Referendum(i) u RS-u

Locked
mO k3

#9526 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

@ chmoljo ključaš li ovu temu 24 sahatA ??? :mrgreen:
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#9527 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prljavi Hare »

mO k3 wrote:@ chmoljo ključaš li ovu temu 24 sahatA ??? :mrgreen:
Mora,zakon je zakon. :mrgreen:
asker

#9528 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Incku izgleda prekipilo da ga prozivaju.
Veceras prilicno ozbiljan i ostar, kaze Senadu kao nece meni niko govoriti kad cu ja upotrijebiti bonske ovlasti.
Medjutim par dobrih stvari je rekao, na potezu je tuzilastvo i sud. Senad kaze al sta ako se smijeni Salihovic, Incko odgovara nema veze imaju pomocnici, zamjenici, ima tamo puno kvalitetnih ljudi.
Onda kaze kako poslanici u skupstini RS-a imaju imunitet kao zakonodavna vlast (od eventualnog hapsenja/procesuiranja). Senad pita sta je Dodik, jel i on zakonodavna, a Incko hladan ko spricer "on je izvrsna vlast" 8-)
Nabrajao je i zamrzavanja novca kao moguce sankcije, zabranu putovanja itd.

Mozda nas sve iznenadi kad isuce mac :-D

Mada ovo guranje tuzilastva i suda u prvi plan apsolutno podrzavam. Covjek isaretom govori reagujte bagro, radite svoj posao, svi smo iza vas, imate podrsku medjunarodne zajednice.
seln

#9529 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by seln »

bh.tornjak wrote: Detalji evakuacije u banjalučkom sudu: "Bomba će eksplodirati za 20 minuta, Alahu ekber!"

Bijeljina: Dojava o bombi u Osnovnom i Okružnom sudu[/color]
Ne znam za vas, ali mene ovo strasno podsjeca na paljevinu Reichstaga 1936...
Ima Apisa i poslije Apisa.
Zgoljo

#9530 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

Jedna od ove dvije stvari su sigurne,ili ce uslijediti hapsenje onih koji krse Ustav ili stvarno ulazimo u razdoblje u kojem ce biti apsolutno nemoguce izbjeci rat.

Bukvalno,ili Dodik i klika ili rat.
moa

#9531 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by moa »

asker wrote:Incku izgleda prekipilo da ga prozivaju.
Veceras prilicno ozbiljan i ostar, kaze Senadu kao nece meni niko govoriti kad cu ja upotrijebiti bonske ovlasti.
Medjutim par dobrih stvari je rekao, na potezu je tuzilastvo i sud. Senad kaze al sta ako se smijeni Salihovic, Incko odgovara nema veze imaju pomocnici, zamjenici, ima tamo puno kvalitetnih ljudi.
Onda kaze kako poslanici u skupstini RS-a imaju imunitet kao zakonodavna vlast (od eventualnog hapsenja/procesuiranja). Senad pita sta je Dodik, jel i on zakonodavna, a Incko hladan ko spricer "on je izvrsna vlast" 8-)

Mada ovo guranje tuzilastva i suda u prvi plan apsolutno podrzavam. Covjek isaretom govori reagujte bagro, radite svoj posao, svi smo iza vas, imate podrsku medjunarodne zajednice.
Bas tako, ako hocemo drzavu kako treba onda drzavni haprat mora reagovati poslije refernduma. Drzava treba da ima halat sad imal snage pitanje je. Mozda fakat Sipa odradi poso.
mO k3

#9532 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

U pravu si , ne mogu nam oni ko maloj djeci čitavo vrijeme da pomažu ......strah me od novog rata ....
zunazu

#9533 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by zunazu »

Da li mu je Bog oduzeo razum?

Svi znamo da naš lažni Otac nacije već duže vremena ima ozbiljnih psihičkih smetnji, koje je dijagnostifikovao ljekar i sudski vještak, ali sudeći prema poslednjim istupima i izjavama stanje se očito pogoršalo, terapija nije adekvatna i izgleda da je potpunu izgubio razum. Kako drugačije objasniti nekontrolisane istupe u javnosti, neuravnoteženo ponašanje i sulude opasne izjave koje su uplašile svakog razumnog i normalnog.

Image

http://www.nebojsavukanovic.info/node/1380
Danguba

#9534 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Zgoljo wrote:Jedna od ove dvije stvari su sigurne,ili ce uslijediti hapsenje onih koji krse Ustav ili stvarno ulazimo u razdoblje u kojem ce biti apsolutno nemoguce izbjeci rat.

Gledam Cubrilovica danas sa Wigemarkom. Covjek jedva izgovara rijeci. :D
512MB

#9535 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 512MB »

Vrag je odnio salu i ja hocu da vjerujem da vec odavno postoji detaljno razradjen plan upravo za ovakve situacije, i u vojnom i u politickom smislu, nije da se nije moglo naslutiti do cega ce neminovno doc. Ako smo opet merhametli i nespremni onda jebat nas nek ide sve u k..c
krater

#9536 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by krater »

SJJ danas :D

Image
asker

#9537 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

mO k3 wrote:

U pravu si , ne mogu nam oni ko maloj djeci čitavo vrijeme da pomažu ......strah me od novog rata ....
Sto duze razmisljam o mogucem scenariju sve mi vise izgleda moguce hapsenje Dodika i onog iz komisije za referendum, Karana il tako nesto. Ili bolje da se izrazim, izgleda izvodljivo sto naravno ne znaci da ce se desiti.
Ili klasicna akcija SIPE kao sto obicno rade (manje vjerovatno) ili da ga fino pozovu u neki ured u Banja Luci a odatle prebace u tuzilastvo. I on sam kad bi dobio taj poziv, gdje bi mu ponudili da dodje dostojanstveno bez lisica kao covjek, a kad uvidi da je vrag odnijeo salu, bi trebao pristati na to.
Malo bi clanovi SNSD-a kmechali dok bi opozicija sretno trljala ruke. Prije svih SDS, koja je druga najveca partija u RS-u. Nadjite bilo kakav nedvosmislen, jasan stav podrske referendumu Bosica - nema ga.
Ivanic je nebitan lik, nebitna stranka, evidentno pred strmoglavim padom. Desetine hiljada Bosnjaka su od njega napravili makar malo bitnog faktora, sad kad i on srbuje ko i Dodik toga vise nece bit.

Tresla bi se politicka scena BiH par dana, bilo bi mitinga podrske na trgu Krajine i to je to. Nikakav rat, nikakve budalastine.
Uglavnom izvodljivo.
Kad su Radoncica skendarili niko se nije po guzici pocesao.
Danguba

#9538 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

Toliko se toga nakupilo da on nema drugog izbora. Referendum, haos, sukob...njemu je to svejedne jer je davno puk'o ko tikva. Unistio je sve cega se latio.

Nije mu malo bilo sto unisti Bobara nego je probao i Pavlovica.
Tomić opet brani Slobodana Pavlovića

Advokat Dušan Tomić izjavio je za BN televiziju da je ponovo dobio punomoćje od Slobodana Pavlovića da ga zastupa pred Tužilaštvom BiH, koje mu je svojevremeno otkazao, najavljujući to javno iz Čikaga putem RTRS.

Vijesti Republika Srpska

Petak, 23.09.2016. | 21:30

Tomić kaže da Pavloviću, "koji mu nije samo klijent, već i prijatelj, nikad i nije zamerio, znajući da se iza toga kriju snažni pritisci vrha Republike Srpske". Sada se tek, kako ističe, na to ne obazire, "jer mu je najvažnije da se izbori da Pavlović dobije dozvolu da može da ide u Ameriku".

"Mislim da ćemo u tome da uspemo", ističe Tomić, ukazujući da je bio svedok kada je zastupao biznismena, a posle toga osumnjičen i da je završio prvo u pritvoru iz koga je pušten uz mere zabrane koje podrazumevaju kretanje samo na području grada Bijeljina.

U međuvremenu, Pavlović je dobijao pretnje da napusti Republiku Srpsku, uprkos činjenici da ne sme da izađe sa područja Bijeljine. Oni koji su mu pretili jednostavno su mu govorili da ih to ne interesuje, već da je njegovo samo da u određenom trenutku dođe do čamca na Drini i pređe na drugu obalu. O tome su blagovremeno upoznate nadležne institucije u BiH.

Advokat Tomić kaže da zna ko je sprečio Pavlovića od namere, prvo - da smanji cene prelaza na "Pavlovića ćupriji", a potom i da ukine mostarinu, što je njen graditelj želeo. "Ne treba o tome da se ćuti, ali neću da otkrivam ko se krije iza tih pritisaka na mog prijatelja i klijenta dok ne prođu izbori", poručuje Tomić za BN televiziju. "Znam i kome je trn u oku što se nije `ratosiljao` mene, ali to je njihov problem, a ne moj i Slobodanov.

BN televizija(V.M.)
512MB

#9539 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 512MB »

krater wrote:SJJ danas :D

Image
Objasni?
Danguba

#9540 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Danguba »

krater wrote:SJJ danas :D

Image

Ako nije ovako, o cemu pricamo.

Image
krater

#9541 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by krater »

@512MB

Dolazi vojska i oprema za NATO vjezbu :-D :izet:
512MB

#9542 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 512MB »

Sta tu mai unutra, imal valjane robe :)
Zgoljo

#9543 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Zgoljo »

Danguba wrote:
Zgoljo wrote:Jedna od ove dvije stvari su sigurne,ili ce uslijediti hapsenje onih koji krse Ustav ili stvarno ulazimo u razdoblje u kojem ce biti apsolutno nemoguce izbjeci rat.

Cubro je medju prvim kandidatima za aps.
Mada Incko veceras kaze da skupstinski zastupnici imaju imunitet ali zato izvrsna vlast nema,sto ce reci vlada i precjednik i sve te komisije i odbori koje su oformili.
asker

#9544 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

512MB wrote:Sta tu mai unutra, imal valjane robe :)
U svakom slucaju rado vidjen gost :bih: .............a pravi toliku buku da ti ubije volju i za referendumom, i secesijom itd
asker

#9545 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Zgoljo wrote:
Danguba wrote:

Cubro je medju prvim kandidatima za aps.
Mada Incko veceras kaze da skupstinski zastupnici imaju imunitet ali zato izvrsna vlast nema,sto ce reci vlada i precjednik i sve te komisije i odbori koje su oformili.
Upravo tako, Cubro je za sad siguran.
bh.tornjak

#9546 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by bh.tornjak »

Putin poručio Dodiku da povuče ručnu
Nakon što je predsednik RS ruskog lidera informisao o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, kako je naveo, pokušajima Bošnjaka i jednog dela međunarodne zajednice da ospore održavanje referenduma o Danu RS, Putin je Dodiku preneo principijelnu podršku Rusije.

Međutim, šef ruske države je predsedniku RS preneo i to da njegova zemlja očekuje smirivanje tenzija u BiH, odnosno da od Dodika kao i svih ostalih političkih lidera u regionu očekuje blaži rečnik, otkrivaju sagovornici "Blica".

Predsednik Rusije bio je izričit u poruci predsedniku Republike Srpske da svojim postupcima i izjavama mora da doprinese smirivanju situacije u Bosni i Hercegovini i regionu i smanjenju napetosti između Srba i Bošnjaka.
Quaresma

#9547 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Quaresma »

Ukoliko dođe do tog hapšenja što se priča, mada meni to iskreno u ovom trenutku nekako nestvarno zvuči, ko će biti sve uhapšen? da li samo Dodik, ili bi to hapšenje obuhvatalo nešto šire?
asker

#9548 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by asker »

Quaresma wrote:Ukoliko dođe do tog hapšenja što se priča, mada meni to iskreno u ovom trenutku nekako nestvarno zvuči, ko će biti sve uhapšen? da li samo Dodik, ili bi to hapšenje obuhvatalo nešto šire?
Incko je rekao da skupstina, koja je izglasala referendum, ima imunitet. Dodik nema, Karan i ekipa oko njega nema. Svi znamo da je to mission impossible kako stvari stoje zadnjih godina ali mozda nas iznenade.
Ovo vise nije pitanje SBB KBB, referendum je prekosutra. Ponedjeljak je radni dan, dnevnik u 19:00 bi trebao biti interesantan.
Mirza007

#9549 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Mirza007 »

Quaresma wrote:Ukoliko dođe do tog hapšenja što se priča, mada meni to iskreno u ovom trenutku nekako nestvarno zvuči, ko će biti sve uhapšen? da li samo Dodik, ili bi to hapšenje obuhvatalo nešto šire?
Probni balon ce biti referendumska komsija u Brckom. Onda slijedi Karan, Cubrilovic, Cvijanovic I na kraju Dodik.
Nadam se da ce krenuti nakon izbora.
Maharadza

#9550 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Maharadza »

512MB wrote:Sta tu mai unutra, imal valjane robe :)
Ne znam konkretno šta je u ovome gore ali Boeing C17 Globemaster može dopremiti šta god zatreba:

8)
Locked