L u c i f e r wrote:Ma da je ziv i zdrav, al puko je ko kokica...
Kae na drugoj temi duse nesta ulaze u raj ko ptice...
Bog ljude testira da bi im pokazo da ih nije nepravedno ocijenio...
Vjecno mucenje je okej sasvim... Itd.
Hvala ti dragi boze pa sam ateista po hiljadu puta.
Kae na drugoj temi duse nesta ulaze u raj ko ptice...
pusti da obrazlozim, to nisam ja rekao, nego je rekao poslanik Muhammed da vjernikova dusa tokom boravka u Berzahu, period izcekivanja SUdnjeg dana u grobu, dusa vjernika je u ptici, koja leti po Dzennetu, jede i pije odakle hoce. znaci to je islamsko vjerovanje.
sad je pitanje kakva je mudrost da je vjernik prije sudnjeg dana nego bude ponov stvoren kao dusa i tijela iz zemlje da bi se sudilo ljudima?
Vrlo jednostavno, isto kao kad covjek ide na godisnji odmor, pa kad hoce ici na tu planiranu destinaciju, hoce da procita o to destinaciji, da vidi slike, da vidi video , jednostavno da zna kuda ide, i kad vidi sve to, javlja se logicno i zelja za posjetom tom mjestu ako se radi o nekoj liijepoj destinaciji. pa umjesto da gledas slike, i video raja, Bog omoguci vjerniku da udje u Raj kao dusa u ptici, i da moze da razgleda sta ga ceka, onako skanira terene po dzennetu i normalno da ce zelja i ceznja za ulaskom biti jos veca, pa zato ce vjernik govoriti u tom zgrobnom zivotu, dok bude smao dusa, Allahu ubrzaj Sudnji dan...kako bi sto prije usao tamo.
znaci ima mudrost u tome sto Allah daje da vjernici udju u Raj i razgledao ga poput ptice koje leti dzenetskim prostranstvima kako bi se upoznao i kako bi jos vise zudio za ulaskom tamo.
Bog ljude testira da bi im pokazo da ih nije nepravedno ocijenio...
kako to ti fino izokreces

ne nego testira i da se pokaze ko ce bolje postupati jer nam je data slobodna volja, da ti raspolazes sa njom kako hoces, cim imas da biras svoj zivotni put, ti si onda vec pod testom.
Vjecno mucenje je okej sasvim... Itd.
nemora to nuzno biti i vjecno mucenje, moze onda odrediti da nakon isteka kazne covjek umre i ode u nistavilo, da vise nije svjestan sebe...
On moze to odrediti kao sto je to nznacio u Kuranu da moze tu odluku uraditi nakon nekog vremena.
dva ajeta koji to jasno ukazuju, da moze doci to promjene planova
A na Dan kada On sve sakupi: "O skupe šejtanski, vi ste mnoge ljude zaveli!" - "Gospodaru naš," - reći će ljudi, štićenici njihovi - "mi smo jedni drugima bili od koristi i stigli smo do roka našeg koji si nam odredio Ti!" - "Vatra će biti prebivalište vaše" - reći će On - "u njoj ćete vječno ostati, osim ako Allah drugačije ne odredi." Gospodar tvoj je zaista Mudri i Sveznajući. (6:128)
moze jednostavno uciniti da pomru u dzehennemu i ne osjete vise bol, i na taj nacin ostanu vjecno u dzehenemu ali ne osjecajuci za sebe ni za patnju.
kako god, Allah kaze da nikome nece nepravdu uciniti, pa ti ako hoces vjeruje da on hoce uciniti nepravdu, pa dodji onda ako smijes ispred njega sa pogresnim uvjerenjem o njemu pa poslije kad te razuvjeri dzaba ti se onda kajati, mozes se kajati dok ti zubi ne popadaju ,ne pali to vise.
Hvala ti dragi boze pa sam ateista po hiljadu puta
drugim rijecima
hvata ti boze sto si me ucinio da nevjerujem u tebe, paradox teski, toliko velik, i tezak da bi se zemlja zatresla ili stvrila crna rupa na forumu i sviju nas progutala