PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
caseytron

#9526 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

Kod mene su 570 bile undervoltovane na 0.95 i pofin clock je bio. Izvlacio sam 31.5MHs na Eth-u
SanskiBiser

#9527 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

caseytron wrote:Kod mene su 570 bile undervoltovane na 0.95 i pofin clock je bio. Izvlacio sam 31.5MHs na Eth-u

To je prednost 5 serije, sad je to otislo i korak dalje sa 590, jos ako te zapadne dobar primjerak....
Elubrylla

#9528 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Elubrylla »

el_bake007 wrote:Jeli neko uzimao ove RX 580/480 od minera? Kakva su iskustva
Prije 2 mjeseca kupio RX 580 sapphire nitro za 260KM. Ima jos godinu garancije, za sada sam prezadovoljan.
typeOnegative

#9529 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

jbm ti baksuza covjeka , utece mi za dlaku rx580 8GB za 140 eura sa mindfactory , a bilo i rx470 za 109eur :evil:
Nisam imao dovoljno na kartici , dok sam uplatio otislo sve :-)
AhmetShabo

#9530 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by AhmetShabo »

typeOnegative wrote:jbm ti baksuza covjeka , utece mi za dlaku rx580 8GB za 140 eura sa mindfactory , a bilo i rx470 za 109eur :evil:
de ba
kako sam ja te akcije masio? stalno ulazim na mind
typeOnegative

#9531 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

AhmetShabo wrote:
typeOnegative wrote:jbm ti baksuza covjeka , utece mi za dlaku rx580 8GB za 140 eura sa mindfactory , a bilo i rx470 za 109eur :evil:
de ba
kako sam ja te akcije masio? stalno ulazim na mind
Ovdje je bilo , dvadesetak komada planile ko vruće kifle :lol:

https://www.mindfactory.de/Highlights/MindStar
bit će toga jos , to je doba godine
Samo treba ulazit svako malo ovih dana, i imat spreman keš :-D
Raptor44

#9532 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Raptor44 »

Jel' dostavljaju oni u BiH, znam da je nedavno neko pričao o toj stranici na ovoj temi ali nisam upratio ?
Imaju fakat dobru ponudu.
aditon

#9533 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

pa pogledaj dostavljaju li...nisam naručivao s te stranice ali computeruniverse.de dostavlja za BiH
typeOnegative

#9534 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by typeOnegative »

Raptor44 wrote:
Jel' dostavljaju oni u BiH, znam da je nedavno neko pričao o toj stranici na ovoj temi ali nisam upratio ?
Imaju fakat dobru ponudu.
Ne oficijelno , ali 95 % da može preko vanjskog servisa mailboxde.com
invincible1921

#9535 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by invincible1921 »

Nije bas tema, ali eto moze li neko da mi pomogne oko rijesavanja problema malwera...? :D IZLUDI ME
Maharadza

#9536 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

invincible1921 wrote:Nije bas tema, ali eto moze li neko da mi pomogne oko rijesavanja problema malwera...? :D IZLUDI ME
Skini malwarebytes, i free verzija dobra, podržava update, samo nema 'aktivne' zaštite, ali za povremeno skeniranje za malware/adware itd odlična. (u kombinaciji sa win defenderom). :thumbup:
invincible1921

#9537 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by invincible1921 »

Maharadza wrote:
invincible1921 wrote:Nije bas tema, ali eto moze li neko da mi pomogne oko rijesavanja problema malwera...? :D IZLUDI ME
Skini malwarebytes, i free verzija dobra, podržava update, samo nema 'aktivne' zaštite, ali za povremeno skeniranje za malware/adware itd odlična. (u kombinaciji sa win defenderom). :thumbup:
Eh ljudino znam i ja toliko :D Prati sad slucaj...

Imam malewer u vidu reklame koja iskace svako po sata otprilike odnosno iskoci u vidu novog taba u Chromeu i ja to iksiram i ok sve nije sad da me nesto previse za.je.bava .....ali brate recimo kad igram online fifu a to iskoci e onda mi racuna da sam izasao iz tog meca jer se fifa minimizira.

I ono najgore....probam skinut antymalw zaledi mi chrome na bilo kakvo pretrativanje u tom smjeru. Probo sa usb da instaliram pokrene se instalacija ono izabrem jezik i kad treba pocet TUP ZALEDI OPET.

Znas li jel ikako moguce da ono tipa igram fifu pa nek to go.vno iskace kolko hoce, al da mi se fifa ne minimizira. :?:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9538 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Velkoski »

formatiraj :mrgreen:
caseytron

#9539 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by caseytron »

invincible1921 wrote:
Maharadza wrote:

Imam malewer u vidu reklame koja iskace svako po sata otprilike odnosno iskoci u vidu novog taba u Chromeu i ja to iksiram i ok sve nije sad da me nesto previse za.je.bava .....ali brate recimo kad igram online fifu a to iskoci e onda mi racuna da sam izasao iz tog meca jer se fifa minimizira.

I ono najgore....probam skinut antymalw zaledi mi chrome na bilo kakvo pretrativanje u tom smjeru. Probo sa usb da instaliram pokrene se instalacija ono izabrem jezik i kad treba pocet TUP ZALEDI OPET.

Znas li jel ikako moguce da ono tipa igram fifu pa nek to go.vno iskace kolko hoce, al da mi se fifa ne minimizira. :?:
U control panelu mora biti neka extenzija vezana za Chrome
Maharadza

#9540 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

invincible1921 wrote:
Maharadza wrote:

Jesi probao ući u safe mode i onda instalirati sa stick-a antimalv.? https://support.microsoft.com/en-us/hel ... -safe-mode
SanskiBiser

#9541 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by SanskiBiser »

Velkoski wrote:formatiraj :mrgreen:

:lol:
aditon

#9542 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

invincible1921 wrote:
Maharadza wrote:

momci s teme su ponudili neka rješanja. naravno formatiranje je zadnja opcija ali najefikasnija kad sve drugo zakaže. ne igram FIFA-u pa ne znam kako izgleda i to, ali ako je to najveći problem što ti se minimizira da bi ti iskočila reklama, onda bi trebao FIFA-u staviti da je uvijek prioritet tj da šta god da se desi da je ona ta koja ostaje aktivna na ekranu, da se nikad ne minimizira. Što se Chroma tiče, resetuj isti, instaliraj frišak ad blocker i probaj ponovo. Ako ne ide ni to, ukloni Chrome, stavi neki drugi pretraživač.
invincible1921

#9543 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by invincible1921 »

Hvala vam puno svima pokusat cu rijesenja. A kako da uradim to za fifu to me i zanima da ona bude vazda glavna, gdje da to postavim :D
diablobih

#9544 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

Moze to biti i opasan malware, potrazi u browser extension sta je instalirano.
Maharadza

#9545 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

invincible1921 wrote:Hvala vam puno svima pokusat cu rijesenja. A kako da uradim to za fifu to me i zanima da ona bude vazda glavna, gdje da to postavim :D
Ma stipu sad fifu i ostalo, gledaj samo da se riješiš tog sranja sa PC-a dok ne povuče šta ozbiljnije pa ne budeš mogao ništa otvoriti/zatvoriti više! :D
DON_eARL

#9546 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DON_eARL »

Ima li još kakva oficijalna radnja za EU koja dostavlja u BiH kao Crucial? :D

250GB u Imtecu prije manje od godinu dana sam platio 216KM, prije pola godine 500GB m.2 preko njih za 111EUR, a sad se TB može uzeti za gotovo isto para. :run:

https://eu.crucial.com/

Image

Treba mi 16GB DDR4 2400MHz za oko 200KM. :D
invincible1921

#9547 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by invincible1921 »

Maharadza wrote:
invincible1921 wrote:Hvala vam puno svima pokusat cu rijesenja. A kako da uradim to za fifu to me i zanima da ona bude vazda glavna, gdje da to postavim :D
Ma stipu sad fifu i ostalo, gledaj samo da se riješiš tog sranja sa PC-a dok ne povuče šta ozbiljnije pa ne budeš mogao ništa otvoriti/zatvoriti više! :D
Skeniro u safe modu tj uspio instalirat antymalwer,,,,al u obicnom modu opet isto sra.nje znaci nista nisam napravio. Bilo otkrilo 40 prijetnji i sve ih uklonio, ali et...
diablobih

#9548 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by diablobih »

DON_eARL wrote:Ima li još kakva oficijalna radnja za EU koja dostavlja u BiH kao Crucial? :D

250GB u Imtecu prije manje od godinu dana sam platio 216KM, prije pola godine 500GB m.2 preko njih za 111EUR, a sad se TB može uzeti za gotovo isto para. :run:

https://eu.crucial.com/

Image

Treba mi 16GB DDR4 2400MHz za oko 200KM. :D
Ma nema nista bolje od cruciala, samo eto tih 17 eura za shipping jebe foru, ali sta se moze. Mislim da smo dosad averus, ja i jos jedan forumas od njih narucili direktno.
vidi_me

#9549 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by vidi_me »

Ljudi, da ne otvaram novu temu, dajte mi kakvih preporuka - došlo vrijeme da se zamijene neke skroz zastarjele komponente u računaru, na raspolaganju imam oko 1200 KM, a za taj bih novac trebao uzeti procesor, ploču, ram i ssd. Želja mi je što jači procesor, može i na račun kapaciteta ssd-a, i pouzdanu ploču, da me dugo služi :) Hvala svima koji se uključe
mufa1

#9550 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by mufa1 »

Ljudi, posto se vi bolje razumijete, ne nadjoh nigdje povoljnijih cijena za ovo par stvari.. ovo su na ovoj stranici mindfactory sto neko postavi ovdje.. jesu ovo ok cijene?

750 Watt Corsair CX Series CX750 Rev.2 Non-Modular 80+ Bronze 49e
AMD Ryzen 5 2600 6x 3.40GHz So.AM4 BOX 139e
Corsair Graphite 760T V2 mit Sichtfenster Big Tower 89e
be quiet! Pure Rock Slim Tower Kühler 20.25e
Asus Prime X370-Pro AMD X370 So.AM4 Dual Channel DDR4 ATX Retail 110.11e

ps. uz maticnu dodje ili gratis mis,ili 15 eura cashback..
Post Reply