PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

O'zone
Globalni moderator

#9526 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

animus wrote:
archi_a wrote:Jedna dobra i jedna losa vijest. (Doduse, tekst je procitan u avazu, pa ne znam, treba uzeti sa rezervom :).)
Dobra, zgrade su osigurane kod osiguravajucih kuca, tako da obnova nece ici iz budzetskog novca.
Losa, Sarajevo osiguranje je kuca sa vecinskim paketom osiguranja. Bankrotirat ce, jadni.
Maloprije sam pisao o tom osiguranju. To i jeste jedan od uspjeha demon. Tako su smanjene one ekstremne plate direkt. Iz tog preduzeca koje je prednjacilo na onoj listi.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
Baš me zanima hoćel se nagađati kao prilikom AO poslije udesa :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#9527 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Što nam ne da đavo (Lucifer) mira :mrgreen:
archi_a

#9528 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by archi_a »

Poseban status zgrade, posebni uslovi osiguranja. Ima logike, ali ko zna? Zato sam i naglasio da treba uzeti sa rezervom
mefistofilis

#9529 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mefistofilis »

ja ih tako ne nazivam na čistom miru
već na osnovu njihovih djela i riječi
paljevina, kamenovanje, blokada saobraćaja, nepoznavanja državnog ustrojstva, predlaganje utopijskih rješenja

nisam režimska koka
rekoh da prezirem sda-sdp-sbb iz dna duše

ja sam nekad učio srpskohrvatski, jbg
oseknem se na ovaj novokomponovani jezik gdje je ispravno reći
sedmerica, deveterica i slični seljačizmi
cijenjenog nam autora pravopisa[/quote]

a bil volio da si ucio bosanski[/quote]

volio bih da sam učio švedski[/quote]

prosipas pamet po forumu a ne znas ni na pitanje odgovoriti
archi_a

#9530 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by archi_a »

McMoy wrote:
archi_a wrote:Jedna dobra i jedna losa vijest. (Doduse, tekst je procitan u avazu, pa ne znam, treba uzeti sa rezervom :).)
Dobra, zgrade su osigurane kod osiguravajucih kuca, tako da obnova nece ici iz budzetskog novca.
Losa, Sarajevo osiguranje je kuca sa vecinskim paketom osiguranja. Bankrotirat ce, jadni.

Ako su osigurane zgrade (a trebalo bi da jesu i zavisi od čega sve jesu osigurane) to je dobro.
A, ne znam što bi bila loša vijest i da je u pitanju "Sarajevo osiguranje"?
Godinama su ubirali podobre svote, nabijali svojim menadžerima plate, pa nek se sad malo ispruže.
Ako su menadzeri bili korumpirani i lopovi, ne znaci da su i svi radnici losi i da trebaju biti kaznjeni. Izvini prijatelju ali ja ne mogu ici tako daleko da, ako je meni lose neka bude svima. Ja ne mogu da ga ebes. Pozz
Last edited by archi_a on 14/02/2014 22:55, edited 1 time in total.
General War

#9531 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by General War »

nedim73m wrote:Ima jos jedan "mali" problemcic a to je diskrediono pravo direktora da odabire uposlenike u drzavnim organima i JU barem u TK...licno imam taj problem sa kojim mi mase advokat kojeg je angazovala JU (iako ima dipl. pravnike u platnom spisku i masno ga placa narodnim parama) kada direktor nije imao kuda, kada sam mu poslao inspekciju...inspekcija napisala direktor izabrao jer mu zakon omogucio...i ende...i sad sa time mase na sud da je sve po zakonu :zzzz:
Evo napokon nekoga tko je primjetio konkretan problem. Kad bi se samo ovaj problem rješio u državi meni bi protesti bili 100 posto uspješni. Samo treba da se postavi zahtjev da se iz zakona briše diskreciono pravo rukovodioca, jer JU nije njegova babovina. Kad budem vidio ovakav ili sličan zahtjev budem podržao proteste do tada ne računajte na mene.

Za tebe savjet bori se do kraja. Svaki put na sud i ne angažuj nesposobne advokate nego se sam zastupaj proći češ 100 puta bolje. Možda neka dočekaš ovo kao i ja http://i58.klix.com/hulmq1.jpg nije konačna presuda, čekam kantonalni sud ali da bi uspio moraš te rukovodioce izhebati u mozako ko što oni nas hebu. Sve postrojiti na sud, one koji su bahati dovesti na sud putem sudske poicije i kad iz izhebeš sami će svjedočiti protiv sebe jer je večina nesposobna a bahata pa misle da im nitko ništa ne može.
[/quote]

Prijatelju Direktora i UO JU sam uhvatio na zicer...zamislte molim vas jucer je sud nalozio da se predaju sve vrste snimaka da bi se izvrsio pritisak na demonstrante odnosno kako "oni" tvrde da se vidi ko je rusio i palio...a ja jucer ponudim na opstinskom sudu audio zapise koje sam vodio sa predsjednikom UO da mi objasni kako su dosli do genijalnih ideja i audio zapis trajanja konkursnog intervjua gdje bez po muke mogu utvrditi da je doslo do zloupotrebe polozaja i namjestanja konkursa...sudija odbio kao nezakonito snimanje :-) a kako sad ovo drugo sto sad ti isti sudovi traze??
Kako rekoh JU je angazovao mozda najjaceg advokata...a nije mi se cinila dobra ideja da idem sam protiv SDP tuzlanskih supcica i jasmina kao generalnog pokrovitelja uhljebljenja "opozicione" djecice :wink: Ovo cu malo podrobnije na drugoj temi objasniti da ne trolam.
Reglan

#9533 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Reglan »

Fahro da je sutio ko Komsic pobro bi bruku glasova ovako je sam sebe zajebo i nece imati ni onoliko koliko bi dobio da nije bilo ovoga belaja.
Sta ocekivati od tornjaka koji je glup ko qrac.
klif

#9534 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by klif »

Sigurno je da se svi problemi neće riješiti odmah. Jednostavno, mnogo ih je. Trebaće vremena za njihovo rješavanje. Februarski protesti su, međutim, otvorili mogućnost zaustavljanja propasti u koju je aktuelna politika vodila državu. Pokazali su da je vlastitom akcijom moguće izvršiti neposredni uticaj na političke tokove u zemlji. Ljudi polako ali sigurno dolaze do spoznaje da je vlastitim djelovanjem moguće ostvariti vidljive rezultate, što samtram najvažnijim rezultatom ovih događanja. Vraćanje samopuzdanja i samopoštovanja.

Plenum očigledno pokušava uticati na promjenu matrice ponašanja političkih struktura. Od korumpiranog, skupog i odnarođenog sistema prema transparentnom, ekonomski prihvatljivom i socijalno podnošljivom. Nepoštenje mijenjaju poštenjem. Sve da na početku tog procesa i naprave poneku (proceduralnu) grešku ili previd, sve i da ne prepoznaju sve zamke i opasnosti koje ih čekaju, moći će im biti oprošteno, ukoliko budu istrajavali na polaznim principima koje su sami postavili.

Smatram da su Radončići, Lagumdžije, Nikšići, Izetbegovići, Dodici, Čovići... i ini jako blizu susretu sa ljudima koji će im znati postaviti jako konkretna pitanja o jako konkretnim radnjama koja se mogu subsumirati pod određene članove određenih zakona. Stoga je vođenje diskusije o njihovim budućim potezima izlišno, jer isti ih - bude li započeti proces doveden do kraja - neće moći vući.
biske

#9535 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

joj, sad bi ja i za (politicki) mrtvog hareta glaso samo da sjebem i tornjaka i neonka u paketu. boli njih dvojicu rinaka za raju i probleme u drzavi, oni sad vode dvoboj za clana precjednistva. FUJ!
animus

#9536 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

archi_a wrote:
McMoy wrote:

Ako su osigurane zgrade (a trebalo bi da jesu i zavisi od čega sve jesu osigurane) to je dobro.
A, ne znam što bi bila loša vijest i da je u pitanju "Sarajevo osiguranje"?
Godinama su ubirali podobre svote, nabijali svojim menadžerima plate, pa nek se sad malo ispruže.
Ako su menadzeri bili korumpirani i lopovi, ne znaci da su i svi radnici losi i da trebaju biti kaznjeni. Izvini prijatelju ali ja ne mogu ici tako daleko da, ako je meni lose neka bude svima. Ja ne mogu da ga ebes. Pozz
Nema to veze sa radnicima, nego jednostavno menadjeri sada nemogu uzeti premije za dobro poslovanje I gotovo, od tog osigurnanja vlasnici svakako nemaju koristi, a radnicima je svakako isto.
animus

#9537 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

biske wrote:joj, sad bi ja i za (politicki) mrtvog hareta glaso samo da sjebem i tornjaka i neonka u paketu. boli njih dvojicu rinaka za raju i probleme u drzavi, oni sad vode dvoboj za clana precjednistva. FUJ!
nek se valjaju u blatu, to nam samo ide u korist. Manji pritisak na normalan narod, ionako su svi na nas udarili slozno da smo huligani, vandali, cetnici, narkomani, rusitelji drzave, nevjernici I sta sve ne, ovako malo I tornjak prima udarce pa nas zaobidju.
nedim73m

#9538 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

General War wrote:
nedim73m wrote:Ima jos jedan "mali" problemcic a to je diskrediono pravo direktora da odabire uposlenike u drzavnim organima i JU barem u TK...licno imam taj problem sa kojim mi mase advokat kojeg je angazovala JU (iako ima dipl. pravnike u platnom spisku i masno ga placa narodnim parama) kada direktor nije imao kuda, kada sam mu poslao inspekciju...inspekcija napisala direktor izabrao jer mu zakon omogucio...i ende...i sad sa time mase na sud da je sve po zakonu :zzzz:
Evo napokon nekoga tko je primjetio konkretan problem. Kad bi se samo ovaj problem rješio u državi meni bi protesti bili 100 posto uspješni. Samo treba da se postavi zahtjev da se iz zakona briše diskreciono pravo rukovodioca, jer JU nije njegova babovina. Kad budem vidio ovakav ili sličan zahtjev budem podržao proteste do tada ne računajte na mene.

Za tebe savjet bori se do kraja. Svaki put na sud i ne angažuj nesposobne advokate nego se sam zastupaj proći češ 100 puta bolje. Možda neka dočekaš ovo kao i ja http://i58.klix.com/hulmq1.jpg nije konačna presuda, čekam kantonalni sud ali da bi uspio moraš te rukovodioce izhebati u mozako ko što oni nas hebu. Sve postrojiti na sud, one koji su bahati dovesti na sud putem sudske poicije i kad iz izhebeš sami će svjedočiti protiv sebe jer je večina nesposobna a bahata pa misle da im nitko ništa ne može.
Prijatelju Direktora i UO JU sam uhvatio na zicer...zamislte molim vas jucer je sud nalozio da se predaju sve vrste snimaka da bi se izvrsio pritisak na demonstrante odnosno kako "oni" tvrde da se vidi ko je rusio i palio...a ja jucer ponudim na opstinskom sudu audio zapise koje sam vodio sa predsjednikom UO da mi objasni kako su dosli do genijalnih ideja i audio zapis trajanja konkursnog intervjua gdje bez po muke mogu utvrditi da je doslo do zloupotrebe polozaja i namjestanja konkursa...sudija odbio kao nezakonito snimanje :-) a kako sad ovo drugo sto sad ti isti sudovi traze??
Kako rekoh JU je angazovao mozda najjaceg advokata...a nije mi se cinila dobra ideja da idem sam protiv SDP tuzlanskih supcica i jasmina kao generalnog pokrovitelja uhljebljenja "opozicione" djecice :wink: Ovo cu malo podrobnije na drugoj temi objasniti da ne trolam.[/quote]

Ovo moje je protiv malo vece zvjerke od tog direktorčica (problem je što ljudi misle da ako zakuhaju nemaju šansi, nemaju šansi ako ne zakuhaju jer ce uvijek biti tako). Što se tiče tih snimaka pisao sam na ovoj temi. Dobro si i prošao snimanje koje si ti obavio je krivično djelo čini mi se član 188 krivičnog zakona FBiH tak da o takvim stvarima moraš paziti, jer si i dobro prošao sa tim nezakonitim snimanjem. Ovo sa TV snimcima je druga stvar i regulisano je zakonom sniman je javni događaj od strane ludi kojima je to profesija. Da li poicija iste snimke može koristiti na sudu kao dokaze nisam siguran, ali u svakom slučaju će im poslužiti u istražnim radnjama.
Nero Histrion

#9539 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

Senf wrote:Ovog Siranovica treba odjebati, lik se umislio da je Che Guevara :roll:
Ma puk'o covjek nacisto. :roll:
nedim73m

#9540 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Mislim da osiguranje ne pokriva štete izazvane demonstracijama i neredima, bar je tako kada osiguravaš nekretnine ili vozila. I ako budu morali isplatiti i bude dovedena likvidnost tog osiguranja onda naplata ide od re-osiguranja jer svakaka kuća ima one veće koje osiguravanju njih i onda sve tako redom do onih globalnih.
Ne pokriva samo u slučaju rata i vandrednog stanja koliko me pamčenje služi. Sreča da nisu uveli vanredno stanje. Ima još jedna bitna stvar a to je da ako osiguranje isplati štetu dužni su da poduzmu sve radnje da istu naplate od onoga tko ju je prouzrokovao i to putem tužbe na sudu. U slučaju da je ovo sa osiguranjem tačno (mada sva javna imovina po zakonu mora biti osigurana) možemo očekivati tužbe protiv onih koji šu palili. Također sumnjam da je zgrada osigurana u Sarajevo osiguranju s obzirom da se isto bira putem Javnih nabavki, a koliko znam oni rijetko pobjedne na tenderu. Prije će biti da su osigurani negdje drugo, a to osiguranje neće sigurno propustiti da pokuša nadoknaditi novce koje isplati.
Corto Maltese

#9542 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

Nero Histrion wrote:
Senf wrote:Ovog Siranovica treba odjebati, lik se umislio da je Che Guevara :roll:
Ma puk'o covjek nacisto. :roll:
Pukao je on već prije tri i po godine. Zato i jeste angažovan.
biske

#9543 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

nagib uzbrdica wrote:
Ko ce ga odjebati?
Ostvaruje se san kriminalne hobotrnice SDA-SDP... ne zna se ko pije, a ko placa. Pri tome ne mislim samo na proteste jer je i vlast naravno u totalnom haosu.
I ova situacija opet pokazuje prirodu ove bagre na vlasti... kad sam mi potonuli, neka cijeli svijet potone. E takva sorta ljudi su nas oplajackali i ponizili.
nagib copypastić

hobotnica se piše bez r
Janjicar

#9544 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Joj ankete na klixu :D Fahro sada "vodi" :D Ajde Mirza aktiviraj tu raju :D SDA puleni svaka cast na trudu :D
guber90

#9545 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

Janjicar wrote:Joj ankete na klixu :D Fahro sada "vodi" :D Ajde Mirza aktiviraj tu raju :D SDA puleni svaka cast na trudu :D
Trebamo se i mi sa foruma aktivirati, donijeti neizvjesnost anketi, da barem klikcu stranacki poslusnici, ako nista :D.
EDIT: Samo nemoj te da pretjeramo, srusit cemo klix, znamo da su na klimavim nogama :D.
Jazzy.ba

#9546 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Jazzy.ba »

Slabo onaj Usta Mujić klikće.
Janjicar

#9547 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

udar 99

#9548 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by udar 99 »

puna podrska cestitim i hrabrima koji su pokrenuli BiH iz 20 godisnjega mrtvila i ropstva
svaka vam cast ne obazirite se na provokatore , i samo dalje !
nastavite sa plenumima i pritiscima na korumpiranu bagru ma kojoj stranci pripadali

Janjicar

#9549 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

guber90 wrote:
Janjicar wrote:Joj ankete na klixu :D Fahro sada "vodi" :D Ajde Mirza aktiviraj tu raju :D SDA puleni svaka cast na trudu :D
Trebamo se i mi sa foruma aktivirati, donijeti neizvjesnost anketi, da barem klikcu stranacki poslusnici, ako nista :D.
EDIT: Samo nemoj te da pretjeramo, srusit cemo klix, znamo da su na klimavim nogama :D.
Trebamo malo Radeta podrzat :D slab nema ni 100 :D da ga makar na hiljadu :D
L u c i f e r

#9550 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
L u c i f e r wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Interesanto da ljude koje ne poznaješ nazivaš budalama ali to je svojstveno ljudima bez argumenta i možda više govori o tebi nego o njima. Vi režimske koke bi bit protesta obesmislili kao i onaj krkran u RS-u pa bi mogli protestvovati samo na Trebeviću ili u najbolju ruku u Rakovici na livadi.

P.S Kaže se vidjeti, ne viditi. :wink:
ja ih tako ne nazivam na čistom miru
već na osnovu njihovih djela i riječi
paljevina, kamenovanje, blokada saobraćaja, nepoznavanja državnog ustrojstva, predlaganje utopijskih rješenja

nisam režimska koka
rekoh da prezirem sda-sdp-sbb iz dna duše

ja sam nekad učio srpskohrvatski, jbg
oseknem se na ovaj novokomponovani jezik gdje je ispravno reći
sedmerica, deveterica i slični seljačizmi
cijenjenog nam autora pravopisa
Vrlo površno, samo mala grupa je izazvala nasilje, ostali su mirno demonstrirali. Prvi dan protesta u Tuzli je također bio miran dok policija nije krenula sa nepotrebnom silom. Da bi koristio telefon ne moraš znati kako je napravljen i kako radi već upotrijebiš njegove osnovne funkcije, tako ti je i sa državom i građaninom.

Reci učiteljici da je Drvosječa nabije na neku stvar, nije te dobro naučila taj srpskohrvatski, baš na tom jeziku kojeg nisi dobro savladao ispravno je reći ili napisati vidjeti a ne nikako viditi. Ali eto ko će to tebi dokazati jer ti si ipak najpametniji. No ostavimo se personalnih prepucavanja, ali su indikativna da se svakom pokaže njegovo mjesto kada visoko poleti, imaš li još koju reći kontra plenuma? :wink:
pa ja sam i naveo da je kamenovanje samo jedan od razloga

nije ti to tako fino za pokojnu učiteljicu reći, osim ako si nekrofil

Image

kontra plenuma vala nemam ništa specijalno
ne gube moje vrijeme već svoje
a i zabavljaju me svojom glupošću
kao i pojedini forumaši ;-)
Post Reply