom parlamentu!

Jeremic i Dacic potpuno izgubljeni u vremenu i prostoru. Opozicija ih razvalila. Jeremicu veceras nema sna :D . Uzas kako se izblamiro, kako su ga ispreskakali...
red01

#9531 Re: Desavanja u Srbiji

Post by red01 »

Sa današnje ISTORIJSKE SEDNICE SKUPŠTINE SRBIJE
Predsednik Srbije(Tadić) ocenio je da je današnja skupštinska rasprava o Kosovu “konstruktivna i demokratska, kakva nije bila u poslednjih 15 godina“. ( što li su bile one od prije godinu poslije sjajne diplomatske pobjede u UN za MIŠLJENJE MSP)
Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je u Skupštini da je 55 država "na korak" od priznavanja Kosova, ali da Vlada Srbije čini sve da to predupredi. ( Ovo Janje opet blebeće gluposti, prije 10-tak dana naveo je da je SPREČIO priznanja Kosova zanavek... kad ono trc Milojko... :lol: :lol: )
Dačić je rekao da Srbija, kada je reč o Kosovu, ne treba da šalje poruku međunarodnoj zajednici, već da sa njom postigne odgovarajući dogovor.
On je dodao da u međunarodnim odnosima nema "simpatija i antipatija", već samo interesa, i da je nemoguće da nekome nisu važni dobri odnosi sa najvećom zemljom na Blakanu.

Ovi Srbijanci NIKAKO DA SHVATE da je prošlo vrijeme LAŽI, kao i njihove vojne moći zasnovane na snazi bivše JNA...
Od Srbije su veće države na Balkanu: Rumunija-238.000 km2 i 22 miliona stanivnika; Bugarska- 111.000 km2 i 7,5 miliona stanovnika; Grčka- 131.000 km2 i 11 miliona stanovnika, a VELIKA Srbija- 77.000 km2 i 7,5 miliona stanovnika.

šTO PRIJE DOĐU PAMETI, TIM BOLJE ZA NJIH.... , Regionalna sila.... :run: :run: malo morgen... :dance: :dance: .... i mrtva Crna Gora im pobeže iz bratkog zagrljaja... :-) :-)
and

#9532 Re: Desavanja u Srbiji

Post by and »

Suti i trpi wrote:Odlican govor Tadica u srpskom parlamentu!

Jeremic i Dacic potpuno izgubljeni u vremenu i prostoru. Opozicija ih razvalila. Jeremicu veceras nema sna :D . Uzas kako se izblamiro, kako su ga ispreskakali...
dobra im i rezolucija.
"Narodna skupština smatra da je neophodno da se putem mirnih pregovora dođe do trajnog, održivog i obostrano prihvatljivog rešenja za Kosovo i Metohiju, u skladu sa Ustavom Republike Srbije, koje će omogućiti istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda, kao i mir i stabilnost regiona", navodi se u tekstu.
mislim da su svi preduslovi za pregovore i trajno pomirenje tu.
U tekstu se podseća da su odlukom Narodne skupštine, a na osnovu Ustava Republike Srbije, sve odluke privremenih organa Kosova i Metohije nakon jednostrano proglašene nezavisnosti Pokrajine proglašene ništavim i neprihvatljivim za Republiku Srbiju, uključujući tu i samu deklaraciju o nezavisnosti Kosova i Metohije.
:skoljka:
vivaldi

#9533 Re: Desavanja u Srbiji

Post by vivaldi »

Sta je bilo ukratko?

Mali Ivica s velikim podbratkom i ne treba da mudro zbori - njegov posao je pendrek od grabovine i dobar degenek, ali on je stara skola i odlican je u svom poslu. Medjutim sta je sa bilo sa Jeremijom?

Danas negdje procitah da oni genetski modifikovani englezi (ameri) traze njegovu smjenu, da ga to nije nasekiralo???

Ne mogu da vjerujem da ga je nasekirao junkie sekularni demokrata Cedo Zukorlic, ili kovrdzava Violeta aka crne kose zapletene bujne, kojoj Bolji zivot jos uvijek traje???

Da mu nije sta ruzno dobacio Valentino Canak Rossi??

Tomo Grobar se ne sekira za egizstenciju jer njemu sezona traje 12 mjeseci. Neki dan je bio u Briselu i vratio se sa shalom i dresom Evropske unije, a raja pricaju da sada cesto pjevusi Odu radosti, mada je opet moguce da mu je on nesto dobacivao iz zadnje klupe. Od njega me nista ne cudi. Uvijek je slabo ucio, ali odlicno prepisivao, zato se i nije ljutio kada je MILF Jaca donjela one evropske prevode na cistom hrvatskom jeziku jer on sada ne mora raditi domacu zadacu. Mozda je zato provocirao Jeremiju jer ovaj zna i british i american english pa ga Toma nista ne razumije.

Sreca pa nije stavove izlagao Boza Derikoza. On zna francuski. Da je Tomi rekao egalite-liberte-fraternite, ovaj bi ga odmah sakom spuco jer bi mislio da mu je nesto opsovao.

Sve u svemu velika je sreca sto Jeremija ima zgodnu zenu - ona ce biti najveca zrtva danasnje sjednice. Sutra je garant na bolovanju.

Uglavnom, napisi ukratko sta je bilo, a ja odoh da vidim desavanja u Hrvatskoj. Tamo je tek drama - Nikolinu Pishek ostavio vjerenik. Moram sada sa @ Osom biti dobar da mi sta sredi.
s_bjelava

#9534 Re: Desavanja u Srbiji

Post by s_bjelava »

"Srbija koja bi PONOVO provodila politiku urusavanja mira, ugrozavanja bezbednosti to je Srbija koja bi bila osudjena na propast" - Boris Tadic u Skupstini Srbije

Po ko zna koji put Srbija indirektno priznaje svoju sramnu ulogu u krvavim ratovima i raspadu SFRJ - samo ima li koga da slusa?
Ako se ne varam u BiH je, prema zvanicnim srbijanskim medijima, bio gradjanski rat, Srbija nije bila u ratu. :x

Polako, malo po malo, sve izlazi na svijetlo dana, istina i pravda ce na kraju pobijediti.

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9535 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

Dacic i Jeremic su tragicari a Tadic je satiricar u ovoj srpskoj tragikomediji. Dacic je srpska demagoska proslost, Jeremic srpska znanstvena fantastika, a Tadic satire i jednog i drugog pokusavajuci iscjediti koju kap magije iz srpske suhe drenovine, ne bi li njome drogirao cijeli svijet a sebi sacuvao mandat.
Kao sto se vidi prodaja srpske droge u svjetu je propala, ostaje da se i Srbija skine sama sa sebe.

Najveca srpska glupost u svemu ovome je: sto nigdje nema premijera drzave od koga ova pomenuta trojka pravi budalu na isti nacin na koji to radi i sa gradjanima Srbije.
zlatiborka

#9536 Re: Desavanja u Srbiji

Post by zlatiborka »

vivaldi wrote:

Sta je bilo ukratko?

Mali Ivica s velikim podbratkom i ne treba da mudro zbori - njegov posao je pendrek od grabovine i dobar degenek, ali on je stara skola i odlican je u svom poslu. Medjutim sta je sa bilo sa Jeremijom?

Danas negdje procitah da oni genetski modifikovani englezi (ameri) traze njegovu smjenu, da ga to nije nasekiralo???

Ne mogu da vjerujem da ga je nasekirao junkie sekularni demokrata Cedo Zukorlic, ili kovrdzava Violeta aka crne kose zapletene bujne, kojoj Bolji zivot jos uvijek traje???

Da mu nije sta ruzno dobacio Valentino Canak Rossi??

Tomo Grobar se ne sekira za egizstenciju jer njemu sezona traje 12 mjeseci. Neki dan je bio u Briselu i vratio se sa shalom i dresom Evropske unije, a raja pricaju da sada cesto pjevusi Odu radosti, mada je opet moguce da mu je on nesto dobacivao iz zadnje klupe. Od njega me nista ne cudi. Uvijek je slabo ucio, ali odlicno prepisivao, zato se i nije ljutio kada je MILF Jaca donjela one evropske prevode na cistom hrvatskom jeziku jer on sada ne mora raditi domacu zadacu. Mozda je zato provocirao Jeremiju jer ovaj zna i british i american english pa ga Toma nista ne razumije.

Sreca pa nije stavove izlagao Boza Derikoza. On zna francuski. Da je Tomi rekao egalite-liberte-fraternite, ovaj bi ga odmah sakom spuco jer bi mislio da mu je nesto opsovao.

Sve u svemu velika je sreca sto Jeremija ima zgodnu zenu - ona ce biti najveca zrtva danasnje sjednice. Sutra je garant na bolovanju.

Uglavnom, napisi ukratko sta je bilo, a ja odoh da vidim desavanja u Hrvatskoj. Tamo je tek drama - Nikolinu Pishek ostavio vjerenik. Moram sada sa @ Osom biti dobar da mi sta sredi.

:lol: :lol: :lol: :lol:

Dobar, dobar......

Nego znas li da je Jeremija predlozio i Tomu aka Grobara kao jednog od emisara od nekih pedesetak koji ce biti poslani da odnesu "pisamce" u drzave koje se spremaju da priznaju Kosovo!

Joj, ovo je upis zivi, srpska diplomatija je pala q..cu za usi, izblamirali se skroz....

...i srljaju dalje, spremaju deklaraciju za Generalnu skupstinu UN-a na jesen..... :lol: :lol:
pici

#9537 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

Ludilo bez granica
Spomen park za balkanskog kasapina

Image
Welcome to hell: Sećanje na svetlu tačku

U danima kada Srbiji na isplatu pristižu poslednji računi koje je svojom krvavom politikom napravio Slobodan Milošević, iz jednog od najsiromašnijih gradova Srbije stigla je inicijativa da se kreatoru društvenog sunovrata devedesetih podigne spomen park. Da ludilo bude potpuno pobrinuli su se stanovnici Aleksinca koji su masovno podržali tu, svakog prezira vrednu inicijativu

Izvesni Slaviša Jovanović iz Aleksinca pokrenuo je inicijativu da se u tom mestu podigne spomen park Slobodanu Miloševiću, a inicijativu je za svega 24 časa potpisalo blizu 700 građana aleksinačke opštine.

"Slobodan Milošević je u svoje vreme imao biračku podršku od 18.000 glasača na izborima u Aleksincu tako da je razumljivo što veliki broj građana podržava ovu inicijativu", kazao je Jovanović.

Razlozi za pokretanje ovakve inicijative su po njemu sasvim razumni. On navodi podatak da je u doba Miloševića broj nezaposlenih u Aleksincu bio 3.500, a da je danas 9.000 nezaposlenih, radilo je 15 preduzeća, a nakon privatizacije opstala je samo jedna firma.

U nabrajanju se izgleda zaneo pa tako nastavlja podatkom da je tokom obnove zemlje stanove dobilo 300 stanovnika, da je izgrađeno je pet zgrada, a od 2000. godine nije izgrađena nijedna. Inicijativa je objašnjena i time što se skoro dve hiljade ljudi godišnje iseli iz Aleksinca. Zatvorena je jedna srednja škola, ukinut garnizon i rudnik, tako da grad više liči na palanku nego na opštinu, mišljenja je ovaj Aleksinčanin koji navedene razloge smatra valjanim za ostavrivanje inicijative.

On je najavio da će ovu inicijativu predati SO Aleksinac i zatražiti sredstva od Ministarstva kulture.

"Ako Ministarstvo ima 800.000 dinara za sajt Gej populacije valjda će imati i nešto novca za spomen park bivšeg predsednika Srbije”, upoređuje Jovanović, kojem su ta dva finansijska izdatka slične prirode. On je istakao da bi se takvim činom želeo da podseti narod da posle deset godina delo Slobodana Miloševića ima i nekih svetlih tačaka.

Svetle tačkice režima Slobodana Miloševića, kao što je opšte poznato, danas su postale moderni evropski socijalisti koji sijaju tik uz revere Borisa Tadića kormilaru na brodu ludaka u koji se Srbija pretvorila. U tom kontekstu ne bi trebalo da bude začuđujuće ukoliko Bradićevo ministarstvo izdvoji sredstva iz budžeta za realizaciju još jednog sumanutog projekta.
Što prihvatati ruke da se izvućeš iz živog blata,neka još malo se koprcat,dobro je za kožu i ten. :mrgreen:
kiky

#9538 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

ejup ganić ...
:D
krivorijek

#9539 Re: Desavanja u Srbiji

Post by krivorijek »

Ganic, Ganic...hmm...cuj nevin covjek reko engleski sud, a Srbija ga trazila da mu sudi za ratne zlocine. Hmm...Jos je sudija naglasio da se mozda radi i o politiziranom pokusaju pokretanja procesa. Nevine ljude osuduju na dugogodisnje robije, pa evo pitali ovaj put Engleze za asistenciju. Koliko puta trebaju pokazati da su do srzi bezobrazni a uz to i totalno nesposobni.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#9540 Re: Desavanja u Srbiji

Post by PipiDugaDevetka »

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:293819-Sandzak-pod-quotopsadomquot-ambasadora wrote:Sandžak pod "opsadom" ambasadora

D. M. | 25. jul 2010. 21:12 | Komentara: 33

Zašto je Novi Pazar postao omiljena destinacija diplomatskog kora u Srbiji? Sve češće se deli pomoć, otvaraju kulturni centri i kancelarije

Novi Pazar
Image

SANDŽAK je, sva je prilika, postao omiljena destinacija stranih diplomata akreditovanih u Beogradu. Dugačak je spisak ambasadora koji te krajeve često posećuju, kako bi delili pomoć lokalnom stanovništvu, otvarali kulturne centre i kancelarije.

Najaktivniji su članovi neformalne grupe nazvane "Prijatelji Sandžaka", koji interesovanje za taj deo Srbije objašnjavaju isključivo željom da ekonomski pomognu ovaj siromašan region. Ova kokus grupa, koju čini desetak međunarodnih organizacija i ambasada oformljena je u januaru 2009, na inicijativu bivšeg američkog ambasadora Kamerona Mantera.

Do sada je uz "asistenciju" "Prijatelja Sandžaka", kako nam je rečeno u Američkoj ambasadi, između ostalog, obnovljeno nekoliko škola, izgrađena pešačka zona u Novom Pazaru...

- Predstavnici iz više ambasada često se neformalno sastaju razmatrajući kako da se podigne kvalitet života širom Srbije, ne samo u Sandžaku - kaže za "Novosti" Brajan Stimler, ataše za štampu ambasade SAD.

17 PRIJATELJA

Turska ambasada dostavila je "Novostima" tačan spisak svih ambasada koje su u grupi "Prijatelji Sandžaka". Pored "velike petorke" - SAD, Britanije, Turske, Francuske i Nemačke - tu su i Španija, Portugal, Švajcarska, Mađarska, Češka, Japan, Norveška, Austrija, Švedska, kao i predstavnici kancelarija EU, UN i OEBS u Beogradu.
U Ambasadi Velike Britanije "Novostima" je rečeno da je glavni cilj sastanaka bolja koordinacija aktivnosti ambasada, kako se poslovi ne bi duplirali, kao i da se svi programi pomoći osmišljavaju i sprovode javno.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da u interesovanju ambasadora za ovaj region ne treba tražiti loše namere, jer je svaka pomoć Sandžaku dobrodošla i za Srbiju.

- "Prijatelji Sandžaka" nisu nikakva zaverenička grupa, koja ima neke skrivene separatističke namere, već je njen glavni cilj razvoj regiona - tvrdi za "Novosti" Meho Omerović (SDP).

Čedomir Antić iz "Naprednog kluba", međutim, smatra da se iza "Prijatelja Sandžaka" ne krije samo želja za ekonomskom pomoći:

- U Srbiji postoji još ugroženih regiona. Problem je što i naša država ne tretira podjednako sve krajeve Srbije. Od svih nerazvijenih lokalnih samouprava samo su Preševo, Bujanovac i Medveđa - dobile dodatnih 40 miliona evra.

Za poslanika radikala iz Novog Pazara Milana Veselinovića "najezda ambasadora je zabrinjavajuća":

- Treba se samo prisetiti sličnih grupa koje su devedesetih formirane na Kosovu, i aktivnosti koje su tamo sprovodile diplomate. Isti scenario se sada događa u Pazaru - kaže Veselinović.
Only1

#9541 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Only1 »

Sto svakom u Srbiji smeta sto se pomaze narodu u Sandzaku? Srbija ih tretira kao neki drugi narod, a cim neko im otvori skolu, ulozi nesto para itd stvori se medijska frka. Zar nije bolji Sandzak bolje za Srbiju? :-)
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#9542 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Toto »

PipiDugaDevetka wrote:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.69.html:293819-Sandzak-pod-quotopsadomquot-ambasadora wrote:Sandžak pod "opsadom" ambasadora

D. M. | 25. jul 2010. 21:12 | Komentara: 33

Zašto je Novi Pazar postao omiljena destinacija diplomatskog kora u Srbiji? Sve češće se deli pomoć, otvaraju kulturni centri i kancelarije

Novi Pazar
Image

SANDŽAK je, sva je prilika, postao omiljena destinacija stranih diplomata akreditovanih u Beogradu. Dugačak je spisak ambasadora koji te krajeve često posećuju, kako bi delili pomoć lokalnom stanovništvu, otvarali kulturne centre i kancelarije.

Najaktivniji su članovi neformalne grupe nazvane "Prijatelji Sandžaka", koji interesovanje za taj deo Srbije objašnjavaju isključivo željom da ekonomski pomognu ovaj siromašan region. Ova kokus grupa, koju čini desetak međunarodnih organizacija i ambasada oformljena je u januaru 2009, na inicijativu bivšeg američkog ambasadora Kamerona Mantera.

Do sada je uz "asistenciju" "Prijatelja Sandžaka", kako nam je rečeno u Američkoj ambasadi, između ostalog, obnovljeno nekoliko škola, izgrađena pešačka zona u Novom Pazaru...

- Predstavnici iz više ambasada često se neformalno sastaju razmatrajući kako da se podigne kvalitet života širom Srbije, ne samo u Sandžaku - kaže za "Novosti" Brajan Stimler, ataše za štampu ambasade SAD.

17 PRIJATELJA

Turska ambasada dostavila je "Novostima" tačan spisak svih ambasada koje su u grupi "Prijatelji Sandžaka". Pored "velike petorke" - SAD, Britanije, Turske, Francuske i Nemačke - tu su i Španija, Portugal, Švajcarska, Mađarska, Češka, Japan, Norveška, Austrija, Švedska, kao i predstavnici kancelarija EU, UN i OEBS u Beogradu.
U Ambasadi Velike Britanije "Novostima" je rečeno da je glavni cilj sastanaka bolja koordinacija aktivnosti ambasada, kako se poslovi ne bi duplirali, kao i da se svi programi pomoći osmišljavaju i sprovode javno.

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović rekao je da u interesovanju ambasadora za ovaj region ne treba tražiti loše namere, jer je svaka pomoć Sandžaku dobrodošla i za Srbiju.

- "Prijatelji Sandžaka" nisu nikakva zaverenička grupa, koja ima neke skrivene separatističke namere, već je njen glavni cilj razvoj regiona - tvrdi za "Novosti" Meho Omerović (SDP).

Čedomir Antić iz "Naprednog kluba", međutim, smatra da se iza "Prijatelja Sandžaka" ne krije samo želja za ekonomskom pomoći:

- U Srbiji postoji još ugroženih regiona. Problem je što i naša država ne tretira podjednako sve krajeve Srbije. Od svih nerazvijenih lokalnih samouprava samo su Preševo, Bujanovac i Medveđa - dobile dodatnih 40 miliona evra.

Za poslanika radikala iz Novog Pazara Milana Veselinovića "najezda ambasadora je zabrinjavajuća":

- Treba se samo prisetiti sličnih grupa koje su devedesetih formirane na Kosovu, i aktivnosti koje su tamo sprovodile diplomate. Isti scenario se sada događa u Pazaru - kaže Veselinović.

Dacic -pendrek ministar u srpskoj Vladi- u svom izlaganju pred Parlamentom Srbije izjavljuje da je Sandzak najveci problem sa kojim je Srbija suocena.

Ovo okupljanje diplomatskog kora i Turske po Sandzaku znaci da diplomate i obavjestajne sluzbe jako dobro znaju sta Srbija sprema i zasto se okupljaju po Sandzaku. Srbija Sandzaku sprema kosovski scenario. Na redu je radiklizacije politicke situacije u Sandzaku i BiH, pa protjerivanje Bosnjaka iz Srbije.

sandzaku se spema isto ono sto se desavalo novinarima Brankici Stankovic i Teofilu Pancixu. Brankica je na b92 pravila emisije o srbijsnkoj mafiji, da bi je ta mafija javno lincovala na fudbaskim stadionima a srbijska policija, prevosudje i srbijanska javnost je nisu smjeli zastitit. Slicno se desava sa Teofilom Pancicem.
Najbogatiji srbin, vlasnik Delte javno rasprodaje imovinu i bjezi iz Srbije. Sta se valja iz sumadijskih brezuljaka??

Srbiji su USA i EU ponudili mrkvu. Po reakcijama medjunarodne zajednice izgleda da su skontali da ih je Srbija zajebavala i u cugu je slijedilo opismenjavanje. Otkazivanje prijema u EU, odluka MSP o Kosmetu, oslobadjanje Ejupa Ganica, svjedoce da je srbijanska medjunarodna politika pukla ko kula od karata. Jasno je da se Srbija kockala sa Kosmetom, BiH, Mladicem i sa samom sobom. Kosmet je izgubljen i sad je na redu BiH. Prvi korak ka razvaljivanju BiH je Sandzak. Srpska medjunarodna politikla je uvjek bila bazirana na ucjeni. Srbija se sprema da Sandzakom ucjenjuje BiH i EU i USA.

Europa je shvatila da je Srbija trojanac koji treba da pokrene sukobe i oslabi Evrposku Uniju.
Svaki sukob unutar europskog kontinenta bi jako uzdrmao EU. Svaka petarda u Sandzaku znaci desetina miliona eura manje u ZAgrebu, jer su Bihac i Banjaluika na cigar hoda od Zagreba. Mozad je zato Josipovic bio u ZAgrebi a Komsic onako iznenada porucijo obojici da ostave BIH na miru. Mozda je neki diplomata iz Beograda dohaberio Komsicu sta mu spremaju Tadic i Josipovic, pa ih Komsic javno provalio.

Sad je samo pitanje da li Srbija bjezi u EU ili iz EU. Ako bjezi u EU sandzak ce da uzavre da bi se spasio Tadic na sljedeceim izborima. Ako bjezi od EU Sandazk ce da plane da bi se imalo goriva za bjezanije.
sodom

#9543 Re: Desavanja u Srbiji

Post by sodom »

Jes eno i Hame kupio vreću brašna, kaže ako zagusti da ima. :D

Kaže moglo bi biti pravo zajebano ako Srbija ucijeni EU sa Sandžakom. :lol:
kiky

#9544 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

kako stoji kurs dinara naspram eura ...
haman da je več 110 drs za 1eur ...
a i to je nategnuto i precjenjeno ...
hercegovac_pravi

#9545 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

kiky wrote:kako stoji kurs dinara naspram eura ...
De kiky uozbilji se svega ti..
pa kakvu monetu očekuješ od države u nestajanju? Bivša Srbija i bivša moneta..hebiga svemu dođe kraj..
kiky

#9546 Re: Desavanja u Srbiji

Post by kiky »

hercegovac_pravi wrote:
kiky wrote:kako stoji kurs dinara naspram eura ...
De kiky uozbilji se svega ti..
pa kakvu monetu očekuješ od države u nestajanju? Bivša Srbija i bivša moneta..hebiga svemu dođe kraj..
nemoj tako ero ...
pa to su nam komšije i dobrosusjedi ...
nego, čujem da je gosp. čanak opet neki cirkus pravio po vojvodini ...
:-)
hercegovac_pravi

#9547 Re: Desavanja u Srbiji

Post by hercegovac_pravi »

Koja idiotarija srpske diplomatije...
Tema dana
Engleski mediji: Srbija „trgovala” u slučaju „Ganić“

Malović: navodi medija netačni, besmisleni i zlonamerni
Ejup Ganić Foto AFP

Izveštavajući i komentarišući odluku londonskog suda da odbije zahtev Srbije za izručenje Ejupa Ganića, člana ratnog predsedništva Bosne i Hercegovine, koga srpski pravosudni organi terete za ratni zločin, tamošnji dnevni listovi „Dejli telegraf” i „Indipendent” juče navode da je Srbija pokušala da trguje ovim zahtevom. Britanski dnevnici navode da je Srbija ponudila da odustane od gonjenja Ganića ukoliko bosanske vlasti prihvate izvinjenje za genocid u Srebrenici.

Detaljišući o navodnoj trgovini „Dejli telegraf” prenosi obrazloženje sudije da je reč o „politički motivisanoj zloupotrebi međunarodnog prava” i pokušaju Beograda da „revidira istoriju kako bi izjednačio krivicu Srba i Bošnjaka”.

Tim povodom „Indipendent” je objavio članak bivšeg britanskog ambasadora u Srbiji Čarlsa Kroforda.

Zahtev Beograda za izručenjem se činio kao čudan pokušaj da se svi prekriju političkim blatom u cilju dokazivanja varljivog prosrpskog silogizma; svi ljigavci su krivi, svi učesnici raspada Jugoslavije su jednako ljigavi, ergo, svi su jednako krivi”, piše nekadašnji britanski ambasador u Srbiji.

To je, ocenio je dalje Kroford u svom članku, „u suprotnosti sa činjenicama, a jedna od njih je da je Srbija, kao najveća jugoslovenska republika, mogla da gurne čitav region prema demokratiji i reformama umesto što je pod Miloševićem pokušala da stvori nove etničke realnosti na terenu”.

Kroford piše i da bi „umesto da traži krivicu u drugima, aktuelni predsednik Srbije Boris Tadić trebalo da reši probleme u sopstvenom dvorištu i prekine diskreditovanu politiku relativizacije korena sukoba iz 90-ih godina prošlog veka.

„To znači hapšenje Ratka Mladića i suočavanje sa najvećim ratnim zločinom u novijoj istoriji Evrope masakrom u Srebrenici”, piše bivši britanski ambasador u Beogradu Čarls Kroford u „Indipendentu”.
Ovo zadnje boldano....... mi to na forumu zovemo "salonsko četnikovanje"....
JThomas

#9548 Re: Desavanja u Srbiji

Post by JThomas »

Only1

#9549 Re: Desavanja u Srbiji

Post by Only1 »

Ovaj Tadic je stvarno licemjeran.
pici

#9550 Re: Desavanja u Srbiji

Post by pici »

http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/100730104
Slučaj Ganić
Tadić uvrijeđen obrazloženjem londonskog Suda
Britanski sud odbio je u utorak izručiti bivšeg člana ratnog Predsjedništva Bosne i Hercegovine Ejupa Ganića Srbiji obrazloživši svoju odluku vjerojatnošću da je taj postupak "politički motiviran".

Druže BoTo to politiČki motiviran znaČi politiČki motiviran a pošto imaš malog od palube s hardvaru nek ti on pojasni il podnese ostavku....neko mora biti žrtveni vuk....pardom jarac :mrgreen: a pošto si "uvrjedenj i iznenanjedjen" popiJ piĆence za živcence.... :mrgreen:

Image
Post Reply