Ma nista pazarim samsungaCooK wrote:Ako zelis dodatnu sigurnost(duzu garanciju) ali losiju sliku i generalno losiji TV onda Toshibu. Ako zelis bolju sliku i generalno bolji TV ali manju sigurnost(kracu garanciju) onda Samsung. Ako zelis oboje a nije ti zurba onda ces sacekati 6 mjeseci i kupiti Samsung sa 5 godina garancije.vernes81 wrote:Sta je bolje uzeti:
https://www.ekupi.ba/TOSHIBA-LED-televi ... 94179.aspx
https://www.ekupi.ba/SAMSUNG-LED-televi ... 95683.aspx
S tim da ova toshiba ima 5 god. garancije, a samsung 2 godine.
Ili ako ima neka treca opcija u ovom cjenovnom rangu sa ovom dijagonalom.
TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
-
vernes81
#9526 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
-
F4hrooo
#9527 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Podesio sam i tv je odlican za 999KM bas solidan za te pare... Ali nije mi jasno jedno kad odem na LG content store otvori mi sporazum sa korisnikom i kaze nije moguce ucitati korisnicke racune o cemu se radi?CooK wrote:Probaj ove:F4hrooo wrote:Dali mi neko moze reci postavke za 49uk7550 najvise ce se gledati filmovi javicu utiske kroz koji dan
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uk7700/settings
-
brazzo19
#9528 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Drug ti se zalis na jacinu a ne na formate koje odredjeni ulazi/izlazi propustaju. ARC propusta te formate koji su navedeni ali nije mu zvuk nista jaci od optickog kabela. Osim toga mora ti soundbar podrzavati te formate a koliko znam n450 ih ne podrzava. Tako da sto se tice jacine i formata, kao sto sam vec ranije napisao, potpuno je svejedno hoces li spojiti preko arca ili optike.[/quote]brazzo19 wrote:Malo sam istrazivao ovo jos za povezivanje i ovako google kazeCooK wrote:Svejedno je, opticki kabal ili hdmi arc. Kolika ti je soba gdje se TV nalazi? BTW dobro je pa ti ne kupi onaj n400 koji si planirao, on je duplo slabiji a taj n450 po mom misljenju ima sasvim dovoljnu jacinu sa sobu prosjecne velicine(do 20m2).brazzo19 wrote:Cime je najbolje spojiti q6fn i samsung soundbar n450 najbolji zvuk? Audio kablom koji je dosao uz soundbar, hdmi kablom ili nesto trece? Spojio sam za ssd ovim sto je dosao uz soundbar ali mi se ne cini nesto pretjerano jak zvuk pa reko da nema sta bolje?![]()
https://www.cnet.com/news/hdmi-vs-optic ... on-to-use/
Ipak je izgleda malo bolje preko HDMI Arc :
The basics
Both HDMI and optical pass digital audio from one device to another. Both are better than analog (the red and white cables). Both can pass multi-channel audio, like Dolby Digital. Both cables can be had pretty cheap.
The biggest difference is that HDMI can pass higher-resolution audio, including the formats found on Blu-ray: Dolby TrueHD and DTS HD Master Audio. These formats can't get transmitted across optical.
In terms of simplicity, HDMI also passes video signals. So if you want just a single cable between two devices, HDMI is your pick.
Nekako mi zao da "trosim" HDMI ulaz al izgleda da cu ipak morati
Razumio! Hvala puno kao i uvijek kratko i jasno objasnjenje.
-
F4hrooo
#9529 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Napravio sam bio mi je los wifi ko mi moze objasniti kako da ubacim kanale na smart iptv kako da dodjem do liste kanala za ex-yu?F4hrooo wrote:Podesio sam i tv je odlican za 999KM bas solidan za te pare... Ali nije mi jasno jedno kad odem na LG content store otvori mi sporazum sa korisnikom i kaze nije moguce ucitati korisnicke racune o cemu se radi?CooK wrote:Probaj ove:F4hrooo wrote:Dali mi neko moze reci postavke za 49uk7550 najvise ce se gledati filmovi javicu utiske kroz koji dan
https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/uk7700/settings
-
majstor.yoda
#9530 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
slicno mi je i komsija na staroj adresi stradao, naime, dva puta je nabelaisao gromovski. Prvi put receiver nije stradao, ali jeste tv, zato sto je imao i kabal ustekan u tv, jerbo je imao ponekad problema sa receiverom i D3 kanalima pa je putem DVB-C pratio program a i putem analogne, ovisno kakav problem bude sa uslugom. Drugi put, samo receiver ustekan putem HDMI u tv... receiver prezivio, tv strad'o, kako, pojma nejmam, navodno mu majstor rek'o da receiver ima zastitu koja ponekad moze njega sacuvati, ali ne i aparat na koji je prikopcan?semirsar wrote:
Inace je komso korisnik bivseg HS i zivi na memli strani saraj'va.
P.S svi aparati ustekani u prenaponsku zastitu, cak i telefon, samo kablovsku nije ustek'o
nosio TV Fiki na Koševskom brdu na servis. Elem, konačan rezultat: 120km za napajanje, 100km za HDMI ulaze. bio i tehničar iz Telemacha, kaze da je sasvim moguće da je prenapon od groma preko resivera i HDMI-ja spalio tv. naravno, firma se ogradila od odgovornosti, ne mogu ništa kompenzirati. kaže, izvuci i HDMI kad grmi. a pored ovog mi je spalilo i kamere, odnosno DVR/snimač, kako li se to zove. Matična otišla. Uređaj bio spojen na TV, vjerovatno prošlo preko HDMI-ja. hebem im mater :S
- diablobih
#9531 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Je li ti uzemljena kuca yoda? Ti ga bas popusio :S Ja u zivotu gasio nisam nista, ne pada mi napamet da pocnem sada.
- typeOnegative
#9532 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
nosio TV Fiki na Koševskom brdu na servis. Elem, konačan rezultat: 120km za napajanje, 100km za HDMI ulaze. bio i tehničar iz Telemacha, kaze da je sasvim moguće da je prenapon od groma preko resivera i HDMI-ja spalio tv. naravno, firma se ogradila od odgovornosti, ne mogu ništa kompenzirati. kaže, izvuci i HDMI kad grmi. a pored ovog mi je spalilo i kamere, odnosno DVR/snimač, kako li se to zove. Matična otišla. Uređaj bio spojen na TV, vjerovatno prošlo preko HDMI-ja. hebem im mater :S[/quote]majstor.yoda wrote:slicno mi je i komsija na staroj adresi stradao, naime, dva puta je nabelaisao gromovski. Prvi put receiver nije stradao, ali jeste tv, zato sto je imao i kabal ustekan u tv, jerbo je imao ponekad problema sa receiverom i D3 kanalima pa je putem DVB-C pratio program a i putem analogne, ovisno kakav problem bude sa uslugom. Drugi put, samo receiver ustekan putem HDMI u tv... receiver prezivio, tv strad'o, kako, pojma nejmam, navodno mu majstor rek'o da receiver ima zastitu koja ponekad moze njega sacuvati, ali ne i aparat na koji je prikopcan?semirsar wrote:
Inace je komso korisnik bivseg HS i zivi na memli strani saraj'va.
P.S svi aparati ustekani u prenaponsku zastitu, cak i telefon, samo kablovsku nije ustek'o
i meni je nedavno spalilo HDMI ulaze na TVu , prvi put sprzilo maticnu plocu na TVu , drugi put samo HDMI .. sreca pa je TV pod garancijom
inace , coax je smrt kad grmi , i preporucljivo je iskljucit sve .
- Dupli_skalp
#9533 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
zna li neko u čemu je razlika između samsungovih modela nu7022, nu7023, nu7092 i nu7093?
koliko vidim specifikacije su iste, ali cijene nisu.
koliko vidim specifikacije su iste, ali cijene nisu.
- MTV
#9534 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
92 i 93 imaju satelitski prijem DVB S2, dok 22 i 23 nemaju.
E sad koja je razlika u zadnjim brojevima 2 i 3 to ne znam.
- Dupli_skalp
#9535 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
hvala... koliko je bitan taj dvb s2?MTV wrote:92 i 93 imaju satelitski prijem DVB S2, dok 22 i 23 nemaju.
- MTV
#9536 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako nemas statelitske onda ti nije bitan.eyesburn wrote:hvala... koliko je bitan taj dvb s2?MTV wrote:92 i 93 imaju satelitski prijem DVB S2, dok 22 i 23 nemaju.
- Dupli_skalp
#9537 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
nije za mene, nego za tazbinuMTV wrote:Ako nemas statelitske onda ti nije bitan.eyesburn wrote:hvala... koliko je bitan taj dvb s2?MTV wrote:92 i 93 imaju satelitski prijem DVB S2, dok 22 i 23 nemaju.
što se slike i panela tiče, sve isto?
- MTV
#9538 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Nema. Ovi sa 92 i 93 jedino imaju taj satelitski DVBS2.
Ako zelis bolji panel onda je to NU71xx serija. Ali je i tu razlika u cijeni.
Ako zelis bolji panel onda je to NU71xx serija. Ali je i tu razlika u cijeni.
- dzeko1
#9539 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Valja li cemu ovaj TV?
https://technoshop.ba/proizvodi/tv-i-au ... 0pla-4593/
Planiram uzeti neki budget 4k TV, pa sam naletio na ovaj, cijena mi privlacna, a odgovara mi ova radnja, pa me zanima je li cemu.
Planiram uzeti neki budget 4k TV, pa sam naletio na ovaj, cijena mi privlacna, a odgovara mi ova radnja, pa me zanima je li cemu.
-
jarobot
#9540 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koliko sam pročitao ne isplati se uzimati uhd na maloj dijagonali. Kažu da treba matar sjediti ispred tv da bi bilo efektadzeko1 wrote:Valja li cemu ovaj TV?
-
CooK
#9541 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako ti treba sirok ugao gledanja a ne smeta ti losiji kontrast onda je ovo sasvim pristojan TV za ovu cijenu.dzeko1 wrote:Valja li cemu ovaj TV?
-
CooK
#9542 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
I sta sad treba uzeti Full HD TV samo zato sto se 4K na 43" vidi jedino kada se gleda sa metar? Prvo nema vise dobrih Full HD panela, kvalitetni LCD plantovi za proizvodnju istih su ugaseni jos 2016-te godine a drugo nece on gledati samo 4K sadrzaj na njemu.jarobot wrote:Koliko sam pročitao ne isplati se uzimati uhd na maloj dijagonali. Kažu da treba matar sjediti ispred tv da bi bilo efektadzeko1 wrote:Valja li cemu ovaj TV?
-
biglebovski
#9543 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pozdrav ekipi,
uzeo Sony kd55xf7596 4K Android, i nemam pojma šta sve mogu sa TVom. Imao staru lg plazmu 32. Nisam zadovoljan slikom na nekim kanalima, Telemach je u pitanju. Skopčao tv sa HDMI kablom. Ćini mi se da se sve vrti na 720p. Ima dosta šuma. Ima li načina da se to poboljša nekako. Hvala na odgovorima
uzeo Sony kd55xf7596 4K Android, i nemam pojma šta sve mogu sa TVom. Imao staru lg plazmu 32. Nisam zadovoljan slikom na nekim kanalima, Telemach je u pitanju. Skopčao tv sa HDMI kablom. Ćini mi se da se sve vrti na 720p. Ima dosta šuma. Ima li načina da se to poboljša nekako. Hvala na odgovorima
-
CooK
#9544 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Presao si sa TV-a velicine 32" na TV velicine 55" a pretpostavljam da ti je udaljenost gledanja ostala ista pa je normalno da ce ti slika biti losija i ne moze se puno uraditi po tom pitanju. Ovdje imas postavke slike za taj TV pa mozes pokusati nastimati mada sumnjam da ces biti puno zadovoljniji i bolje se lagano navikavaj na tu velicinu TV-a i takvu sliku: https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x750f/settingsbiglebovski wrote:Pozdrav ekipi,
Sto se tice ovog da sve vrti na 720p, pretpostavljam da ti je D3 resiver i da ti je ostala nastimana stara rezolucija dok si imao HD Ready TV pa samo idi u postavke resivera i odaberi 1080i rezoluciju.
-
febo_acm
#9545 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
listam malo temu unazad, ali mnogo odgovora i mnogo pitanja 
elem, može li preporuka za neki model, 4k 55" do nekih 1300km?
-
biglebovski
#9546 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala lijepo na odgovoru. Tako nekako sam i ja kontao. Na nekim kanalima baš bezveze slika. D3 je risiver. Promijenih na 1080i i nema promjena. Izgleda da ću se morati naviknuti. Ne znam da li je ovaj neki EON fazon bolji što se toga tiće?CooK wrote:Presao si sa TV-a velicine 32" na TV velicine 55" a pretpostavljam da ti je udaljenost gledanja ostala ista pa je normalno da ce ti slika biti losija i ne moze se puno uraditi po tom pitanju. Ovdje imas postavke slike za taj TV pa mozes pokusati nastimati mada sumnjam da ces biti puno zadovoljniji i bolje se lagano navikavaj na tu velicinu TV-a i takvu sliku: https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x750f/settingsbiglebovski wrote:Pozdrav ekipi,
Sto se tice ovog da sve vrti na 720p, pretpostavljam da ti je D3 resiver i da ti je ostala nastimana stara rezolucija dok si imao HD Ready TV pa samo idi u postavke resivera i odaberi 1080i rezoluciju.
-
CooK
#9547 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da li TV treba imati sirok ugao gledanja ili ce se najvise gledati direktno i koji sadrzaj najvise planiras gledati na njemu(filmove, serije, sport, show programe, nesto trece)?febo_acm wrote:listam malo temu unazad, ali mnogo odgovora i mnogo pitanja
-
CooK
#9548 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ista slika je i na D3 i na EON resiverima a ako hoces najbolju sliku na kablovskoj onda uzmi modul pa da Sony-jev tuner odradjuje posao umjesto losijih tunera u D3 i EON resiverima.biglebovski wrote:Hvala lijepo na odgovoru. Tako nekako sam i ja kontao. Na nekim kanalima baš bezveze slika. D3 je risiver. Promijenih na 1080i i nema promjena. Izgleda da ću se morati naviknuti. Ne znam da li je ovaj neki EON fazon bolji što se toga tiće?CooK wrote:Presao si sa TV-a velicine 32" na TV velicine 55" a pretpostavljam da ti je udaljenost gledanja ostala ista pa je normalno da ce ti slika biti losija i ne moze se puno uraditi po tom pitanju. Ovdje imas postavke slike za taj TV pa mozes pokusati nastimati mada sumnjam da ces biti puno zadovoljniji i bolje se lagano navikavaj na tu velicinu TV-a i takvu sliku: https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x750f/settingsbiglebovski wrote:Pozdrav ekipi,
-
biglebovski
#9549 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Hvala lijepo na odgovoru. Tako nekako sam i ja kontao. Na nekim kanalima baš bezveze slika. D3 je risiver. Promijenih na 1080i i nema promjena. Izgleda da ću se morati naviknuti. Ne znam da li je ovaj neki EON fazon bolji što se toga tiće?[/quote]CooK wrote:Presao si sa TV-a velicine 32" na TV velicine 55" a pretpostavljam da ti je udaljenost gledanja ostala ista pa je normalno da ce ti slika biti losija i ne moze se puno uraditi po tom pitanju. Ovdje imas postavke slike za taj TV pa mozes pokusati nastimati mada sumnjam da ces biti puno zadovoljniji i bolje se lagano navikavaj na tu velicinu TV-a i takvu sliku: https://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x750f/settingsbiglebovski wrote:[Pozdrav ekipi,
Ista slika je i na D3 i na EON resiverima a ako hoces najbolju sliku na kablovskoj onda uzmi modul pa da Sony-jev tuner odradjuje posao umjesto losijih tunera u D3 i EON resiverima.[/quote]
Hvala na iskrenom savjetu. Vidjeću za taj modul, šta je kako je, nemam pojma. Samo mi krivo, comedy central volim gledati a malac nickelodeon i baš ta dva kanala nevaljaju. Interesantno kako se radi profita usporava primjena tehnologije. Kakva slika bude na netflix-u i sl. apps kad platiš? Ovi neki filmovi što se mogu rentati, jel to bar dobra slika bude?
-
CooK
#9550 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ako nemas prosireni paket kanala onda nije ni cudo sto ti je losa slika na Comedy Centralu i Nickelodeonu jer su oni u SD rezoluciji a inace SD kanali izgledaju dobro samo na televizorima do cca 40" ili ako je udaljenost izmedju TV-a i mjesta gledanja velika. U prosirenom paketu kanala imas Nickelodeon HD i na njemu ce ti biti dobra slika kao sto bi ti morala biti dobra slika na svakom HD kanalu.biglebovski wrote:Hvala na iskrenom savjetu. Vidjeću za taj modul, šta je kako je, nemam pojma. Samo mi krivo, comedy central volim gledati a malac nickelodeon i baš ta dva kanala nevaljaju. Interesantno kako se radi profita usporava primjena tehnologije. Kakva slika bude na netflix-u i sl. apps kad platiš? Ovi neki filmovi što se mogu rentati, jel to bar dobra slika bude?
Sto se tice tih placenih servisa slika je uglavnom dobra ali moj ti je savjet da probas nekako sa Telemachom izganjati da obnovis ugovor a da ti oni daju prosireni paket kanala gdje ima vise HD kanala a mozes naruciti i HBO, Pickbox i sl gdje imas kamaru filmova u HD-u. Takodje malo proguglaj o programu Kodi ako nisi cuo za njega jer ga mozes instalirati na taj TV samo ovo nije tema za to pa necu o tome detaljisati a i imas na netu gomilu upustava kako koristiti Kodi i kako nastimati add-one ili instalirati neki od buildova na njemu.