SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#9526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

direstraits0078 wrote:
Kako nebulozan komentar, kao da Nefić ima neke veze s tim. :-)
I onda se ljudi čude što je ovakva situacija, a sami doprinose širenju gluposti.
Pa jel on prima platu kao glasnogovornik MUP-a ili ja?
Tomahawk11
Globalni moderator

#9527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Nefic je kriv sto lupa gluposti, ali nije odgovarajuca adresa za ovo sto se desava.
O'zone
Globalni moderator

#9528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Paničite bezze. Ovo su u toku pregovori o tehničkoj i fizičkoj zaštiti za 2017 godinu. Argumenti moraju biti na nivou ako želite postići pravu cijenu.
Alfons Kauders

#9529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Tomahawk11 wrote:Nefic je kriv sto lupa gluposti, ali nije odgovarajuca adresa za ovo sto se desava.
Pa nek prestane lupat gluposti i narod ce mu prestat jebavat matere

Jednostavno :)
direstraits0078

#9530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by direstraits0078 »

Alfons Kauders wrote:
direstraits0078 wrote:
I onda se ljudi čude što je ovakva situacija, a sami doprinose širenju gluposti.
Kakve to veze ima s temom? Čovjek radi svoj posao. To što ga ti vrijeđaš na takav način i dovodiš u vezu s temom pokazuje samo tvoj primitivizam i nerazumijevanje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Alfons Kauders wrote:
Tomahawk11 wrote:Nefic je kriv sto lupa gluposti, ali nije odgovarajuca adresa za ovo sto se desava.

To sigurno.
Nego sam htio reci da on ipak nije odgovarajuca adresa za probleme koji su aktuelni.
On samo cita vijesti.
holowey

#9532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by holowey »

Alfons Kauders wrote:
direstraits0078 wrote:
pa u tome je poenta, on prima platu da obavlja posao bas ovako kako ga obavlja - dok si u plamenu da te gleda u oci i kaze nema vatre... to je njegovo radno mjesto, njegov posao za koji prima platu... svi drugi drotovi primaju platu za posao koji ti ocekujes od nefica da radi...

kada se deres "dole vlada", neces valjda prebiti cistacicu :-)
Alfons Kauders

#9533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

direstraits0078 wrote:
Alfons Kauders wrote:
direstraits0078 wrote:
Kakve to veze ima s temom? Čovjek radi svoj posao. To što ga ti vrijeđaš na takav način i dovodiš u vezu s temom pokazuje samo tvoj primitivizam i nerazumijevanje.
Oprosti, ne vrijedjam samo njeg. Vrijedjam cijeli MUP i cijelo pravosudje, da ne bude da sam odabrao samo njega - jebem ja njima svima mater.

Dakle:

- Jebem mater i Kifli, kao i ostatku kantonalne vlasti.

- Jebem mater i stranci im, kao i stranackom sefu (posto sam iz Tuzle, smijem reci "jebem mater Bakiru")

- Jebem mater i retardiranim gradjanima Sarajeva koji su ih izabrali.

Eto, cisto da ne bude da sam iz nekog razloga samo optuzio Nefica za idiotluk, jer su svi navedeni podjednako odgovorni kao on, ako ne i vise. Ako sam izostavio nekog, slobodno napomenite, da dodam na spisak.
Alfons Kauders

#9534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

holowey wrote:
Alfons Kauders wrote:
pa u tome je poenta, on prima platu da obavlja posao bas ovako kako ga obavlja - dok si u plamenu da te gleda u oci i kaze nema vatre... to je njegovo radno mjesto, njegov posao za koji prima platu... svi drugi drotovi primaju platu za posao koji ti ocekujes od nefica da radi...

kada se deres "dole vlada", neces valjda prebiti cistacicu :-)
Pa fino sam objasnio - on ne prima platu samo da prica gluposti, vec da ujedno trpi kritiku, koja ukljucuje tradicionalno jebavanje matera.

Ako mu se ne svidja, neka promijeni posao. Sam ga je birao. Vjerujte mi, ja ga nisam tamo imenovao.
vješalica

#9535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Alfons Kauders wrote:

Ti si fantastican. Al skroz.

Nefic je PR MUPa. Jednostavno ide ti na zivce zbog unutraanjih kompleksa i unutraanje gluposti sa kojom zracis.
Najebi se matere nacelniku koji mijenja Vahida ako smijea i ako znas ko je...po Irfanu udaras jer je medijski eksponiran a za ostale ne znas ili jednostavno zbog te viaoke gluposti necea da znas
Naravno najlakse jebavat ovdje a neces da jebes kriminalcu na ciju je kafanu bacena boba jer 99% ugostotelja i vlasnika lokala su podzemlje i govna a avi vi volite ovakvim pare ostavljat i biti rado vidjeni sa tim olosem
O'zone
Globalni moderator

#9536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Nije nam neki izbor....
Nakon što je Vlada KS prihvatila prijedlog Nezavisnog odbora za smjenu komesara Vahida Ćosića, on je s pozicije generalnog inspektora postavljen za glavnog inspektora. Zajedno s njim, još pet osoba se ponovo može kandidirati za poziciju prvog čovjeka sarajevske policije.

Prvi od njih je načelnik Prve policijske uprave (PU) Fahrudin Halač koji je ranije bio zaposlen u policijskoj stanici Vogošća, a bio je i kandidat za člana Nezavisnog odbora za izbor i imenovanje policijskog komesara. Milorad Bašić je načelnik PU Novi Grad Sarajevo i bivši predsjednik Komisije za prijem policijskih službenika. S obzirom na čin glavnog inspektora može se kandidirati na poziciju policijskog komesara.

Policijski komesar MUP-a KS mogao bi biti i načelnik Sektora kriminalističke policije Džafer Hrvat koji je dugogodišnji uposlenik sarajevskog MUP-a. Kao četvrto ime spominje se Mevludin Halilović koji trenutno obnaša funkciju v. d. policijskog komesara. Halilović je bio zamjenik PU Centar Sarajevo, načelnik PU Stari Grad, načelnik PU Novo Sarajevo, inspektor policije u Odjeljenju za koordinaciju i usmjeravanje, a na posljednjoj funkciji je radio kao načelnik Sektora uniformirane policije MUP-a KS.

Idriz Efendić je bivši samostalni inspektor i bivši načelnik Pete PU koji bi se također mogao kandidirati za policijskog komesara MUP-a KS, a trenutno obnaša funkciju načelnika jednog sektora.

Aktuelni načelnik Pete PU je Vahid Ćosić koji će se, iako je nedavno smijenjen s pozicije komesara, na istu ponovo moći kandidirati s obzirom na čin glavnog inspektora. Ćosić je nedavno uputio prijedlog Općinskom sudu u Sarajevu za privremeni povratak na poziciju komesara, što je Sud odbio. Ćosić je na toj poziciji proveo šest godina, a smijenjen je zbog nekoliko slučajeva koji su se u posljednjem periodu vodili pred Tužilaštvom KS u kojima je Ćosić davao različite iskaze. Bio je komandir Stanice javne bezbjednosti Novo Sarajevo, inspektor u Odjeljenju kriminalističke policije PU Stari Grad, inspektor policije u Odjeljenju za koordinaciju i usmjeravanje Sektora uniformirane policije, zamjenik komandira Jedinice za podršku, načelnik PU Hadžići i sada načelnik Pete PU.

Posljednji koji bi se mogao prijaviti na konkurs je Himzo Selimović koji trenutno obnaša funkciju načelnika Operativno-komunikacijskog centra MUP-a KS prema sudskoj mjeri osiguranja na radnom mjestu, a bivši je direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.
Logovan

#9537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Dajte nam Džafera Hrvata. :skoljka: :D
MAN-lion's coach

#9538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MAN-lion's coach »

...
Last edited by MAN-lion's coach on 18/01/2017 22:43, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#9539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

vješalica wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ti si fantastican. Al skroz.

Nefic je PR MUPa. Jednostavno ide ti na zivce zbog unutraanjih kompleksa i unutraanje gluposti sa kojom zracis.
Najebi se matere nacelniku koji mijenja Vahida ako smijea i ako znas ko je...po Irfanu udaras jer je medijski eksponiran a za ostale ne znas ili jednostavno zbog te viaoke gluposti necea da znas
Naravno najlakse jebavat ovdje a neces da jebes kriminalcu na ciju je kafanu bacena boba jer 99% ugostotelja i vlasnika lokala su podzemlje i govna a avi vi volite ovakvim pare ostavljat i biti rado vidjeni sa tim olosem
Nemam naviku hodati po kafanama, niti sam "rado vidjen" u drustvu sa vlasnicima istih. Nisam znao da 99% ljudi kod kojih odem na dorucak ili rucak spada u kategoriju kriminalaca, "govana" i "podzemlja"...

Vidim da ti znas, pa te molim da dokaze za tu tvrdnju proslijedis organima. Usput, objasni mi kako tvoja tvrdnja amnestira drotoviju za ova sranja?

Ako su svi ugostitelji u gradu notorni kriminalci, onda se postavlja pitanje koji kurac ih niko ne hapsi? Valjda bi onda trebao jos vise jebavat matere Neficu i ostalim kerovima - zato sto ih ne hapse?

Stoga zajebi tu pricu, nekom drugo amnestiraj kriminalce iz MUP-a. Koliki su kriminalci ugostitelji govori cinjenica da je ove godine uhapseno dosta vise policajaca i tuzitelja nego ugostitelja u Sarajevu. Jos ce na kraju drotovi cmizdrit kako ih hapse konobari. :lol:

Sto se tice unutrasnjih kompleksa, nemoj matere ti... :lol:
HAVANA

#9540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by HAVANA »

Bas 99%? Da nije 9%?
Alfons Kauders

#9541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

HAVANA wrote:Bas 99%? Da nije 9%?
Tipicna drotovska logika - svi su kriminalci dok se ne dokaze suprotno. :lol:
vješalica

#9542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vješalica »

Suti i ne lupaj vise
Alfons Kauders

#9543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

vješalica wrote:Suti i ne lupaj vise
To se opet nafurala da si drot, pa bi okolo da naredjujes ljudima?

I jos bi da pricas o kompleksima? :lol: Pravi profil za drota, da ti je malo autoriteta da ide uz tvoj ego i urodjeni nedostatak inteligencije? :lol:
direstraits0078

#9544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by direstraits0078 »

Alfons Kauders wrote:
Oprosti, ne vrijedjam samo njeg. Vrijedjam cijeli MUP i cijelo pravosudje, da ne bude da sam odabrao samo njega - jebem ja njima svima mater.

Dakle:

- Jebem mater i stranci im, kao i stranackom sefu (posto sam iz Tuzle, smijem reci "jebem mater Bakiru")

Eto, cisto da ne bude da sam iz nekog razloga samo optuzio Nefica za idiotluk, jer su svi navedeni podjednako odgovorni kao on, ako ne i vise. Ako sam izostavio nekog, slobodno napomenite, da dodam na spisak.
Ne razumijem kako misliš da zaslužuješ bolje, ti i tebi slični, dapače, mislim da je trenutna garnitura sasvim odgovarajuća za tvoj nivo. Ista neartikulisana, primitivna vrsta, spremna da laje iz prikrajka, bez bilo kakvog utjecaja ili odgovornosti.
Alfons Kauders

#9545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

direstraits0078 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Dakle:

Ne razumijem kako misliš da zaslužuješ bolje, ti i tebi slični, dapače, mislim da je trenutna garnitura sasvim odgovarajuća za tvoj nivo. Ista neartikulisana, primitivna vrsta, spremna da laje iz prikrajka, bez bilo kakvog utjecaja ili odgovornosti.
Kakve ba odgovornosti? Mene pozivas na odgovornost, obicnog gradjanina, a ne pozivas MUP i pravosudje? :lol: Jesi li ti dobar covjece? Da nisi fasovo kakav potres mozga ili nesh slicno? :lol:

I naravno da zasluzujem bolje - jer sam bolji. :D

Zato u mom rodnom gradu ima vise vode, a manje bombi i zgazenih pjesaka nego u Sarajevu... Zato jer birate ove degenerike, a ja i moji neartikulisani primitivni rudari iz Tuzle biramo neke malo manje idiote, pa nemamo ovih problema. Ali sta mi znamo, mi smo primitivni i neartikulisani, a vi ste FGR koja glasa za SDA. :lol:
sizifinho

#9546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sizifinho »

direstraits0078 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Dakle:

:thumbup:
čitam šta frajer napisa, i pitam se je li dobar. A onda shvatim ovo što si napisao - sve što se dešava - tu je zbog ovih što misle da su Bogom dani, pametniji i izvan kutije, pa se jebu svima matere - zašto? Jer ne znaju drugačije iznijeti svoje frustracije. Fali vokabulara, eto čega fali.
Alfons Kauders

#9547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

sizifinho wrote:
direstraits0078 wrote:
Alfons Kauders wrote:

Dakle:

:thumbup:
čitam šta frajer napisa, i pitam se je li dobar. A onda shvatim ovo što si napisao - sve što se dešava - tu je zbog ovih što misle da su Bogom dani, pametniji i izvan kutije, pa se jebu svima matere - zašto? Jer ne znaju drugačije iznijeti svoje frustracije. Fali vokabulara, eto čega fali.
Posteno, samo te molim da mi pojasnis gdje sam rekao da jebem svima matere? Posto sam nepismen, nisam siguran na sta se pozivas. :D Pa mi nacrtaj, pljiz. :D

Naime, ja sam rekao sam da jebem matere odgovornim i onim koji su glasali za njih. I pozvao vas da slobodno na spisak dodate jos odgovornih za jebavanje matere. Posto imam ogranicen vokabular, to haman nije dovoljno precizno, pa te molim da pojasnis koji dio moje izjave nisi u stanju shvatiti.

Dakle "odgovorni" vs. "svi" ... Meni to nije isto. Tebi haman jeste, iz ko zna kojih razloga.

To je prilicno velika razlika, al sta je znam. Ja nemam vokabulara i obrazovanja, tuzlanski rudar, ne znam razlomke al znam da dijelim lobanje na dva. Krkan.

A pošto ste vi u Sarajevu fini, kultruni i pismeni, molim vas da me izvedete na pravi put i pojasnite gdje grijesim, i zasto tako kmecite kada vam se proziva SDA? Jer vidis, SDA nije svetinja svima u ovoj zemlji. Ima i nas koji im jebemo mater.

Usput, de se hljeba ti odlucite kako namjeravate koristiti afrikate, jer vam barem pola grada ne zna razliku izmedju č i ć, osim kada je u pitanju imenica "ćevap"... Kad se dodje do "ćevabdžinica" ili "ćevapčići" - sve ode u kurac.
Naslovnica

#9548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Ekši debila, grob ih jebo uhljupski...

CRNA HRONIKA
Za pet dana u KS bačene četiri bombe, MUPKS: Slučajevi nisu povezani

Piše: A. B./Klix.ba

Sigurnost građana Kantona Sarajevo je u posljednjih nekoliko dana ozbiljno narušena, s obzirom da su eksplozije bombi postale vrlo česte. U četiri slučaja bombe su bačene na ugostiteljske objekte, a iz v.d. policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) Mevludin Halilović za Klix.ba da građani nemaju razloga za brigu :shock: :shock: :shock: te da eksplozije nisu povezane...
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161212020

DakleM narode, nemate razloga za brigu!
O'zone
Globalni moderator

#9549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

Odoste u off @Alfonse ti si započeo (jesi se to zatekao u šeheru jutros pa se iznervirao?)

Irfan Nefić u KS i Izudin Šarić u TK imaju istu funkciju i odgovrnost....samo da izbaljezgaju ono što im dostave iz službi i da to zvuči mirno i pribrano te da ne izaziva paniku...Jesu li iritantni sa time? Jesu. Ali šta ga boli ćuna za to? On je svoj posao odradio kako mu piše u opisu radnog mjesta.

Jbavanje majki ne donosi ništa na današnjem vaktu. Treba ti fabrika Viagre da izredaš sve one koji su to zaslužili al' eto recimo da se čovjek nekad mora i ispuhati. Nije fino za čitat...Dovede nas na onu TZ vs SA a i jedni i drugi plivamo u sKeptičkoj do guše samo se tješimo da je kod drugih gore...
Alfons Kauders

#9550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Alfons Kauders »

Naslovnica wrote:Ekši debila, grob ih jebo uhljupski...

CRNA HRONIKA
Za pet dana u KS bačene četiri bombe, MUPKS: Slučajevi nisu povezani

Piše: A. B./Klix.ba

Sigurnost građana Kantona Sarajevo je u posljednjih nekoliko dana ozbiljno narušena, s obzirom da su eksplozije bombi postale vrlo česte. U četiri slučaja bombe su bačene na ugostiteljske objekte, a iz v.d. policijskog komesara Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) Mevludin Halilović za Klix.ba da građani nemaju razloga za brigu :shock: :shock: :shock: te da eksplozije nisu povezane...
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /161212020

DakleM narode, nemate razloga za brigu!
Bas mi je drago sto cu, kada na parkingu umjesto auta zateknem spaljenu olupinu i lokvu plastike, i kad budem lijepio prozore na stanu... :D Biti siguran da bombu na obliznji lokal nije bacio isti lik koji je bacio ove sinoc. :D

Ne brinite narode - nemamo jednog kretena koji po gradu baca bombe, vec cetiri hajvana, ili pak 3-4 grupe hajvana. (Da prevedem za vjesalicu, sizifa i Knopflera - imamo "ĆetvEricu" Boska Buha) :izet:
Post Reply