PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
febo_acm

#9526 Re: PlayStation 4 - all about

Post by febo_acm »

PES ima neki region lock... tu je bio najveci problem. Online dio im je uzas.

Ja sam probao igrati par puta i na PC i PS4 online i cekam po 3 min da ne spoji sa nekim...Nakon Fife i instant spajanja to mi je gubljenje vremena.

Smisao FUT-a i myclub jeste da se sve resetuje jer ionako svi imaju 95rt ekipe u avgustu :D
ramBRO

#9527 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ramBRO »

arnes_king

#9528 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Citam na redditu neko postavio Screenshot od dopisivanja sa supportom gdje kazu da random korisnici dobijaju 10$ i nema veze sa tim ima li se psplus ili ne sve do 11.08.2020 ce se dobijati.
PlusSA

#9529 Re: PlayStation 4 - all about

Post by PlusSA »

Ajd valjda neko od nas sa foruma dobije Bajramuk od Sonija :bih:
Mustang1

#9530 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

Ko ima 10 accounta mozda mu se i posreci :D
photo&video

#9531 Re: PlayStation 4 - all about

Post by photo&video »

TMovac wrote: 25/07/2020 12:00
Mustang1 wrote: 25/07/2020 11:24 Pa u tome i jeste draz. Da se FUT nastavlja na proslu sezonu vecina bi odustala nakon nekog vremena. Kada skupis sve igrace, a skupio bi ih vremenom, i svi skupe sve, nema smisla igrati vise svi timovi ce biti isti, i ovako su manje vise isti :D
meni nije zanimljivo praviti te timove, ja PES igram samo online. To mi je furka. Pogotovo clan mecevi.
Pa i ja igram online samo clan match ali sa dvojicom jarana. Svako od nas ima solidnu ekipu i onda se automatski izmjesa prvih 11 plus klupa od sve trojice. I onda deri levate 🤣🤣🤣🤣
tamonekilik000

#9532 Re: PlayStation 4 - all about

Post by tamonekilik000 »

Najjeftiniji PS4 u Sarajevu trenutno?
arnes_king

#9533 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

TMovac

#9534 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

Legao je platinum na Ghostu. Igra je mnogo bolja, nego sto sam ocekivao. Prije nego sam poceo igrati mislio sam da cu vecinom igrati kao ghost ( stealth mode ), ali sam ipak vise igrao sa borbom prsa u prsa. Usetam u neprijateljski kamp i izazovem ih na borbu :D :D :D Prica je odlicna, animacije borbi su odlicne ( pogotovo kada se nauce nove tehnike borbe ). O duelima da ne govorim. Zanimljivo je kada se izgradi reputacija onda dio protivnika zna :run: :D Thutsima je stvarno predivan svijet i vrijedi istraziti svaki cosak otoka. Negativne stvari igre su sto te igra ne drzi napetim, tj ne moze se desiti da ti neko napravi zasjedu ( pa da moras spasavat zivu glavu ) ili da ti iskoci kada se najmanje nadas ( kao sto je to slucaj sa TLOU2 ). Takodjer mi je malo zasmetalo sto nije data mogucnost da odbijes nagradu za oslobadjanje zarobljenika ( kao sto je moguce recimo u Witcheru i RDR2 ). oslobodis lika ili trebu i onda ti pridze i kaze uzmi, ovo je sve sto imam. I uvijek uzme, to mi nekako nije samurajski, al eto. Inace igra je bas vrhunska. Sto se tice Game of the year, za mene licno ( barem za sada ) je The last of us 2, cisto iz razloga jer me igra citavo vrijeme drzala napetim. Mada ono sto je najbitnije je da su obe igre bas vrhunske i vrijede svakog feninga. Sinoc sam gledao i directors commentary, jako zanimljivo i poucno ( za one koje zele saznati nesto vise o srednjovjekovnom Japanu ). PS ni ova igra nije mogla proci bez pederluka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Tabakmalac

#9535 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tabakmalac »

Ghost of Tsushima je Sekiro: Shadows Die Twice samo ne uključuje bacanje džojstika kroz prozor ili direkt u zid. :mrgreen:
A Sekiro me napatio životom, još nikad ga ne završih.
ramBRO

#9536 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ramBRO »

Može li se i kako ako može instalirati neki patch za pes 18 transferi itd ?
victom

#9537 Re: PlayStation 4 - all about

Post by victom »

čuo sam da su probili zaštitu za PS4 . Jel to već rezultiralo piratskim kopijama ?
Last edited by victom on 01/03/2021 02:31, edited 2 times in total.
NecuVise

#9538 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

TMovac wrote: 27/07/2020 11:31 Legao je platinum na Ghostu. Igra je mnogo bolja, nego sto sam ocekivao. Prije nego sam poceo igrati mislio sam da cu vecinom igrati kao ghost ( stealth mode ), ali sam ipak vise igrao sa borbom prsa u prsa. Usetam u neprijateljski kamp i izazovem ih na borbu :D :D :D Prica je odlicna, animacije borbi su odlicne ( pogotovo kada se nauce nove tehnike borbe ). O duelima da ne govorim. Zanimljivo je kada se izgradi reputacija onda dio protivnika zna :run: :D Thutsima je stvarno predivan svijet i vrijedi istraziti svaki cosak otoka. Negativne stvari igre su sto te igra ne drzi napetim, tj ne moze se desiti da ti neko napravi zasjedu ( pa da moras spasavat zivu glavu ) ili da ti iskoci kada se najmanje nadas ( kao sto je to slucaj sa TLOU2 ). Takodjer mi je malo zasmetalo sto nije data mogucnost da odbijes nagradu za oslobadjanje zarobljenika ( kao sto je moguce recimo u Witcheru i RDR2 ). oslobodis lika ili trebu i onda ti pridze i kaze uzmi, ovo je sve sto imam. I uvijek uzme, to mi nekako nije samurajski, al eto. Inace igra je bas vrhunska. Sto se tice Game of the year, za mene licno ( barem za sada ) je The last of us 2, cisto iz razloga jer me igra citavo vrijeme drzala napetim. Mada ono sto je najbitnije je da su obe igre bas vrhunske i vrijede svakog feninga. Sinoc sam gledao i directors commentary, jako zanimljivo i poucno ( za one koje zele saznati nesto vise o srednjovjekovnom Japanu ). PS ni ova igra nije mogla proci bez pederluka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Eno izašao fin novi patch za ghost, dodali jednu jaču i jednu slabiju težinu, i meni najbitnije dodali opciju za veći tekst. Čestitke za platinum. Kako bi uporedo platinum u ghost sa nekim drugim igrama, ako ih imaš više? :mrgreen: na platinum idem većinom ako nije neki poseban smor, a pošto za ovu nema missable trophies i ne treba dva puta prelaziti, vjerovatno ga odradim.
arnes_king

#9539 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

victom wrote: 27/07/2020 19:43 čuo sam da su probili zaštitu za PS4 . Jel to već rezultiralo piratskim kopijama ?
Probili su jos davno, samo sto je tad bilo do 5.07 verzije a sad je do, cini mi se 6.72. Da, piratske kopije su dostupne nakon sto su probili 5.07.
REDDEVILS

#9540 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

Call of Duty Modern Warfare 2 Campaign Remastered
Fall Guys: Ultimate Knockout
Play Fall Guys: Ultimate Knockout starting Aug 4 and Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered tomorrow.
Tabakmalac

#9541 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tabakmalac »

A ja kupio MW2 Remaster prije mjesec i po gotovo. Ništa, sad dvije digitalne verzije. :mrgreen: :|
arnes_king

#9542 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

REDDEVILS wrote: 27/07/2020 20:38 Call of Duty Modern Warfare 2 Campaign Remastered
Play Fall Guys: Ultimate Knockout starting Aug 4 and Call of Duty: Modern Warfare 2 Campaign Remastered tomorrow.
Zar modern warfare 2 remaster nije bio prije par mjeseci na PS+?
REDDEVILS

#9543 Re: PlayStation 4 - all about

Post by REDDEVILS »

arnes_king wrote: 27/07/2020 20:59
REDDEVILS wrote: 27/07/2020 20:38 Call of Duty Modern Warfare 2 Campaign Remastered
Zar modern warfare 2 remaster nije bio prije par mjeseci na PS+?
Ne ali je bio Call of Duty: Modern Warfare Remastered u martu 2019 :)
NecuVise

#9544 Re: PlayStation 4 - all about

Post by NecuVise »

ramBRO wrote: 27/07/2020 19:39 Može li se i kako ako može instalirati neki patch za pes 18 transferi itd ?
Može, potraži na Google, imaju posebne stranice za to. Jedna od njih je čini mi se pes universe, a ima ih još. Googlaš tipa pes 2018 season 2020 patch, ili slično nešto, uglavnom bi trebao naći to.
TMovac

#9545 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

NecuVise wrote: 27/07/2020 19:46
TMovac wrote: 27/07/2020 11:31 Legao je platinum na Ghostu. Igra je mnogo bolja, nego sto sam ocekivao. Prije nego sam poceo igrati mislio sam da cu vecinom igrati kao ghost ( stealth mode ), ali sam ipak vise igrao sa borbom prsa u prsa. Usetam u neprijateljski kamp i izazovem ih na borbu :D :D :D Prica je odlicna, animacije borbi su odlicne ( pogotovo kada se nauce nove tehnike borbe ). O duelima da ne govorim. Zanimljivo je kada se izgradi reputacija onda dio protivnika zna :run: :D Thutsima je stvarno predivan svijet i vrijedi istraziti svaki cosak otoka. Negativne stvari igre su sto te igra ne drzi napetim, tj ne moze se desiti da ti neko napravi zasjedu ( pa da moras spasavat zivu glavu ) ili da ti iskoci kada se najmanje nadas ( kao sto je to slucaj sa TLOU2 ). Takodjer mi je malo zasmetalo sto nije data mogucnost da odbijes nagradu za oslobadjanje zarobljenika ( kao sto je moguce recimo u Witcheru i RDR2 ). oslobodis lika ili trebu i onda ti pridze i kaze uzmi, ovo je sve sto imam. I uvijek uzme, to mi nekako nije samurajski, al eto. Inace igra je bas vrhunska. Sto se tice Game of the year, za mene licno ( barem za sada ) je The last of us 2, cisto iz razloga jer me igra citavo vrijeme drzala napetim. Mada ono sto je najbitnije je da su obe igre bas vrhunske i vrijede svakog feninga. Sinoc sam gledao i directors commentary, jako zanimljivo i poucno ( za one koje zele saznati nesto vise o srednjovjekovnom Japanu ). PS ni ova igra nije mogla proci bez pederluka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Eno izašao fin novi patch za ghost, dodali jednu jaču i jednu slabiju težinu, i meni najbitnije dodali opciju za veći tekst. Čestitke za platinum. Kako bi uporedo platinum u ghost sa nekim drugim igrama, ako ih imaš više? :mrgreen: na platinum idem većinom ako nije neki poseban smor, a pošto za ovu nema missable trophies i ne treba dva puta prelaziti, vjerovatno ga odradim.
imam 3 platinuma do sada Days Gone, TLOU2 i Ghost of Thutsima. Najlaksi je bio upravo na Ghostu. Kad nisi u borbi obavezno nosi Atari oklop. i nemoj fulati onaj hot springs u prvoj regiji. Inace te pticica odvede do nje i sve su prikazane sa upitnicima ( ono neotkrivene lokacije ), ali imas jedan hot springs u prvoj regiji u onom selu, gdje moras razgovarati sa NPC ( starija teta ) i ona te odvede do njeg. Ja sam bio tu fulao, i jedva nasao koja mi fali. sreca pa ima Youtube. Sve ostalo je laganica, ne mozes fulati samo odradi sve side misije i upitnike. jos jedan savjet, obavezno se popni na vrh svakog hrana. Uvijek ima neka dzidza na vrhu. Neke od njih ti trebaju i za platinuma.
Last edited by TMovac on 28/07/2020 12:50, edited 1 time in total.
arnes_king

#9546 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Ova Fall Guys sto dolazi sa PS+ se cini kao veoma zabavna igra, samo se nadam da ima lokalni multiplayer :D
Ironman_88

#9547 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

Ova nova težina je bila potrebna jer Ghost boluje od iste bolesti kao i skoro svaka open world igrica - prebrzo postaneš prejak kad otključaš par upgreade-a. Bezveze postane kad nakon određenog vremena počneš tamamiti čitavu četu neprijatelja onako usput ponavljajući uvijek iste poteze. Nagriza to atmosferu i ugođaj, barem meni.
Ko nije još igrao a namjerava, obavezno početi na hard i nakon pola igrice povećati na leathal, ko se smatra malo vještijim igračem može mirna srca početi odmah na leathal.
TMovac

#9548 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

Ironman_88 wrote: 28/07/2020 11:15 Ova nova težina je bila potrebna jer Ghost boluje od iste bolesti kao i skoro svaka open world igrica - prebrzo postaneš prejak kad otključaš par upgreade-a. Bezveze postane kad nakon određenog vremena počneš tamamiti čitavu četu neprijatelja onako usput ponavljajući uvijek iste poteze. Nagriza to atmosferu i ugođaj, barem meni.
Ko nije još igrao a namjerava, obavezno početi na hard i nakon pola igrice povećati na leathal, ko se smatra malo vještijim igračem može mirna srca početi odmah na leathal.
Sto se protivnika tice nije frka igrati na jacim tezinama, jedini belaj su oni bambusi. njih jedva rijesim i na normal :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Doduse ne moram ih vise ceprkati uzeo sam trofej. Sad mi je novi projekat ( od veceras AC Odyssey ), na Ghost-a cu se vratiti kad izadje PS5 kao i TLOU2. Osim ako ne rijesim Odyssey-a i HZD prije izlaska PS5. Al kazu da su obe igre masivne, pa ne vjerujem da cu zavrsiti. iako igram minimum 5-6 sati dnevno. nekad i 8
arnes_king

#9549 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

A ja i dalje zaglavio na Persona 5 sa preko 130 sati igre :roll: Bar sam dosao pred sami kraj i imam jos vjerovatno 5-6 sati da sve zavrsim. Mislim da nisam nikada igrao ni jednu igru ni priblizno ovako dugo a nije ni dosadila :D

Tek nakon nje se bacam na Ghost of Tsushima.
Ironman_88

#9550 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

arnes_king wrote: 28/07/2020 11:46 A ja i dalje zaglavio na Persona 5 sa preko 130 sati igre :roll: Bar sam dosao pred sami kraj i imam jos vjerovatno 5-6 sati da sve zavrsim. Mislim da nisam nikada igrao ni jednu igru ni priblizno ovako dugo a nije ni dosadila :D

Tek nakon nje se bacam na Ghost of Tsushima.
Od Persone sam dosad bježao iako volim način borbe i iako svako ko je igrao kaže da se ne može odvojiti od igrice. Odbija me taj pretjerani japanski stil kad je gluma u pitanju, koji je bizaran nekome ko je navikao na zapadne standarde. Iz istog razloga izbjegavam i Yakuzu, od trilion dijelova koliko ima igrica sam jedan isprobao na par minuta.
Post Reply