FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#9526 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

motorola01 wrote:Necemo skretati sa teme.Pricamo o izjavi da je Pep prije tekme sa Osaasunom(17 kola prije kraja prvenstva)znao da je vec sve gotovo.Nemojte pricati te price kad znas vrlo dobro da nije tako.Valjda se pokusavate odbraniti od nadolazecih napada navijaca RM,ali to nevjesto radite.Kazem ti i ja sam fan Barselone otkad znam za sebe,ali to je jadna prica.Doduse svako ima pravo na svoje misljenje,tako da se ne zelim vise ni raspravljati jer cemo shebati temu.Ja znam da cu se nadati i dalje da ce Real kiksati koji put do kraja,uz nadu da ce barsa popraviti svoju igru.Ipak ima jos puno da se igra i sve je moguce do kraja prvenstva..
Buraz, bicu krajnje iskren...taman da su sad trenutno Barca i Real u bodovnom egalu, opet bi dao Realu mnogo vece šanse za titulu nego Barci u ovakvoj formi...možda 70-30, ako izuzmemo El Clasico...a kamoli sad kad je upeko minus od 10 stepeni...sa ovakvom trenutnom formom i igrama u gostima taj minus je još sasvim pristojan :lol: jer je i Real imao nekoliko kikseva na pocetku ....ali jebo i ovaj trenutni minus - kakav ce uslijediti AKO ovako nastave "igrati" u gostima ;-) jer Real nema milosti ove godine u ovim manjim tekmama i opcenito na gostovanjima.
Barca se mora trznuti i poceti igrati na svo nivou u Primeri, ako ništa drugo - onda da barem ne bude Pasillo i to na Nou Campu...mislim, to bi bilo baš istovar po Barci.
Last edited by LSD on 12/02/2012 21:48, edited 1 time in total.
5 0 5

#9527 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

ma bice dobro. ima jos da se igra :)
drTooth

#9528 Re: FC Barcelona

Post by drTooth »

ako se u 16 kola moze steci prednsot od 7 bodova, moze se i izgubiti... vidjet cemo :)
north

#9529 Re: FC Barcelona

Post by north »

S obzirom da se na temi o Realu pisalo sinoć o Barci i njenim rezultatima u evropskim okvirima prije više od 10 godina u čemu sam i ja sa još nekim forumašima učestvovao, samo bih volio istaknuti da je to malo pogrešno prutumačeno i izvađeno iz konteksta, a da se nije nabolje shvatilo ili se nije želilo shvatiti o čemu je se pisano....Dakle, niko normalan ne tvrdi da je Barca u rangu C.Zvezde ili nešto slično, ko o tome govori pobogu :? , akcenat je bio da do 2006 godine je Barcelona u evropskim okvirma imala samo jednu titulu LP, baš kao i Steaua ili CZ, i zato je pominjano da je u evropskim ovirima u to ne tako davno vrijeme bila miljama iz Milana, Reala, Ajaxa, Bayerna, dakle realno tanko.....Niko ne spominje da je dalje u istoj diskuiji iskomunicirano da je dolaskom generacije Ronaldinja i sada Messija to uveliko promijenjeno i danas je po broju titula LP Bacelona rame u rame sa pobrojanim velikanima, izuzev Reala koji je svima daleko odmakao sa svojih 9 titula...

Po čemu je to do 2006 godine u ligi šampiona Barcelona bila gigant, osim da dolazi iz zemlje iz koje dolazi, i broj titula koje je osvojila u toj ligi, ali na evropskoj sceni pogotovo liga šampiona u to vrijeme sitno....

Danas je Barca nešto drugo, tto niko ne spori, toliko....
BHF_Manijak

#9530 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:
Richard Wagner wrote:a najbolji je podatak

to da je

barsa jedini klub koji je igrao evropska takmičenja otkad ona postoje
Pa eto, ako je Barca prosjecan evropski klub, kao što neki vele, koji su to onda bili elitni klubovi naspram nje?? pogotovu ako znamo da su samo 3 kluba (Real, Milan i Liverpool) osvojili više titula prvaka evrope....i koji je to kriterij kojim se neki klub odredi u prosjecnost?? znaci li to da su Arsenal ili Čelzi i dan danas (kao i u citavim svojim historijama) prosjecni evropski klubovi pošto znamo da nisu nikad osvojili titulu prvaka Evrope :? ....zapravo po jedan kup Kupova u cijeloj svojoj istorji - što se tice tih "evropskih okvira"....znaci li to da je C.Zvezda i sad veci klub od njih, pošto je bila nekad prvak evrope :?
Dobar primjer, naravno da ta dva kluba nikad nece moci u istu recenicu sa jednim Unitedom, Realom, Liverpoolom, Bayernom itd...Jaki su u svojim ligama, ali nista vise. Izvini, ali titula lige prvaka je itekakvo mjerilo i daje klubu jednu novu dimenziju, jedan novi, drugi, level. Zato se i razlikuju od veliki i najveci. Arsnela je u top 4-5 engleskih klubova, evo od ere Abramovica to je i Chelsea, ali bez titule evropkog prvaka nikad nece biti na niovu jednog Manchestera, to je surova istina svidjelo se to nekome ili ne.
Ne mjerim klub samo prema titulama, ali te titule prave razliku medju njima a vi to ocigledno necete da shvatite.

Evo uzmi primjer danasnjih djecaica koji pamte svjetska prvenszva ili evropka po dominaciji Spanije, za njih je ona najveca, a neko ko malo bolje poznaje situaciju zna da je Spanija evropski prosjek bila, sa svojom prvom titulom prvaka u 2008-oj godini, o SP da i ne pricam, spominjo sam to, da Njemacka sama ima vise polufinala odigranih na SP nego jedna Spanija ucesca na istim, i onda neko da kaze ma ne igraju titule nikakvu ulogu. Ako vec hocemo da pricamo o velicinii kluba/reprezentacije, onda itekako igraju.
Mozda sam se malo pregrubo izrazio kada sam reko "evropski prosjek", ali nisu vala ni bili na sadasnjem nivou, tj da se na Barcu gleda kao jednu od najvecih, to je cinjenica. I nisam ja Barcu poredio sa jednom CZ, samo rekoh da su imali isti broj titula do 2006-e i time htio slikovito objasniti da nisu danasnji nivo bili. Dzaba odigrana finala, kup UEFA itd, zna sekoje se takmicenje gleda i cijeni.

I bezze mi navote spansku ligu kao referencu, ja sam pricao o evropskim okvirima, i sta ako je Barca odmah poslije Reala u osvojenim domacim titulama, to samo potvrdjuje da je spanska liga cijelom svojom historijom bila svedena na 2 tima, pored kojih se katkad umijesa i neko treci tipa Atletico Madrid ili neko drugi, kao recimo Bundesliga sto je Bayernom okovana.
LSD

#9531 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:
LSD wrote:
Richard Wagner wrote:a najbolji je podatak

to da je

barsa jedini klub koji je igrao evropska takmičenja otkad ona postoje
Pa eto, ako je Barca prosjecan evropski klub, kao što neki vele, koji su to onda bili elitni klubovi naspram nje?? pogotovu ako znamo da su samo 3 kluba (Real, Milan i Liverpool) osvojili više titula prvaka evrope....i koji je to kriterij kojim se neki klub odredi u prosjecnost?? znaci li to da su Arsenal ili Čelzi i dan danas (kao i u citavim svojim historijama) prosjecni evropski klubovi pošto znamo da nisu nikad osvojili titulu prvaka Evrope :? ....zapravo po jedan kup Kupova u cijeloj svojoj istorji - što se tice tih "evropskih okvira"....znaci li to da je C.Zvezda i sad veci klub od njih, pošto je bila nekad prvak evrope :?
Dobar primjer, naravno da ta dva kluba nikad nece moci u istu recenicu sa jednim Unitedom, Realom, Liverpoolom, Bayernom itd...Jaki su u svojim ligama, ali nista vise. Izvini, ali titula lige prvaka je itekakvo mjerilo i daje klubu jednu novu dimenziju, jedan novi, drugi, level. Zato se i razlikuju od veliki i najveci. Arsnela je u top 4-5 engleskih klubova, evo od ere Abramovica to je i Chelsea, ali bez titule evropkog prvaka nikad nece biti na niovu jednog Manchestera, to je surova istina svidjelo se to nekome ili ne.
Ne mjerim klub samo prema titulama, ali te titule prave razliku medju njima a vi to ocigledno necete da shvatite.

Evo uzmi primjer danasnjih djecaica koji pamte svjetska prvenszva ili evropka po dominaciji Spanije, za njih je ona najveca, a neko ko malo bolje poznaje situaciju zna da je Spanija evropski prosjek bila, sa svojom prvom titulom prvaka u 2008-oj godini, o SP da i ne pricam, spominjo sam to, da Njemacka sama ima vise polufinala odigranih na SP nego jedna Spanija ucesca na istim, i onda neko da kaze ma ne igraju titule nikakvu ulogu. Ako vec hocemo da pricamo o velicinii kluba/reprezentacije, onda itekako igraju.
Mozda sam se malo pregrubo izrazio kada sam reko "evropski prosjek", ali nisu vala ni bili na sadasnjem nivou, tj da se na Barcu gleda kao jednu od najvecih, to je cinjenica. I nisam ja Barcu poredio sa jednom CZ, samo rekoh da su imali isti broj titula do 2006-e i time htio slikovito objasniti da nisu danasnji nivo bili. Dzaba odigrana finala, kup UEFA itd, zna sekoje se takmicenje gleda i cijeni.

I bezze mi navote spansku ligu kao referencu, ja sam pricao o evropskim okvirima, i sta ako je Barca odmah poslije Reala u osvojenim domacim titulama, to samo potvrdjuje da je spanska liga cijelom svojom historijom bila svedena na 2 tima, pored kojih se katkad umijesa i neko treci tipa Atletico Madrid ili neko drugi, kao recimo Bundesliga sto je Bayernom okovana.
OK...izvini i ti, ali samo 3 kluba u cijelokupnoj historiji imaju više titula prvaka evrope (dakle to što to smatraš najvecim mjerilom koji daje novi level)...i to su Real, Milan i Liverpool....cinjenice :!:
Pa kako je onda Barca prosjecna ako znamo da su samo 3 kluba u historija osvojila više titula prvaka Evrope :?
Šta su onda Man.Utd, Juventus, Ajax,Inter itd?? oni su predpostavljam "ispodprosjecni" u tim nekim zamišljenim evropskim okvirima... šta su onda tek oni (koji su uzeli manje titula nego Barca) ako je Barca "prosjek u evropskim okvirima" :? da tako pojednostavim....i još nešto, nema kluba, ne postoji takav koji nije ima "crne rupe" i godine suše u svojoj historiji....ali što se onda samo Barca uzima kao neki primjer prosjecnosti ??
Pa samo ova 3 navedena kluba mogu biti elita i neka nedostižna velicina za Barci i niko više, ako cemo se služiti tvojom logikom i ovim boldom...jel tako ili nije?? samo 3 kluba i nema dalje ;-) e jedino da izmišljamo neke nove timove....mada je i Milan, a pogotovu Liverpool - trenutno level ispod Barce.
Last edited by LSD on 12/02/2012 22:19, edited 1 time in total.
Distortion

#9532 Re: FC Barcelona

Post by Distortion »

Gledam malo real, opet im sviran penal, covjek nije namjerno igrao rukom, jos dobi drugi zuti :D nepotrebno ih je Mallenco (il kako se vec zove) pogurao ali s razlogom jer su gubili 0:1
Baudelaire

#9533 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

E jebemu baglamu LSD, pa čovjek ti govori da je Barcelona otišla daleko iznad te prosječnosti :D

Isto da sad Arsenal u 7-8 godina osvoji 4 Lige prvaka, bili bi jedan od najvećih klubova na svijetu, ali sada su prosječni u tim okvirima evropskih uspjeha, i kad nabrajaš najjače klubove na svijetu, nikad tu nema Arsenala.
ultima_palabra

#9534 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

505sCrtom wrote:@ultima: madrid jeste imao period kada je bio super jak. kompetativan takvom madridu je moglo barceloni samo pomoci. usput, barcelona je osvojila 4 puta la ligu u tom periodu koji spominjes, i 8 puta cop del rey i dva puta copa de la liga. sto se tice domacih trofeja. osvajali su '70 i '80 uefa cup itd. ne znam kako si dosao na samo 2
Pa gledam period od okruglo 30 godina... od sezone 60-61 do 89-90. U tom periodu su osvojili samo 2 titule, evo gledam i samo 8 puta da su bili drugi. Baš i nije neka kompetitivnost ;-)
LSD

#9535 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Baudelaire wrote:E jebemu baglamu LSD, pa čovjek ti govori da je Barcelona otišla daleko iznad te prosječnosti :D

Isto da sad Arsenal u 7-8 godina osvoji 4 Lige prvaka, bili bi jedan od najvećih klubova na svijetu, ali sada su prosječni u tim okvirima evropskih uspjeha, i kad nabrajaš najjače klubove na svijetu, nikad tu nema Arsenala.
Nisam ni mislio na trenutno stanje...covjek se reveriše na prošla vremena, ubacuje Zvezdu u pricu...a ja njega pitam, koji to klub nije imao svoje sušne periode :? cak je i jedan Real imao citave dekade suše na međunarodnom nivou :!: ako cemo pošteno.
Pa koji su to klubovi onda BILI elita, ako je Barca BILA osrednji prosjecan klub....i zašto se ogranicavamo na vremenske periode samo?' šta to znaci?? bili su i Ajax i Bayern 70 tih, Liverpool 80- tih, Milan 90-tih, Real pocetkom ovog stoljeca velike dinastije...to niko ne spori...što je problem reci da je i Barca to danas?? zašto se ubacuje Zvezda u pricu u cilju omalovažavanja i spuštanja u okvire prosjeka??
Last edited by LSD on 12/02/2012 22:31, edited 1 time in total.
darius_maximus

#9536 Re: FC Barcelona

Post by darius_maximus »

shuma.ispod.pazuha wrote: Da bi dokazao da je nadmasio Barsu :? lik ih je nakantao jos dok je bio u Celziju kad je Boulahrouza "zalijepio" za Ronaldinha i unistio ih u revans utakmici preko kontri Duff-a i Gudjonsena :dance: nema on sta da dokazuje bilo kome, pogotovo ne navijacima Barcelone, i bilo kome ko ima bilo kakve veze sa Barcelonom. Kada sudija odsvira kraj poslednje utakmice ove sezone Jose Mourinho ce biti jedini menadzer na svijetu koji je osvojio tri razlicite Lige vrhunskog kvaliteta plus Ligu prvaka dva puta(a treca je u najavi), o lokalnim Kupovima da ne pricam.

i kako to mislis da Barcelona uhvati zamah, koliko ja vidim pritisak koji je izvrsen da se i Barceloni sudi posteno je urodio plodom i povladjivanja vise nema(Unicef vam stoji pozadi a Katar naprijed pa se ispostavilo da ta prica nije bila uzalud), pa cak i kad se desi neki penal Messi fuli(kad sam vec kod njega sad u Barseloni igra bas kao i u reprezentaciji Argentine,bez dva dobra vezna on je prakticno beskoristan).Kakav god zamah da Barselona uhvati Mourinho je pokazao i Barceloni i Madridu ko je gazda( a pogotovo je to pokazao razmazenim navijacima Real Madrida a tu ne racunam onaj dio okorjelih fanova na njihovoj tribini), i da vidim tog lika koji bi sve one gadosti, podvale i medijski linc globalnih razmjera izdrzao na svojim plecima.

Konstantnom pricom o tome da taj lik mora opet nesto da dokazuje u stvari minimizirate obim svog fudbalskog znanja i zapravo ne oprastate uspjeh.

Kada ti, konkretno u ovom postu, tvrdis da za tebe nije uspjeh uzeti trofej i otici, onda se prvo obrati navijacima(ali onim pravim na njihovim sluzbenim forumima a ne domacim simpatizerima)Celzija,Intera, pa ih pitaj kako se i dan danas ime i prezime tog lika pjeva u cast najboljih vremena dok je on vodio klub. Da najboljih vremena jer ovo sad je bruka i sramota.

I naravno nikako ne moze da prodje bez trunjenja o kolicini para na raspolaganju, evo Andre Villas Boas ima sve pare svijeta i nista, evo Ranieri ima isti tim kao sto je imao i Benitez i opet nista ni prvi ni drugi.

Kada je stigao u Madrid nakon sto je dva puta odbio da vodi kraljevski klub, on je fino rekao u prvoj sezoni ne ocekujte nista ovaj klub treba da se gradi. Ako danas dobije Madrid je na plus 10 i da sto puta izgubi od barselone to je potpuno nevazno ako se uzimaju trofeji, kontas, trofeji, za trofeje se igra, ne za ljepotu, ne za stil, ne za pobjediti neku Barselonu, United ili Milan, svaki klub igra za trofeje, i zato je on najplaceniji na planeti jer upravo to donosi klubovima koji to godinama nisu osvojili. A sto se njegovih odlazaka tice, lik je nasao modus, ja imam plan, i kada ga ostvarim ja sam svoj posao obavio i odlazim, i to ne samo da je posteno, nego je i profesionalno. Njega placaju da donosi trofeje, iskljucivo da donosi trofeje, a ne da pobjedjuje rivale.
Mozda nisam bio dovoljno jasan...

Ljudi kada pricaju o uspjehu, jako su dvolicni... Kada Guardiola osvoji sestostruku krunu, jedinu do sada u svijetu fudbala, u svojoj prvoj sezoni, onda se prica kako ima sjajnu generaciju fudbalera i kako bi to svako mogao na njegovom mjestu... Kada Mourinho u dvije sezone osvoji jedan trofej (sad za sad) sa jednim od najvecih klubova na svijetu, koji moze kupiti svakog igraca kojeg pozeli, onda je on fubalski mag, najbolji od najboljih...
To je ono sto mene najvise nervira u svemu tome...

Ospem se kada Mourinho kaze kako on ne prati stampu i kako je njemu to nebitno, a ima citav PR odjel koji prati medije... Da je politicar, Mourinho bi bio predsjednik koje god zemlje pozeli jer ima sjajan javni nastup. Real je docekao da Barca u 22 kola prospe 18 bodova sto se nije desilo barem zadnje tri-cetiri sezone i sada je on fudbalski genije. Ja nikada nisam volio bahate i arogantne ljude, sve da su mi bliza porodica, ali mu moram priznati da je ostvario uspjeh u vecini klubova (iz Celzia je otpusten), ali je to sve privremenog karaktera... Napuse pritisak u ekipi koja je gladna uspjeha i prije nego sto balon pukne on ode... Guardiola u ovih par sezona je postao trener za kojeg se govori da ima svoju viziju fudbala, trener koji je unio nove stvari u fudbal igrajuci ponekad utakmice sa 8-9 veznih igraca... Mourinha nakon Reala moze priustiti samo jos samo dvije-tri ekipe, morat ce se kad tad skrasiti negdje... Ako neko misli da ce u Manchesteru (Unitedu) na ovu foru opstati 20-ak godina kao Ferguson, tesko se zeznuo...

Ovaj dio u sudjenju cu preskociti, rekao sam na tu temu sto sam imao...
Btw. ne znam sta ti znaci da je Mourinho pokazao ko je gazda? Za medijski linc je sam kriv, on voli stvarati tu atmosferu oko sebe, nista novo...

Da se razumijemo, ja ne ocekujem od njega da se dokazuje, boli me briga za njega, ali neko ko je sebe nazvao "Special One" je to sam sebi postavio na pleca... Nijedan drugi trener nije "Special" nesto, ali eto on je valjda nekakav vanzemaljac...
Kada sagledas sta je on ucinio u svakom svom bivsem klubu i sta je Guardiola ucinio u Barceloni, vidjet ces da je jedan osvojio trofeje nakon kojih su se klubovi tesko sastavljali sami sa sobom, a da je drugi zacementirao zdravu osnovu i fudbalsku filozofiju na osnovu koje se klub moze razvijati jos barem jednu-dvije generacije fudbalera uz to osvjajajuci trofeje... Ti razluci koji je koji...

Pare me, takodjer, ne zanimaju, svako trosi koliko mu se trosi... Iskreno smatram zalosnim da jedan od dva najveca kluba u Spaniji toliko malo nade polaze u svoje igrace, ali kad im se moze, sto da ne...

Jos jedna stvar, zasto bi se Mourinhu oprostila sezona-dvije da "stvori tim" kada se to nije prastalo bivsim trenerima... To sto ova ekipa napokon lici na nesto je rezultat, izmedju ostalog, i toga sto su napokon neko vrijeme bez velikih tumbanja, mijenjanja trenera, itd. Ali to su nekako skontali tek kada je dosao Mourinho...

Sto se pobjedjivanja rivala tice, placaju njega i za to, ali mu sad za sad progledavaju kroz prste za to... Njihovo rivalstvo je puno vece od trofeja i ti to znas, ali vidjet cemo do kad ce ovako gurati...

Evo dok pisem Real igra nerijeseno, sa 10 igraca se Levante ne moze odbraniti, barem sumnjam, tako da je sada Real na plus 10, 48 bodova do kraja prvenstva, kada pocne Liga prvaka umarat ce se i Real, pa cemo vidjeti kako ce sve zavrsiti... Ako uzmu, vidjet cemo da li je Mourinhu stalo do dominacije ili trofeja, iako vjerujem da slijedece sezone ide ili u Man. City ili u Tottenham...

Dosta o ovome, bio sam glup sto sam potegnuo ovo pitanje, ali sam morao odgovoriti... :D Svako ima svoje misljenje i svoju neku nogometnu filozofiju, zato se vole neke ekipe i neki treneri, a ne zbog statistike, pa cu prestati ovdje... :D
BHF_Manijak

#9537 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

A cekaj, je li isto imati jednu titulu ili 2-3-4, eto necu vise govoriti? Barca je imala jednu, sto je nedovoljno da kazes da je crem de la crem evropskog fudbala. Sada je to jedan sasvim drugi nivo, no ja sam upravo to i napominjo "prije 10 godina" period. I ja ne umanjujem necije kvalitete zato sto on ima samo "3 ili 4" pa cak i 2 titule evropskog prvaka, ali jedna je bas malo, priznat ces i sam. Ne bi da ovo se sad pretvori kao u neki mjerac velicine kluba, to je ipak nesto sasvim smijesno, samo htjedoh naglasiti da je za takav klub kakav je Barcelona bilo premalo jedna titula prvaka Evropa i u tom momentu nista je nije razlikovalo od recimo jedno Celtica, Marseillea itd da sad ne kazem opet Crvene Zvezde.
Istina je da postoje samo tri tima koja imaju 5+ titula, ali ja i nisam o njima pricao, jer kada je maksimum necega 9(Realov broj) i kad je to mjera, onda brojka 3 ili 4 nisu skroz male.
drTooth

#9538 Re: FC Barcelona

Post by drTooth »

BHF_Manijak wrote: Dobar primjer, naravno da ta dva kluba nikad nece moci u istu recenicu sa jednim Unitedom, Realom, Liverpoolom, Bayernom itd...Jaki su u svojim ligama, ali nista vise. Izvini, ali titula lige prvaka je itekakvo mjerilo i daje klubu jednu novu dimenziju, jedan novi, drugi, level. Zato se i razlikuju od veliki i najveci. Arsnela je u top 4-5 engleskih klubova, evo od ere Abramovica to je i Chelsea, ali bez titule evropkog prvaka nikad nece biti na niovu jednog Manchestera, to je surova istina svidjelo se to nekome ili ne.

ja sam stava da se veličina nekog kluba ne mjeri uspijehom u periodu od 6-7 godina, ako neko kaže da je Barca krema europskog fudbala samo zbog zadnjih 5 godina, onda sam 97. i ja mogao reci da je Real Madrid prosječan klub, te da su samo od 56-60 bili nadprosjecni...
ne mogu se stvari tako parcijalno posmatrati !
north

#9539 Re: FC Barcelona

Post by north »

[quote="BHF_Manijak"]A cekaj, je li isto imati jednu titulu ili 2-3-4, eto necu vise govoriti? Barca je imala jednu, sto je nedovoljno da kazes da je crem de la crem evropskog fudbala. Sada je to jedan sasvim drugi nivo, no ja sam upravo to i napominjo "prije 10 godina" period. I ja ne umanjujem necije kvalitete zato sto on ima samo "3 ili 4" pa cak i 2 titule evropskog prvaka, ali jedna je bas malo, priznat ces i sam. Ne bi da ovo se sad pretvori kao u neki mjerac velicine kluba, to je ipak nesto sasvim smijesno, samo htjedoh naglasiti da je za takav klub kakav je Barcelona bilo premalo jedna titula prvaka Evropa i u tom momentu nista je nije razlikovalo od recimo jedno Celtica, Marseillea itd da sad ne kazem opet Crvene Zvezde.Istina je da postoje samo tri tima koja imaju 5+ titula, ali ja i nisam o njima pricao, jer kada je maksimum necega 9(Realov broj) i kad je to mjera, onda brojka 3 ili 4 nisu skroz male.[/quote

Objašnjeno...

Jeste da si željovac :D , ali se izgleda jedino ja i ti ovdje i još poneki razumijemo..

Dažaba objašnjvati, uvijek kad neko hoće, može okretati priču na svoju stranu....

Da stavimo tačku na CZ, malo me to nervira da ne bi gluho bilo pomislio ko da je sipmatišem :-) , ni u to vrijeme po nekom brendu ista jeste daleko bila iza Barcelone, ali kad se pravila rang lista najuspješnijih na evropskoj sceni, sviđalo se nekome ili ne, oni su dijelili isto mjesto na uefinoj ljestvici pa ma koje to mjesto bilo....
LSD

#9540 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:A cekaj, je li isto imati jednu titulu ili 2-3-4, eto necu vise govoriti? Barca je imala jednu, sto je nedovoljno da kazes da je crem de la crem evropskog fudbala. Sada je to jedan sasvim drugi nivo, no ja sam upravo to i napominjo "prije 10 godina" period. I ja ne umanjujem necije kvalitete zato sto on ima samo "3 ili 4" pa cak i 2 titule evropskog prvaka, ali jedna je bas malo, priznat ces i sam. Ne bi da ovo se sad pretvori kao u neki mjerac velicine kluba, to je ipak nesto sasvim smijesno, samo htjedoh naglasiti da je za takav klub kakav je Barcelona bilo premalo jedna titula prvaka Evropa i u tom momentu nista je nije razlikovalo od recimo jedno Celtica, Marseillea itd da sad ne kazem opet Crvene Zvezde.
Istina je da postoje samo tri tima koja imaju 5+ titula, ali ja i nisam o njima pricao, jer kada je maksimum necega 9(Realov broj) i kad je to mjera, onda brojka 3 ili 4 nisu skroz male.
Tacno je da su i Zvezda ,i Marsej, i Celtic, zatim Porto, Aston Villa,Steaua,Fejnord i Hamburg timovi koji su uzeli titule prvaka evrope PRIJE Barce (i timovi koji su samo po jednom uzeli tu titulu), ali ako ce to biti referenca da je Barca zbog toga bila "prosjecan evropski klub" - to je onda tragikomicno ;-)
Zaborvaljaš (ili ne znaš) da je Barca tri puta igrala u i finalima LP (što ne možemo reci za ove gore nabrojane klubove da su više ikad ponovili takve uspjehe) i izgubila i to tjesno (ako je to uopšte toliko bitno)...'61 od Benfice 3-2 i od '86 na penale od Steaue...jedino ju je Milan rasturio 4-0 u Atini, i to kad je Barca bila veliki favorit u tom finalu '94 (period kad je vodio Cruyff onaj svoj Dream team)....plus što je Barca osvojila 4 Kupa Kupova u svojoj historiji (otprilike današnji ekvialent Europa ligi) - ni sa ovim se ne može pohvaliti Steaua, Zvezda,Celtic, Aston Vila, Hamburg i ostali strašni "velikani" iz tog perioda....pa kako je onda Barca TADA bila prosjecan Evropski klub??
BHF_Manijak

#9541 Re: FC Barcelona

Post by BHF_Manijak »

Od timova koji su jednom osvajali ko i Barca(dotada) HSV je bio takodjer jos jednom u finalu, Celtic isto tako, Setaua, Juventus jeste dva puta "samo" osvojio ali imo 5 finala pored toga, Inted (tada) dvije titula ali i 2 finala itd...Dortmund osvjao Kup kupova i imao 2 finala Kupa UEFA, HSV osvojio kup kupova i imao 2 finala itd...Nije im se bas posrecilo, mada ima naravno i timova koji jesu osvojili LP i onda tapija.
skenderija04

#9542 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

Samo da se se doda da je format takmicenja promjenjen. Prije su igrali samo sampioni a sada igraju i po cetiri tima. Barcelona je sve svoje titule osvojila tako sto je ucestvovala kao sampion. Prije je i pobjednik KES-a igrao automatski sljedece izdanje a sada to nije slucaj. Dakle bilo kakvo poredjenje se moze praviti ali se moraju uzeti u obzir sve okolnosti koje su pratile takmicenje.
ultima_palabra

#9543 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

skenderija04 wrote:Samo da se se doda da je format takmicenja promjenjen. Prije su igrali samo sampioni a sada igraju i po cetiri tima. Barcelona je sve svoje titule osvojila tako sto je ucestvovala kao sampion. Prije je i pobjednik KES-a igrao automatski sljedece izdanje a sada to nije slucaj. Dakle bilo kakvo poredjenje se moze praviti ali se moraju uzeti u obzir sve okolnosti koje su pratile takmicenje.
2009. nije ;-)
skenderija04

#9544 Re: FC Barcelona

Post by skenderija04 »

ultima_palabra wrote:
skenderija04 wrote:Samo da se se doda da je format takmicenja promjenjen. Prije su igrali samo sampioni a sada igraju i po cetiri tima. Barcelona je sve svoje titule osvojila tako sto je ucestvovala kao sampion. Prije je i pobjednik KES-a igrao automatski sljedece izdanje a sada to nije slucaj. Dakle bilo kakvo poredjenje se moze praviti ali se moraju uzeti u obzir sve okolnosti koje su pratile takmicenje.
2009. nije ;-)
U pravu si, greska.
5 0 5

#9545 Re: FC Barcelona

Post by 5 0 5 »

Puyol: "The League is complicated, but not lost"

The Barça captain appealled to the pride and professionalism of the team to keep fighting for the League title, until the end of the season

The central defender accepted that Barça didn’t play well in the first half in Pamplona, and believes that the state of the pitch was more detrimental to them than the intense cold

Image

"Clearly we're not happy with the match at Osasuna, but the League is not lost yet. We must be realistic and accept that it's complicated, but if this team has anything, it's that we will not give up, and we'll fight to the end". In this way Carles Puyol expressed the feelings of the squad after the defeat in Pamplona, ​​but also said how they'll face up to the rest of the season. If one thing the Barça Captain is clear on, it's that this team haven't given up on the League, and won't ignore it simply to focus on the two other major competitions that are at stake. "We will fight for all three competitions, and who thinks otherwise is mistaken".

Win games and hope Madrid slip up

For Puyol, Barca must now carry on in the League the same way they did in other years, when they were leading for much of the season. "Before, we were in front and we were forced to keep winning win because they were close behind. Now we must try to win, to put pressure on them to do the same" said the central defender. He added that, although they're dependent on Real Madrid to be able to reduce the distance between them, their objective is " to focus on ourselves. We have to try and win, and if we get there, great, and if not, at least we tried".

The pitch affected our game

Puyol didn't want to make any excuses when talking about the defeat in the match against Osasuna, but did acknowledge that the state of the pitch in the Reyno de Navarra affected their game. "We knew it would be very cold, but the most important problem was the pitch. It took us a long time to get into the game. It was hard to keep your feet, and that's what hurt us most, and took us a long time to adapt to".
Baudelaire

#9546 Re: FC Barcelona

Post by Baudelaire »

Glupo se žaliti na teren, jer je isti za obje ekipe. Poslije ove utakmice imao je puno pravo da se žali na sudije, i on, kao i komplet tim, nije mi jasno zašto nisu.
respo

#9547 Re: FC Barcelona

Post by respo »

BHF_Manijak wrote:Ko kaze da ih poredim? Sto volite samo citati onako kako vama odgovara? :? Hoces reci da je Barcelona ista lupam 2000-te, kad su ispadali u grupnoj fazi LP, igrali Kup UEFA i ova sada? Ja sam samo reko da nisu oduvijek svjetska sila bili vec osrednja ekipa, a sad je nesto sasvim drugo, sad su mjera za sve ostale. Moje misljenje je da ce opet pasti, ne na nivo osrednje ekipe ali sigurno nece biti ovako dominantni. Vrijeme ce pokazati je l'... ;-)

@Baudelaire, bravo, sa jednom recenicom ubo poentu! :thumbup:
ako se vodite tom logikom prvi prvak spanije je barcelona
respo

#9548 Re: FC Barcelona

Post by respo »

Baudelaire wrote:Glupo se žaliti na teren, jer je isti za obje ekipe. Poslije ove utakmice imao je puno pravo da se žali na sudije, i on, kao i komplet tim, nije mi jasno zašto nisu.
ne opravdavam sto se zali na teren al on ima veliki znacaj
ne uzimajuci sada konkretno utakmicu osasuna barcelona
uzmimo ovako a tim docekuje nadmocni b tim
a tim 7 dana moze trenirati na ruznom terenu samo da bi pobijedili b tim
takvih primjera ima mnogo
LSD

#9549 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Baudelaire wrote:Glupo se žaliti na teren, jer je isti za obje ekipe. Poslije ove utakmice imao je puno pravo da se žali na sudije, i on, kao i komplet tim, nije mi jasno zašto nisu.
Zabranjeno im se žaliti na sudije, i njima i treneru...nema komentarisanja suđenja, takva odluka sa vrha :mrgreen: i tu nema puno price...a i šta imaju žaliti kada kao zadnji amateri primaju po 3 gola od Osasune (koju su btw. nalupali 8-0 u prvom dijelu sezone), prosipali bodove redom u gostima protiv Sociedada, Bilbaoa, Getafea, Espanyola, cak i kod kuce protiv Seville...što se kaže : kuci lavovi - a na strani mačići....poslije toga se nemaju pravo žaliti ni nikoga osim na sebe.
Bušman

#9550 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

LSD wrote:
Zabranjeno im se žaliti na sudije, i njima i treneru...nema komentarisanja suđenja, takva odluka sa vrha :mrgreen: i tu nema puno price...a i šta imaju žaliti kada kao zadnji amateri primaju po 3 gola od Osasune (koju su btw. nalupali 8-0 u prvom dijelu sezone), prosipali bodove redom u gostima protiv Sociedada, Bilbaoa, Getafea, Espanyola, cak i kod kuce protiv Seville...što se kaže : kuci lavovi - a na strani mačići....poslije toga se nemaju pravo žaliti ni nikoga osim na sebe.
Mislim da ima tu jedna druga stvar koja se mozda zaboravlja. Barceloni slijedi uskoro smjena generacija i mislim da je mozda i bolje zrtvovati sezonu ili dvije i napraviti od ovih mladih igraca nesto. Itekako ima potecijala - Thiago, Tello, donekle i Cuenca, Dos Santos, dolaze Montoya, Muniesa i Bartra, uskoro Deulofeu (ako ga neko dovede u red) i Rafael Alcantara, poslije i Samper. Cinjenica je da nekim igracima slijedi kraj, prije svega Puyol i Xavi i treba poraditi da se postojeci, ali i novi igraci dobro uklope.
Barca je uvijek forsirala svoju skolu, sad pogotovo kada UEFA namece pravila ponasanja po pitanju finansija (mozda im sad nije proslo, ali morat ce uskoro obzirom da su neki klubovi postali rupe bez dna).

EDIT: I da, umor je ove sezone odigrao veliku ulogu. Barca imala zahtjevnu predsezonu (puno putovanja, utakmica) pa i sezonu (WCC). Igrati dva puta sedmicno nije nimalo jednostavno, jos kad to radis skoro svake sedmice onda ti noge pocinju otkazivati.
To se najvise vidi na Messiju koji najvise igra, pa i na Xaviju, Iniesti, a i ostali se jednako slabo krecu sto je kljuc igre Barcelone - dobra igra bez lopte.
Last edited by Bušman on 13/02/2012 09:14, edited 1 time in total.
Post Reply