Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post Reply

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

NajdraziVodjaa

#9526 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by NajdraziVodjaa »

Ko kaze da me tangira zar ne vidis da sam spreman za vracanje Kosova?

Nego samo mi objasni sto nisam Hrvat?
raoul duke

#9527 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

NajdraziVodjaa wrote:Ali eto ako nista drago mi je sto sam clan ovog foruma i sto sam otkrio da sam srbin, vracam se vjeri pradjedova...ako bude kakve frke ti i ja cemo tri prsta u zrak i idemo vratiti Kosovo.

Inace ta logika mi je prejaka, ako nisi fan ovih pedoliberala, feminista, imigranata i satro izbjeglica ne mozes nista drugo biti do srbin :mrgreen: iako su kad su imigranti u pitanju srbi izgleda bili najblazi npr. u Hrvatskojs e redovno premlacuju i sikaniraju imigranti kako od strane policije tako od lokalaca da ne pricam da je medju hrvatima Trump duplo popularniji nego medju srbima a niko me ne prozva da sam hrvat, samo srbin :mrgreen:
:komi: :lol:
Kat

#9528 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kat »

https://www.washingtonpost.com/blogs/ri ... 86d1f2588c
But then he decided to slam the mayor of the city attacked, who had calmly warned his fellow Londoners: “Londoners will see an increased police presence today and over the course of the next few days. There’s no reason to be alarmed.” Trump took the second part out of context and responded viciously, “At least 7 dead and 48 wounded in terror attack and Mayor of London says there is ‘no reason to be alarmed!'” (The mayor, of course, was telling them not to be alarmed by the heightened police presence.)
raoul duke

#9529 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

Novi teroristicki napad

Mozda da se konacno oglase Clinton Bush i Obama za invazije i ratno djelovanje po Bliskom Istoku...

Uh zaboravio sam, Rusi su krivi za sve a Trump ne voli zene i gejeve :D
vivaldi

#9530 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

Gojeni H wrote:I nemamo previse
pogresno si me razumio. pod "mi" nisam mislio na svijet vec na nas u bosni. ne mogu sebe natjerat da pisem kako me vise sekiraju kisele kise u amazonu od suhe cesme iza ponoci u vlastitom stanu. ne mogu reci da me vise brine sirenje pukotine na antarktiku od sirenja pukotina u nasim novcanicima.

planeta je u kurcu i oko toga nema diskusije, ali bosna, gabon i barbados sasvim sigurno ne mogu zagletovat antarktik. to je posao za oni koji su do toga doveli (ameriku), a njih ocigledno boli tuki jer decenijama nece nista da poduzmu po tom pitanju. topljenje polova, zagrijavanje okeana, amazonske sume nestaju ko da njima upravljaju "sume srpske", japan ogolio trajno jugoistocnu aziju, indonezija i oni okolo krcme nemilice i sade plantaze palme pa nestaju i sume i organutani, cumuraju amerika, kina, rusija..., svabski autogiganti laziraju podatke o izduvnim gasovima...

te dramaticne price traju decenijama, odskolovali smo se na njima, a sad svi jedva docekali naradzastog cirkuzanta ko zrtvenog jarca bas ko da je on nalozio bubnjaru kad je dosao na vlast prije par mjeseci i zagrijo planetu.

zasto? jer se povukao iz nekakvog rastegljivog sporazuma. druze gojeni, ne znam sjecas li sex contracta charliea sheena?

http://www.intouchweekly.com/posts/char ... ents-77821

pa konkretniji je ugovor charlie imao prije jebacine, od ovog koji je trebao spasiti planetu :-) :run:

popisam se ja na takav sporazum kad je u njemu vise politike nego klime.

mene vise iznenadjuje ponasanje evrope. otkako su ameri odnedavno poceli sa uvodjenjem demokratije na bliskom istoku u ervopi je otpoceo festival vatrometa bez presedana u novijoj istoriji i milionski nekontrolisani stampedo bez presedana. bodljikave zice se razapinju po granicama, zbog migranata puca jedinstvo konitnenta na sve strane, a dobrim dijelom je uticalo i na brexit...

ko je na bilo koju pojedinacnu stvar od svega toga mogao pomisliti prije samo 15 godina, a kamoli na sve zajedno!? neke evropske metropole su blizu toga da im se sigurnosni rejting spusti na "level kandahar".

evorpski parlament i druge insticuije umjesto da su u konstatsnom vandrendom i kriznom zasjedanju, u analiziranju uzroka, revizije vlastitih politickih poteza i predlaganja rjesenja, lakonski prelazi preko svega, al zato studiozno naprdjuju o trampovim tweetovima. ma daaaaaaaaaaaj

doduse, izgleda da pocinje polako dolaziti iz dupeta u glavu. tereza mej je danas rekla da ovako vise ne moze, ali se nadam da ce osim represije nesto promjeniti i u svojoj vanjskoj politici.

back on topic:

tramp je uradio samo ono sto pola amerike (plus zlatni glas) hoce. bas ko sto je zlatni glas imala svaka prethodna administracija jer da nije, sporazum, al ozbiljan, bi bio potpisan prije par decenija.
daddy-kool

#9531 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by daddy-kool »

http://www.spiegel.de/international/wor ... 50486.html

Donald Trump's Triumph of Stupidity

German Chancellor Angela Merkel and other G-7 leaders did all they could to convince Trump to remain part of the Paris Agreement. But he didn't listen. Instead, he evoked deep-seated nationalism and plunged the West into a conflict deeper than any since World War II. By SPIEGEL Staff

Image

Still, it is likely that none of the G-7 heads of state and government expected the primitive brutality Trump would stoop to when announcing his withdrawal from the international community. Surrounded by sycophants in the Rose Garden at the White House, he didn't just proclaim his withdrawal from the climate agreement, he sowed the seeds of international conflict. His speech was a break from centuries of Enlightenment and rationality. The president presented his political statement as a nationalist manifesto of the most imbecilic variety. It couldn't have been any worse.

A Catastrophe for the Climate

His speech was packed with make-believe numbers from controversial or disproven studies. It was hypocritical and dishonest. In Trump's mind, the climate agreement is an instrument allowing other countries to enrich themselves at the expense of the United States. "I was elected to represent the citizens of Pittsburgh, not Paris," he said. Trump left no doubt that the well-being of the American economy is the only value he understands. It's no wonder that the other countries applauded when Washington signed the Paris Agreement, he said. "We don't want other leaders and other countries laughing at us anymore. And they won't be. They won't be."

Trump's withdrawal is a catastrophe for the climate. The U.S. is the second-largest emitter of greenhouse gases -- behind China -- and is now no longer part of global efforts to put a stop to climate change. It's America against the rest of the world, along with Syria and Nicaragua, the only other countries that haven't signed the Paris deal.

But the effects on the geopolitical climate are likely to be just as catastrophic. Trump's speech provided only the most recent proof that discord between the U.S. and Europe is deeper now than at any time since the end of World War II.

Now, the Western community of values is standing in opposition to Donald Trump. The G-7 has become the G-6. The West is divided.
raoul duke

#9532 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

Ma Rusi su krivi za sve :lol:
Vitezanin

#9533 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Vitezanin »

Trump i Brexit su najbolja stvar koja se mogla desiti opcijama koje zagovaraju jaču Europsku uniju. Ko bi rekao.
:stolica:
sumirprimus

#9534 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

vivaldi wrote:
sumirprimus wrote:al ovo za klimatske promjene. to se tice svih nas, jebte zivimo u bosni koja je jedna od najzagadjenijih zemalja u europi, i ti branis trumpa radi napustanja ovog sporazuma???
tvoj komentar je generalno ok, ali tu ima hrpa bitnih faktora koje u ovoj histeriji aposlutno niko ne uzima u obzir niti ih spominje cak ni periferno.

- prva stvar, 99,99% ljudi na planeti nikada nije procitalo ni jednu jedinu recenicu iz pariskog sporazuma (pocesvi od mene), sto ih naravno ne sprjecava da trampu jebu mater na sav glas jer je upravo "unistio planetu".

....

taj famozni pariski sporazum je ocigledno "guma iz gaca", rastegljiv i po duzini i po sirini kojeg je obama "skrojio" vise zbog sebe nego zbog planete, a svijet koji vec godinama pati od globalnih politickih neuspjeha, objerucke ocajnicki prihvatio i predstavio kao uspjeh. na mikro planu to ti je ono otprilike ko ova gospoda iz brisela sto vec 10-15 godina kada god dodju u bosnu konstatuju "ogroman napredak" , a mi u mjestu stojimo. ali jednostavno ocajnicki ima trebaju neki uspjesi, pa makar imaginarni. sada je tramp medjutim ovaj sporazum skrojio po svojoj politickoj mjeri pa je drama jer je nepopularan. a sto se tice planete, ne cini mi se da je ona bila u fokusu ni tamnom ni narandzastom.
naravno da je bitan kao i kjoto..naravno da je bitno od smanjenja plinova,sirenja obnovljivih izvora energije, zaustavljanja sirenja pustinjskih povrsina..
i ovo je borba clean i green protiv coal i oil...
obama je radio u granicama moguceg,ali je ipak pristao na pariz.ovaj dump nema sanse.
vrijeme ce ga pregazit svakako.
mO k3

#9535 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mO k3 »

Da li je bivši predsjednik kome je izglasan impeachment ima imunitet mislim da li ga mogu zakonski Ganjati ???
tranquil

#9537 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tranquil »

Narandžasti beta slabić ponovo napada. U jeku terorističkog napada na London drugi put napada gradonačelnika Londona, prvi put sa namjernim citiranjem van konteksta, a sada bi se nešto svađalo.

Pošto je UK izgleda jedini preostali saveznik u Europi pitanje je šta radi i zašto tako olako tjera saveznike od svoje zemlje.

Ali ima računicu. Ako dovoljno izvrijeđa sve ostale zemlje, možda sagrade zid oko Amerike, o svom trošku.

4D šah.
Gojeni H

#9538 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Gojeni H »

vivaldi wrote:
pogresno si me razumio. pod "mi" nisam mislio na svijet vec na nas u bosni. ne mogu sebe natjerat da pisem kako me vise sekiraju kisele kise u amazonu od suhe cesme iza ponoci u vlastitom stanu. ne mogu reci da me vise brine sirenje pukotine na antarktiku od sirenja pukotina u nasim novcanicima. ...planeta je u kurcu i oko toga nema diskusije, ali bosna, gabon i barbados sasvim sigurno ne mogu zagletovat antarktik.
I ja sam mislio na Bosnu. Da nije nekoliko prijatelja i Fude mi oka forumaskog, pucao bi mi kufer za Amerikom, al' skroz.
97% svjetskih strucnjaka tvrdi da covjekovo djelovanje uzrokuje globalno zagrijavanje, ali avaj ... ima klix par svojih strucnjaka.
Govoreci o Barbadosu i Bosni, ono sto je bitno je efekat. Relativno skoro je utvrdjeno da Inuiti na Grenlandu nose veliki procenat tesih metala u krvi.
Kako, kad nema nikakve industrije? - Pa, druze vivaldi, tako sto je malo sta staticno na ovom dunjaluku ... zagadjivanje - morski svijet - specificna ishrana. DakleM, za Barbados se ne sekiram, al' mi je Bosna najvaznija.

mene vise iznenadjuje ponasanje evrope. otkako su ameri odnedavno poceli sa uvodjenjem demokratije na bliskom istoku u ervopi je otpoceo festival vatrometa bez presedana u novijoj istoriji i milionski nekontrolisani stampedo bez presedana. bodljikave zice se razapinju po granicama, zbog migranata puca jedinstvo konitnenta na sve strane, a dobrim dijelom je uticalo i na brexit...

ko je na bilo koju pojedinacnu stvar od svega toga mogao pomisliti prije samo 15 godina, a kamoli na sve zajedno!? neke evropske metropole su blizu toga da im se sigurnosni rejting spusti na "level kandahar".

evorpski parlament i druge insticuije umjesto da su u konstatsnom vandrendom i kriznom zasjedanju, u analiziranju uzroka, revizije vlastitih politickih poteza i predlaganja rjesenja, lakonski prelazi preko svega, al zato studiozno naprdjuju o trampovim tweetovima. ma daaaaaaaaaaaj
Jesi mi enigma, fakat. Ne znam kako ne vidis poveznicu - americko djelovanje vs. Brexit vs. situacija u Evropi. A nisam teoreticar zavjere.
Fudo387

#9539 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:I ja sam mislio na Bosnu. Da nije nekoliko prijatelja i Fude mi oka forumaskog, pucao bi mi kufer za Amerikom, al' skroz.
Nista se ne sekiraj, sve je pod kontrolom.
Lozi one levate sto ne znaju ni da zive u AmerikU, jebes mu sve, rodilo se u najbogatijoj zemlji svijeta i ne mrda iz onih brda
po kentakiju i virdziniji, a jarane, nista tamo nema, isto Bosansko Grahovo. Al' jebi ga, imaju pravo glasa.
Rudnici su cuca, ne isplati se, slaba fajda od toga.
pirmin

#9540 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pirmin »

seln

#9541 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by seln »

Fudo387 wrote:
Gojeni H wrote:I ja sam mislio na Bosnu. Da nije nekoliko prijatelja i Fude mi oka forumaskog, pucao bi mi kufer za Amerikom, al' skroz.
Nista se ne sekiraj, sve je pod kontrolom.
Lozi one levate sto ne znaju ni da zive u AmerikU, jebes mu sve, rodilo se u najbogatijoj zemlji svijeta i ne mrda iz onih brda
po kentakiju i virdziniji, a jarane, nista tamo nema, isto Bosansko Grahovo. Al' jebi ga, imaju pravo glasa.
Rudnici su cuca, ne isplati se, slaba fajda od toga.
Taman da im obeca uvodjenje parnih masina u proizvodnju.
Samo budale pokusavaju ispraviti proslost.
Toffee karamela

#9542 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

mO k3 wrote:Da li je bivši predsjednik kome je izglasan impeachment ima imunitet mislim da li ga mogu zakonski Ganjati ???
Hmm kod jedinog dosadašnjeg slučaja impiČiranja potpredsjednik koji je zamijenio predsjednika (Ford) čim je ušao u ured potpisao je ukaz da se ovaj ne može dalje proganjati zbog bilo čega što je počinio za vrijeme mandata. Tricky Dicky je poslije živio kao bubreg u loju, malo osramoćen ali ne možeš imat baš sve u životu... :lol:

After departing the White House on August 9,Nixon was succeeded by Vice President Gerald Ford, who, in a controversial move, pardoned Nixon on September 8, 1974, making it impossible for the former president to be prosecuted for any crimes he might have committed while in office.

http://www.history.com/this-day-in-hist ... t-of-nixon

Sad jesu li u međuvremenu promijenili nešto oko toga ne znam, možda bi samo ostavili na volju Penceu da smisli šta s Pajom Patkom
vivaldi

#9543 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

sumirprimus wrote:naravno da je bitan kao i kjoto..naravno da je bitno od smanjenja plinova,sirenja obnovljivih izvora energije, zaustavljanja sirenja pustinjskih povrsina..i ovo je borba clean i green protiv coal i oil...obama je radio u granicama moguceg,ali je ipak pristao na pariz.ovaj dump nema sanse.vrijeme ce ga pregazit svakako.
Gojeni H wrote:I ja sam mislio na Bosnu. Da nije nekoliko prijatelja i Fude mi oka forumaskog, pucao bi mi kufer za Amerikom, al' skroz. 97% svjetskih strucnjaka tvrdi da covjekovo djelovanje uzrokuje globalno zagrijavanje, ali avaj ... ima klix par svojih strucnjaka. Govoreci o Barbadosu i Bosni, ono sto je bitno je efekat. Relativno skoro je utvrdjeno da Inuiti na Grenlandu nose veliki procenat tesih metala u krvi. Kako, kad nema nikakve industrije? - Pa, druze vivaldi, tako sto je malo sta staticno na ovom dunjaluku ... zagadjivanje - morski svijet - specificna ishrana. DakleM, za Barbados se ne sekiram, al' mi je Bosna najvaznija.
probacu jos jednom pod pretpostavkom da je neki nesporazum, mada ni u jednom mom zarezu, a kamoli recenici nije bilo povoda da mi pojasnjavate bukvalno elemntarne stvari. ali evo jos jednom cu pokusat pojednostavit.

- globalno zagrijavanje je veliki problem.
- globalno zagrijavanje je[b] globalno [/b]zagrijavanje
- nema zagrijavanja amerike ili zagrijavanja paragvaja, GLOBALNO
- globalno zagrijavanje nije problem od juce vec decenijama i to zna cijeli svijet
- amerika vec decenijama nece da potpise sporazum o gz jer im je bitniji business od planete
- sporazum u parizu je bio vrlo labav sporazum
- sve sto tramp radi je obecavao u predizbornoj kampanji
- tramp nije dobio vlast na lutriji nego na izborima
- prije nego sto je pobjedio hillary, tramp je pomeo 5-6 republikasnih kandidata
- ako vec govorimo o ludilu onda nije lud trump vec je ludo pola amerike koja je glasala za njega ali to niko ne smije reci na glas
- polacenjem potpisa tramp je isao na ruku fosilnom bloku, bas kao sto su to svi njegovi prethodnici osim djelimicno obame (pariza)
- fosilni blok nema buducnost i izgubice trajno prije ili kasnije jer fosiili nisu obnovljivi izvor

napisao sam da mi se jebe za sporazumom iz dva razloga: planetu moze spasiti samo amerika, a to spasavanje ce poceti kada vecina amerike (vecina ljudi i krupnog businessa) to bude zeljela. jos uvijek ocigledno ne zele, a kada ce zeljeti - nemam pojma

drugi razlog je sto je nama u bosni 100 puta veci problem od globalnog zagrijavanje - kantonalno zagrijavanje. od 4 najprljavije termoelektrane u evropi 3 su u bosni. truju i dok ovo pisem, a tu su i mittal, brod, zatvorvana zemlja, mine...milion sranja.
sumirprimus

#9544 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Naravno da je povezano.al eto forum je pa moRemo lelemudat.
A i tema je dump president od ju es end ej...
Zahvaljujuc kjotu pa i pariskom sporazumu i nama se otvaraju vrata izvlacenja sredstava za tzv zeleni sektor..
Problem i je sto se ljudima koji su u poziciji da izvuku sredstva kroz raznorazne projekte zivo jebe za kjoto i pariz..
Mali smo al smo prljavi.
baxul

#9545 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by baxul »

vivaldi

#9547 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by vivaldi »

treba upratit kako ce reagovat svekoliko pucanstvo sutra..danas i juce mu rejting rastao za po 1%. trenutno je na 38%.

record low je bio 28 marta kad je pao na 35%, a record high 25 januara 46%.

ps. ovo njegovo mnozenje katara sa nulom preko tweetera bez ikakve prethodne najave mi je njegov najrizicniji vanjskopoliticki potez.

visedecenijskog odanog dupelisca, izdasnu musteriju, i zemlju u kojoj imas veliku bazu tako naprasno otrest ko slinu je vrlo opasna poruka saveznicima.

danas katar, sutra who knows...
Kat

#9548 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Kat »

Malo sazetak sutrasnjeg svjedocenja:
Here’s the testimony Comey will give tomorrow. It covers the period when Comey is director of the FBI, Trump is president, and, as Trump knows, Comey is in charge of an investigation into possible collusion between Trump’s campaign and Russian operatives.
As I count them, Comey relates 8 instances that could be used as evidence of Trump's intent to obstruct justice:
1. A January 27 dinner in the White House to which Trump has invited Comey. It's one-on-one between Comey and Trump. Comey senses it as a kind of job interview, even though Comey is already director of the FBI with a 10-year appointment. Trump tells Comey “I need loyalty, I expect loyalty,” to which Comey does not respond. At the end of the dinner, Trump tells Comey “I need loyalty.” Comey replies, “You will always get honesty from me.” Trump pauses and then says “That’s what I want, honest loyalty.” Comey pauses, and says, “You will get that from me.”
2. A February 14 meeting in the Oval Office the day after Michael Flynn resigns. Trump has told others to leave, and he is alone with Comey. Trump tells Comey “I want to talk about Mike Flynn.” Trump then says Flynn hadn’t done anything wrong in speaking with the Russians. “He is a good guy and has been through a lot,” adding “I hope you can see your way clear to letting this go, to letting Flynn go. He is a good guy. I hope you can let this go.” Comey replies only that “he is a good guy.” Come does not say he will “let this go.”
3. A March 30 phone call from Trump to Comey at the FBI, in which Trump describes the Russia investigation as “a cloud” impairing his ability to act on behalf of the country, and asks Comey "what we can do to lift the cloud.”
4. During that same phone call, Trump asks Comey why there had been a congressional hearing about Russia the previous week – at which Comey had, as the Department of Justice directed, confirmed the investigation into possible coordination between Russia and the Trump campaign.
5. During the same call, Comey reminds Trump that the FBI is not now investigating him personally, at which point Trump repeatedly says “We need to get that fact out.” At end of the call, Trump again says he hopes Comey will find a way to get it out that the FBI is not investigating Trump.
6. During the same call, Trump abruptly turns the conversation to FBI Deputy Director Andrew McCabe, saying he hadn’t brought up “the McCabe thing” because Comey had said McCabe was honorable, even though McCabe’s wife had made a campaign donation to Terry McAuliffe’s campaign, and McAuliffe was close to the Clintons.
7. An April 11 phone call from Trump to Comey, in which Trump asks Comey what Comey had done about Trump’s request that he “get out” word that Trump is not personally under investigation. Trump says the investigation is getting in the way of his ability to do his job. Comey suggests Trump deal with the Department of Justice.
8. Trump agrees to go through the Department of Justice, telling Comey it is “because I have been very loyal to you, very loyal; we had that thing you know.” Comey does not reply or ask Trump what he means by “that thing.”
On May 9, Trump fires Comey.
Even if none of the 8 instances conclusively proves obstruction of justice, together they show a clear pattern.
This doesn't even include Trump's interview with Lester Holt on NBC and Trump's meeting with Russian officials in the Oval Office -- when in both instances he connects his firing of Comey with the Russian investigation
raoul duke

#9549 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by raoul duke »

Objasnio sve..

Post Reply