palermo wrote:Banksy wrote:
Imamo par stvari koje su već sad izvjesne:
Bakir je preuzeo ili će preuzeti SDA,
Bakir i Zlatko su najveći prijatelji i najbliži poslovni saradnici,
Zlatko je već, istina implicite, najavio postizbornu koaliciju s SDA,
Na jednoj strani su SDA&SDP, na drugoj DF, SBB, SDU, Naša stranka i ostala sitnež, nemam pojma, sve ostale,
Šta predlažeš?
Moraju biti na istoj strani sa SBB-om ? Mislim, ako moraju, onda sam ja na ovoj drugoj strani. Jbg......
Jedino što moraju je biti na strani suprotnoj onoj na kojoj su SDA i SDP.
To da će kao DF ići u koaliciju s SBB-om nakon izbora je jeftini spin iz Centrale lansiran da od DF-a odbije potencijalne odbjegle SDP glasače.
Pritom se zaboravlja da je uoči prošlih općih izbora kroz Avaz najavljena koalicija SBB&SDP, a Zlatko je pravdao potrebom da se najzad skine SDA. Ne sjećam se da ste tada bili ovako rezolutni kad je u pitanju zgražavanje nad Fahrom i njegovim djelom. Zapravo, ne sjećam se da je i bilo kakve negativne reakcije oko ove skandalozne koalicije. @Seln je bio jedini glasan, koliko se sjećam.
Poštujem ja tvoju odluku da budeš na drugoj strani. Samo podsjećam da, uz svu silu užasa korupcije, krađe, sile, bahatosti, grabeži i bezakonja, a koji smo prošli u ovih 20 godina, druga strane podrazumijeva i Seku u Državnoj bolnici, Poljine, Erdogana, Alšidi, kao i Šaju, Arziju i Radeljaša. Drago mi je ako ti želudac to može podnijeti. Moj više ne može, nema govora. Mislim da je konačno vrijeme za promjene, po bilo koju cijenu.