sve ti je jasno ondacommendatore wrote:neki dan sam po sarajevu 3 sata vozio da nadjem neke dijelove za racunar a od toga mi je 2,5h oduzela voznja po usranom sarajevskom prometu..... bljak
Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9501 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
- commendatore
#9502 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
sramota ba - al to je balijska drzava..... gdje se vozi golf dvicina koji je u njemackoj skoro nest'o i nema ga iako je u miljonima pravljen a ogranicava uvoz auta 2000ih godista.... i gdje se DPFovi vade kako je kurcu kome cejf..... kurac bi ga u Minhenu vadio.... mog'o bi, al bi dobio crveni stiker pa bujrum izadji na Isartor sa takim autom a da ne popušiš kaznetinu....bitanga_sa_otesa wrote:sve ti je jasno ondacommendatore wrote:neki dan sam po sarajevu 3 sata vozio da nadjem neke dijelove za racunar a od toga mi je 2,5h oduzela voznja po usranom sarajevskom prometu..... bljak
- DoradO
#9503 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
kad je iza mene na prosirenju i sl. i kad se stvori prilika da se ukljucimo u saobracaj ono hoce nekako preko mene samo da se ja ne bih slucajno vratio u traku

- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#9504 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Najbolje da promijenis lokaciju, malo blize gradubitanga_sa_otesa wrote:zar je toliko tesko shvatiti o cemu pisemo???ne vozim preko ogranicenja,hocu da se vozim po ogranicenju,a ne da gamizem 30,to je usporavanje saobracaja i stvaranje guzve..ne radi se tu o ljudima koji su tek polozili, vec o fukari koja stedi gorivo i debilima koji se 2 km prije kamere prepadnu i koji tipkaju na viber,fb,twitter,insta..turistima razgledacima pejzaza i placeva koji se prodaju...gdje da krenem ranije? skinem mjenjac,krenem po dijelove ,vozim se 25 minuta od otesa do aerodroma zbog debila...dok se vratim izgubim sat vremena umjesto 20 minuta....neki ljudi rade za razliku od nekih koji se bezveze vozaju...
-
BadBoy
#9505 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
A nije nikako problem to što si ti tri sata vozao se da bi tražio dijelove za računar? Nisi mogao pješke otići, uzeti taxi, nešto? Većina PC shopova je u krugu od 2 tramvajske stanice a, na potezu od katedrale do SCC-a imaš barem 10. Da si pita mogao si naći u tom krugu sve što ti treba, a sve to je vrlo lako pješke obići. Ne shvataš da si i ti svojim autom doprinio tom "usranom sarajevskom prometu"?commendatore wrote:u americi postoji zakon konkretno u drzavi Pensilvanija da ako ides sporije od citavog prometa zaustavljaju te masiraju te pisu kaznu za ugrozavanje saobracaja - ponavljam PROMETA tj SAOBRACAJA.... ne da divljas..... a o kretenima koji voze 5.om 40km/h i misle da ce ici na galon/100km da ne pricam....bitanga_sa_otesa wrote:zar je toliko tesko shvatiti o cemu pisemo???ne vozim preko ogranicenja,hocu da se vozim po ogranicenju,a ne da gamizem 30,to je usporavanje saobracaja i stvaranje guzve..ne radi se tu o ljudima koji su tek polozili, vec o fukari koja stedi gorivo i debilima koji se 2 km prije kamere prepadnu i koji tipkaju na viber,fb,twitter,insta..turistima razgledacima pejzaza i placeva koji se prodaju...gdje da krenem ranije? skinem mjenjac,krenem po dijelove ,vozim se 25 minuta od otesa do aerodroma zbog debila...dok se vratim izgubim sat vremena umjesto 20 minuta....neki ljudi rade za razliku od nekih koji se bezveze vozaju...neki dan sam po sarajevu 3 sata vozio da nadjem neke dijelove za racunar a od toga mi je 2,5h oduzela voznja po usranom sarajevskom prometu..... bljak
- amar1994
#9506 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Usrano je sve , ne pricaj bezveze , ne mozes nista nac kad ti treba
, ja sam recimo 2 sata trazio glupi saraf za sic bicikla , nema bolan u poseljacenom gradu nista , samo najjeftinije i smece

Ne pada mi na pamet sa jednog kraja na drugi pjeske ili jos gore cekat GRAS
Vi imate problem sto pravdate sporace koji voze 30 , cuj tek polozio pa treba da vozi 30 , pa sta ga je instruktor ucio i kako je polozio(jebo je voznja) , mada njih tolerisem uvijek , al ove koji nemaju P , ma bjazi
Sve bi ja stavio znakove minimalne dozvoljene brzine uz one ogranicenja

Ne pada mi na pamet sa jednog kraja na drugi pjeske ili jos gore cekat GRAS
Vi imate problem sto pravdate sporace koji voze 30 , cuj tek polozio pa treba da vozi 30 , pa sta ga je instruktor ucio i kako je polozio(jebo je voznja) , mada njih tolerisem uvijek , al ove koji nemaju P , ma bjazi
Sve bi ja stavio znakove minimalne dozvoljene brzine uz one ogranicenja
Last edited by amar1994 on 24/03/2017 08:50, edited 2 times in total.
-
timezone
#9507 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
BadBoy wrote:A nije nikako problem to što si ti tri sata vozao se da bi tražio dijelove za računar? Nisi mogao pješke otići, uzeti taxi, nešto? Većina PC shopova je u krugu od 2 tramvajske stanice a, na potezu od katedrale do SCC-a imaš barem 10. Da si pita mogao si naći u tom krugu sve što ti treba, a sve to je vrlo lako pješke obići. Ne shvataš da si i ti svojim autom doprinio tom "usranom sarajevskom prometu"?commendatore wrote:u americi postoji zakon konkretno u drzavi Pensilvanija da ako ides sporije od citavog prometa zaustavljaju te masiraju te pisu kaznu za ugrozavanje saobracaja - ponavljam PROMETA tj SAOBRACAJA.... ne da divljas..... a o kretenima koji voze 5.om 40km/h i misle da ce ici na galon/100km da ne pricam....bitanga_sa_otesa wrote:zar je toliko tesko shvatiti o cemu pisemo???ne vozim preko ogranicenja,hocu da se vozim po ogranicenju,a ne da gamizem 30,to je usporavanje saobracaja i stvaranje guzve..ne radi se tu o ljudima koji su tek polozili, vec o fukari koja stedi gorivo i debilima koji se 2 km prije kamere prepadnu i koji tipkaju na viber,fb,twitter,insta..turistima razgledacima pejzaza i placeva koji se prodaju...gdje da krenem ranije? skinem mjenjac,krenem po dijelove ,vozim se 25 minuta od otesa do aerodroma zbog debila...dok se vratim izgubim sat vremena umjesto 20 minuta....neki ljudi rade za razliku od nekih koji se bezveze vozaju...neki dan sam po sarajevu 3 sata vozio da nadjem neke dijelove za racunar a od toga mi je 2,5h oduzela voznja po usranom sarajevskom prometu..... bljak
- commendatore
#9508 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
nisam ja pridonio usranom sarajevskom prometu jerbo nisam isarajva mesje....BadBoy wrote:A nije nikako problem to što si ti tri sata vozao se da bi tražio dijelove za računar? Nisi mogao pješke otići, uzeti taxi, nešto? Većina PC shopova je u krugu od 2 tramvajske stanice a, na potezu od katedrale do SCC-a imaš barem 10. Da si pita mogao si naći u tom krugu sve što ti treba, a sve to je vrlo lako pješke obići. Ne shvataš da si i ti svojim autom doprinio tom "usranom sarajevskom prometu"?commendatore wrote:u americi postoji zakon konkretno u drzavi Pensilvanija da ako ides sporije od citavog prometa zaustavljaju te masiraju te pisu kaznu za ugrozavanje saobracaja - ponavljam PROMETA tj SAOBRACAJA.... ne da divljas..... a o kretenima koji voze 5.om 40km/h i misle da ce ici na galon/100km da ne pricam....bitanga_sa_otesa wrote:zar je toliko tesko shvatiti o cemu pisemo???ne vozim preko ogranicenja,hocu da se vozim po ogranicenju,a ne da gamizem 30,to je usporavanje saobracaja i stvaranje guzve..ne radi se tu o ljudima koji su tek polozili, vec o fukari koja stedi gorivo i debilima koji se 2 km prije kamere prepadnu i koji tipkaju na viber,fb,twitter,insta..turistima razgledacima pejzaza i placeva koji se prodaju...gdje da krenem ranije? skinem mjenjac,krenem po dijelove ,vozim se 25 minuta od otesa do aerodroma zbog debila...dok se vratim izgubim sat vremena umjesto 20 minuta....neki ljudi rade za razliku od nekih koji se bezveze vozaju...neki dan sam po sarajevu 3 sata vozio da nadjem neke dijelove za racunar a od toga mi je 2,5h oduzela voznja po usranom sarajevskom prometu..... bljak
2. stvar je sto ja nisam bio u mogucnosti da hodam od radnje do radnje jer mi je terenski posao bio na alipasinom dakle u rejonu zgrade Grawe osiguranja i bilo je da odradim ASAP.....
3. rado bih ja isao isao i taksijem da nemate prevarante uhljupe i polusvijet medju taksistima koji PRENAplacuju usluge
4. da sam uzeo taksi trebalo bi mi 100 maraka sta sam kilometara presao
5. NEMAJU SVE RADNJE DIO KOJI MI JE TREBAO - nasao sam na samo jednom mjestu od 10 radnji i to kurac od dijela al eto posluzio je nekako....
6. JA SE NISAM VOZIKAO SARAJEVOM kao sto to radi veliki broj trkaca, lezaca - nego ponavljam SERVISNO isao DA TVOM GRADU obezbijedim fluidno poslovanje preduzeca
7. i kraj - da ikako moze ISAO BIH SKUTEROM al mi je bed - ko ce 50 kubika vozit od Zenice do Sarajeva i nazad..... - u decembru....
vozdra....
-
esso_sa
#9509 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zato fino kupite motore ili skutere, a telad nek guslaju materi onda.
U ovom gradu se auto odavno ne moze voziti normalno. Na nekim dionicama ti treba isto vremena kao i pjeske.
U ovom gradu se auto odavno ne moze voziti normalno. Na nekim dionicama ti treba isto vremena kao i pjeske.
- commendatore
#9510 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
jasno - eto ti dodji u zenicu na kafu na skuteru od 50 kubika iz sarajeva sredinom decembra ja te castim picemesso_sa wrote:Zato fino kupite motore ili skutere, a telad nek guslaju materi onda.![]()
al svakako podrzavam ko god moze da sebi priusti skuter od 50 kubika koji je kudikamo rentabilniji za koristenje - neka sebi kupi.... 100% brze, mnogostruko jeftinije i slicno....
- Ned071
#9511 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
...bo vam mobilni internet mater...
-
tempuser
#9512 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Postoji i kod nas u zakonu obaveze po pitanju brzine, da brzinucommendatore wrote:
u americi postoji zakon konkretno u drzavi Pensilvanija da ako ides sporije od citavog prometa zaustavljaju te masiraju te pisu kaznu za ugrozavanje saobracaja - ponavljam PROMETA tj SAOBRACAJA.... ne da divljas..... a o kretenima koji voze 5.om 40km/h i misle da ce ici na galon/100km da ne pricam....neki dan sam po sarajevu 3 sata vozio da nadjem neke dijelove za racunar a od toga mi je 2,5h oduzela voznja po usranom sarajevskom prometu..... bljak
4. Brzina
Ĉlan 43.
(1) Vozaĉ je duţan brzinu kretanja vozila prilagoditi karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja, saobraćajnim znakovima i drugim saobraćajnim uvjetima, tako da vozilo moţe pravovremeno zaustaviti pred svakom preprekom koju pod navedenim uvjetima moţe predvidjeti.
(2) Vozaĉ ne smije smanjiti brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo priĉinjava smetnju normalnom odvijanju saobraćaja
Znaci ako je ogranicenje 60, a ti vozis 40-50 ne znaci da ne krsis propise. Ako si stvorio kolonu iza sebe znaci da pricinjavas smetnju normalnom odvijanju saobracaja.
Nazalost nasa drzava je prepuna pravnika i saobracajnih inzenjera koji voze po nekim svojim propisima i jos bi se svadjali da su u pravu.I ovdje sam x puta procitao da ljudi bukvalno izmisljaju saobracajne propise, od vozila sa prvenstvom prolaza do polukruznog okretanja i sl. Ogranicenje 60, ja vozim 40, ne krsim nikakav propis, boli je neka stvar sto je iza mene kolona.
-
tempuser
#9513 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ima bus haman svako 30 min. Nije valjda da ti vjera brani da ne smijes u javni prevoz?commendatore wrote:
jasno - eto ti dodji u zenicu na kafu na skuteru od 50 kubika iz sarajeva sredinom decembra ja te castim picem.
- Filter
#9514 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ned071 wrote:...bo vam mobilni internet mater...
-
esso_sa
#9515 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa drugo je vangradska voznja, ja ovdje govorim o kretanju po gradu. Za ljude kojima je posao takav da cesto moraju zujati po gradu, neki mali skuter ili motor je puno prakticnije rjesenje. Autom je fakat postalo nemoguce... Ja kad ne mogu motorom, idem pjeske. Draze mi i to nego da se nerviram zbog papaka bezveze...commendatore wrote:jasno - eto ti dodji u zenicu na kafu na skuteru od 50 kubika iz sarajeva sredinom decembra ja te castim picemesso_sa wrote:Zato fino kupite motore ili skutere, a telad nek guslaju materi onda.![]()
al svakako podrzavam ko god moze da sebi priusti skuter od 50 kubika koji je kudikamo rentabilniji za koristenje - neka sebi kupi.... 100% brze, mnogostruko jeftinije i slicno....
- commendatore
#9516 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nekad fakat pametujes bezveze. I da znam da ima ne znam kad ima kuda ide i gdje ja trebam da idem jer svaki cas moram nekog pitat za lokaciju bilo koje IT prodavnice uz odgovor nisam ti ja jarane odavleNtempuser wrote:Ima bus haman svako 30 min. Nije valjda da ti vjera brani da ne smijes u javni prevoz?commendatore wrote:
jasno - eto ti dodji u zenicu na kafu na skuteru od 50 kubika iz sarajeva sredinom decembra ja te castim picem.
- commendatore
#9517 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja trenutno traxim sebi skuter tako da cu se postedit dosta sranja hehehehesso_sa wrote:Pa drugo je vangradska voznja, ja ovdje govorim o kretanju po gradu. Za ljude kojima je posao takav da cesto moraju zujati po gradu, neki mali skuter ili motor je puno prakticnije rjesenje. Autom je fakat postalo nemoguce... Ja kad ne mogu motorom, idem pjeske. Draze mi i to nego da se nerviram zbog papaka bezveze...commendatore wrote:jasno - eto ti dodji u zenicu na kafu na skuteru od 50 kubika iz sarajeva sredinom decembra ja te castim picemesso_sa wrote:Zato fino kupite motore ili skutere, a telad nek guslaju materi onda.![]()
-
tempuser
#9518 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja se ne sjecam kad sam zadnji put sta po gradu zavrsavao autom.esso_sa wrote: Pa drugo je vangradska voznja, ja ovdje govorim o kretanju po gradu. Za ljude kojima je posao takav da cesto moraju zujati po gradu, neki mali skuter ili motor je puno prakticnije rjesenje. Autom je fakat postalo nemoguce... Ja kad ne mogu motorom, idem pjeske. Draze mi i to nego da se nerviram zbog papaka bezveze...
Sto se potrosenog vremena, pjeske mi treba 25 min do kuce do cca BBI, cesto mi toliko treba autom dok se probijem kroz guzvu i nadjem parking.
Sto se para tice, kako nisam jedan od onih sto pekaru hljeba ne bi placali, za svaki ostana u gradu duze od 1h je prakticno neisplativ. 2h parkinga je min 4 KM, potrosim goriva 1-2 lit sto me dodje 6-8 KM, a meni taxi oba pravca 8 KM, a gdje su vrijeme, zivci, kockanje oko parkinga zbog kojeg nikad ne znas hoces li zakasniti ili stici na vrijeme!
-
tempuser
#9519 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moj komentar se odnosio na ovo Sa-Ze na skuteru u decembru.commendatore wrote:Nekad fakat pametujes bezveze. I da znam da ima ne znam kad ima kuda ide i gdje ja trebam da idem jer svaki cas moram nekog pitat za lokaciju bilo koje IT prodavnice uz odgovor nisam ti ja jarane odavleNtempuser wrote:Ima bus haman svako 30 min. Nije valjda da ti vjera brani da ne smijes u javni prevoz?commendatore wrote:
p.s. Ako sam dobro razumio nisi ni ti bas odavleN tako ako jesi komentar ti nema smisla.
- commendatore
#9520 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa nije ni njujorcanin iz sarajeva pa jel to mora znat obavezno dje je sta kad dodje? Nemoj zajebavat. A za ovo nisam skonto das mislio za bus no ipak sam moro sto prije doci u sa po zahtjevu klijenta. Kako god volio bih da vidim tog mehanicara i servisera koji po vama treba ide busom i taksijem na teren sa svom skalamerijom 
-
tempuser
#9521 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne zahebavam, jednostavno komentar ti je nidje veze. Ljudi koji nisu odavleN ne znaju gdje je sta jednako kao ni ti, izmedju vas nema nikakve razlike, jer i tebe sutra neko moze pitati za neku lokaciju, a to sto pravilno govoris ne pravi nikakvu razliku.commendatore wrote:Pa nije ni njujorcanin iz sarajeva pa jel to mora znat obavezno dje je sta kad dodje? Nemoj zajebavat. A za ovo nisam skonto das mislio za bus no ipak sam moro sto prije doci u sa po zahtjevu klijenta. Kako god volio bih da vidim tog mehanicara i servisera koji po vama treba ide busom i taksijem na teren sa svom skalamerijom
Serviseru i svima ostalim kojima je auto prakticno alat za rad to ide u opis posla.
- supercali
#9522 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Vozis 40-50 ne krsis propis to sto ti zakljucujes kako tebo odgovara do tebe jetempuser wrote:Postoji i kod nas u zakonu obaveze po pitanju brzine, da brzinucommendatore wrote:
u americi postoji zakon konkretno u drzavi Pensilvanija da ako ides sporije od citavog prometa zaustavljaju te masiraju te pisu kaznu za ugrozavanje saobracaja - ponavljam PROMETA tj SAOBRACAJA.... ne da divljas..... a o kretenima koji voze 5.om 40km/h i misle da ce ici na galon/100km da ne pricam....neki dan sam po sarajevu 3 sata vozio da nadjem neke dijelove za racunar a od toga mi je 2,5h oduzela voznja po usranom sarajevskom prometu..... bljak
4. Brzina
Ĉlan 43.
(1) Vozaĉ je duţan brzinu kretanja vozila prilagoditi karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta, gustini saobraćaja, saobraćajnim znakovima i drugim saobraćajnim uvjetima, tako da vozilo moţe pravovremeno zaustaviti pred svakom preprekom koju pod navedenim uvjetima moţe predvidjeti.
(2) Vozaĉ ne smije smanjiti brzinu kretanja vozila do te mjere da njegovo vozilo priĉinjava smetnju normalnom odvijanju saobraćaja
Znaci ako je ogranicenje 60, a ti vozis 40-50 ne znaci da ne krsis propise. Ako si stvorio kolonu iza sebe znaci da pricinjavas smetnju normalnom odvijanju saobracaja.
Nazalost nasa drzava je prepuna pravnika i saobracajnih inzenjera koji voze po nekim svojim propisima i jos bi se svadjali da su u pravu.I ovdje sam x puta procitao da ljudi bukvalno izmisljaju saobracajne propise, od vozila sa prvenstvom prolaza do polukruznog okretanja i sl. Ogranicenje 60, ja vozim 40, ne krsim nikakav propis, boli je neka stvar sto je iza mene kolona.
- commendatore
#9523 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mislim da sam bio jasan kad sam reko da sam servisno isao u i vozio posarajvu neam pojma sad sta hoces osim uvlacenja u raspravutempuser wrote:Ne zahebavam, jednostavno komentar ti je nidje veze. Ljudi koji nisu odavleN ne znaju gdje je sta jednako kao ni ti, izmedju vas nema nikakve razlike, jer i tebe sutra neko moze pitati za neku lokaciju, a to sto pravilno govoris ne pravi nikakvu razliku.commendatore wrote:Pa nije ni njujorcanin iz sarajeva pa jel to mora znat obavezno dje je sta kad dodje? Nemoj zajebavat. A za ovo nisam skonto das mislio za bus no ipak sam moro sto prije doci u sa po zahtjevu klijenta. Kako god volio bih da vidim tog mehanicara i servisera koji po vama treba ide busom i taksijem na teren sa svom skalamerijom
Serviseru i svima ostalim kojima je auto prakticno alat za rad to ide u opis posla.
- triconja
#9524 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja nakon polaganja nisam vozio auto godinu i po. Sjednem u auto i u drugu brzinu dok se ne naviknem. Vidim ljudi iza, fino desni pokazivac, oni preteknu, kultura.Kinaski wrote:ne vidim nista lose u tome, budite malo tolerantniji. Mozda je neko tek polozio, pa vozi oprezno. A ne kontam koliko ces brze stici, ako vozis preko ogranicenja... mozda par minuta prije ovog ko vozi sporije. Zato kreni ranije i bez srkleta. Samo stres nabijate novim vozacima
I dan danas kad vozim gdje je ogranicenje toliko i toliko i vidim da me hoce neko pretec, fino desni pokazivac i pomjerim se u desno. Ako ti se zuri idi, necu da ti pristajem na muku
- triconja
#9525 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ja gledam da vozim na 3k do 3.5k. Ako je 2k prebacujem u nizu, ako je iznad 3.5k u visu. O kakvoj je ustedi rijec?commendatore wrote:u americi postoji zakon konkretno u drzavi Pensilvanija da ako ides sporije od citavog prometa zaustavljaju te masiraju te pisu kaznu za ugrozavanje saobracaja - ponavljam PROMETA tj SAOBRACAJA.... ne da divljas..... a o kretenima koji voze 5.om 40km/h i misle da ce ici na galon/100km da ne pricam....bitanga_sa_otesa wrote:zar je toliko tesko shvatiti o cemu pisemo???ne vozim preko ogranicenja,hocu da se vozim po ogranicenju,a ne da gamizem 30,to je usporavanje saobracaja i stvaranje guzve..ne radi se tu o ljudima koji su tek polozili, vec o fukari koja stedi gorivo i debilima koji se 2 km prije kamere prepadnu i koji tipkaju na viber,fb,twitter,insta..turistima razgledacima pejzaza i placeva koji se prodaju...gdje da krenem ranije? skinem mjenjac,krenem po dijelove ,vozim se 25 minuta od otesa do aerodroma zbog debila...dok se vratim izgubim sat vremena umjesto 20 minuta....neki ljudi rade za razliku od nekih koji se bezveze vozaju...neki dan sam po sarajevu 3 sata vozio da nadjem neke dijelove za racunar a od toga mi je 2,5h oduzela voznja po usranom sarajevskom prometu..... bljak