Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
kamen spoticanja

#9501 Re: Zeničani

Post by kamen spoticanja »

Malo sam provjerio
pravila cika kazu da vd moze trajati do 3 mjeseca a od dana smrti
ali posto su ovde izbori svakako raspisani preovladava misljenje da se nece ici na prijevremene izbore zbog mj3sec dana...
cik ima zadnju u ovakvim slucajevima
Freamon Lester

#9502 Re: Zeničani

Post by Freamon Lester »

kamen spoticanja wrote:Malo sam provjerio
pravila cika kazu da vd moze trajati do 3 mjeseca a od dana smrti
ali posto su ovde izbori svakako raspisani preovladava misljenje da se nece ici na prijevremene izbore zbog mj3sec dana...
cik ima zadnju u ovakvim slucajevima
Po svemu sudeci sto sam do sad procitao CIK mora raspisati prijevremene izbore. Međutim najlakši način za zaobilaženje prijevremenih izbora je da se ne uplate sredstva za održavanje izbora kao što je bio slučaj u Bosanskom Grahovu, a onda bi CIK odredio novi termin izbora koji bi se poklopio sa redovnim izborima. CIK fino navede kad se raspisuju prijevremeni izbori da ukoliko sredstva ne budu uplaćena izbori se odgađaju.

Logika kaže da će se grad nepotrebno izložiti dodatnom trošku ako bi se izbori organizovali dva puta u dva mjeseca. Opoziciji svakako neće odgovarati dva puta izbori jer SDA načelnik uvijek prebaci stranku, a na utrci za sad već Gradsko vijeće ako bi SDA mobilisala resurse samo za vijećnike tek bi onda bili razvaljeni. Ozbilja opozicija bi od ovog napravila fin problem na kojem bi kupila poene, ali kao što rekoh u ranijim postovima nema ovdje ozbilje opozicije.

Edit:
Strateški gledano onaj koga izaberu da bude v.d. će imati najbolju poziciju da pomete izbore. Ukoliko nekog lijevog stave za v.d. to će biti znak trvljenja unutar stranke. Uglavnom kako god okrenete čeka nas vruće političko ljeto. :D
Last edited by Freamon Lester on 22/05/2016 14:59, edited 1 time in total.
cenecimoveocino

#9503 Re: Zeničani

Post by cenecimoveocino »

Najbolje je da je dženaza na stadionu,imam osjećaj da će plato biti pretrpan.
Ja_Ja

#9504 Re: Zeničani

Post by Ja_Ja »

Covjek je odradio veoma dobar posao. Mogao i morao je vise, no i ovako je ako ne najbolji jedan od najboljih gradonacelnika koji je nas grad imao. Nisu ni on ni SDA krivi sto je ubjedljivo pobdjedjivao. Ja za to krivim inertnu opoziciju koja nije imala cestitog kandidata, vec obicne mulce koji nisi znali progovoriti cestito.
cenecimoveocino

#9505 Re: Zeničani

Dosta raje bilo,nabrojao sam najmanje 8 buseva sto idu za selo.
lacrima

#9506 Re: Zeničani

Post by lacrima »

Rahmet duši načelniku Smajloviću. Odrađeni veliki projekti, Zenica transforminsana kao grad. Naravno, uvijek će biti onih po kojima je mogao i bolje, ali moramo shvatiti i političku situaciju, i sve to posmatrati kao cjelinu. U državi u kojoj živimo napraviti Arenu, GGM, i mnoge druge projekte nije mala stvar.

Po meni Ibrahim Šišić jedino logično rješenje, pored što je predsjednik OO SDA Zenica, načelničkom pozicijom bi upotpunio svoju vlast u Zenici. Trenutno je u Federalnom parlamentu, realno tu se ne vidi, ne čuje se za njega, a mislim da je i vrijeme da se uhvati u koštac sa barem jednim ozbiljnim poslom u svojoj dugoj političkoj karijeri. Neko ko sjedi 20 godina po parlamentima ne može da se nazove ozbiljnim političarem.
Na stranu to, mislim da bi bio ok kao načelnik, ima političkog iskustva, nema afera iza sebe, narod ga je birao i 2014., stranka ga je birala na unutarstranačkim izborima, tako da mu se sve poklapa.
Bolje on nego neko kao Duvnjak i takvi.
Mustang1

#9507 Re: Zeničani

Post by Mustang1 »

Eto zutog :D Moze li on biti kandidat? :D
lacrima

#9508 Re: Zeničani

Post by lacrima »

Mustang1 wrote:Eto zutog :D Moze li on biti kandidat? :D
Vjerujem da već radi na tome.
kamen spoticanja

#9509 Re: Zeničani

Ne moze :wink:
cenecimoveocino

#9510 Re: Zeničani

kamen spoticanja wrote:
Zašto ne?
Warashii

#9511 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ma nek on bude kandidat samo ga nemoj da nekim slučajem pobjedi.
Sto se tice Huseina, rahmet mu duši, ima i ovoga i onoga, da nije bio dobar nebi toliko godina bio biran, da je moglo bolje moglo je a moglo je i gore.
Pretjeruju i oni na njegovoj strani sto su bili a i protivnici. Istina je uvijek negdje izmedju.
kamen spoticanja

#9512 Re: Zeničani

cenecimoveocino wrote:
kamen spoticanja wrote:
Zašto ne?
Zato sto su zeleni ipak ozbiljnija stranka od kapaciteta jasmina duvnjaka
A i on je dosta realan kad se radi o takvim ambicijama...lik me pozitivno iznenadio fakat
Bio sam uvjeren da je shupak..al nije
cenecimoveocino

#9513 Re: Zeničani

Danas u toku dženaze,na samom kraju kada je efendija govorio da mu halalimo i u jednom trenutku neko je povikao da mu halaliti neće.Čuo sam ali nisam registrovao kao nešto bitno,međutim po gradu se dosta priča o ovom događaju,ne zna se ko je viknuo da nehalali.
Njegovo je pravo to reći,ali apsolutno nepodržavam način na koji je rečeno,da nekažem neku ružniju riječ.

Zenica nije zapamtila ovakvu dženazu.

Gradonačelniče rahmet duši.
kamen spoticanja

#9514 Re: Zeničani

cenecimoveocino wrote:Danas u toku dženaze,na samom kraju kada je efendija govorio da mu halalimo i u jednom trenutku neko je povikao da mu halaliti neće.Čuo sam ali nisam registrovao kao nešto bitno,međutim po gradu se dosta priča o ovom događaju,ne zna se ko je viknuo da nehalali.
Njegovo je pravo to reći,ali apsolutno nepodržavam način na koji je rečeno,da nekažem neku ružniju riječ.

Pravo je i da se ne halali
ali bilo je zaista jako nepristojno...
Casual's

#9515 Re: Zeničani

Post by Casual's »

cenecimoveocino wrote:Danas u toku dženaze,na samom kraju kada je efendija govorio da mu halalimo i u jednom trenutku neko je povikao da mu halaliti neće.Čuo sam ali nisam registrovao kao nešto bitno,međutim po gradu se dosta priča o ovom događaju,ne zna se ko je viknuo da nehalali.

Ma jedan narkoman. Prebio ga je neki momak odma po završetku. Ne znam kako je skont'o da je on.
kamen spoticanja

#9516 Re: Zeničani

Casual's wrote:

Ma jedan narkoman. Prebio ga je neki momak odma po završetku. Ne znam kako je skont'o da je on.
I to prebijanje je sranje
ne halali pa sta...nije duzan...a ne mora biti ni pristojan...cemu nasilje
N.N.

#9517 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Pa jel bio na dzenazi ili nije ?
Meni se ucinilo da je dosle gore od garaza kod KIneskog zida.
Nije mi iz safa doslo. Mozda grijesim...

p.s. nije ga trebao udarati javno. Trebao mu je ledja slomiti nekada poslije :D
Casual's

#9518 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ma izmedju zgrada se drekn'o, pa se culo.
Ugl. kaze taj lik da zna ko je i da ce ga nastavit lemat poslije :lol: :lol:
Warashii

#9519 Re: Zeničani

Post by Warashii »

kamen spoticanja wrote:
Casual's wrote:

I to prebijanje je sranje
ne halali pa sta...nije duzan...a ne mora biti ni pristojan...cemu nasilje
Upravo.
I sad kao ovaj sto ga je kao premlatio pozitivac?
Mozda je imao nekog razloga da mu ne halali. Jel se to svi moramo imati isto misljenje? Ne kazem da je ok ali i takva reakcija nema opravdanja.
Ja sam uveliko bio kriticar rahmetli Smajlovica oko nekih stvari, sad je vec sve sasvim svejedno.
Sve pokazuje u kakvoj smo mi banani.
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9520 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

I ne treba mu halalit.
kamen spoticanja wrote: A i on je dosta realan kad se radi o takvim ambicijama...lik me pozitivno iznenadio fakat
Bio sam uvjeren da je shupak..al nije
:lol:
dajdza-ze

#9521 Re: Zeničani

Post by dajdza-ze »

Kazu o mrtvima sve najbolje.Ko kaze da mu svi moraju halalit. Koji qrac unda hodza pita hocemo li mu halalit.Nit sam bio tamo nit me on interesuje. Nek mu bog da onako kako je zasluzio.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9522 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

lacrima wrote: Po meni Ibrahim Šišić jedino logično rješenje, pored što je predsjednik OO SDA Zenica, načelničkom pozicijom bi upotpunio svoju vlast u Zenici. Trenutno je u Federalnom parlamentu, realno tu se ne vidi, ne čuje se za njega, a mislim da je i vrijeme da se uhvati u koštac sa barem jednim ozbiljnim poslom u svojoj dugoj političkoj karijeri. Neko ko sjedi 20 godina po parlamentima ne može da se nazove ozbiljnim političarem.
Na stranu to, mislim da bi bio ok kao načelnik, ima političkog iskustva, nema afera iza sebe, narod ga je birao i 2014., stranka ga je birala na unutarstranačkim izborima, tako da mu se sve poklapa.
Bolje on nego neko kao Duvnjak i takvi.
Neko ko sjedi 20 godina u parlamentima ne moze da se nazove ozbiljnim politicarem, ali opet ti je jedino logicno rjesenje za nacelnika :D
jubix

#9523 Re: Zeničani

Post by jubix »

Primitivno je ko god to bio, trebao je prići nekom od njegovih sinova i da im kaže, ostao mi je Huso to i to dužan, uvrijedio me ili nešto drugo pa neka se riješi.
Rahmet duši gradonačelniku
ExNihilo

#9524 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

Pa nije Emir Hadžihafizbegović. :D
cenecimoveocino

#9525 Re: Zeničani

Neko taksira u AUDI A6,novija tipa 8-) 8-) :mrgreen:
Post Reply