Šta bi dobio? Frajer ovdje godinu i pol dana. Nikakve veze s Bosnom nije imao prije dolaska. Ni s Hercegovinom.Logovan wrote:Ma da su normalna pravila Stanojevic bi odmah dobio status domaceg igraca ili bi ga dobio sa vremenom, ali brze nego sto se sad dobija. A i Velkoski je isto do sad trebao biti domaci igrac.
Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
MensurM
#95001 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
- Logovan
#95002 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ooo provokator, u narodu poznatiji kao "posjeta".MensurM wrote:Šta bi dobio? Frajer ovdje godinu i pol dana. Nikakve veze s Bosnom nije imao prije dolaska. Ni s Hercegovinom.Logovan wrote:Ma da su normalna pravila Stanojevic bi odmah dobio status domaceg igraca ili bi ga dobio sa vremenom, ali brze nego sto se sad dobija. A i Velkoski je isto do sad trebao biti domaci igrac.
Ko, Stanojević? Znam da nema nikakve veze sa BiH. Pravilo za dobijanje statusa domaćeg igrača je preglupo. Frajer došao 2017. godine u augustu. Još tri mjeseca i biće tačno 2 godine od njegovog dolaska, a neće imati pravo da se vodi kao domaći igrač. Predugo se čeka da se dobije status. Ako napusti Sarajevo i vrati se nakon nekog vremena, poništit će sve ove godine koje je sakupio i opet će ih morati skupljati iz početka da bi dobio pravo da se vodi kao domaći igrač.
Da se ja pitam, a i bilo bi normalno da se ovo uvede, igrači iz država regiona se ne bi vodili kao stranci. Ili barem iz Srbije i Hrvatske.
- HowForWhom
#95003 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Bolje da se vode kao stranci, osim (mozda) u slucaju da su bas standardni u svojoj ekipi 2 godine.
Da se ne vode kao stranci, mogu mislit sta bi polovnjaka ovdje kod nas bilo.
- Logovan
#95004 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa onda smanjiš godine, da ne budu tri godine, nego godina ili dvije. Polovnjaka će vazda biti.Pitar_na_motoru wrote:Bolje da se vode kao stranci, osim (mozda) u slucaju da su bas standardni u svojoj ekipi 2 godine.
Povećati broj stranaca, kao što normalne lige urade. Mi smanjili broj stranaca kao eto da se više okrenemo mlađim i talentovanim igračima.
- HowForWhom
#95005 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Slažem se tu s tobom. Minimalno 3 u prvi tim, a dva na klupi pa izvoli.Logovan wrote:Pa onda smanjiš godine, da ne budu tri godine, nego godina ili dvije. Polovnjaka će vazda biti.Pitar_na_motoru wrote:Bolje da se vode kao stranci, osim (mozda) u slucaju da su bas standardni u svojoj ekipi 2 godine.
Povećati broj stranaca, kao što normalne lige urade. Mi smanjili broj stranaca kao eto da se više okrenemo mlađim i talentovanim igračima.A isti klinac imamo. Treba staviti pravilo koliko mladih npr. do 21 godine treba biti u prvih 11 i koliko na klupi, a ne smanjivati broj stranaca.
No medjutim, najvaznije pitanje BH fudbala je gdje ugostiti Italiju
- Logovan
#95006 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Najveći problem saveza, jebo sve ostalo. Lako ćemo za sve ostalo.
- Dr. Kuca
#95007 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sta je problem sa infom par dana? Je li to prestala stranica sa radom?
-
kakaljin
#95008 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
To je sada glavna stvar, ostalo vise nije bitnoPitar_na_motoru wrote:Slažem se tu s tobom. Minimalno 3 u prvi tim, a dva na klupi pa izvoli.Logovan wrote:Pa onda smanjiš godine, da ne budu tri godine, nego godina ili dvije. Polovnjaka će vazda biti.Pitar_na_motoru wrote:Bolje da se vode kao stranci, osim (mozda) u slucaju da su bas standardni u svojoj ekipi 2 godine.
Povećati broj stranaca, kao što normalne lige urade. Mi smanjili broj stranaca kao eto da se više okrenemo mlađim i talentovanim igračima.A isti klinac imamo. Treba staviti pravilo koliko mladih npr. do 21 godine treba biti u prvih 11 i koliko na klupi, a ne smanjivati broj stranaca.
No medjutim, najvaznije pitanje BH fudbala je gdje ugostiti Italiju
Skontali hahari da ce vise zaraditi na kartama, pa daj sto prije da se uzme lova
- East_side
#95009 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sto se tice zamjene za Mujakica... neka se Dupovac (kako zna i umije) dovede na onaj nivo na kojem je bio u proslom mandatu kod nas. Tad nam je bio cak i kapiten.
Mislim da nije nemoguce da uz potrebnu minutazu i kontinuitet utakmica dodje na taj nivo ponovo.
On (u svojoj najboljoj formi) i Lazic bi mogli biti dovoljno kvalitetan stoperski par za nase lige. Mozda dovesti jos jednog stopera za klupe (kartoni, povrede) ili, ako postoji dovoljno kvalitetan, pekomandovati nekoga iz omladinskog pogona.
Ne kazem da je Dupovac neka aman-zaman igracina (ikad bio, sad pogotovo...) ali mi ovo ispada kao neko najlogicnije rjesenje
Mislim da nije nemoguce da uz potrebnu minutazu i kontinuitet utakmica dodje na taj nivo ponovo.
On (u svojoj najboljoj formi) i Lazic bi mogli biti dovoljno kvalitetan stoperski par za nase lige. Mozda dovesti jos jednog stopera za klupe (kartoni, povrede) ili, ako postoji dovoljno kvalitetan, pekomandovati nekoga iz omladinskog pogona.
Ne kazem da je Dupovac neka aman-zaman igracina (ikad bio, sad pogotovo...) ali mi ovo ispada kao neko najlogicnije rjesenje
-
il dottore
#95010 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Imas Dupovca, Lazica i Sofranca. Ne znam dokad su im ugovori, ako ima jos neko nase dijete tim boljeEast_side wrote:Sto se tice zamjene za Mujakica... neka se Dupovac (kako zna i umije) dovede na onaj nivo na kojem je bio u proslom mandatu kod nas. Tad nam je bio cak i kapiten.
Jbg Mujakic je dragulj
- Maharadza
#95011 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Pa eto svi su iskusni štoperi, i taman im još jednog akademca dodati koji najviše obećava i štoperi riješeni za iduću sezonu.il dottore wrote:Imas Dupovca, Lazica i Sofranca. Ne znam dokad su im ugovori, ako ima jos neko nase dijete tim boljeEast_side wrote:Sto se tice zamjene za Mujakica... neka se Dupovac (kako zna i umije) dovede na onaj nivo na kojem je bio u proslom mandatu kod nas. Tad nam je bio cak i kapiten.
Jbg Mujakic je dragulj
- East_side
#95012 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Da. Taman jos tog jednog dovesti pa da imamo opet cetvroicu. Dovoljno.il dottore wrote:Imas Dupovca, Lazica i Sofranca. Ne znam dokad su im ugovori, ako ima jos neko nase dijete tim boljeEast_side wrote:Sto se tice zamjene za Mujakica... neka se Dupovac (kako zna i umije) dovede na onaj nivo na kojem je bio u proslom mandatu kod nas. Tad nam je bio cak i kapiten.
Jbg Mujakic je dragulj
Dupovac je nazalost dosta ofalio u posljednje vrijeme. Zao mi je jer je bio potencijal a i drag mi je momak.
Mujakic je posebna prica, do neke naredne zvjerke cemo se morat zadovoljiti s ovim sto imamo.
Treba spomenuti i to da je i Ahmet vec u finim godinama a svi znamo koliko nam vrijedi. Moze li Hare preuzeti njegovu ulogu u buducnosti?
Potencijala ima ali... dalo bi se o ovome do sutra pametovati.
- Logovan
#95013 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Trebat će ovdje možda dvojica novih stopera.il dottore wrote: Imas Dupovca, Lazica i Sofranca. Ne znam dokad su im ugovori, ako ima jos neko nase dijete tim bolje
Jbg Mujakic je dragulj
Lazić prva postava.
Dupovac ok kao zamjena i da nekad uleti u prvih 11.
Šofranac
Treba se dovesti stoper za prvih 11. Ako ode Šofranac, onda dovesti zamjenskog stopera. Ili dati Kurdiću priliku. Pa čak bi ovaj Kurdić trebao dobijati više šanse i da ostane Šofranac.
-
missko
#95014 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sta je s onim malim iz Bayerna sto je dosao jel igrao ikako
- Logovan
#95015 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Povrijeđen je.missko wrote:Sta je s onim malim iz Bayerna sto je dosao jel igrao ikako
-
todd_smith
#95016 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma kakav Dupovac, em je forma pala, em je sprema em godine. Sasvim solidna zamjena ali ne i prvi plan, nazalost. I to govorim kada mi je lik bio jedan od najdrazih nasih igraca.
Za sljedecu sezonu nam trebaju prvoklasna 3 igraca. Odbrana, vezni i napadac.
Ovo ostalo mozemo zakrpiti jer ostatak lige nije bolji nista iskreno. Niti ce znatno napredovati.
Napadac nam treba jer ne moze Ahmetovic vise, jbga ne mozes od njega ocekivati da te nosi na ledjima dvije sezone zaredom u 30toj godini.
Za sljedecu sezonu nam trebaju prvoklasna 3 igraca. Odbrana, vezni i napadac.
Ovo ostalo mozemo zakrpiti jer ostatak lige nije bolji nista iskreno. Niti ce znatno napredovati.
Napadac nam treba jer ne moze Ahmetovic vise, jbga ne mozes od njega ocekivati da te nosi na ledjima dvije sezone zaredom u 30toj godini.
-
missko
#95017 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I sta ce sad?Logovan wrote:Povrijeđen je.missko wrote:Sta je s onim malim iz Bayerna sto je dosao jel igrao ikako
Frajer ima ugovor do jula. Nesto mi tu smrdi
- Logovan
#95018 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nema ti šta smrditi. Evo dokaz da se povrijedio.missko wrote: I sta ce sad?
http://scsport.ba/mladenci-se-nakon-vje ... -sarajevo/
Možda se do sad i oporavio, samo što opet ne može igrati sve dok se ne spremi.
- Maharadza
#95019 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Dr. Kuca wrote:Sta je problem sa infom par dana? Je li to prestala stranica sa radom?
Ručno ukucavanje Google DNS-a riješava problem.
-
al-em
#95020 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ja sam ovo odradio i nece, odnosno na mobu nekad hoce ali uglavnom nemam pristup infu koji god uredjaj da koristim
-
il dottore
#95021 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Mozda Husref hoce nekog iz amerike da dovedemissko wrote:I sta ce sad?Logovan wrote:Povrijeđen je.missko wrote:Sta je s onim malim iz Bayerna sto je dosao jel igrao ikako
-
mirza_15
#95022 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Što se tiče napadača, meni je Hadžić iz Radnika ponajbolji u ligi trenutno. Neka Ahme dok ga ide i dok ga godine ne pregaze, ali ne bi bilo loše Hadžića dovesti. Vidim spominju se kone kao zainteresovane za njega. Ja ne bih imao ništa protiv da ga vidim u Sarajevu.
Vezni red je po meni ok. Ako svi ostaju ne treba nikoga dovoditi. Negdje mi danas izbaci da Ordagić nema minutažu u svom timu. Ne znam koliko je moguća neka opcija sa njim. Ali kada je vezni red u pitanju bolje ništa ne dirati ako nećemo dovesti baš neko pravo pojačanje.
Vezni red je po meni ok. Ako svi ostaju ne treba nikoga dovoditi. Negdje mi danas izbaci da Ordagić nema minutažu u svom timu. Ne znam koliko je moguća neka opcija sa njim. Ali kada je vezni red u pitanju bolje ništa ne dirati ako nećemo dovesti baš neko pravo pojačanje.
- Grean
#95023 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Malo je problem ako Husref bude htio ljevaka stopera kao onda kad je onaj Makedonac trebao doci a na kraju uletio Mujakic. Od ovih sadasnjih ukljucujuci i Kurdica svi su desnjaci s tim da kad treba jedino Dupovac ulijece na lijevog stopera.Logovan wrote:Trebat će ovdje možda dvojica novih stopera.il dottore wrote: Imas Dupovca, Lazica i Sofranca. Ne znam dokad su im ugovori, ako ima jos neko nase dijete tim bolje
Jbg Mujakic je dragulj
Lazić prva postava.
Dupovac ok kao zamjena i da nekad uleti u prvih 11.
ŠofranacNe znam šta sa njim uraditi. Momak je došao u zimskom prelaznom roku prošle godine, a odigrao je samo 13 utakmica. Bio povrijeđen, pa bolestan, onda nije mogao igrati zbog djeteta, itd. U dosta slučajeva ga nije bilo ni na klupi.
Ako ga ostavimo, rizično je jer ne znamo na čemu smo sa njim, nismo ga skoro nikako vidjeli. Još plata ako mu je velika, a sjedi na klupi i na tribini, bezveze.
Treba se dovesti stoper za prvih 11. Ako ode Šofranac, onda dovesti zamjenskog stopera. Ili dati Kurdiću priliku. Pa čak bi ovaj Kurdić trebao dobijati više šanse i da ostane Šofranac.
A Kurdic mi se cini stabilan. Husref mu je davao nesto minutaze i cini se da mu nije mrzak. Mogao bi vise igrati iduce sezone samo je pitanje stoper ili defanzivni vezni.
Ukoliko ne bude odlazaka ja ocekujem da ce traziti jedino golmana, stopera i mozda kakvu alternativu Rahmanovicu. Ostalo je vise nego pokriveno ali to nikad nije bio razlog da se ne trguje, bar u Premijer ligi. Za ocekivati je neocekivano.
- East_side
#95024 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Tako je. Najvaznije je pitanje ko ostaje a ko odlazi. Problem je sto se neki odlasci cesto dese 5 do 12 i onda nemas vremena da reagujes na najbolji nacin, da dovedes adekvatnu zamjenu i sl.
Ako ne bude odlazaka (osim Mujakica), posebno mislim na kljucne igrace poput Rahmana, Tatara, Stanoje... ja ne bih previse ni dovodio. Mozda jedno do dva nova imena u vrh glave da se malo osvjezi roster.
Ako ne bude odlazaka (osim Mujakica), posebno mislim na kljucne igrace poput Rahmana, Tatara, Stanoje... ja ne bih previse ni dovodio. Mozda jedno do dva nova imena u vrh glave da se malo osvjezi roster.
- Logovan
#95025 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Janjuš: Bila bi tragedija da Sarajevo nije prvak, pozdrav Hordama zla
https://www.klix.ba/sport/nogomet/janju ... /190506125
https://www.klix.ba/sport/nogomet/janju ... /190506125