vatrogasac wrote:
Ne čitaš me pažljivo, izdvojio sam ja ovaj slučaj, a ne izjednačio, a zatim rekao kako nešto ljude kao čudi, a isto na drugoj strani ne. Šta je to nego islamofobija ako se iskonstruiše protiv islama?
Ponavljam, čovjek kome je nuđeno zlata koliko je težak, vlast u Mekki i da izabere najljepše žene samo da se odrekne islama odbija sve i ostaje vjeran najbolje godine svoga života jednoj ženi. Zašto je Ebu Bekr među 4 prva muslimana, zašto Ebu Bekrova kći, zašto Ebu Bekr prvi halifa....? Ima još ovakvih pitanja, ali ona tebi ne znače ništa u konstruisanju jednog cilja.
Zbog kontradiktornih podataka u tradicionalnim hadisima točna dob Ajše prilikom udaje za Muhameda nije poznata, no prema raznim tumačenjima islamskih učenjaka varira između 12 i 24 godine.[3][4][5]
3.
عائشه، در چند سالگي با رسول خدا (ص) ازدواج كرده است؟
4. Dr. David Liepert: Rejecting the Myth of Sanctioned Child Marriage in Islam
5. Tarek Fatah: Did Prophet Muhammad Rape a Nine-year Old Aisha?
A ti ne čitaš pažljivo ono što ti ja kažem. Čudi mene i ono za što ti tvrdiš da me ne čudi (i samo da se osvrnem na to da su ogavne tvoje pretpostavke da ne bih isto rekla i za nekoga ko nije musliman). Za bilo koga, od kralja do xy ličnosti bih rekla isto ono što i za Muhameda da je riječ o istoj situaciji.
Kao što rekoh, jedna dobra stvar ne poništava drugu pogrešnu stvar, pa tako ni jedan hvale vrijedan postupak i brak, ne pere drugi brak. Možda onda da i Polanskom oprostimo njegove loše postupke jer dotični pravi vrhunske filmove? Složićeš se da to ne funkcioniše baš tako (osim u Muhamedovom slučaju jel)
E ovo posljednje što si napisao, stvar je u tome da i vi ne možete da se složite koliko je ona ustvari imala godina.
24 - okej.
12 - wrong.
Ja sam rekla, u slučaju da se sve to odigralo onako kako većina tvrdi da se odigralo (a to je da je ona imala čak i ispod 12 godina) to je ništa drugo nego pedofilija. A te okolnosti koje koristite za pravdanje, nisu nikakvo opravdanje