Sirija vol. 2

Locked
Challenger__

#95201 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

- Izgleda da Izrael opet udara:
#BREAKING - #Syria: Unidentified warplanes bombard the #Syrian_regime positions in Radar brigade located in Dumair airbase in #Rif_Dimashq province
Image
Burning radar installation in/near Dumair Airbase. Sources confirm strike carried out by a warplane.
muhafuca

#95202 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

Saudi navukose Saleha u Jemenu da promjeni strane - sutra mu djenaza - djaba pare djaba sve :-)

Neda se Saudima nikako
Yemeni ex-President Saleh killed by Houthis following his realignment with Saudis (GRAPHIC)

Code: Select all

https://www.rt.com/news/411854-yemens-ex-president-saleh-killed/
Čitalac

#95203 Re: Sirija vol. 2

Post by Čitalac »

Odoh preko okeana (praznici pa zatim podosta posla) te vam nešto ranije svima želim sve najbolje u 2018. godini!
Budite mi živi i zdravi, oštroumni, svojeglavi.
zrakomlat

#95204 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Čitalac wrote:Odoh preko okeana (praznici pa zatim podosta posla) te vam nešto ranije svima želim sve najbolje u 2018. godini!
Sretan put i sve najbolje.
jogurt_

#95205 Re: Sirija vol. 2

Post by jogurt_ »

Odoh preko okeana (praznici pa zatim podosta posla) te vam nešto ranije svima želim sve najbolje u 2018. godini!

Čitalac
Sretan put i hvala za postove
Krokodajl

#95206 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Čitalac wrote:Odoh preko okeana (praznici pa zatim podosta posla) te vam nešto ranije svima želim sve najbolje u 2018. godini!
Sretno i tebi, hvala na doprinosu na temi :thumbup:
walter kurtz

#95207 Re: Sirija vol. 2

Post by walter kurtz »

Valjalo bi jedno hiljadu houthija uvesti u siriju da privedu ovaj rat kraju :zoka:
ultrajvosa 1987

#95208 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

Huti se našikaju i prave haos :D
Kaligrafija

#95209 Re: Sirija vol. 2

Post by Kaligrafija »

Citalac, sretan put i boravak, ma gdje to bilo... :thumbup:

A sto se tice foruma, vidim ja nesto mi cudno, ne mogu da skontam sta, nekako lijepi upisi, normalno se cita...kad kazu Kikibombona banovan, nema vise kilometarskih slikovnica i razglednica... :mrgreen: :lol: :lol:
sarajevoxxxx

#95210 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Kako je Bešaru Al Asadu, zlikovcu iz Damaska danas bilo gledati scene iz Sane.Kakva li samo njega sudbina čeka nakon ovoliko poginulih i milion puta goreg nasilja nego u Jemenu.

Sadam, Gadafi, Saleh...Sva trojica svoju diktaturu završili sa likvidacijom. Dohakao im njihov narod. Presudili im ljudi koje su decenijama tlačili i ponižavali.

Mubarek završio u zatvoru zamijenila ga krvava vojna hunta.

Ben Ali osuđen na 4 doživotne.

Asad se koprca, padaju totemi oko njega, padaju diktature jedna za drugom, a on se uživio u ulogu borca protiv terorizma, ne skida osmijeh sa lica, zahvaljiva se tamo nekim ruskim generalima (ubicama koji su ne tako davno neke njihove kolege milione svojih Rusa pobili pokazujući samo koliko su brutalni i bezobzirni) i koji danas ubijaju sirijsku djecu, sirijske civile.

Obzirom na njihov period diktature, neki su vladali skoro pola vijeka, ipak brzo oni odlaze i ipak na jedan strašan i bezobziran način.

Sadam 2003. vješanje
Gadafi 2011. ubijen u pustinji
Mubarek 2011. uhapšen i nekoliko godina završio u zatvoru
Ben Ali 2011. osuđen na 4 doživotne
Saleh 2017. ubijen u pustinji

Bešar Al Asad .... nakon ovakvog strašnog rata vjerovatno će okončati kao Gadafi i Saleh ako ne i mnogo gore i brutalnije.
Challenger__

#95211 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Sretan put i svako dobro!
KAMI666

#95212 Re: Sirija vol. 2

Post by KAMI666 »

Hahhahahaaha
Savo Srbine, samo guslaj, dok ti lajes karavani prolaze :D :bih:
Challenger__

#95213 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Saleh 2017. ubijen u pustinji
Ubijen dva dana nakon što si mu počeo dizati palac.
Challenger__

#95214 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Image
Challenger__

#95215 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Image
Tiger Forces Continue Rapid Avdance, Liberate 5 Villages And 3 High Points From ISIS
sarajevoxxxx

#95216 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:
sarajevoxxxx wrote:Saleh 2017. ubijen u pustinji
Ubijen dva dana nakon što si mu počeo dizati palac.
:lol:

Jest, jest... dizanje palca na njegovu sliku sa ostalim diktatorima.

Ima nešto u tim slikama.
Challenger__

#95217 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Od kako sam na forumu, koga god si ti podržavao, taj je bio donji: FSA - donja, Nusra - donja, ISIL - donji, kad si počeo Kurde podržavati - donji, čim je Salih promjenio stranu, dižeš palac, Salih - donji.

zrakomlat

#95218 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

A šta fali Izraelu :D
Challenger__

#95219 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

Istina. Od svih Sa'voxovih favorita, Izrael stoji kao granit.

8)

Što jest-jest.
zrakomlat

#95220 Re: Sirija vol. 2

Post by zrakomlat »

Više sam se mislio nadovezati na taj niz gore, al ipak, što kažeš, tvrd orah, trebaće izgleda jača podrška. Savoxe, navali :D
Krokodajl

#95221 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Asad je danas gledao reprizu Marisol, kakav crni Saleh...
sarajevoxxxx

#95222 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:Od kako sam na forumu, koga god si ti podržavao, taj je bio donji: FSA - donja, Nusra - donja, ISIL - donji, kad si počeo Kurde podržavati - donji, čim je Salih promjenio stranu, dižeš palac, Salih - donji.

Salih je bio diktator, završio baš onako kako ti govorim već 4 godine da će završiti svi diktatori uključujući i Asada i to je najbitnije u svemu, kakav palac o čemu govoriš? Ja dok sam postavljao Salihove slike sa Gadafijem, pisao da mu je sloboda kretanja ograničena, ti si trunio o konsenzusu velikih sila.Nema Jemen za Libanon, nema dogovor je pao, nema nikakvih konsenzusa ni u Jemenu ni u Siriji, svi događaji na Bliskom istoku prilično su predvidivi, samo treba biti više realan a manje ohol.
sarajevoxxxx

#95223 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Challenger__ wrote:U Najkraćem: Da bi se ojačala i zapečatila pozicija Damaska i sačuvala stabilnost u Libanu, žrtvovan je Jemen, odnosno pokret Ansarullah od koga je, posredstvom regionalnih i globalnih aktera odvojen "Svenarodni front" Ali Abdullah Saleha.

U čitavoj priči su: sa jedne strane Teheran, Bagdad i južni Bejrut (Hezbollah), sa druge Rijad, Abu Dabi i Kairo, sa treće Ankara i Doha, sa četvrte Vašington i Tel Aviv/Jerusalim i na petoj strani Damask i Moskva koja je komunicirla i koordinirala sa svima.

Salihovo pozicioniranje je rezultat regionalnog i globalnog konsenzusa.
Možeš fuliti u prognozama to je najnormalnija stvar. Ali brate reći Jemen za Libanon, žrtvovan Ensarullah, oko Saliha se dogovorili, ni manje ni više nego sve sile, "globalni konsenzus" :lol: Da bi čovjeka ubili negdje u jemenskoj pustinji samo dva dana nakon što smo saznali da su se svi dogovorili da je on taj :lol:
Challenger__

#95224 Re: Sirija vol. 2

Post by Challenger__ »

sarajevoxxxx wrote:Možeš fuliti u prognozama to je najnormalnija stvar.
Ispisano ni u snu nije "prognoza" već opis stanja na terenu i to tačan opis. Posljednji Hezbollahov instruktor je napustio Jemen prije nekoliko mjeseci (to je i Nasrallah priznao u govoru povodom Haririjeve iznuđene ostavke), Emirati kao emisari dijela međunarodne zajednice mjesecima obrađuju Saliha sa namjerom da njegov Kongres odvoje od Ansarullaha. Čekalo se samo da se to javno obznani pa da ili Huti ili Salih budu donji.

Mogao si citirati i sljedeću moju rečenicu, prije ubistva, naravno:
Challenger__ wrote:Iako, znajući kako rezonuju vladari u tom dijelu svijeta uopšte ne vjerujem da će se držati bilo kakvog dogovora.
Sve je jasno, ali ti imaš hronični problem sa razumjevanjem.
sarajevoxxxx

#95225 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nema tu nikakvih dogovora, a jesi rekao da je žrtvovan Jemen, da će se Salih progurati itd. to nije opis stanja na terenu. Ja sam rekao da Salih sve ukupno ima dva kilometra slobodne teritorije u Sani, postavio njegovu sliku sa Gadafijem. :-) Mijenjanje strana vidjelo se odmah koliko je to očajano loš potez, da je sam sebi oduzeo slobodu, da će to biti žestoko kažnjeno, izdaja nigdje nije popularna, najmanje u zemlji gdje bijesni rat.

Najmanje što je trebao i morao uraditi je izaći na teritoriju pod kontrolom Hadija i legalista, pa onda da radi to što je zamislio. Salih je dokaz da diktatori nisu popularni, da je i Bešar Al Asad vještačka tvorevina, da u momentima kada treba zagristi ili položit život da nema nikoga ko će to za njih uraditi, da ih na vlasti ili na sceni održava gola sila međunarodne zajednice a ne volja jemenskog ili sirijskog naroda itd.
Locked