Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Mustang1

#9526 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Pa de napisi mi koji kablovski operater prenosi Sky Sport van UK.a .. Dao si mi linkove gdje pise o tim programima .. Daj mi ime kablovskog operatera i naziv drzave u kojoj je a da u ponudi ima Sky Sport !
avaks

#9527 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Je li ti ne znaš da čitaš ili fakat trollaš?

@Maharadza hehe jbg ali konkurentni su i previše u tom dijelu Sarajeva gdje se nalaze :D
Telemach

#9528 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

brazzo19 wrote:Jel moguce u zivotu na ovom d3 resiveru da se TRAJNO zapamte postavke jer zaista mi je mucno svaki put kad nestane struje il kad se resiver isteka iz uticnice ili iskljuci na prekidacu , ponovo namjestati titlove i nas jezik na eurosportu da bude ???? :twisted:
Večeras u 00:00 h biti puštena nova verzija software-a za Cisco 4682 v2 risivere (V56-2.1.25.2, NEXX_1.42).
Puštanjem nove verzije softvera riješićemo problem sa gubljenjem postavki risivera (jezik zvuka, jezik titla) kao i pojavljivanje makro blokova (smetnji) prilikom reprodukcije snimljenog sadržaja.
Automatski download software-a će biti trigerovan samo kada risiver u standby modu bude duže od 3 sata ili nakon reboot-a risivera. Kod korisnika koji nikako ne gase risivere, pojavljivat će se poruke na ekranu svaka tri sata da provjere da li postoji novija verzija sw-a.
Mustang1

#9529 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

avaks wrote:Je li ti ne znaš da čitaš ili fakat trollaš?

@Maharadza hehe jbg ali konkurentni su i previše u tom dijelu Sarajeva gdje se nalaze :D
Ne znam citati daj mi napisi ovdje ono sto sam trazio od tebe ! Dao si mi linkove gdje pise o tim platformama ..Daj mi drzave u kojima se emituje sky sport van UK.a !
Mustang1

#9530 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Telemach wrote:
brazzo19 wrote:Jel moguce u zivotu na ovom d3 resiveru da se TRAJNO zapamte postavke jer zaista mi je mucno svaki put kad nestane struje il kad se resiver isteka iz uticnice ili iskljuci na prekidacu , ponovo namjestati titlove i nas jezik na eurosportu da bude ???? :twisted:
Večeras u 00:00 h biti puštena nova verzija software-a za Cisco 4682 v2 risivere (V56-2.1.25.2, NEXX_1.42).
Puštanjem nove verzije softvera riješićemo problem sa gubljenjem postavki risivera (jezik zvuka, jezik titla) kao i pojavljivanje makro blokova (smetnji) prilikom reprodukcije snimljenog sadržaja.
Automatski download software-a će biti trigerovan samo kada risiver u standby modu bude duže od 3 sata ili nakon reboot-a risivera. Kod korisnika koji nikako ne gase risivere, pojavljivat će se poruke na ekranu svaka tri sata da provjere da li postoji novija verzija sw-a.
I samo to ce biti popravljeno ? Nece biti nikakvih novih mogucnosti sa resiverom ..
Cracked

#9531 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Cracked »

Po nekoj logici fox sport 1 bi se mogao pustiti s obzirom da fox kanali vec imaju u regionu. Vjerovatno bi morali zatamnjivati soccer ali zato UFC baby :))))))
Mustang1

#9532 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Gdje ima de da vidim ? :D
Hiddan

#9533 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hiddan »

zna li itko kako da resetiram broj uređaja od D3go ?
avaks

#9534 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Na MojTelemach i pod d3go imaš da obrišeš uređaje (moraš da sačekaš 24h da bi se obrisali).
Evo ti link, samo ukucaj svoje parametre drug:
http://www.mojtelemach.ba/telemachba_ho ... /index.jsp

@Mustang1 imaš u Irskoj prika a koliko ja znam nije UK. I dosta smaranja oko toga, vidim pametan si dečko ajde ohladi :run:

p.s. A ako ne znaš da čitaš reći ću ti da ima i u Njemačkoj i Italiji (ako ti treba c linija javi ;) ali nikome ne govori o ovome a posebno Telemachu)
van helsing

#9535 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by van helsing »

Avaks,malo si pomijesao kruske i jabuke sto se tice sky platformi.

Tapatalk 2
Mustang1

#9536 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

avaks wrote:Na MojTelemach i pod d3go imaš da obrišeš uređaje (moraš da sačekaš 24h da bi se obrisali).
Evo ti link, samo ukucaj svoje parametre drug:
http://www.mojtelemach.ba/telemachba_ho ... /index.jsp

@Mustang1 imaš u Irskoj prika a koliko ja znam nije UK. I dosta smaranja oko toga, vidim pametan si dečko ajde ohladi :run:

p.s. A ako ne znaš da čitaš reći ću ti da ima i u Njemačkoj i Italiji (ako ti treba c linija javi ;) ali nikome ne govori o ovome a posebno Telemachu)
Znao sam da ces nesto ovako napisati zato sam i insistirao da napises ! :D :lol:
Hiddan

#9537 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Hiddan »

veliko hvala @avaks
avaks

#9538 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

No frx drug :D

@Mustang1 prcenzi ti mene :mrgreen:

Nego šta je bilo sa ovim sport 1 kanalom, imali smo nekada pa je ukinut a emituje se koliko vidim:
http://www.sport1.de/
Ima čak i sport 1+ i sport1 us... Zanimljivo...
Maharadza

#9539 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

avaks wrote:No frx drug :D

@Mustang1 prcenzi ti mene :mrgreen:

Nego šta je bilo sa ovim sport 1 kanalom, imali smo nekada pa je ukinut a emituje se koliko vidim:
http://www.sport1.de/
Ima čak i sport 1+ i sport1 us... Zanimljivo...
Imam, digitalna satelitska - astra 19,2° i uživaj u 90-ak Njemačkih kanala među kojima i par stranih (ugl. informativnih, cnn, Russia Today i sl.)! 8-)
saphir_

#9540 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by saphir_ »

stepway wrote:Pitanje za Telemah@

Do kada će te praviti diskriminaciju između "novih" i "starih" korisnika?
U najnovijoj ponudi za isključivo nove korisnike "HBO NA POKLON UZ TRIO MIX PAKET"u trajanju od dvije godine je katastrofalan marketinški potez.Znači da u jednom te istom paketu ima povlaštenih i onih koji to nisu,ima vrijednijih i onih koji su manje vrijedni.Ispravite tu glupost što prije, jer time samo navlačite gnjev korisnika.
to je 2 godine ono sto je nama bilo 3 mjeseca, jesam u pravu ?
Bryant 24

#9541 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Bryant 24 »

saphir_ wrote:

U najnovijoj ponudi za isključivo nove korisnike "HBO NA POKLON UZ TRIO MIX PAKET"u trajanju od dvije godine je katastrofalan marketinški potez.Znači da u jednom te istom paketu ima povlaštenih i onih koji to nisu,ima vrijednijih i onih koji su manje vrijedni.Ispravite tu glupost što prije, jer time samo navlačite gnjev korisnika.
to je 2 godine ono sto je nama bilo 3 mjeseca, jesam u pravu ?
Jos da na tim HBO kanalima ima kvalitetnih filmova mozda bi se i bunio. Filmovi su truba. A i kanali. Tako da je i bolje sto ih nemas, vjeruj mi. Jedino mi je drago sto imam Comedy Central jer je to najbolji kanal na svijetu (za mene), ako njega ukinu onda iste sekunde prekidam ugovor.
SmokingMan

#9542 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by SmokingMan »

Šta se bunite,hoćete nove kanale,pa zar raja po čitav dan gleda telku,radi li iko uopšte?
TinNBANFL

#9543 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by TinNBANFL »

jao konekcije veceras, ne moze se NBA gledat nema teorije...
bmw740i

#9544 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bmw740i »

Neki se upgrade software-a desio na D3 receiveru. Pošto ga gasim svaku večer kad sam ga upalio maloprije odradi neki masivan upgrade. Trajalo je finih 5 minuta sa prekriženim štekerom.
Malo sam preletio po menijima i ništa novo. Ja se ponada da su implementirali gledaj ponovo opciju.
avaks

#9545 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by avaks »

Telemach wrote:
Samo da si pogledao prošlu stranicu...
A za nove opcije ćemo biti blagovremeno obaviješteni naravno (ako ne budu samo za nove korisnike) :D
Telemach

#9546 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Poštovani,

Kompanija Telemach od uvođenja naše najatraktivnije usluge TRIO MIX kontinuirano uvodi nove akcije koji vrijede za nove, ali i postojeće pretplatnike. Velika većina naših postojećih Trio Mix pretplatnika uživala je u nekim od akcijskih benefite koje smo do sad nudili u nekoliko navrata (dodatni kanali, popusti, opcije fiksne telefonije, brzi internet..itd).

Ukoliko biste željeli iskoristiti novu akciju, a postojeći ste pretplatnik TRIO MIX paketa, isto možete napraviti produžavanjem ugovornog odnosa na novo vremensko trajanje od 24 mjeseca, kao što vrijedi i za nove pretplatnike. Za postojeće pretplatnike obnavljanje ugovora uz benefite nove akcije, prekida primjenu benefita akcije u kojoj ste se inicijalno pretplatili na TRIO MIX paket.

Da Vas podsjetimo, pored trenutne akcije u saradnji s HBO najpoznatijim filmskim kanalom, Telemach je kako novim tako i postojećim korisnicima omogućio besplatno korištenje SPORT KLUB HD paketa do 01.03.2014. godine uz najgledanije lige u HD rezoluciji kao sto su Premier i Premiera nogometne liga i NBA košarkaška liga, Formula 1, Atp teniski turniri itd. Trio paketi nadogradivi su do 170 digitalnih TV kanala, preko 70 radio kanala s tematskim muzičkim paketom Music choice, brzinama interneta do 100 Mbps, dodatnim opcijama pozivanja fiksnih mreža u Hrvatskoj i Sloveniji, pauziranjem i premotavanjem TV kanala, snimanjem svih kanala ukupnog kapaciteta oko 160 filmova itd.

Za eventualna dodatna pitanja i prijedloge stojimo na raspolaganju 24/7 i veselimo se Vašim pohvalama i kritikama, sve u cilju da budemo bolji što partner kako novim tako i postojećim vjernim korisnicima.
bmw740i

#9547 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by bmw740i »

Kakva je korist nama kojima se postavke nisu gubile?
shandrprcSA

#9548 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shandrprcSA »

Image

opet taj ping
Reglan

#9549 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

A duo paket,njima qrcina da oci izbiju?
doff

#9550 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by doff »

Stvarno što toliko forsirate pakete sa telefonom, meni fixni ne treba a novosti za duo korisnike ni na vidiku
Locked