Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#9526 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

dervo basic wrote:
crysis wrote:
dervo basic wrote:nisi ti nista apsolviro vec krijete kriminal i nepotizam u DF ko zmija noge
de mi reci kako je jedan borac koji nema zavrsenu ni srednju skolu mislim dobio cin brigadnog generala i odakle mu pare za onoliku kućerinu u brankovcu kad je on rodjen u mahali koliko znam.
pitaj predsjedinka DF u mostaru envera micijevica a ne mene on je safin igrac
ja pitam tebe posto vidim da su ti usta puna hvale za PMP i lovca.
a navedi mi usput bilo koju stranku koja nije privatizirana od strane pojednih familija.
Havatar

#9527 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

dervo basic wrote:smijesno je kako DF puleni kada ih prozoves imenom i prezimenom a posebno argumentima skrecu paznju na druge stvari, dakle kako vam je DF jablanicu uzela kriminalna skupina tj porodica cilic sta je s DF konjic i DF mostar gdje se takodje stranka privatizira od strane familija.
Pa to su ljudi koji ce ocistiti zemlju od kriminala nema tu nista nejasno
Corto Maltese

#9528 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:
Corto Maltese wrote: Ne kontam ovu matematiku. Kako se "6 godina" pretvori u "pola godine, godinu", u samo jednoj rečenici?
Pa kad je formirano VM u ovom mandatu? Decembar 2011. ŽK izašao iz SDP-a u julu 2012.

Kad je SDP prvi put bio na vlasti, bio je na ambasadorskoj poziciji.
Od 2000 nije ni za šta odgovoran jer je bio načelnik opštine.
Od 2002 nije ni za šta odgovoran jer je bio ambasador.
Pa opet načelnik opštine. Dakle neodgovoran.
Od 2006 opet nije ni za šta odgovoran jer je bio član Predsjedništva BiH. Iz reda opozicije.
Ko god kaže da je Komšić nesposoban laže k'o pas!
Visiti na državnoj sisi već 14 godina, za to vrijeme uprihoditi oko milion maraka plate, ravno iz džepova poreskih obveznika, i nakon svega se predstaviti kao nova snaga, i poštenjačina, i ne biti ni za šta odgovoran... to može samo pravi mag.
Last edited by Corto Maltese on 22/05/2014 10:40, edited 2 times in total.
crysis
Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.

#9529 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

Havatar wrote:
dervo basic wrote:smijesno je kako DF puleni kada ih prozoves imenom i prezimenom a posebno argumentima skrecu paznju na druge stvari, dakle kako vam je DF jablanicu uzela kriminalna skupina tj porodica cilic sta je s DF konjic i DF mostar gdje se takodje stranka privatizira od strane familija.
Pa to su ljudi koji ce ocistiti zemlju od kriminala nema tu nista nejasno
naravno , mora se očistiti od kriminalaca koji su dosad bili na vlasti , DF postoji godinu dana i nisu bili u vlasti da im se moze spočitavati da su nesto maznuli ili zasrali.
The BEN10

#9530 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Hafis wrote:Uostalom, ti si stranački junoša, da ne kažem DF jurišnik, i polažeš velike nade u rasplet izbora i sebe vidiš u kakvoj foteljici...makar kakvog savjetnika, referenta ili štogod slično. To ti je mogu ti reći veoma pametan potez, i ja ti iskreno odajem priznanje na zastupanju stranačke politike na ovoj temi. Da su bogdo svi srčani kao ti, pa makar i ne bili u pravu.
:D :lol:
crysis

#9531 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

koja ti je centrala dala zeleno svjetlo pa ti opleo pisat po forumu , konkretno na ovoj temi.
da sam bogdo savjetni njegov pa vise bi ih bilo u zenici i foci nego na izbornim listama.
Last edited by crysis on 22/05/2014 10:38, edited 1 time in total.
Hafis

#9532 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hafis »

dervo basic wrote:@muadib jes ti normalan covjek evo provjeri ovo
Istina o demokratskoj fronti u mostaru je sljedeca na celu stranke je kadar SBiH i poslusnik ubaceni covjek mafijasa safeta orucevica, tj direktor bh mobile u sarajevu enver micijevic koji na velika vrata uvodi nepotizam kada je predlozio svog rodjaka omera micijevica u gradsko odbor stranke iz dobro provjerenih izvora koji dolaze direktno od clanova gradskog odbora micijevic je na izborima osvojio 60 glasova sto je samo po sebi smjesno, inace isti lik podrzava ogovaranja, spletke, podmecanja, lazi samo da bi uvalio svoje poslusnike u gradski odbor, najnovija vijest je da enver micijevic pretendira na mjesto doktora alije suke u predsjednistvu stranke u sarajevu a nakon sto imenuje svog rodjaka omera micijevica u gradski odbor a nakon toga bi isti zamjenio envera micijevica na mjestu predsjednika stranke u mostaru,
Dervo, DF u Mostaru je rasulo. Imam dobrog prijatelja koji je bio prilično angažiran od samog početka i digao je ruke ima par mjeseci. tako da stranka postoji još samo na papiru, jer nema nikakvih aktivnosti.
Mostarski Bošnjaci se trenutno poprilično uzdaju u priču o nacionalnoj ugroženosti, a to je specijalitet bivšeg mostarskog muftije i lokalnog SDA, zatim tu je Safa i njegov još uvijek dišući SBiH zajedno s Lovčevom novoosnovanom strankom,dalje još uvijek veoma žilavi SDP, ne treba zaboraviti ni SBB koji nije baš neznatan.... tako da DF sa svojim brendom ŽK i njegovom pričom, izgleda nevažan i jako dalek, i realno ta stranka nema šta tražiti u Mostaru, poglavito i kada pogledaš lokalni kadar koji su bili okupili. Pa ono samo može rodbina zaokružiti na izborima...i to uža.

Ovdje se priča vodi o izbornoj borbi koja predstoji na potezu između Baščaršije i Dolac Malte.
Last edited by Hafis on 22/05/2014 10:39, edited 1 time in total.
crysis

#9533 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by crysis »

nevaljam ti suplju nego reci mu koje dobar u mostaru kao stranka a da nije pod safetovom ili draganovom sapom pa da se i ja priklonim.
nema je.
Alfons Kauders

#9534 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

ultima_palabra wrote:
The BEN10 wrote:Lahko je sa predsjedničkog mindera pametovati i ponekad zaprijetiti "udaranjem po prstima", al kad imaš skršenu privredu, industriju na koljenima, mito i korupciju na svakom koraku, neefikasno sudstvo šta onda?
Ovdje je naročit problem taj što je DF=Željko Komšić, a eto vidimo šta je Komšić uradio. Jedno veliko NIŠTA.
Zar nije ovo kontradiktorno? SDA i SDP nisu krivi što su bacili privredu i industriju na koljena i uveli mito i korupciju kao standard... iako su imali stvarnu vlast 20, odnosno 6 godina.

S druge strane se krivi Komšić što nije uradio ništa, iako je realno bio u vladajućoj stranci nekih pola godine, godinu.
dakle platforma je dosla na vlast u maju 2008?

ko kaze da godine ne lete kad se ostari, a sve nesto konto da su izbori bili 2010 i da se vlast nije formirala ihahaha jos dugo... al et
Alfons Kauders

#9535 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Hafis wrote:
Alfons Kauders wrote: na stranu sto niko haman nece da prica o komsicevim rezultatima, kao i rezultatima drugih clanova stranke... ili o rezultatima sbb-a... hdz 1990 i drugih "alternativnih" opcija koje su manje vise bile u vlasti sve ove godine, u istim ili malcice drugacijim dresovima
Pa to cijelo vrijeme i govorim.
Mislim, stvarno je, da ne koristim izraz idiotski, hajdemo reći infantilno, pouzdavati se u navedene likove i neke njihove ''sposobnosti'', u stvari da se držim teme - u ŽK.
Relativno sam pronicljiv čovjek i ne treba mi mnogo da pročitam osobu, pogotovo javnu. ŽK je najobičnija ubleha kojoj se neobičnim spletom okolnosti (koje se graniče s SF) posrećilo u životu. I mislim da mu je stvarno dosta, treba biti realan. Te priče i teorije o njegovom poštenju ja bih ipak pretvorio o neznanju i nesnalaženju, ali i nesolidarnosti kolega. Da su mu drugovi namjestili štogod konkretno, odradio bi on to itekako. Međutim kada čovjek pogleda malo bolje profil prosječnog SDP kadrovika i način na koji djeluju, ne treba ga ništa čuditi. Dali su mu protokolarnu funkciju koja je zadovljila sve njegove apetite i on se uživio u ulogu ''mesije''. Naučilo se i nekokoliko fraza i prođe vrijeme. Uostalom viđam takve primjere svakodnevno u praksi.
I sad navodno takva osoba, bez ikakvih referenci, bez radnih navika, bez apsolutno bilo kakvih rezultata u dugogodišnjoj političkoj karijeri sisanja proračuna...trebala bi od sviju nas bolje znati voditi ovu državu i što je najsmješnije čak i okupiti odgovarajući tim ljudi oko sebe. Pa koji bi se to čovjek s imalo mozga u glavi prepustio njegovom liderstvu? A ne država.
donekle se slazem - osim za postenje... tu se slabo sta ima prigovoriti i vjerovatno je zato dobro kotirao u sdp-u, da privuce ljude koji traze nekog neukaljanog

ostalo vazi i za komsica i za ostale opozicionare... em nisu bas opozicionari, em kad pitas sta su to oni postigli i napravili... muk... a nisu nista, ni komsic, ni raguz, ni fahro - mada su bili na jebenoj vlasti!

ja nemam nista protiv komsica, cak sam bio spreman glasati za DF ukoliko se distanciraju od SBB-a... sad gledam upravo suprotno, gledam pravdanje SBB-a i nalazenje jeftinih izgovora za koaliciju... isto i za raguza... jel mi drazi od covica? jeste, ko sto mi je i komsic drazi od lagumdzije, al da se ne seremo - i jedan i drugi su bili u vlasti... a sta su URADILI?

pun mi je kurac svetih krava i mesija (ukljucujuci lionela)... pa u pm zar nakon 25 godina politickog kurvaluka iko ovdje vjeruje u neke nove zlatne kasike?! o rs da i ne pricamo, kod njih je cak i veci cirkus (sad ce ispast jos da podrzavam dodika, sto je dobrim dijelom istina jer niko nije u stanju rs sjebati kao on)
The BEN10

#9536 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by The BEN10 »

Alfons Kauders wrote:pun mi je kurac svetih krava i mesija (ukljucujuci lionela)... pa u pm zar nakon 25 godina politickog kurvaluka iko ovdje vjeruje u neke nove zlatne kasike?! o rs da i ne pricamo, kod njih je cak i veci cirkus (sad ce ispast jos da podrzavam dodika, sto je dobrim dijelom istina jer niko nije u stanju rs sjebati kao on)
:D :-D
Alfons Kauders wrote:ja nemam nista protiv komsica, cak sam bio spreman glasati za DF ukoliko se distanciraju od SBB-a... sad gledam upravo suprotno, gledam pravdanje SBB-a i nalazenje jeftinih izgovora za koaliciju... isto i za raguza... jel mi drazi od covica? jeste, ko sto mi je i komsic drazi od lagumdzije, al da se ne seremo - i jedan i drugi su bili u vlasti... a sta su URADILI?
lagani potpis...
ultima_palabra

#9537 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Corto Maltese wrote:
ultima_palabra wrote:
Corto Maltese wrote: Ne kontam ovu matematiku. Kako se "6 godina" pretvori u "pola godine, godinu", u samo jednoj rečenici?
Pa kad je formirano VM u ovom mandatu? Decembar 2011. ŽK izašao iz SDP-a u julu 2012.

Kad je SDP prvi put bio na vlasti, bio je na ambasadorskoj poziciji.
Od 2000 nije ni za šta odgovoran jer je bio načelnik opštine.
Od 2006 opet nije ni za šta odgovoran jer je bio član Predsjedništva BiH. Iz reda opozicije.
Visiti na državnoj sisi već 14 godina, za to vrijeme uprihoditi oko milion maraka plate, ravno iz džepova poreskih obveznika, i nakon svega se predstaviti kao nova snaga, i poštenjačina, i ne biti ni za šta odgovoran... to može samo pravi mag.
Mislim da bi se trebao požaliti onima koji se kreirali sistem u kojem se bitne odluke donose u kafanama i stranačkim centralama, umjesto u institucijama.
ultima_palabra

#9538 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

Još malo pa će @alfonsovu sliku staviti u centrale SDA i HDZ, odmah do Alije i Franje :mrgreen:
no_mani=no_fjučr

#9539 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by no_mani=no_fjučr »

ultima_palabra wrote:Još malo pa će @alfonsovu sliku staviti u centrale SDA i HDZ, odmah do Alije i Franje :mrgreen:
To je velika cast!
Corto Maltese

#9540 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Corto Maltese »

ultima_palabra wrote:
Corto Maltese wrote: Od 2000 nije ni za šta odgovoran jer je bio načelnik opštine.
Mislim da bi se trebao požaliti onima koji se kreirali sistem u kojem se bitne odluke donose u kafanama i stranačkim centralama, umjesto u institucijama.
Slažem se. Trebalo je proteći samo 13 godina i oko milion maraka da Komšić skonta da mu je vrijeme da izađe iz tog sistema.
I to taman negdje pred kraj drugog, po zakonu i zadnjeg, mandata u Predsjedništvu BiH.
Mag, kažem vam, pravi mag.
lerdi

#9541 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by lerdi »

POZIV KOMERCIJALNIM I RAZVOJNIM BANKAMA POVODOM PRIRODNE KATASTROFE U BOSNI I HERCEGOVINI

SAOPĆENJE ZA JAVNOST

Moratorij na kredite stanovništvu i privrednim subjektima

Povodom katastrofalnih vremenskih nepogoda koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu, odnijele brojne ljudske žrtve i pričinile ogromne materijalne štete, kako stanovnicima, tako i privrednim subjektima u zemlji i koje će imati neizbježne negativne posljedice na ličnu finansijsku situaciju stanovništva (uništene kuće i izvore primanja) i poslovni sektor (uništene fabrike, poljoprivredna dobra i druga područja poslovanja), Demokratska fronta želi da se obrati svim komercijalnim i razvojnim bankama koje posluju u Bosni i Hercegovini.

Pozivamo sve komercijalne banke, Razvojnu banku Federacije BiH i Investicijsko-razvojnu banku Republike Srpske da privrednim subjektima i građanima Bosne i Hercegovine koji su pretrpjeli nesagledivu ekonomsku štetu uzrokovanu poplavama i pokrenutim klizištima u narednih 12 mjeseci obustave naplatu kredita.

Isto tako, stanovništvu i kompanijama koje su uzele kredite u svrhu izgradnje pogona, postrojenja, kupovinu opreme, mašina, kao i za pokretanje proizvodnje, potrebno je uz dodatni grace period (obustave naplate kredita) izvršiti otpis svih dospjelih kamata za narednih godinu dana.

Sada je vrijeme da komercijalne i razvojne banke koje posluju u Bosni i Hercegovini pokažu solidarnost, kao i to da su društveno odgovorne finansijske institucije koje žele pomoći svojim klijentima, odnosno stanovništvu i kompanijama.
Banksy

#9542 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

palermo wrote:
Banksy wrote:
Imamo par stvari koje su već sad izvjesne:
Bakir je preuzeo ili će preuzeti SDA,
Bakir i Zlatko su najveći prijatelji i najbliži poslovni saradnici,
Zlatko je već, istina implicite, najavio postizbornu koaliciju s SDA,
Na jednoj strani su SDA&SDP, na drugoj DF, SBB, SDU, Naša stranka i ostala sitnež, nemam pojma, sve ostale,

Šta predlažeš?
Moraju biti na istoj strani sa SBB-om ? Mislim, ako moraju, onda sam ja na ovoj drugoj strani. Jbg......
Jedino što moraju je biti na strani suprotnoj onoj na kojoj su SDA i SDP.

To da će kao DF ići u koaliciju s SBB-om nakon izbora je jeftini spin iz Centrale lansiran da od DF-a odbije potencijalne odbjegle SDP glasače.
Pritom se zaboravlja da je uoči prošlih općih izbora kroz Avaz najavljena koalicija SBB&SDP, a Zlatko je pravdao potrebom da se najzad skine SDA. Ne sjećam se da ste tada bili ovako rezolutni kad je u pitanju zgražavanje nad Fahrom i njegovim djelom. Zapravo, ne sjećam se da je i bilo kakve negativne reakcije oko ove skandalozne koalicije. @Seln je bio jedini glasan, koliko se sjećam.

Poštujem ja tvoju odluku da budeš na drugoj strani. Samo podsjećam da, uz svu silu užasa korupcije, krađe, sile, bahatosti, grabeži i bezakonja, a koji smo prošli u ovih 20 godina, druga strane podrazumijeva i Seku u Državnoj bolnici, Poljine, Erdogana, Alšidi, kao i Šaju, Arziju i Radeljaša. Drago mi je ako ti želudac to može podnijeti. Moj više ne može, nema govora. Mislim da je konačno vrijeme za promjene, po bilo koju cijenu.
Banksy

#9543 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
stvarno sam razocaran u pojedine forumase cije misljenje inace itekako cijenim, a sad se vode logikom "hajmo ovim ucerat" cak i po cijenu da od njih na vlast dovedu JOS GORE

inat nego sta
Skidanje mafijaškog ološa s vlasti je ''hajmo ovim ucerat''? Zanimljivo razmišljanje.
Altsa

#9544 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Altsa »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:
stvarno sam razocaran u pojedine forumase cije misljenje inace itekako cijenim, a sad se vode logikom "hajmo ovim ucerat" cak i po cijenu da od njih na vlast dovedu JOS GORE

inat nego sta
Skidanje mafijaškog ološa s vlasti je ''hajmo ovim ucerat''? Zanimljivo razmišljanje.
jos gore moze biti samo ako na vlast dode Nacionalsocijalistička radnička partija sve ostalo je raj
Banksy

#9545 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:@alfons je protiv vlasti sve dok ne postoji realna opcija da padnu :D
Upravo tako. Neko bi čak rekao i da se uplašio ... :D
Alfons Kauders wrote:
prati malo kako se u zadnje vrijeme obecavaju zlatne kasike i ko ih obecava... malo se uloge presaltale... nacionalizam je out, i jebeni vucic je to skonto... hdz u hrvatskoj reformiran u stranku centra, sda donekle...

a narod ko narod - voli vjerovati u bajke... nekad o velikim drzavama i velikim vodjama, nekad o socijalnoj pravdi, i hapsenju velikih riba... i onda ce svi zivjeti sretno, svaki diplomac ce imati posao, svako ce imati uvezan staz, svako ce moci priustiti stan, nov auto i 15 dana u makarskoj...
Havatar

#9546 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

Banksy wrote:
palermo wrote:
Banksy wrote:
Imamo par stvari koje su već sad izvjesne:
Bakir je preuzeo ili će preuzeti SDA,
Bakir i Zlatko su najveći prijatelji i najbliži poslovni saradnici,
Zlatko je već, istina implicite, najavio postizbornu koaliciju s SDA,
Na jednoj strani su SDA&SDP, na drugoj DF, SBB, SDU, Naša stranka i ostala sitnež, nemam pojma, sve ostale,

Šta predlažeš?
Moraju biti na istoj strani sa SBB-om ? Mislim, ako moraju, onda sam ja na ovoj drugoj strani. Jbg......
Jedino što moraju je biti na strani suprotnoj onoj na kojoj su SDA i SDP.

To da će kao DF ići u koaliciju s SBB-om nakon izbora je jeftini spin iz Centrale lansiran da od DF-a odbije potencijalne odbjegle SDP glasače.
Pritom se zaboravlja da je uoči prošlih općih izbora kroz Avaz najavljena koalicija SBB&SDP, a Zlatko je pravdao potrebom da se najzad skine SDA. Ne sjećam se da ste tada bili ovako rezolutni kad je u pitanju zgražavanje nad Fahrom i njegovim djelom. Zapravo, ne sjećam se da je i bilo kakve negativne reakcije oko ove skandalozne koalicije. @Seln je bio jedini glasan, koliko se sjećam.

Poštujem ja tvoju odluku da budeš na drugoj strani. Samo podsjećam da, uz svu silu užasa korupcije, krađe, sile, bahatosti, grabeži i bezakonja, a koji smo prošli u ovih 20 godina, druga strane podrazumijeva i Seku u Državnoj bolnici, Poljine, Erdogana, Alšidi, kao i Šaju, Arziju i Radeljaša. Drago mi je ako ti želudac to može podnijeti. Moj više ne može, nema govora. Mislim da je konačno vrijeme za promjene, po bilo koju cijenu.
Zbog cega je ovo boldirano lose :?:
Banksy

#9547 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

vivaldi wrote:
nevezano za ovu vanrednu situaciju s poplavama, ali pogledaj medija na svakodnvenoj bazi - pa ko da je i dalje 95. svaka druga vijest ima neki etnicki predznak.
Vezano za ovu vanrednu situaciju s poplavama, čini mi se da se nikad nakon rata nije pokazalo ovoliko dobre volje i želje da se pomogne drugome i sarađuje s njim bez obzira na etnički predznak. Ono dobro što su izrodile ove poplave i što mi je probudilo nadu da nije sve izgubljeno je neviđeno jedinstvo, solidarnost i skoro zaboravljena empatija, a bez obzira na ime i etničku pripadnost. Da postoje lider i ideja, ovo bi se dalo krasno kanalisati u pozitivnom smjeru.
Banksy

#9548 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Banksy »

Havatar wrote:
Corto Maltese wrote:
MuaDib wrote:Jedno je jasno DF Željko Komšić nije bezveze u fokusu pažnje forumske spin mafije, s obzirom da je rejting DF dotigao najveći mogući nivo, gdje mu SDA bježi za svega 1%, a SDP i SBB su daleko iza DF-a.
Meni je itekako jasan strah postojeće garniture i njihovih pulena, spram DF i nepoznanice koju isti za njih nosi. Međutim paranoidna šizofrenija koja je zahvatila crveno-zeleni kolektiv, dovela je do upadanja istih u živo blato vlastitih zabluda.Beskrupulozno koristeći stanje prirodne nesreće i posljedičnog haosa, kako bi se konfrontirala sa političkim protivnicima. Možete vi blebetati do sutra, moežte vi pametovati do prekosutra, ali neće te se tako lako kutarisati narandžaste evolucije.
Pitao sam te već, ali da ponovim- jesi li ti siguran da navijaš za Komšića?
U svakom postu mu barem po jednom dobro šukneš.
Dok se nije ubacio u organe stranke pljuvao ga je iz sve snage a sad kako je postao partijski funkcioner sad je Komisc spas.
Pusti portparola, dobro radi, nemojte ga ometati.

edit: dobro se zagužvalo, i to, zanimljivo, samo na ovoj temi,
i svi su složno, ujedinjeni, skočili na zadnje, dobar znak :thumbup:
Alfons Kauders

#9549 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote:

inat nego sta
pa da bi bilo skidanje, mora neko i doci na vlast

a ako ce doci SBB, uz privjesak u vidu DF-a... sorry ali onda nisam siguran da smo se kutarisali mafijaskog olosa...

mozda fahro imenuje keljmendija za ministra sigurnosti da hapsi velike ribe, ovaj eliminise konkurenciju :D
Alfons Kauders

#9550 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
ultima_palabra wrote:@alfons je protiv vlasti sve dok ne postoji realna opcija da padnu :D
Upravo tako. Neko bi čak rekao i da se uplašio ... :D
Alfons Kauders wrote:
prati malo kako se u zadnje vrijeme obecavaju zlatne kasike i ko ih obecava... malo se uloge presaltale... nacionalizam je out, i jebeni vucic je to skonto... hdz u hrvatskoj reformiran u stranku centra, sda donekle...

a narod ko narod - voli vjerovati u bajke... nekad o velikim drzavama i velikim vodjama, nekad o socijalnoj pravdi, i hapsenju velikih riba... i onda ce svi zivjeti sretno, svaki diplomac ce imati posao, svako ce imati uvezan staz, svako ce moci priustiti stan, nov auto i 15 dana u makarskoj...
pravo sam se uplasio, :D morebit da me cak i uhapse ko veliku ribu... :D i ima da mi oduzmu vilu na poljina, audija i tako to :D
Post Reply