Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
- Hajvan
#9526 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
da li je izvodivo Patriotske Lige ulicom Slatina povezati s Kobiljom Glavom?
- Haris.ba
#9527 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako objekti koji su obnovljeni mogu biti legalizirani?
Ili su objekti obnovljeni (to je poseban postupak), ili su izgrađeni nelegalno - pa legalizirani. Nema trećeg.
A da ne pričam da je nemoguće legalizirati objekat koji je na trasi ucrtane ceste.
Ali, eto, izgleda da može.
Još upetljaju privatizaciju - u elaboratu o privatizaciji (spisak nekretnina i pokretnina firme koja se privatizirala) nije smjela da bude parcela gdje je javni put, niti trasa javnog puta.
-
tec
#9528 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ako je načelnik jedne druge opštine u tom istom gradu uspjeo legalizirati objekte i barake koje se nalaze na trasi gradskog autoputa a zemlja u vlasništvu željeznica federacije onda je stvarno sve moguće. I dok ne postoji pravna država koja ne počne se zatvarati sve od načelnika pa do povlaštenih vlasnika tih firmi neće se promjeniti.Haris.ba wrote:
Kako objekti koji su obnovljeni mogu biti legalizirani?![]()
Ili su objekti obnovljeni (to je poseban postupak), ili su izgrađeni nelegalno - pa legalizirani. Nema trećeg.
A da ne pričam da je nemoguće legalizirati objekat koji je na trasi ucrtane ceste.![]()
Još upetljaju privatizaciju - u elaboratu o privatizaciji (spisak nekretnina i pokretnina firme koja se privatizirala) nije smjela da bude parcela gdje je javni put, niti trasa javnog puta.
- Hajvan
#9529 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
al on je uposliJo 400 rodnika tude
ehee!!
to sto jebe 400 iljada drugih ljudi, nema veze
allOh ga drogi nagrodijo!
ehee!!
to sto jebe 400 iljada drugih ljudi, nema veze
allOh ga drogi nagrodijo!
- JavierBosnia
#9530 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
1. Zna li se koliko trenutno tu ima parking mjestaCossack wrote:Alipašino Polje dobija podzemnu garažu sa 350 parking mjesta
https://sa-c.net/news-archive/infrastru ... ing-mjesta
2. Prema njegovim riječima, izgradnjom ove garaže ublažit će se problem nedostatka parking-mjesta u ovom dijelu općine
Zalosna izjava jer u ovom dijelu opcine, zar misli da ce tu neko parkirati i ici duze od 2-3 minute do zgrade? Nece
3. Nisam bas najbolje skontao hoce li se to placati ili kako? Postoji li neki plan za povratak ulozenih sredstava.
4. Za sta konkretno trg? Za nove stadonve i pijacu?
Mislim da ima dosta vise mjesta konkretno na Alipasinom kojima treba rjesenje za parking, jer ovdje iskreno nisam primjecivao nikad neku vecu guzvu
- JavierBosnia
#9531 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I da dodam, ko zivi od Efendiceve rodbine tu? S obzirom da je utoplio citav red zgrada, a evo i gradi podzemnh garazu?
-
adodbr
#9532 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Alipasino nema nikakav problem sa parkingom 3,4 parkinga su uvijek poluprazna
- Hajvan
#9533 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
adodbr wrote:Alipasino nema nikakav problem sa parkingom 3,4 parkinga su uvijek poluprazna
ali su ulice unutar naselja okupirane parkiranim vozilima
-
adodbr
#9534 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma opet mislim kad bi se natjerali da vrate svi na parking da ne bi bio neki veci problem sa parkingom , mada tesko na AP koga god znam dole svi kazu sigurnije u naselju ja cu dole ostavljat ne smeta nikom necu na parkingHajvan wrote:adodbr wrote:Alipasino nema nikakav problem sa parkingom 3,4 parkinga su uvijek poluprazna
ali su ulice unutar naselja okupirane parkiranim vozilima
- JavierBosnia
#9535 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Onda ti nikad nisi bio ovdje. Evo parking moj je uvijek pun, krcat, pogotovo u vecernjim satima kad su ljudi kuci ili vikendom navece je nemoguce naci mjesto dok se ljudi sutra spremaju za posao i slicnoadodbr wrote:Alipasino nema nikakav problem sa parkingom 3,4 parkinga su uvijek poluprazna
Mada istina, znam ih koji imaju uvijek slobodnog mjesta. Sad da neko parkira u B fazi, a zivi u A ili C je nemoguce i vrlo glupo i nerealno.
Prvi ja ne bih parkirao u drugoj fazi, kad ocekujem da parking ispred zgrade bude dovoljnog kapaciteta da primi sva vozila.
Rjesenja ima i trenutno, neki parkinzi se mogu prosiriti i uzeti dio zelene povrsine koji ruku na srce nicemu ne sluzi, gdje obicno bude smeca i pseceg izmeta, tu se dobija 20ak mjesta, i uz ocrtavanje parking mjesta bi se sigurno dobilo jos 20 mjesta po parkingu jer trenutno majstori parkiranja zauzmu po 2-3 mjesta jednim autom.
Tako da se dobije 40 parking mjesta jednostavnim i brzim i jeftinim rješenjem je sigurno olaksanje, ali ne i dugorocno rjesenje.
Dugorocno rjesenje za parking su podzemne garaze i treba taj projekat uvesti svake godine po 1-2 da se odrade
- Hajvan
#9536 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
kako mislite nicem ne sluzi?
imal’ kakog drveta, zbuna tu posadjenog?
- JavierBosnia
#9537 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ne sluzi jednostavno. Ako me sjecanje dobro sluzi mislim da ima 2 -3 drveta koja se u krajnjem slucaju mogu izmjestiti, posaditi drugih 5 urediti i srediti. U krajnjem slucaju moze se i ovako napraviti i ostaviti ih gdje jesuHajvan wrote:kako mislite nicem ne sluzi?

Da se razumijemo, nisam ni ja tip koji ce reci e hajmo gdje god ima trave daj poplocaj ili udari asfalt, ali ako se moze izvuci korist neka, a da se to sredi i ostavi neko zelenilo i biljka jos ljepse da bude, pa sto da ne? A uz to minimalna ulaganja. Pa na pola mjesta u ovoj mjesnoj zajednici se moze tako uraditi, posaditi cvijece, novo drvo, ostaviti ili premjestiti staro dodati klupa i kanta za smece. Zar je to tako tesko?
-
No-Name
#9538 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
JavierBosnia wrote:Ne sluzi jednostavno. Ako me sjecanje dobro sluzi mislim da ima 2 -3 drveta koja se u krajnjem slucaju mogu izmjestiti, posaditi drugih 5 urediti i srediti. U krajnjem slucaju moze se i ovako napraviti i ostaviti ih gdje jesuHajvan wrote:kako mislite nicem ne sluzi?
Da se razumijemo, nisam ni ja tip koji ce reci e hajmo gdje god ima trave daj poplocaj ili udari asfalt, ali ako se moze izvuci korist neka, a da se to sredi i ostavi neko zelenilo i biljka jos ljepse da bude, pa sto da ne? A uz to minimalna ulaganja. Pa na pola mjesta u ovoj mjesnoj zajednici se moze tako uraditi, posaditi cvijece, novo drvo, ostaviti ili premjestiti staro dodati klupa i kanta za smece. Zar je to tako tesko?
Gdje se ovo nalazi
- JavierBosnia
#9539 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ovo je cini mi se projelaz izmedju Ci B faze parking prekoputa Binga
-
noviclan
#9540 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hajvan wrote:kakaljin wrote:Haris.ba wrote:Kakav tunel prema Lukavici sa prve transferzale?
P.S.
Uopce nije neophodno produzavati prvu transferzalu preko Miljacke. Mnogo kosta, a malo se dobija. Meni je svejedno hoce li se napraviti. Ali, ako se ne napravi, nikakva steta.
Tunel je i prije rata planiran iz Hamdije Cemerlica pravo prema Lukavici, sa 4 trake. Tim tunelom bi se rasteretila vraca za Saobracaj sa Dobrinje i Lukavice prema gradu i obrnuto.
juce oko 4 po podne, u povratku s Trebevica vidjeh da se fromirala kolona prem centru grada vec kod pumpe (prije trenutne administrativne granice KS).
Jesu li asfaltirali onu dionicu od hotela bob do krivine za petrovice
-
Forumerrer
#9541 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Alipasino ima problem sa parkingom i sve je gore bez obzira sta je naselje prepuno parkiranih auta.
Znaci ako sam dobro razumio, zatvorit ce besplatan parking i napravit ce podzemnu garazu sa trgom. Posto nema sanse da bude besplatan parking, za ocekivati je puno gore stanje na ostalim parkinzima, pogotovo kada se bude pravio taj parking.
Znaci ako sam dobro razumio, zatvorit ce besplatan parking i napravit ce podzemnu garazu sa trgom. Posto nema sanse da bude besplatan parking, za ocekivati je puno gore stanje na ostalim parkinzima, pogotovo kada se bude pravio taj parking.
-
noviclan
#9542 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sigurno da ce efendic naplacivati garazu ali povecat ce broj parking mjesta na platou koji ce biti besplatni sv dok ne zazivi famozna komunalna parking naknada za stanare
-
veliki_ah
#9543 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Neće to nikada asfaltirati pošto je to PC, mada mi nije jasno kako i njima nije u interesu da je dobar put prema gore.noviclan wrote:
- holowey
#9544 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
petrovici su njima periferija prema federaciji... a za jahorinu i pale, oni su sebi napravili drugi put prema gore...veliki_ah wrote:Neće to nikada asfaltirati pošto je to PC, mada mi nije jasno kako i njima nije u interesu da je dobar put prema gore.noviclan wrote:
- _Reds_
#9545 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ionako vecina ide u Brus. A brus je u RS-u, prema tome to je i njihov interes.holowey wrote:petrovici su njima periferija prema federaciji... a za jahorinu i pale, oni su sebi napravili drugi put prema gore...veliki_ah wrote:Neće to nikada asfaltirati pošto je to PC, mada mi nije jasno kako i njima nije u interesu da je dobar put prema gore.noviclan wrote:
- Haris.ba
#9546 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nema to veze sa time. Jednostavno znaju da je bitnije KS da ima dobar put za Trebević. Pa čekaju neki grant._Reds_ wrote:petrovici su njima periferija prema federaciji... a za jahorinu i pale, oni su sebi napravili drugi put prema gore...
Mislim da su to i dobili na kraju. Nemaju oni love ko KS. I taj put za Jahorinu im je napravila RS.
- holowey
#9547 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
brusu se moze prici i sa nove ceste koja ne prolazi kroz mrsku federaciju...jednostavno nemaju interesa da rade i na kakvom povezivanju sa federacijom...jbg..._Reds_ wrote:Ionako vecina ide u Brus. A brus je u RS-u, prema tome to je i njihov interes.holowey wrote:petrovici su njima periferija prema federaciji... a za jahorinu i pale, oni su sebi napravili drugi put prema gore...veliki_ah wrote:
Neće to nikada asfaltirati pošto je to PC, mada mi nije jasno kako i njima nije u interesu da je dobar put prema gore.
-
veliki_ah
#9548 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Znam, očito je da je tako. Ali sanilend, brus i sve gore dalje je RS i valjda je i njima u cilju da gore dođe više ljudi. Isto tako, i ljudi iz lukavice idu masovno gore i to je normalno. Ako već neće oni, smatram da bi trebao KS ponuditi da napravi taj kilometar. Odlazak na trebevic pokazuje sav jad ove zemlje kad se linija razgraničenja vidi sa prelascima sa lošeg na bolji asfalt.holowey wrote:petrovici su njima periferija prema federaciji... a za jahorinu i pale, oni su sebi napravili drugi put prema gore...veliki_ah wrote:Neće to nikada asfaltirati pošto je to PC, mada mi nije jasno kako i njima nije u interesu da je dobar put prema gore.noviclan wrote:
- dadoka84
#9549 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pošto je Izvor na stupu lijepo uzeo pola trake za ubrzavanje i napravio ulaz u krug zgrada, isto imamo i na drugoj strani gdje se kasima begića ponovo spaja na ggm radi ni manje ni vise nego auto salona...koja smo mi kasaba upm.
- Haris.ba
#9550 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Hajd za Pežo donekle razumijem (jer nemaju alternativu osim kroz naselje kružiti uskom cestom), mada što onda ne napraviše ljudima koji tamo žive, a tražili su to kada se radila Stupska petlja? Tada nije moglo.dadoka84 wrote:Pošto je Izvor na stupu lijepo uzeo pola trake za ubrzavanje i napravio ulaz u krug zgrada, isto imamo i na drugoj strani gdje se kasima begića ponovo spaja na ggm radi ni manje ni vise nego auto salona...koja smo mi kasaba upm.
Ali, šta će Izvoru pristup sa glavne? Dvije minute ući sa druge strane normalnom cestom?